Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. april 2020 i alle områder

  1. Nå har veldig mye blitt sagt her, så jeg holder meg til de viktigste sidene ved god kaffe på tur i min semi-faglige mening som tidligere barista: Så høy temperatur som mulig, men ikke kok kaffen. Du kan lage kokekaffe i hvilken som helst kjele eller kopp. Kaffekjele er kjekt, men ikke et must. Kok opp vann i hvilken som helst kjele, hiv kaffen oppi og rør rundt. La stå lunt i ca. 6-8 min (lengre om du er i høyfjellet!). Rør rundt på nytt og la gruten synke til bunns noen minutter før du heller over i kopp. Kokekaffe hele året, på alle typer brennere. De norske merkene med kaffe er verdensledende god kaffe, hvis du finner noe som ikke har stått i hyllene i en evighet. 30 kroner for 250g fersk Ali/Evergood er et røverkjøp. Kaffe har vanligvis holdbarhet i et år, så se om du finner kaffe som går ut ett år frem i tid om mulig -- stor forskjell på smak. Kaffe er ferskvare. Jeg ELSKER Tim Wendelboe, men det gjør ikke lommeboka mi. Gjentar @Prebb for ordens skyld: Svak kaffe skyldes som regel ikke for lite kaffe eller at kaffen er for lysbrent. Det er mindre fylde i mørkbrente kaffer som regel. Svak kaffe betyr oftest svak ekstraksjon/uttrekk. Filterkaffe kjøpt i butikk fungerer bare godt med standard kaffetraktere, og ikke nødvendigvis med små filterholdere til bruk på tur. Får du svak kaffe, burde du hatt finere malt kaffe antakeligvis. Et tips hvis du ønsker å få trukket ut mer av kaffen med metoden du bruker i utgangspunktet er at du kan røre rundt i gruten et par ganger mens du heller vann over. Røring bidrar til at kaffen slipper ut mer smak. Det er veldig lite som skal til, så prøv deg frem
    5 poeng
  2. Du sier ikke noe om pris, men det er nå en gang slik at du får det du betaler for også når det gjelder fiskeutstyr. Se på dette: https://www.skittfiske.no/shimano/190770/speedmaster-bx-8-3-14g-ultegra-1000fb-haspelstang-og-snelle Shimano er alltid et trygt valg. Dette er stang og snelle perfekt til lett fiske i skogs- og fjellvann. Tredelt stang gjør det enklere å transportere den. Et kvalitetssett som du har i mange år. Du trenger snøre i tillegg, du kan velge mellom vanlig monofilament (godt gammeldags nylonsnøre) og multifilament (type Fireline som er den mest kjente, men det finnes flere), som er flettet av supertynne tråder. Til lett ferskvannsfiske foretrekker jeg helt klart sistnevnte fordi du kan bruke veldig tynn sene (ca 0,15 mm vil passe bra) og dermed kaste langt med lette sluker. Du finner drøssevis med billigere sett, fra noen hundrelapper, og det kan godt hende du vil synes det er helt OK. Men min mening er nå at du bør kjøpe kvalitet først som sist, fordi det lønner seg i lengden, og ikke minst miljømessig.
    4 poeng
  3. Nå er jo smaken like delt som baken, men hvordan kan Ali kaffe noen gang karakteriseres som røverkjøp? Bare fordi det er billig? Det kan i alle fall ikke være for verken smak eller aroma.. Rask hoderegning sier at jeg har drukket minst 10 000 liter kaffe til nå i livet, men dersom vanlig Ali kaffe var eneste alternativet å få så hadde jeg sluttet.
    3 poeng
  4. Kjøp deg en gammel parafinbrenner og bestill deg en ordentlig reflektor fra det store utland. Plasser den i forteltet og len deg tilbake i chairkiten i innerteltet. Husk solkrem, solbriller og øl 😎 🔥
    3 poeng
  5. 1. påskedag var jeg også ute på nye stier - 3 dag i påsken med nytt startsted jeg aldri hadde gått fra tidligere. Denne gangen kjørte jeg til ålgård og videre til Eikeland skole. "Hovedturen" der er rundtur til Bursfjellet. Jeg hadde ikke lyst å klive så mye oppover så fant min egen tur.. Gikk innover traktorvei og så mot Skogen for å gå rundt Engjavatnet. Bommet nok litt på sti mot skogen så litt klønete kryssing av myr før jeg kom dit.. Og der gikk jeg jo litt utenom gjengen med skotsk høylandsfe som beitet - de så litt skumle ut..Der går det sti til videre til Lauvlia der jeg var på fredagen men jeg fortsatte istedetfor (på traktorvei) til Bjødnali der jeg akkurat nesten rakk matpause for regnet kom i strie strømmer.. Hev da på sekk og istedet for litt mer rekognosering med muligheter for å gå rundt vannet ved Bjødnali også ble det strake veien tilbake - tilsammen litt under en mil. Klissvått og motvind.. Ble jo ikke så mange bilder men her er de jeg tok + kart fra TOPO med inntegnet de 3 nye rutene jeg gikk i påsken:-)
    2 poeng
  6. Hadde ikke slutta om så jeg måtte koke den på pukk ☕ ...bare det ikke er — Gud forby — melk oppi 🤮 ;-)
    2 poeng
  7. Biter på avsporingen: Hvis den er fersk, altså. Det er fordi den er billigere enn hva smaken skulle tilsi. Sett i lys av det kaffemarkedet som helhet er det høy kvalitet på råvarene og sluttproduktet. Joh. Johannson kjøper kaffe en masse av relativt god kvalitet. Veldig god sammenlignet med helheten av markedet. Selvfølgelig kjøper de ikke samme kvalitet som Solberg & Hansen i snitt gjør. Jeg tror kommersielle kaffemerker fra Joh. Johannson m.fl. har et dårlig rykte fordi holdbarheten er så lang. Det vanlige er at du får kaffe i butikken som burde vært solgt for flere måneder siden. Sånn er det med masseproduksjon. De brenner også kaffen mot en "smaksprofil" som skal være stabil året rundt, slik at nordmenn skal få kaffe som smaker "kaffe" 🙄. Det taper nok smaken mye på. Det er billig. Kaffen er ofte håndplukket, og det går med ca. 60-80 bønner i en kopp kaffe. Bærene på buskene modnes i ulikt tempo, så en busk må plukkes flere ganger. Så skal kaffen tørkes og fraktes hit. Hvis du tar hele produksjonslinja med i regnestykket, er 25 kroner for Ali og bittelitt mer for Evergood en veldig god pris. Jeg mener du får mindre og mindre for krona etter dette. Når jeg har råd, gleder jeg meg stort over tilbudet vi har i Norge (og spesielt Oslo hvor jeg bor) av ulike kaffebrennerier som legger sjela i virkelig god kaffe. Jeg prøver overhode ikke å argumentere for at Ali/Evergood er like bra som dette. Men når vi snakker om spesialitetskaffe i Norge, er det faktisk snakk om kremen av kremen hva gjelder kaffe - både mtp. råvarer og sluttprodukt. Jeg spiser heller ikke Wagyu-biff til hverdags (eller ellers for den slags skyld).
    2 poeng
  8. Da ble det Norrøna Recon Synkroflex Pack - takk for alle tips, innspill og gode forslag 🙏
    2 poeng
  9. Hei Hansen, som skrevet tidligere kontaktet jeg amok i påsken med bilder. De erstattet køya uten spørsmål. Ny er på vei i posten i dette øyeblikk
    2 poeng
  10. Zoega skånerost. Funker både i trakter, presskanne og aeropress. Jeg foretrekker å bruke litt mye kaffe og heller kjøre stempelet ned fort (i presskanne og aeropress). Å la den trekke lenge gir mer bitterhet.
    2 poeng
  11. Vær obs på mer ufullstendig forbrenning, særlig med den lille silen som står tett på brennerhodet. Dette kan gi økt kullos i teltet.
    2 poeng
  12. Fin plan med Hardangervidda. Jeg ville heller valgt å parkere ved Tinnhølen og ta en rundtur derfra i området. Evt. krysse vidda fra Tinnhølen til Lofthus/Kinsarvik og buss tilbake igjen. Det er broer over elvene følger du T-stiene på vidda. Man får kjøpt fiskekort for mye av vestvidda (Ullensvang/Eidfjord/Røldal/Ulvik). Du trenger ikke tenke på ørekyta. Den har lite å si for dette området.
    2 poeng
  13. Etter drøye 35 år med egenstyrt friluftsliv, og etter å ha gått «hele runden» med de fleste vanlige brennere, brenner- / koke-systemer og brensel, har jeg de siste årene «stabilisert meg» på det jeg startet min frilufts-karriere med – Trangia stormkjøkken fyrt på sprit. Det er ganske mye negativ omtale å finne vedrørende bruk av sprit i stormkjøkken, og blant mange er det ansett som totalt uegnet, spesielt om vinteren. Jeg ønsker med denne tråden å balansere ut det jeg mener er et urettmessig dårlige rykte ved å belyse de positive sidene. Håper dere som ikke har noe positivt å komme med, enten kan danne en egen tråd eller bare slå dere til ro med at det allerede finnes nok av den slags der ute. En liten ansvarsfraskrivelse må vel uansett til i disse hysteriske tider😉; Jeg minner derfor om regelen «kjenn din brenner». Mine erfaringer er basert på hva jeg vil kalle et ganske allsidig friluftsliv, under alle årstider og værforhold, samt de fleste Norske (Nordiske?) naturtyper. I alt fra hverdagslige middagsutflukter og overnattinger, til helgeturer og uke-lange utflukter. Til fots, med sykkel, med kano, med kajakk, med ski og med klatresele. I snitt over de 10 siste årene har jeg mellom 80 og 100 overnattinger ute pr. år. For meg handler det ikke om kun å smelte snø, og/eller koke opp vann raskt og effektivt. Jeg vil i tillegg ha muligheten til å koke meg en skikkelig 4-kornsgrøt på morgenen, nyte nykvernet kokekaffe, og gjerne kunne koke en suppe med nudler og litt kjøtt til middag. Jeg vil også ha muligheten til å kunne steke meg et «pannebrød», pannekaker/lapper og gjerne frese opp noe Chorizo, charlott-løk, hvitløk, chilli og ingefær som smakstilsetning i en suppe eller gryterett. I tillegg vil jeg ha muligheten til å kunne fyre litt moderat i teltet for lett tørk av utstyr. Etter drøye 2 år nå, hvor jeg har gjort et prosjekt ut av å tilnærmet kun benytte mitt Trangia 27 med sprit som brensel uansett tur, slår det meg gang på gang hvor effektivt, funksjonelt, letthåndterlig og driftssikker denne løsningen er. I tillegg opplever jeg det vel så trygt og forutsigbart som det meste andre der ute. Det er og interessant at en del av de rundt meg bemerker hvor kjapt og effektivt jeg både smelter snø og steller i stand varm mat og drikke. I begynnelsen ga de meg et forsprang slik at vi skulle være ferdige omtrent likt, men det viser seg lite behov for dette forspranget. Ofte er jeg ferdig før de andre, også vinterstid. Om man evner å se det store og totale bildet, så erfarer jeg at dette er det mest effektive som finnes der ute. OK, i noen tilfeller kanskje litt tregere i selve oppkoket, men driftssikkerheten og forutsigbarheten veier opp for dette big-time, slik at totalt sett ender vi opp meget positivt. Følgende er mitt favoritt oppsett pr. i dag. Jeg skal kunne klare meg resten av livet kun med dette: Trangia 27-4 HA (150274) stormkjøkken. (Eloksert overflate for enklere renhold og mindre aluminium i maten(?). Stekepanne med non-stick belegg.) Trangia Vintertillsats (500021) til forvarming av brenner. (Forvarming HELT nødvendig når gradestokken kryper ned mot og under null grader. Forvarmingen går RASKT! og kan gjøres på andre måter.) Trangia Leirkjele 2,5 liter (501252) (smelting av store volum snø, kokkelering på bål og av større mengder mat.) Trangia 0,5 liter Brenselflaske (506005). (ingen søling, finnes i flere størrelser.) Dette fungerer når jeg er alene og inntil to personer, er vi flere som deler på koke-system velger jeg Trangia 25 (det store). Jeg bruker primært Kemetyl Finfyr som brensel, ingen smak- og lukt- slik noen er vant med fra Rødsprit. Noe av det positive jeg erfarer: - Meget raskt og effektivt til både oppkok av vann og til smelting av snø. Du finner absolutt løsninger som går raskere hvis du kun isolerer tiden til smelt/kok. Men, totalt fra du stopper pulken/slenger fra deg sekken, til du har kokt opp vannet, så vil du med riktig teknikk og fremgangsmåte se at det går ganske så raskt. (Liker ikke å telle sekunder på tur, så har ikke brukt stoppeklokke, men sammenliknet med forskjellige turpartnere så viser dette seg gjentatte ganger.) - Lydløst. For meg er bare dette grunn nok til å velge en slik løsning. - Robust – tilnærmet umulig å ødelegge. - Driftssikkert – fungerer alltid under alle forhold(?) fra nå og inn i evigheten. Ikke behov for å ha med reservebrenner for sikkerhets-skyld på vintertur. - Kan håndteres selv med litt tykkere hansker på. - Trygt – stødig løsning, relativt skjermet flamme, forutsigbart, lett å slukke. - Miljøvennlig. Både fordi selve stormkjøkkenet har tilnærmet uendelig levetid, men også fordi brenslet er mindre miljøbelastende å produsere enn annet brensel. - Mindre helseskadelig. Både å få på huden, og å få i seg via svelg og luftveier. Vel å merke at man velger en fornuftig/trygg type alkohol/sprit. - Det er lett å se hvor mye brensel som er igjen i brenneren og hvor mye du har igjen på flaskene. - Multifunksjonelt. Kjeler og panner kan også brukes på bål og andre varmekilder. - Fleksibelt. Legg til eller trekk fra antall kjeler og utstyr du trenger, alt etter behov og type tur. - Lett. Igjen, om du evner å se det store bildet, så mener jeg at dette kan kategoriseres som relativt lett. - Billig. Selv nytt i butikk er det billig å regne. Kjøper du brukt, så gjør du lett et kupp! Husk, ingen stoler på en med skinnende nytt og ubrukt utstyr. Kjøp brukt, så ser det i hvert fall ut som om du har erfaring, selv om du ikke skulle ha det. Negativt, farer, begrensninger og hva man må være oppmerksom på: - Etterfylling av varm sprit-brenner forbudt! Kan du ikke holde brenneren med fingrene dine, så må den kjøles ned ytterlige. (Sannhet med modifikasjoner; det kan gjøres trygt og kontrollert, men krever noen rekvisitter og litt erfaring, så vi sier no-go!) De fleste ulykker med sprit-brennere ser ut til å være forårsaket av etterfylling av varm brenner! - Sprit brenner med en blå nesten usynlig flamme, og du hører den knapt – dette er det viktig å være klar over. - Det kan være utfordrende å regulere varmen frem til du har funnet de rette triksene og kjenner stormkjøkkenet godt nok – da blir det plutselig veldig lett å regulere varmen, og du ser på løsningen som lett å regulere/kontrollere i forhold til andre. - Brenneren har et begrenset volum og dermed begrenset brenntid. Skal du virkelig langkoke noe, må du kanskje etterfylle brenneren og den må da være kald. Har du det travelt kan en praktisk løsning kan være å skaffe seg en ekstra brenner som du har stående klar til å bytte med. Koster lite og veier lite. - Hvis du mot formodning virkelig tukler det til så inni granskauen at du velter stormkjøkkenet slik at det renner sprit ned på underlaget, og dette antennes, ja da kan det bli litt spennende. Selvfølgelig avhengig av hva underlaget er,,,, Har aldri klart å tukle det til slik, ikke bikkja, eller ungene mine heller, så har med overlegg gjort dette for å se hva som skjer. Ofte skjer det svært lite. - Du mister all interesse for andre brennere og deres problemer. Du gleder deg ikke lenger over tekniske nyvinninger og revolusjonerende nyheter som slippes på brenner-markedet. - Du ender bare opp med dette ene problemfrie koke-systemet og får alt for mye fritid både på tur og hjemme. - Du blir sett på som sær en outsider – det er jo kult. - Du sliter med å bruke brenneren i land hvor Islam er hoved-religion. Tips og triks: - Kjenn din brenner, nok en gang! Bruk tid i trygge omgivelser på opparbeiding av erfaring. - Oppbevar selve brenneren i en plastboks med tett lokk. Selv om o-ringen under lokket er tett, så kan litt svetting forekomme i skjøten der hvor brenneren er satt sammen. Jeg bruker en boks den lokale sushi-sjappa leverer syltet ingefær i. Den passer akkurat i den minste kaffekjelen, selv med vintertilsatsen påmontert under brenneren. - Forvarm brenner når det er +5 grader eller kaldere. Og lær deg til hvor mye/hvor lenge du trenger å forvarme – lite som skal til. Mer forvarming jo kaldere det er, selvsagt. Vintertilsatsen er en løsning, men et te-lys, en lighter, noen dråper sprit i lokket (uten o-ring) eller noe som fungerer som veke kan også være gode alternativer. - En multidisk er helt unødvendig, men kan samtidig være behagelig og hendig. Som lokk, som skjærefjøl, som dørslag, som beskyttelse for teflonbelegget i stekepanna. - Ett oppbevaringstrekk er kjekt å ha, men heller ikke nødvendig. - Skal du har varme i teltet, kan du med fordel bruke en stekepanne (helst ikke non-stick) som lokk. Reduser gjerne også effekten med simmer-ringen/strupe-ringen, så har du varme i drøye 40 minutter. - Søk opp og les @Memento mori sine tips vedr. pakking og bruk av 27 serien (dog ikke brukt med sprit). Mye bra tips, bilder og informasjon der. - Bruker du sprit som brensel i undervisningssammenheng, sørg for god opplæring og tilstedeværelse. Brente barn ødelegger ryktet ditt og ryktet til spritkjøkken generelt! Vel, da har jeg kommet ut av skapet! Litt skummelt å dele det men samfunnet er jo i forandring. Inkludering er i tiden og det er lov å være annerledes, eller,,,? Uansett, velkommen etter dere andre, når alt håp er ute og tiden måtte være inne
    1 poeng
  14. Jeg gikk denne turen til nøklevann i dag (se vedlegg) og sjekket ut 3 godkjente bålsteder, to av de er merket på kartet her som blå "i"'er. Alle tre stedene var det fult bål både på bort og hjemveien... Så er litt interessant, er kanskje litt forskjell på hva "mannen i gata" vurderer og hva mer friluftsinteresserte personer (representert av dette forumet) vurderer...
    1 poeng
  15. Hva mener du med "de fleste?" Jeg har eller har hatt kuppeltelt fra Helsport, Hilleberg og Exped. Alle kan settes opp med innerteltet hengende fast i ytterteltet, eller ytterteltet først, og så hekte på innerteltet etterpå. Helt uproblematisk og tørt.
    1 poeng
  16. Evergood er nok Toyota. Dvs en «udødelig» kaffe som dekker alle behov og der alt over kun er forfengelighet .... ☕😁
    1 poeng
  17. Ja du kan nytte kokekaffe på primus.
    1 poeng
  18. Jeg har ikke fasit på hvor TS har tatt veien, men jeg håper at han er på tur og at han har en pause fra det meste - også sosiale medier
    1 poeng
  19. Du skjønner jo at jeg setter ting på spissen her, og jeg er enig i at den norske kaffen holder god kvalitet, men jeg reagerte på at du puttet akkurat Ali oppi dette (vanlig Ali, blå pose. De har andre som ikke smaker og lukter gymsokk). Oversatt til for eksempel bilens verden ser det sånn ut i mine øyne: God kaffe fra f.eks Vendelbo = Ny Mercedes. Evergood kaffe = Ett år gammel Skoda. Ali kaffe = Lada fra åttitallet.
    1 poeng
  20. @Annajoh Sånn jeg leser så er probemet ditt er at du blir veldig kald på føttene, men du har egentlig ikke testet en skikkelig varm sovepose enda, stemmer det? Det du tenkte var at ekstra dun i fotenden vil gjøre at du slipper å fryse på potene? Saken er jo den at de dameposene har en tendes til å være dyrere enn herreposene. Damevarianten av de @Dortase foreslår, koster 5000 https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/dame-soveposer/warmpeace-solitaire-1000 Jeg er usikker på om det virkelig er verdt å betale så mye ekstra for en sånn pose, eller om du kan fikse problemet med en neste identisk poste (warmpeace viking 1200, jeg har mange venninner som har den) og et par skikkelige duntøfler. Det kan henne verden ser litt annerledes ut om du får en skikkelig god dunpose som den Dortase foreslår. Fryser du like mye på føttene når du sover hjemme? Alternativet er jo en syntetpose, men i den temp rangen der er de verken lette eller enkle å pakke ned.
    1 poeng
  21. https://www.antonsport.no/hoka-one-one/hoka-one-one-300-sky-kaha-m-p14123/bkgy-black-grey-41-1-3-v83578 Anbefaler disse. På tilbud også (for medlemmer)
    1 poeng
  22. Takk for bra gjennomgang Ser de er på tilbud et par steder og tåboksen er tydelig bredere enn standard La Sportiva, noe jeg tror jeg er avhengig av. Så langt er det vel disse, sammen med Mammut Mercury og Scarpa Zodiac, som fremstår som mest aktuelle. Edit: Har også hjemmekontor 😄
    1 poeng
  23. Min absolutte favoritt til generelt friluftsliv er forsvarets vanlige M77. De er vanntette nok, lette, puster, godt grep, varer lenge og tørker fort. Skaftet er høyt nok så man ikke får barnåler og lyng i sokkene. Jeg fuget dem med Tech7 nederst mellom lær og sålen og de tåler nok vann til vanlig skogsterreng.
    1 poeng
  24. Litt fordeler med hjemmekontor 😄 Den til venstre på bildet er Trango TRK. Jeg opplever dem som "normale" i lengden men bredere og mer volum i fotboksen en f.eks andre La Sportiva fjellsko. EDIT: Forskjeller i såleprofil og mykhet er også stor. (Ruller mye bedre når man går). Beklager skitne sko, nylig brukt 😄
    1 poeng
  25. Jeg betalte 80kr døgnet utenfor Halne for noen år siden. Det er i drøyeste laget.
    1 poeng
  26. Hvis du parkerer utenfor Halne fjellstue må du nok betale døgnavgift. Frykter det blir vanskelig å finne parkeringsplass ved Tinnhylen i sommer grunnet stort trykk.
    1 poeng
  27. Du har fått mange gode anbefalinger her. Jeg har valgt å ikke gå for så lette sko som mange andre her gjør, da jeg opplever at "for myke" sko fort blir uttråkka slitt i såle og demping. Selv bruker jeg TNF Verto Plasma (havner i kategorien anmarsjsko) som lave tursko når det er tørt og eller jeg skal ta en rask tur. Har f,eks. bært sekk på nærmere 30 kg opp til Flatbrehytta ved Josten i disse (lave/lette sko når skoene skal med i sekken videre etterpå), de oppleves som rimelig stabile. For marka turer hvor jeg forventer at det er en del vått bruker jeg La Sportiva Trango TRK GTX, disse er myke i sålen og ruller lett når man går (Jeg bruker disse kun som marka sko og fjellsko med stivere såle når jeg skal gå fjellturer med mye vertikalt og terreng består av mye steinet/berg.) ..men jeg er nok litt "gammeldags" ift mange andre mtp å ikke gå for superlette sko 😄
    1 poeng
  28. Bare hyggelig. Hvis du ikke er vant med multifilament snøre, har jeg et tips eller to: Når du skal spole snøret på snella, er det smart å surre noen runder med vanlig elektrikertape i bunnen på snellespolen først så den ikke blir så glatt. Da blir det lettere å spole på snøret. Noen legger noen meter med vanlig nylonsnøre i bunnen av samme grunn. Så legger du multisnøret oppå det. Viktig: Snøret skal spoles på snella i samme retning som det ligger på spolen, ellers blir du plaget med snøretvinn. De aller fleste sneller spoler snøret på med klokka, det vil da si at snøret skal spoles av med klokka. Vanligvis skal etikketten på spolen vende mot deg når du spoler på snøret. Husk også at multisnøre er mye glattere enn nylonsene, så du bør bruke andre knuter for å feste sluken. Du finner masse tips på nettet, og det ligger ofte tegninger av knuter med slukpakken eller i esken med snøre.
    1 poeng
  29. Det der var veldig rart! Jeg ville tatt kontakt med Amok.
    1 poeng
  30. Han som startet tråden har ikke vært her inne på et års tid, så enten har det gått skikkelig bra, eller så har det gått skikkelig dårlig
    1 poeng
  31. Hadde et par Gramont fjellstøvler i lær med Gore Tex. De holdt meg tørre i mange, mange år. Betviler også at Mammut-skoa er som joggesko, men synes de virker som om de svarer greit på det jeg er ute etter.
    1 poeng
  32. 240 er lengden (240 cm /8fot), 3-14 er kastevekten den er beregnet for (dvs sluker mellom 3 og 14 gram)
    1 poeng
  33. https://www.hektapatur.no/warmpeace-viking-900 T Comfort (Dame): -7°C https://www.hektapatur.no/warmpeace-viking-1200 T Comfort (Dame): -10°C Er vel endel som er fornøyd med varmpeace, billig dunposer som fås i mange forskjellige størrelser.
    1 poeng
  34. Bedre løsning enn de jeg har vært borti, så langt, altså
    1 poeng
  35. Så ikke så dumme ut de mammut skoa. At det føles nesten ut som en joggesko betviler jeg. De veier omtrent det dobbelte og har garantert en mye stivere såle 😊 Men for en sko i det segmentet så syntes jeg de ser bra ut med tanke på vekt og matriale. Skal du ha GTX i en slik sko så er en god beskyttelse av membranen med nubuck eller lær helt sentralt. Hvis ikke så punkterer du bare membranen etter kort tid.
    1 poeng
  36. Forsøker en slags turrapport da det har vært litt lite av dem i det siste... Pga litt omstokking som følge av coronaregler osv så ble det en litt anderledes påske der det ble mindre tid med junioravdelingen for at ikke disse skulle reise for mye mellom forskjellige deler av familien og dermed utsette blant annet besteforeldre for potensiell smitte. Junior så dermed at det ville bli litt mindre ski og iskfiske i påsken og lurte på om det var mulig å få til en liten tur før påsken startet. Ettersom vi kan ta på skiene utenfor døra og gå på tur derfra ble det en ganske lokal overnattingstur, men en telttur er alltid bedre nne 2 dager i sofaen... Så da ble det å spenne på junior lillepulken og meg den noe større. Det var meldt skiftende med av og på med både snø og vind. Vi fikk forholdsvis mye av begge deler på vei innover, men fant likevel greit veien: 2020-04-04 17.36.57.mp4 Det ble litt brøyting i løssnø foran, men vi kom da etter hvert frem mot destianasjonen: 2020-04-04 17.56.17.mp4 Vel fremme er det ganske faste ritualer der vi begynner med å tråkke til en fin plass til teltet. Ved å la denne hvile noen minutter får vi gjerne et fast og fint underlag for teltet... 2020-04-04 18.01.29.mp4 Etter dette så er det å sette stormmattene skikkelig og dekke disse med snø. Junior har rutinene i orden: 2020-04-04 18.28.18.mp4 Til slutt graver vi en dugelig kuldegrop i forteltet. Når vi ikke skal ligge mer enn èn natt så pleier vi lage den ca "knedyp" slik at man kan sitte i innerteltet omtrens om man sitter på en stol med beina i kuldegropen. 2020-04-04 18.38.57.mp4 Vel på plass begynner det bli tid for litt mat. På såpass korte turer pleier junior å innvilge seg å ha med favorittstolen til tross for at den veier litt. Så lenge han trekker den selv så klager ikke faren heller 2020-04-04 19.49.47.mp4 Etter litt kortspill og radio så er det tid for å krype i soveposen. Til junior bruker jeg hans "sommerpose" nede i min tresesongspose og det fungerer meget bra så lenge temperaturen ikke ligger så langt på minussiden. Innen det var tid for frokost så hadde været snudd om til det penere. Det blåste litt til frokosten, men dette dempet seg raskt såpass mye at vi så frem til et par timer på isen også: 2020-04-05 10.01.41.mp4 Junior har for øvrig for lengst funnet ut at Paris-pulken fungerer utmerket som akebrett. Så når det blir for lenge mellom nappene så blir det gjerne muligheter for litt aking i bakken: 2020-04-05 14.28.30.mp4 Da det dukket opp flere og flere truende skyer i horisonten så ble det klart at nok et polart lavtrykk kom til å trekke inn fra havet så ble det litt hastepakking og dermed lite bilder fra hjemturen. Vi var heldigvis bare 2 minutter fra fremme da vind og snø igjen dekket det aller meste i en hvit grøt så vi kom oss trygt og greit hjem noen minner rikere,
    1 poeng
  37. Hei! Jeg tror du vil slite med å finne en sko til bruken du skisserer som spesielt er vanntett. Det jeg endte opp med for alle dagsturene jeg går (1-5t) er rett og slett lave terreng løpesko uten GTX. De gir en passe solid såle men som allikevel er myk og behagelig. Problemet med rusk og rask nedi skoen løste jeg med små lave ankel gamasjer. Er det vått så blir jeg våt på bena men det plager meg ikke så mye på dagsturer da jeg stort sett er i aktiv bevegelse hele tiden og blir aldri kald på bena. Det finnes et relativt bra utvalg av terrengløpesko så du bør greit finne noen som passer til dine føtter. Uten GTX er de ofte relativt billige også. Det er et poeng for min del da jeg sliter lett ut et par slike sko i løpet av en sommer sesong.
    1 poeng
  38. Og da kommer vi til preferanser ! Så slike lister som folk legger ut trenger jo ikke å passe til andre! Så slike lister styrer jeg elegant unna
    1 poeng
  39. Jeg hadde tidligere med kokekaffe, og må innrømme at jeg i perioder Har tatt med meg pulverkaffe. Den løsningen jeg synes lager den beste kaffen på tur, er en Bialetti Mocca kanne. Den kommer i flere forskjellige størrelser. Jeg synes en i størrelse 2-3 kopper funker fint. Enkel og grei i bruk. Kan brukes både på bålet og på primusen.
    1 poeng
  40. Litt gammel tråd, men det er jo et evig aktuelt tema. Flere nevner at man mister pensjonsopptjening med ett eller flere friår. Det derimot ingen har skrevet noe om, er risikoen for at man blir ufør etter å ha vært uten inntekt i en lengre periode. Å ende opp med laveste sats uføretrygd resten av livet, er virkelig ikke noe å trakte etter. Om man da i tillegg ikke eier egen bolig, som jo er trådstarters situasjon, er det snakk om virkelig smalhans resten av livet. Det er lett å tenke at penger ikke er alt, spesielt når man har nok av dem. Men det er viktig å tenke på å sikre seg en inntekt, på den ene eller andre måten. Jeg har tabba meg ut på dette selv, så synes det er riktig å nevne det. Risikoen for å ha skikkelig uflaks, og ende som ufør i relativt ung alder er ikke veldig stor, men den er reell. Og en ulykkesforsikring, som kanskje gir en million utbetalt, rekker ikke langt, om uhellet først er ute. Mitt råd til trådstarter er å finne seg en ny jobb. Tenk gjerne litt utradisjonelt, og ta en jobb i en helt annen bransje enn den nåværende. Legg gjerne inn noen frimåneder mellom gammel og ny jobb, for å få ladet batteriene, men ikke gå lang tid uten inntekt. Undersøk i det minste hvilke rettigheter du har om det verste skulle skje, og ta et valg med de økonomiske realitetene i bakhodet.
    1 poeng
  41. Gikk fra Snøheim til stortoppen på Snøhetta i fjor med ei på åtte og ei på 10, gikk veldig fint. Åtteåringen er relativt kort, så siste bratta klatret hun på mer eller mindre kampestein for hennes størrelse, men hun var førstemann opp av oss. Hubba Bubba som premie på toppen gjorde susen 😂 Elva var relativt stor når vi gikk da, så vær forberedt på å kanskje måtte krysse den med ei på ryggen. Vi hadde en kjempeflott tur, og havnet midt i en moskusflokk med bussen på vei ned, så vi hadde full uttelling! Ha med klær for alt vær, vi gikk med lue, hals og hansker store deler av turen, snødde på toppen og vi gikk sent i juli... (Det skal sies at det var voksne som skulle på samme tur som snudde etterhvert så vi, så det kommer selvfølgelig an på hva man har som grunnlag også)
    1 poeng
  42. Jeg bruker 2 x 2 rotstokker fra kasserte 4 delte fluestenger. Om du ikke har selv går det an å spørre i en sportsfiskeforretning og de har noen. Som tarp, eller baldakin som jeg kaller den, bruker jeg et tarp fra magasinet, 3 x 3 m. Dette har jeg modifisert til 3 x 1.60. I stedet for å sy på nye bardunfester har jeg sydd på remser av en gammelturduk. Disse bruker jeg for å unngå slitasje på teltduken. Jeg fester baldakinen litt over midten på teltets bakside, for å unngå at regndrypp i hodet. For å hindre at avrivninger av bardunfeste har jeg festet et strikk på bardunene. Som et kommer frem av bildet, fester jeg vindsiden så lavt som mulig. Da sitter/ligger jeg som en romer ganske så behagelig, og jeg gleder meg til sigøynerleiren i august. For ordens skyld på, baldakinen på bildet er nå erstattet av ny duk. ----------------- I ettertid har jeg lyst til å kommentere to ting på bildet 1. Bilktemabaggen. Rommet opprinnelig et biltrekk, nå har den fått sin renessanse hvor jeg legger "alt mulig". Og best av alt den veier "ingenting". 2. Joda, alt veier litt. Det gjør også den lille underlagsmatta også. Men den er gull verd, når jeg kryper inn og ut av teltet når bakken er våt. Og så er den god å ha som sitte/liggematte under baldakinen.
    1 poeng
  43. Takk for svar Synd om det stemmer det som skrives!
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.