Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. des. 2018 i alle områder

  1. 3 dager med nærturer og is i fokus ila romjula. Noen bilder fra kveldens tur nedenfor. 😊 @Gittiamo syntes det var nok løs is fra oven og ville opp selv. 😅 Siste tur for å plukke ned isskruer og andre sikringer.
    4 poeng
  2. 2018 går mot slutten! Det har vært et topp år med mange turopplevelser! Jeg satt ny personlig rekord med nærmere 90 netter i telt! Har skrevet et blogginnlegg med MASSE bilder fra turene dette året! Godt nyttår folkens!
    3 poeng
  3. Godt forslag, problemet er bare det at kona mi har en god/stygg/fantastisk (stryk det som ikke passer) evne til å alltid prioritere ungene først. Hvis jeg hadde gitt henne ett gavekort på x kr der og der ville hun brukt noe på seg selv og resten på ungene. Det er både prisverdig og flott, men akkurat nå ville jeg prioritere henne. Derfor må jeg kjøpe noe fysisk. Når det er sagt - jeg endte opp med Forcemaster. Det ble en kombinasjon av pris/anbefaling. Prisen var såpass god at jeg la på Fjellreven keb curved bukser som jeg fant til 1499 på Gmax. Ingen dårlig pris det heller. Det stod på ønskelisten det og. Og skulle kona kjøpt bukse selv hadde hun aldri kjøpt et plagg med normalpris på 2300,-...
    3 poeng
  4. Kjapp tradisjonsrik ribbebrenner-tur til Valøytind ytterst på Ytre Vikna i formiddag: Fikk litt regn idet jeg nådde toppen, og heiv på den lette skalljakka over vindjakken. Da kulingen begynte å piske meg med hagl, tok jeg det som et tegn på at det var tid for å gå ned igjen. Ikke lange turen - jeg så ikke på klokken, men det tok neppe mer enn tre kvarter til sammen. Da er ustadig vær ikke så nøye, og det er uasnett deilig å komme seg ut og lufte vekk litt julematos Og det er min topp nr 10 på RIL Fjelltrimmen 2018
    3 poeng
  5. Helt lett stativ med bein lignende teltstenger eksisterer. De blir for ustabile til å være praktisk. Men ikke nødvendig med like tungt og stabilt stativ til et kompaktkamera som til et speilrefleks med teleobjektiv selvsagt. Lette stativ fra Elkjøp o.l. er helt greie for et kompaktkamera eller lite systemkamera. De kan selvsagt bli litt ustabile for lang lukkertid i frisk bris. For litt mer stabiltet på lette "elkjøpstativ" kan du henge et lodd under stativhodet (f.eks. kameraveske eller en pakksekk). Gorillapod som nevnt er et lett alternativ som fungerer bra. Er litt lavt, men med bruk av trær, terrenget, stein, sekken eller annet fungerer det i de fleste situasjoner sammen med et lett kamera. På hard snø kan du bøye føttene slik at det gir litt mer flate og ikke synker så lett. Med løs snø finner du frem primusplaten eller lignende.
    2 poeng
  6. Det er akkurat sånn det føles ja. Jeg var redd jeg ville få store mentale skader etter min jobb. Jeg skjelver fortsatt men takker høyere makter for GT for den mentale helsas skyld.
    2 poeng
  7. Takk for gode svar! Burde da være mulig å lage et stativ av teltstenger eller liknende for kompaktkamera uten objektiv som flytter tyngdepunktet. Når jeg har kjøpt "superlight" telt til mangfoldige tusen, blir det for dumt å drasse på flere kg tungt fotostativ.
    1 poeng
  8. Norrøna Tamok. Egentlig en ski-jakke, men den er lang nok til å gå over rumpen.
    1 poeng
  9. Et enkelt og billig triks noen landskapsfotografer bruker på trebens-stativer når de skal ta bilder på sandstrender der det er fare for beina siger ned i sanden er å legge 3 CD-plater under og sette beina i hullene.. Men noe sier meg at kanskje det blir litt glatt på snø, om det blir liggende på toppen. Men er man litt teknisk anlagt kan man lett lage noe selv som funker på samme måten bare med noen enkle pigger. Men må si meg enig med Bjørn J. her - Et slikt stativ etter dine kriterier finnes ikke. Jeg har alltid med meg et lite Benro karbonstativ som jeg anser som lite, lett og høyt nok, men det veier fortsatt 1,6kg med et stort kulehode, eller 1,1kg med lite kulehode. Og lite i størrelse, vel det pakkes lettest på utsiden av sekken enn oppi. Billig er det heller ikke, selv om det ble kjøpt på salg hos ScandinavianPhoto i Oslo. Billigstativene man får hos Elkjøp og Power er kanskje billige, lette og høye nok, men i mine øyne er disse stativene å regne som søppel og bør ikke vurderes i "nød" en gang..
    1 poeng
  10. Jeg har Strømeng i 5" og 9" 5"ern henger ofte i beltet mens 9"ern ligger alltid i sekken. Om jeg måtte velge så hadde jeg beholdt 5"ern. Den store joikesabelen ligger ofte hjemme nå etter at en Gränsfors Outdoor øks kom i hus
    1 poeng
  11. Da har jeg prøvd å ta av gammelt lim. Mitt tips. Skaff en ny jobb med bedre lønn så man kan kjøpe nye feller. Å dra av gammelt lim er søren meg verre enn å tømme en festivaldo jo. Aldri aldri mer. Aldri!!
    1 poeng
  12. Plusspoeng for at han har med seg sigar på tur!
    1 poeng
  13. Stilig! Men jeg synes han ga hunden for mye bacon. Bacon er veldig salt.
    1 poeng
  14. Først velkommen til forumet. Dette kan løses, men: Har du nærbilder av brenneren hadde det hjulpet. Er den helt ny eller brukt? Har den funket som den skal før? I 99% av tilfellene er det at du ikke har utført rensing riktig, eller nok antall ganger, som gjør dette, også ved periodiske feil. Feilen er som regel en sot klomp i enten Dysa merket 1, innløpet merket 2. Det kan også være mye sot i selve brennerhode, men dette er sjelden. Følg dette til punkt å prikke. Du ser her at du skal dra wire 20 ganger, og det er veldig viktig at du dytter den til den butter hver gang, ellers hjelper det ikke. Det er vanligvis der hvor kabelen stopper at det er sot. Punkt 9 : Gjenta er et meget bra tips. Ha gjerne en hvit/klar kopp du samler opp vaskebensin i. Du må rense til det ikke er igjen sotpartikler i koppen etter skylling. Grunntanken er at du skal "dytte" og skylle ut sota fra flaska, og gjennom systemet ut. Tilgang til trykkluft kan gjøre dette lettere, men er ikke nødvendig, gjenta rensing går også. Funker ikke dette, er det flere muligheter: Det kan være feil dyse som sitter i (det finnes flere som passer fysisk) Det kan være feil/skade på dysa Brennerhode må demonteres og rengjøres. Ekstremt mye sot/feil på brenner/ feil forvarmet. Sjekk om hva som står på dysene dine, tabellen er fra universal modellen. Edit: Har du ei dyse med for stor åpning, vil den gi for mye drivstoff - økende problem med økende trykk. Hva har du rensket dysa med? Test disse rådene, og gi en tilbakemelding. Jeg har fått igang alle brennerne jeg har prøvd på så langt, og har en liten samling av de vanligste, også begge whisperlight modellene. Sjekk mitt turutstyr og Primus Multifuel med periodisk feil - Dag for dag tråden. Whisperlight har en historikk på kullosforgiftning som få andre brennere, så at de brenner urent har skjedd før. Det er en god brenner, stille, lett og enkel å vedlikeholde selv i felten. Får du den ikke til, kan du komme innom meg i Sundvolden eller sende den til meg, så kan jeg se på den for deg. Lykke til, og gi en tilbakemelding på punktene og hvordan det går. Det er til hjelp for andre etter deg.
    1 poeng
  15. Med Bestyrerinnen langs sjøen. Andre juledag var Bestyrerinnen klar for tur. Vi hadde ingen avtaler og kunne bestemme selv hva vi skulle gjøre denne dagen. Det passer godt med en litt mer aktiv dag etter noen dager med STORE måltider og mye kalorier – hele de lange dagene. Med et par dager uten trening og andre fysiske utskeielser, var jeg også klar for tur, men helst på i hvert fall over to timer. En langtur etter «nytt» oppsett. Hvor turen skulle gå var vi ikke helt enige om. Været avgjør jo ofte hvor vi legger turene, og denne dagen var det både tåke og nedbør hjemme. Ikke mye, men nok til at det var litt «surt». Siden det var varmegrader og omtrent vindstille, passet det ikke helt med en tur i skog. Det er til å bli gjennomvåt av.... Åpent landskap med andre ord. Vi satte kursen mot høgjæren. Og tåkehavet. Det ble mer og mer regn i tillegg til tåka jo lengre opp vi kom. Ikke noe trivelig turvær i det hele tatt. Skulle vi heller sette kursen mot kysten? Den nærmeste parkeringsplassen var Varhaug gamle kirke. Den ligger ved «Kongeveien». Den gamle veien langs sjøen. Nå hadde jeg gått fra Hå til kirkegården på lørdager, og var ikke helt tent på en gjentakelse, og turen frem og tilbake er lang – for Bestyrerinnen. For meg går det jo greit – av og til.... Bestyrerinnen har i etapper tatt turen fra Tungenes til Egersund. Et år senere forsøkte vi oss på å gå fra kirkegården og sørover. Den gangen ble vi stoppet av en bekk etter ca 3,5 kilometer. Det kunne være greit å prøve seg på den turen en gang til. Det var ingen biler ved kirkegården, men en god del mennesker på veien bare et stykke lengre sør. De første 1,5 kilometrene er det gårdsvei og fine forhold . Videre mot Madland havn går stien over marker og bekker mellom markene.. Rett før Madland havn ligger det rester av en båt som gikk på grunn i 1967. MS Norfrost, restene av baugen er godt synlig, men det er også lett å se at sjø og vind har ødelagt mye. Vi fortsatte sørover. Heldigvis var det en ny bru der vi snudde forrige gang. Vi kom greit videre. Fortsatt ute i marka og over noen myrsøkk. Det var heldigvis forholdsvis tørt.Det siste stykket mot Hårr, gikk på tydelige rester av den gamle veien. Rett før sjøhuset på Stavnheim, gikk stien over en høy og bred steingard. En tanksperring fra krigen. Nå er det mange slike minner fra krigen langs sjøen, men det er imponerende å se hva som ble gjort av helt unødvendige tiltak. På vei sørover hadde vi været i mot oss, selv om det omtrent var vindstille. Det var yr i lufta og buksa og jakken ble våte gjennom i fronten. Jeg gikk uten gore-tex`en, men hadde blitt like våt om jeg hadde holdt svetten inne i jakken. Tilbaketuren gikk rasker, og med yr og skodde «bakfra» fikk vi en grei tur nordover. Det ble litt over en mil tilsammen. En god del av turen etter Madland havn gikk uten skikkelig sti og selv om det er flatt, så måtte vi konsentrere oss om hvor vi satte føttene inne i mellom steiner og tuer. Det ble mye sorpe opp over buksebeina etter hvert, men en fin tur for det. Les hele artikkelen
    1 poeng
  16. Bushcraft som det så moderne kalles i enkelte kretser er vel strengt talt ikke noe annet enn relativt standard vinteroverlsesmetoder som Forsvaret selv har benyttet og lært bort til bla. Royal Marines m.fl. 30 år siden jeg lå i en slik sist og mener fortsatt at telt er bedre
    1 poeng
  17. Hei Jeg vil foreslå at du tar en tur til Angler i Nydalen. Der er en kjempefin sportsfiskebutikk som helt sikkert kan hjelpe deg med å finne noe passende. De har også mange gode tilbud for tiden. Lykke til !
    1 poeng
  18. Ikke akkurat i dag, ei heller i går, men legger ut en liten collage av turbilder fra Tenerife hvor vi tilbragte første halvdel av desember. En flott tur-øy for de som ikke orker å ligge på en solseng hele ferien. Bildene er fra Barranco del Infierno, Teide, Montana de los Brezos og Los Gigantes.
    1 poeng
  19. I går var det 2-3 uker siden jeg var på tur, så måtte ha meg en tur. Det ble i Maridalsalpene: fra Vaggestein opp til Mellomkollen, videre til Tømte gård, forbi Tømtehytta og ned til Vaggestein. Rundt tjue centimeter snø, temperatur rundt null, drypping fra trærne. Var ute i tre timer, møtte bare fire personer / to turfølger. Utsikten fra Mellomkollen var kanskje mer imponerende enn selve turen. Fra Mellomkollen, Oslofjorden i det fjerne:
    1 poeng
  20. Utrolig flott lys over Oslofjorden idag. 1. Juledag så ingen stor tur på meg denne gangen, men en liten tur for å få seg litt luft. Turen gikk innom Ellefen på Nærsnes for å nyte det flotte lyset, jeg har oppdatert bloggen med noen bilder av Oslofjorden idag: Romjulslys over Oslofjorden
    1 poeng
  21. En rask tur utover fra Rørvik til hytta ved Langvatnet i Vikna, nesten blitt en juletradisjon: Det var isete i stien, men jeg gadd ikke stoppe for å ta på broddene som lå i sekken - så dermed falt jeg selvsagt så lang jeg var. Tok derfor en stopp like etterpå, ved "Einarhytta", og satte på noen Grivel-brodder som jeg aldri har prøvd før. Grove saker som funket knall - eneste aberet er at de er litt tunge. Så ble det en tur opp på Vattatua, videre til gapahuken i Bardalen (der jeg skrev meg inn i boken), før ferden gikk videre til hytta ved Langvatnet. Skikkelig flott og tykk is jeg gikk på det siste stykket - det var vel -8°C i natt, og fortsatt rundt -6°C da jeg ankom ved lunsjtider. Fyrte opp i både kjøkkenovnen, og peisovnen på stua, temperaturen kom raskt over på plussiden, og kaffen var nytrukket da jeg satte meg ned for å skrive litt i hytteboken. Der avsluttet jeg skriveriene på samme vis som jeg gjør her: God jul!
    1 poeng
  22. Det er fargetid i nord, og jeg klarte såvidt å komme meg ut i går selv om det ikke er så mange timene man har å gjøre på. Fikk prøvd ny tørrdrakt også, eller "ny" - den var jo brukt en gang da jeg kjøpte den. Resten av bildene ligger HER i bloggen.
    1 poeng
  23. På forsommeren fant jeg ut at jeg måtte ha meg en tur nordover. Forrige tur nord for Sør-Norge var Sylene for elleve år siden, så det var på tide. Kikket på flere turområder, og falt ned på Rago. som det er mange fine bilder fra - dramatisk og vakker natur. Da langtidsvarselet så bra ut ble togbilletter bestilt: Oslo - Trondheim og Trondheim - Fauske, og tilbake, for en åtte dagers tur. Endelig var avreisedagen der, dro med morgentoget til Trondheim, der ble det lang byvandring i knallvær, og både lunsj og middag, før jeg gikk på nattoget mot Bodø. Ankom Fauske på morgenen, så en 20 minutters busstur til utløpet av Nordfjorden, hvor jeg hoppet av. Etter noen hundre meter gjennom en dårlig opplyst tunell, tok jeg en enkel frokost nede ved fjorden. Så var jeg igang! Mot Rago: Kilometrene langs veien gikk greit unna, og det var lite trafikk. Tok stien oppover Sanddalen i retning Litlverivannet, bra stigning på den stien. Etterhvert kom kleggen som gikk etter leggene, så det var bare å holde beina i gang. Kommet noen høydemeter opp, utsikt mot Nordfjorden, hvor jeg hadde kommet fra: Grei sti, litt kronglete enkelte steder. Litlverivannet i det fjerne: Framme ved Litlverivannet etter en ikke veldig lang dagsmarsj: Før turen hadde jeg lurt på muligheten for å finne teltplass med utsikt mot fossen, det hadde vært virkelig ideelt, men svaene nedover mot Litverivannet var ikke flate nok. Isteden ble det teltplass på en slags hylle, med utsikt mot dalen, elva og elvemeandrene. Det var liggeplass nok for en person, men ikke så mye mer. Lå to netter i telt ved fossen. Gikk videre østover, fant enda bedre utsikt mot fossen en drøy kilometer fra brua over fossen. Mener å huske at det er mulig med leirplass her, men det er et stykke til friskt vann: Ragotoppen i det fjerne. Hadde opprinnelig planer om å dra opp dit, kanskje ta et slag innover i Sverige, men siden det var meldt grått og regn dagen etter, fant jeg det får bli til en annen gang. Istedet slo jeg opp teltet på en fin plass ved et av de nedre Sølvskarvannene, ble der i to netter, leste bok og drakk te i regnet. Lettgått sti i retning Storskogvannet til venstre. Fine teltplasser ved vannet til høyre i bildet. Det var enkelte bratte partier på vei mot Storskogvannet, hvor jeg måtte bruke hendende, ellers grei sti. Klart vann i Storskogvannet: Så endel telt ved Storskogvannet - ikke rart så fint som det er her. Utløpet av Storskogvannet: Gikk nå videre vestover. Småbratt en drøy kilometer fra utløpet av Storskogvannet, og storslått utsikt: Tok av fra stien, fant en høytligende teltplass med utsikt mot fossen, kanskje fem hundre meter nord for Heligholet: Neste dag: tur ned til elva, til Tjønnmoa. Tok et forfriskende bad i elva, ved sandbanken som kan sees på de tidligere bildene av elva og dalen. Soltørket kroppen etterpå, herlig! Bratt sandbanke som elva har gravd ut: Dagen etterpå ble det ikke så mye av, hadde god tid til toget som skulle gå om noen dager, og det var skikkelig varmt, viste seg da jeg var tilbake i sivilisasjonen at det hadde vært en av de varmeste dagene i sommer. Slanget meg i skyggen av noen store furutrær ved leiren, og leste bok. Neste dag var siste dag på tur. Etter å ha gått gjennom Nordskaret har jeg kommet ned til elva. Det var helt klart vann, småfisk svømte rundt, det var stille og fredelig, satt lenge her: Idyll: Hengebrua ved Melloforsen: Skuer tilbake mot fjellene: Endte fotturen nede ved Lakshola. Oppsummert: brukte en uke på en tur som kunne vært gjort unna på to dager. Er en av de minst aktive fotturene jeg har hatt, men ingen grunn til å være misfornøyd, for det var en skikkelig bra tur! Tok nattoget fra Fauske, flott å suse gjennom Nordlandsnaturen en lys sommernatt.
    1 poeng
  24. Hei, Jeg har et par Hestra fjellvotten som jeg har kjøpt nylig da jeg ønsket vann- og vindtette votter. Liker også veldig godt muligheten for å ta ut foret på Hestra Fjellvotten slik at trekket kan brukes på vindfulle dager på sommeren også. Etter å ha brukt de på tur i helgen var de klissvåte rett gjennom, og forstår ikke dette helt da de oppgis å være vanntette. Er dette noe man må forvente etter et par timer regn? Er det evt. noen som har andre tips til vanntette allround votter? På forhånd takk for svar!
    1 poeng
  25. Jeg har kjøpt brukt telt her på forumet. Akkurat det teltet jeg hadde sett meg ut å vente på til jeg fant det på et eller annet salg. Da Helsport Ringstind 2 Pro dukket opp i kjøp og salg for litt siden ble jeg lett fortvilet, for nå har jeg ikke noen ekstra penger før om 1,5 måned. Jeg sendte likevel en interessert-men-har-ikke-råd-akkurat-nå-melding til selger, som likevel tilbød meg teltet mot senere betaling. For et fint forum! Fantastisk! Tror det blir telttur allerede til neste uke.
    1 poeng
  26. Ja eg teltar berre i hagen faktisk 😉
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.