Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. mars 2020 i alle områder

  1. Testen gikk bra for min del så da er det bare å prøve å unngå å bli smittet
    10 poeng
  2. Meget fornøyd med mitt keron 4 gt i Sand🙂
    6 poeng
  3. Hei Tenker du vil få mange gode tips her, og mitt råd vil då vere, at det er betre å kjøpe brukt og bra enn nytt og dårleg. For 4000 - 6000 kr kan du få VELDIG bra (lite) brukt telt, som vil fylgje deg i mange år.
    5 poeng
  4. Isfisket meg fra vann til vann inn til foten av ett lite besøkt fjell. Teltet på toppen og våknet til sterk vind og snøfokk. Ikke ett menneske å se, ikke en lyd å høre. Deilig tur!
    5 poeng
  5. Noe av det beste med denne krisen (ja for mange er det en krise) er at man får sett egoismen til mange i beste sendetid. Det gjelder alle andre, ikke meg... hva er det verste som kan skje lizzom, har vel aldri vært mer tydelig enn det er nå. Takk for forståelsen og evnen til å tenke på andre enn deg selv!
    4 poeng
  6. Enig i det Bjørn J. Jeg har som regel med refleksvest som kan være fin når man skal bli lett etter. Vesten kan jeg også markere teltet med hvis jeg (eller ungene) skal bevege seg litt bort. https://www.hovedredningssentralen.no/ta-med-refleksvest/
    3 poeng
  7. https://tv.nrk.no/direkte/nrk1 ca kl 1110. Litt OT her og, men min aller første sykemelding fikk jeg når jeg gikk ut med tøfler for å hente posten og ødela en tå når jeg skled. Ironien i det hele var at tøflene jeg brukte hadde jeg tatt med meg hjem siden de ikke var lov å bruke på den installasjonen på grunn av en hendelse/skade.
    3 poeng
  8. Ventet på å kunne bestille en slik leeenge! Nå var det gjort Gleder meg til å teste!
    3 poeng
  9. I disse tider med hjemmekontor og korona-husarrest (selvpåført enn så lenge), har jeg ikke lenger noen unnskyldning. Det må ryddes i turutstyret, og det må bli enda enklere å komme seg raskt avgårde på tur - kort som lang. I skrivende stund står utstyrsboden (som forøvrig også er alle de andre typer bodene vi har) slik den stod siden vi flyttet hit for 6 måneder siden. Det er halvfulle flytteesker overalt, alt for mange kleshengere i plastposer med eksistensiell krise, og en total mangel på system. Turutstyret ligger ujevnt fordelt ved inngangen, også i to store flyttesker. Jeg trenger hjelp. Jeg trenger inspirasjon! Vis meg lageret ditt 🧐 Kom gjerne med tips og erfaringer. Hyllesystem, hvilke lagringsbokser som er best, hva som går sammen og eventuelt ikke, macgyver-løsninger -- alt går. Vær så snill og gi nerden i deg fritt frem. Og la meg se bilder.
    2 poeng
  10. PCT og ønske om lav-lav vekt er ikke helt forenelig med tresesongsbruk i Norge. Mengden mesh en liker i teltene varierer ganske mye, avhengig av hvilken side av Atlanterhavet en ferdes i. Rådet om brukt tiltredes. Nallo 2, om du får et, ville vært ideelt. Da har du til enkle korte vinterturer også.
    2 poeng
  11. Men på PCT, er det ikke en ekstrem fordel å ha mesh innertelt som kan settes opp separat? Kan bli varmt der, og insektsbeskyttelse er vitktig.
    2 poeng
  12. Da er vi enige om det, og da trenger man heller ikke å overdrive risikoen når det gjelder antallet som går korte enkle turer i fjellet og blir akutt syke uten å ha hatt symptomer før turen. Jeg tror heller ikke de over 75 er de som mekker mest på bilen og jobber mest i garasjen eller på huset hjemme og skader seg. Resten lar jeg vær å kommentere, det kommer inn mer følelse og mindre saklighet i tråden. Ingen vits i å fortsette å dra ut hverandres påstander langt i den ene eller andre retningen. ———————————————— Ta vare på dere selv, unngå smitte, skader, hamstring, ulykker, permitering og plassmangel pga. for mye dasspapir i hus. Om noen måneder diskuterer vi forhåpentligvis telt, soveposer og turforslag framfor pandemi.
    2 poeng
  13. Jeg så det i sammenheng til det du svarte på, og når du da drar opp trafikk om ett argument på det finnes ting som er farligere, så la oss forby det, så blir det regelrett tullete (med mindre det faktisk var en joke, så klart). Med din logikk og at de fleste ulykker skjer i hjemmet, og da i alderen over 75 år som siktet til tidligere i tråden er, så må vi stroppe fast alle over 75år og ha vernemaske på dem. Jeg har ingen tro på at mange over 75 år befinner seg i skogen på overnattingsturer. "Hver sin smak", please.. Jeg tør sette to Snickers og en halv Twix på at det er en løk i rette aldersgruppe som har for mye stolthet til å innse at han faktisk er dårlig på tredje dagen og drar på tur.
    2 poeng
  14. "I fjor ble 90 000 nordmenn behandlet for skader etter ulykker i hjemmet. De mest utsatte er kvinner, og eldre over 80 år." Fra saken i linken: Hvis regner grovt på antall skader / antall i risikogruppen og må da tenke at alle innbyggere i norge bor et sted (5 368 000) telle med, og vi ser bort fra at det er en stor del manglende rapportering. > Hvor mange mennesker teller med i risikogruppen for skader "Natur/Sjø Utmark"? I tillegg så må man se på hvor mye tid alle i gruppen "Bolig" tilbringer i/nær hjemmet vs de i "Natur" tilbringer ute for å få et bedre forholdsbilde på risikoen en person løper i de ulike kategoriene. >> Fjerner vi en eller flere av de ulike risikogruppene, overfører vi antall x tidsandelen til en av de andre gruppene (Hjemme eller nær bolig i disse dager) >>> I tillegg risiko for skade så må man ta med type skader, og kompleksitet og type tidsbruk for å få hentet en skadet til lokasjon der den skadde kan få hjelp/restituere. (gir en kostnad for samfunnet.) >>>> Skjer skaden / sykdommen der det generelle helsvesenet er tilpasset 2500 mennesker og det nå oppholder seg 12500 mennesker så har man også en foholdsfaktor som påvirker risikoen ift det å få nødvendig hjelp (dersom skade/sykdom krever det.) Ikke meningen med å kverulere i ene eller andre retning her, men statistikk kan misbrukes/brukes feil (og det gjøres ofte).
    2 poeng
  15. Man kan mene hva man vil om hva som er riktig og galt. Men å ikke følge råd og pålegg fra myndighetene blir rett og slett fordumt. Skal dette her fungere må vi alle trå til uansett hva VI mener er rett eller galt.
    2 poeng
  16. Det er litt essensielt å vite hvor stor plass du har, budsjett og eventuelt hvor mye utstyr du tenker å lagre. Jeg har forelsket meg i Pax-systemet til IKEA for all oppbevaring i høyskap, se tråden under. Det jeg har lært er å ha litt ekstra plass til nytt utstyr når du går for noe sånn som dette. Vet ikke hvor mye du har av utstyr, men jeg tror ikke jeg har hverken ekstremt mye, men er samtidig over gjennomsnittet av mannen i gata. Under ser du per sommeren i fjor. I etterkant har det her kommet inn en ekstra sekk i midten, en kløv til hund(også hengende i midten) og en packraft m/div utstyr som har fått plass i høyre skap. ,
    2 poeng
  17. Det ble heldagstur til Mølen i dag Tatt med mobilen.
    2 poeng
  18. Tok lunsjen ute i dag, bare 10 minutters kjøretur hjemmefra Våren er på vei
    2 poeng
  19. Har da endelig fått organisert litt på «gjesterommet» hyller er satt opp og arbeidsbenk laget! 😁 Her skal våpenpussen, skipreppinga og all reparasjon av utstyr utføres, til glede for sjefen i huset som slipper kruttrester, olje og voks på stuebordet for all fremtid! 😃 Nå står boden for tur, satser på å utsette det prosjektet i en 6 måneders tid, dèt også 🤷‍♂️
    2 poeng
  20. Jeg skal ikke skryte på meg av å ha så mye utstyr, så her er det et Ikea-skap som får være dedikert til turutstyr, samt 2 kjøkkenskap, over og under kjøkkenbenken. Absolutt alt blir ikke lagret her, feks fiskestang og et lite skrin med fiskesluker ligger som regel alltid i bilen. Samt liten Fiskars alu.spade for vinterturer ligger enten i boden om sommeren, eller i bilen om vinteren. Tur- og fjellsko står i gangen. 2 turjakker/hverdagsjakker henger og i gangen da disse blir brukt hele tiden. Ikea-skapet: - Alt av småtteri har jeg lagt i 2liters isbokser med markering på hva den inneholder. Ellers liker jeg å ha så mye som mulig godt synlig så man har best mulig oversikt. Kjøkkenskap oppe: Kjøkkenskap nede:
    2 poeng
  21. Utfordringen er om dette teltet skal matche kravene til å fungere for 3 sesong med litt regn (Vestlandet..) og kunne fungere på vinteren, og samtidig spisses mot PCT. Jeg ville kjøpt noe nå som fungerer bra i barmarkssesongen på Vestlandet (som i prinsippet kan vare året rundt), og deretter evt solgt det igjen og kjøpt noe som var spisset mot PCT når det nærmer seg den turen. Eksempel på telt som anbefales for PCT: https://www.greenbelly.co/pages/best-ultralight-backpacking-tents Som 3-sesongs telt het hjemme ville jeg hatt et med muligheten til å dekke til myggnettingen når det er kaldt og blåser.
    1 poeng
  22. Jeg har til gode å knekke årer under bæring... Faktisk har jeg aldri knukket en padleåre i hele mitt liv. Men jeg har bøyd kompis sin lette alu-åre. Personlig bruker jeg kun året av tre...
    1 poeng
  23. Helsport Outlet er også et sted der du kan finne gode telt til en rimeligere penge.
    1 poeng
  24. 1. Det er godt mulig dette var for å sette det på spissen, men det er kanskje det dummeste eksempelet jeg har sett. Av en enkelt grunn, det er ikke det sammenlignbart. Ett transportmiddel kan være farlig, ja, men uten å være for prematur her så tror jeg nok at når Corona er ferdig med herjingen, så vil nok 68 døde i trafikken i fjor, i Norge (aldersgruppen med risiko for mortalitet som følge av Corona) kommer til å være glissent ifht død som følge av Corona. 2. Har du link eller noe? Fordi denne logikken ser jeg ikke. Hvis man får en pandemi, som sprer seg så hurtig og ukontrollert som Corona, så MÅ jo det absolutt viktigste være at ingen får den? Hadde ingen i Norge hatt den, så hadde jo det vært det beste, da hadde vi ikke hatt denne problemstillingen. Jeg ser poenget ditt, om det var en isolert gruppe mennesker som fikk den, under helt kontrollerte omgivelser, men det er ikke tilfelle. Virker som ett idiotisk utsagn fra TV2. 3. Hvis du har milde symptomer, og innsikten til resten av hyttefolket, så er det en overhengende fare for at den fjellturen kan bli din siste. Jeg mener, hvis du harker litt på turen opp og tenker det ikke er noe farlig og at "du er ung og sprek så dette går fint", så kan du risikere å kollabere fullstendig på fjellet. Dette er ikke svart hvitt, så enten blir du dritsjuk, eller så har du nok tid på deg til å melde ifra til AMK og pakke sekken og gå 10t til bilen. 4. Bare for å ta dette med en gang, folk som er tidligere friske, kan og har blitt ordentlig syke av dette, så det at du er en frisk 50 åring i full jobb betyr ikke nødvendigvis at Corona blir en walk in the park, enten på fjellet eller hjemme.
    1 poeng
  25. Tja, på meg virker det som du har omtrent samme mengde utstyr. Har ikke noen flere telt/sovepose/underlag osv enn deg. Løsningen på bildet er 300*236*58 (B*H*D). PAX koster mer enn helt enkle hyller, men har veldig praktiske løsninger og er enkelt å bygge. De er også tilpasset normal takhøyde (de er 236cm høye). Siden den kun er 2m bred vil jeg nevne en ting. Hvis du har tenkt å få plass til telt, stenger, soveposer, liggeunderlag osv. liggende i bredden virker 50+cm å være et slags minimum med mindre du vil at ting skal stikke ut. Vet ikke om du leste posten min, men der passet f.eks. Hillebergstengene til Keron 4GT akkurat i dybden. PAX er 58cm utvendig og noen cm mindre innvendig.
    1 poeng
  26. Av og til lurer jeg på om ikke hun har bedre oversikt enn det jeg har...🙃 @Thomas E, det der får jeg til bare i de våteste drømmene mine. 😲
    1 poeng
  27. Portforbud må de bare komme med. Her jeg bor ser nesten ingen meg snike ut 😅 Må ikke gå langt eller farlig. Men ut må man.
    1 poeng
  28. Ja det var kanskje det. Beklager om du tok det sånn. Det var vel mer ment som et hint om at ting av og til koster og alt er ikke tilrettelagt om det ikke er penger i det. Men naturen er gratis! God tur!
    1 poeng
  29. Med broderen, Bjørg og Bestyrerinnen Onsdag har blitt turdag, og med godt turvær, blir det av og til en «langtur» på to-tre timer. Vel og merke i terreng for det meste og alltid med sekk. Det får heller være at enkelte nok mener det er litt «spesielt» å dra rundt på en ryggsekk en vanlig onsdag. Jeg snakket med broderen, han kunne tenke seg en tur. Bestyrerinnen var også i turmodus. Hun er ikke alltid klar for en onsdagstur. Denne uka passet det bra. Med bra turvær på gang, kom broderen tilbake med beskjed om at også Bjørg ville være med. Det kunne ikke bli noen riktig langtur. Noen av oss er dessverre plaget med skader fra tidligere sykdom og ikke helt klar for «tunge tak». Nå ville det blåse en del – i følge yr. Det skulle også være litt sol og dagen burde bli uten nedbør. En helt grei værmelding for oss. Med vind, passer det bra å la turen gå i skog. Der tar ikke vinden i det hele tatt. En av de vanlige turene våre er runden fra Sælandskogen til Bjødnali, Sjelset og tilbake. En rundtur på litt over 8 kilometer. Noe som tar oss omtrent to timer. En passe tur på en onsdag. Med coronavirus rundt om, og med en del av oss over 70, prøver vi å holde avstand. Minimum en meter – ute. Det betyr også at vi kjører hver vår bil til parkeringsplassen. Jeg kan ikke tro at det er lett å bli smittet på tur med frisk luft rund oss, men er villig til å ta den lille risikoen. Broderen, Bjørg og Bestyrerinnen er også klar over at det må holdes avstand. Vi møttes på parkeringsplassen og tok av gårde mot Urdådalen. Det er en opparbeidet «vei» oppover dalen. Full av stein og ikke helt enkel i vått vær. Denne dagen var det tørr stein og helt greit. Det er eikeskog nede ved vannet litt lengre opp går det over i bjørkeskog. På denne tiden er det fortsatt ikke blader på trærne og skogen stå nok så «naken». Det er greit å få sett litt av terrenget rundt, som normalt er umulig å se på grunn av skogen. Vi stoppet ved Bjødnali og fant fram termos og kopper. En kjekk pause med litt sol i ansiktet. Vinden hadde nok tatt seg opp, men i le av en stor stein varmet sola. Et stykke oppe i bakken mot Sjelset fikk broderen og jeg lov til å stikke av. Vi ble sendt ut for å hente bilene slik at jenten slapp å gå det siste stykket mot parkeringsplassen. Det gikk så pass fort de siste kilometrene, at i hvert fall jeg ble skikkelig svett. Coronaviruset sprer frykt, sykdom og det som verre er. Likevel kan det ha en liten positiv effekt. Det var mange på tur denne dagen. Fortsetter det slik kommer Norge i form. Vi møtte mange på turen rundt. Både familier og voksne. Denne gangen var det ikke bare pensjonister på tur en vanlig onsdag. En grei tur. Les hele artikkelen
    1 poeng
  30. "Forskerne peker på at det finnes mange kilder med skadestatistikk i Norge, men at kunnskapsgrunnlaget er fragmentert og dekker ikke de ulike temaområdene like bra." Det er mange mangler med denne statistikken. De sier blant annet ingenting om hvor mye tid folk oppholder seg i hjemmet kontra driver med sport/idrett. Det blir litt som å si at det er farligere i Oslo enn på Mount Everest fordi det totalt skjer flere ulykker i Oslo.
    1 poeng
  31. Nå i skrives stund kjøpte jeg en Monsen Femundsmarka kniv med gravering av navn ... skal bli et spennende bekjentskap.
    1 poeng
  32. Det ble en dagstur til Mølen hvor målet var å komme seg ut, samt ta noen bilder. Planegger nye turer for å fange soloppgang og solnedgang. Tror ikke det er lov å fyre opp primus på rullesteinene, derfor må jeg sjekke det videre før jeg gjør det. Det finnes angitte plasser for grilling etc.
    1 poeng
  33. Er vel evt knivmakere som kan ha slipeutstyr til slikt. Du kan jo og vurdere å kjøpe en maskin. Er vel 499 for benkslipere på Biltema. Litt forskjellige modeller. Da har du til sliping senere også.
    1 poeng
  34. Tror det ikke finnes noen steder du kan levere inn øks for sliping lenger. Det er ganske enkelt å gjøre sjøl, mange metoder, avhengig av hvor omfattende du vil gjøre det. Billigste og letteste - benytt grovfil og fil ned der hvor det er hakk enten ved å beholde opprinnelig vinkel (mer arbeid) eller avrunde litt (lite arbeid). Avslutt med litt bryne (grovt og fint). Da er den helt grei til kløyving. Eggen får litt ujevn vinkel, men det betyr lite. 10 minutters jobb. Ved kløyving gjør det lite om eggen er litt avrundet, det biter ikke så lett, men gir bedre "sprengkraft" og eggen holder bedre.
    1 poeng
  35. Nå har ikke jeg båret lange strekk, ei heller ofte, og har brukt åra på samme vis som @Espen Ørud viser på bildet over. Men siden du har bestemt deg for å teste ut rammen du har kjøpt ville jeg sjekket ut caravanforhandlere. I tilbehørskatalogen har de diverse utgaver av fester beregnet på stangprofilene til fortelt. Det finnes slike fester i ymse dimensjoner som tres inn i rør og fester som tres utenpå med U-fasong til røret som du vil ha opp mot kanoen.
    1 poeng
  36. Tonje har jeg dessverre ikke noe sansen for lenger etter denne serien, nok er nevnt om henne allerede over så har ikke noe å tilføye. Jens har jeg kjempesans for, trivlig kar og gode skildringer på både opp og nedturer. Eneste som jeg blir littebitt irritert over er at han ved flere anledninger, på forskjellig måter, nevner at han ikke kan skjønne hvorfor folk gidder å leve et "normalt" liv med jobb, unger og forpliktelser. Ser på en måte ned på oss "idioter" som faktisk lever et vanlig liv, mens han suser rundt og leker seg - til vår store fornøyelse da selvsagt 😃 Men føler meg litt skuffa at vi som får landet til å gå rundt og sørger for at fremtidens generasjon vokser opp blir "latterliggjort" av en som loffer rundt og gjør det motsatte. Jeg forstår og respekterer både villmarkssjeler som har tatt den til det fulle og lever drømmen, og jeg respekterer og skjønner de som ikke er helt der. Bare folk er lykkelig med hverdagen sin så må jo alt være bra 😊 Men se bort fra det, så er det bare hygge å bli med Jens på tur 👍😃
    1 poeng
  37. Spørsmålet "hvor mange kjeler trenger du?" henger sammen med spørmålet "hvor mange brennere trenger du?" - i hvert fall for meg Til en bitteliten BRS3000 (25 grams bråkebøtte av en gassbrenner) hører en bitteliten 0,6 liters alukjele som også kan brukes som kopp. Til en litt større FMS300T (45 grams bråkebøtte av en gassbrenner) hører en foldbar 1,4 liters kaffekjel i aluminium og silikon. Til en enda litt større Windpro 2 (187 grams stillegående og bred gassbrenner) hører en ca 1,1 liters alupanne med høy kant og lokk. Til en enda større Svea 123R (klassisk bensinbrenner med helikopterlyd) hører en 0,9 liters alukjele med pannelokk. Til en enda større Coleman 442 (stillegående bensinbrenner med amerikansk automatstart) hører en 1,9 liters kakeboks som har fått nytt bruksområde. Til en Toms Woodsove eller Littlbug-kopi (sprakende kvistbrennere) hører en 1,8 liters titankjele (plass til både brenner, tørr opptenningsved og mer til). Til en selvmekket Fancee Feest (14 grams eller 25 grams lydløs spritbrenner) hører en ganske bred 0,8 liters alukjele med pannelokk. De andre kjelene mine trenger jeg egentlig ikke
    1 poeng
  38. Jeg gjentar bare meg selv. Men Hvis man er engstelig for bjørn, skal inn i bjørneland, og tror at en bjørnespray vil bidra til å føle seg tryggere, så høres dette ut som en god idè å ta med. Man får en bedre turopplevelse om man føler seg trygg, og om bjørnesprayen er løsningen så gjør man det. Etter man har vert nok ganger i bjørneland forsvinner kanskje frykten og sprayen. Noen er redd for bjørn, edderkopp, ulv, spøkelser, høyder, vann etc. Det hjelper vanligvis ikke noe at andre sier det ikke er noe å engste seg for 🤷‍♂️
    1 poeng
  39. Spørsmålet her var vel om noen her inne kunne hjelpe trådstarter å finne en plass å handle bjørnespray, ikke å fortelle vedkommende at det ikke er nødvendig. Jeg merker selv at horisonter blir mye videre når jeg f.eks. har med PLB i sekken, så hvordan vi føler oss uti der er ufattelig forskjellig.
    1 poeng
  40. Den er lovlig fordi den ikke inneholder chiliolje (capsicain), den er svakere. Jeg er usikker på hva den inneholder, men noen av selvforsvarssprayene har et kraftig fargestoff slik at en gjerningspersom er lett gjenkjennelig en tid etter å blitt sprayet.
    1 poeng
  41. Tror nok de fleste gutta på forumet her er som gjennomsnittet blandt menn her i Norge. Damene derimot er nok tøffere enn snittet blandt damer i landet.
    1 poeng
  42. Leser boka «Å gå - ett skritt av gangen» av Kagge nå. Veldig lun og klok bok. Men en siden utpekte seg som veldig relevant for hva som driver meg, og flere andre av dere slik jeg kjenner dere. Likte denne siden her så godt så jeg må bare dele den. Resten av boka er verdt å lese den og altså 😀
    1 poeng
  43. Min umiddelbare tanke, og ett system jeg har brukt før, som sluker unna masse utstyr: Veggen du tar bilde mot, der kan du lage hylleplater. Avstanden mellom hyllene gjør du lik plaskasser i psse størrelser, helt til taket. Lag hyllene litt dype. Nede på gulvet, under første hyllen kan du ha store plastkasser. Sett en ikea krakk med 2 trinn på gulvet, så når du alle kassene. Merk kassene med dymo teip, så du vet ca. hva som er inni. Jeg har gjort det omtrent slik i garasjen, men den hyllen som er midt i brysthøyde er ingen kasser i. Der ligger løst utstyr som ikke passer i kasser, og ting jeg bruker konstant. En blanding av skap og ferdiglagde hyller som du har satt inn på veggen sløser mye plass. Selv om det ser ut til at det er bra pakket, så vil du få minst 50% større plass om du kapper til hylleplater og setter inn i perfekte avstander. Hobbyplater har jeg brukt (finest), sponplater, OSB plater eller det jeg har hatt liggende. Bruk knekter og lekter langs veggene slik at ikke festeordningene stjeler plass, og du får «svevende» hylleplater Eller du kan lage hyller på begge langveggene, og få plass til mange kasser. Ellers er det noe av det som henger på veggen du kan få hengt i taket? Pulk og sekker? Jeg har sekkene mine i garasjen, ved siden av bilen. De kan jeg akkurat gå under, og jeg rekker de uten noe å stå på. Og er de våte vil de tørke, side de har hver sin spiker jeg hekter de oppå Lykke til. Det blir vel smrot uansett hvor bra plass og system man har
    1 poeng
  44. Har hele husløsningen tegnet inn i et som heter RoomSketcher, så da passet det å ta ut noen bilder av min løsnig. (Finnes også versjon man betaler for med mer funksjonalitet, men gratisversjonen holder for mitt bruk.) Jeg har gjesterommet like innenfor inngangsdøren, så det ble et passende sted å oppbevare turutstyr. Rommet og løsning er under langsom endring, ut fra de erfaringer jeg gjør, og sesong. F.eks. på vinteren så blir pulkene stående på dette rommet klar til å hentes ut. En del klær og sko oppbevares også andre steder, enten i skap på soverom eller i inngangsparti for det som er i aktivt bruk til enhver tid. Ski som brukes ofte står på eget sted i gangen igjennom vintersesongen for lett tilgjengelighet. (100ish meter til skibakke/nærmeste lysløype/skog). Nåværende møblering/løsning Planlagt møblering/løsning Planen er å møblere med full rekke av underskap/skuffeseksjoner for kjøkken langs vindusvegg med en benkeplate over. (Mye fint IKA skapløsninger som gis bort på finn.no Planskisse (med planlagt rekke av underskap/kjøkkenseksjoner)
    1 poeng
  45. @Kristian J. Vabø Du burde ha sovepose løst inni skapet siden du har så god plass. De har ikke noe godt av å bli lagret sammenpakket. Mange soveposer blir betydelig bedre etter en vask, da det virker som det blir mere spenst i fyllet. Her er mitt system i påvente av bygging av et walk in skap til turutstyret. Legg merke til at mat ikke er i samme kasse som real. liker ikke tette plastkasser, bedre med papp som puster littegrann i det minste.
    1 poeng
  46. Flott og ryddig det der! Jeg syns det er veldig OK med faste hyller slik du har der. Vi har et par sånne trådnetthyller som IKEA har, men de er ikke gunstig for oppbevaring syns jeg. Vi sliter litt med dårlig bodplass for tiden, og derfor har vi litt her og litt der, men ser frem til å få orden på dette en vakker dag.. Det var også noen tips i denne tråden..
    1 poeng
  47. Har alt i et rom, diger bokhylle med bokser i til de små tingene, alle sekker på kroker på veggen og telt og skumunderlag oppe mot taket - soveposer og oppblåsbare liggeunderlag henger i et garderobeskap. Er under konstant utvikling her også - oppdelingen av innholdet i boksene endres litt etter hva jeg finner er praktisk, men det begynner å bli ganske bra system ut av det synes jeg. Veldig fornøyd med å ha alt på et enkelt rom, så slipper jeg å løpe huset rundt etter ting når jeg skal pakke.
    1 poeng
  48. Bruker trådkurver i høyt stativ på det som ikke er for tungt, sortert på type utstyr. En kurv er lett å dra ut å se oppi. Gjennomsiktige plastkasser bruker jeg også, men hylleavstanden må være tilpasset størrelse på kassen. Liker ikke å flytte på en for å komme til en annen. Pulken henger i taket i et heisbart oppheng for sykkel. I en knøttliten bod jeg har har jeg skinnemonterte hyller. Startet å stable hyllene øverst, slik at den nederste meteren er ledig så gulvplassen er fri. Under nederste hylle har jeg kroker jeg kan henge ting på ved behov, f.eks til tørking. På skinnemonterte hyller er det ingen bein eller rammer som konstant er i veien.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.