Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. jan. 2020 i alle områder

  1. Sikkert av den enkle grunn at det finnes 100vis av tråder som dekker disse temaene. Jeg leser denne tråden for å finne det lille ekstra som kan gjøre mine turer litt mere komfortabel! Tore
    5 poeng
  2. Tørking av klær i sovepose er noe man gjorde i militæret. Vinterstid vil jeg helst ikke ha våte klær liggende åpent inni innerteltet engang da det avgir mye kondens. Putter det som regel inni en tett pakkpose. Det eneste som får bli med i soveposen er tørt ullsett hvis behov, balaclava/lue/hals, ullstrømper eller kartanker, samt Nalgene-flaska med varmtvann. Absolutt ingenting fuktig inni dunposen! Da ber du om bråk... Klærne prøver jeg helst å tørke på kroppen under aktivitet.
    4 poeng
  3. Packraften er jeg veldig glad i, åpner opp for muligheter som ikke var der før jeg fikk meg båt. En annen ting er fiskestanga mi, velger å trekke fram fluestanga (guideline fario #5) da det er det jeg koser meg mest når jeg kan fiske tørt og ørreten vaker.
    4 poeng
  4. At det ikke var gull for meg betyr ikke at det ikke kan benyttes av noen andre... Eller brukes til noe annet...
    3 poeng
  5. DER!....er jeg enig også. Veldig enig og skikkelig i trådens ånd. Den lille detalje som gjør så stor forskjell. Virker som flere som er mye ute etter hvert finner frem til de samme små tingene. Erfaring er gjerne hovedveien til disse. Fjellforum er snarveien... 😉
    2 poeng
  6. Beklager avsporingen. Men jeg husker fra perioden før disse silencerene ble populære, så ble stillebrennere her på forumet nærmest beskrevet som søppel sammenlignet med bråkebrennere. Susen fra bråkebrenner var som terapi for ørene, og fraværet av bråket var en sikkerhetsrisiko man ikke ville utsette seg for. Rart hvordan tidene forandrer seg her inne 😂😂😂 (Nb! Jeg sikter ikke til DEG, dette var bare en genrell betraktning )
    2 poeng
  7. Packraften min. Gir turlivet en helt ny dimensjon 👍
    2 poeng
  8. Artic beddingen er for meg genial på vintertur. Bare å legge seg når teltet er oppe. Et av mine bedre kjøp😊 Plass til to poser, to underlag, jervenduken, dunjakke + småtterier i lommene.
    2 poeng
  9. På samme vis som stekepanner, fotposer, stoler, stoltrekk, kjeler, vannposer, fiskeutstyr og ikke minst brennere? 🤔
    2 poeng
  10. 2 poeng
  11. Henger meg på denne. Tørker ingenting inni soveposen, men legge ofte rå (ikke våte) klær i en pakk pose under soveposen om natta, så er det litt varmere å få på om morran.
    2 poeng
  12. Jeg kom så langt som å legge den i handlekurven... men så kom jeg på hvordan det bar avsted med tshansen etter at han begynte å høre på deg, og så fingeløpte jeg ut av Fjellsport
    2 poeng
  13. Sekken er tyngre, men bål- og leirtid er langt bedre når man er utstyrt med jervenduk og sitteplate
    2 poeng
  14. Z-lite delt i to. Den brukes til sitteunderlag, «hodepute» under liggeunderlaget, ekstra isolasjon på midten under underlaget osv osv. Sitter på både brettet helt sammen, halvt sammen eller brettet helt ut om man er to.
    2 poeng
  15. Tok et slag for glamping i går. Tok et søk i "overlanding" miljøet og fant en fin plass man kjørte bil inn til. Satte opp lavvo med ovn, tok med god mat, drikke isborr, dårlig humor, godt selskap og hadde en fin kveld og morgen/formiddag i dag før man hev alt i bilen og kjørte hjem for å hilse på familien.
    2 poeng
  16. Hei Hva slags utstyr er det du har som du er skikkelig fornøyd med? Post det her vell ta med ett bilde og eller link og fortell hvorfor du syntes akkurat denne tingen er veldig stas for deg. ( Denne tråden er forbeholdt alt annet en telt, sovepose, ryggsekk, liggeunderlag) Jeg kan starte med 2 ting Den første tingen er en Tomshoo 1100ml titanium gryte fra Ebay til 270kr inkludert frakt! For meg er dette veldig billig ettersom noe tilsvarende i norske butikker koster oppimot 600-1000 kroner? Denne har gjort vannkoking til en lek. Kok vann og hell rett oppi 1 liter termosen. ( husk noen tynne arbeidshansker) Alt av håndtak er der, både fra siden som jeg kan bruke til å ete rett ifra gryta, eller jeg kan bruke topp hanken og løfte den av ett stort varmende bål med en pinne uten og brenne av meg hånda. Inni den er det måleenheter både i ML og OZ. Lokket sitter som dønn og det er en låsemekanisme for hanken i den som gjør at det kan låses oppreist, noe som er veldig hendig når man skal løfte av lokket for og se om vannet koker. Det følger også med en luftig stoffpose som gjør at man slipper og ta den sotete kjelen rett i sekken, men at den fortsatt kan tørke. fuktighet = mugg. Det andre produktet er en Samurai Ichiban 330 LH En 330 milimeter lang pistol sag, en virkelig fryd å bruke. Denne sager som bare rakkeren gjennom alt av treverk den måtte komme over, Store som små, man kan også tilogmed sage rett med den, noe jeg har hatt vanskeligheter med med de gamle buesagene er at bladet bøyer seg i sagingen nedover og man ender med og sage mye mere en det man trenger, ikke her! Relativt lett er den og. med den følger med en " klips " man kan feste på beltet og ta denne av og på. veldig hendig når man har saget ned stor tørr furu og trenger begge hendene ledig,. Hvilket produkt er du skikkelig fornøyd med? Post noen setninger og ta med ett bilde og eller link og vis
    1 poeng
  17. Hvorfor ja... skulle kanskje skrevet litt mer om det. Innerposen i Sea To Summit vannposen er ikke bare mulig å bytte ut, den er også av et materiale som minner om disse blanke reflekterende nødteppene, som virker å hjelpe til å holde vannet kjølig selv om den henge i et tre og det er sol/høy temperatur. Som en annen sin pose det ble postet bilde av så er den helt tell så uansett hvor mye rusk som kommer fallende fra treet eller flygende med vinden så kommer dette ikke ned i posen. Den har også hull i alle hjørner slik at du kan surre den fast til f.eks kanoen om du vil ha med deg noe skikkelig vann som du har kommet over. Har ikke sjekket hva den tåler av temperatur, men den kan nok sikkert brukes som en varmepose også om det skulle bli nødvendig. Solostoven liker jeg spesielt godt fordi den har et "lukket" brennkammer som ikke påvirkes av vind, og konstruksjonen er slik at det ikke kommer glør ut av bunnen og ned på bakken. Det negative med den er jo at den ikke kan foldes ned til mindre størrelse, men på den annen side så kan man fylle den med tørr opptenning og bjørkebark under transport, og det kommer ikke til å bli vått uansett hvor mye det måtte regne. Fordelen framfor sammenleggbare varianter er at det er en "gasifier" ovn gir veldig god forbrenning.
    1 poeng
  18. Flere ting som har gjort turlivet sommer og vinter både mer komfortabelt og lettere. Chairkit og artic bedding blant annet. Men hvis jeg skulle nevne èn ting fremfor alt, som virkelig har bedret teltlivet på vinteren, blir det definittivt Bernie Dawg silent cap til multifuelen. Du verden for en åpenbaring den lille saken har vært. Å gå i fra jetmotor bråk til behagelig stille summing har rett og slett vært helt nydelig. Terningkast 6!
    1 poeng
  19. Lekker mindre dun, bedre glidelås som ikke hekter seg, klaffen er fyldig og mye bedre designet, soveposen holder formen skikkelig bra (den «står av seg selv») og mindre kjangs for kuldebroer. Warmpeace er generelt slappere, lekker mer dun, klaffen er slapp og dårlig fyllt, klaffen får lett tomme felt om man ikke fordeler dunet perfekt), man må jobbe mer med å fordele dunet bra, posen har vert inne til etterfylling av dun pga. ett tomt kammer, glidelåsen hekter seg lettere. Vel og merke er Viking 600 en 3-sesong pose, cumulus alaska er en vinterpose, men forskjellen er stor av andre grunner.
    1 poeng
  20. Helt enig. Men noe kan fremheves i denne tråden: 1. Fluestenger. Nesten aldri på tur uten. Her med en Winston #6 og en Orvis #3. 2. Fjellpulken 118. Fantastisk til isfiske, dagsturer, enkle overnattinger og passer fint i bilen. 3. Eagle Creek veske. Her samles alt av smått utstyr til matlaging: Bestikk, krydder, te, sukker, dramglass, stekespade, opptenning, etc. 4. Mine Trangia kjeler og lokk. Lette, fleksible, nonstick, samt pakkes kompakt. (Iom at telt er definert ut av denne tråden, så ikke legg merke til at maten lages i et Unna)
    1 poeng
  21. Veit ikkje i kor stor grad ein kan seie dei er "oppdaga". Fleire av dei er nok i større grad blitt registrert som timetringar etter 1985 på grunn av betre (og enklare) målemetoder. Arnes Pinakkel og Jans Pinakkel er eksempel på nyare oppdaga topper (sistnemnde falt diverre akkurat utanfor pf 10 lista etter målinger av Tore Jyssum). Semelkødden var ein av dei sist registrerte på fastlandslista. Oppdatert liste med oversikt over alle 2K toppane (pluss nokre andre toppar) kan finnast på Peakbook
    1 poeng
  22. Da har man vært inaktiv ganske så lenge (til mitt lille forsvar så skal det sies at jeg og synes det er litt vel mye tråder om utstyr, som jeg egentlig ikke er så interessert i). Jeg har lenge tenkt å skrive om denne turen her, og regner med at det og vil dukke opp en rapport her etterhvert (når en bare får stablet opp alt som foregår i hodet en gang i tiden). I (fjor) høst gikk årets (andre) langtur fra München til Venezia over Alpene og Dolomittene, på en rute som er lite kjent utenfor den tysk-talende delen av verden, Der Traumpfad. Jeg har nå begynt å skrive om vandringen på bloggen min og første dag er ute. Det må benevnes at selv om denne ruten for alvor gjelder å gå i Alpene og Dolomittene, er de første få dagene helt flate. Men her er uansett lenken til første dagen, hvor jeg gikk fra München til Wolfratshausen: Der Traumpfad, dag 1: München - Wolfratshausen ' Bildet er av Isarwerkkanal.
    1 poeng
  23. Bytt ut sommerpluggene med Y-plugger fra f.eks hilleberg eller fjellreven. De tåler en del banking i forhold til vanlige V-plugger.
    1 poeng
  24. Okey. Skjønner ikke greien med hvorfor telt, sovepose, ryggsekk, liggeunderlag, og nå framkomstmidler skal være unntatt? Er det pga. vekt, størrelse eller pris? 🤷‍♂️ En z-lite brukes som både sitteunderlag og krakk, mens ett oppblåsbart liggeunderlag blir stol med stoltrekk, i nettbutikken ligger alt under liggeunderlag 😐 Sko, skisko, truger, spark og ski er framkomstmiddel, mens pulk er en erstatning for ryggsekk. 🤔 🤷‍♂️
    1 poeng
  25. En litt kort lørdagstur. Det har vært mye vått vær i det siste. Sånn inne i mellom har det av og til vært en dag med bra – og tørt – turvær. Slik vi hadde det på fredag. Bestyrerinnen og jeg. Sand og strand er greit, selv i regnvær. Det blir lite søle og vann langs sjøkanten. Det kan bli for mange korte turer langs stranden. Det burde være mulig å gå tur i høyden. YR meldte om rimelig bra vær lørdag. Til og med sol en stund midt på dagen. På morgenen hadde de ombestemt seg. Utsolgt på sol, erstatningsvaren var overskyet... Den planlagte turen rundt Li, ble plutselig ikke så kjekk å se fram til. Det var så vidt noenlunde vær på morgenen, men med grått og trist vær i vente, ble dørstokkmila ganske drøy. Litt ut på dagen, fant jeg ut at det ikke kunne bli nok en lørdag uten tur. Og været var jo ikke så alt for dårlig. Jeg kunne jo ta en litt kortere tur enn rundt Li. Hva med en tur til Bjørndalsfjellet og Fjogstadnuten. Den turen er et par kilometer kortere enn rundturen rundt Li. I tillegg til å være kortere, er den også mindre «grov». Det er lite klatring og små opp-og-ned bakker. Det tar tid å komme rundt Li etterhvert. Det ble ikke bedre vær på turen innover mot Sandnes. Det var en lysning i vest, men den ble ganske fort avløst av noen mørke skyer. Siden jeg alt var på vei, og hadde pakket for en tur, så fikk jeg heller starte. Skulle det bli for galt, var det mulig å snu, eller korte inn turen. Jakken måtte på da jeg startet turen. Det blåste en sur vind, og det var så vidt litt regn i lufta. Selv opp de bratte bakken beholdt jeg jakken på. Helt opp mot toppen var jeg glad for vinterklærne. Da måtte hetta opp og lua godt ned over ørene. Det blåste, og hagel slo i jakken og hetta. Heldigvis kom været litt fra siden, men det som traff ansiktet sved i huden. Hvorfor er det slik at det dårlige været kommer på toppen... Litt nedenfor toppen traff jeg en jente som også var på tur. Hun kom fra Mattisrudlå og hadde hatt været rett i mot. Skikkelig surt. Selvsagt ble det bedre jo lengre ned jeg kom. Jeg tok det likevel litt rolig nedover bakkene. Det var mye sorpe og søle, og jeg skled enkelte plasser. Med nye sko, gikk det greit å holde seg tørr, selv om vann og søle enkelte ganger gikk langt opp på støvlene. Nede på veien ble til at jeg tok mot Fjogstadnuten. Uten denne rundturen mot parkeringsplassen blir det litt lite. Det blir et par eller opp mot tre kilometer ekstra. Jeg fikk været bakfra, og det var ganske greit å komme rundt. Nede i skogen ble det en skikkelig grei tur, og ved bilene, etter omtrent 8-9 kilometer og omtrent to timer, kunne jeg si til meg selv at denne gangen kunne turen godt ha vært lengre. Lett å si, men det var greit å sette seg i bilen å få varmen i kroppen. Les hele artikkelen
    1 poeng
  26. Eller nordligste fylke som det plutselig heter nuh.... 😉 Nuh er du jo plutselig Finnmarking igjen i det nye fylket med Nord-Finnmark og Sør-Finnmark...
    1 poeng
  27. Det kommer opp noen topper som har ligget under isbreer. Når breene nå mister volum blir det plutselig nye totusenmeterstopper. Mener å huske at det kommer opp en på Styggbreen.
    1 poeng
  28. Nå har du jo fått gode tips allerede, men fyller på med mitt og det er som andre allerede har nevnt, spiker.
    1 poeng
  29. @rayun Det understøtter antakelsen min om at "expediton fit" kombinert med 185 lengde ikke er en sovepose tilpasset min kropp.
    1 poeng
  30. Har ikke hatt med kano dit og det var ikke noe jeg tenkte på mens jeg var der heller. Klart det er fint på vannene og noen større håer men mye av elvepartiene er ikke så egnet for padling. Blir bæring fra Namsvatnet til Djupvashåen. Så igjen opp til Djupvatnet. Kan padle litt oppover elve fra Djupvatnet men opppover er elva vid og grunn og den renner på greit i tillegg til noen stryk og mindre fosser. Går an på padle håen på høyde 608 ved Giengelvihkenjohke. Så er det foss og stryk opp til 617 . Pent område med en litt høyere foss inn. Fra 617 er det ikke noe å padle etter før Blyvatnet. Jeg har ikke vært lengre opp men avstand til Jengelen er da ikke så lang. Elva ser ikke padlbar ut der. Videre med LilleKjukkelen må det nok bæres nesten helt opp. Videre til Store ser det heller ikke så padlebart ut, hvertfall ikk første 3,5km i luftlinje. Kanskje noe å vurdere hvis man har god tid og tar med en lett kano og pakker lett ellers. Ville vel dog tenke at det ville fungere bedre med packraft eller til fots. Fisk er overalt. Vi fikk minst i elvestrekningene. Flue ga lite fangst. Hadde vært en 4-5 dager med 30 grader når vi dro inn. Klart best bett på sluk og mark når det kom en regnskur. Fikk mer enn nok fisk uten å bruke så mye tid på fisking.
    1 poeng
  31. Noen år siden nå, men jeg tror det. Møtte dem igjen på Oddvatnet litt senere, så de tok den ruta på retur.
    1 poeng
  32. 25 gram toppmontert brenner og titankopp på 0,5 liter. (Avbildet er 300ml kopp, men har senere byttet til en 0,5l som jeg finner bedrer egnet til mitt bruk). Vet ikke hvor mange dagsturer disse har vært med på nå, men det begynner å bli ganske mange: Og så kommer selvsagt både kvistbrenneren og den firkantede stekepannen høyt på listen. De begynner å få enormt med turer og fyringer de to der også... Allykanoen gjør også sitt til at det går an å øke turområdet og komforten når ting skal tranporteres...
    1 poeng
  33. 1 poeng
  34. Sjekk Nomaden. https://nomaden.no/
    1 poeng
  35. Ja det stemmer , var ikke lov med hund eller fiske i padjelanta. Jeg var der i 2011. Jeg brukte ca ukes tid, tilbragte noen dager i Rago. Fikk skyss over Virihaure. Litt kinkig å finne veien over til Rago, med mye ur å forsere, men i greit vær var det ok. Mener jeg gikk til ‘718’ vannet, og at derfra var delvis varda frem til ragohytta.
    1 poeng
  36. Hvis sekken din gir deg såpass ubehag at du føler for å opprette en forumtråd for å spørre hva som er normalt, så faller det nok innenfor vond og ikke tung. Du har vel hørt alt før, men mesteparten av sekkens vekt skal på hofta og bæres av beina, ikke av nakke og skuldre. Hvor er det du kjenner eventuelt ubehag?
    1 poeng
  37. Prøv Ask Slegge. Fås i velassorterte dagligvarebutikker.
    1 poeng
  38. Leita opp noe skiføre på Vegglifjell i dag. Litt vind, ellers fint
    1 poeng
  39. Dra korte turer og tren på teltlivet i kjipt vær. Padle kajakk. Du sitter varmt og tørt i tørrdrakten og cockpit. Dykking er greit å drive med i sånt vær. Tren styrke, reparer utstyr, rydd garasjen, vask bilen, drikk øl...
    1 poeng
  40. Jeg har nettopp lest Are Kalvøs bok «Hyttebok frå helvete». (Det er noen år siden jeg leste en bok på nynorsk, ganske mange faktisk.....) Ikke noe galt med boka. En flott fortelling fra kjente turområder, og Are Kalvø har fått med seg mye av det som er spesielt med fjellturer. Både at det er kjedelig, og at det er skikkelig kjekt. Han møter en del «fjellfolk» og ikke mange av disse kommer fra møtet med æren i behold. Han påpeker at de fleste ikke klarer å fortelle på en objektiv måte om hvilke utfordringer det virkelig er å gå i fjellet, og over Besseggen spesielt. De fleste «fjellfolk» han treffer har også et litt underlig forhold til avstand og tid, mener han. Han beskylder en del av de han møter for å lyve – ikke fortelle sannheten, og jeg tror dessverre han har rett. For noen vil avstand og tid være de de selv mestrer og gir råd på bakgrunn av dette. For andre kan det være hva de håper å kunne prestere – og ønsker å imponere mer en å informere. Jeg har selv opplevd «fjellfolk» som mener en familie med unger fint klarer å holde samme tempo som en godt trent voksen, og at de anbefaler ruter som jeg synes er «på kanten». Are Kalvø har rett i sin kritikk av "fjellfolk", og løsningen kan være å «ikke lytte til erfarne fjellfolk».
    1 poeng
  41. Må innrømme at jeg brukte en stund på å begynne på denne juvelen av en bok. Og hvilken bok! Digger skråblikket på lyvekulturen og den homogene masse friluftsfolket egentlig er. Are oppsummerer gang på gang de samme samtalene. Fint vær, godt å få brukt kroppen litt, dårlig sikt men uansett fin tur. Det er ikke langt. Grønn (skismøring). Jeg gjenkjente mange DNT folk i boka, og humret godt. Alltid er det noen som skal skryte av hvor lett en tur var, eller at de har gått en mye lenger og hardere tur før. Det har forresten ikke slått meg at DNT hyttene på Hardangervidda og Jotunheimen kan sammenlignes med leirskole, men jaggu stemmer det ganske godt. Are Kalvø snakker forresten ganske nedsettende om Fjellforum.no, og gjentar flere ganger løgnene han fikk servert her inne. Besseggen er lett som en plett, uansett hvilken kondis du er i. Det høres ut som Fjellforum ja, litt snøblinde på oss selv med normalt god form 😁
    1 poeng
  42. Hei! Eg har bachelor i friluftsliv frå Sogndal, samt ppu frå Sogndal. Eg var heldig og fekk jobb som friluftslivslærar på folkehøgskule etter endt utdanning. Andre eg har gått i klasse med jobbar som lærarar, innanfor reiseliv, fri flyt, friluftslivsbarnehage, og ting som ikkje har med friluftsliv i det heile tatt. Generelt krevst det nok litt ekstra flaks og/eller innsats for å få seg jobb innafor friluftsliv, men det er ein veldig kjekk (og altoppslukande) jobb. Eg må av og til minne meg sjølv på at eg får betalt for dette når eg sit til fjells rundt bålet, men også når eg går og regnar ned, og helst kunne tenkt meg å vere inne. Lønna er jo ikkje den aller beste, men til gjengjeld har eg ein jobb der eg ofte gledar meg like mykje til ting som skal skje på jobb som ting som skal skje etter jobb. Ein viktig ting å hugse på om du studerer friluftsliv er at du ikkje i stor grad lærer eigenferdighet på studiet. Det må du gjere sjølv på fritida gjennom eigne erfaringar og øving. Men det er jo kjekt. Eg var innstilt på å i større grad lære eigenferdigheit då eg starta på studiet, men om du kan det grunnleggande frå før lærer du meir om bevisstgjering og undervisning enn eigenferdigheitar. Og bacheloren i Sogndal startar heile første året med årsstudium i idrett. I Volda er det rett på friluftsliv, med stor grad av frihet for kva ein ønskjer å studere det siste året på bachelorgraden.
    1 poeng
  43. Endre "alle" til "veldig mange" eller "stadig flere" Tror det handler om at veldig mange og stadig flere viser mindre hensyn i dag enn tidligere. Nå vil jeg selvsagt understreke at barn med handikap er unntaket, men generelt er voksne med barn ikke det minste opptatt av at barna også skal vise hensyn. Barn skjønner hva som er riktig og galt hvis de blir fortalt det. Veldig mange gjør som de vil uten tanke på andre, om de går, sykler eller kjører bil. Og kurven er oppadgående med stadig flere. Igjen handler det om holdningsendring som må skje, og det gjelder alle grupper. Men de verste er selvsagt de som i tillegg blir fysisk eller verbalt aggressive.
    1 poeng
  44. Du har rett i det. Kan bare være litt mer påfallende om man kjører litt annerledes enn mafiaen. Trist at folk blir sånn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg går fort på gata. Jeg er en sånn som haster fra A til Å her i byen. Men det er fordi jeg ikke orker inntrykkene og maset. Jeg vil bare fort frem for å slippe den tiden med transport. Men jeg går ikke på folk av den grunn. Ikke slår jeg de heller, uansett hvor trege de måtte være. Jeg bare overser de så godt det lar seg gjøre 😂
    1 poeng
  45. Hva?!? Er det sant?!?! Kan du utdype, jeg vet ikke om jeg forstår...
    1 poeng
  46. Jeg har ikke lest boka til Kalvø, men er det ikke litt sånn generelt blant folk da? At man tror og håper at man mestrer mer og bedre enn hva man faktisk gjør. To av tre sjåfører mener at de er bedre enn gjennomsnittet til å kjøre bil.
    1 poeng
  47. Min første(og til nå eneste) hund/turvenn/kalv/vedløpsponni Tesla. Dessverre døde han alt for ung et år siden. Han var stort sett med på alt og alltid en fryd å ha han med på tur!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.