Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. feb. 2019 i alle områder

  1. En tur til den lokale fjelltoppen som sørger for å holde kroppen og hodet vedlike. En mnd siden siste bratte tur, så det kjentes! Avblåst og hard sny, men supre trugeforhold i nord.
    6 poeng
  2. Jeg har som mål å gå på 200 lokale fjelltopper i år. I dag var jeg på nummer 15. Sesongstarten har vært svært tung, men alt for mye vær og alt for mye snø. Toppene er lite egnet for skigåing i dypsnøen, så det er brukt en kombinasjon av fjellski, høye gamasjer, piggsko, truger eller høye fjellstøvler. I dag gikk jeg med skisko til en topp på bare 150 meter. Jeg var der den 16 januar også, da var det dyp snø, men nå var den snøen blåst bort. Det er ingen is under snøen, og myrene er fortsatt våte, så lett å tråkke seg våt. I går var det finere forhold. Hadde en plan om å komme meg på toppen av Torghatten med ski på sekken, bare for å ha gjort det, men skiene ble parkert nede i fjellsiden, så gikk jeg opp på beina. Bratta var snølagt men uten is. Ganske tungt, men godt når man er oppe.. Når jeg nå ser på bilder fra disse turene så har jeg nesten glemt de. Det var et gammelt sagn om at en vikinghøvding her ute kappkjørte med Olav Trygvasson ned dette fjellet. Hver sin lysst!
    4 poeng
  3. Strålende dag i dag, og mens nesten alle andre dro på skitur, tok jeg en trugetur til Gaupekollen i Maridalen. Det var mye og løs snø, og siste bratte stykket mot utsiktspunktet brøytet jeg sti, fin trim.
    3 poeng
  4. Kjennes ut som siste rest av trøblete mage etter Kilimanjaro-eventyret nå endelig har gitt seg, og da er det tilbake til hverdagen og nærturene - og det er da ikke så verst det heller Skulle vel gått Vidden i bakgrunnen, men men... Fin tur, godt med sol ☀️
    3 poeng
  5. På denne bilen er det jo både plass til en del utstyr, samt at det allerede er bygd opp seng! Her bør man kjenne sin besøkelsestid, kjenner jeg...
    3 poeng
  6. Begynte på første episode i stad og er på dag 6/7 nå. Blir ikke helt overbevist ang den nye standarden for trail videoer helt enda. Mye fram og tilbake med kamera når han går. Samt veldig forskjell på lyden til tider, på kanten til at det er for høyt med forvrenging. Kunne med fordel vært lengere klipp og filming av hva som skjer, og ikke bare prate og gi et sammendrag av hva som har skjedd. Men satser på at det blir bedre etterhvert! Har sett 3 andre thru-hikes med ei dame siste ukene, som ligger på youtube som også kan anbefales. Ho har gått Appalachian trail (2015), Pacific Crest Trail (2017) og Continental Divide Trail (2018). Disse tre turene blir kalt "Triple Crown of Hiking" og blir tilsammen ca 12,700km. Alt av filmer ligger tilgjengelig på youtube, både som vlogger som ble lagt ut mens ho var på tur, samt dokumentarer som ble laget i ettertid. Her er det mye prating og filming av det som skjer og det ho opplever, både langs stien og mye av det sosiale man opplever på disse turene, samt oppturer og nedturer. + en del tips som hører med på slike turer. Dokumentarene: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXiz2lWve6AJrEVuAjfL4eaBDEMfdbKa6 Spillelistene for turene: Appalachian trail (2015) nederst i hovedfeeden, Pacific Crest Trail (2017) og Continental Divide Trail (2018). Mye fantastisk natur på de to siste turene, bortsett fra når de går i kjedelig ørken i sør. Men når de kommer halveis og opp mot Canada er det utrolig flott natur! Kunne fristet med en slik tur selv, men når man får høre hva de beregner av kostnader så kommer man fort på andre tanker!
    2 poeng
  7. Senga så hard ut, men det kan vel løses med et oppblåsbart liggeunderlag. Dog er jeg redd den er daukjørt.
    2 poeng
  8. Når jeg fjerner gammelt lim fra fellene tar jeg ett gammelt laken eller noe annet rent bomullstøy jeg skal kaste, klipper dette opp i strimler litt bredere enn fellene og legger dette over limet. Deretter bruker jeg smørejernet for å smelte limet inn i tøyet og river av tøyet, stort sett er alt limet med men kan hende man må bruke flere strimler samme plass. Om det er nødvendig kan man evt skrape av siste rest av lim eller smuss med ei skrape. Dette har ihvertfall fungert fint med lite klin og prakk for min del.
    1 poeng
  9. De tenker at her kan vi tjene «raske penger», lage sårt tiltrengte arbeidsplasser, og at i alle andre områder er det mye villmark. Så det «lille» område de velger å bruke har ikke noe å si i den store samanhengen. Når alle kommunene tenker det samme, og de går tid fra beslutningen er tatt til de blir gjennomfør, blir «alle» overrasket over at det blir borte så mye natur, at det blir støy, og så mye veier, og at det ikke ble noe særlig arbeidsplasser også. Og så sier de «Det var ikke slik vi hadde tenkt det og anger». Siste runden på dette var vel bitcoin mining. Men her raserer de det Norge skal leve av i fremtiden.
    1 poeng
  10. Apropos daukjørt: https://www.dinside.no/motor/gjor-deg-klar-for-en-siste-reise---i-tesla/70499525#_ga=2.230801500.276541855.1548888096-1477309296.1548702971
    1 poeng
  11. Sunnmørsalpene er en magisk plass for Randonee-turer, og etter mange år på fjellski, var Rando-utstyr ENDELIG kjøpt inn. Nå skulle vi teste det i skikkelig toppturforhold, nemlig i Sunnmørsalpene innenfor Ålesund! Sjekk forrige helgs toppturer i dagens blogginnlegg;) Har også satt sammen en video fra første turen som kan ses her:
    1 poeng
  12. Det er Semper Tørrmjølk.. Men jeg må si jeg mener det skal være både vanlig og skummet og få tak i. Den du ser der er skummet. Du får neste sjekke litt der borte i nettbutikker. Prøve med en liten pakke først. Vi syntes den svenske tørrmelka var lettere å løse opp enn den norske. En mye bedre konsistens - klumpet seg ikke så lett. Vi bruker å koke grøt med vann, og så rører vi inn melka til slutt, og da kommer kvalitetsforskjellen frem (men kan hende bare synsing også .
    1 poeng
  13. Det har vært flere stygge saker. Øyfjellet vindkraftverk er en av dem, og saksbehandlingen har vært veldig stygg! I korthet lanserte NVE to paralelle vindkraftsaker der de måtte velge mellom de to, Reinfjellet og Øyfjellet, og det ble slik som han reineieren sa på et folkemøte: "Det var et valg i mellom å kappe av seg høyre eller venstre hånd". Jeg har bidratt en del via Rådgivende utvalg i Lomsdal visten NP (som representant for Naturvernforbundet), spurt spørsmål og prøvd å undersøke hva som egentlig har skjedd med Øyfjellet, som jo ligger som nærmeste nabo, men turistforeningen lokalt er taus f.eks. Det er kun reindrifta som kan stoppe dette nå, men det er tvilsomt at de klarer det. Når det gjelder vindkraft så må man passe på hvem man støtter i disse tider. Tror det var noen som fikk kaffen i halsen når WWF dukket opp med denne saken. De er betalt og sponset på tur og i drifta av de samme folka..
    1 poeng
  14. Denne gjengen har utnyttet tvilsomme prosjekter helt uten hemninger i mange, mange år. https://www.google.com/search?q=credit+suisse+korrupsjon
    1 poeng
  15. Jeg bor midt oppi vindkraftutbyggingen på Fosen og har deltatt aktivt i kampen mot denne nedbyggingen av urørt natur i mange år i form av avisinnlegg, protestmarsjer og som styremedlem i Fosen Naturvernforening - og det er sjokkerende hvor STYGG denne prosessen har vært. Hvor selskapet som står bak utbyggingene, eid av korrupsjonssiktede sveitsiske banker, har snurret naive lokalpolitikere rundt lillefingeren og drevet lobbyvirksomhet og trenering av klagesaker overfor NVE og OED i sin jagen etter profitt og personlig vinning.
    1 poeng
  16. -Utskiftbare meier -Meier som gjør at den sklir mindre sidelengs -Flyte oppå snøen med fronten istedet for å grave seg ned på ene siden. -Bærehåndtak foran og bak -Draget må være sammenleggbart slik at det får plass i bilen, men det må være så stivt og solid at det ikke knekker når pulken evt går rundt. Fjæringen i draget må være så solid at det ikke bunnes ut når pulken er tungt lastet, slik som på fjellpulken - Jeg har sansen for fjellpulken sine stroppeløsninger. Der kan nederste kolli festes med strikken, og kolliet på toppen (arctic bedding) festes med stroppene. Disse må være store nok til å kunne håndteres med hansker -Coatingen bør være av noe som glir godt og enkelt kan fylles igjen ved skader. - Nå snur jeg som regel pulken på hodet om natta, men jeg syns det er praktisk å kunne lukke pulktrekket. -Vekt på pulken har selvfølgelig litt å si, men velteegenskaper teller mere
    1 poeng
  17. Årets turhøydepunkt skulle bli en tur opp på hardangervidda. Når jeg så på kalenderen så fant jeg ut av at jeg faktisk hadde tid til en to ukers tur denne ganga, så da bestemte jeg meg for at det ville jeg prøve å få til. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å starte på Tinnhølen, men der skulle Monsen gå forbi samme dag som jeg hadde tenkt å legge ut på tur. I mitt hode betydde det at jeg ikke kom til å finne noen plass og parkere bilen, så derfor bestemte jeg meg for å ta turen inn fra Røldal og Valldalen i steden. Blir nå en tyngre inngangsport, men da visste jeg at det skulle bli greit å få parkert bilen. Sekken ble pakket 33 kg tung var den da jeg slang den på ryggen tidlig på morrgenen 13. juli. Fikk en negativ overraskelse så og si i det jeg fikk på meg sekken. Den normale inngangen (snarveien) hadde fra dette året blitt sperra noe som gjorde at jeg måtte gå en omvei opp mot middalsbu. På en så lang tur som jeg hadde planlagt så er nå ikke disse ekstra kiometerne noe å snakke om, men hadde liksom bare ikke planlagt dem i hode. Men nok om det. Nå har det seg sånn at dette året har jeg ikke fått gått så mye på tur som jeg pleier og formen med sekk på ryggen var deretter. Men jeg klarte nå å karre meg fram meter for meter i solsteiken, ikke en sky på himmelen, og heller ikke et vindpust var det denne dagen. Målet for dagen var å komme meg opp til Vassdalen, men med varmen som var så var jeg ganske så ferdig da jeg kom opp til holmavatnet at jeg valgte å sette opp teltet. Det gikk 5 liter med vann fra middalsbu til holmavatnet, så varmen var ikke min beste venn denne dagen. Fikk slengt ut noen sluker i holmavatnet men ble ikke fisk som forventet, det er jo tross alt nesten ikke fisk i vannet, men om en ikke prøver blir det aldri noe. Den perfekte turbil som gikk av med pensjon tidlig i høst Bråkafoss Teltplassen ved holmavatnet. 14. juli Våknet tidlig på morraen og fikk pakket teltet sammen før tåka kom krabbende opp fra dalen. Kort labbetur i dag, bare opp til vassdalen. så det var unnagjort på et par timer ca. fant meg en fin teltplass, satt opp teltet og pakket ut soveposen. Nå skulle fiskestanga testes litt mere aktivt her oppe. Testa flere vann i håp om å kanskje komme til et vann som ikke så mange har vært ved tidligere, men det ble mye resultatløs fisking. så når kvelden kom valgte jeg å gå ned til fotkjølo og slenge ut en spinner der, her vet jeg det er bitevillig fisk, og 3 kast senere var første ørreten på kroken, var ikke store tassen så jeg satt den ut igjen. På neste kast var det en ny prikkepetter på spinneren, denne var det litt bedre størrelse på. Nå var i hvertfall første kjenning på plass og turen hadde kommet ordentlig i gang. jeg ser liksom på turen fra valldalen opp til holmavatnet bare som en transportetappe som må bli gjennomført for å komme dit jeg ønsker. På vei inn til et vann langt oppe i høyden 15. juli Nydelig morgen nok en gang, sekken var pakket ca kl 10 og jeg begynte å gå retning Litlos, kan jo ikke gå forbi den hytta uten å få tatt en kald en, og den smakte veldig godt i varmen. Når den var konsumert var det bare å hive på seg sekken igjen, tengte meg inn til Grønndalen, men satte opp teltet ved invaldspytten. Nok en varm dag dette, så denne dagen ble det et godt forfriskende bad. var ikke spesielt varmt i vannet men det gjorde godt. Siden det var så varmt så ble jeg loiggende som ei strandrotte en liten time på utsiden av teltet og denne dagen. Fikk fiska i et par tre forskjellige vann her og det ble fisk, ikke noe å rope hurra for, men fin kondis var det på dem, og smakte godt gjorde de og. Da fiske var over for dagen satt jeg og så på kartet for å finne ut av hva jeg skulle finne på til dagen etter. Den orginale planen min var å gå mot hårteigen, men værmeldingen så ikke spesielt hyggelig ut og da fristet akkurat den delen lite, vurderte om jeg skulle ta en fridag er ved grønndalen og. Men jeg endte opp med at jeg ville gå til grotflott. Da jeg hadde tatt den avgjørelsen var det bare å skli ned i soveposen og gjøre seg klar for en god labbetur dagen etter. Morgenutsikt 16. juli Jeg gikk fra ingvaldspytten inn i grøndalen for så å gå mot stien mellom Litlos og Hadlaskard. Derifra så tok jeg egentlig bare en rett strek mot grotflott og gikk inn mot flautenuten. Ingen store problemer med navigeringen så syns egentlig at kilometerne ble tilbakelagt greit, nå var jo sekken blitt litt lettere samtidig som kroppen kanskje begynte å bli litt mere vant til å gå med sekk. Jeg hadde faktisk bare hatt en enkel helgetur dette året med sekk før denne turen, så sier seg selv at opptreninga kanskje ikke stod helt i stil til målet. Heldigvis er jeg eller i ganske så god form, så redda meg inn litt der. Men det er noe annet å være i god form, og det å være vant til å gå med storsekk. Fant meg en grei teltplass her på grotflott platået og tok det ganske med ro denne dagen, fisket litt og bare nøyt fjellet. Ble fiskemiddag på kvelden. Her fikk jeg mye fisk mellom 300 og 400g, men de smaker nå godt og gjør seg bra i steikepanna. Solnedgangen var av det finere slaget denne kvelden. Flautenuten 17. Juli Hviledag. Det var en mye gråere værtype denne dagen. Men etter frokost så heiv jeg på meg fiskevesten og tok med meg begge stengene mine, en flue og en slukstang. Jeg testa nesten enhver pytt her på platået men var ikke mye fisk som ville bite, etter endel timer så kom første regnskuren og første fisken beit, men også denne av det mindre slaget, så rett og slett ut som om det skulle bli en sånn tur hvor det var veldig vanskelig å få noe over 500g. Men de mindre fiskene smaker like godt, de er bare ikke like morsomme. Regnet økte på og jeg gikk tilbake til teltet og sov så og si vekk resten av dagen. Neste dag var planen og ta seg opp til Dimedalshøydene. 18. juli En grå morgen men det var heldigvis oppholds, så var egentlig en veldig fin dag å gå. ikke like varmt som det hadde vært de siste dagene. Selve turen gikk egentlig ganske så greit og jeg fant en fin plass oppe i høyden ved et vann hvor jeg hadde kortest mulig vei til de fleste vann her oppe. Her hadde jeg og tenkt å ta en ekstra dag, er så mange vann her som kan huse fin fisk så jeg ville ha muligheten til å finne noen av dem. Var godt med fisk i det vannet jeg satt opp teltet så matfisk var det ingen problemer med. I skumringa så jeg noe jeg aldri hadde sett før, en fjellrev, ganske morsomt egentlig. Største overraskelsen var vel egentlig hvor liten den var. 19. juli Denne dagen skulle vies masse fiske, men fisken var ikke helt i det humøret denne dagen så ble bare et par småpinner i løpet av hele dagen, så det var ganske nedtur. Men en kan jo ikke treffe på bettet hver gang en ønsker. Kom meg opp på en topp denne dagen og fikk ringt hjem og beroliget hun som bor der med at alt var fint med meg. Fikk også inn ei ny værmelding, og den så ikke dum ut. Teltplassen på dimedalshøydene 20. juli Flyttet camp litt denne dagen, var ikke lange labbeturen, men det var noen høydemeter ned. Så jeg slo vel opp teltet denne dagen i 12 tida. så med andre mye tid til å fiske, og det gjorde jeg. Fisk ble det og, faktisk den største på turen så langt, og den ble tatt på en liten mygg. Var blitt så lei av og slenge sluk ut i vannet uten og få napp, så fant jeg fram fluestanga og monterte ei mygg kasta pent ut og satt meg ned for bare å se på landskapet rundt meg. Etter kanskje en 4-5 min så kom en fin ørret og ville ha den lille saken jeg hadde lagd hjemme i stua. Fisken veide 550g, sånn som denne turen hadde vært så ble jo den et fint beist. Ble fisket endel resten av kvelden men fikk ikke noe større enn den jeg hadde fått på flua. Kaffe på tur er viktig Rund og finTjukk og fin 21. juli Ny dag ny vandring. Nå ville jeg sørover. Planen min var å gå sørover for å komme ned til kvenna og følge denne tilbake til Litlos. Denne dagen labbet jeg inn i helt ukjent terreng for min del, men kom til det vannet jeg hadde sett for meg hjemme kanskje skulle kunne huse fin fisk. Vannet var dypt og fint med noen litt grunnere områder. Alt tilsa at dette skulle være plassen. Eneste var at vinden hadde virkelig tatt seg opp endel nå, men teltet jeg hadde med på denne turen skal tåle ganske så mye (Helsport reinsfjell 2 pro). Monterte på litt våksne sluker og begynte deljinga med sluk, kaste sveive, kaste sveive, kaste sveive. Ikke et napp fikk jeg de første timene, ikke noe tegn til fisk så jeg, men jeg kunne nå se på steinene i vannkanten at det var fiskemat her, så mulighetene bør være der. Så kom hugget jeg hadde venta på, det føltes som noen virkelig røska til det de kunne på stanga, jeg var i himmelen i hele 5 sekunder så var den borte, og ikke et napp til fikk jeg her. Men vannet skal besøkes igjen, ingen tvil om det. 22. juli Denne dagen gikk turen ned til Kvenna. La meg til litt ovenfor øvsta krokavennet ved 1145. Her ble det fisk på første kast, en fin fin fisk på 450g og den gikk direkte i steikepanna. Her ble det mye fisk i løpet av dagen, største på 500g, men den var lang og tynn. så om en bare skal ha fisk er absolutt dette en fin plass. Hadde i utgangspunktet tenkt å bli her en dag til, men fant ut at jeg hadde lyst å ta turen til Litlos for litt luksus. Om en ser nøye etter så er det tre reinsdyr der 23. juli Pakka sekken tidlig på morraen og tok turen til litlos og var vel framme før 12 og fikk sikra meg ei seng. Denne dagen var tiltenkt litt komfort, så ble 3 retters middag og endel av de brune kalde gode. Det ble en ganske sen kveld. Utsikten på Litlos er det ingenting feil med 24. juli Våknet tidlig og begnyte å gå mot Vassdalen, dette var en grå dag og det var meldt enda gråere vær dagen etter. Så med tanke på at det var sånn vær som var meldt så begynte min tur å gå mot slutten, og etterhvert som jeg gikk denne dagen så ble jeg mer og mer motivert til å gå helt til bilen noe jeg også gjorde. Frista lite å bare sitte i et telt for å vente på at en dag bare skulle gå, så da fikk jeg da heller bare ta den turen helt ned til bilen. Alt i alt hadde jeg en veldig fin tur med gode temperaturer og et vær en bare kan drømme om. var to dager med regn ellers så var det så og si ikke ei dråpe. Uvant var det og å bli skikkelig sliten pga varme. Glad jeg var smart nok til å drikke masse vann. Og denne kommende sesongen kommer jeg til å få gått endel mere med sekk før langturen 2019 skal gjennomføres.
    1 poeng
  18. Tenkte det var på tide med treski, og hva er da bedre enn å lage dem selv? Helved av furu. De er ca 210 lange, bredde 135/95/110. Dette bærer i løssnøen! De er nå satt opp med telemarkbinding. Ei brei planke ble delt i to, den ene formet ferdig, og så tegnet over på den andre delen av planka. Tykkelsen ble teljet ut med øks. Tuppen dampes, og det settes bøy.
    1 poeng
  19. Ja da, jeg vet det er januar og vinter og slikt. Men etter å ha kjøpt en ny Speedmaster DX, og latt den stå i hjørnet i 3 dager måtte den prøves. Bitevillig lyr og kalde tær ble det også på en januartur ved fjorden. Ellers også litt ski, vinter og en sommerfilm fra Indre Troms på bloggen de siste dagene.
    1 poeng
  20. Den er støpt i glassfiber med bevernylon trekk. Den skal få Cordura, men det må jeg bestille fra Extremtextil. Jeg har noen bilder fra prosessen frem. Pluggen til formen. Den er laget av membranplater og mye glassfibersparkel Pussing og et lag med polyester og gelcoat Litt formgiving Da har jeg støpt av pluggen og fått en form til å støpe i. Ferdig støpt pulk og montering av sledebelegg. Dette er det samme belegget som er på hundesleder. Sying av trekk og stropper. Montering av aluskinne ,stropper og trekk
    1 poeng
  21. Da har jeg forsøkt meg på en prototype. Er det noen åpenbare blemmer eller svakheter her som dere ser, eller kan dette funke?
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.