Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. juli 2019 i alle områder

  1. Fullstendig OT, men for en fantastisk (elendig) oversettelse "Et lett og komfortabelt skalleturer for de eventyrene utenfor banket banen.De tre kvartssidder og bunnforsterkninger ble forespurt av våre profesjonelle fjellguide testere....Vedlagt snø gaiter...Harness og pakke kompatibel designBallistiske nylonbenbunnforsterkningerErgonomisk kutt på knær og rygg del artikulasjon...Rask tørrmalmforing ..." "Pakke kompatibel"? Plass til "pakka"?
    4 poeng
  2. Friluftsloven kom i 1957. Da hadde Norge litt over 3 millioner innbyggere. Bilen ble allemannseie først i 1960. Sett i lys av intensjonene med allemannsretten og hvordan den har utviklet seg over tid med masseturisme og nesten fordobling av folketallet siden starten, tror jeg det vil komme store endring. Med skrekkeksempler opptil 41 telt samtidig i perioder i Kvalvika og 150 hengekøyer på enkelt toppsteder i Oslo blir belastningen veldig stor, selv med fornuftig bruk. I tillegg kommer de enkelt personer som tar seg til rette, forsøpler og hugger ned trær etc. Så vi kommer nok til å se mye begrensinger i årene som kommer. Det ligger dessverre lite midler til å styre aktiviteten. Dette gjelder toalett, parkering, renhold og søppelhåndtering. Hvordan dette skal løses er det vel uenighet om, men at det må løses er alle enig om.
    3 poeng
  3. Jeg har bestilt undervannshus til Sony RX100 min. Dritt lei de ræva bildene fra TG-4, det får så være at det med hus går i vestlommen. Da har jeg hvert fall noe jeg kan bruke i tillegg til drittkameraet, når det går å ha noe større med også. Speilrefleksen ligger alltid nedpakket, med undervannshus istedenfor bag man må åpne tror jeg det blir brukt mer. Like dyrt som selve kameraet, men det måtte jeg omsider bare drite i, etter nok en kjempetur med ræva bilder. 😤
    3 poeng
  4. Jeg opplever grei plass til meg, sekk på 110 L + sekk på 40 L (kanotur betyr mye bagasje), klær, matlaging og kartlesing inne i mitt Niak. Forteltet har greit areal, men er veldig lavt under taket, så egner seg best til å legge fra seg sko, sekk, kjeler med vann, denslags. Jeg vil påstå dette teltet har flott plass til én person og en hund på 20 kg for ordinære vandreturer, og det tåler bra med vær. Uten sammenligningsgrunnlag tror jeg det med sin beskjedne størrelse og to 9 mm DAC-stenger i kryss tåler minst like mye som store Reinsfjell 3. Brukt det i snøvær og mye vind. Minimalt blafring i duken, og lunt og godt inni om du unngår vind inn fronten. Gode barduner og plugger, og vesentlig tykkere bunn og stangkanaler enn Helsport SL. Jeg har også et Hilleberg Soulo, som selvfølgelig tåler mye mer vær. Her har jeg akkurat plass til meg, sekk og terrieren på 8 kg. Men den bikkja sover oppå beina mine, så tar ikke mer plass enn en svær ullgenser liggende i fotenden. Border collie kan du nok glemme. Hilleberg er i allefall topp.
    2 poeng
  5. Jeg oppfatter nok en slik type vindtest som veldig lite verdifull. Ikke noe om oppsett, eller hvordan hastigheten på lufta er målt. For meg ser dette ikke ut som så kraftig vind. Extremt dårlig oppløsing bare 360, hvor det? Hvor er bardunen foran festet? Se bare rett ved siden av teltet. Naturlig vind oppfører seg ikke slik. Har hatt en lengere prat med et par på Helsport om dette. De sier også at slike vindtester er veldig krevende å få til, slik at det blir repitertbart og gjøres på samme måte for alle produsenter. På fjellet snur vinden mye, og du har turbulens i tillegg. Jeg hadde vel antatt 15 -16 m/s på mitt orion 2 extrem, når det begynte å slite i kastevind, måtte da opp med en ekstra bardun enn det teltet kommer med. Husk at formelen på hvordan at vindhastighet påvirker teltet er i annen potens. Så det skal ikke mye til før kreftene blir store. Så at orion 3 UL skal tåle over dobbelt vind så mye tror jeg ikke på, så vi prater om ca 5-6 ganger den belasting jeg fikk på mitt telt. Så jeg har ikke troa på Orion i mye vind, blir alt for høyt og for stor vindprofil. Og Orion 3 er enda større. Så når det er sagt, Orion er er flott telt, men ikke for mye vind. Fysikkens lover gjelder for Exped Orion også. For meg havner store kuppeltelt som Allak 3, Reinsfjell 3 og Orion 3 på ei liste over telt som ikke er vellykkede, for svake teltstenger, for store rette flater og silnylon som strekker seg rundt 3% når det blir vått. Med så mye strekk, blir selve teltet aldri helt i balanse.
    2 poeng
  6. Det hender naturen lager kunstverk helt på egenhånd. Her fra torsdagens tur Sørøya.
    2 poeng
  7. Sleng ut ditt "dagens bilde" i denne tråden. Alle lager jo ikke en turrapport selvom de har vært ute med kamera. Samme type tråd som dagens dyriske mao. Kan jo starte med et jeg tok på fjellet tidligere i uka. Edit fra admin: Vi gjør oppmerksom på at bilder publisert i denne tråden må være tatt av den som publiserer bildet, det vil si at kun medlemmer av fjellforum har anledning til å publisere egne bilder og det er ikke anledning til å publisere andres bilder dersom bildene ikke er underlagt creative commons eller liknende. Med andre ord, vi ønsker bilder fra medlemmer egne fantastisk flotte turopplevelser.
    1 poeng
  8. Stranda som krysser øya: Akkarfjord - Sørøya - Finnmark https://www.google.no/maps/@70.7859869,23.3528219,1963m/data=!3m1!1e3
    1 poeng
  9. Outdoor magazin har drevet med slike tester i godt over 10 år, og jeg vil tro at dersom de hadde bedrevet direkte juks med vindhastighetene, så ville de ha blitt tatt hardt for det. Jeg vet ikke hvordan de måler lufthastigheten, men man ser jo ingen måler plassert ved teltet - det jeg ville da gjort, er å bruke en nøyaktig vindmåler (evt snittverdi fra flere) for å få kalibrert produsert vindhastighet i en gitt avstand fra propellen som en funksjon av motorturtallet. 1000rpm=30km/t, 1500rpm=50km/t osv - da burde man kunne estimere dette ganske greit for testformålet? Motoren er visstnok en V8 på 500hk, og selve viften er av samme type som man finner på båter i sumpområder. Her ser du litt mer av seansen: http://players.brightcove.net/66995324001/Hygsykgrx_default/index.html?videoId=5491270185001 En interessant sak er ved ca 6:30 - klarer du å anslå hvor mange meter Vaude-teltet fløy på hvor mange sekunder ? Der teltet sto, skal vinden være ca 55 m/s... Kort sagt: Jeg har ingen grunn til å tvile på de oppgitte hastighetene er målt etter beste evne og oppriktig fremsatt. (Det betyr ikke at ikke andre kunne målt anderledes, og fått litt andre verdier - men har null tro på at vi snakker om halvering eller dobling.) Jeg har ingen intensjon om å forsøke å overbevise noen om at Orion III UL er det ideelle teltet i sterk vind - tvert i mot har jeg vel i 4-5 tråder skrevet det stikk motsatte, nemlig at pga størrelse/høyden regner jeg det ikke som optimalt i så henseende. Så der er vi altså 100% enige Men så synes jeg at du drar alt for fort fra konklusjonen "ikke optimal" til konklusjonen "mislykket". Dette har nok litt med at vi har forskjellige personlige preferanser (der du vektlegger vindstabilitet mye høyere enn meg), men jeg synes også at du for lett overser at tester viser at teltet faktisk tåler ganske mye vind - jeg vil si overraskende mye ift størrelsen. (Slett ikke utenkelig at teltet en aerodynamisk dragkoeffisent som er såpass lav at den oppveier bittelitt for det relativt store tverrarealet, og jeg mistenker at krummere stenger kan bidra til noe økt stabilitet). II-ern brukes av @Isak Knutsen og kompisen i NPL. III-ern har vært i på tur i snø og vind i Nepal (Link). Masse folk har brukt teltet i mye vær. Dette er fakta som stemmer dårlig overens med konklusjonen "mislykket", synes jeg. I mine øyne er altså vindstabiliteten slett ikke optimalt, men langt fra å være direkte dårlig. Og derfor har jeg Orion III UL og nyter min komfort og romfølelse, mens du har ditt Trolltind SL og nyter vissheten om at det tåler enda mer vind og snø
    1 poeng
  10. Nice! Mine mål i mm: 91, 105, 130, 140, 154, 181, 187, skjøt, 183, 265, 345. Totalt 11 ringer, 8 på fremste stangdel. Tror med 99,9% sikkerhet at det passer med en slik stangtupp. Blir stang med masse ''rygg'' for kjøring av stor fisk.
    1 poeng
  11. Vet ikke, har ikke GT modellen. Jeg har derimot Nallo 3GT, men "gapahuk" modusen blir brukt svært sjelden. For min del er det en funksjon som ikke hadde trengt å være der.
    1 poeng
  12. Ytterste delen av skjøten på min stang er 5,4mm, innerste er 5,8mm. Det ytterste målet(5,4mm) er gjort fra bunnen der jeg måler 5,8mm. Mellom disse punktene er det 60,1mm. Denne avstanden er avgjørende. Jeg ser tuppen på leddet ikke er helt beint kuttet. Dette sier meg at kanskje målet ditt mellom tykkeste og tynneste del er litt mindre enn hos meg, men at vinkelen likevel vil være den samme slik at ting passer. JEG tror det gjør det. Sjekk avstanden mellom målene dine og la meg få høre.
    1 poeng
  13. 2 x Therm-A-Rest Z Lite SOL på salg siden det ene jeg har er i 2 halvdeler, og Thunder Burt (sykkeldekk 😄).
    1 poeng
  14. Det er enkelte områder som har egne lokale forskrifter for å hindre spredning av Gyrodactylus salaris. Her vil det være krav om at utstyr som skal flyttes fra vassdrag til vassdrag skal tørkes/desinfiseres.
    1 poeng
  15. Se annet ledd https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-11-24-82?q=VAnnressurs Du må ta hensyn til annen bruk. I prinsippet er det lov overalt, men står fiskerne tett i ei lakseelv, bør man nok tenke seg om ....
    1 poeng
  16. Se vannressursloven paragraf 16 bokstav c. Grunneier kan ikke regulere kanobruk på samme måte som fiske. Kano er tillatt. For øvrig en pussig regel at det ikke kan fiskes fra øyer ....
    1 poeng
  17. Siden det tydeligvis er lov å oppholde seg på en øy, men ikke fiske fra den, så vil jeg anta det kun gjelder fisking. Med mindre man antar at man svømmer ut til øyen
    1 poeng
  18. Kun relatert til fisking.
    1 poeng
  19. Nå har jeg, etter en del frem og tilbake, landet på å beholde Alfa Walk. Jeg synes både AKU og Lundhaug ser veldig bra ut, men AKU hadde ikke noe særlig i min størrelse på salg og jeg synes også det er litt kronglete å kjøpe sko på nett når jeg ikke har prøvd modellen før. Lundhaug ser veldig bra ut men finner ikke noe som kan slå de jeg har hjemme nå i pris (1800 for Alfa). Etter å ha gått en del rundt i huset med dem så føler jeg meg nå ganske sikker på at Alfa kommer til å sitte godt, og så har de jo bra reviewer. Nå gleder jeg meg til å prøve dem på ordentlig. Takk for hjelpen alle sammen 😊
    1 poeng
  20. Fototur: Valdresflye, Sognefjellet, Leirvassbu og Tyin Foto/fisketur: Halnefjorden og/eller Tinnhølen Mulig jeg bare får til en av dem i år.
    1 poeng
  21. Hei! Jeg har 7-21 grams utgaven. Hvis du har et skyvelære kan du måle ytterste og innerste del av skjøten hvor du ønsker å sette på 7-21 g tuppen, så kan jeg ihvertfall svare deg på om de passer sammen. mvh John Erik Hembre
    1 poeng
  22. Ja, det er parkering rett ved Krossobanen.
    1 poeng
  23. Hei igjen, var innom en butikk og målte ryggen pånytt nå i dag. Denne butikken kom til small rygglengde mot large i butikken hvor jeg kjøpte sekken. Testet også appen til osprey som kom til large. Er ca 180 cm lang. Skal ikke være lett og jeg er sikkert midt i mellom. Greit å være klar over at man kan måle feil. Large ble for stort. Tore
    1 poeng
  24. https://www.maptools.com/free_tools/utm_tools
    1 poeng
  25. Får du tak i mønsteret så er jo å printe ut på overhead-ark og så laminere et alternativ... Da kan du lage flere som ikke veier noen ting og ha i kartpmapper, sekker osv ....
    1 poeng
  26. Silva Romer er en variant, ellers søk på protractor. Tror ikke dette er noe som er så veldig vanlig i norske butikker.
    1 poeng
  27. Fjellreven er ikke så veldig luftig. Norrøna Bitihorn Lightweight med glidelåslufting, uten mesh, er den mest luftige jeg har. Tåler mer enn det ser ut som.
    1 poeng
  28. Vært i Trillemarka. Kun 1,5t kjøring fra Drammen, det var jammen en gjemt perle ! Kjørte nesten helt inn, kun 10 minutter gåing fra parkeringa så var det et flott vann allerede. Mye gammel skog, snaufjellstopper og vannkulper omringet av trær og fjell. Ørreten var veldig bitevillig også, det var nesten konstant vaking på alle vannene i var på. Turte nesten ikke kaste uti duppen med mark for de likte den veldig godt. Vil helst ikke knærte fisk uten å spise den etterpå. Så vi forlenget fiskegleden med å kaste spinner og sluk etter vakene da fisken var litt mer skeptisk til den. Men, den beit også på de etterhvert ! Jeg så ca 2 mygg på hele turen, det trodde jeg ikke var mulig. Eneste som var litt slitsomt var kleggen på dagtid og knotten etter sola gikk ned. Men, alt er bedre enn mygg. Vi mista også et beist av en fisk, den hopppa og sprella over vannflata på et tidspunkt og jeg er sikker på at det var minst en 3 - 4 kgs ørret ! Uheldigvis så røyk snøret, en 0.12mm fireline. Enten så var det slitasje på snøret eller så var fiskeknuta mi for dårlig 😩 Fjellgeita vår.
    1 poeng
  29. Andre turer kan være også rundt østre del av Hardangervidda. Kjør til Kalhovd og du har en fin tur fra dit til Mårbu, med alternativ for båt også. Kjør til Immingfjell og gå tur-retur Immingfjell - Mårbu. Ellers spørs det litt hvor du er, men Blefjell, Norefjell og Lifjell er fine områder hvor du kan ta overnattingsturer.
    1 poeng
  30. https://www.hektapatur.no/mountain-hardwear-hyper-lamina-torch Det var den jeg opprinnelig linket til, men så fant eg den veldig prisgunstig et annet sted og byttet ut linken...
    1 poeng
  31. Nå er vel EN 13537 en standardisert test. Den tester for 4 forskjellige temperaturer og tar ikke hensyn til kvinne-, herre- eller unisexpose. T-comf i en pose som er oppgitt til å være testet etter EN 13537 angir laveste temperatur der en "standard" kvinne kan forvente å få en god natts søvn avslappet liggende på ryggen. T-limit angir laveste temperatur hvor en "standard" mann får en god natts søvn, liggende i fosterstilling (funderer på hvorfor menn skal ligge i fosterstilling og kvinner sove avslappet på ryggen ) Så vet vi jo at det er fryktelig individuelt hvor lett man fryser og jeg vil tippe at det i bunn og grunn er omtrent med "standardkvinnen" i soveposetest som "standardkvinnen" i moteindustrien, det er ikke så fryktelig mange som treffer "standarden" sånn in real life. Og det er det jo både påpekt og tatt høyde for hos TS, men så lenge det henvises til EN 13537 er det ingen måling som heter t-comf menn eller t-comf unisex såvidt jeg har forstått. Kilde: https://randulfvalle.no/en-13537-noen-ankepunkter/ https://www.oslosportslager.no/magasinet/temperaturgrenser---temperaturmerking-av-soveposer-331.aspx
    1 poeng
  32. Etter tips fra løypebasen, ble det skiløypa første del, så vei. Bare 10 km på sti til vanlig. Mye vær og vind, litt regndrypp også. Bedre vær mot nord, jeg skulle sydover. «Stien»/skiløypa var ille, bare gjørme Det har vært hugst i område, og mye regn i tillegg. Viktig å sette beina rett, selv steiner som normalt bærer gikk til bunns. Heldigvis var dette bare et lite stykke 1-2 km Lett å bli blaut og møkket... Veldig glad når jeg kom til skogsbilveien En glede å gå på etter gjørme og fotbad Møtte disse som var i ferd med å kjøre inn i skiløypa - skulle plante, hadde ikke GPS men 2 A4 ark hvor de skulle plante. De kunne bare engelsk, og fikk sendt de i riktig retning. Kjente skilt dukker opp. Dette skiltet har jeg faktisk satt opp selv! Utrolig mye vann i bekker. Høyre sko lekker... Venstre like tørr Mere og flotte små fosser. Omtrent her måtte jeg ta et valg, kort og over en topp, og veldig vått, eller nedover en lang bakke og mye lenger. Ble det siste. Store dammer på de utroligste steder. Valget var lett. Lettgått, og blir satt pris på når alternativ er vadere, gikk der i fjor og det var helt håpløst på høsten. Nærmer seg Kleiva, lang bakke men kjent og jevn stigning Pyntet med slede. Drikkevannsuttak. Klamt og varmt og fønvind Hadde ikke råd til juletre, så her bruker det pinne. Flotte blomster i store mengder. Tok av scooterløypa, for å spare 4 km på asfalt. Den går delvis går på en høyde. Men har noen søkk. Har blitt små tjern. Flere små tjern med vanlig grass i bunn Dette er gamleveien til Retthella for de som er kjent. Hole/Ringerike begynner å syns, og mobilen funker igjen. Litt ras, skjer hver vår - derfor bør du ikke gå mørkgånga på våren. Mye vær, varmt og fint. Holebygda og Tyrifjorden er flott. Nede i byggefeltet ser jeg også Steinsfjorden, og over til min far. Ble noen skritt i dag også. Bakken ned fra Nordmarka er lang, men nesten hjemme. Så da er turen gjennomført etter planen, fint å være hjemme og ha oppnådd det som var målet. Sitter med mye inntrykk og tanker etter en slik - for meg spesiell tur. Har gått hver dag i 21 dager, ingen hviledager. Vekta var omtrent den samme som ved starten (men glemte å veie meg før start) Ingen gnagsår, kroppen like fin, har ikke falt på turen. Har ikke hatt mulighet eller ønske om å komme inn på mye utstyrsdetaljer, det får komme de nærmeste dagene. Har mye å dele. Men vil takke alle som har fulgt denne «monstertråden» og som har bidratt med innspill og faktisk påvirket turen. Takk til de som også har gitt tilbakemelding - enten ved likerkikk eller kommentarer. Tror denne «Dag for dag- tråden» må ha satt noen rekorder av ett eller annet slag. @Kjell Iver eller moderatorer sitter sikkert på noe statistikk. Men ser at antall visninger er utrolig høyt. Sikkert antall skrivefeil også 😂, for fort har det gått, ellers hadde det ikke vært mulig. Velpolert er vel ikke første ordet jeg kommer på - men dele turglede😀 mens det faktisk skjer, ikke som å se en fotballkamp når du vet resultatet. Her skjer det der og da - og du kan påvirke resultat. Hyggelig å møte @gramjeger og @tubbs også. Takk til @ost og @steingrd for konkrete råd Hode er ellers fullt av tanker - får dele de når jeg har fått summet meg.
    1 poeng
  33. Lekte litt i Excel med en ren og enkel matematisk tilnærming (den har vært nevnt i andre tråder). Den tar utgangspunkt i at man kan fastsette en temperaturrating som er verdiløs, i den forstand at du kunne sovet godt selv uten sovepose ved den temperaturen - og under har jeg satt dette til 20°C. Den interessante egenskapen ved en sovepose blir da antall grader mellom 20° og soveposens TempRating - den differansen er det som er viktig når den brukes i tillegg til en annen pose. Hvis man har en Pose 1 med TempRating på -10°C (vår-/høst-pose) som man gjerne vil forsterke med en Pose 2 med TempRating 0°C (sommerpose), så ser man at -10-kolonnen og 0-raden i tabellen ovenfor møtes i en cell der det står -30 Dersom Pose 1 og Pose 2 og poseeieren passer optimalt til hverandre, burde kombinasjonen altså ha en TempRating på ca -30°, en grei vinterpose På samme vis kan man finne resulterende TempRating for temmelig mange andre kombinasjoner. MEN: Ikke ta dette for gitt. Test først, gjerne 5-10 grader varmere enn det tabellen viser i første omgang. Spesielt når TempRatingen passerer -30°C er det svært fornuftig å ikke stole på tilfeldige duder som poster tabeller på internett...
    1 poeng
  34. Da har jeg for første gang pakket sekken for en tur jeg alt har gått😱 Mange lurer på hva ting veier, hva veier sekken etc. Vi på forumet svarer veldig ofte - vei alt du har og start med det som utgangspunkt. Da jeg gikk rundt Tyrifjorden hadde jeg dette oppsettet. Her er mye info, og jeg har laget en Lighterpackliste på dette. Jeg vil optimalisere vekta enda mer, dog uten å gå på kompromiss med komfort. Mange ser bare på de 3 eller 4 store, men alt veier, noe dette viser i praksis. Det kan nok være litt små avvik, mellom tallene og bildene under, men alt er veid og pakket på ny. Nå kan jeg gå inn på hvert enkel punkt og se hva jeg kan hente. Ligger noen få bilder, linker og priser. Jeg kommer til å prøve å finne tråder/lage nye tråder på hver enkelt ting jeg kan forbedre. Noe har kommet, og noe er underveis i posten. Men jeg har nå et bra utgangspunkt. Kopi av posten i tråden om turen rundt Tyrifjorden. Har hatt en gjennomgang av hva jeg hadde av utstyr, og hva det veier. Mesteparten av dette er det letteste utstyret jeg har. Zpacks arc blast sekken på 52 liter med alt innhold når jeg avsluttet turen, dette inkluder gåstaver og alt tøyet som var i sekken, gikk da i bare shortsdelen og en t-shirt. Når jeg startet veide den nesten 14 kg inkl mat for 5 hele dager. Bare selve sekken veier 660 gram. Teltet Zpacks duplex 2 manns med god plass - veier 620 gram inkl pakkpose. Et av de beste teltene jeg har prøvd. Gåstavene brukes som teltstenger. Soveposen i dette tilfelle en EE quilt 950 FP i long/ekstra wide -12 grader c, med dunlue og et Zpacks pute/pakkpose. Fungere veldig bra, og over et stort temperaturområde. Zpacks pakkpose, som når du vrenger den, har fleece på ene siden og brukes som pute, en kjempeflott sak! Liggeunderlaget er Neoair med en pose til å blåse det opp med, funger veldig bra, og er lett. Hadde også med et trangowold skumunderlag på 215 gram full lengde, ble brukt i pauser, og under neoair underlaget om natta. Klær jeg hadde med: Ekstra sokker tykke og tynne, badeshorts (ikke alle steder det passer å bade naken). Ullundertøy til å sove i/ ved kaldt vær. Msr badehåndkle og en t-shirt, alt i en cuben fiber pose. Alt ble brukt under turen. Capsen mister mye farge på en slik tur, sol og svette gjør sitt! Dette er antrekket jeg gikk i, avtakbare bein som veier 185 gram. Funker utrolig bra. Belte uten hull, og som ikke kommer i veien for hoftebelte på sekken. Tynn fleece, og ultralett vindjakke, fin kombo, som gjorde at Goretex jakka ikke ble brukt i det hele tatt på turen, bortsett fra som innmat i hodeputa. Goretex jakke og bukse, ikke brukt på turen, men siden jeg skal gå i skog, bør det være litt styrke på tøyet. Til fjellbruk er det nesten en halv kilo å hente her. Hadde med solcelle panel anker 21w og batteribank, hodelykt og Satelittelefon som ble brukt ved 3 anledninger når jeg hadde slått leir og SMS ikke virket. Hadde også med en liten Apple lader, hvis det skulle bli så dårlig vær at solcellepanelet ikke gjorde jobben, men med sol var det utrolig bra! Navigasjonspakka, Garmin 64S med oppladbare batteri. Toalettsaker, solkrem og alt i et - vaskemiddel. Repsaker for både utstyr og gnagsår, førstehjelp, dnt-nøkkel, reserve briller og ekstra nødbatteri til GPSen. Ikke minst det viktigste på en tur i marka -gode ørepropper, så du sover bra. Burde vært lavere i vekt, men jeg kommer veldig langt med dette.... Drikkesystemet med to blærer og et vannfiltersystem. Filtrerte vannet på turen de fleste gangene - mest for å se hvordan system fungerte over tid. Enkelt og bra system, som renser vannet uten ekstra jobb. Msr 0.8 L titan, Msr pocket rocket brenner, bic lighter, tennstål, kniv og long spoon skje, snyltekop og ikke minst ennliten kaffekjele. Veldig fornøyd med dette oppsettet, ikke minst at en boks som innholder 230 gram gass får plass inni kjelen. Maten som jeg hadde med hjem, nok til 2-3 kjipe dager. Alt snacks, tørket kjøtt, nøtter etc ble spist opp. Dette på grunn av brannfaren, som hindret meg i å bruke brenneren så mye som jeg hadde ønsket. Var ikke forbedret på at det kunne bli så tørt på så kort tid. Noe å tenke på til neste gang. Leki Carbon gåstaver, 10 år gamle med forsatt på topp, også brukt som teltstenger. Zpacks Tarp på 2.1x2.7 m med ekstra fester for staver og 2 ekstra barduner, samt 2 karabinkroker. Hadde med 18 plugger, slik at jeg kunne sette opp både telt og Tarp samtidig ved dårlig vær. Var så heldig med været at det enten ble åpen himmel, Tarp eller teltet satt opp som myggtelt. Fiskeutstyret jeg hadde med, mistet et par sluk på turen. Så grunnvekt før mat og gass er ca 10,5 kg inkl staver og fiskeutstyr, dette med mye comfort og kan praktisk brukes til ca -5 grader. Eneste jeg trenger å ha med på høyfjellet er hansker og en lue. Så har et oppsett jeg er meget fornøyd med, ikke mye som kan bli bedre etter mine preferanser.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.