Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. jan. 2021 i alle områder

  1. Det er ikke mellomlaget som er problemet men ytterlaget som ofte er det vi kaller skalljakke. De"puster" ikke godt nok. Før fantes det jakker i mikrofiber (norrøna telemark) som var vindtett og pustet godt. Skalljakker er i prinsippet ubrukelige vinterstid.
    3 poeng
  2. Hei Andreas og velkommen til forumet! Når jeg leser det du skriver så tenker jeg umiddelbart at det du egentlig ser etter er et nytt basislag og ikke nødvendigvis et nytt mellomlag. Jeg har den siste tiden begynt å bruke netting fra Brynje, noe jeg brukte mye av i Forsvaret, men på en eller annen måte har helt glemt bort de siste ti årene. For meg har gjenoppdagelsen av netting vært en liten revolusjon og jeg bruker det nå hele tiden, og da med vanlig ullundertøy utenpå nettingen og evt. mellomlag hvis jeg står stille i lengre perioder. Netting transporterer fuktigheten raskt ut fra kroppen og den isolerer i tillegg svært bra. Min erfaring er at jeg føler meg mindre svett når jeg er i aktivitet, og jeg føler meg ikke kald når jeg stopper opp etter å ha vært i aktivitet. Dette regner jeg med har en sammenheng med at svetten ikke ligger i ullen som er klistret til kroppen, men at svetten ligger i ullundertøyet som ligger utenpå nettingen. Du kan få rene nettingplagg, men mitt nye favorittplagg er Brynje Arctic Zip Polo, som er to plagg satt sammen til ett, der det innerste laget er netting og det ytterste er ull. Mtp. fleksibilitet og tørking er det nok bedre om de er separat, men satt sammen synes jeg det sitter bedre på kroppen. Det føles mer som ett enkelt plagg, enn at man har mange forskjellige lag som glir oppå hverandre. Anbefales på det varmeste!
    3 poeng
  3. Hardt og avblåst på Austefjellet i går. Jeg ble nesten hardt avblåst selv 😅 https://www.instagram.com/p/CKUTMycFuuE/?igshid=2awm25ymc5av
    3 poeng
  4. Jeg klarte ikke stå imot lenger og har gått på en smell... Det ble en Gerber strongarm...
    2 poeng
  5. Helsport og Brav skal etter det jeg har forstått flytte videre til SNØ sine lokaler inne kort tid. Det er mye endringer innad i Helsport om dagen og som flere påpeker så er det nok tapene til SWIX som må hentes og spares inn på andre måter. Dette er veldig synd og senest i dag fikk jeg melding fra Sverige om en som anbefalte å bytte til Hilleberg da han hadde hørt at Helsport hadde sluttet med service på Melhus. Håper for Helsport sin del at de kommer med en rask løsning som kan være like god. Det skrives my godt Sømmhuset og det kan jeg virkelig anbefale. Da jeg jobbe i sportsbutikk i Oslo og en av de ansatte måtte fikse jakken sin ble den først fikset hos Norrøna, men hun var ikke fornøyd og leverte den etterpå til Sømmhuset. Så de leverer høy kvalitet.
    2 poeng
  6. Andreasash; jeg ser noen i tråden anbefaler deg gore tex ytterst og noen sier gore tex ikke fungerer ytterst vinterstid i minusgrader. Jeg tror du bør finne ut selv om du liker gore tex eller ikke vinterstid, og hvordan gore tex fungerer for deg praksis/oppleves i forhold til bomull/ blandinger, når du finner det ideele bekledning under gore tex'en. For meg, som også svetter mye, er det kun gore tex som gjelder, bruker jeg bomull/blandinger, blir jakka så våt nedover ryggen at det blir problem å få den tørket utendørs, og oppleves svært kald, og kan bli stivtæla i røff vind. Jeg bruker Aclima merino ull netting innerst på kroppen, oppe og nede, og en tykk hjemmestrikket ull genser utenpå. Løkke tell!
    2 poeng
  7. Hei. Egenskapene til fleece er at det tar opp fuktighet og sprer der utover hele plagget. I motsetning til ull som "fylles opp" Mange synes fleece er klamt, jeg er ikke en av disse. Derimot er goretex det som gjør utslag for meg. På kalde dager hvor jeg ikke er på telttur over lengre tid prøver jeg utelukkende å bruke andre skallklær enn membran. Skal jeg anbefale noe så så kan punkt en være å bytte til ullnetting som innerste lag. Punkt to tynnere flis, evt. Ull frotté genser i stede for fleece.
    2 poeng
  8. Bakgrunn. Det var på nyttårsaften som et utall andre nyttårsforsettet kom på ny; "Flinkere til å båle.." som jeg sa til meg selv, i det jeg beskuet nyttårsrakettene rundt klokkeslaget tolv. "Å båle", et verb forøvrig sitert av Lars Monsen. Ja! Flinkere til å båle, det var målet for det kommende nyåret, for jeg viste jo verdien av nettopp det "å båle" - bare at jeg, som andre ikke har tatt meg tid. Men i et av verdens rikeste land, hva har vi egentlig annet enn tid? "Å finne roen" kan gjerne være et syndonym, men det har jeg aldri klart! Jeg er impulsiv og kan lett bli det vi på godt norsk kaller "oppslukt" og rastløs. Helt frem til jeg sitter ved et bål, først da finner jeg den; roen. På ingen måte ønsker jeg å legge skjul på hvilke diagnose som ligger bak; ADHD. Kort og konsist. Jeg gjorde noen innkjøp for noen år siden. sekk, sag, slirekniv, liggeunderlag, sovepose og sist et ikke-like-trygt alternativ som telt, men duk. Jeg stakk innom overskuddslageret og fant også en feltgenser og bukse, disse er derimot ikke lenger i mitt eie. Genseren brente jeg og buksen endte sine dager på klesinnsamling. På dette tidspunktet hadde jeg ennå ikke vært ute i skogen siden tidlig barndom, da med tilsyn av erfarne foreldre. Utstyret har derfor ligget ubrukt frem til nå. Så langt har det blitt noen korte dagsturer i Januar, trening rett og slett - og ja, det er nødvendig! Jeg skremmes av ekkokamre, spesielt de man kan forville seg i på Internett. En kan begynne med enkle videoer på Youtube om navigasjon etter kart og kompass, likevel ende opp i et virr-varr av lynkurs i "Overlevelse på 1-2-3", på amerikansk vis - naturligvis! Turene til forberedelse har vært på 1 mil totalt i nærliggende skogsterreng ved skjærgården på Østlandet, medbrakt kjøpe-ved (Bjørk) fra Shell og Maxbo. Slik begynte jeg å lærte det å pakke sekken, for vi har jo ikke plass til alt - og det er ikke alt det er plass til som behøves! På 4 korte turer har jeg lært masse; samle never, sanke tørr ved og ikke våt.. Vindretningen og ikke minst egnet bekledning! Selv den minste lille ting i utfordrende omgivelser har enorm betydning, spesielt når været også slår om. Derfor følger jeg nå daglig med værvarselet, selv en uke i forveien. Jeg er av de som setter pris på kulden, blandt de mange fordelene blir himmelen stjerneklar og på sin måte trygg, jeg går aldri lei stemningen ved bålet. En følelse av å falle i søvn i våken tilstand, fredelig. På omtrent 20 år blir dette min første natt ute, i følge har jeg med en kompis hvor han skal ligge i telt og har allerede litt erfaring i området. Foreløbig velger jeg å holde lokasjonen hemmelig. Det er i skogsterreng på Østlandet, ca. 400 moh. Og er spådd mildt vær. Kom gjerne med spørsmål og innspill, posten oppdateres.
    1 poeng
  9. Disse skal være både gode og varme. Ull utenpå og fleece inni...
    1 poeng
  10. Disse vottene jeg tenkte på ja, de bruker samme stoff i skallklærne sine også å de er vanntette, men kan være at det er sømmene som ikke er tette så de tar inn vann. I tillegg er jo ikke membran 100% vanntett så når man jobber med hendene kan jo dette være med på å presse litt vann gjennom membranen så man kan bli våt selv om det er 20 000mm vannsøyle, så kan være de prøver å sikre seg fra å love noe de ikke kan garantere.
    1 poeng
  11. Takk for informative innlegg. Det er dette produktet dere mener? "Vottene egner seg best til de kalde turene, og er ikke så egnet i regnvær." 20 000 mm er jo vanligvis regnet som vanntett.. Skal lese meg litt mer opp på det men det høres litt rart ut Disse skal jeg sjekke ut. Veldig gunstig priset var de også! Jeg er veldig usikker på de pustende egenskapene der, men det kan jo kanskje være for mye å forvente at de tar unna all fuktighet. Jeg syns de er for tette slik de er nå - kunne like gjerne hatt på en plastpose over vottene kjennes det ut for.
    1 poeng
  12. Jeg har alltid hadd pumpa stående i flaska, og uten problem. reservebensin har jeg ofte hatt med på tilsvarende flaske, slik at jeg bare bytter kork/pumpe mellom flaskene. Biltema-flaska med bensin er jo et hakk skjørere enn ei aluminiumsflaske, og flaska jeg tar med ekstra velger jeg størrelse på etter behov hvis jeg har flere størrelser. dsk
    1 poeng
  13. Jeg har bare sovet på hyttene når jeg har gått i Rondane. En lett pose som tåler ned mot null er nok uansett lurt om du skal bo i telt. Her er et bilde fra forrige tur i Rondane (noen år siden nå - 2012). Tatt på morgenen 20.juli mellom Haverdalsseter og Grimsdalshytta.
    1 poeng
  14. Jeg har bytta barduner på DD XL tarp (4,5X3) og Revir tarp. Hadde Hilleberg 10 tarp og når jeg fikk DD og Revir tarper så var bardunbytte det første jeg gjorde.
    1 poeng
  15. Hva med en Svea 123? Da har du brenner med fast drivstofftank. Ingen ekstra flaske eller reserve-pumpe å ta med, og du bruker samme type drivstoff som du alt har med. Ikke den mest effektive til snøsmelting, men som reserve bør den vel være grei; www.prisjakt.no/product.php?p=3328134
    1 poeng
  16. På vinter og type skigåing (fjellet) er det oftest netting innerst, så tynn ulltrøye, alternativt fleece type Stormberg/LineOne etc om det er veldig kaldt, og tynn skalljakke av Dermizax eller Element Active. Skalljakken er jo nærmest potte tett og slipper ut mer damp på papiret enn det føles som i virkeligheten. God glidelåsåpning under armene hjelper en del, men fuktig blir en lell. Nå kan jeg som regel trekke innendørs etter skituren, men på flerdagers uten tørkemulighet senker jeg aktiviteten og går meg tørr før camp settes.
    1 poeng
  17. Sååå... din nåværende fleece+ulltrøye er passende når du sitter stille, men for varm når du er i bevegelse? Prøv en tynn og stretchy fleece (jeg har noe vaffel-fleece McKinley greier fra gsport) og nettingundertøy. Som nevn over er Brynje Artctic Dobbel en digg trøye. Min er litt for stor, men jeg kan bruke den fra høst til vår som eneste lag.
    1 poeng
  18. Tror man må skille mellom «klam» og «svett». Svetter man på hendene, som jeg gjør, blir hanskene våte uansett. En pustende hanske klarer å kvitte seg med fukten fra hanskene når man ikke er i aktivitet, men når man begynner å jobbe blir hanskene våte. Noen folk svetter omtrent ikke, andre blir helt gjennomvåte under hard aktivitet.
    1 poeng
  19. Fikk fatt på en gammel barnepulk fra Fjellpulken for en 500-lapp. Målet var å lage en transportpulk ut av den med plass til mer volum. Gikk til innkjøp av: Maljesett ink. tang (Biltema) og rundstrikk til teltstenger (ca. 200,- totalt). Hadde fra før 2 x solide strammestropper m. klikklås. 1. Først fjernet jeg setet/rygglenet bak og skrudde vekk vindskjermen. Fjernet div. fjærer m. skarpe kanter innvendig. Skrudde av støttearmene på hver side av pulken. Underlag innvendig = et gammelt liggeunderlag tilskjært. 2. Klipte så vekk 90% av det originale trekket, men lot 8-10 cm med "vegg" av stoff langs begge langsidene være igjen. Her passet jeg på å ikke klippe vekk sømmen som var påsydd i skjøten mellom blå og rød del av originalstoffet, for i denne sømmen ville jeg feste maljene for rundstrikken. 2. Festet så maljene med jevne mellomrom i originalsømmen hele veien fra front og tilbake til vindskjermfestene. Tredde i strikken og kryssflettet hele veien. Det gikk med en god del meter med strikk. Brukte bare den gamle strammelåsen til originaltrekket som "endepunkt" på strikken, så strikken kan strammes/låses som man ønsker. 3. Så har jeg bare benyttet selve transportbagen til pulken som nytt "trekk". Den fungerer da helt enkelt som en pose som man legger ned i pulken og innunder strikken, som man fyller opp med ønsket bagasje. Denne transportbagen som fulgte med er i et bevernylon-aktig materiale. Virker veldig solid. 4. Festet så 2x strammereimer med klikklås som går tvers over pulken. Den ene festet jeg rett i vindskjermfestene på hver side. Den andre i de to bakerste skruehullene etter støttearmene. Jeg festet maljer i hullene til strammereimene der hvor mutterne skulle igjennom. Jeg passet på å bruke ganske lange strammereimer, da det er naturlig at bagasjen må bygges litt ekstra i høyden bak i pulken. 5. Og omtrent slik ble det ferdig oppakkede resultatet. Oppi her har jeg alt jeg trenger til 3-4 netter med bålkos og isfiske ink. mat/klær/reinskinn/sovepose/div utstyr osv. Får jeg "Fjellpulken"-logoen til å stå litt mer symmetrisk i front neste gang også, så snakker vi! 😀
    1 poeng
  20. Sliter veldig med å se at de må stenge ned en så liten avdeling pga covid. Og da ville de garantert opplyst om det. Nå skaper meldingen mye usikkerhet bland eiere av Helsport produkter. Hadde de informert om at det var pga covid så hadde vel alle hatt forståelse? Ikke noe i den meldingen tyder på at de er stengt pga covid 19
    1 poeng
  21. Jeg bruker disse på noen gamle Madhus Voss 666, fjellski med bredde på 50 tallet. Har gått med disse på tur med sekk og pulk uten problemer. Nå skal det sies jeg ikke er noen erfaren fjellskibruker, men dette fungerer enkelt og greit for meg fram til jeg evt oppgraderer til nye felleski. edit: Ble litt usikker på hvilken feller du mener, jeg tenker på disse her: https://www.xxl.no/madshus-xc-skins-intelligrip-skin-skifell-svart/p/1112784_1_style?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAiA6aSABhApEiwA6Cbm_3cEG7sMI6_9DxFyoDN7qFEJ0zVq0eoKgLo_iYbJV-3lJrJbkOEYaRoCRfMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    1 poeng
  22. En litt lengre tur enn jeg planla. Det skulle bare være en helt vanlig tur. Ikke noe å skrive hjem om, eller nevne i bloggen. En tur for å få litt frisk luft, og holde formen oppe. Jeg liker godt turen fra Sele til Hellestø. Den vanlige kjappe, dagligdagse turen, uten sekk og ofte med følge. En tur som jeg ikke trenger å forberede meg til eller gjøre for «tung». Bare 7-8 kilometer på vei god sti og langs stranden – og det samme tilbake i omvendt rekkefølge. Det er noen små dumper der stien går gjennom sanddynene, og om vi (broderen og jeg) går, så kommer pulsen opp nettopp her. Etter mange dager med flott vintervær, var nå sola delvis skjult bak skyene, og noen av disse så «sinte» ut. Det var fortsatt kalt, men ikke kuldegrader på dagen. Fortsatt var stranden det beste stedet å ta en kjapp tur. Regn tidligere på dagen gjorde at jeg kom sent avgårde. NAV betaler meg for ikke å gjøre noe, og jeg fortrekker å ikke gjøre noe mens jeg går tur. Og siden jeg står fritt til å velge tidspunkt for turer, holder jeg meg hjemme om det regner – og det er mulighet for opphold senere. Det kunne lett bli opphold noen timer midt på dagen.... Det kan ikke være mye regn som hadde kommet ned. Sanden var tørr bare et lite stykke under overflaten. Nordover mot Hellestø, hadde jeg trekken i ryggen, og de små dråpene som, laget ikke problemer. Da jeg nærmet meg enden av Hellestøsanden, kom sola fram bak meg – og regnbuen framfor meg. Så avgjort ikke hva YR hadde på menyen, men godt vær er alltid greit. Det hadde gått greit nordover. Antakelig gikk det også fort. Stranden og stien – og veien er jo flatt og greit å gå. Kunne jeg muligens greie å komme frem og tilbake på rundt en time og ti minutter? Det ble «hurtig tempo» på tilbakeveien. Jeg prøvde å holde farten oppe, og var litt spent på hvor fort det egentlig gikk. Nesten tilbake til veien traff jeg på Sigbjørn. Det ble en liten stopp og prat. Sigbjørn foreslo at jeg skulle bli med mot Hellestø igjen. Jeg mente det ville bli litt «mye» etter å ha holdt litt fart både mot Hellestø og på tilbakeveien. Det ble likevel til at jeg ble med Sigbjørn. Det ble en tur til parkeringsplassen ved Hellestø og så tilbake i sanddynene bar stranden. Opp og ned og litt rund – ikke beine veien nei. Til vi kom mot parkeringsplassen, var det lite frost og is. Derfra og til vi igjen sto på stien, var det is på pyttene og litt frost i bakken. Det var til og med litt ny is på enkelte pytter. Det var nok blitt kaldere etter som klokka begynte å nærme seg fire. Sola sto lavt i horisonten da vi nærmet oss bilene. Det er ikke ofte jeg går på tur så sent. Flotte farger og noen helt greie bilder. Det ble en tur på omtrent 12 kilometer. Delvis i høyt tempo, men også med litt pause. En helt grei tur på en mandag.
    1 poeng
  23. Ja ble litt overasket over de tauene der, fikk litt billig "eBay"-følelse av de. Så heiv meg rett på nett og bestillte samme tau som jeg har på Hilleberg-teltet og tarpen, som jeg vet er bra. Også en fordel med rødfargen med refleks, kontra sort tau
    1 poeng
  24. Pakket en 28 kg sekk og gikk gjennom skogen fra hytta Glennetoppen/Skiptvet til Ravnsjøhytta i Svinndal. Fantastisk solskindag. Første delen av turen gikk relativ greit men det ble vanskeligere etterhvert pga ukjen terreng og mye snø. Kom frem etter ca 4 timer uten pause. Møte noen hyggelige folk som serverte pølse og varme ved bålplassen ute. Overnatting i telt ved 10 kuldegrader var ikke lett, da jeg ennå ikke har skaffet meg en god vinterpose. Morgendagen var overskyet og kaldere. Valgte derfor å gå asfaltvei tilbake. Å gjennomføre 45 km med en tung sekk og kulde gir håp og mestringsfølelse. Gleder meg til neste helg 😀
    1 poeng
  25. Iallefall de delene av furua som har mest i seg. Er jo uansett snakk om å finne tørt trevirke. Kvae trekker vel normalt inn, når det gjelder "naturlig" død, det går ut i sår for å helbrede. Og det samles i rota, både på treet og kvister/greiner. Med det som utgangspunkt og en idé om hva man skal unngå så er man jo et godt steg på vei. Enklere forklart. Fatwood bad. (Fram til man har ild)
    1 poeng
  26. Ingenting er som kulde og fint vær. 😊 Rusletur etter jobb #1, på vei til jobb #2 for dagen. 😊
    1 poeng
  27. Beinkaldt på Tveitakvitingen, 18C og vind 🥶🥶 Bilde tatt med GoPro Hero 7 Black, timelapse.
    1 poeng
  28. Er enig med @Espen Ørud i hans metoder, og særlig dette med å trekke allyen. Min 15-foter veier bare 17 kg, og den tåler veldig godt å trekkes uten bagasje i. Hvis det er skogfritt landskap med lyng og gress blir gliden såpass god at det er den desidert mest effektive måten å frakte den på.
    1 poeng
  29. Trist hvis serviceavdelingen legges ned permanent. Regnskapet til Brav viser at dem ikke tjener penger, så ikke utenkelig at de prøver å kvitte seg med kostnader. Spørs dog om dette er det mest lønnsomme på sikt. Ser sømhuset er nevnt som et bra sted å få teltene sine reparert. Disse er også Rab sin servicepartner i Norge, og har bare hørt lovord om dem.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.