Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. jan. 2021 i alle områder

  1. Tror at erfaring og kunnskap åpner for flere spørsmål og undring, enn flere bastante svar
    4 poeng
  2. Litt pussig at hver gang det kollektive tar ansvar for smittesituasjoner ved å stenge, slakte, påby eller forby, så er det alltid noen som "hyler" om at det er for omfattende inngrep når tiltaket berører dem selv. I smittesituasjoner er vi avhengige av at alle tar beslutninger ut fra å beskytte det kollektive samfunnet. Det vil utvilsomt treffe sjevt (slik som alt annet) og gå ut over noen mer enn andre, men det burde da være en selvfølge å "ta en for laget". Eller...? Spørsmålet blir da om hvilken verdi som er viktigst: Individuell frihet og individuelle rettigheter, eller til det beste for samfunnet. Dette er forsåvidt også skillelinjene mellom høyre og venstresiden i politikken, så her er vel forumet delt sånn omtrent i to . Synes det i hvert fall er pussig med alle som roper opp om tiltak hver gang det treffer dem, men aldri når det treffer andre!
    3 poeng
  3. Hei! Støtter det @tshansen har skrevet over meg her. Spesielt PeakDesign sin capture-clip. Har du kameraet lett tilgjengelig så blir det langt flere bilder enn om det ligger i sekken. Og ja, gjerne del mer om hvordan du tenker å bruke kameraet. 1) Skal du ta bilder eller filme? Eller begge deler? 2) Noe spesielt du ønsker å fange? F.eks. landskap, dyr, stemningsbilder på kveld og natt, smådetaljer på bakken osv. Generelt så vil et normalt zoom-objektiv gi deg flere muligheter til å variere mellom store landskapsbilder og det å zoome inn på ting på avstand. Et fastbrennviddeobjektiv eller fastobjektiv (et objektiv som kun har én brennvidde og ingen zoom) er ofte mindre, lettere og gir bedre kvalitet og som oftest har slike objektiver en større blender som gir mer uskarp forgrunn og bakgrunn. Større blender er også en fordel når du tar bilder eller filmer i lite lys. Et zoom-objektiv er det enkle og trygge valget, men jeg vil også slå et slag for fastobjektiv uten zoom i området 20mm til 35mm på et APS-C-kamera som Sony A6100. Jeg vil påstå at et slikt objektiv gjør det lettere for en nybegynner å lære seg forskjellige teknikker, rett og slett fordi når man har en begrensning som sier at man ikke kan zoome så må man finne alternative løsninger. F.eks. hvis du ser et stort fjell i horisonten som blir farget rosa av solnedgangen så kan det være fristende med et zoom objektiv å zoome rett inn på fjellet og kun fange fjellet så stort som mulig. Med et fastobjektiv har man ikke muligheten til å zoome inn og man må finne andre måter å fange bildet på, f.eks. ved å bruke forgrunnen og kanskje deg selv eller en turvenn i forgrunnen for å skape dybde i bildet. Jeg har et Sony A6500 hvor jeg omtrent utelukkende har brukt et 35mm objektiv (Sony E 35mm f/1.8). Utrolig leken og gøy kombo som gir fantastiske resultater. Kombinasjonen av et zoomobjektiv og et fastobjektiv er heller ikke så dumt. Til turfilmene jeg lager så bruker jeg et zoom-objektiv i dagslys og et fastobjektiv når det er skumring og mørke. Da bytter jeg kun objektiv på kvelden og morgenen. Et annet tips er å kjøpe objektiver brukt. De faller litt i verdi når de er ny, men etter det holder de seg godt i pris. Da har du også muligheten til å selge og kjøpe deg et nytt objektiv uten at du taper så mye på det. Finner du noe til en god pris så kan det like godt hende at du tjener litt når du selger det igjen.
    2 poeng
  4. Selv har jeg hatt Sony A6400 siden det ble lansert og er godt fornøyd med både foto og video kvalitet. Ikke er det alt for stort å drasse med seg heller. Hvilken linse du trenger (objektiv) handler litt om hva du skal gjøre? hva liker du å ta bilder av? Personlig er jeg godt fornøyd med 18-135 kit linsa som er overraskende skarp og gjør en grei jobb. Å drive å ta med seg flere objektiver på tur er mer styr enn det er verdt for mitt bruk. Du bør gå til innkjøp av minst 2 ekstra batterier, og gjerne en lader som lar deg lade opp batteriene via powerbank (Duracell har en simpel og grei en) En tripod kan jeg anbefale, samt trådløst fjernkontroll, da jeg opplever at appen er litt variert rekkevidde på når du skal fjernstyre kamera med mobilen. Personlig er jeg ekstremt tilhenger av PeakDesign sin capture plate og slings. Universalfeste som går lekende lett ned i Arca Swiss ball head, eller RC2 løsningen til manfrotto. De passer også veldig fint ned i Joby sine kuletripods både 3K og 5K. Skal du bruke kamera til video, kan jeg anbefale Røde mic og en holder til mic fra SmallRig (fåes på japanfoto) Men igjen, fortell oss litt mer om hva du har tenkt å bruke kamera til, så kan man spisse anbefalingene litt. Gratulere med godt kamera 👍🏻
    2 poeng
  5. Hvis det er et tiltak som kan være med på å sikre at vi også i fremtiden kan ha en villreinstamme i Norge, er det en liten pris å betale. Spørsmålet ditt, om det er et passende tiltak, er det vel ingen her som kan svare på. Miljødirektoratet, Naturoppsynet og diverse andre statlige organer har nok bedre grunnlag for å svare på det. Og det har de også gjort.
    2 poeng
  6. Hola! Har endt opp med et A6100 og lurer litt på hva jeg trenger av utstyr? Hvilke og hvilke linser trenger jeg? (Jada, vet jeg burde kjøpt noe annet og sikkert noe dyrere og noe vanntett, men fikk det billig så da ble det slik).
    1 poeng
  7. Det heter seg at saltet fra svetten vil tette porene i membranen og føre til at den ‘puster’ dårligere. Det stemmer sikkert. Jeg må innrømme at min skalljakke med GTX bare er maskinvasket og re-impregnert omtrent 3 ganger på de snart 5 årene jeg har hatt den. Det er kanskje lite? 😊 Normalt holder det å spyle den med lunkent vann i dusjen en gang i blant hvis det skulle bli for ille med tanke på lukt og eventuelt saltinnhold.
    1 poeng
  8. Fine kniver ja! Lenge siden jeg har fulgt med den karen. Men artig når man på youtube kan se hans spede start i egen bakgård med enkle redskap og fremt til hans nivå nå. Men så førte det jo også til stor etterspørsel, såpass at det ble omtrent umulig å få kjøpt fra han. Kjenner ikke status i dag, men var fortsatt slik for et par år siden, jf tidligere innlegg her: comment=436684
    1 poeng
  9. Det skal jeg gjøre (når det slutter å være sånn hvitt på bakken).
    1 poeng
  10. Tror http://www.primuskongen.no kjøpte opp delelageret til Optimus 111 -fra forsvaret. Han har uansett grisepeil på dette ..! a.
    1 poeng
  11. Touché 😀 Beklager sleivete skrevet kommentar. Ser nå at den ser værre ut på trykk enn når jeg tenke-klabbet på tlf 😳 Sorry, da mistolket jeg nok innlegget ditt. Trodde du refererte til diskusjonen her, men derav spørsmålet. For å spore inn litt; Dessverre blir nok slike diskusjoner veldig følelsesstyrt av de som blir rammet, og det bidrar lite konstruktivt til diskusjonene. Selv om det er kjipt for de som ikke får tilgang, enten for tur eller jakt, så er jeg mere for ett kraftig tiltak en gang, enn "seigpining" med halvveis tiltak som hverken er fugl eller fisk. Det basert på forutsetning om at formålet med avstengningen er tidsbasert med plan om å tillate adkomst når man føler seg sikre på at situasjonen er normalisert og forhåpentligvis skrantesyken er utryddet fra Hardangervidda.
    1 poeng
  12. Eneste teori som ikke er nevnt er at kanskje dunet har forskjøvet seg vekk fra området og du har en kuldebro i det partiet?
    1 poeng
  13. Hei, wiglo LT4 var vårt favoritt telt. Det var akkurat passe stort. Ytterduken revnet dessverre i en storm på reinsjakta.. No er modellen utgått. Ble erstattet av lt6, men det veier 8 kg og er STORT! Alternativet kan jo være 2 telt, men lite sosialt...
    1 poeng
  14. Jeg brukte følgende løsning: 35.liters pakkepose, (måtte ha såpass for å få det til bredden).. stropper rundt båten, stapper legger i posen. Stropper så posen fast på utsiden av sekken, (Sea to summmit-stropper).. har fått sydd på hemper på pakkeposen som stroppene tres gjennom) Bruker da en 65 liters. Ikke 100% optimalt, men funker. Når det blir ny sesong tenker jeg å teste ut å ha pakkeposen oppi 85-100 liters sekken. Tror det blir litt mer behagelig. Så får jeg se hvor god plass det blir igjen, om det er mulig for meg å ha med båten på lengre overnatingsturer, siden jeg da skal ha med mere last. Fant en gamme regnjakke på Finn, som en nabo fikk sydd om til en pose til åra også. Ganske greit å ha de samla i noe som tåler litt. Så må jeg finne en smart måte å frakte båten på ryggen i oppblåst tilstand Gleder meg SINNYKT til padlesesongen, og kan få fin første fulle sesong i båten. Mange planer om ekspedisjoner i vann og elver i Oslo-omegn.
    1 poeng
  15. Jacklore Knives er meget vakre. Sandy lager også custom kniver.
    1 poeng
  16. Hei Kristian. Og takk for en grundig tilbakemelding. Jeg tok kontakt med Alfa i går og fikk tilbakemelding nå om at “Gummi påvirkes av sol, kulde, varme og alder…”. De mener dette kun er kosmetisk og vil ikke påvirke skoen. Jeg syns det er merkelig å si at dette kun er kosmetisk. Beskyttelsen er der vel for å beskytte materialet foran på skoen. Hvis denne etterhver begynner å sprekke bort, vil vel det påvirke levetiden til skoen. Og skisko til over 3000 burde tåle kulde etter min mening. Jeg får prøve å ta det videre med forhandleren hvor jeg kjøpte skoene. Kanskje de har et mer positivt svar. Uansett, om Alfa mener at dette er å forvente etter 2 år og generelt lite bruk, er dette ikke noe jeg kommer til å kjøpe igjen.
    1 poeng
  17. Ofte litt knuffete for de ytterste pga. bredden, og de får veggene innpå seg. Hvis alle bruker 52 cm brede og 180 cm lange underlag går det kanskje med Helsport Breheimen. Lofoten Trek 5 veier 900 gram mer, men bedre plass for overkroppen, flere åpninger og større fortelt. Mer fleksibelt når alle tingene ligger der/ut på natta på do. Samme pris her: https://navasport.no/helsport-lofoten-trek-5-camp?gclid=CjwKCAiAu8SABhAxEiwAsodSZDSk2WGQK_XccXQxTa0tJkxu_9psEfoCAcwaNS6RUfuwQWvp-l6uQRoCPIwQAvD_BwE Jeg har Wiglo LT 4 når hele familien er på tur, men det er 6 kg. (jeg slipper å ta maten). 260 cm bredde og bare rette vegger er behagelig, samt 3 innganger med gode luftemuligheter.
    1 poeng
  18. På Kajka funker det veldig bra, men der fester jeg en reim nede, der de vertikale reimene til topplokket er festet i bunnen, og en reim oppe i loopene der reima går gjennom og opp til topplokket. Blir stramt og fint, uten noe slark eller noe som dingler. Hater løse ting på sekken, så viktig at det henger godt fast. Jeg festet både liggeunderlag, fiskestang og fotostativ med to slike reimer på turen min på Hardangevidda, og det funket supert Bruker samme reimene på min Fjällräven Abisko Friluft 45l, og der hekter jeg de bare på kompresjonsstroppene, i samme loopen som låsespennene er festet. Sitter godt der også.
    1 poeng
  19. Søndagstur med Bestyrerinnen, Anne Lise og Sigbjørn. Da Bestyrerinnen snakket med Sigbjørn på søndagsmorgen var han og Anne Lise egentlig klar for en tur i høyden. Det var ikke jeg. Bestyrerinnen ville heller bli med meg på en tur i sjøkanten – uten is og snø. Det tok ikke så veldig lang tid før det kom melding om at de to andre hadde ombestemt seg og var klar for en strand tur. En eller annen plass. Det er jo en lang kystlinje å velge i. Jærkysten er noen mil fra sør til nord. Nå er det ting å ta hensyn til. Det må være mulig å parkere bilen, eller bilene om vi velger å gå bare i en retning. Det er noen elver og kanaler uten bru, og det bør være mulig å gå tur uten for mange – og lange – omveier. Sist men ikke minst, kan vi finne en tur vi ikke har gått så mange gangene? Det sto mellom to turer. Begge et stykke sør på Jæren. Vi har et par ganger gått fra Varhaug og mot Hårr og tilbake. En flott tur, men delvis uten sti, over marker med myr. Og det er ikke en sandstrand i sikte. Den andre turen vi vurderte går fra Hå gamle prestegård og nordover. Vi har tatt samme turen en gang, men da fra nord mot sør. Fra Hå er det flatt, skikkelig flatt. Ikke en bakke å se. Dette ble turen vi valgte denne dagen. Vi var ikke alene om å velge Hå, Refsnesstranden og Nærlandsstranden som turmål denne dagen. Det var ikke så mange bilene på Hå da vi kom, men helt fullt da vi reiste, og i tillegg var det biler parkert overalt ellers. Vi satte kursen mot Håtangen og fyrlykta først. Et sted jeg ikke har vært på 50 år, selv om det er godt synlig fra parkeringsplassen på Hå. Det er ikke lange turen ut til fyrlykta, men det kan virke som om det er et ofte brukt turmål for de som starter fra Hå. Det var i hvert fall mye folk der. Vi fortsatte langs stranden nordover. Og traff folk, kjentfolk. Både en og to ganger. I tillegg var det selvsagt mange andre ute og gikk. Vi kom oss forbi den gamle flystripa langs sjøkanten, og fortsatte å holde helt ute ved bølgene. Til vi nådde Skeiekanalen. Her manglet det bru. Vi vurderte videre fremdrift, men sjekket klokka og bestemte oss for å snu og å finne en pauseplass. Det var kjekt å sitte ned i sola med en varm kopp te, eller kaffe for Bestyrerinnen. Selv om det fortsatt var kuldegrader, så ble det ikke kaldt, takket være sola. Tilbaketuren gikk på baksiden av sanddynene. Det betyr en mye rettere og en litt kortere vei tilbake. På slutten går stien over i vei og det blir et litt kjedelig stykke før vi igjen står på en full parkeringsplass Litt over en mil, en passe tur en flott søndag. Og i godt selskap. Jeg begynner likevel å savne fjell og bakker. Jeg håper vinteren snart sier takk for seg.
    1 poeng
  20. Jeg gjør nok noe som ikke er anbefalt når jeg bruker fjellski: - Smører med aktuell smørning. Det gir god nok feste til å gå på flaten, og god glid nedover. - Blir det for bratt klasker jeg på kortfellene over dette. - Skal jeg renne mye nedover, eller det blir bratt, så drar jeg av kortfellene igjen. Jeg klarer å ta de av og på uten å ta av skien. Dette forurenser limen på kortfellene, og jeg kan ikke regne med at limen varer evig. Men jeg har varmluftpistol, garasje og skraper, og kan legge på ny lim om det trengs en gang. Har fungert bra i noen år! Kanskje bare flaks? Jeg vil ikke være for redd for å bruke utstyret mitt..
    1 poeng
  21. Var nettopp på min første vintertur rett før koronnan slo til. Paris 150cm stivt drag med Fjellpulken 200cm sleeper. Det funka fint, fant ut at det var lurt å feste sleeperen foran i stengene på draget slik at den ikke gled til sidene.
    1 poeng
  22. Jeg bruker mye 168 med bedding og teltpose. Gikk opp til den størrelsen fra mindre pulk (133) nettopp pga av dette. 168 er den lengste av de smale pulkene (om de ikke har gjort om på sortimentet). Har hatt med kompis med 188 (lånepulk) på tur og den er bredere og gir merkbart økt motstand i løssnø ifht 168. Du skal på ganske langvarig tur før du får plassmangel i en 168 for å si det pent. (Denne gang uten teltposen på)
    1 poeng
  23. Da ble det en liten ekspedisjon til Nordmarkas flotteste og mest ukjente utsiktspunkt. Første etappe var sykkel fra Kleivstua til Sørsetera - 3.5 km. Liten rast, hvor vi slo av en prat med han som kjørte løypemaskina, det var sesongens siste tur. På med brodder for etappe 2. Vi gikk det som var igjen av skiløypa til Finneflak. - 1.5 km. Her måtte brodder av, og truger på. Bare sol og veldig varmt - tipper 16 grader. Dit vi skal er det ikke noe merking. Men vi fulgte scooterløypa mot Sollihøgda noen hundre meter. Ikke en sky på himmelen. Truger på for å gå i snøen, var varmt i natt, så ingen skare. Det er et rufsete område. Snø og barmark om hverandre enkelte steder. Mye kanter og dalsider som ikke går an å gå, og det er vel grunn til at her var milorghyttene ble plassert. Trollskog. Her er punktet vi kom ut på, bommet med ca 15 meter! Hadde siktet på bildet fra insta og sett på kartet. Har aldri sett Tyrifjorden og Ringerike fra en slik vinkel. Det er ufattelig bratt her. Sjekk de høydekurvene! Rasteplassen på E16 rett under oss, og Utøya. Her ser vi Høgkastet. Det går en spiss del ut. Holdt behørig avstand til kanten. Litt skygge, burde nok ha vært der seinere på dagen. Her ligger jeg på magen og ser rett ned i ura. De har visstnok tatt basehopp her. Toppen av Tømmeråsen. God utsikt også her. Passerte Hundstadhytta, valgte å finne nærmeste skogsbilvei, siden snøen var råtten. Vondt å gå på truger når det veksler mellom barmark og råtten snø. Det smelter mye, her er spora våre som er 3-4 timer gamle. Helt til bunns, selv med truger i solhellinga ved Finneflak. Heldigvis bare noen meter, før vi kom på maskinløypesålen. Stedvis er sålen også borte, stedvis bare glatt is. Steinsfjorden var også isfri for første dag i dag. 18 km totalt, og vi burde nok vært ei uke tidlige på denne ruta. Mye opp og ned også, selv om vi prøvde å unngå det. Dette er nok med i neste utgave av kjentmannsmerke tipper jeg. Skal også sjekke ut med historielokallaget om stedet har noe navn.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.