Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. mai 2020 i alle områder

  1. Den følelsen av å springe etter. Må bli i bedre form for å holde følge. Bildet fra en kort dagstur på Sør Senja. Været var fantastisk de minuttene det varte. Tore
    8 poeng
  2. Hang en natt nord for Sognsvann. Var ute og ruslet rundt Nedre Blansjø på kvelden og lurte litt på hvorfor folk insisterer på å ligge med 50 meters mellomrom langs vannkanten når man er "alene" 150 meter lenger inn i skogen. Jeg mener - er det bedre å stirre inn i naboens teltduk og lytte til ungdommens medbrakte klink/dunk/skrål enn å dingle i tett skog og kun lytte til skogsfuglene? Edit: når ble jeg en gammel grinebiter?
    5 poeng
  3. Jeg skjønner ikke det med å ta med papiret hjem. Papir er blant de tingene som løser seg opp raskest, og gir ingen giftig forurensning. Siden bæsjen uansett skal begraves skikkelig, så kan man begrave papiret med den. Det blir til jord lenge før bæsjen blir det. Skulle en annen være så uheldig å grave en ny grop på akkurat samme sted, så kan det være greit å få et lite forvarsel med papir..
    4 poeng
  4. Det ble skitur med vintertelting igjen da. Her er fortsatt vinter nok til alle for de som savner snøen... Greit å gjøre grunnarbeidet skikkelig så boligen står hele helgen..: Greit at teltet er oppe når vinden tiltar Bare finvær utpå kvelden... Det er nok fortsatt is noen dager til... 2020-05-02 17.31.06.mp4 Heldigvis bar innsatsen frukter: Sent på kvelden ble det igjen flott lys og da lurte vi på en ting. Hva i all verden finner de på sørpå nå som det er mørkt nesten hele kvelden. Får de tiden til å gå likevel? ->
    4 poeng
  5. Jeg er forholdsvis fersk når det gjelder vintertelting, men blei umiddelbart så glad i arbeidsgropa i forteltet at jeg også har truet å ta med spade på sommerturer. (En gang teltet vi et sted det egentlig ikke gikk an å telte og da hadde vi ståhøyde i forteltet også på sommeren. Dessverre var det like kupert i innerteltet) Etter litt prøving og feiling har jeg funnet at min ideelle arbeidsgrop er ca knedyp. Da er det godt å sitte og jeg slipper å jobbe for å komme meg opp i innerteltet. (Dersom man støter på et lag med sukkersnø under gravinga kan den fort bli dypere enn man tenkte.) Nygravd grop i nyanskaffet telt. Vi har akkurat oppgradert fra Helsport Fjellheimen til Spitsbergen. Det var lurt. Det eineste jeg kunne savne var to dører i forteltet slik at jeg kunne måke til begge sider. Kjøkkenbenk fra tidligere tur. En drøm å lage mat under slike forhold.
    3 poeng
  6. Her er en tråd med Allak 3, og litt nerdemåling.. https://www.fjellforum.no/topic/46144-hilleberg-allak-3/
    3 poeng
  7. Mulig du "strekker" det ut litt ute, når du bruker plugger ?? hadde sjekket det før jeg begynte å klage
    3 poeng
  8. Det går ikke å researce seg frem til den perfekte skien, fordi det fins ikke en ski som er best til alt. På de fleste turene går man med utstyr hvor det finnes annet utstyr som kunne fungere bedre.. Mitt råd er å finne et godt "all-round" utstyr og så bruke tiden på å få det til å funke på alle slags fører. Blir man for opptatt av om man har valgt riktig utstyr, så blir det fokuset den dagen man sliter litt i vanskelig snø. "Skitt, jeg må kjøpe et par som er 5 mm bredere, ellers funker det ikke".. Hvis man er i et populært toppturområde en fin dag, så kan man se folk som kjører med et stort smil på allslags utstyr..
    2 poeng
  9. For 20 pluss år siden begynte jeg mitt friluftsliv i fjellene her med den lokale fjelltrimmen, som har eksistert siden 1990. I tidligere tider var det knapt nok stier, og folk visste knapt nok hvor de skulle gå på disse fjellene rundt her, men oppslutningen var formidabel. Nå er det rødmerkede løyper og etablerte parkeringsplasser på de fleste toppene. Personlig fant jeg fort ut at jeg ønsket å gå opp mine egne stier og at fjelltrimmen kanskje ikke var krevende nok, men nå etter 30 år er jeg selv en av pådriverne for dette. Jeg begynte rimelig kjapt å sondere rundt dette med å få til en elektronisk registrering for bestigning på fjelltoppene, og så at det var flere leverandører av dette. Fellesnevneren var app på telefon, og gebyr til ett eller annet selskap for å drifte dette, samt at det som oftest var ganske dyrt, men ble dekket av friluftsråd e.l. Etter en viss sondering, fikk jeg tak i domenet fjelltrimmen.no, som jeg syntes passet perfekt for oss og jeg engasjerte @Martin Aronsen for å lage en applikasjon basert på samme motor som fjellforum, til nettsiden for registrering. Etter at vi startet med dette tok det fullstendig av, og nå i disse koronatider, når man ikke skal benytte gjestebøker, så har populariteten økt. Vi har nå 900 medlemmer og rimelig høy aktivitet og godt over 100 bestigninger daglig i godværs perioder.. Vi har 3 forskjellige måter man kan registrere fjellturer på: Hjemmefra på egen PC etter tur. Kan kun gjøres en gang pr fjelltopp, og kun årets topper. Kommer alltid opp KL 12:00 Fra egen telefon, nærmere enn 100 meter fra varden. Mest benyttet. Kan benyttes på alle toppene som har vært med i fjelltrimmen siden 1990. Man kan se sin egen posisjon i nettsiden, og også se hvor man er i forhold til gpx ruten som er lagt inn for hver fjelltopp. QR kode. Dette alternativet blir innført i disse dager, og vi får trykket små metallskilt som folk kan scanne som blir skrudd fast i boksene på toppene. Nettsiden har ellers statistikk, både felles og egen, samt at man kan ha egne mål, eller egne bedriftsidrettslag som kan konkurrere mot hverandre, slik at de som er med i den gruppen kan se hvordan de ligger an i forhold til andre i samme bedrift f.eks. Dette emnet lager jeg for å promotere denne enkle måten å gjøre elektronisk trimregistrering på. Ingen app som må vedlikeholdes, eller kostbare gebyrer. Jeg har valgt å legge siden på samme server som fjellforum der fjelltrimmen dekker sin egen andel, men om man velger IPS så kan man kjøpe det for 45 USD i mnd med inntil 65 brukere online samtidig. Det er utrolig mange som har begynt med fjelltrimmen etter at vi begynte med elektronisk registrering. En viss konkurranse har det nok også blitt blant enkelte, men det viktigste er å komme seg ut.
    2 poeng
  10. Det finnes bøker om emnet på Amazon 😁
    2 poeng
  11. Ikke noe godt vintertips, men på fjellet er mitt dobesøk som følger. Oppsøker allltid en ur hvor dritten faller minst en meter. Har alltid med dopapir som reserve, men bruker bare mose, den du finner på fuktige steder og som har lange røtter eller hva det nå heter. Og siden den er sånn passe våt får jeg også vasket meg skikkelig. Og som en bonus så har jeg hørt at den også er antiseptisk. Og når jeg er helt ferdig "bomber" jeg etterlatenskapene med masse mose og forsegler det hele med steiner.
    2 poeng
  12. Jeg kjøper papir på biltema, beregnet for kjemikaleroaletter. Det løser seg mye lettere opp i vann, det er slik papiret er designet. Det haver i sjøen om jeg er i nærheten av sjø, eller brennes opp, som hovedregel.
    2 poeng
  13. Kjært barn - en bøtte med navn. Jevnlig nevnt i forbindelse med vintertelting. Av undertegnede såpass høyt elsket at hadde det ikke vært for at det blir så mye jobb og jord så hadde vi gravd grop i forteltet også om sommeren. Mange tror kuldegropa skal gjøre at den kalde lufta forsvinner dit og at det dermed blir varmerr i selve teltet. Vi kan ikke gå god for teorien, men vi kan greit skrive under på at det er det kaldeste stedet i teltet. Spesielt på vårturene kan forskjellen være stor og vi bruker det gjerne aktivt til å holde maten kjølig. I helgen hadde vi litt tid til overs så vi tok noen "vitenskaplige kontroller" av de forskjellige antatte temperaturene i teltet da det har vært ymse diskusjoner hvor dette har vært tema. Vi fant blant annet ut: Inne i innerteltet lå temperaturen på kvelden på akseptable 10 grader mens kveldstemperaturen ute hadde sunket til -6 grader. Uten noen spesiell aktivitet enn at vi hadde en kjele på putring med finnbiff. Dvs en Primus Optimus titan Ti Lite på lett simring -> Temperaturen ved arbeidsbenk i yttertelt lå på 5,2 grader -> Nede ved matkassa lå det stabilt på omtrent 0 grader -> På morgenkvisten hadde vi koslige -4,2 grader utendørs -> Men nuh var det vesentlig færre elementer på himmelen til å bremse UV-strålene så det ble kjapt t-skjortevennlige 26 grader i ytterteltet -> Likevel hold det mer kurante 16 grader langs gulvet i innerteltet -> Nede i kjøleskpaet helt akseptable 3,6 -> Av ting som ellers er verdt å nevne så vil jeg nevne at et eller annet underlag som passer i trappa gir en ekstra ettertraktet sitteplass hvor kokken kan hvile ryggen og ta et glass rødvin mens maten er på kok. Fortsatt god vinter!!
    1 poeng
  14. Nope, nærmeste jeg kommer er et Staika (som ikke er målt opp). Og neste blir antagelig et Katium GT eller Nallo GT som familietelt, dersom det blir et telt til. 😄
    1 poeng
  15. Dette er dessverre ikke så unormalt etter det jeg selv har målt på noen av mine telt og jeg har sett andre måle lignende resultater på telt fra andre produsenter.
    1 poeng
  16. Du skal ikke så mye lengre utpå som sommeren før du fint kan fiske makrell fra kaiene på Vippetangen f.eks. Skal du fiske helt inne i sentrum som der ville jeg begrenset meg til å fiske fisk som jager pelagisk slik som makrellen og latt være å servere mer typiske bunnfisk som torsk, flatfisk osv som middag...
    1 poeng
  17. Perfekt at denne tråden kom opp. Kjøpte en 600 til min beste halvdel. Hektapåtur var super kjappe! Bestilte på søndag og fikk den i dag. Satser på at det blir bra. 🙂👍
    1 poeng
  18. Har du et hull som er bra nok for bæsjen, så har du et hull som er bra nok for dopapiret. Eller bærer du bæsjen med deg også?
    1 poeng
  19. Enig med de over, og skal du gå led på bolt er grigri helt ok, men fortsatt vil ATC være anbefalt om det er led på naturlig sikring du tenker deg. Det jeg merker mest er at ATC,ene har litt forskjellig gripeevne, men på tørt føre så skiller det lite, men du får sjekke litt rundt om du har tenkt å oppgradere til ny ATC så kan det være verdt å sjekke litt. F.eks jeg bruker en petzl reverso, og den sklir litt på isete tau enn andre jeg har prøvd, men med hansker så er det greit. I motsatt ende mener jeg at Edelrid har en Mega Jul som låser nesten som en assistert brems.
    1 poeng
  20. Grav hull med en pinne. Bytt papir med gress/mose, fyll hullet igjen. Slik gjør i alle fall jeg det. Eventuelt rulle vekk en stor stein, og rulle den tilbake etterpå. En kort rapport fra en fottur jeg begikk på Svalbard i 1986: Øde dal. Helt alene. Bakken dekket av små og store stein og gress. Måtte "dumpe" litt. Kikket meg rundt for å forsikre meg om at jeg virkelig var alene (tenkte da både på mennesker og isbjørn). Løftet opp en passe stor, flat stein -og oppdaget at noen andre hadde hatt samme behov noe tidligere. Av alle de tusenvis av lignende steiner bare MÅTTE jeg finne en som var blitt brukt før. Meg i et nøtteskall. 😁
    1 poeng
  21. Hei Kjøp en smaksprøve! Jensen suppe på boks pleier å være noenlunde bra, men jeg har bare smakt hummersuppe og forloren skilpadde. Elgen
    1 poeng
  22. Vel, Det er utrolig hva det ligger av papirlommetørklæder langs gater og sti i skogen. Og enda værre med dopapir på mer skjulte steder, men ikke nedgravd. Ikke så ille i sig selv, for det råtner/forsvinner forholdsvis rask. Det tynne, billige først, våtservietter mye lenger. Vet, fordi jeg graver do ned på hytta! Har man så en hund som er papirfiksert og spiser papir både kvitteringer fra papirkorgen i stuen og corona-servietter på tur blir man bokstavelig dritt-lei. Og man ser ikke det hvite papir på snø om vinteren. Mine huskyer går ikke løse, så det bli bare lommetørklæder, som blir spist. Do-papir har vi så langt unngått. Jeg har vært en del på tur i Sverige, hvor det oppfordres sterkt (svensk sosialkontroll) til å ha spade med til nedgraving. Ved faste leirplasser er det ofte tilrettelagt med do for å holde skitten på en plass. Det virker veldig tilrettelagt i blandt, men kanskje ganske fornuftig likesom den utstrakte bruk av klopper over myr i Sverige. El liten lett hage-plante hånd-spade av hardplast kan gjøre susen. Jeg har faktisk en hengende på hundsleden for å kunne "drive politisk arbeid" = drittkasting ut av beferdede løyper. Eller ta med hundeposer - de har jeg i forveien til å ta do-papiret med ut eller til avbrenning under kontrollerte forhold i bål. Har også selv vært tett på å starte en gressbrann med do-papir. En del land fx. Hellas kan man ikke hive do-papiren i do, men må legge det i en bøtte. Ellers stopper doen. Sist i Hellas stoppet doen dog uansett hver gang med en almindelig nordisk mannebæsj. De innfødte må bæsje oliven! Endelig bruker mange land bidet - fin hygienisk oppfinnelse! Men tur bidet blir vel litt voldsomt. Elgen
    1 poeng
  23. Jeg er litt sær muligens, men jeg foretrekker norske produkter hvis de er ca innenfor det jeg trenger. I min kjeller finner du Helsport, Fjellpulken, Norrøna, Åsnes, Devold, Bergans etc Tror det betyr litt å velge produkter som er norske, selv om de koster litt mere i det du drar kortet. Har kikket på Rago superlight selv, som en sen vår, sommer, tidlig høst pose. T-limit på -8 holder da i massevis. Problemet er heller om den kan bli for varm. Viktig at glidelås går helt ned. En bitteliten solgløtt på teltet, og det er badstu temperatur. Er på utkikk etter en dunpose som er lett nok, pakker lite og beskytter hvis det blir litt kjølig + helst norsk. Tror det blir en Rago superlight når det dukker opp et ok tilbud.
    1 poeng
  24. http://www.oslofjorden.com/map/fiskeplasser_oslofjorden_kart.html https://www.aftenposten.no/osloby/i/n1y0o/naa-kan-du-fiske-laks-i-oslo-sentrum http://www.villmarken.net/tips-om-fiskeplasser-i-oslofjorden.39996-943.html
    1 poeng
  25. Siden jeg vet enkelte tror feil om dette: Det er ikke meningen å sove to personer i en "dobbel" køye om du skulle tro det 😅
    1 poeng
  26. 1. mai tur. Det er ikke så veldig mange år siden terrenget inn av Synesvarden, på østsiden av Tovdalsveien, var fullstendig ukjent område. Slik er det ikke lenger. De siste årene har det blitt flere og flere turer nettopp i dette området. Og det er skikkelig kjekke turer. Det er ikke de høyeste toppene, men de blir over 400moh og alle gir storslagen utsikt over Jæren og inn i heia. Det er et lite minus med en del av disse turene. De er litt korte. For Bestyrerinnen og broderen er dette ikke et problem, snarere tvert i mot. De synes det er helt greit om turen er på i underkant av en mil og ikke mer enn to timer. Denne fredagen var det ikke Bestyrerinnen eller broderen som foreslo en tur på høgjæren. Denne gang var det Sigbjørn som sammen med Anne Lise spurte om vi var interessert i en tur til Ulvarudlå. Bestyrerinnen hadde alt bestemt at vi skulle på tur denne dagen. Været var bra, og værmeldingen for dagen var sol og blå himmel, selv om det nok ikke ville være sommer temperaturer. Forslaget var å gå til Ulvarudlå fra Tjåland og rundt til Aurenes og tilbake til bilene. Dette er en tur det passer å ta når det har vært tørke og fint vær en stund. Nå hadde det kommet litt nedbør de siste dagene, men fortsatt var det virkelig tørt i maka. Det ville passe bra å ta en vårtur til Ulvarudlå. Det er faktisk blitt litt av en tradisjon å gå denne turen på våren, og tradisjoner må følges opp. Årsaken til at denne turen passer best når det er tørt, er noen myrer hist og her i stien. Spesielt i fjellsiden ned mot Aurenes er det et par eller fire, plasser der stien krysser myrsøkk. Her passer det best med høye sko selv midt på sommeren. Det er god vei et stykke oppover. Her gikk det greit unna, men Bestyrerinnen og Anne Lise godt i front. Den første myra var skikkelig tør, her var det bare å spasere over. Litt lengre opp, og noen av bakken er ganske bratte, passer det med en stopp for å beundre utsikten. Det er langt til sjøkanten og enda lengre til horisonten, men ikke spesielt langt til vindmøllene på Hellandsmyrane, Det viser godt. En kald trekk på toppen gjorde det litt utrivelig, så oppholdet øverst ble kort. Vi tok en skikkelig pause litt lenge nede i lia. I le av en mur, fast plass for pause på denne turen. Så var det de små myrsøkkene nedover lia mot Aurenes. Selv om det egentlig var svært tørt, så var myrsøkkene fortsatt dype - og våte. Vi gikk utenom. Det er kjekt med vår. Jeg kikker alltid etter vårtegn. Denne gangen var det sauer på beite oppe i heia, med lam. Og de var ikke mange dagene gamle. Det er kjekt å se dette sikre vårtegnet. Fra Aurenes til Tjåland går stien langs vannet. En godt opparbeidet sti, som sikkert er brukt i mange år – før motorisert ferdsel. Turen brakte oss også gjennom tunet, og vi fikk en liten drøs med bonden. I det flotte været, var det kjekt å være på tur. Slike vårturer kan det aldri bli nok av. Det gjelder bare å finne plasser å gå som ikke er «overbefolket». Det er ikke turen rundt Ulvarudlå. Les hele artikkelen
    1 poeng
  27. Jeg har slitt ut to par med Alfa Skarvet, og slitt med gnagsår på hælene hele tiden. måtte bruke sportstape på selv korte turer. Nå har jeg en og en halv sesong med Alpina Alaska, og har ikke brukt sportstape en gang. Gikk opp en størrelse. Skjønner problemet med stramming over vrista, men det er ikke viktig for meg. Kjører ikke hardt med fjellski uansett. Alpina skoene er også varmere enn Alfa skoene, synes jeg. Ikke brukt impregnering, ettersom de har Alpitex membran. Bare egen svette som gjør meg våt, men der bruker jeg fuktsperresokk som kontrollerer dette på de kaldeste overnattingsturene. Kort sagt: Alpina Alaska anbefales varmt.
    1 poeng
  28. Folk er rare. Du er ikke grinebiter før du camper ett vann lengre sør og blir sur fordi folk har på seg så lite klær senere i sommer....
    1 poeng
  29. Hengekøye tur til Tengesdalsvatnet i helga (Sandnes)
    1 poeng
  30. Tur til Maridalsalpene i helgen, lenge siden jeg har vært der. En liten regnbyge da jeg syklet hjemmefra utpå ettermiddagen. Satte sykkelen fra meg ved Vaggestein, tok stien mot Mellomkollen. Fylte vann i bekken ved stiskillet på ca. 330 moh, der hadde myggen kommet, gitt. Tok etterhvert av fra stien for å gå over Midtkollen og Gaupekollen. Satte opp teltet i åttetiden, fin kveldsstemning da. Lite skyer på kvelden, halvmånen ga noe lys, fulgene sang til mørket falt på, det var ihverttfall noen svarttrost. Gikk utenom sti første delen av hjemveien, tildels bratt.
    1 poeng
  31. Lavt budsjett kan jo være så mangt. Jeg er nok i kategorien "snobb" når det gjelder fiskeutstyr så har vanskelig for å anbefale billige stenger, men noen generelle tips kan du få. Sluk/spinner: Til ørretfiske på fjellet bruker jeg stort sett kun 12grams skjesluker, eks. Spesial Exclusive Hammer 12g C/R/D og spinnere fra 7-12gr. Mange sverger til tyngre sluker for å kaste lengre, men min erfaring er at 12gr i de fleste situasjoner er mer enn nok. Da klarer du deg også med en stang med lavere kastevekt som gjør kjøring av fisk mye artigere. Stang/Snelle: Ville gått for en stang rundt 8-9 fot med kastevekt 5-15gr +/-. Snelle i størrelse 1000 er fint. Sene: Mange meninger om multifilament vs mono, personlig sverger jeg til mono til fjellfiske. Kaster litt lengre med multi, men den er utsatt for slitasje mot steiner etc. For en nybegynner er jeg ikke i tvil om at mono er mest velegnet. Kan anbefale Stroft GTM. Jeg bruker 0,18mm til vann og 0,20mm i elv.
    1 poeng
  32. Det pisset ned med regn og hagl på toppen på vei opp til øyungen. Men nå er alt ok.
    1 poeng
  33. Jeg følger deg langt i dine ønsker. Vanskelig å gi råd, men kan dele av mine erfaringer. Jeg ønsker også å komplementere mitt førstevalg med et lettere telt (N+1). Jeg har Unna hvor jeg har redusert innerteltet i bredden for å få et fortelt. Litt ned i vekt og har fått et udiskutabelt førstevalg på soloturer Jeg har valgt bort telt med oppsett av innertelt først. Jeg har valgt bort Mesh innertelt. I trønderske fjell blir det vel luftig for min del - alternativt må jeg ta med en varmere sovepose. Blir det for varmt med solid inner lar jeg bare døra stå åpen. Har hatt Enan. Fungerte glimrende på vandreturer. Men synes det ble vel lite på turer med basecamp og dårlig vær hvor det blir noe innetid. I tillegg er det et problem med kondens. Selv med åpning i begge ender så opplevde jeg kondens mens kompisene sine telt var tørre. Jeg har forkastet Trolltind. Perfekt pakkestørrelse, men liggelengde er for kort. Og jeg savnet fortelt til å sette sko og lage mat i. Jeg har også forkastet et av teltene til BA. Lite footprint ved oppsett, men måtte bruke sekken som forsterkning for å unngå storm inne i teltet. Likte heller ikke inngang fra forsiden I tillegg har jeg valgt bort noen tunneltelt, Ringstind (ikke prøvd, men likte ikke den gamle modellen), Niak, etc. Jeg har også sett på telt i Dynema men synes prisen er vel stiv. I tillegg vil jeg ha dobbel duk, toveis glidelås i inngangsdøren, solid inner, etc Så hva står jeg igjen med? Det er fremdeles for mye å velge i, men jeg har havnet på Tarptent Stratospire 1. Har egentlig et ønske om å velge telt lokalt fra Østersund eller Melhus. Men Stratospire er et bedre alternativ i den vektklassen enn f.eks Enan, Trolltind og Ringstind for min del (foreløpig i teorien). Det blir et større footprint ift valg av teltplass, men jeg får solid inner, oppsett av inner- og yttertelt samtidig, to fortelt og et hav av plass. Sparer ca et kilo ift mitt Unna. De solgte 2019 modellen til nedsatt pris nå. Teltet får skryt/god omtale ift stabilitet i vind, men det skal vi få testet her også. Teltet er på vei og erfaring kan deles etter førstegangs bruk. Lykke til med valget:-)
    1 poeng
  34. Ble en 5 timers skogstur i går, for å utforske nye lokale muligheter for overnattigsturer og fiske fremover. Ble for det meste utenfor sti og med innlagt lunchpause Merker det godt i beina idag, men sånn er det når det blir for mye sofa og Netflix. Fiskestanga var selvsagt med, men ble lite fisking, da billigstanga ble brukt med ny billig sene som bare "hoppet" av spolen og lagde en evig usse, holdt på å hive hele skiten på vannet.. Neste gang blir go'stanga med, og billigstanga skal få ny sene i dag, Fireline. (Billigstanga brukes der det er tett skog og gode muligheter for å hekte seg fast både til vanns og på land og ødelegge noe). Det var fisk som hoppet, så skal inn igjen når sesongen er enda bedre i gang.. kanskje til og med med kajakken. Var et par bortgjemte småvann her også, med bekker som rant ut i de større vannene, og det er der jeg er mest spent på om kanskje storørreten kan lure En som vil være med på tur og lite kø på ferjekaia.
    1 poeng
  35. Velger da å eksponere meg selv, å legge ut litt klipping og filming fra min vandretur i fjord Episode en er filmet med Gopro 5, starter å redigere episode 2 nå og da hadde jeg Gopro hero 7 og vil legge ut senere Håper noen vil se og at noen liker den Tar også gjerne imot kritikk på produksjon slik at jeg kan forbedre meg!
    1 poeng
  36. Kjapp formiddagstur i vårsola. Sol fra skyfri himmel og nesten ikke vind. Fra parkering tok vi kjappeste rute til Holmetjenn som ble runda på nordsida. Jakka måtte etterhvert av i bakkene opp mot Habbertjenn. Greit å gå i det gamle sporet som fortsatt er godt synlig i terrenget. Valgte etterhvert i dra ut i terrenget og følge høydedraget mot Ormemåsan. Fant et æljetråkk og skar rett forbi måsan med stå kurs for Nordre Skjebergtjenn hvor det ble mat og en kaffedråpa før hjemreise.
    1 poeng
  37. Topptur Senja og Skolpan 779. Ubeskrivelig vakker fjellverden. Sol, stilla og blå himmel, lenge sia sist! Fornøyd langt inni hjerterota🤩
    1 poeng
  38. Trollheimen lørdag /søndag. Masse snø og fine forhold for enkle skiturer i rasufarlig terreng
    1 poeng
  39. Et døgn under åpen himmel i Nordmarka under topp forhold. Syklet hjemmefra i går ettermiddag, en mil inn til Maridalen. Trasket innover et godt stykke, til en leirplass jeg hadde sett meg ut: frittliggende for å få morgensol. Det var meldt noe vind nordfra og muligens nattefrost, så jeg satte opp tarpen med ly mot nord. Middag i skumringen. Intens fuglesang som ga seg da mørket falt på. Temperaturen falt under null i titiden, men siden vinden hadde løyet, la jeg meg under åpen himmel. Himmelen var stjerneklar, kikket på stjernene før jeg sluknet. Våknet til deilig morgensol, som varmet meg og smeltet det lille rimlaget på soveposen. Rolig frokost, så sløving i leiren, det ble etterhvert veldig godt og varmt. Spiste tidlig middag før jeg pakket sammen og dro hjem.
    1 poeng
  40. Etter masse IKEA f..skap så måtte jeg bare ut på en Lengre tur i dag. Fant meg en topp som hadde litt vindrag for å kose meg meg kaffe og kvikklunsch. Etterpå var det bare å legge seg nedpå for å slappe av og nyte naturen og spesielt lukten av skog + fugle kvitter. Når jeg kom hjem så hadde virkelig biene og humlene samlet seg på kirsebær treet som er nå i full blomst! ( I allefall 3 uke for tidlig)
    1 poeng
  41. Nok en solfylt dag med grei temperatur og i tillegg lite vind. Det er gøy med turforberedelser og derfor litt for lett å bli sittende inne. Men jeg må ha en testtur etter at jeg har byttet "stem" og styre fra "flat bar" til "riser bar" på DBS´en 🚲 Her fra "Linna", den gamle traseen til Tertitten. Det er lenge siden isen lå på Bjørkelangen. Det er allerede ei drøy uke siden hvitveisen viste seg og den står fint ennå. Giftig, men fin er den. Bekkeblommen står med beina i vann, men holder sitt gule hode fint over vann og smiler om kapp med sola. Om det er frosk, eller padde aner ikke jeg, men de har i alle fall gjort sitt for å sikre neste generasjon. 🐸 Og ja, styret virker greit så langt. 👌
    1 poeng
  42. En avspaseringsdag som egentlig skulle vært reisedag ifm min fars 80-årsdag ble i stedet til en tur "Over vidden" etter at flyreisen ble korona-kansellert. Været må sies å være "hell i uhell" Middagspausen ved "Seterjenten" ble nesten to timer i solen, med Stofegryte (best før sept 2018, en fiiiin årgang) ispedd pølse, fulgt opp med pære og appelsin til dessert og til slutt kaffe og mørk sjokolade. Var til slutt så mett og fornøyd der jeg satt at det holdt på å ende med en middagslur på toppen av det hele, men jeg klarte å karre meg videre ned til byen igjen uten å sovne
    1 poeng
  43. Du nevner ingenting om hva slags fiske du er interessert i. Det hadde gjort det litt enklere?
    1 poeng
  44. Hva med fjellområdet fra Sloaros i nord til Njardarheim i sør. Her er det mange muligheter.
    1 poeng
  45. Anbefaler Varangerhalvøya. Her har du et stort utvalg av muligheter. Blinkfiske i Komagelva, Ørrett og laks i Vestre Jakobselva og røye på de forskjellige fjellvannene. Sender deg gjerne en PM med ytterligere tips om interessant.
    1 poeng
  46. Jeg vet ikke om dette har blitt noe verre. Noen tar av andres saker, de fleste gjør det ikke. Tror ikke den "gjennomsnittlige moralen i samfunnet" har gått noe nedover. (Det er heller antallet moralsk indignerte som har fått plattformer å klage på..) Noen banditter har det alltid vært. Selv tenker jeg alltid på om jeg kan legge igjen ting i teltet når jeg skal sette basecamp. Hvis jeg føler det blir for utsatt så gjemmer jeg campen litt bedre.
    1 poeng
  47. 1 poeng
  48. Ute og trasker i det fine vårværet, så i dag ble det Skolestien til Udnesseter og besøk på et av Nes kommune sine (drumroll please) 4 (!) "topper" med primærfaktor over 100 meter. Jaja, får kryssa av et punkt til på peakbooklista mi da, kanskje jeg blir ferdig med den før jeg flytter Det var nå uansett en fin skogstur på blåmerka sti, helt grei bruk av noen timer i ettermiddag.
    1 poeng
  49. Blitt noen skiturer i det siste sammen med sønnen. Fast rute, og 8 km t/r er perfekt for å få både luft og trening. Elingene er tette, men litt opphold innimellom. I dag fikk Aluq være med, og føret var flott til 50 kg malamute. Trakk godt, og selvfølgelig ekstremt trekkvillig i nedoverbakkene;)
    1 poeng
  50. På Bokhylla.no: https://www.nb.no/search?mediatype=bøker&title="Villmarksboka %3A en håndbok i friluftsliv" https://www.nb.no/items/d677a6d6319b5dd6971c3209a150edc0?page=295&searchText=lars monsen
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.