Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. mars 2019 i alle områder

  1. XXL har ca. 20% rabatt på varene, ikke 25. Når man regner MVA så legger man på 25% på varens pris. Og når man trekker fra MVA så trekker man fra 20% for å komme til opprinnelig varepris. Matte 😎 De har ikke tilbud på Shimano pedalene jeg ønsker meg, selvfølgelig.
    5 poeng
  2. Jeg spurte drytech om å putte det feks ziplock poser og de svarte: "Rettene er vakuum pakket, så det er minimalt med plass du sparer. Men litt vekt og søppel. Vi kan ikke garantere mattrygghet ved ompakking. Har må du vite hva du gjør. Maten inneholder ikke mer enn 5% vann og vil umiddelbart trekke til seg fuktighet fra luften rundt. Dette kan senke holdbarheten til noen få dager." Så @valle anbefales ikke for 40stk
    4 poeng
  3. Ja, variasjon er viktig. Det er trist å bli lei av maten på tur, middagen skal gjerne være et slags høydepunkt, noe man ser frem til når man er sliten. Vi gikk tom for mat på en langtur en gang, hadde bare noen poser Toro bønnestuing igjen, det levde vi på i et par-tre dager. Pluss mye blåbær (dette var om høsten). Kaffe hadde vi heller ikke, men vi kom til ei hytte der det sto en kaffekjel med gammel grugge i. Den kokte vi opp 3 ganger . Har forøvrig ikke spist bønnestuing siden.... Havregryn i tillegg til frysetørket mat er fin variasjon.
    4 poeng
  4. Vakuum-maskiner er genialt, jeg bruker min mye. Men her var det vel spørsmål om å åpne 10 poser real og ha dem i en større pose, for så å ta av den etter behov mens man er på tur. Da er jo poenget med vakuumering borte etter første måltid.
    3 poeng
  5. Unnskyld meg, men det synes jeg er en fryktelig dårlig idé. For det første fordi du kan ta med svært mange papirkart for samme vekta som et nettbrett og en solcellelader. For det andre fordi et papirkart ikke svikter eller krasjer, det er derimot stor risiko for at nettbrettet og/eller laderen gjør det under de belastningene en langtur innebærer. For det tredje - hvordan kan man ta ut kompasskurs på et nettbrett? Min mening er at det er direkte uansvarlig å dra på langtur uten papirkart og kompass, og kunnskap om å bruke det. Eektroniske duppedingser får være et tillegg/hjelepmiddel for de som ønsker det.
    3 poeng
  6. Hei Jeg ville egentlig ha vært på en 3.dages kosetur alene i "snille" fjell uten for mye opp og ned og ta Hallingløypa Syd fra Kikut med telt pulk og de 2 huskyer. Men jeg finleste værmeldingen i flere dager og den ble løpende endret underveis til det verre. 3-døgns meldingen og farvannsutsikten pleier å være ganske bra. Og som gamle statsmeteorolog Vidar Theisen sa, så er været en alvorlig sak for all sjøfarende og mange på land. Derfor var det noe man ikke skulle tøyse med. Der ble meldt over 12m/s i de fjellområder jeg skulle passere, ganske visst ryggvind, men teltet skal jo også opp. Jeg har vært en del ganger på Dyna, hvor det kan blåse nok så mye. Verst var dog meldingen for fredag med sludd og regn samt blest. Dette er vel den kaldeste, verste og farligste kombinasjon om vinteren. En blir både våt og kall og så skal det lite til å gjøre feil, miste vott eller annet. Tross arrangert logistikk valgte jeg å bli på hytta, som bare ligger i fjellet på den andre side av Hallingdal. Jeg tog faktisk også litt hensyn til de 2 huskyer, som sikkert hadde tålt det, men jeg har ikke dekken til de. Her tenkte jeg på sludd/regn. Bortsett fra at sluddet kom om natten til fredag og ikke hele dagen slo værvarslet til - vel med enda mer vind - tidvis over ca. 15m/s vil jeg tro. Dette har jeg så glede av på hytta omgitt av snøfonner. Alle fjelloverganger har vært stengt eller med kolonnekjøring og på kysten er det helt gali. Så selv om det er litt ergerlig er jeg fornøyd med å ha avlyst turen. Jeg hadde sikkert overlevd, men det var blitt ganske surt og besværlig. Så kan man si at jeg er blitt en gammel pyse - eller er det mange års erfaring, der kommer til sin rett her? Man kan jo tenke de verste scenarier i gjennom: Teltet fyker av gårde under oppsetting. Detter er noe som må øves på, men mulig. Hva så? Bruke vindsekken, men var den nå med, når det var telttur? Samme, hvis teltet spjerrer. Det går nok an å ligge i soveposen i et flagrende telt i vindsekken/jervenduk. Siste nødløsning: Flatmarksgrop. Ikke sikkert det er snø nok på et avblåst fjell. Har prøvd grop, som er ganske utmerkt. Jeg brukte ski og pulk og presenning fra pulken som tak. Det mest sjenerende var faktisk en einergren som stakk meg i øret, når jeg snudde meg om natten. Elgen Hvis man er på en lenger tur, må man stå sådan vær igjennom - ofte sikrest ved å ligge over i teltet. Men her kunne jeg altså planlegge meg ut av det.
    3 poeng
  7. Jeg har en Excalibur dehydrator (digitalstyrt) som jeg har tørka mye beef jerky og annet i. En bra dehydrator er topp både til snacks og endel turmat Men, man kan ikke sammenligne dehydrerte varer med frysetørket. En bit kjøtt f.eks bruker MYE lengre til på å rehydrere om den er tørket i en dehydrator kontra en som er frysetørket.
    2 poeng
  8. Er det ikke vanlig å pakke om real til brødposer? Både for å spare vekt og volum. Pakker man posene hardt før man knyter og klipper, blir det harde kuler man må plassere riktig. Lar man innholdet være litt løst før man knyter og klipper kan man forme pakkene. Jeg tror nesten bare man må prøve seg fram med pakkingen. For å spise dette tror jeg at jeg ville hatt med en boks med tett lokk, og tatt maten og vannet oppi denne, tatt på lokket til maten er ferdig. Samme metode bruker jeg med havregrøt. For å vaske den midlertidig er det ofte nok å helle siste skvetten varmt vann etter kaffen oppi og riste - men bør vaskes bedre ofte.
    2 poeng
  9. Hekker en del havørn i Oslofjørden
    2 poeng
  10. Veldig god plass innvendig. Taket er like høyt hele veien og gulvet er rektangulært. Veldig fornøyd med mitt.
    2 poeng
  11. Når du sover på siden, blir du normalt litt kortere, og høyde på fotenden blir lavere. Sover du på magen, blir du enda lenger, men lav i fotenden. Sover du på rygg, bli fotenden veldig høy. Jeg hadde gått for Nallo 3 uten tvil. Står bra, tåler mye, bra lufting, meget god kvalitet, lett. Men relativ kostbart, og du kan selge unna. Hadde gått for et veldig lett solotelt, og da mener jeg virkelig lett.
    2 poeng
  12. Tror ikke noen går der med sikring på vinteren. Sporet går normalt omtrent midt på eller litt til høyre for midten (øst mot Langeskavlen). Det er viktig å ikke bevege seg for langt mot vest. Men mange renner ned på kryss og tvers ellers. Seneste jeg har vært der på ski er 2mai.
    2 poeng
  13. Siden jeg sitter sjuk inne denne helgen også (herregud så lei jeg begynner å bli! Kjørte bil i Freke-buksa for å se etter tjelden nettopp, i ren desperasjon) så har jeg fått blogget ferdig Vinterpadletreffet om ikke annet. Så del 3 er også kommet i bloggen, og ligger nå HER. Jeg skulle egentlig nyte en lang rolig morgen og så kjøre hjem, men været var alt for fint til å sette seg i bilen. Det måtte padles først, rett og slett, så jeg endte opp med straumpadling i Sundstraumen faktisk. Det var på ingen måte planen, men noen ganger skjer det kule ting uten at det er planlagt.
    2 poeng
  14. De desidert mest slitesterke barne klærne vi har hatt er Helly Hansen sine skall plagg. Uten tvil! Bergans på en svært god andre plass. Isbjørn og de virkelig dyre greiene har fått delvis stryk karakter hos oss. Det er vel de tekniske egenskapende som er bedre på slike plagg, samt at man betaler en god del for navn. Vanntett messig for barn på tur, så er det regnklær som gjelder. Vi har alltid med fullt sett regnklær på turer over flere dager. Mine til tider svært dyre og voldsomt høy vannsøyle klær har vært gjennombløt, barna er tørre i sine regnklær. Fordelen med slike membran klær, er at de tørker raskt og er lette, samt puster mer enn regnklær. Men membran klær er overhodet ikke et subsitutt for regnklær, det er et kompromiss. 6000,- for klær til barn er i mitt hode reinspikka tull. Tror ikke vi har brukt så mye på turklær per. unge totalt engang. Men, vi har fulgt med på div.outlet samt arvet, og kjøpt en del brukt. Forøvrig. Norrøna er dyrt mye pga navn. Og Gore tex membranet er også en god del dyrere pga. Merkevaren og ikke nødvendigvis bedre en for eksempel dermizax. Etc. Desverre ingen direkte kjennskap til det produktet du hennviser til, men vet av flere voksne som har slitt ut disse produktene i løpet av en sommer. Det er ikke holdbart. Men, kan også ha vært b-vare. Så, finner du disse billig, eller har så god råd at det ikke er noe problem. Handle i vei for min sin del, men prisen gjennspeiler ikke kvaliteten sammenlignet med for eks. Helly Hansen som koster en 1000-lapp for både bukse og jakke.
    2 poeng
  15. Etter at jeg kjøpte Alien 1.0 og kombinerte dem med ultra lette bindinger på Storetind skiene mine. Er de vanlige fjellskiene og lærstøvler blitt mer eller mindre pensjonert. Planlegger langtur med telt og pulk med Alien 1.0 på føttene . Synes de med nye Alien 1.0 har funnet et bra kompromiss med komfort, spesielt rundt vrist og hel er de mer komfortable enn de 3 forkjellige lærstøvlene jeg har brukt !
    2 poeng
  16. Kjører i dag med Scarpa F1. Disse er hverken tunge eller stive, og er et slags kompromiss mellom vekt og kjøreegenskaper. Jeg begynner dog å slite dem ut, og jeg er ikke spesielt fan av en mekanisme som er avhengig av at bakpinnene sitter perfekt for at de skal låse i kjøremodus. Jeg er klar over at de nye F1 har manuell låsing så disse er jo selvsagt aktuelle. Jeg har også et par Salomon støvler som tar både tech inserts bindinger og vanlige alpinbindinger. Disse har gåegenskaper på høyde med nederlandske treklogger. Bruker Skitrab Supermaximo med titan vario binding m/skistoppere. Relativt lett oppsett, men ikke konkurranselett. Jeg har ikke noe problem med å kjøre ekstremt bratt, men det er sjeldent jeg gjør det. Jeg skal være rimelig sikker på snøen og ev "escape" om jeg gjør det, så da må skien lytte når jeg snakker og ikke leve sitt eget liv. Rask kjøring med randoski er sjeldent en vinner da jeg føler de ikke er stive nok for slik kjøring på raskt føre. Som en fotnote til dette er pudderskiene (F12 binding) enda dårligere til dette, men det er dem jeg bruker mest i bratta. De flaprer som et telt i stiv kuling hvis jeg kjører fort. For meg er turen opp like viktig som turen ned. Som oftest får man ikke Japan-forhold i Norge og nydelig føre begrenser seg til maks et par dager i sesongen. Det meste av kjøringen er derfor i variable forhold. Skare, papp, styresnø, sugeføre, og slush (ikke minst!! Kanskje det kjekkeste av alt: Shorts og slush) Det er med dette i tankene jeg vurderer et kjøp av en slik vanvittig spesialisert støvel. F1-støvlene duger nok en sesong til, og med litt kjærlighet kan jeg beholde disse for enkelte turer i enda flere sesonger.
    2 poeng
  17. Er selv godt fornøyd med GSI sin. Er i tillegg av rustfritt stål(om man bekymrer seg for alu). https://www.fjellsport.no/gsi-outdoors-glacier-ss-tea-kettle-1-qt-1-l.html
    2 poeng
  18. @a_aa - På berghaus sine nettsider anbefaler de å vaske dunjakkene med Niwax Down Wash, deretter impregnere med Down Proof Wash-in dunimpregnering. Også denne behandlete dunen de bruker. Kanskje det er omtrent det samme om man gjør det selv, eller får jakken ferdig behandlet? Uansett, så var statusen til jentungens dunjakke at den var så skitten at det var flaut, så den måtte vaskes. Benyttet anledningen til å vaske trollveggen dunjakken min også. Impregnerte med Nikwax Down Proof etter vask, og tørket i trommel. Trollveggen jakken har relativt store kammer, så denne blir tørr og fin, og fordeler dunen helt selv når man tørker i trommelen med noen tennisballer. Jentungens dunjakken har masse små smale kammer og der blir litt mer arbeid å fordele dunet helt. Jeg har akkurat tatt jakken ut av trommelen, og DWR behandlingen på ytterstoffet er ihvertfall god npr jeg tester i vaskem - og det lover jo bra med tanke på at dunet innvendig har fått samme behandlingen Jakken har ikke tapt noe loft, så det gjenstår det å se om det har merkbar effekt ute i felten. En ting har jeg ihvertfall lært, og det er at hvis jeg sitter inne i vindsekken med dunjakken på, da blir det fort litt fukt (opplagt nok). Litt avhengig av forhold. Da er det mye bedre å ta vindsekken på først (exped bivybag duo UL) og så ta dunjakken utenpå. Eller bare ha bena oppi vindsekken. Skal prøve å huske å oppdatere når jeg får mer erfaring med behandlingen av dunjakken.
    2 poeng
  19. Man må jo ikke ha med 3 kg kart fra dag en. Det holder med ett kart av gangen. Det veier ingen ting. Så det må man så klart ha med i tillegg til kompass så klart.
    1 poeng
  20. Takk, da har jeg tettet et kunnskapshull i dag også
    1 poeng
  21. Jeg sjekket en tilfeldig Sony mobil og et tilfeldig Sony nettbrett, begge i øvre middelklasse. Mobilen hadde et batteri på litt over 3000 mAh, brettet noe over 7000 mAh, altså over dobbelt så mye. Brettene må ha kraftigere batteri siden de har større skjerm og derfor bruker mer strøm. Så det krever mye mer strøm å lade et brett enn en mobiil.
    1 poeng
  22. Du må spise opp alt. Har du mulighet til å skylle den, så gjør det, gjerne litt opp ned og tørking om det passer slik. Så må du ta ut all lufta og legge den helt flat før du lukker den. Legger alle helt flatt i en brødpose. Real brenner helt opp på bål.
    1 poeng
  23. Jeg pleier å IKKE rive posen nede ved «spiseåpningen». Fordi da kan jeg bare lukke posen etter jeg har spist, og det blir ikke gris i sekken. Men jeg tror de brenner fullstendig opp på bål, det er ikke folie i posen.
    1 poeng
  24. Det jeg skulle ønske, var at Real eller andre med sånn fjong frysetørker kunne solgt ingredienser i bulk på bestilling. Ulike typer kjøtt og grønnsaker i store poser, så kan jeg lage porsjoner eller lage et mini-spiskammer til tur som jeg kan kokkelere fra. Da snakker vi. Jeg hadde synes det var et rent emballasje-helvete med 50+ Real i sekken hvertfall.
    1 poeng
  25. Ja, ikkeno problem å tilberede Real i en kjele. Men embalasjen er jo der om den er Real sin eller vakumpose. Personlig så synes jeg det er greit å tilberede i orginalposen og kunne pakke ned kjelen rein etter lunch
    1 poeng
  26. Det er jo mulig å gå til innkjøp av en vakuum-maskin, evt låne en. Du får de relativt billige nå til dags, og funker helt fint. En kompis har kjøpt sin på Clas Olson eller Biltema mener jeg. Nå er det flere mnd siden han testet den ved å vakuumpakke salat. Salaten er like grønn og fin inni fortsatt den dag idag Verdt å prøve med en REAL dersom du får hendene i en slik maskin! (Man kan vel også legge maten mer flat før man vakuumpakker i tillegg, flatere en det REAL legger den?)
    1 poeng
  27. @Tessatroll tørka vel mye i dehydrator før Grønlandsturen Kansje lurt å søke litt her på forumet om man vil ha ned kostnaden på tørka turmat.
    1 poeng
  28. De er det bare og kose seg med. De holder godt over best før datoen
    1 poeng
  29. Exos har 11 liter i lokket og resten i hovedrommet. Nettinglommene på utsiden er ikke medregnet.
    1 poeng
  30. Tror det generelt sett går fint til turbruk for de fleste av oss. Er vel et teoretisk sett større problem om folk bruker gamle gryter i hverdagen. Har selv en god gammel saftkoker fra Høyang i ren aluminium, og det har jo ikke vært mye snakk om saftforgiftning gjennom tidene... Rent teknisk sett skal hardanodisert tåle langt mer før det frigis noe aluminium, men jeg kjøpte nettopp et nytt primetech sett fra primus hvor den ene kjelen er hardanodisert. Den hadde en fastlimt advarsel hvor det stod at den ikke måtte brukes med sur eller salt mat. Går ut ifra at det kun er en ansvarsfraskrivelse mtp eventuelle salg over havet men. Kjemilæren min på høyskolen tok opp gamle hyttekjeler med tomatsuppe og tomatbønner som eksempel på forgiftningsmulighet husker jeg. Så selv tenker jeg det er greit å være litt forsiktig, men er ikke noe hysterisk på det. Men når man først skal ha en ny kjele og vurderer for og imot, så kan det jo være greit å ha med i vurderingen. Til ren snøsmelting og vannkoking tror jeg betydningen blir minimal.
    1 poeng
  31. Ja det virker som et ganske så fint telt, kunne tenkt meg noe større fortelt dog. Men blir mest bruk på sommeren uansett så da er det fint ute også.
    1 poeng
  32. Da er det mulig du er inne på noe @Prebb, men dine personlige preferanser er viktigere enn mine. 🙂 Har en kamerat som kun bruker Alien 1.0. Han bruker den også til isklatring når det er et naturlig valg av sko (anmarsj på ski etc.) Vær obs på at de fleste av disse lettvektsskoene isolerer dårligere en en del tyngre sko. Her er en oppsummering av hvordan OutdoorGearlab vurderer RS utgaven:
    1 poeng
  33. Snakk med Eidsbugaarden? Ihht senorge.no så er det 50-100 cm snø i området nå. (Tror ikke oppløsningen er bra nok til å se hvor mye snø som egentlig ligger på breen.) Om du velger normalruta over breen så er det hovedsakelig tversgående sprekker, med noen mer diagonale/langsgående nederst og mot sidene. Hvordan tenker du å evt sette sikringer? Snøanker?
    1 poeng
  34. Mine barn slit klær! 😄 Rift i skalljakke pga fall under lek på store steiner, rift i rumpa på en uke gammel skallbukse pga en sklitur ned et svaberg, flere kutt/rifter i bena på andre bukser og småhull i jakker som de ikke aner når oppstod. (Undertegnede fått litt erfaring med å tape klær. 😂) Har selv ei Falketind bukse som er godt brukt året rundt (fotturer, skiturer, alpin tinderangling/klyving), den er mye tapet nede ved anklene/leggene, og også på lårene har den nå flere små hull. Sliter barna ikke på klæra/dere synes det er innafor å kjøpe "dyre" klær selv om de slites eller vokses ut av så et det bare å kjøre på. 🙂 Selv har vi hatt klær fra Stormberg, Skogstad, HH, og noen av de andre merkene XXL fører. Og allt som arves fra søskenbarn er gull. (De ser ikke ut til å slite ut klærne, men mine barn gjør.)
    1 poeng
  35. Med litt begrensede preferanser blir dette en veldig subjektiv vurdering. Kortsvar: JA, de er stive nok dersom du går på ditto lett utstyr og du går toppturer der totalturen er målet og ikke bare nedkjøringen. Evt kan du safe litt med å kjøpe den forsterkede "folkeutgaven" RS. Langsvar: Har fra før av litt eldre Dynafit TLT6 (ca 1200g) , og synes 1.0 virker stivere enn disse. Karbon er vel i seg selv veldig stivt. Jeg kjører moderat og følger som regel tilnærmet samme veien ned som jeg kom opp (Dvs sjelden over 35grader) , ikke hardkjøring i bratte renner etc. Jeg bruker dem på de 2 smaleste skiparene mine, og synes de matcher godt med Åsnes Storetind med 135g Skitrab titan gara binding (uten vario plate). Og Skitrab Free Rando). Det ligger nok lit psykologi i dette også, at man må vende seg til å stole på en så "spinkel" støvel. Har derfor ikke tatt dem i bruk pa de bredeste skiene enda. Også litt fordi den stive karbonkanten nok også kan føles litt ubehagelig på leggen ved lengre kjøreseanser. Også var det jo dette med boa systemet da.... Scarpa må forbedre den svakheten. Går du for kjøreopplevelsen og kjører hardt, har du sikkert allerede valgt tyngre ski og bindinger, og da velger du vel neppe en lettvektsstøvel uansett.. Edit: Ser for øvrig at Terka over har funnet frem til flex tallet og det er sikkert en riktigere og mer objektivt holdepunkt.
    1 poeng
  36. Scarpa Alien 1.0 har en flex på rundt 90 mener jeg å ha lest. Er fokuset på nedoverturen, og du ønsker stive sko med progressiv flex så er vel ingen av disse lettvektsskoene er bra. Ønsker du en lett sko for lange dager/mange høydemeter, og synes at det går helt fint med litt myke sko og ikke "100% presisjon" oppe på skia nedover så er slike sko fine. Jeg har en tyngre/stivere støvel med 120 flex for de turene hvor nedturen/skikjøring er fokus og tester ut disse som alternativt for de lange turene og turer over flere dager på ski nær fjellskisegmentet.
    1 poeng
  37. Flere faktorer spiller inn. Noen sliter mer på klær enn andre. Jeg sliter generelt ikke på klær eller sko. Men klær jeg bruker på fjellet/steinrøys får mye mer juling enn alt jeg har hatt av stallklær og hundelufteklær. Mens andre sliter på klær på flat barmark osv. Du kjenner dine barn best og vet hvor mye de sliter på klær. Så du er jo den som eventuelt må vurdere dyrt kontra rimelig her. Men kvaliteten virker å være dårligere på en del av det nye skalltøyet ja. Noe lages jo mest for mote mens andre er mer «arbeidstøy».
    1 poeng
  38. Synes det høres ut som en veldig klok beslutning.👍 Er man på tur og været kommer, må man takle det som du sier, men man behøver ikke oppsøke det.
    1 poeng
  39. Ja kabelen tåler tusenvis av timer ja. De sier jo ingenting om plastløkkene 😅
    1 poeng
  40. Neineinei! Rumpetaske er så nittitalls og gir deg feil balanse! Det du i fjor skulle ha var en spesialisert "running pack", slik at du ser ut som om du skal ut på en eller annen form for skarp oppdrag. https://www.independent.co.uk/extras/indybest/outdoor-activity/running/best-running-backpacks-rucksacks-hydration-commuting-marathon-trail-small-10219651.html (Hva slags funksjonalitet/produkt som gjelder i år vet jeg ikke. 😄)
    1 poeng
  41. Etter turen Da er det tørking, vasking av tøy. Oppvask Lufting av dun, soveposer og rastejakke. Aller kjedeligste er tørking av teltet syns jeg. Her er brøytekartet som Løvenskiold har for Nordmarka. Det er grovt, men gir viktig info til denne turen, særlig når det kom så mye snø. Ellers brukte jeg dette gratis kartet fra skiforeningen og imarka appen for status på løyper. Topokart app til tracking etc. Hadde med stort kart og kompass i pulken. Eneste stedet jeg navigerte litt feil var her, hvor jeg hadde tenkt å gått på høyre side, men det var bedre å gå på venstre side ifølge en mann vi traff. Gikk ca 100 meter feil. Vi gikk 65 km totalt, og det går forbausende mye opp og ned. Det og gå nesten samme ruta frem og tilbake oppleves som to forskjellige turer, spesielt siden vi gikk med «tvangstrøye» stivt drag. Alt utstyret funket bra, og ingen problemer, bortsett fra tannbørsten min som ikke var riktig vedlikeholdt siden forrige tur🙈 Kommer til å flytte et surrefeste for ei dør på teltet, den står 10 cm for lavt. Det meste av utstyret som var men ble brukt, men burde hatt med en stor Thermos til. Da kunne vi ha smeltet mer snø på kvelden. Det gikk ca 6-7 liter med vann i døgnet. Har tatt ca 450 bilder, og lagt ut nesten 200! Fant mer 4G dekning, enn forventet. Hva jeg kommer til å huske fra turen, er at vi gjennomført etter ønske om type tur, på tross av mye vær, og at det var veldig hyggelig, og mest minnerike bilder fra turen er disse fire. Som døpt, tilbake i sivilisasjon. Uttalt av herr sønn etter dusjen når han kom hjem.
    1 poeng
  42. HEI I sin tid var det sikkert Andrew som produserte Varg skistøvler for Vertikal. Og det var/er bra stive støvler. Jeg bruker selv Varg Skavl? så sent som idag. En observant "fjellforummer" påpekte, at de beksømsydde støvler (fx. Andrew) var mer vridningsstabile enn de med påvulkanisert såle (fx. Alpina) se fotos ovenfor. Derfor kan det være stor forskjel her på Alpna BC og 75 mm. Husk pasformen er viktig Elgen
    1 poeng
  43. Sant nok i teorien, men i praksis er pusteevnen så lav at det ikke kommer mue fukt ut i løpet av en pause, antar jeg Det blir den mest praktiske måte å løse det på, å bare bytte ut Bomullsjakken («vinterjakken») med Goretexjakken («regnjakken»). De fleste jeg ser på tur går i Goretex, og da får man ikke samme utfordringen tipper jeg, siden det puster mye dårligere enn bomullet. (Jeg mener egentilg G-1000, som er det jeg bruker). Jeg kom allikevel på noe (som ikke krever noe mer i sekken) : De gangene jeg skal ha den type pause hvor jeg finner fram vindsekken (Exped Bivybag Duo UL2, med åpning til hode og armer, helt vanntett), så kan jeg jo like gjerne ta dunjakken utenpå hvis jeg er så svett at det er nødvendig.
    1 poeng
  44. Prøvde Alpina Alaska i butikk. De virket mykere enn Crispi Stetind.
    1 poeng
  45. Så enig. Jeg blir helt stressa av at så mange er så rigide her. Slapp av folkens. Det er et TV-program. Verden går ikke under. Skjønner vi lever et litt for enkelt og liv når en definisjonssak over et underholdningsprogram skaper så mye hodebry for folk 😂 ikke ta ting så bokstavelig eller alvorlig. Og når jeg drar alene på tur, så er det vel ikke min feil om man snubler over andre? Jeg er jo fortsatt helt alene på tur. Jeg mista forresten litt lyst å se på dette da en del av dere ødelegger hele sjarmen med dette, ved å være «gretne gamle gubber». Å dra på tur betyr ikke at man MÅ finne innerste villmark og stirre inn i et bål. Helst flere hundre mil unna nærmeste menneske. Hva som er tur for en person, er kanskje ikke tur for en annen. En del av dere må faktisk innse at folk har forskjellige behov og forskjellige definisjoner på dette med tur. Dere sitter ikke med fasiten. Så kom dere heller ut nå, og hopp i en søledam og gå på epsleslang, fremfor å iritere dere over bagateller 😀
    1 poeng
  46. Hei! Mens dere har diskutert iglo telt og oppsetting av disse i vind har jeg kjøpt meg et Ringstind SL 2. Skal ta en test og så evt sende det inn for modifisering med ekstra hemper etter tips på forumet her.. Takk for innspill:-)
    1 poeng
  47. Personlig går jeg med kart og kompass, og har en enkel GPS som backup i enkelte tilfeller. Den gir kun koordinater, og ikke kart. Jeg går primært med kartet, og bare leser terrenget. Dermed vet jeg ca hvor jeg er og hvor jeg skal. Kompasset bruker jeg når jeg går i tett skog, hvor oppfang(ting jeg klarer å skille ut, høydetopper, vann, veier) ikke er å se. Kompasset gir meg da en retning i skogen. GPS bruker jeg når jeg er i situasjonen; Shit, nå vet jeg ikke helt hvor jeg er, eller, nå er jeg 99% sikker på hvor jeg er, la meg sjekke for å se om jeg har rett. For din del anbefaler jeg 1:50 000 kart for den vanlige orienteringen, og et 1:100 000 kart, eller 1:250 000 kart for den overordnede ruteplanleggingen framover i tid. Du vil trenge et nytt 1:50 000 kart ca per 2-8 dag i vanlig rolig gå tempo(dette varier veeldig hvor fort du vil gå). IKKE gå i fellen med å tenke, jaja, dette området skal jeg jo bare rett forbi, så trenger ingen kart her. Gjort den tabben, ikke bra. Hvis du først blir desorientert, så skulle du virkelig ønske at du hadde et kart tilgjengelig! Lykke til
    1 poeng
  48. Haha, sier kanskje en del (Er forøvrig fornøyd med Real selv)
    1 poeng
  49. Bortfallet av 5 km grensen hadde vært helt OK, dersom bruk av skuter og ATV ble forbudt.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.