Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 29. nov. 2020 i alle områder
-
Hadde det artig med å lage en ny sluk! Så innså jeg jeg bare hadde gul lakk..! Vel den ble seende ut som en ananas 😆 tror dere det er no håp for å få fisk? Isåfall hvilken art? Tenkte prøve den i sjøen ! Hvis gangen er god tror jeg jeg skal lakke den på nytt i en annen farge ! Tips ?? 😃 Ta gjerne en titt på filmen av hvordan jeg lagde den.3 poeng
-
Var en kar som postet et bra tips til en fin måte å spare vekt på Unna om sommeren, i en fersk post på Facebook-gruppen "Hilleberg Owners Group". En gruppe jeg anbefaler sterkt å bli medlem av om man eier Hilleberg-telt, eller vurderer å kjøpe. Her postes ikke bare de vanlige "hvilket telt bør jeg kjøpe"-spørsmålene, men også mye tips, tricks & mods. Og har man noe man lurer på, så er det ofte kjapt å få svar! "Hilleberg unna and six moon design serenity net (272gram) enough space for one and creates a massive vestibule. this setup is around 1.6kg depending on pegs and guys. Not ultralight but freestanding and durable" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158362546178122&set=gm.1292625237755849&type=3&theater&ifg=1 Link til myggnettet/"innerteltet": https://www.sixmoondesigns.com/products/serenity-nettent Har selv kjøpt et myggnett jeg har planer om å tilpasse til mitt Unna, men det er uten bunn, kun nett, men mye billigere: https://www.outnorth.no/sea-to-summit/mosquito-pyramid-net-single#Black Kommer nok og til å bli brukt under tarp, om behovet er der. Annen versjon med finere masker: https://www.outnorth.no/sea-to-summit/nano-mosquito-net-single#Grey3 poeng
-
Jeg har valgt å ha med to brennere av samme type (Omnifuel) Fordelen med dette er at man da får kun en brennertype å forholde seg til, og delene passer om hverandre. Har med to komplette brennere med flaske og pumpe til begge samt repkit på lengre turer, og føler det gir tilstrekkelig god sikkerhet.2 poeng
-
Kanskje fordi det smaker bedre? Eller fordi det er det vedkommende har lyst på? Er ikke alltid nødvendig å lage mat som er mest mulig hensiktsmessig. Risgrøt motiverer i alle fall meg mye mer enn trelim og sagspon. Lag og prøv, få høre hvordan resultatet ble! 😁2 poeng
-
Litt innsats krever den jo, Fireboxen, i forhold til en spritbrenner for eksempel. Greit å informere om slikt til de som ikke har brukt en slik før. Men jeg tror ikke dere skal henge dere opp i språkbruken hans i den videoen. Han hadde nok brukt litt andre ord og uttrykt seg mer nyansert om han skulle ha uttalt seg om dette på sitt eget morsmål tipper jeg. Han har jo dratt på Fireboxen sin i et 20 talls videoer de siste 4-5 åra, og har vel ikke giddet det om han syns den krevde så veldig mye innsats.1 poeng
-
Ja. At ein treng utrulig lite brensel er liksom heile poenget.1 poeng
-
Du har helt sikkert rett. Min Optimus synes jeg oppfører seg noe ustabilt, har vært nøye med vedlikehold og den er relativt ny. Da jeg hadde slått leir inne på Hardangervidda i - 20 og var klar for for litt kosefyring med varm mat og drikke og den ikke ville fungere og med bånntæla vann og null varmt på morgenen så tenkte jeg at det var lite ellers av utstyret man ikke kunne fikse eller leve med defekt på en tur foruten noe å få varme av til mat og drikke. Derfor ønsker jeg å ha med to brennere hvis jeg skal utenfor allfarvei over litt lengre tid. Da jeg kom hjem funket den normalt igjen.1 poeng
-
Nei. Det er vel som regel ikke nødvendig Men på lengre turer synes jeg det er greit å ha en i reserve, og den ekstra vekten merker man ikke i en pulk. Og så er det digg med to brennere om man skal lage mat som er mer avansert enn å koke vann...1 poeng
-
XGK-EX virker å være det mest robuste og effektive du får for å smelte snø og koke vann. Har ikke den, men en eldre XGK, og den virker bra men er også enten på full guffe eller av (i enda større grad enn Whisperlite). Jeg minnes at @mementomori er mer fornøyd med XGK enn de fleste andre når det kommer til kullos. Han bruker en panne med varmeveksler, men pga av avstand mellom brennerhode og kjelebunn blir det lite nedkjøling av flammen (og dermed bedre forbrenning). Synes MSR-brennerne er ryddige - lette å forvarme (særlig med bensin) og lette å demontere for reperasjoner og rengjøring. Du går ikke mye feil der.1 poeng
-
Ikke akkurat mitt felt, men det du hvert fall må sjekke ut er forholdet mellom brenneren og kulldioksid. Mener e å ha lest at enkelte brennere er verre enn andre. Men en ting er hvert fall sikkert. Kulldioksid produseres mest når du har kjele på brenneren. Og denne kulldioksiden er luktfri og dødelig.1 poeng
-
Ørreten er jo gjerne kresen. Derfor kan det fungere med noe eksotisk som ananas...1 poeng
-
Jeg har gjort det. Etter en stund tykner den litt, og det kan bli litt risting/graving for å få det ut av thermosen. Men det går fint det også Litt mer væske er bra1 poeng
-
Kombinasjonen kulde og vind kan verte en prøvelse for mange, også utan astma. Særskilt over fleire dagar, med fysiske utskeielsar. Er vel fleire som har oppdaga "astmaen sin" for første gang på vidda, Grønland eller i antarktis, og enkelte har måtta avbrutt. Men, mennesker er ulike. Eg nyttar den sjeldan på "vanleg" vintertur, men mellom anna på store brear med konstant motvind og vedvarande kulde er den gull. Den gjer også inntak av mat og drikke litt enklare synes eg, på dei verkeleg grisete dagane, der ispanseret frå brysbeinet og opp er eit faktum. Her på vestlandet brukar eg den sjeldan/aldri, då det ikkje er vanleg å oppleve kulde og mykje vind i kombinasjon.1 poeng
-
Vi snakker nok forskjellige språk du og æ 🧐 "Stritte imot" betyr "gjøre motstand" på mitt språk. Det er omtrent det samme som at kvistene "henger seg opp" i noe. Nå kan selvsagt en kvist alene hverken "stritte" eller "henge seg", så verbet skal selvsagt forstås rent billedlig. Ja, ja — sånn går nu dagan. Har du forresten hørt om ho Anna oppe i Salten som skulle bisette mannen sin, han Andor? Selveste sognepresten kom på besøk til ho Anna og lurte nu på om ho ville at han Andor skulle begraves eller kremeres? Anna tenkte seg om vel og lenge før ho endelig konkluderte med at: Nei, ta nu å kremer han — for sikkerhets skyld! ;-)1 poeng
-
Jeg har en vanlig bag. Ikke pulkbag, men en stor bag med stort hovedrom med åpning i hele toppen og sidelommer i endene. Enkelt, Oversiktlig, praktisk, og plassbesparende1 poeng
-
Jeg vekker litt liv i denne posten! Er ute etter inspirasjon, men kan jo dele det vi har pleid å gjøre. Vi er både lei av real turmat, den er både dyr og kjedelig i lengden hvis man ikke spise kjøtt. Vi vil gjerne ha så lite vekt som mulig, uten at det bare blir supper...noe som jeg føler det er nå... Til frokost: lager jeg porsjonsposer med havregryn, kanel, tørket frukt, revet kokos, nøtter og eventuelt kakaopulver eller annen smak. Syntes det smaker best med kaldt fjellvann! Det kan også legges proteinpulver med smak i! det supplerer protein og smaksopplevelsen. Gymgrossisten har vegansk proteinpulver med flere smaker! Shake med vann er også greit proteinpåfyll i løpet av dagen. Musli eller granola kan også være godt å variere med. Lager man det selv kan man legge til mer kalorier og mindre sukker etter behov og ønsker. Til middag/lunsj: Vi har tatt med suppeposer og gryteretter, her kan du få vanlige supper, baligryte, karri, tacogryte osv. Couscous og byggryn er fint å slenge oppi for fylde. Man kan jo bruke pasta også, spelt/urkorn eller grønnsakspasta gir litt bedre smak enn vanlig. Liten pappkartong med kokosmelk lager mye og gir mye smak (kan bli tungt på lange turer). Har noen ganger med bønneblandinger, men det veier ofte en del. Det går også an å ha med vegetarpølse/salami til å ha oppi. Tuber med tartex er bra. Tørket soya (boller, steker, kjøttdeig osv) er fint supplement i retter som gryter osv (trekkes i ti min kokt vann). Mac and cheese blandinger kan jo også brukes, og hvis man har med vegetarpølser er dette flashback til barndommen, hehe. Man kan også ha med tacolefser, så hvis man lager en litt mindre flytene tacogryte med soyagranulat kan man fylle lompene med dette. Til snacks: nøtteblandinger, tørket frukt (mango, goji, rosiner, tranebær, eple, banen), sjokolade, dadler, kjeks, energikuler (dadler og kokosolje), te. Vin på plastflaske, hehe (kan med fordel brukes i middagsretter også. Energibarer er også greit! Kavring veier lite og kan brukes til snacks med peanøttsmør, proviantpålegg eller til middagsrett og supper. Frystørket frukt og bær kan være godt! Oreokjeks er veganske. Eventuelt kan man fikse gjendekjeks eller Bixit som ofte er på provianlagre eller betjente hytter. Diverse: har med stevia (til havregryn, te osv), grønnsaksbuljong, urtesalt (herbamare) og pepper. Peanøtt/mandel/nøttesmør i pose/plastboks er også fint for protein og energi!! Dessuten er det sykt digg med sjokolade! Kakao og kaffe er også fint. Chiafrø kan brukes hvis man har vann og proteinpulver! proteinpudding med smak. Hvis man absolutt vil kan man ha med reisestørrelse med olivenolje, men dette veier litt. Kokosolje kan være et bedre alternativ, da det ikke er like grisete. Dette kan også brukes til hud, sår og mot mygg! hehe. Tillåmed som sminkefjerner. Hot sauce kan være godt som det lille ekstra i det meste av middager. Hjemmelagde knekkebrød! disse blir alltid spist som snacks, frokost, lunsj, med og uten pålegg. Fra proviantlagre kan man bruke havregryn, knekkebrød, pålegg, pannekaker, fruktsupper/desserter, rett i koppen osv. Bacalao er innafor for de som spiser fisk.1 poeng
-
Interessant tanke. Jeg har valgt å ha to forskjellige med en idé om at samme feil ikke kan oppstå to ganger i systemet som brukes. Veldig mange måter å angripe disse problemene på. Min årsak er at det er vanskelig å skaffe deler til hovedbrenner.0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00