Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. april 2020 i alle områder

  1. Tur til Langvann i Hurum med en venninne.
    6 poeng
  2. Det finnes 2 typer Ally-kanoer, den som nå kalles allround (som egentlig er mer en strykkano) og den som heter flattvann. Jeg har kunn brukt strykkanovarianten og padler den rett fram, men det krever at teknikken sitter. For det første sitter jeg midt i båten, ikke bak (når jeg padler alene). For det andre må jeg alltid ta hensyn til vinden med en strykkano. Strykkanoer er laget med byet kjøl (i lengderetningen) nettopp for at den skal være lett å styre/vri og for at man skal kunne padle sideveis (men da er du nødt til å sitte i midten). Jeg har aldri prøvet flattvannsvarianten, men vil anta at den er betydelig enklere å padle rett fram siden denne har en kjøl som er laget for å være mer retningsstabil. Jeg ville uansett ha sittet i midten av kanoen for å padle den alene. Det er mye lettere, spesielt i vind og stømmende vann. Og jeg bruker kun enkeltåre hvis du lurte på det. Dobbeltåre er for kajak og er umulig når du sitter i midten. En teknik for å få strykkanoen mer retningsstabil er å sitte litt til siden for senterlinjen (allyen er uansett så brei at du må dette) slik at kanoen blir litt skrå. Den vil da svinge litt av seg selv mot padlesiden (den laveste siden), og det blir også lettere å rekke utfor ripa med armer og åre. Dette var kjapt og gæli før ejg drar hjem fra jobb, men at du med trening skal få den til å gå rett fram uansett hvilken variant du har vlgt behøver du ikke å tvile på. Jeg har padlet mye med min DR-versjon på flattvann i både vind og bølger, og i stryk også. ;-)
    4 poeng
  3. Trollheimen lørdag /søndag. Masse snø og fine forhold for enkle skiturer i rasufarlig terreng
    4 poeng
  4. Et døgn under åpen himmel i Nordmarka under topp forhold. Syklet hjemmefra i går ettermiddag, en mil inn til Maridalen. Trasket innover et godt stykke, til en leirplass jeg hadde sett meg ut: frittliggende for å få morgensol. Det var meldt noe vind nordfra og muligens nattefrost, så jeg satte opp tarpen med ly mot nord. Middag i skumringen. Intens fuglesang som ga seg da mørket falt på. Temperaturen falt under null i titiden, men siden vinden hadde løyet, la jeg meg under åpen himmel. Himmelen var stjerneklar, kikket på stjernene før jeg sluknet. Våknet til deilig morgensol, som varmet meg og smeltet det lille rimlaget på soveposen. Rolig frokost, så sløving i leiren, det ble etterhvert veldig godt og varmt. Spiste tidlig middag før jeg pakket sammen og dro hjem.
    4 poeng
  5. Når man velger ståltermos så er valg av lukkeanordning veldig viktig. Om man skrur for hardt igjen kan lokket blir ødelagt. Jeg liker personlig ikke fancy lokk med alskens tømmeanordninger. Det er uhygienisk og vanskelig å holde reint. Spesielt om man bruker de med kakao, men det spørs på bruken som vanlig.
    3 poeng
  6. Fungerer helt fint! Jeg er en velvoksen mann, med trykk på VELVOKSEN, og padler fint denne alene, med ballast framme. Jeg sitter bak.
    3 poeng
  7. Jeg padler denne alene. Har en tung stein eller sekk forran i kanoen og sitter bak. Med rett teknikk, som du lærer etter noen timer, går det helt fint 😁
    3 poeng
  8. Jeg er nok en liten amatør når det gjelder kano padling. Har Ally 13,7 singel kanoen. Jeg bruker kajakk åre når jeg er ute å padler. Ikke særlig profft, men en begynnelse. Den åra jeg har kan deles og settes på ende stykker slik at da får du to brukbare årer. Siden du ikke har pakket den opp ennå så har du en utfordring. Spis og drikk godt hvil og be kjerring og unger holde seg innendørs. Du får det nok til slik vi andre her fikk det til til slutt. Pass på at skummatten plasseres riktig.
    2 poeng
  9. Mammut satte meg i kontakt med Sømhuset AS. De er svært opptatt med å sy smittefrakker. Men de tar seg tid til å sende meg et par nye dragere. Tipper dette går bra 😊
    2 poeng
  10. 2 poeng
  11. Prøv å holde det som er tørt tørt. Det er regel nr. 1. Da tar det lengre tid før det blir vått. Vær rimelig nidkjær på dette. Vi snakker vel her om tur i vår-/sommer-/høstsesongen. I praksis betyr det å kunne holde tørt og vått adskilt i ryggsekken. En måte å få dette til på er å ha en søppelsekk av det robuste slaget i ryggsekken. Jeg har brukt vanlige sorte plastsekker, men det finnes mer robuste saker. Sleng eventuelt en ekstra i bunnen av sekken for reserve. Alt som ikke skal bli vått pakkes nedi der. Hvis det skulle bli vått under bruk pakkes det utenfor denne sekken til det er tørket. Flere mindre våtsekker gjør samme nytten og er noe mer fleksibelt. Sett av noen for våte ting (mest for å holde orden). I praksis betyr det også at hvis du ser at noe som kan utvikle seg til at noe skal være tørt inni teltet blir vått, så fikses dette med en gang. Ikke vent til det har blitt vått. Det kan for eksempel være at den våte ytterduken begynner å henge ned mot den tørre innerteltduken. Da strammes dukene før de får kontakt og blir våte. Man lar også være å legge ting mot innerteltduken slik at denne blir trykket ut mot ytterteltduken eller andre våte ting som befinner seg i ytterteltet. Og man drar ikke inn våte ting inn i innerteltet. Bruk enhver anledning til å tørke våte ting. Og skal du videre etter frokost og ser under frokosten at det er en regnskur på vei mens det tørre teltet fremdeles står oppe, så pakk ned teltet med en gang. Ikke spis ferdig brødskivene mens teltet renger ned for så å pakke det ned vått. Spis heller våte brødskiver etterpå. Du vil ikke angre på akkurat det valget når kvelden kommer. I det hele tatt, det jeg prøver å si er at man må bli litt nidkjær med å holde vannet vekk når det regner (på en fleredagers tur). Utenom det er alt stort sett bare kos hvis man går inn for det. Dra gjerne på tur akkurat den helga det skal regne som verst. Det er jo bare vann, og du er tross alt spekket til IP67, minst...
    2 poeng
  12. Har ikke fått prøvd det i sterk vind eller skikkelig rein enda, så skal ikke si så mye på det. Satt det opp i stad og tok ett pr bilder av fotenden og luftingen. Syntes det er god luft sirkulasjon.
    1 poeng
  13. Termoser isolerer til stållagene blir sammenklemt så det fungerer som en varmebro. Det varierer selvsagt mellom modeller, men de tåler en del støt før de slutter å holde på varmen. Spenstige lukkemekanismer i korken er vanligste årsak til at de ryker. Kjøp noe med kun en enkel kork man skrur igjen med gjenger, som f. eks. Thermos Work. Mye enklere å manøvrere i kulda med votter også.
    1 poeng
  14. Er veldig glad i ståltermos med 0.7 liter. Ikke for stor og ikke for liten bare helt perfekt i størrelse og volum. Tore
    1 poeng
  15. Vanndunk fungerer fint. På bildet er det en vedsekk på ca 20kg, + en sixpack med øl og en 4 pk 1,5l Solo Super I tillegg har jeg 15-20kg utstyr midt i kanoen også.
    1 poeng
  16. Jeg har hatt thermoser i 40 år og mange merker men nå er det bare Stål og Stanley her i huset Men, har ett par med glassinnsats som er helt på høyde når det kommer til å holde på varmen.
    1 poeng
  17. Termosen du linker til er i stål, både den innvendige kolben og utvendig. Tåler masse juling. Og fungerer like godt selv om de har fått seg noen bulker. Det finnes termoser med glasskolbe, disse tåler lite før de ryker, men det er vel ikke så vanlig med slike lenger?
    1 poeng
  18. Har fått lov til dem å dele kontaktinfoen deres tidligere så gjør det igjen i tilfelle flere trenger:
    1 poeng
  19. Her bruker Vandrefalken en Solo Stove. Disse er laget slik at aske og glør havner i en "kopp" som hindrer at noe ramler ut i bunnen. Bunnen er faktisk så kald at man kan flytte brenneren med hendene mens den brenner bare man ikke tar på oversiden av de nederste hullene. Etter bruk er bakken bare så vidt lunken. Gnist fra toppen er en annen sak, men selv det blir begrenset med en kjele på plass. Jeg har flere typer kvistbrennere, men etter min oppfatning er Solo Stove den tryggeste på denne tiden. Men uansett, tenk før du tenner. Ikke etterpå. Åpen ild er det jo uansett, og gnister er nesten som virus. De kan slå til før du aner det.
    1 poeng
  20. Jeg har postet en god del nye filmer de siste måneden og det er veldig morsomt å se at så mange synes det er morsomt å følge med og høre om hvor fint folk synes det er å lære nye ting. Jeg legger derfor ut siste filmen her også og håper det er flere som kan få glede av både tips og turfilmer som allerede ligger ute. Jeg elsker også å høre fra dere om hva dere synes eller hva dere vil se mer av, så ikke nøl med å kontakte med i kommentarfeltet eller på melding!
    1 poeng
  21. Det er teknikken og forventningene som er forskjellen. Med rett teknikk, trimming, tolmodighet og forventning til oppførsel i vind går det helt fint å padle Ally 15’ solo. Jeg ville aldri startet med 15 foteren. 15,5 er vesentlig lettere å padle rett fram og oppfører seg enklere i vind. Du burde ikke padle heftigere stryk enn det 15,5 tillater den første tiden uansett. (Jeg har hatt 15,5 og 15 og padlet alle de andre bortsett fra 14)
    1 poeng
  22. Topptur i flott aprilvær. Det er kjekt med gode turvenner. Sigbjørn og Anne Lise har vært med på en del turer sammen med Bestyrerinnen og meg. Det er i tillegg med i en turgruppe som har gått plasser der jeg aldri har vært. De har for eksempel vært på Gloppenuten i Brekkå. Nå var jeg med til denne toppen den gangen ansvarlig for turen skulle «gå opp» denne turen. Så Gloppenuten er ikke ny for meg, men det er tilbake i 2016 jeg var der. Forslaget var i hvert fall, at vi skulle ta denne turen fredag. Det er selvsagt været som gjør at vi ville ut på tur, og helst litt utenom de vanlige turene. Sol og blå himmel og lite vind. Da får det heller være at det ikke er mange varmegradene. I finværet var vi ikke alene om å ha på turklær og ta ut. Det var mange biler da vi kom til Brekkå. Ikke så mange som sist vi var der, men mange til å være en «vanlig» fredag. Korona får folk på tur. Det var bare musikk-korpset som manglet for at det skulle minne om et 17. mai tog. - mot Gloppenuten. Vi tok det med ro oppover de første bakkene. Her går turen på «vei» hvor det er skiløype om vinteren. Det er ingen problemer med å komme opp bakkene, eller å finne fram. Gloppenuten synes veldig godt der den ligger bare et – langt – steinkast fra veien. Etter litt over en kilometer bærer det inn, eller rettere opp i terrenget. Stien går først inn mot et lite vann (på høyre side oppover) før den går opp til Storavatnet. Her går stien oppe i lia (på venstre side oppover). Nesten i enden av Storavatn er det et bratt og kronglet stykke sti, før den kommer ut av skogen og opp på snaue heia. Da ligger Gloppenuten en kilometer «bak» og 130 høydemeter lengre oppe. Det er antakelig ikke ofte det er omtrent vindstille og bra temperatur i april så pass oppe i høyden. Denne dagen var det et skikkelig flott vær, og fra toppen var det mulig å se langt, både til sjøen og innover heia. Det lå fortsatt snø fra omtrent 700 moh. Her ute mot kysten, er det ikke snødekke, men fortsatt en del fenner. Vi tråkket ikke på snø i det hele tatt, selv om det antakelig ikke er mer en en dag siden den siste fonna i stien forsvant. Det ble en lang og behagelig pause på toppen. Vi var ikke alene om det med ro på toppen. En del andre hadde også slått seg ned på toppen i finværet. Det er enklere å gå nedover enn opp. I hvert fall kjentes det slik denne dagen. Det tok ikke så veldig lang tid før vi var nede ved Storavatnet, og kunne ta fatt på det litt «vanskelige» stykket oppe i lia og med en del stein og ur. Siste kilometeren var det igjen vei. Her var det bare å tråkke på. Det var litt underlig å følge veien, som jeg helst har brukt om vinteren med ski på beina. Denne dagen var det ikke nødvendig å ploge ned bakkene for å ha kontrollen i svingene. Nesten en mil (9 kilometer omtrent) og vi brukte 3 1/2 time inklusive en god pause. En skikkelig fin tur – en fantastisk dag i april. Les hele artikkelen
    1 poeng
  23. Jeg vil si at det bildet i åpningsinnlegget ikke OK i det hele tatt. Her står brenneren rett på bakken, og glør ramler ned gjennom bunnen på disse brennerne. Slik skogbunnnen nå er så kan det starte ulmebrann i bakken under en sånn, også etter at brenneren er slukket. Hvis man setter den på fjell eller en litt stor stein, så er dette ganske sikre brennere. Men så kommer dette med hva slags virke man fyrer med. Brennes det med gran så spruter det gnister. Disse kan fly i lufta flere meter og antennne bakke eller trær der de lander. Brennes det for eksempel bjørk, så er det sikrere. Den opptenningen til Vandrefalken like over her er veldig fin. På stein, og med bjørk i ovnen.
    1 poeng
  24. Jeg har 15 og 16 fot. (Ren 16, ikke 16,5) 16 er vel en slags hybrid. Jeg opplever denne som mer retningsstabil enn 15. Jeg har ikke padlet 15 mye alene, men har mange timer med et barn i fronten, og har derfor i praksis padlet alene med «ballast». Jeg synes 15 er litt masete å padle alene, særlig i motvind. Jeg tror for øvrig at det skal være ganske heftig elv før Ally-modellen er avgjørende for resultatet. Motet svikter nok før kanoen uansett ....
    1 poeng
  25. Flotte greier @Terka dette er jo veldig viktig info da. De har den faktisk på salg til 7000nok nå, så jeg holdt på å kjøpe, men lar den være. Hvem har lyst på en frossen ispipe på soveposen
    1 poeng
  26. Start med denne videoen, så kan du utvikle teknikk etter hvert. Har ikke sett hele, men skummet igjennom. Ser OK ut i farta. Det er vanskeligere med Ally enn med den kanoen der, men det går fint med trening. https://www.youtube.com/watch?v=yAZ2o8juVPM
    1 poeng
  27. Jeg har sagt det før. Produsentenes kallenavn på teltene mtp n-manns. Her gjelder n-1 om sommeren og n-2 om vinteren. Dette gjelder gjerne voksne. Det pleier gå av å snike inn en unge eller hund i tillegg. Noe utover dette = unødig trangt. Det blir en del bagasje og rot om vinteren...
    1 poeng
  28. Absolutt enig i vurderingen! Det finnes jo andre løsninger en de som er nevnt til nå også. F.eks. MSR Front Range, men denne er for flere personer og antagelig tyngre en det du er ute etter. (Under kiloet for yttertelt/tarp, og samme for innertelt) Varri er importør av MSR Pakklett.no har lignende løsning for 1 person til 1399,- Nå skal jeg ikke poste flere innlegg her.. 😄 Ikke aktuelt med slike telt for min del nå, men er nok over snittet interessert i telt og teltløsninger. 😜
    1 poeng
  29. TS. Så da var det en rådyrbukk du hørte. Så tråden din i går kveld, men hadde ikke tid til å kommentere og du virket så sikker. Men det er veldig lite hjort i vårt område (Lier, Røyken, Hurum), selv om de finnes. Viltnemdene nektet også lenge på, at det fantes hjort her området. Men da en hjort ble drept av en bil på E18 (utenfor Liertoppen kjøpesenter) for ca. 25 år siden, måtte de innse at hjorten var her. Det er nok mer vanlig med rådyr og elg i Kjekkstadmarka. Er nok ingen ekspert her, men få kjenner lydene deres. Kallesignalene til råa og rådyrkalvene, høres omtrent ut som fuglelyder, med tynne pip. Bokken har et stort register, men i brunst høres markeringslyder (for både rå og konkurrenter), til skremmelyder med grove brøl for konkurrenter. Har lokket litt på rådyr og for moro har jeg svart på brølene til en brunstig bukk. De responderer med nye brøl og kommer rykkevis fremover, så med nye brøl, da de tror det er en konkurrent, helt til de forstår de er lurt. Kommer de nære nok så en ser dem, er de ganske aggressive.
    1 poeng
  30. Veldig dårlig høyde i hode og fotende på denne + den bruker to staver kontra en som jeg vil ha med som makes (evt. ren tre-ledds karbon stag - Oslo los stil) Standarden er satt med ZPACKS Altaplex men det er jo altfor dyrt å importere hit til Norge.
    1 poeng
  31. Anaris som en-persons (eller 1-2) for bruk med kun en (1) gåstav hadde vært ideelt for mitt bruk.....
    1 poeng
  32. Alle forhandlere av Hilleberg skaffer vel Anaris relativt fort Ser VPG har den på siden sin men ikke lagerført https://www.vpg.no/hilleberg/304066/hilleberg-anaris-lett-3-sesong-2-pers-1-3kg
    1 poeng
  33. Jeg reklamerte på til Mammut på tilsvarende problem med min Sphere Spring. De fikset reparasjon hos Sømhuset, raskt og effektivt, så det løser seg helt sikkert hos deg også. Jeg fikk en mye kraftigere glider, så det er tydelig at de kan ha brukt litt for dårlig kvalitet en periode.
    1 poeng
  34. Mammut bruker vel YKK. Da står det nummer på de gliderne du kan bruke for å få maken. Kontakt f.eks sydamene på Høvik som jeg tror styr for blant annet Mammut. Jeg har skrevet om dette her før med litt mer presis info om du søker...
    1 poeng
  35. Ja, mange som har opplevd at blodet stivner i årene når kvelds-/nattestillheten plutselig brytes av de småtassene der, jeg blant annet. Nesten så man lar buksevannet gå... 😱
    1 poeng
  36. Satser på du løser det selv, om ikke er jeg sikker på at Husfliden eller lignende steder fikser alt av glidelåser 👍🏼😊
    1 poeng
  37. Flott vær og flott tur. Endelig kom finværet YR hadde meldt. Fredag var det sol og blå himmel, både på framsiden av huset og på baksiden. Det var ikke mulig å sitte inne i slikt vær. Jeg måtte på tur. Nå hadde Sigbjørn og Anne Lise nevnt noe om en litt lengre tur på lørdag. Jeg kunne godt begrense meg litt på turen fredag. Hvor finnes det en «begrenset» tur? Høgjæren selvsagt. Med flott vær og mange på tur, kunne jeg finne en rute uten trengsel mon tro. Fra Holmavatn var det antakelig omtrent 17. mai tog. Det pleier ikke være fullt så mye folk fra parkeringsplassen i Tovdal. Bilturen opp mot Høgjæren gikk gjennom et landskap i full vår. Det er vårblomster langs veien, og lam på markene. Noen marker er grønne, mens andre er nypløyde og svarte. Det lukter også vår – hevdalukt. På parkeringsplassen i Tovdal var det ikke trengsel. En bil utenom min, men det kom en kar fra Karten og satte kursen mot Synesvarden. Selv med sol og blå himmel fra morgenen av, så hadde det ikke tørket opp mye i stien. Enkelte plasser er det sorpe og spesielt en plass måtte jeg ta noen lange steg. Synesvarden er et flott utsiktssted, men det er etterhvert blitt en skog av vindmøller omtrent hele horisonten rundt. Til å begynne med var det greit med møllene på Hellandsmyrane, men så mange som det nå er mulig å se fra toppen, blir det vel mye. Fra parkeringsplassen til Synesvarden hadde jeg ikke møtt et eneste menneske. Fra toppen kunne jeg se folk på vei fra Holmavatn, men ingen på stien mot Steinkjerringå. I det fine været var det fristende å ta mot Holmavatn for å gjøre en litt lengre tur ut av det. Jeg kom heldigvis på det gamle ordtaket: "hold deg til planen"... Det var flere folk enn jeg hadde ventet på vei mot Synesvarden fra Steinkjerringå. Siden det omtrent er mulig å se nedover til statuen hele veien, virket det ikke som det var mange folk der fra Synesvarde. Selv da jeg startet på det siste stykket utover mot «Mor Norge» så jeg ikke folk. Plutselig dukket det opp en hel familie. Antakelig hadde de sittet bak en stein i le for trekken og mot sola. Som så mange ganger før, hadde jeg sagt til meg selv at denne gangen – denne gangen – skulle jeg ta det med ro. Oppover bakkene mot Synesvarden gikk det greit. Jevnt bra tempo, med pust og puls under kontroll. Nedover mot Steinkjerringå gikk det i høyt tempo. Her er det så pass flatt og såpass god sti at det er mulig å presse litt. Hjemveien ble på samme måten. Det gikk i et bra tempo, ikke full fart, men i det tempoet jeg kan holde et par timer. Høgjæren er en hyggelig plass i godt vær. Denne dagen var det strålende, med nesten ikke vind og temperatur over null. Det var kjekt å gå tur denne dagen. Når sikten i tillegg er god blir det til at jeg ser meg rund også. Og får øye på vindmøllene.... To timer og omtrent en mil, begynner etter hvert å bli det vanlige, slik var det også denne gangen. Les hele artikkelen
    1 poeng
  38. En avspaseringsdag som egentlig skulle vært reisedag ifm min fars 80-årsdag ble i stedet til en tur "Over vidden" etter at flyreisen ble korona-kansellert. Været må sies å være "hell i uhell" Middagspausen ved "Seterjenten" ble nesten to timer i solen, med Stofegryte (best før sept 2018, en fiiiin årgang) ispedd pølse, fulgt opp med pære og appelsin til dessert og til slutt kaffe og mørk sjokolade. Var til slutt så mett og fornøyd der jeg satt at det holdt på å ende med en middagslur på toppen av det hele, men jeg klarte å karre meg videre ned til byen igjen uten å sovne
    1 poeng
  39. Her var det jammen meg dekning også, så god natt til fjellforumerne... (Widerøe oppe til venstre)
    1 poeng
  40. Med fare for å bli halshugget av folk på dette forumet: Jeg tipper skogbrannene som oppstår i Norge er stort sett av mannen i gata (les: idioter) som fyrer stort bål, drikker seg fulle og driter i alt som heter sunn fornuft, slukker med et par tramp på bålet (i beste fall) og drar. Oppegående, friluftsinteresserte folk som er livredde for å fyre opp et liten kvistbrenner og har super dårlig samvittighet for det kommer til å være så forsiktig at jeg tviler på at det er den gruppen som starter særlig mange skogbranner. Igjen, kun synsing fra min side.
    1 poeng
  41. Min absolutte favoritt til generelt friluftsliv er forsvarets vanlige M77. De er vanntette nok, lette, puster, godt grep, varer lenge og tørker fort. Skaftet er høyt nok så man ikke får barnåler og lyng i sokkene. Jeg fuget dem med Tech7 nederst mellom lær og sålen og de tåler nok vann til vanlig skogsterreng.
    1 poeng
  42. Forsøker en slags turrapport da det har vært litt lite av dem i det siste... Pga litt omstokking som følge av coronaregler osv så ble det en litt anderledes påske der det ble mindre tid med junioravdelingen for at ikke disse skulle reise for mye mellom forskjellige deler av familien og dermed utsette blant annet besteforeldre for potensiell smitte. Junior så dermed at det ville bli litt mindre ski og iskfiske i påsken og lurte på om det var mulig å få til en liten tur før påsken startet. Ettersom vi kan ta på skiene utenfor døra og gå på tur derfra ble det en ganske lokal overnattingstur, men en telttur er alltid bedre nne 2 dager i sofaen... Så da ble det å spenne på junior lillepulken og meg den noe større. Det var meldt skiftende med av og på med både snø og vind. Vi fikk forholdsvis mye av begge deler på vei innover, men fant likevel greit veien: 2020-04-04 17.36.57.mp4 Det ble litt brøyting i løssnø foran, men vi kom da etter hvert frem mot destianasjonen: 2020-04-04 17.56.17.mp4 Vel fremme er det ganske faste ritualer der vi begynner med å tråkke til en fin plass til teltet. Ved å la denne hvile noen minutter får vi gjerne et fast og fint underlag for teltet... 2020-04-04 18.01.29.mp4 Etter dette så er det å sette stormmattene skikkelig og dekke disse med snø. Junior har rutinene i orden: 2020-04-04 18.28.18.mp4 Til slutt graver vi en dugelig kuldegrop i forteltet. Når vi ikke skal ligge mer enn èn natt så pleier vi lage den ca "knedyp" slik at man kan sitte i innerteltet omtrens om man sitter på en stol med beina i kuldegropen. 2020-04-04 18.38.57.mp4 Vel på plass begynner det bli tid for litt mat. På såpass korte turer pleier junior å innvilge seg å ha med favorittstolen til tross for at den veier litt. Så lenge han trekker den selv så klager ikke faren heller 2020-04-04 19.49.47.mp4 Etter litt kortspill og radio så er det tid for å krype i soveposen. Til junior bruker jeg hans "sommerpose" nede i min tresesongspose og det fungerer meget bra så lenge temperaturen ikke ligger så langt på minussiden. Innen det var tid for frokost så hadde været snudd om til det penere. Det blåste litt til frokosten, men dette dempet seg raskt såpass mye at vi så frem til et par timer på isen også: 2020-04-05 10.01.41.mp4 Junior har for øvrig for lengst funnet ut at Paris-pulken fungerer utmerket som akebrett. Så når det blir for lenge mellom nappene så blir det gjerne muligheter for litt aking i bakken: 2020-04-05 14.28.30.mp4 Da det dukket opp flere og flere truende skyer i horisonten så ble det klart at nok et polart lavtrykk kom til å trekke inn fra havet så ble det litt hastepakking og dermed lite bilder fra hjemturen. Vi var heldigvis bare 2 minutter fra fremme da vind og snø igjen dekket det aller meste i en hvit grøt så vi kom oss trygt og greit hjem noen minner rikere,
    1 poeng
  43. Turmessig (og værmessig) ble dette en skikkelig drittpåske, men i går kom jeg meg i hvert fall på havet en tur. I dag var det bare å glemme, da jeg våknet var det komplett umulig å komme ut med bil, og alt for mye vind til å padle hjemmefra. Så gårdagens tur ble siste padling denne påsken og det er like greit – nå gidder jeg ikke mer før det er vår tror jeg. HER i bloggen nå.
    1 poeng
  44. Sasta Anton ulljakke til halv pris. Har hatt lyst på denne lenge som enten en hverdagsjakke eller båltur-jakke, men tror jeg bør ha L. Bruker du OUTLET-15 får du 150,- ekstra avslag. https://www.fjellsport.no/sasta-anton-jacket-dark-grey.html EDIT: Husk sporingslenka lederst på siden
    1 poeng
  45. Kom meg ut til fots i dag med kamera, men ble ikke det beste lyset. Har nå funnet en plass til morgentur og soloppgang en dag forholdene ligger til rette for det.
    1 poeng
  46. Da er teltet testet 2 netter i Veodalen i Jotunheimen. Været var variert fra sol til regn og fra vindstille til 5-7 sekundmeter. Positivt: Meget raskt å sette opp Jeg får akkurat til å sitte inne i teltet (jeg er 175 (ikke 185 som tidligere nevnt)) uten å kakke hue i taket. Det er viktig at den lengste teltstanga står rett. Ekstremt deilig med 2 innganger/fortelt som betyr at utstyr kan hives ut fra innerteltet. Det betyr: Bedre rom-følelse Lett Lite klasking av yttertelt mot innertelt Negativt: Teltet er latterlig glatt. Sklir til alle kanter inni og det er ikke lett å pakke ned Flaps som dekker glidelåsene på ytterteltet burde vært andre veien hvis meningen er at hodeenden skal mot vinden, fordi: Det er kun 1 borrelås nederst som sikrer at glidelåsene ikke går opp Korte barduner er et reelt problem, jeg måtte forlenge 2 stk for å få festet teltet, det betyr: Man må bruke mer tid på å finne en egnet teltplass Lommenene til stæsj i innerteltet drar sideveggene ned mot bakken Hva hadde jeg endret: Ekstra borrelås på inngangene, dropp 2 glidelåser på innerteltet om nødvendig for å holde vekten nede Flapsene på inngangene andre vei Finn en løsning på de korte bardunene. Legg med ekstra i pakken med en smart måte å koble de på uten å knyte? Irritasjonsmoment fra Ringstinden jeg har fra før: Det øverste festet som holder døren til innerteltet (og ytterteltet) oppe må lenger ..opp. De sklir alltid ned og man må drive kontinuerlig justering. MÅ det være så glatt? Konklusjon: Trivdes bedre i 2019 modellen enn det jeg har (pluss for Superlight). Såpass godt at 4 sesongs-varianten er et mulig kjøp til bruk på vinteren. Bilder: Burde andre vei og en borrelås til Stæsj i lomma kan bety innertelt i bakken Forlengelse av bardun. Dette heiser ytterteltet, men om det er negativt vet jeg ikke Ytterteltet sægger litt når det blir vått Opphenget til dørene burde lenger opp Noen flere bilder:
    1 poeng
  47. Har funnet noen som lager fine kopper nå, har bestilt fra Kautokeino.Her er noen inspirasjonsbilder
    1 poeng
  48. Har hatt relativt mange fisketurar med betydelege misforståingar. Svært fornøyelege misforståingar; ser fram til fleir av dei. Elles er Islaywhisky ofte å finne i sekken på turar. Lagavulin har små 20 centiliters turflaskar. Passar perfekt til ein liten klunk på toppen. På polet finn ein også Talisker i same format, den er heller ikkje å forakte.
    1 poeng
  49. Å tommee flaska har vel sine naturlige ulemper, spesielt for meg som tåler så lite. Men en gang gikk jeg lang et vann på vei hjem. Fiskestanga var for lengst pakket ned, og plutselig hørte jeg lyden av en fisk som hoppet. Det var i hvertfall det hjernen min asosierte lyden med. Et plops, som når en stor fisk er oppe og bryter vannflaten. Jeg så meg rundt, men så ingen ringer på vannet. Dette gjentok seg flere ganger helt til jeg plutselig kom på at jeg hadde en halvfull plastflaske med cognac i lokket på sekken. Den lå og klukket hver gang jeg beveget meg litt uregelmessig og klarte faktisk å lure meg flere ganger. Man får jo en liten pulsøkning av dette også.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.