Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. des. 2020 i alle områder

  1. Når jeg surrer rundt i skogen i mørket (utenfor stier) så liker jeg å kunne vri på hodet og ha lys der jeg ser. Ikke behøve å rotere hele kroppen. Også klønete å måtte gå i bakvendt bro for å kunne lyse opp en skråning f.eks 😁
    5 poeng
  2. Dagens tur har vært i de dype skoger, i Finnskogen. Har som tradisjon å dra inn i skogene rundt juletider. Denne gang uten ski, dårlig med snø hittil. Men fottur er fint i desember det også VID_20201225_135519.mp4
    3 poeng
  3. Hæ??? Hva er det du holder på med i skogen @tubbs? 🤔
    3 poeng
  4. Det eneste som duger er å begynne å like kaffe! Alt annet er og blir bare elendige surrogater. 😁
    2 poeng
  5. Med min løsning (tilpasset pakkreim) kan jeg ha lykta som hodelykt eller rundt midjen etter behov.
    2 poeng
  6. Jeg har i årevis brukt en Exped Bivybag Dul UL vindsekk. Den er stor nok til to personer, man kan bruke den som tarp, nødtelt, og man kan stikke ut hode og armer og bruke den som pauseplagg. Det er utvilsomt som pauseplagg den blir mest brukt, men da er den unødvendig stor, har for mange snorer, strammere, festepunkt, og mangler hette. Når jeg er på tur i fjellet gir en slik vindsekk veldig god varme når man trer den over seg, spesielt når man er våt, og det går fort. Når jeg er på padletur om vinteren er det helt genialt å gå i land og tre en vindsekk over seg uten å av vest og spruttrekk, det holder godt på varmen og hindrer fordamping og stort varmetap. Ingen av produktene i handelen er godt nok egnet, uten at de veier for mye og tar for stor plass. Jeg måtte lage en selv. - Er skreddersydd til meg. - Har hette - Har minst mulig strammere og ubrukte funksjoner. Den skal være rask og lett å ta på/av med hansker og votter. - Ikke er unødvendig lang. Med passe lengde blir den fin å gå litt rundt med også. Den må kunne snøres igjen rett under skoene. - Den må være stor nok til å kunne ta utenpå padlevest, tørrdrakt og spruttrekk. Og stor nok til ett liggeunderlag inni slik at man kan ligge inni lett sammenlrøket og bruke den som nødly uten at det blir for trangt. - Lett og ta liten plass. - Sterk nok til at jeg ikke trenger å være forsiktig med den. - Strikk i armene, ikke strammere som er tullete å betjene med hansker på hendene. - Den må være uten fór, for jeg tar den over våte klær og det blir fort kondens/damp i posen. Hensikten er at den ikke skal være pustende, for den skal stoppe fordamping og dermed det aller største varmetapet. Den skal også være mulig å ta på seg FØR man tar på dunjakken, så slipper man dunjakke som fort blir våt av svetten fra klærne under når man trekker den på i pausene. - Ingen glidelåser. Dette ble resultatet, jeg tror det er det beste plagget jeg har! Den er laget av vanntett 30D sterk ripstop nylon, og veier 190 gram 👍 Full funksjon som pauseplagg og nødbivuakk med kun 2 strammere som kan betjenes! Hetten er hjelmkompitabel. Det er særlig når man er våt, eller har vått yttertøy, og spesielt ved havpadling, at dette pauseplagget reduserer varmetapet mer enn noe annet jeg har forsøkt, på en rask og enkel måte
    1 poeng
  7. Morsom og litt spennende video fra en kryssing av Norge langs en rett linje. Det er 3 videoer på 30 minutter hver. Ide'en til konseptet er bra og det er mye å lære av filmingen til denne karen syns jeg personlig. Når det meste annet er gjort, så må man finne på noe nytt.
    1 poeng
  8. Warm-lampen er merkbart varmere enn en "kald" lykt fra Olight jeg sammenliknet med nå. Warm er etter kort synsing et bedre lys. Klarer ikke å irriterere meg over det, selv om reviews er veldig bull på versjonen med Nichia-lampe. Og de har slengt med et 3500-batteri i 18650. Mykje bra. Jeg er dessverre ingen sivilingeniør, og føler at jeg må gå på skole for å finne "turbo" modusen
    1 poeng
  9. Noen tips for te : - Kjøp te i løsvekt, ikke poser. Vanlig pose-te smaker sjelden godt. - Ikke trekk svart te (f.eks Earl Grey, Darjeeling, English Breakfast) for lenge, da blir den bitter (som er grunnen til at mange bruker melk og/eller sukker i teen) Jeg trekker te med "normal" størrelse på bladene i ca 4 minutter. Er den finkornet blir det maks 3 minutter. Veldig grovbladet te kan gjerne trekkes litt lenger (Oolong kan greie opp til 7 minutter). Teposer inneholder ofte bare "testøv" og er vanskelig å få smak ut av uten at det blir bittert. Grønn te kan godt trekke lenger uten å bli bitter (ettersom den ikke er fermentert og da heller ikke inneholder særlig med garvesyrer). En annen "te" jeg drikker en del av er Rooibos. Det er strengt tatt ikke te, men tilbereds og drikkes på samme måte. Den er uten koffein, og den kan trekkes så lenge som helst uten å bli bitter. Rooibos synes jeg funker greit i form av teposer også - bare å hive et par poser i kjelen og la dem ligge. Den finnes også (som med svart og grønn te) med mange ulike smakstilsetninger, og da kan det være greit å ikke trekke altfor lenge, litt avhengig av hvor mye ekstrasmak man vil ha. Absolutt et godt alternativ om man liker smaken. Kaffe trenger endel tilvenning, ja. Jeg har aldri vært særlig begeistra for kaffe, men med årene er jeg blitt vant til den - og i noen sammenhenger smaker det jo til og med godt med en kopp Men innen kaffe er det også store forskjeller. Noe kaffe er snill og rund, noe er bitter, noe besk, og noe er ufyselig sur (alias "syrlig" - bah!). Riktig type og tilberedning kan gjøre den adskillig lettere å like!
    1 poeng
  10. Jeg har drømmejobben, på et lager. 😁 Mange jeg kjenner har spurt hvorfor jeg ikke jobber med noe tur/trim/friluftsrelatert, jeg som er ute å "turer" ukentlig, året rundt, og gjort det i snart 20 år. Mitt svar er da, at jeg bruker tur, natur og trim som "terapi", energitlførsel, og at jeg kan opprettholde stort matinntak, og tror det vil ødelegge noe av gleden ved å glede seg til helga/ferie, om jeg driver med hobbyen på dagtid, hver dag.
    1 poeng
  11. Å ha lykten i beltet medfører nesten utelukkende ulemper. Spesielt i ulendt terreng! Det eneste gode argumentet er når det er tett tåke eller snør tett, da kan det noen ganger være en fordel å flytte den fra hodet. Hånden er i så måte mye bedre enn beltet.
    1 poeng
  12. Konseptet er nå greit. De kunne brukt et 18650, eller kanskje til og med 21700 siden det er på hofta, med mulighet for ekstern batteripakke med utskiftbare batterier, slik som Fenix HP30R. Det innebygde batteriet er veldig lite. Hvilke dioder bruker den? Siden salgsargumentet et bedre visning av detaljer burde de også bruke dioder med høy CRI.
    1 poeng
  13. Største fordelen jeg kan se er når det regner/snøer tett, tett tåke, osv. Da kan en gjerne bli litt blendet av gjennskinnet i dråper/snøfnugg rett forran hodet med hodelykt på hodet. Dette pleier jeg å løse med å henge hodelykta rundt halsen når der er slike forhold, da minsker den effekten betraktelig ift synet.
    1 poeng
  14. Jeg synes ikke det er en god idé å ha lykta i midjehøyde, det blir for lavt. Det kaster for mye skygger i terrenget foran meg (som de smart nok kaller 3D-effekt ). Jeg er enig med Hege P at ei lykt som Nitecore HC30 el.l. er mer fleksibel, og kan brukes på flere måter etter hvilket behov man har.
    1 poeng
  15. Jeg har også sett denne. Snuser du litt rundt finner du en test, der var det noen "barnesykdommer" som ble avdekket. Altså en god ide, men not quite there yet. Husker ikke i farten hva det var.
    1 poeng
  16. Jeg har teltduk av silnylon, den er potte tett og ikke pustende. Tarpen er også potte tett. Så dette vil da ikke bli riktig
    1 poeng
  17. Spade, søkestang, vindsekk og ett liggeunderlag som er langt nok til at du kan ligge i fosterstilling på det, pluss en varmejakke er absolutt minimum til dagsturer høyt og langt til fjells synes jeg. Gjerne en Anna-bukse, halvlang ziplongs eller tilsvarende også. Dette utstyret trenger ikke å veie mye, og det passer fint å bruke i pauser allikevel. Og med en fornuftig utformet enmannsvindsekk, akkurat stor nok til liggeunderlaget og deg inni, så har man verdens beste pauseplagg , som man faktisk kan gå med om det skulle være nødsituasjon:
    1 poeng
  18. Ytterduken på teltet er tett, hvordan kan en duk mot teltduken forårsake mer kondens inne i teltet?
    1 poeng
  19. Skal du grave, kan det også være lurt å ha en søkestang. Du bør ha planlagt på forhånd hvor det eventuelt er mulig å grave seg ned langs ruten du skal ta. En spade kan også brukes til å sette opp en levegg.
    1 poeng
  20. Jeg har delta force 135. Herlig pulk. Men min pulk veier betydelig mer enn 2,5kg med trekk, spenner og strikk. Tipper rundt 4kg. Pulken er god i løssnø. Kanskje vel så god som min tidligere fjellpulken 144. Men å gå bak en med fjellpulken er ikke bare gull. Snuta detter nedi sporet, og siden den er bredere bak presses skroget ut mot sporet fra fjellpulken, og det blir noe tyngre. Bare noe å være klar over. ellers syns jeg det er god plass i den. Null problem å pakke for mer enn ei uke i den pulken.
    1 poeng
  21. Jeg fant ut av de ideelle mål på tarpen, for min del, ved hjelp av litt leking i skogen med berganstarpen og flyttbare festekroker. 290 bredde gir bredde nok til at hele inngangen er tørr i regnvær. 230 lengde gir nok tak ut foran teltet til at jeg har ett stort nok tørt område. Da blir ikke vindfanget allverden heller, forhåpentligvis, utsikten blir bedre, og man trenger ikke like mye plass for å sette opp tarpen. Spiss i fronten sparer ett par barduner, og totalt 6 barduner på duken er nok. Dette produktet finnes selvfølgelig ikke, så jeg må sy den selv. Bikeshop selger en Naturehike Tarp som ser ut til å ha solide nok fester (bare sett bilder), er 2,9x2,4 meter, og lett. Da blir det ikke mye arbeid å sy den om til dette, faktisk bare å flytte to bardunfester og klippe litt i duken og sy kanten (dvs. jeg kommer nok til å beholde lengden på 240, så blir det mindre arbeid). Og med en dekdikert telt-tarp, kan barduner tilpasses bruken og det blir minst mulig arbeid å få den på plass
    1 poeng
  22. Jeg har denne som også er i rustfritt stål og synes den er bra, faktisk den eneste jeg bruker etter at jeg kjøpte den: http://www.primuskongen.no/lamp/shopexd.asp?id=421 Jeg tror biltemapanna blir mye det samme, så jeg ville tatt den. Til den prisen tenker jeg at jeg jammen skal skaffe ei på nyåret. Den er litt større enn den jeg har. Trikset er å preparere panna med matolje. Du har i matolje og varmer opp panna til olja akkurat begynner å ryke. Så lar du den avkjøles og tørker av det overskytende. Ikke vask panna med såpe. Hvis du gjør det må du preparere den på nytt. Jeg vasker bare med varmt vann og kost eller skrubb. God jul!
    1 poeng
  23. I dag tittet sola fram. Det var bare å sette seg ned, fyre bål og ta imot solstrålene så lenge det varte. Uansett vær og vind, Østmarka skuffer aldri. Ett hærlig sted å være, bare være......
    1 poeng
  24. Gikk langtur i Østmarka i dag. Ingen folk. Vått. Trollsk tåke. Fant ei ulveruke og ferske spor etter ulv, spennende å ha de store hundedyrene i umiddelbar nærhet. Ulvene i østmarka gir for meg friluftslivet en ekstra dimensjon.
    1 poeng
  25. God strategi. Det aller beste hadde jo vært om du fikk en avtale med grunneier om at du kan kontrollere andres kort. Da kan du bortvise ham til neste år om han ikke har betalt...
    1 poeng
  26. Anbefaler deg ett par Fischer country Crown smørefrie ski med BC bindiger. Disse er smørefrie med riller i smøresona og er frie for stålkanter.Til Bc binding får du tykke varme støvler. Disse skiene går akkurat i skispor, er mye lettere enn disse andre brede fjellski modeller, som tross en viss innsving, kan være tunge å kante/ gå i skrånende terreng over tid. Såkalte brede fjellski modeller er oppskrytt til ditt bruk. Jeg velger nevnte ski som er 15-20 cm lenger enn kroppslengde, ikke noe problem å håndtere med styring osv. På dager med kladdeføre smører du med en boks swix sklisone , som du har i lomma, dette er en hurtigløsning og fungerer meget bra. De fleste andre skimerker har tilvarende modeller som Fischer Crown. Hvis du bruker ski med denne type smørefrie riller, vil de slites på vårsnø når den er grovkornete og hard skare , men ett par holder i mange år. Kjøp staver med store trinser og enkel reim som passer varme tykke votter. Lykke til.
    1 poeng
  27. Jeg tror den kan virke fint på ørret, røye, abbor, gjedde og annen ferskvannsfisk. Det er bare å prøve. Jeg tror gangen er mye viktigere, altså at den vrikker og vrir ordentlig på seg. Men som alt annet innen fisking: Hver fisker har sine egne overtroer. Mine er at man må fiske der fisken er og at den helst må være sulten.
    1 poeng
  28. Siden du nevner at elven er veldig smal så høres det ut som at mark er det lureste å bruke. Det kan være litt vanskelig å vite hvilket utstyr man skal ta med seg når man skal til en ny elv, men på generelt grunnlag vil jeg påstå at mark er det mest allsidig agnet, som kan brukes selv i de aller minste elvene og under de fleste forhold. Det kan være lurt å ha med seg noen splitthagl slik at man kan blye ned marken om nødvendig. Edit. Ser jeg var litt sent ute med innlegget mitt. Hvordan gikk det?
    1 poeng
  29. Hei, Som både tittelen og kallenavnet tilser så er jeg en nybegynner når det gjelder fisking. Men er nå veldig klar for å prøve meg, og siden jeg bor i hovedstaden så er Oslomarka det mest aktuelle området å begynne i. Dermed dukker det opp noen spørsmål: Hvilken fiskestand bør man gå for i starten? (merke, prisklasse etc) Hvilke sluksett anbefales det å anskaffe? Evt andre ting man bør ha, altså bortsett fra stanga Hvilke vann i Oslo-området (Nordmarka, ØStmarka, Vestmarka) er mest kjent for å bringe nybegynnerflaks? Takker for alle seriøse men også mindre seriøse svar
    1 poeng
  30. Velkommen! Fiske kan være gøy eller helt pyton, avhenging av bett 😂 Litt generelt: - Finn en fiskestang med agnvekt typisk fra 3-14 gram, 8-9 fot lengde. Match denne med ei snelle i størrelse 1000/1500. Mange selger ferdige kit med snelle å stang så det lønner seg rent økonomisk. Du får et godt nybegynner kit i område 1000-2000kr - du trenger ikke å bruke mye penger. Har du en bra sportsbutikk i nærheten som er gode på fiske ville jeg tatt en prat med de. - Sluker som passer er typisk 7 eller 12 gram. Sølvkroken har noen fine sett med spesial og lillauren osv. Spinnere i samme vekt klasse og gjerne et kit fra meps eller Panther Martin. - Fiskevann i Oslo overlater jeg til andre
    1 poeng
  31. Støtter overnevnte. Men ikke drass med for mye utstyr. Begrens deg til en haspelstang og en markstang. OG. Bestem deg for hva du vil fiske med, men ta kun med deg en stang ad gangen. Altfor ofte, om du bringer med deg to stenger, og fisken ikke biter, så tenker du: "Jeg må prøve en liten sluk". Og lykkes du ikke med den: "Nei, jeg får visst gå tilbake til marken". Og så har du det gående. Personlig har jeg kun med meg en stang. Om jeg var deg ville jeg kun ta med meg en lang markstang. Om det var jeg som var så heldig å fiske i en slik elv. ville jeg også droppe håv. Jeg bruker heller aldri snelle på markstanga. Snøret er ofte lik stanglengden, det er ingen fastlåst lov. Når fisken biter, gir jeg tilslag og stort sett fortsetter jeg bevegelse oppover, slik at fisken tar en stor bue og lander bak meg. På den andre siden om du bruker et kortere snøre kan du lande fiske mer "dannet". Bevegelser. Men det som er det aller viktigste er hvordan du nærmer deg elva. Er det myr settes den i bevegese når du går og skaper trykkbølger ned i vannet - og fisken svømmer unna. Gå derfor sakte, og smyg deg gjerne. Strømretning. Tenk også på retningen på strømmen. Fisken i elv står altid med hodet mot strømmen. Det er jo med strømmen maten kommer drivende.. Se etter steiner. Ingen ting er mer morro enn å plassere agnet litt overfor steinen. Strømmen deler seg i to foran en stein. Rett foran steinen, og rett bak er det roligere vann. Der står ørreten og bruker minimalt med krefter. Den største fisken, her er det snakk om å vokse seg stor og feit, står foran steinen. Dermed snapper den byttene først. En personlig opplevelse. Jeg var bare en liten gutt og var med faren min på fisketur, min første. Og jeg, hverken visste eller kunne noen ting. Men hva gjorde min far. Sa, han: "Kom er gutten min så skal jeg vise deg----". Å, nei da. Han enset ikke meg, begynte å fiske og dro den ene etter den andre, mens jeg fikk ingen ting. Og siden han var en slik dårelig pedagog, eller kanskje han ikke var det, hadde jeg bare en ting å gjøre Observere han! Og slik lærte jeg å fiske i liten elv med mark i liten elv. Også han, som din far døde så altfor tidlig. Men som du skriver han lærte deg litt. Det er et godt utgsngspunk det. .
    1 poeng
  32. Spørsmålet blir om man skal fiske eller få fisk slik jeg ser det Man kan fint få fisk på en brøytepisk og en snørestump men det er utvilsomt ikke like gøy som å få fisk på artig, lett og godt utstyr. Det behøver ikke å koste en formue og man legger vel penger i fiskeutstyr etter som hvor stor interessen er. Men jeg vil advare mot å kjøpe det absolutt billigste rælet som en komplett fiske pakke til 200 kroner. Spesielt er ei veldig billig haspelsnelle ikke morsomt å bruke. De kjipeste snellene gir ut og sveiver inn snøre ofte helt på trynet så du kan fort bruke mer tid på og løse opp floker og knuter en å fiske De har ofte heller ikke skikkelige kulelagre i spolen så blir veldig fort kast i spolen - det er ikke artig. Sånn sett ville jeg prioritert ei ok snelle over selve stanga.
    1 poeng
  33. Palomarknuten er den beste å bruke på multifilament.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.