Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. jan. 2020 i alle områder

  1. Fortsettelse følger https://e24.no/boers-og-finans/i/awBPyL/forbrukertilsynet-politianmelder-xxl-etter-prisjuks
    4 poeng
  2. Oisann. Det er ikke ofte forbrukertilsynet politianmelder butikker.
    3 poeng
  3. Nei, men eg håper nå at det ikke er ofte såpass store og "seriøse" butikkjeder oppfører seg som kjeltringer heller🤔
    2 poeng
  4. Man kan jo virkelig slå på stortromma og spandere på seg en over dobbelt så dyr kniv: https://www.biltema.no/verktoy/skjareverktoy/kniver/slirekniv-2000028484 Da får du godt grep, og du kan velge mellom rustfritt stål og katbonstål! Jeg har et par sånne kniver, og mener det er det beste knivkjøpet man kan gjøre .
    2 poeng
  5. De er vel fra USA og der vises alle priser eks. sales tax/MVA uansett siden satsen er ulik fra stat til stat.
    2 poeng
  6. Legg gjerne til Finn.no på sjekkelisten. Det er en del butikker som ikke er med på prisjakt som heller annonserer på Finn - og det er ofte rimelig.
    2 poeng
  7. 1 poeng
  8. Ja målet er å kutte ned på vekta men beholde ca. samme komf. temp. Jeg har fra før en Nemo Forte 20F (-7C) sovepose som jeg liker godt, men den veier ca 1390g og det hadde vært fint å kunne halvert den vekta ved å bytte til noe lettere. Jeg har ikke med så mye ekstra klær utenom en fleece og en dunjakke som regel, muligens et tynt baselayer til å sove i. Og med tanke på at jeg liker å sitte utenfor teltet med et bål når det er mulig og innimellom drar jeg med andre folk så da vil jeg ikke kutte ut noen av de to. Pluss at de er kjekke å ha sånn generelt på kvelden og i pauser synes jeg. Jeg har to liggeunderlag som er relativt greie. Jeg har ett som heter Nemo Vector Insulated og jeg har ett Sea to Summit Ether Light XT women's i large. Jeg har ikke opplevd noen av de som kalde til mitt bruk til nå. De har en grei vekt (mellom 500-600g).
    1 poeng
  9. Den til Terka fungerer men kun hvis gulvet er rett da. Pass på at han står oppreist pp skiene og ser rett frem. Så måler du med arket. Sett merker der arker stopper forover og bakover. Merk det med minustegn. Brett arket og gjør det samme, der setter du 0. Til slutt bretter du en gang til og setter plusstegn. Da har du merker for vanlig vinterføre, voks rundt 0 og et tynt lag klister. Det du ikke får målt slik er spennkurve. Som regel får du en sportsbutikk med måleutstyr til å måle de opp for en billig penge. Med ubrettet ark bør du bak komme til ca midt under hælen. Ca 30 cm frem er ok. Så vidt jeg husker leveres Ultrasonic kun med en stivhet pr lengde så blir skiene for stive må man gå ned på lengde og motsatt. Dog ikke lett på brukte ski da.
    1 poeng
  10. Jepp, og da sparer jeg heller opp til enda mer alpint rettet dobbelsko rettet mot klatring og bruk med step-in stegjern siden det passer andre enden av mitt bruksmønster. 😊
    1 poeng
  11. Alfa Gaupe ser jo veldig "tur" ut da. Så kanskje ikke ideell som generell vintersko. Funker bra for min del, men jeg bruker den bare til friluftsliv/tur/jakt. Den er også litt tungvinn til dagligbruk, med integrert gamasje.
    1 poeng
  12. Når det gjelder import og toll bruker jeg alltid importkalkulatoren til toll-etaten: https://www.toll.no/no/verktoy/importkalkulator/ Tast inn selgers pris inklusive frakt og valuta og Vips! så har du forventet pris på varen. Det eneste du må passe på er å sjekke om den utenlandske selgeren har med mva eller ikke i sin pris.
    1 poeng
  13. Joda, man bør ha varme klær til pause og forflytning. Dog var min tanke at dersom TS har noen varme/ - isolasjonsplagg på lista som hun i utgangspunktet kun hadde tenkt å bruke i camp / telt, kan det hende man vektmessig får vel så mye ut av en varmere sovepose.
    1 poeng
  14. Lundhags deler alle skoene inn i to lester: Opti for lav vrist og Regular for høy. Det jeg derimot ikke kan begripe er hvorfor de ikke produserer alle modellene sine med begge lestetypene. De gjør det med Professional, som kommer i to typer etter passform. Men alle vinterskoene deres er etter Opti-lesten, som passer dårlig til folk med høy vrist, og kostet dem en kunde i form av @Terka. Jeg mener å ha hørt at nordiske bein typisl har nokså høy vrist. Skare er en topp vintersko, så det er rart å ikke tilby den i flere passformer.
    1 poeng
  15. I tillegg til de andre her har Addnature og Skistar fungert veldig greit de gangene jeg har brukt dem
    1 poeng
  16. Det er til tider svært høy luftfuktighet ute. Spesielt ved kysten og høst/vår. I tåke så vil klær, dun etc. Trekke til seg store mengder vann. Og i enkelte tilfeller mugle om det ikke henges opp til tørk igjen. Jeg ville ikke ikke oppbevare klær, telt og soveposer etc over tid ute. Tørk det engang til og få det i boden så er du sikker 👍
    1 poeng
  17. Det er det samme som alltid 25% MVA pluss gebyr på et par hundrelapper.
    1 poeng
  18. Tror denne holder til å åpne pølsepakker og smi pølsepinner. Kraftig farget skaft som gjør kniven lett å finne. Fra brusletto og kom i pakke med 12 stk. Prisen var heller ikke avskrekkende med 180 nok for alle 12. Mvh Tore
    1 poeng
  19. Jeg har den nye 450 versjonen og er veldig fornøyd. Cumulus er mye mer konservative enn hva andre produsenter er når de setter komf.temp på quiltene. Brukte mye research på cumulus før jeg endte på 450. Cumulus sammenlignes mer med katabatic sine quilter på div forum(reddit ul, trek-lite osv) enn enlightent equipment sine. Har også samme padstraps som EE. Cumulus har også en annen modell - Taiga i tilfelle du vil ha med sydd fotboks. De tilbyr også custom work, så jeg er temmelig sikker på at de kan sy en modell tilpasset dine 162. Merk også at dunspensten 850 eu hos cumulus tilsvarer 900ff hos de amerikanske quiltene. De har også ekstra "baffle" i kragen, over glidelåsen og nede der man strammer inn fotboksen for å hindre trekk det får du ikke hos hammock gear, ee, ugq med mindre du vil betale mer og vente lengre. Husk også at godt liggeunderlag er veldig viktig når man bruker quilter..Mener at det alt i alt det tryggeste valget du egentlig kan gjøre med mindre du vil betale mer for en dårligere quilt i fra statene
    1 poeng
  20. Enig i alt dette. Det er svært hjelpsomt å lage ruter/veipunkt på forhånd (på pc, eller på enheten). Da finner man lett fram.
    1 poeng
  21. Når du kjenner svakhetene og ungår disse er det en utrolig bra og pålitelig enhet. Jeg bruker papirkart for oversikt og etrex for nøyaktig navigering. Det fungerer for eksempel dårlig å skrolle rundt i kartet når du har mange detaljer slått på.
    1 poeng
  22. Hvis det holder seg tørt så bør det være relativt uproblematisk, men, det er et men, Hvis det ikke er veldig skyggefullt, så vil UV-stråling tære uforholdsmessig mye på sekkene. Uv-stråling forringer ting forbausende mye.
    1 poeng
  23. Jeg kjøper ikke en masse dritt jeg ikke trenger. Jeg kjøper kvalitetsting jeg ikke trenger.... Denne gang ble det en ny Norrøna Recon jakke. Det er alltid greit å ha en ny jakke liggende i tilfelle jeg skulle få bruk for den.
    1 poeng
  24. Jeg har vært på private turer utenfor område 10 med scooter, kan være de har strammet inn, så ville ha forhørt meg om det før dere legger for mye arbeid i det. Men det er veldig langt fra å bare slenge inn en søknad, da blir dere avvist! Dette er fortsatt såpass eksotisk reisemål at dere bør bevise at dere er turister med kompetanse, innsikt og ansvarlighet, som fint vil klare dere uten turguide(r). Jeg vil si at fra idestadie bør dere legge inn en real dose planlegging hvor dere konkretiserer så mye som mulig og innvier sysselmannen om dette i søknaden. Her er noen stikkord fra søknaden vi la inn til Newton toppen (og som ikke er veldig langt unna Atomfjella): -Dokumenterte felt-kunnskap for vinter (speidern, militæret, DnT etc). Beskriv gjerne turer dere har gjort før, spesielt lengre vintertelt turer. -Dokumenterer våpen kunnskap (jeger, militæret, skytter/pistol klubber) -Dokumenter "mekaniker" kunskap (alt fra primus, revner i telt til snøscooter (skifte deler i beltet, ising, skifte variator reim m.m.)) -Dokumentert back up planer/reserve kapasitet (mat, drivstoff, verktøy, avtalt tilbake frakt av scooter med lokalt firma om den skulle strande m.m, ekstra telt, primuser etc.) -Beskriv utrustning (soveposer, telt) -Beskrev interne avtaler for å sikre at gruppa holdes samlet og ingen agerer idiotisk. -Beskrev medisinsk kompetanse (lege, sykepleier, røde-kors, enkel 1.hjelp). medisinsk utstyr, m.m. -Beskriv sikkerhetsutstyr og hva dere har av kompetanse f.eks hva om en snøscooer går i bresprekk (f.eks rednings, bre- eller klatrekompetanse, teltbrann. storm, whiteout, gps-navigasjon) -Beskriv turplaner og her må dere gjerne fylle på med oppdatert info dere vil få tak i, f.eks fra folk som nylig har vært i området og kan si noe om breene, elver, sprekker, sjøis etc så dere kan vise til konkrete planer og planlegge alternative veier dersom plan A..B.. ikke er farbar. -Innsikt i Svalbardmiljøloven etc.. Forsikring: Newtonfjell var det ca 12 mil til og 100 000+ kr som måtte avsettes på konto for eventuell søk/redning. Er vel 14-15 mil til Atomfjella. Nødpeilesender er vel fortsatt obligatorisk. PS: Skikjøring i bratt fjell er jo forbundet med risiko, potensiell krevende redning etc så vil tro det er lurt å si noen ord om hva dere har tenkt for å berolige Sysselmann. Om dere fikser det, så er jeg ganske sikker på at dere også blir veldig fascinert av Svalbard og får dere veldig gode turminner for livet .
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.