Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. mars 2019 i alle områder

  1. Rett og slett en liten runde med kajakken, i svært skiftende vær. Marsrulla 2019 også unnagjort, det ble en «speed-rulle økt» denne gangen - pga. iskaldt vann og en tørrdrakt som lekker Litt møkkavær fikk jeg også Det rare trynet er fordi det blåser mye kombinert med is-sludd som jeg får i øynene...
    4 poeng
  2. Fikk fullført min tredje overnatting i år, og mars måned kan herved krysses av. Var ganske heldig med været også, for natt til mandag, dagen etter så begynte det å snø kraftig og det hvite teppe har lagt seg over bakken igjen.. Utstyret jeg hadde med var stort sett dette, samt en foldesag, regntøy, liggeunderlag, vannflaske og termos og litt mer mat. Om noen lurer så er det fra topp til venstre og bortover: vanntett pakkpose med ekstra ullundertøy og dunjakke, sovepose, underquilt, lommelykt, en liten lerke med 12 år gammel Old Pulteney, hengekøye, bålkitt i en 2 l pakkpose, tarp, vann filtreringsystem, en bok i 2 l pakkpose, trestropper, førstehjelp kit, et lite multiverktøy, kopp, kniv, kjøkkenkit, dun balaklava, pute, dun tøfler, hodelykt og teltplugger. Været var ganske fint også, men det var meldt regn iløpet av kvelden og helt frem til 10 tiden dagen etter. Men da skulle jeg uansett bare ligge i køya Å i køya lå jeg mye Litt mat fikk jeg i meg æv, isolasjonen jeg lagde til koppen min passet perfekt til en real pose, noe som gjorde at maten holdt seg varm lenger og (smakte bedre) ? Jeg fylte også opp posen med litt varmt vann fra termosen og drakk resten som en tynn buljong suppe. Jeg skal begynne å ha med meg litt buljong i sekken, som en liten dessert etter måltidet, energi og varme gir det å. Jeg har bestilt en vanntett pakkpose på 5 liter, som jeg kommer til å gjøre om til en vannposen til filteret. Ulempen med å bruke flaske som jeg gjorde nå er at alle store partikler går rett ned i filteret, men det fungerte. Myrvannet så kanskje ikke så rent ut, men det smakte godt Takk for en flott tur Mars!
    2 poeng
  3. I'm not sure i Would be concerned about wind or sun in July. This time of the year in the north the sun is so high in the sky that you only really get it in your eyes in the morning and evening. Wind will come from all directions, depending on the weather. With that said, starting form the south have other benefits and challenges. From Sulitjelma you might encounter some snow on the trail the first few days. The snow is normally compact and relatively easy to hike on. After Sårjåsjaure in Padjelanta in Sweden snow won't be an issue. Also, the part between Vaisaloukta-Røysvatn-Pauro can be challenging if spring come late. In july there can be a lot of water in the rivers you need to cross because of melting snow. If you are lucky summer comes early and snow won't be a problem. If you start second half of july, snow should not be a problem. The big benefit in starting from the South as I see it is that the terrain will be dryer when you get to Reisa and Finnmark. The part fo the trail west of Kautokeino can be a nightmare in early july, with a lot of water in the terrain. That means a trail that sometimes goes straight out in swamp like terrain and swarms of mosquitos. Late july and august the trail will be dry and there will be less insects. So, starting from Sulitjelma is a good plan. You will encounter best conditions if you start around the middle of july (or early july if the snow melts eraly). There's buss from Fauske/Bodø, and if you tell the driver where you're going, he will probably stop at the trailhead and point you in the right direction.
    2 poeng
  4. English is no problem, so just ask and there will be people who can answer your questions. I've hiked most of the trail a few times so can try to help you. It's an easy hike to plan, but not always easy to hike all parts of the trail. Best season early July to early september, depending on where you start. Which direction do you plan to hike, and where do you plan to start?
    2 poeng
  5. Kunne ikke vært mer fornøyd med Anker panelet. Det lader bra selv i middels overskya vær. Den største fordelen er at man slipper å sitte å vente på å lade powerbank, mobil, gps, kamera osv når man kommer til sivilisasjonen. Det tar jo mange timer å lade opp alt dersom man er helt tom. Jeg skrev blog underveis og det hadde vært ganske håpløst uten solcellepanel.
    2 poeng
  6. Vært litt på utkikk etter ett sterkt selvstående som skal overta mitt tidligere solo telt, Nordmarka 2. Svært fornøyd med dette også men lysten for å teste noe nytt samt fordelene med selvstående har vært fristende lenge. Valget falt på Hilleberg soulo🙂 vekten ser jeg havner på det samme som Nordmarka teltet, men i gjengjeld har jeg ett telt som er klart for det meste. Mister litt bredde i innerteltet men det gjør ingenting da den ekstra høyden teller mye mer. Ofte ett pes å må gjøre alt liggende, spesielt omskifting. Også mitt første Hilleberg telt, kan ikke noe annet enn å like løsningene med oppsett men syns kanskje de øverste klippene var vel tunge å hekte på. Dette er kanskje helt vanlig? Noe jeg ser for meg som ett svakt pungt må være der dukene møtes i toppen, ser det strekkes godt i duken/skjøten der når jeg klipser det opp. Kunne bare ønsket jeg fikk meg en tur nå for å teste litt men reiser straks for fire nye uker på jobb, får bare være litt stuepynt inntil videre.
    2 poeng
  7. Jeg må si jeg er imponert over @Jens Kvernmo og serien som NRK har laget. Flotte bilder - bra fortalt - serien og Jens virker ærlig. Vil absolutt anbefale denne serien.
    1 poeng
  8. Walking south-north means that you will most likely walk downhill on snow instead of uphill as the snow melts slower in the hills facing north. Walking on snow downhill is much easier than uphill.
    1 poeng
  9. Har forresten gjort 13 dagers marsj før med en 65l sekk da jeg runda Femund! og den sekken skal jeg love deg var fylt til randen altså med hengekøye ( mye plass) og nesten all mat jeg hadde med var Sånn harde tunge tofu greier som jeg kjøpte på helsekost.. Altså Raw food Ikke noe Kompresjons/klær eller lettvektere der altså! Svæær sovepose også.. klarte knapt å gå på dag en.. Og på dag 11 røk sela på sekken min og jeg måtte få båt hjelp ved Bjønnberga da jeg hompa ned fjella der uten sti og einebærkratt og lyng helvette.. Dette var min første skikkelige solo ekspedisjon og det er nå 7-8 år siden
    1 poeng
  10. Du kan ihvertfall være sikker på at med en 58 liters sekk på en 10 dagers etappe uten etterforsyning så må mye utapå sekken
    1 poeng
  11. Ser stroppe på gamasjer går under skoa. Kor lenge held desse før dei er slitt over pga slitasje mot underlag?
    1 poeng
  12. Gjør som @Tessatroll sier Det er viktig at en trekksele sitter riktig, og for at den skal sitte riktig må den sys etter mål. Rase er mindre relevant.
    1 poeng
  13. Det kan vært lurt å ta med en liten 12v usb lader, det er mange dnt hytter som har fått solcellepanel og de har ofte 12v sigarettenneruttak.
    1 poeng
  14. Jøsses, hadde vært morro å hørt hvorfor mtp alle her på forumet som har kjøpt og brukt det på tur Nå var vel forholdene ganske opptimale i sommer men @Anders_G brukte vel det panelet på NPL og mente at det var som å ha med seg 2 stikkontakter Mitt Anker klarer ihvertfall å holde liv i 2 mobil + hodelykter selv i litt overskyet vær
    1 poeng
  15. Ooi oi oi jeg betaler gledelig 500,- for en natts søvn i pro 2 som ikke blafrer i 3m/s . Takk for tips. Her fra 20m/s og økende måtte pelle det ned å søke le for vinden https://youtu.be/VVmfoXjp2w4
    1 poeng
  16. Men er det ikke forskjell innenfor en rase også? Slik at din RR ikke er dønn lik en annen RR? Fordelen ved å bestille sele etter mål, av de flinke folka, er jo at du får en sele som passer akkurat din hund. Det er ikke mange som vet hvordan en god trekksele skal sitte. Så jeg er enig med Tessatroll. Hvis du trenger en god trekksele så bestill etter mål fra en av spesialistene som hun anbefaler.
    1 poeng
  17. Et par ting til som må/bør oppi sekken. Regner med at du skal ha med mobil som foto og GPS værmelding etc. En liten batteribank er veldig kjekt, men de er tunge selv om de er små. Solcellepanel (Anker21W) for å lade er også veldig enkelt, blir det mye sol, slipper du stresset med å finne strøm for å få ladet dingsene dine. Blir det ikke noe sol har du nok til å få ladet en dag eller noe i den lille batteribanken. Bilder fra turen rundt Tyrifjorden. De var med i de 14 kg som sekken veide når jeg starta.
    1 poeng
  18. Broderen, Bjørg, Bestyrerinnen og jeg på tur. Søndagstur må det bli. Det er ofte bare et spørsmål om hvem som skal være med. Denne søndagen var det alt avtalt at broderen skulle være med. At Bestyrerinnen også ville på tur, er etter hvert blitt fast vane. Det viste seg at vi ville bli fire på tur denne søndagen. Bjørg ville slå følge da hun hørte at vi hadde tenkt å ta turen fra Reve til Orre – med kaffepause på Orre. Det var en mørk og trist morgen, med vind fra sør og regn i lufta. Søndagstur måtte det bli uansett. Det er ikke mange som starter på Reve for å gå til friluftshuset på Orre. Det er adskillig flere som parkerer der og bare går en tur langs Orrestranden. Vi treffer alltid en del folk her. Mens vi nesten alltid er temmelig ensomme på nordsiden av Reve. Denne søndagen var det andre enn oss på tur. På vei mot Reve gikk vi på en hel gjeng som var på fellestur. Slik jeg forsto dette, var det «Ganglaget» på tur. Nå fikk jeg ikke med meg helt hvor langt de skulle, men vi traff samme gjengen også på tilbakeveien – bare et stykke fra Friluftshuset. Ganglaget er for enslige over 55. Nå er ingen av oss enslige, men det så ut som om vi ellers – når det gjelder alder – ville kunne gli inn fint i gjengen. Det er litt spesielt å gå langs sandstrender. De kan endre karakter bare i løpet av noen dager. Vind og sjø, kan gjøre overraskende store endringer. Det som var sandstrand er plutselig rullesteins-strand, og sanddynene som lå så flott, er nesten vasket vekk neste uke. En dag er sjøen bare noen meter fra sanddynene, neste gang er stranden 40-50 meter bred. Denne gangen var det Revestranden sør av Reve som var endret. Her hadde bølgene nådd helt inn til sanddynene og vasket vekk litt sand. Vår turgjeng holdt god fart mot Orre og Friluftshuset. Det var antakelig kaffen som trakk. Pausen ble lengre enn vanlig. Tilbaketoget mot Reve havn gikk også i et greit tempo. Det var lite som holdt igjen. Med litt motvind, noen dråper og overskyet vær, var det ingen stor opplevelse å gå sørover. På hjemvei kom sola fram og vi fikk vinden bakfra. Det ble en helt annen tur. Nok en søndagstur gikk helt greit. Nå er det bare å planlegge neste.... Les hele artikkelen
    1 poeng
  19. Det er også utrolig hvor fort det går. Så senest i farmen kjendis i går, når deltagerne gikk i vannet og ble kalde - mistet de helt futten. Og det i løpet av noen få minutter, da totaltid lå på rundt 7 minutt om jeg minnes rett. Så riktig og nok tøy er veldig viktig på en lang tur, det er ikke alle sommere som er som den i 2018. Får du ikke noe framdrift må du ha med litt ekstra mat også, og sekken blir tyngre. Pakkposen «alltid tørt tøy» er meget viktig ref @Tom42. Det å pakke lett skal ikke gå på bekosting av sikkerhet. Gjør du det- da gjør du noe feil.
    1 poeng
  20. Det veit eg, det med selar er jo litt vanskeleg. Og det er også individuelle forskjelar innom samme rase difor er jo målemetoden på Seleverkstedet så fint, der tek ein litt meir enn berre hals og rygglengde. For, mål og passform er vel to sider av samme sak ? Uansett ikkje meininga å fylle tråden din med irrelevant stoff.
    1 poeng
  21. Eg har ikkje erfaring med RR, men kan i alle fall seie noko generelt om selekjøp. Det beste du kan gjere for å finne god sele til hunden din er å måle den skikkeleg. Seleverkstedet.no har mellom anna ei ganske grei "oppskrift" på korleis du skal måle. Så er det diverre litt ulikt mellom ulike merkjer korleis dei oppgir cm-måla på sine selar, så kan vere greit å sende ein e-post om ein er i tvil, gjerne med måla frå din hund. Handlar du frå "spesialistar" vil du få skikkeleg svar, handlar du frå ein veldig generell internettbutikk med stort vareutval er det større sjangse for at du får nokon på tråden som berre ser på den samme tabellen som du sjølv kan sjå på. Seleverkstedet, troll og minipina er døme på flinke folk med "få" men gode produkt, som dei har kjennskap til (sikkert andre også). Manmat er eit merkje hvis selar er ganske korrekte i forhold til oppgitte mål, så dei går fint å handle ut frå "tabell". Dog anar eg ikkje korleis desse måla er i forhold til fasongen på en RR.
    1 poeng
  22. Om du insisterer på at flasken må stå rett opp og ned så klarer du deg bare med fulle flasker ja. Men om du tillater deg å bikke flasken tilstrekkelig er det ikke noe problem. Sprøyta i den ene hånden, flasken i den andre. Blir det vanskelig når flasken nærmer seg helt tom finnes det alltids en kork eller noe annet du kan helle over i og suge opp derfra med sprøyta.
    1 poeng
  23. Se om du kjenner noen som damper e-cig. Mange fine juiceflasker som kan brukes. Mye 50ml. Hatt noen selv med ganske stor toppe som er enkle å åpne og fylle på. Noen har også kork med pipette.
    1 poeng
  24. Flotte turdager på hytta. Lite snø for året. Fisket har vært bra og skiføret prima. Men veldig kaldt - ned i minus 27. Idag gikk turen noen km bortover vatnet til en gapahuk. Kald vind og litt snø i luften. Godt å legge seg nedpå under jervenduken. Rart hvor mye varme disse småbrennerne lager når det er litt livd. I går var vi innover mot grensen til NP. Merkelig nok er veien brøytet i år - men tør ikke kjøre innover. Vi gikk på ski på den islagte veien. flott vinterferievær.
    1 poeng
  25. Kalhovd turisthytte (østvidda) åpner vanligvis rundt St.Hans og da skal veien også være brøytet. Når det gjelder åpning av veien så avhenger det veldig av snømengdene og de varierer jo fra år til år. I fjor åpnet veien 8 juni og året før mener jeg den åpnet i midten av juni. Åpning av veien kan være en indikator på den generelle snømengden i fjellet.
    1 poeng
  26. Det er tidlig på Vidda.. Følg med på senorge.no
    1 poeng
  27. Det gjør det helt sikkert av de som tar turen i området utover våren. Du kan også benytte deg av webkameraene langs veiene rundt vidda, f.eks. her på Dyranut. Også på Senorge.no kan du få en ok indikasjon på snømengde. :)
    1 poeng
  28. Etter at jeg startet tråden har jeg skaffet meg to par av nevnte sko. Ble brukt hele sesongen i fjor og er fortsatt strålende fornøyd med oppsettet og kommer til å kjøre videre med dette i år. Har også brukt det nyeste og peneste parret i hele vinter på jobb, blir aldri klam hva med dere andre, fortsatt gode erfaringer?
    1 poeng
  29. Ble inspirert av @eer sin ferske tråd om spritbrennernes fortreffelighet, og la min selvmekka lett Fancee Feest (link) i sekken før jeg tok bussen på jobb i morges. Hjemturen gikk opp "brattstien" på nordenden av Nipetjørna til toppen av Gravdalsfjellet - og der ble det både kaffe og real. Og frukt til dessert, selvsagt Og radiosportens hoppsending gikk fullstendig uten overdøvende forstyrrelser fra en lydløs brenner
    1 poeng
  30. Ringebufjellet med frue og ungene. +2 til -4.5. Topp tur!
    1 poeng
  31. Hvor tror du Biltemas innkjøper handler varene sine?
    1 poeng
  32. Hvis du hadde boksen oppned da du tente på, kan det der skje. Da er ikke forvarmerrøret varmt nok til å lage gass av væsken som kommer fram. På min WindPro II kan jeg starte med boksen oppned hvis jeg er veeeldig forsiktig med et svært lavt pådrag i starten. Vanligvis starter man med boksen rettvendt, og snur den etter et halvminutt elns når ting har blitt varmt
    1 poeng
  33. Fleece er ikke bra for miljøet. Google for eksempel hva som skjer hver gang du vasker et fleeceplagg.
    1 poeng
  34. Jeg har hatt noen opplevelser av hvor lite både fleece og bomull varmer når det er vått. En høst da jeg var aktiv i Røde Kors Hjelpekorps ble vi kalt ut for å lete etter en rypejeger som ikke kom seg hjem for egen maskin. Dette var i omådet sør og vest for Blåsjø. Vi ble fraktet i båt et stykke og så begynte vi å gå. Jeg var kledd i en vanlig fjellanorak av bomull, en vanlig flanell skjorte og en t-skjorte av bomull. Etter et par timer i et vær som vekslet mellom sludd og regn pluss ganske kraftig vinn var jeg våt til skinnet og så kald på overkroppen at jeg var nødt til å gjøre noe. Jeg tok av meg bomullsplaggene og trakk på meg en tynn fleecegenser og fjellanorakken utenpå. Det tok ikke mer enn en halvtime så var jeg våt til skinne igjen og like kald som berget vi gikk og tråkket på. Nå var jeg nødt til å bruke hodet og fra sekken hentet jeg frem en islender av ull, den gammeldagse typen som sikkert klør for mye for noen. Jeg endte opp med islenderen rett på skinnet, en våt flanell skjorte utenpå den og fjellanorakken ytterst. Dette holdt meg varm hele dagen og langt ut over kvelden selv om også islenderen ble gjennomvåt. En annen opplevelse hadde jeg en gang jeg var på rypejakt i Lyseheiene. Temperaturen lå rundt 0 grader + - alt etter hvor høyt vi var i terrenget og nedbøren vekslet mellom regn og sludd. Etter en stund begynte jeg å bli våt og kald, selv om jeg hadde en tynn ulltrøye inderst. Bommulskjorta jeg hadde over ulltrøya var kliss våt og den ble skiftet ut med en ullgenser som hadde påsydd et blått bomullstoff på utsiden av bærestykket. (Over skuldrene og litt nedover brystet og ryggen.) I følge selgeren var dette bra for å holde vinden ute. Etter en times tid var også denne genseren våt og jeg hadde forventet at den skulle holde meg varm. Det gjorde den også, bortsett fra i de områdene hvor det var sydd på et bomullstoff. Dette våte bomullstoffet trakk faktisk så mye varme ut av skuldrene min at det ble ubehagelig kaldt. Til neste tur var dette stoffet sprettet av og denne ullgenseren har, siden den gaang, berget meg gjennom mange kalde dager i fjellet. Fleece er kjempe når det er tørt og når vekt betyr noe, men som jeg pleier å si, "Det er en grunn til at sauer og moskus ikke har fleece pels".
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.