Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. feb. 2020 i alle områder

  1. Har lystå dele dette bilde med de flotte folka her inne på Fjellforum, Dette er desidert det beste bildet jeg har tatt i min korte foto "Kariere" Men er så utrolig fornøyd med dette at jeg vil dele det med dere! Bildet er tatt i Gerlache Strait, Ved den Antarkstiske halvøy for 1 måned siden, jeg var stasjonert på Broen for å Scoute etter Spekkhoggere, området vi var er kjent for huse denne fantastiske skapningen, men er langt fra sikkert å finne disse, etter ca en time ser jeg at det er mye opprørt vann og liv rett ved siden av et lite isfjell, ser så noen finner, er da 70 % sikker på at dette er en flokk med Spekkhoggere..ber en kollega om hjelp for å få en 100% bekreftelse på dette, det får jeg, Vi endrer kurs på skipet for å komme nærmere, da vi er på ca 1000 meter ser jeg at det er en sel midt i spekhugger flokken, og skjønner at dette kan bli en veldig flott og spennende opplevelse, på 500 meters avstand stopper vi skipet og får et opplevelse jeg aldri kommer til å glemme! Spekkhuggerne ser ut til leke med selen som viser seg å være en ung Elefant sel, men da jeg senere snakker med en kollega som er marinbiolog, så var det ikke lek men opplæring av unge Spekkhuggere, Etter ca 2 timer var det slutt på opplæringen og Elefantselen endte sine dager, Jeg hadde da tatt 1400 bilder..Har flere som ble virkelig gode. Bildet er Beskjært og justert såvidt i LR.
    10 poeng
  2. Da har jeg lekt meg en times tid med Locus Map. Den mest veladvente hundrelappen jeg har brukt på appkjøp tror jeg. Artig at man gratis kan benytte kartverket sine kart liketil med fjellskygge gjennom appen. Sporet som jeg satt og bante over i Basecamp og til slutt måtte spørre om hjelp til tok under to minutter og lage i Locus Map uten noe av den faenskapen som Basecamp fant på. Ruta snapper enkelt mellom å følge sti, og til avstikkere. Kan også enkelt redigeres. Gpx fila kan deretter eksporteres hvis man vil bruke den andre plasser. Ny verden! Bare synd at de kun har Android versjon.
    3 poeng
  3. Personlig skulle jeg gjerne sett en revitalisert lommekjent/ff karttjeneste. Som andre allerede har nevnt, lommekjent var i særklasse som planleggingsverktøy.
    2 poeng
  4. Det er rett og slett nitrist. Den eneste gode tjenesten. Har tegnet et par ruter på ut.no i det siste, men det fungerer ikke på langtnær som lommekjent. Skal vi kjøre igang en kronerulling med mål om å ta over? 🤗
    2 poeng
  5. Bruk aktivitetsprofil "gåing" for å få ruta til å snappe til eksisterende sti, der du skal forlate stien trykk esc. Endre til aktivitetsprofil "direkte" start i siste punkt der du avsluttet i sted tegn ruta dit du vil gå trykk esc Så lenge begge rutene går samme vei fungerer det å bare slå dem sammen hos meg Dersom jeg har tegnet rutene motsatt av hverandre får jeg opp denne morsomme "snarveien" Kan markere og benytte "reverser valgte element" for å fjerne den igjen Og deretter slå sammen rutene ... Vet ikke om dette hjalp, eller om basecamp oppfører seg lik hos deg, men var et forsøk i alle fall Konklusjonen blir: Tegn rutene samme vei så bør det funke å bare slå dem sammen?
    2 poeng
  6. Kom meg ut til fots i dag med kamera, men ble ikke det beste lyset. Har nå funnet en plass til morgentur og soloppgang en dag forholdene ligger til rette for det.
    2 poeng
  7. Alt for lite snø i fjellet nå, men fine turer kan man få uansett snømengde. Bilde fra ett lite bortgjemt fjellvann i måneskinn.
    2 poeng
  8. Jeg må si jeg er imponert over @Jens Kvernmo og serien som NRK har laget. Flotte bilder - bra fortalt - serien og Jens virker ærlig. Vil absolutt anbefale denne serien.
    1 poeng
  9. Slenger med youtubesnutt med utmerket forklaring på 3 gode knuter for oppsett av tarp. Video Mitt standardoppsett når tarp er eneste bolig. Hvis du bruker presenning kan du ta ett tau under hele greia i stedet for mønebardunene. Jeg synes noen teltplugger gjør oppsettet veldig enkelt. I dårlig vær kan du senke sidene helt ned til bakken. Bruker du tarp som supplement til telt kan du heve hele tarpen og ha den flatere, eventuelt skrått på en side og flatt på en.
    1 poeng
  10. Dersom du skal lage ruter som ikke er altfor lange, (<uke) så fungerer Locus Map for mobil fint: https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus.pro
    1 poeng
  11. Det er synd at lommekjent sin karttjeneste er på vei til å stenge. Denne fungerte veldig godt til akkurat denne typen bruk.
    1 poeng
  12. Basecamp fungerer egentlig rimelig bra (særlig til å være gratis), men jeg har bannet mye gjennom årene ja. Basecamp er ikke spesielt intuitiv i bruk, har en hel del små "snags" og en relativt høy brukerterskel, spesielt når det kommer til å lage ruter. Jeg vet imidlertid ikke om noen bedre alternativer til overkommelig pris. Det beste rådet er å kjøpe seg ei god banneordbok og gå på med full trøkk. "Stand your ground" som det heter på nynorsk, og ikke vik en tomme når Basecamp slåss tilbake. Den lar seg temme.
    1 poeng
  13. Den snapper ikke til sti og slikt, men hvis man synes det er greit å tegne på frihånd har kartmannen en helt enkel gratis .gpx generator man kan bruke til å lage linjer https://www.kartmannen.no/gpx
    1 poeng
  14. Vet ikke om den ble markedsført som ultralight eller om de har endre noe på materialer i den. Veide min nå, den veier 605gr. Da er det satt på Hilleberg bardunstrammere på den og den har 6 barduner hvor av de to på midten er veldig lange. Er noen år gammel. Vet den var med til Femund i 2014, mulig den var ny det året.
    1 poeng
  15. Har også Dovrefjell 3x3m. Hatt min i mange år men husker ikke helt hvor lenge. Vet jeg hadde den med på tur i 2011, men fort et par år eldre. Ikke hatt noe lekkasje på min. De senere år har den dog havnet på hytta. Bruker den hvis det er regn og jeg skal fiske. Byttet den med en Frisport 3x3. Den er lettere og stoffet trekker ikke så mye vann. Dovrefjell går opp en del i vekt når den blir våt, langt mer enn Frisport. Mener Dovre veier ca 700gr. Våt veier den 1,1kg. Men alt i alt en fin starttarp som er mye for penga. En kompis har også en som ikke er så gammel og den har også fungert fint. Heldagsregn på fjellet gikk fint.
    1 poeng
  16. Så gøy jeg synes det er veldig pent ved Lågaros, det ligger ved et fint vann. Men hvordan det står seg sammenliknet med alternativene dine vet jeg ikke. Vandrende hyttevakt hørtes jo supert ut.
    1 poeng
  17. Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned.
    1 poeng
  18. En tur i vind og støv. Det var en mørk og stormfull aften. Ikke helt. Det var dag. Det var varmt. Men det var stormfullt. Været var denne dagen et samtale-emne. Vinden sto fra øst – Sahara, og brakte med seg store mengder støv. Det blåste i tillegg ganske godt, opp mot stiv kuling der vinden virkelig fikk tak. Gjengen hadde tenkt på en ny tur til Veneguera, men med «dårlig» vær (mye vind og støv) ble det til at vi la om planene. Det ville ikke være spesielt kjekt å gå den fine turen i sterk vind og med omtrent null utsikt. Vi fikk innover mot Norskeplassen, og så se hvor vi ville ende ut. Samling klokka 10 – som vanlig. Både Anne Margrete og Edvin ville ikke være med denne dagen. De ble på hotellet, sammen med Ingrid. Det var derfor bare 5 stykker som stillet til start. I vinden. Det blåste stikker og strå over passet ved hotellet. Støvskyen sto mot oss enkelte ganger. Vi bestemte fort å ta innover «Dalen» i stede for rett opp bakken. «Dalen» er en kilometer lengre enn rett opp, og vi bruker omtrent 15 minutter ekstra. Turen innover «dalen» er egentlig en flott tur i seg selv. Det er en helt grei sti, omtrent en kjerrevei, Selvsagt er det like mye stigning uansett hvilken vei som velges, men denne turen mot Norskeplassen er mye mindre bratt en de andre. Vi tok en liten pause på Norskeplassen og satte kursen mot «sukkertoppen» - omtrent en kilometer og 100 høydemeter lengre inne. De to jentene som hadde fulgt oss så langt, hadde fått nok av sandblåsingen, og ville tilbake til hotellet. Det ble bare Sigbjørn, Kjell og meg som fortsatte. Sigbjørn hadde tidligere foreslått et besøk til «Karpedammen». Vi gikk mot «Våres plass» for å ta stien oppover. Veien ville være litt støvet – mente vi. Det ble mer støv enn bare «litt». På vei innover fikk vi en skikkelig vindkule. Den sopte med seg mye støv og sand, og vi fikk alt i ansiktet. Det ble heldigvis bedre noe lengre inne. Karpedammen hadde mye vann, og mye fisk. Vi fortsatte opp på andre siden og gikk mot veien. Etter en stund fant Sigbjørn ut at han ville sjekke om han kunne finne igjen et tau som hang nedover et skar. Vi hadde sett dette stedet – uten ta – da vi gikk mellom Hjermands plass og Eivinds plass. Vi fant stedet, men sjekket ikke helt om tauet var på plass. Fra veien over «Karpedammen» var det bare omtrent 100 meter bort til veien som tar av ved stidelet til Våres plass og Eivinds plass. Og bare noen hundre meter til vi sto på stien mellom Hjermands plass og Eivinds plass. Den turen rundturen får bli en annen gang. Vi gikk mot Norskeplassen og hotellet. Denne gang ble det korteste vei. Det er likevel nesten 3 kilometer mellom Norskeplassen og Natural Park. Det var ikke meningen at dagens tur skulle bli en langtur, men ved å ta «Dalen» og den lille avstikkeren mot Stien til Eivinds plass, ble det likevel 14 kilometer – i vinden. Les hele artikkelen
    1 poeng
  19. Gode betraktninger En slik våt og kald tur som beskrives over, har jeg funnet ut har en ganske betydelig nytteverdi. For etter noen slike turer blir det nødvendigvis ikke så mye mer hyggelig, men de turene hvor det regner litt mindre og er litt varmere blir mye bedre! Jeg opplever at psyken blir litt «herdet» av turer i dårlig vær. Nå skal være bli betydelig dårligere før jeg synes været oppleves guffent, enn tidligere år da jeg helst var ute i godt vær. Så lærer man litt om utstyret og klærne sine i slikt vær, som kanskje gjør neste tur litt tørrere. Å lete etter tørr ved i skogen og fyre bål er ikke noe triks på vestlandet etter ett par måneder sammenhengende nedbør, synes jeg.
    1 poeng
  20. Jomfrutur med Helsport Ringstind Pro 2. Tverrfjellvatnet, Kvaløya, Tromsø - oktober 2019. Panorama av 8 vertikale bilder.
    1 poeng
  21. Det var grått vær i helgen, så ingen årets første glimt av sol dessverre. Derimot ble det en liten rulletrening og småpadling på Fjærvoll, med fotograf på land. Det er jo alltid like artig, da blir det helt andre bilder enn jeg tar sjøl. HER i bloggen nå. (Foto: Bjørnar Hansen)
    1 poeng
  22. Blogget en tidlighøst-tur i packraften nettopp. Det er altså virkelig en artig farkost. Det ble en del turer på sjøen også med den i år, langt flere enn i ferskvann faktisk. Denne turen gikk litt i solnedgang, med multespising underveis fra bilen til sjøen. Ganske så perfekt, i grunnen. Turen ligger nå HER i bloggen.
    1 poeng
  23. Har nå blogget enda en tur fra i høst, trippel skjær i Øksnes. Tre padleturer på samme dag, rett og slett – den ene gikk forresten til Skipssanden, som Lars Monsen med haleheng gikk forbi på Dronningruta en av de første dagene i Vesterålen. Vi hadde en veldig flott dag, det var i høst men var vel i grunnen en av de siste sensommerdagene. To turer på havet, en på yttersida og en på fjorden, mens den tredje gikk i ferskvann. Så fikk vi skyllet utstyret etter turen også – det er like kjekt hver gang. Nesten litt rart jeg padler så lite i ferskvann, men det har nok mest med at vi ikke har så mange store vann å velge blant, så jeg ville nok fort blitt lei. Men fine turer var det, alle tre – HER i bloggen nå.
    1 poeng
  24. 1 poeng
  25. Blefjell for et par uker siden. Hadde gjort seg med sånt vær på turen litt lenger nord neste uke også... Tatt med Canon 7D Mk II med Sigma 10 mm fisheye.
    1 poeng
  26. Litt OT, men jeg har andreprioritet der. Det hadde vært kurant å samkjørt databasene på ff og lommekjent, men problemet ligger på et annet plan. Går på persondata og samtykke til lagring, og det er nok vanskelig sånn sett.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.