Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. feb. 2019 i alle områder

  1. Kan ikke alle bare kjøpe kjøtt i kjøttdisken så ingen dyr trenger å dø da?
    6 poeng
  2. Skikkelig enig altså! La folk heller spise kjøtt fra dyr som har stått på båsen hele livet. De har uansett ikke noen gode liv, og la de søte vennene våre få gå fritt i naturen. De fæle jegerne kaller det å høste fra naturen, men det er ikke noe annet enn mord! De påstår også at det blir for mange dyr om vi ikke tar ut et stort antall i jakta. Det er ikke noe å bry seg om. På 5-10 år har det dødd så mange av sult (altså naturlig død pga lite vinterfor) og påkjørsler, at det stabiliserer seg, og derfra blir alt bare harmoni. Jeg heter på deg, Alex!
    6 poeng
  3. Da dukket det opp en MSR pocketrocket Deluxe i posten. Oppgitte data Den har trykkregulator. Måtte gjøre en minitest fort og gæli. Ganske stor forskjell på hodene på disse. Veide disse. Kokte 0.5 liter vann og tok tida på Msr pocket rocket 2 som er uten regulator. Neste ut var Soto Amicus uten regulator. Så testet jeg Msr pocket rocket Delux, den var ufattelig rask. Soto Stormbreaker i oppned modus og gass. Stormbreaker på bensin. Det var ca 4 plussgrader og vann fra springen. Alt ble utført forløpende, så for å få litt vitenskap i det testet jeg msr pocket rocket en gang til da gassboksen begynte å bli kald. Gassblanding var 70 % butan og 30% propan. ca 17 sekund treger eller 8 prosent. Konklusjon er at MSR pocketrocket Deluxe er like rask som SOTO StormBreaker på bensin! Håper kulda kommer igjen så de blir mere testforhold i minus 15-20 grader. Må nok opp med ei lita vifte og teste litt i vind, samt lage litt pannekaker for å se hvordan de er å steike med.
    5 poeng
  4. Min opplevelse er at det ikke trenger å være klær og utstyr som er "feil" når man fryser. I løpet av en flere netters tur kan jeg godt ha helt ulik opplevelse av varme/kulde de ulike nettene, selv med samme bekledning, pose og temperatur ute. Det jeg har funnet ut at utgjør forskjellen for meg er mat og aktivitetsnivå før leggetid. Jeg har lagt meg litt kald rett etter en god middag, men sovet godt og varmt hele natta. Og jeg har spist en god middag, og så lekt meg på ski i leirområdet i flere timer, før jeg krøp i posen god og varm - og våknet om morgenen og kunne nesten ikke kjenne tærne. Når kroppen forbrenner protein skapes det visstnok en overskuddsvarme, og det synes jeg stemmer godt med mine opplevelser. Hvis jeg går "tom" for brensel i løpet av natta, da våkner jeg kald. Jeg anbefaler å eksprimentere litt med det her, og finne ut hva som funker for deg. Jeg prøver i alle fall alltid å gå ganske nyspist i seng nå vinterstid, og ha nøtter eller ost liggende i nærheten hvis jeg skulle våkne og fryse i løpet av natta. God tur!
    4 poeng
  5. Jeg tror ikke nødvendigvis dette har så mye med handikap å gjøre, jeg har opplevd lignende episoder i marka med mine egne barn, det er en gjeng (typisk menn i alderen 35-50 eller damer i alderen 60+) som bare har tanke for seg selv, og det spiller ingen rolle om de er på ski, sykkel eller bak ett bilratt. Stakkars den jævelen som kommer i veien for de!
    3 poeng
  6. Jeg elsker naturen og ville dyr i naturen er mine venner! Jeg aksepterer ikke drap på mine venner! Ser jeg pågående jakt på villmarkstur så gjør jeg alltid mitt beste for å sabotere\varsle dyret om å komme seg unna. Har fått mye trusler men heldigvis er jeg en stor kar som ikke er redd for å hevde meg selv, så om jegerne blir forbanna på meg eller truer med ditt og datt så gir jeg tilbake og sier at Du rører F ikke mine venner. Har reddet mange hjortedyr, ryper og annet og det kommer jeg til å fortsette med! Ville dyr er mine venner og de har rett til å leve!
    3 poeng
  7. Nesten vår og flott vær. Med en bakfot i ustand – akillesen, så har det blitt få og korte turer. Onsdag, som var en turdag i fjor, har mer og mer blitt en innedag. Denne onsdagen var det sol. Og 9 grader. Og nesten vindstille.... Det ble helt umulig å sitte inne og se ut. Det måtte bli en tur. Broderen var enig. Vi avtalte å møtes klokka 11, og fikk da se hvor turen ville gå. Det har blitt noen runder på høgjæren og noen runder rundt Gruda på onsdagene. Denne onsdagen fikk det bli stranden – nok en gang. Broderen hadde besøkt tannlegen på morgenen, og var ikke i form for en lengre tur mente han. Det var noe med en rotfylling... Det kunne på mange måter passe bra med en tur fra Sele mot Hellestø. Denne turen har vi tatt noen ganger, og spesielt på søndagene har det vært mye folk på vei. Denne onsdagen var det bare en bil på Sele, men det var likevel noen andre som også var på tur. Nærmere Hellestø var det mye folk – og hunder. Avtalen var at vi skulle ta det med ro. Akillesen var ikke så god etter søndagens tur og tirsdagens trening, at jeg så for meg en tur i fullt trav bortover stranden. Broderen var enig. Vi skulle ta det med ro. På vei nordover, fra parkeringsplassen ved Sele havn, hadde vi sola i ryggen. Selv uten sola til hjelp, ble det så pass varmt at jekken måtte opp. Nå tok vi det selvsagt ikke rolig. Det ble god fart nordover. Med litt fart på beina og 9 grader i lufta, så ble det varmt. Svetten rant i ansiktet.... Stien mellom Sele og Hellstø går først noen hundre meter på grusvei, før det bærer ut i sandhaugen. Denne gangen var sanden tørr og løs. Av en eller annen merkelig grunn, klarer akillesen seg bra her. Selv om vi holdt tempoet oppe, så gikk det greit. Etter et par kilometer er det mulig å ta ut på flate stranden. Hellestøstranden er litt spesiell. Den er nesten alltid hard og fin å gå på. Omtrent som å gå på god vei. Denne gangen var det bare å holde tempoet oppe og det ble litt sånn i «full fart». På selve stranden var vi ikke alene. Det var en del folk på tur – en vanlig onsdag, men med fint og flott vær. Etter 3-4 kilometer fant vi det best å snu. Vi var nesten ved enden av stranden, det manglet bare et par hundre meter. Det var antakelig litt trekk fra sør, for det ble ikke vesentlig varmere fordi om vi fikk sola i ansiktet. Selvsagt kunne vi ikke slakke av på tempoet på returen. Hva ville folkene som kom i mot si til det? Det er jo egentlig ingen som bryr seg, men det må jo være en grunn til at vi presser på selv om det jo ikke er nødvendig. Det er uansett god trening, og det trenger vi. Med sola i ansiktet og god temperatur, ble det nesten en vår tur. Vi var i hvert fall enige om at det var rett plass for tur denne flotte onsdagen. Nå ble det jo ikke en lang tur, en time og femten minutter, men 7-8 kilometer i godt tempo er bra på en vanlig onsdag – midt i februar. Les hele artikkelen
    2 poeng
  8. Endre "alle" til "veldig mange" eller "stadig flere" Tror det handler om at veldig mange og stadig flere viser mindre hensyn i dag enn tidligere. Nå vil jeg selvsagt understreke at barn med handikap er unntaket, men generelt er voksne med barn ikke det minste opptatt av at barna også skal vise hensyn. Barn skjønner hva som er riktig og galt hvis de blir fortalt det. Veldig mange gjør som de vil uten tanke på andre, om de går, sykler eller kjører bil. Og kurven er oppadgående med stadig flere. Igjen handler det om holdningsendring som må skje, og det gjelder alle grupper. Men de verste er selvsagt de som i tillegg blir fysisk eller verbalt aggressive.
    2 poeng
  9. Det er klart at det hjelp med meir isolasjon på kroppen. Men mitt poenget er, at det stillestående luftlaget rundt deg sin temperatur spelar ei rolle. Ein varm pose eller ein iskald pose, kan me vere samde om vil oppleves ulikt i forhold til egen kroppstemperatur? Eg vert i alle fall kald på kroppen når eg legg meg under ei kald dyne. Legg eg meg med kle brukar eg lenger tid på å få opp tempen på dyna og madrassa under meg. Ut frå det er det eit poeng å få posen varm, i alle fall for meg. Korleis ein vel å gjere det kan vere ulikt. Med eigen kroppsvarme (krev at kroppsvarmen ikkje er isolert inne) eller varmeflaske eller anna varmekilde. Å kle på seg og på same tid bruke ein ekstern varmekilde, til dømes varmeflaske, er ein effektiv og god kombo. Eg kler gjerne på meg ekstra i posen, om eg blir kald, men som regel når posen er varm, og eg kjenner at eg likevel har kalde punkt som vil plage meg ila natta. Isolasjon i form av kle i startfasen synes meg dog føre til lenger tid brukt på å få alt varmt.
    2 poeng
  10. Ha! Der tok jeg feil, gitt. Etter å ha pakket det helt ut og slått det delvis opp, ser jeg at det ikke er et Ravneskar likevel, men et Norrøna Riingstind. Det ble introdusert i 1974, to år etter Ravneskar. Jeg har aldri sett det før, så det blir moro å få satt det opp skikkelig. Dette har også to innganger og to fortelt, med inngangene på langsidene. To stenger holder det oppe. Tror det er litt mindre og lettere enn Ravneskar, selv om det er for to personer. Moro!
    2 poeng
  11. Jeg reklamerer litt for mitt eget foredrag førstkommende lørdag, og satser på at det er greit siden det er gratis inngang. Jeg kommer til å snakke om mine turer sammen med datteren min, fra hun var baby og fram til hun nå er 12 år og nærmer seg 400 utenetter.
    2 poeng
  12. Hei, og velkommen med ditt første innlegg. Er det dunkollaps du er redd for? Føler det er sterkt overdrevet, og skal du få vekta ned er dun veien å gå. WM og en del andre lager poser med GWS ytterstoff som er vannavvisende. Det hjelper mye. Om det blir fuktig og du kan tørke på dagen, er det ikke noe problem. Her lå jeg åpen platting i et tjern på Holleia. Superlett EE qulit med tynt stoff. Relativt mye kondens. Det kollapset ikke her, men var nok helt på grensa, hadde posen i tillegg hatt en teltvegg å blitt presset mot hadde det blitt vått i posen. Søk på dunkollaps her på forumet, så kan du finne mye info. Etter min mening er behandlet dun verdt å betale ekstra for, det samme med høy dunkvalitet. Men høy dunkvalitet blir pakkevolum utrolig mye mindre. Dessverre blir behandlet og høy Fillpower dun - veldig dyrt, men et produkt i dun holder i mange år/ti år om du behandler det pent/riktig. Så antall døgn på tur uten å kunne lufte betyr noe, også hvor i landet du normalt går på tur. Ellers så er det lett å grave seg ned i detaljer og tall, i mange tilfeller vil alle de du har listet opp funger bra nok. Men jo mere info du gir om bruk, budsjett etc jo bedre svar får du.
    1 poeng
  13. https://www.youtube.com/watch?v=yN0M4Pcz1eY Dette løste mitt problem på en Helsport Adventdalen pose hvor glidelåsen åpnet seg når jeg skulle ut av posen midt på natta for å late vannet, og det er jo forsåvidt bra at den åpnet seg, men jærskla kjipt når den ikke ville lukke seg etterpå... Fikk tilsendt ny drager av Helsport men du finner sikkert på ebay osv. Jeg fikset drageren midlertidig ved å klemme på den slik du beskrev men jeg tror at den får en svakhet i metallet som gjør den mer eksponert for å ryke senere.
    1 poeng
  14. Det liggeunderlaget holdt nok i massevis i den temperaturen du hadde på den turen @varmtvann 👍
    1 poeng
  15. Bruker denne her: https://www.fjellsport.no/mountain-equipment-aerostat-synthetic-7-0-regular-ombre-blue.html?gclid=EAIaIQobChMIouzhl_e74AIVwVQYCh122wrHEAQYASABEgJEsvD_BwE På FS står det både at det er tresesongs og at det går ned til minus 25 🤔 men jeg opplever det som godt og varmt. Vet ikke hvor mye forskjell et exped i dun hadde gjort? Pleier ofte å ta med reinsdyrskinn på vinteren men droppet det denne gangen her. Men hadde et par sitteplater i reinsdyrskinn som jeg la mellom underlaget og posen.
    1 poeng
  16. Smart test! Den lukker da Men, jeg vil jo ikke klare å gjøre det når jeg ligger i posen. Får kanskje bare lukke den og så dra den litt ned igjen og tre utenpå den andre soveposen. Det kan funke. Edit: Brukte trikset ditt og så klemte jeg sammen den trøbblete drageren på nytt når jeg hadde trekt den ned bare 10-15cm. Låsen var altså låst og nå funker faktisk denne også! Helt topp! 👌😃
    1 poeng
  17. Eg reiser på vidda i morgo med mine nyinnkjøpte Finnmark. Blir halvanna veke, kjem med attendemelding når heime
    1 poeng
  18. Hvilket liggeunderlag brukte du? (Du skriver innledningsvis at du brukte et godt liggeunderlag, men ikke hva.) Evt. kuldetap nedover er vanskelig å få gjort noe med. (sovepose etc. klemmes flat under deg og underlaget er det som stopper varmetap.) Som du også er inne på i siste innlegg så er det stor forskjell på varmetap om man ligger med "åpen" sovepose rundt hode/bryst eller snurper skikkelig igjen. illustrasjonsfoto nedenfor er henta herfra: https://www.expeditionsalaska.com/ramblings/winter-camping-in-alaska/ En siste kommentar, dagsformen har også mye å si. Er du sliten eller ikke 100% i form så har kroppen en del og jobbe med og man fryser lettere en om man er frisk og rask. (Samme soveposeoppsett og samme temperatur kan oppleves forskjellig ut dagsformen.)
    1 poeng
  19. Bilder fra den siste turen jeg hadde til Småholene: https://arcticpeak.blogspot.com/2009/07/fjelltur-fra-slettvikane-til-smaholene.html https://arcticpeak.blogspot.com/2009/07/fjelltur-fra-smaholene-ned-berdalen-til.html
    1 poeng
  20. Helt sikkert redd. Og det er jo faktisk ingen big deal å flytte seg selv om det er imot kjørereglene. Det er når alle skal stå på sitt det blir konflikt. Det er ikke farlig å svelge en ørliten og ikke så strihåret kamel i ny og ne og gi plass til andre (tar meg selv i dette når jeg blir for selvopptatt der jeg haster avgårde)
    1 poeng
  21. Merkelig. Min brukes under redningsvest, tørrdrakt og våtdrakt. Den får bra juling der siden den da også blir våt under belastning. Min er like fin i stoffet og fasongen. Brukt også til sykling og tur med sekk på ryggen. Den er helt genial.
    1 poeng
  22. Du har rett i det. Kan bare være litt mer påfallende om man kjører litt annerledes enn mafiaen. Trist at folk blir sånn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg går fort på gata. Jeg er en sånn som haster fra A til Å her i byen. Men det er fordi jeg ikke orker inntrykkene og maset. Jeg vil bare fort frem for å slippe den tiden med transport. Men jeg går ikke på folk av den grunn. Ikke slår jeg de heller, uansett hvor trege de måtte være. Jeg bare overser de så godt det lar seg gjøre 😂
    1 poeng
  23. Tok en uhøytidelig test av netting + 100g polyester (langarmet skjorte), netting + 220g ullskjorte, og netting + micro puff igår under 21 grader romtemperatur. Ingen tvil om at netting + puff skapte varme raskest (men blir fort klamt). Overaskende var det liten merkbar forskjell på netting + 100g polyester og netting + 220g ull, en varm og behagelig følelse ved begge uten å være klam. Det sier meg at for å skape varme raskest så er det nok lurt å stenge lufttransporten ut/inn. Stillestående luft varmer best. Problemet med et tett system er svette som etterhvert vil føre til avkjøling av kroppen. Egro, svette er din fiende. Løsningen er da å kle på seg "minst mulig" når man er i bevegelse (gode luftemuligheter) og på med tørt uten luft inn/ut når man er i camp (til den grad at man ikke begynner å svette når man er i camp). Kunsten er å velge plagg som er optimale for denne filosofien ut i fra værforholdene og rutevalget.
    1 poeng
  24. Den der gjorde meg småkvalm. For jeg vet det er slik. Jeg har sett det så mange ganger selv. Og også opplevd det på nært hold. Det er så mye stigma rundt handikap fortsatt 😭 Har også opplevd at nære har blitt så hardt skadet av andre, med vilje, av skifolk at hen aldri kunne jobbe en dag videre i sitt liv Og også opplevd voksen trenere oppfordre barn på trening om å ikke vise hensyn, men bevisst å ta sin plass. Takk skal du faen meg ta @tubbs for å minne meg på hvor elendige menneskeheten kan være 😂😂🙈
    1 poeng
  25. Today’s episode is a SKILLS SHORT where we'll discuss the philosophy and skills of lightweight winter backpacking. This episode marks the first of our BPL Podcast Shorts: 15- to 20-minute episodes that focus on a news item, a piece of gear or tech, or specific ultralight backpacking skills. This format won’t replace our long episodes. Instead, it will supplement them, so make sure you are subscribed so you don’t miss anything! As we recorded this episode, a huge winter storm was rolling across large parts of the country. So that made us think: how can we take the ultralight ethos and apply it to winter backpacking: a situation that usually requires more gear and a heavier pack? After introducing the new format and the episode’s topic, Ryan jumps straight in: listing off the building blocks of a sub-15 lb two- or three-night kit. You might be surprised at what gets left out! From there, the guys segway into a brief conversation around the idea of minimizing inputs in the outdoors. Click here for show notes or watch Ryan use this type of kit for a winter trip in SE Wyoming (article here, YouTube video here). This episode is brought to you by the subscribing members of backpackinglight.com and is sponsored by REI, Hyperlite Mountain Gear, and ZPacks. Please leave us a review and rating, it helps other people find our show! View the full article
    1 poeng
  26. Når det gjelder å kle på seg mer klær i soveposen for å holde varmen, er det riktig å gjøre. Kler man på seg så mye at man presser sammen isolasjonen i soveposen har man for mye klær på, eller en for trang posen (men hvem gjør det?..). Det er kroppen som skal være varm, ikke posen. Kroppsvarmen inni klærne vil heller ikke bare bli i klærne, den vandrer ut i posen etterhvert, energi forsvinner ikke. I boken «hvorfor er det så kald å være våt», vises det til forsøk gjort med dette å kle på seg ekstra klær i soveposen for å holde varmen bedre. I 100% av tilfellene holder man varmen bedre av å kle på seg mer isolerende klær inni soveposen.
    1 poeng
  27. Trasig. Er ikke imponert over effekten på disse. I sterk kulde må jeg legge den under ballene en times tid for i det hele tatt få fyr. Nei takke meg til en klassisk Zippo!
    1 poeng
  28. Boden begynner jo å fylles opp, men måtte bare ha en kopp Strømeng.
    1 poeng
  29. Du kan jo lese litt fra en tur jeg var på i Gautefall 2015. Mange vann og ikke så lange bæringer, pga mye svaberg kan en også bruke tralle en del steder. Vi kom ikke så langt inn som planlagt den gangen pga vær og litt latskap. Men det går fint å fortsette videre innover på elv og flere vann. Så til slutt en lengre trilleetappe ned igjen til dalen. Da evt ha en ekstra bil stående eller få bestilt en taxi opp igjen til startsted. Så lite folk på turen, samme på en tur jeg hadde et par år før litt lengre inn. Tror det finnes noen flere rapporter derfra på nett hvis du søker litt.
    1 poeng
  30. Jeg har sans for Are. Og han har rett i at mange turfolk er litt vel selvhøytidelige 😂
    1 poeng
  31. Hva?!? Er det sant?!?! Kan du utdype, jeg vet ikke om jeg forstår...
    1 poeng
  32. Ja, enig i at Singi er en god og robust anorakk. Et minus er at kartlommen er like dyp som vottelommene, slik at alt samles på et punkt over magen. Fruen modifiserte min Singi med en søm slik at kartlommen er mye grunnere. Info til de som ønsker en slik: Den er svært stor i størrelsen. Jeg bruker normalt XL i jakker ( Lfra Norrøna og Arcteryx - de er mer normale.) Denne Fjällrävenanorakken måtte jeg ned i M for at den skulle passe!
    1 poeng
  33. Om du legg ei kald pølse i en kald thremos vert ho ikkje varm. No har du som menneske heldigvis evne til varmeutvikling sjølv, men likevel gjeld prinsippet delvis. Dersom du ikkje får varma opp soveposen med kroppsvarmen din fordi du sjølv er for kald, eller fordi du isolerar all kroppsvarmen din inne med masse kle, vel...så vert posen aldri gjennomvarm og det stilleståande varme luftlaget den skal representere rundt deg vert aldri som tenkt. Du kan anten kle av deg meir, og varme opp posen med din kroppsvarme, for så evt å spe på litt med plagg på dei punkta du kjenner at du treng det (knehaser, trompe , føtter). Eller du kan få hjelp av ei varmeflaske til å varme opp posen. Mykje kle i posen forhindrar/forsinkar mao posen i å gjere jobben sin skikkeleg.
    1 poeng
  34. Ull ❤️ Alltid ull. Et bilde av våt ull vs våt bomull. Ulla er like fluffy. Den holder derfor bedre på temperaturen. Men mange her på forumet vil sikkert anbefale dampsperre også. Det har jeg selv aldri testa ut. Og en ting til. Folk er forskjellige og der noen tror de skal fryse ihjel så svetter andre. Jeg er personlig en frossenpinne av meg og synes ull er det mest fantastiske produkt som finnes, sammen med fluffy dun.
    1 poeng
  35. Jeg tror ikke dette er imot EØS avtalen, isåfall så får det bli en lang rettssak om det før evt. reglene blir endret igjen. Aller helst skulle jeg sett at den var gjeldende fra f.eks Mars til September. Jeg tror flesteparten av de som drar til fjells i Finnmark (vi som bor her og de som reiser hit) faktisk følger lover og regler, slik at eventuell overvåkning blir nok ikke å koste mer enn hva det koster SNO og Fjellpolitiet nå. Og det går an for en person å fortelle en annen person, evt en finlender/kineser at han/hun ikke har lov å fiske i dette tidspunktet (selvfølgelig på en ordentlig måte). Og følger de ikke dette så har de fleste en mobiltelefon med kamera slik at man kan ta bilde av vedkommende og rapportere til den rette myndighet. Men jeg tviler på at dette blir ett stort problem. Grunnen til stenging er pga at vi som bor her føler oss fortrengt fra plassene vi har vært på i årevis, forsøpling fra spesielt finlendere og mulig overfiske, spredning av smitte osv. Jeg var oppe på fjellet nå i sommer der jeg og 4-5 andre hadde camp i vinter, og det eneste som lå igjen der var noen vedkubber der vi hadde hatt teltene våre og en kork fra en brusflaske jeg tydeligvis ikke hadde fått med meg ned. Ellers var det ikke ett merke der. Jeg tok samme tur rundt der jeg vet det lå en del finlendere i vinter, og jeg kan si at saken ikke var den samme. Hermetikkbokser, ølbokser, kasseroller og plast lå strødd. Motorisert ferdsel i utmark har kommet for å bli. Den diskusjonen orker jeg ikke ta her. Det er kun lov å kjøre etter åpne løyper og unntaksvis utenfor hvis man har dispensasjon. Og det blir ikke ett merke igjen på fjellet av en snøscooter etter at sesongen er over. Dette er friplasser for oss som bor her. Vi skjemmes ikke over at det kjører en snøscooter eller en ATV forbi oss eller til oss når vi er oppe på fjellet. Tvert imot, stopper mannen eller dama så blir de som oftest tilbudt en kopp kaffe eller noe å spise. Hvis jeg absolutt vil ha det helt 100% stille på fjellet, så drar jeg langt unna scooterløper eller barmarksløyper. Det er milevis med plasser på Finnmarksvidda der du slipper unna hvis man vil det. Den høyeste motorduren du vil høre da er fra ett fly ca 10 000 meter over deg, og de lager forsåvidt mer lyd og varer lengre enn en skuter som kjører forbi.
    1 poeng
  36. Takk for det, kunne ikke vært mer enig. Folk er forskjellig og godt er det! Noen ønsker å ta med seg kosen fra sofan hjemme inn i teltet ved å trene seg opp til å bære mest mulig. Andre, kanskje pga fysiske begrensninger ønsker å lære seg å trene på å gå langt ved å bære lite. Som skrevet tidligere, lettpakking er ikke for alle og går selvfølgelig ut over sikkerheten, kosen osv. Det er mulig jeg har fremstått på en måte at "forumistene" her inne får inntrykk av at jeg ikke har gått fjelltur tidligere. Det er ikke tilfelle da jeg har vandret i Jotunheimen, hovedsakelig på toppturer fra tid til annen gjennom de siste 25 årene uten å ha spesielt fokus på lettpakking. Jeg er også en ivrig milsluker på langrenn om vinteren og vet litt om hva det vil si å fryse. Mitt "vanlige bombesikre oppsett" for fjelltur er, brynje netting, ull, og skallbekledning. Jeg har stor interesse av å diskutere tekstilenes egenskaper og begrensninger, samt dele erfaringer med andre og derfor er jeg nå her.
    1 poeng
  37. Men det tar jo ikke langs tiden å venne seg til å gå med sekk. Det er jo bare å ta på en sekk og gå. Hver dag. Noen få uker med dette og vekt er null problem. Noe man burde trene på uansett før en tur. Men antar greia er å teste vekt her. Og egentlig er det kult å se hvor fort og langt man kan komme. Så lenge det ikke går på helsa løs. Men jeg hadde også dropp telt og heller hatt en sånn folienødposesak. Er ment for engangsbruk men tåler nok helt fint noen netter. Jeg derimot er for tungpakking. Det har den fordelen av at det gir mye kos og en bra sprettrumpe 😂
    1 poeng
  38. For ordens skyld har jeg gjennomført 3 Escapeøvelser a en ukes varighet med en stridsrasjon i lomma, ikke telt eller sovepose i slutten av august begynnelsen av september i området Mjøsa Sperrilden. Egentlig litt artig å se hvordan man tacklet vedvarende regn, minusgrader, iskalde netter og lite søvn. På fredag eller lørdag krysset vi målstreken, og orket kun et par skiver brød. Ikke noe kos. Men på Hardangervidda der koser jeg meg. Deilig å slenge av seg en blytung sekk og kjenne på følelsen av mestring. Er fornøyd om jeg kommer unna med 20 kilo
    1 poeng
  39. Nå synes jeg faktisk boen her er ganske ufine 😏 hva trådstarter spiser, og hva hun vil bruke penger på, er vel hennes sak. Hvorfor er dere så opphengt i den lunsjen? Kan være det ikke er en eneste brødskive med i hennes planer. Brød er ikke det beste alternativet for alle. Og å anta at hun bør klare seg med to brødskiver for lunsj er også litt drøyt. Jeg hadde blitt ei skikkelig ilter abbor om jeg skulle kun hatt to skiver til lunsj på tur 😂 Så klart enig i at man ikke skal kokkelere på en fjellstue. Men jeg har da selv smurt niste på rommet. Til og med spist frokosten både i senga og på parkeringsplassen 😂 men da har jeg valgt full middag også. Det var et valg om middag eller frokost/lunsj for min del. For det koster mye penger og man sparer der man kan.
    1 poeng
  40. Alternativet er toposesystem. Fleksibelt, og middels "lommebokvennleg." Altså ein god tresesongs dunpose innerst, som går nedpå minussida, og ein lett sommarsyntet utanpå. For meg held det til 20 minus, med per dato WP viking 600. Tidlegare ME Titan 650. Helsport Lom utanpå. Det vert 2,3 kg, så ikkje spesielt lett, men mindre volum med begge to enn ein stor syntet, og lettare å pakke i to kolli. Andre fordelar; synteten avtek for fukt utanfrå, og flyttar kondenspunkt innanfrå. Ytterposen er tynn og tørkar lett. Kan nyttast heile året som fleksibelt system , har i seg bra temperaturspenn på turar med vekslande ver og temperatur. Dyrt å kjøpe to posar, men du har kanskje ein grei sommarpose i syntet frå før? Eg personleg er glad i toposessystem, men må vere ein pose som er nedpå minussida, saman med ein heilt ok sommarpose.
    1 poeng
  41. Selv tok jeg jegerprøven for et år siden og har det siste året fått mange nye venner og bekjentskaper innen jaktmiljøet. Alle som en av de jeg har møtt, er mennesker med stor respekt for både dyrevelferd, natur og sunn forvaltning. De er kunnskapsrike og har stor fascinasjon for alt som lever og gror i naturen. Jakt er kunnskap, og en genuin interesse for noe som egentlig er en så grunnleggende naturlig handling. Den mest miljøvennlige veien til fantastiske råvarer, der dyrene har levd et godt liv. Ta jegerprøven med god samvittighet. Husk at jakt sjeldent er å stikke til skogs og plaffe ned dyr på dyr... En jeger kan bruke årevis før man i det hele tatt får felt ett vilt, i tillegg er all jakt godt regulert med tanke på god viltforvaltning. Så, det er ikke skytelyst og dårlig moral som bør drive en som skal holde på med jakt . En jeger uten respekt for natur og dyrevelferd vil dessuten antakelig ende som en veldig ensom jeger. Dette er også noe de fokuserer på under jegerprøven. Unntak finnes det alltid, men min opplevelse til nå har utelukkende vært positiv på det området. Lykke til
    1 poeng
  42. Liker man ikke dyr, så bør man i hvert fall ikke jakte. Da jager man på helt feil grunnlag. Alle jegere jeg kjenner har stor respekt for dyr, og er helt klart dyremennesker. Man skal jo ha respekt for liv man tar. Og jakt er forvaltning. Ikke en krig mot dyr. Så jeg synes nå du har helt riktig innstilling jeg.
    1 poeng
  43. Ikke bare fjellfolk: https://www.dagbladet.no/kultur/nei-marka-er-ikke-for-alle/70766573
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.