Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. okt. 2018 i alle områder

  1. Denne cella ligger ganske nære E16 ved Nes i Hole. Men husk at under krigen så var ikke dagens trasé bygget, men gikk langs Neslandet. Selv i dag er det over 200 høydemeter opp. Cella kan nåes fra enten oversiden eller som vi valgte og parkere på plassen rett nord for Nestunnelen. Der er det en plass som det går an å komme til hvis du kjører fra Oslo. Kommer du fra Hønefoss må du kjøre til E16 går inn på veien til Drammen RV285 og kjøre under E16 og tilbake. Det er doble sperrelinjer og mye trafikk. Skal du komme til cella med kollektiv transport må dere gå av ved Humledal og gå øvre vei. Bussen kjører så og si ikke via Neslandet lenger, men er et lite drosje for buss alternativ, hvis du bestiller i god tid. Vi gikk dem gamle seterveien til Nessetera opp Nesseterdalen. @kokken81 Var deltager 2 nok en gang. Anbefaler god sko, da det er steinete. Litt oppe i dalen, gikk vi stien litt nordover på Hvalpåssiden. Den er ikke merket. Blir noen meter oppover, og vi ser ned mot Lier. Vi hadde med en lokal kjentmann Ola Ø. Hoel som kunne veien, det var veldig lurt. Helt nede i høyre hjørne av bilde syns faktisk E16!. Det er 1.1 km å gå, og vi brukte 45 minutter på turen opp. Cella var under krigen helt dekket med granbar på taket, og busker oppetter veggene. Pappen på utsiden, skulle hindre refleksjoner. Laftet på stedet, med lokalt tømmer. Den er ulåst, og det var ikke mer en ca 10 navn i boka siste året. Kjentmannspost nr 13, 2006-2008. Det står at det fleste klokelig går inn ovnenfra. Men kan du veien, er nedenfra helt greit. Spartansk innredning Hytta er lav, sjelden lav faktisk. Cella er ikke tegnet inn på offisielle norske kart. Ble nok aldri søkt om byggeløyve. På Open street kartet er den tegnet inn. Der er også den øvre stibiten tegnet inn, men den nedenfra mangler. I denne tråden ligger det litt mer info om navigering som kan være kjekt å vite før dere går i gang. GPS posisjon. Her går stien fra E16. Legger ved gpx fila. Har valgt å lage et innlegg pr celle, slik at det skal være lettere å finne/søke opp. Det er mulig å besøke 3 celler på en tur, dette blir et eget innlegg, da det er noen triks ute å går. Er det noen som vil gå hit, men er usikker så ta kontakt, så kan jeg sikkert være med som kjentmann. Celle Baklia ver 2.gpx
    10 poeng
  2. Dessverre så er jo dette et problem over alt. Men, jeg har håp for framtiden. Det er mye mer fokus på dette nå enn det var før. Man skal ikke veldig mange år tilbake før det var allmenn akseptert at søppel, det graver vi bare ned. Jeg har unger i barnehage og barneskole. Der har de klart noe som de ikke klarte når jeg var i samme alder. De har solgt inn miljøperspektivet på en virkelig god måte. Mine unger, og mine ungers venner har en "selvfølgelig" holdning til at søppel skal ikke finnes andre plasser enn i søppelbøtten. Håper (og tror) at mange av dagens unger tar med seg denne holdningen opp igjennom oppveksten. Det fordrer at vi foreldre ikke ødelegger innsalget barnehage og skole har gjort. Da er det jo bra at barna passer på oss voksne
    8 poeng
  3. Det ble en liten jakttur bak huset når været først var av det greie slaget. (Dvs kjørte et par hundre meter opp veien her da jeg ikke liker rusle lags fortauet med våpen stikkende opp av sekken...) Det veksler mellom sommer og vinter nuh. Skal ikke så veldig langt opp i lia før det veksler til vinter...
    8 poeng
  4. I dette tilfelle er ikke syklisten «bare» til irritasjon, men han hindrer jo hele trafikken ut av Oslo i rushen. Han driter i at det sitter småbarnsforeldre på bussen med en sjukt stramt tidsskjema. Han driter i at det står folk langs veien på holdeplassene og venter på bussen. Mens de puster inn all eksos fra den tette trafikken. Han driter i andre så lenge han får sykle sine maks 40 km/t fordi han er viktigere enn alle andre. Å sykle på sykkelveien betyr jo at han kanskje må bremse opp en og annen gang. Det skulle tatt seg ut på Strava’n det 🤪 Strekket det er snakk om er trangt og uoversiktlig. Det er ikke plass til noe syklister der. Og sykkelveien bak gjerdet er brei nok for sykler i begge retninger og gående. Spør du meg er denne syklisten er skikkelig vott.
    8 poeng
  5. Veldig artig tanke. Her kommer det jeg ville valgt om jeg ikke hadde noe fra før, måtte kjøpe nytt og kun hadde 5.000,- Telt: Bergans Trysil 2 - 1499,- (Selges ofte til rundt 1000,- på tilbud) Sovepose: Mammut Ajungilak Nordic OTI 3-season 195L - 879,- Liggeunderlag: Mammut Bamse - 399,- Ryggsekk: Osprey Kestrel 68 - 1349,- Kjelesett: Trangia kaffekjele, Trangia stekepanne og klype 129,- + 129,- + 49,- = 307,- Gassbrenner: Firemaple roaring flame - 249,- Kniv - Morakniv - 89,- Sum: 4.771,- Da har jeg litt igjen til gass og eventuelt myggmiddel Kopp og bestikk kunne jeg tatt fra kjøkkenet hjemme. Egentlig skremmende øvelse. Jeg er helt sikker på at jeg hadde hatt det (nesten) like fint med dette utstyret. Bare teltet jeg har koster mer enn alt dette til sammen.
    7 poeng
  6. En bra oppfordring fra nasjonalparkforvalteren der - det blir flydd ut noen sekker med søppel..
    5 poeng
  7. Rota frem en klassiker, så ble det søndagstur med varm lunsj. SVEA 123 med Sigg tourist. Ikke helt stormkjøkken, men nesten. Utrolig at slikt virker omtrent uten vedlikehold når det er rundt 60 år gammelt.
    5 poeng
  8. Artig filosofi fra Andersen dette. Sykkelistene kan ikke dele areal men fotgjengerene på deres premisser..... men bilistene skal dele areal på sykkelistenes primisser!! Man kan ikke sykle fort på en sykkelsti, for da må man ta hensyn til de gående. Men at bilene skal snigle seg avgårde med en sykkelist eller to forran seg, er bare som det skal være. Jeg vil ikke ta hensyn til noen, men alle skal ta hensyn til meg!!
    4 poeng
  9. Inspirert av tråden om prisnivået på DNT-hytter, så satt jeg og tenkte på hvor billig jeg kunne kjøpt inn det meste av turutstyret jeg behøver for å dra på tur gjennom 3 sesonger (vår-høst). Poenget var imidlertid ikke å finne billigst mulig utstyr, men det billigste utstyret som jeg tror jeg kunne hatt det komfortabelt på tur med. Grunnlaget for valgene er altså egne erfaringer, men samtidig er litt av poenget at jeg skal late som jeg ikke har noe utstyr fra før av, og at jeg ikke har all verdens tid til å anskaffe utstyret. Så det er en hypotetisk problemstilling hvor jeg har følgende forutsetninger: Later som at det akkurat nå er blitt vår, og at jeg skal være klar til å dra på første tur om ca 2 uker (som vel er en vanlig start på innkjøp av turutstyr for de aller fleste) kunne derfor ikke vært avhengig av brukt fra Finn eller å sitte og vente på gode tilbud Utstyret skal være egnet for bruk fra vår til høst, både høyfjell og i skog, men så klart er det værforbehold (mest mulig allsidig førstegangsutstyr er poenget) Billig, men komfortabelt både i sol og regn (hva som er komfortabelt er selvfølgelig individuelt) Ser bort fra forbruksvarer, bestikk/kopp/tallerken, klær og sko For at jeg skulle hatt det komfortabelt på tur, måtte jeg ha lagt ut ca 10 000 kroner. Allikevel er det veldig mye småtteri som mangler før man er helt klar til tur, og som mange nok måtte kjøpt i tillegg. Her er lista mi: Handleliste på Prisjakt Jeg betaler altså ekstra for bedre plass i teltet, og har et opplåsbart liggeunderlag i tillegg til et reserveunderlag (bamse), som også brukes som sitteunderlag utafor teltet. Men begge disse ville jeg hatt dersom jeg skulle hatt det komfortabelt på tur med dette utstyret. Hvor billig kunne du dratt på tur?
    3 poeng
  10. Jeg digger NRK. De har lagt ut noen gode gamle klipp på «Fjellvett» Det ble en skikkelig mimrestund her nå. Og en aldri så liten «thank you» til teknologien. Verdt å se. Spesielt om du skal kose deg med litt cabaret og campari.
    3 poeng
  11. Bestilt. Stoler på dere og egen research
    3 poeng
  12. Nå er dere kranglete @Terka og @Gittiamo Caset er helt reelt for svært mange for tida. De har et ønske om å reise på turer, ikke en tur. Mange har kanskje vært med noen med mer erfaring et par ganger med lånt utstyr. Nå ønsker de å skaffe det de trenger for å være uavhengig av andre. Helt enig at det vil være lurt å kjøpe noe brukt men mitt eksempel viser at man kan få godt kvalitetsutstyr for prisen av en helg på hotell.
    3 poeng
  13. Dette er et godt tankeeksperiment, for det er veldig klart at det kan være en litt for høy startpris for mange. Jeg har selv kjøpt mye av basisutstyr det siste året, men hadde ikke hatt råd til å kjøpe alt på to ukers impuls. Jeg har gjort research og ventet til det jeg skulle ha kom på bra nok tilbud i løpet av et år. Jeg har ikke kjøpt noen dyre saker som telt, liggeunderlag, sovepose eller fjellstøvler uten svært gode tilbudspriser.
    3 poeng
  14. Slenger ut et par stemningsbilder fra Fjorda tatt 28.-29.oktober i fjor. ...sånn for å friste litt med dette området&årstiden. 😁
    3 poeng
  15. Man skal vel ikke felle trær noen sinne noen sted for bål. Trodde nå jeg da 🤔
    3 poeng
  16. Jeg og ei venninne stakk til Rondane i helgen. Høsttur og en - kanskje to topper var planen. Det ble kanskje mer vinter, og sykkelturen inn til Rondvassbu var heller strevsom med sykkelhjul som bare spant i løssnøen (så bedre ut ved parkeringen enn lenger opp langs veien) og med gir som enten ikke orket å flytte på seg eller plutselig flyttet på seg noen minutter etter man hadde forsøkt. Veslesmeden lørdag ble en luftig affære med vindkast så vi stadig måtte stoppe opp og et par ganger også sette oss ned for å ikke velte. Men opp kom vi! Søndag var det betraktelig bedre vær og en tur opp Storronden på planen. Gikk i sol og deilig vær - lite vind fram til siste biten før toppen og oppå. Litt tåke helt øverst, men av og til noen oppgløtt så det var mulig å se utover. Helt nydelig og veldig glad vi kom oss helt opp, selv om beina mine tidvis føltes som bly. En kjapp mat og kaffepause på Rondvassbu og så rusling tilbake til bilen. Med flotte Rondane bak oss, og et soldekt og snøfyllt Jotunheimen som blikkfang mot oss. Neste gang blir det forhåpentligvis tur med ski på beina! Jeg har slitt med høydeskrekk har syntes Hedmarksvidda og Ringsakerfjellene/Øyerfjellene her jeg bor har vært helt topp. De der høyere toppene i har kunne være for det samme siden de er så fryktelig bratte, så er jeg rimelig fornøyd med helga!! Man kommer langt med et forum som dette og venner (både fra forumet og utenfor) som dytter og drar og oppmuntrer og sier de rette tingene.
    3 poeng
  17. Hehe 😂Kunne i grunn vært et spennende prosjekt i seg selv å gi en XXL-selger utfordringen å sette sammen en like god pakke med et budsjett på 5000,-. Fordelen med å gjøre det selv er at en kan plukke litt av det beste fra noen forskjellige forhandlere. Jeg skjønner jo selvfølgelig også at vi som er over snittet mye på tur har mye bedre forutsetninger for å sette sammen brukbart utstyr til en billig penge enn en som er helt fersk. Uansett litt artig syntes jeg. Det gir litt perspektiv på "utstyrshysteriet". Jeg har vært litt der selv for noen år siden når jeg for alvor gjenopptok friluftslivet etter noen år med lite teltliv, men det har etterhvert gått over og nå syntes jeg i grunn det er mer moro å prøve å gjenbruke, la være å kjøpe (aller helst) eller kjøpe brukt om noe trenger erstatning.
    2 poeng
  18. Begynner vel å bli ganske mange her som har erfaringer med den posen etterhvert ellers har@Bjarne H.S. har skrevet en sak om denne posen på bloggen sin
    2 poeng
  19. Sliter litt med begrensningene du har satt her. Om jeg "plutselig" skulle på tur om to uker og ikke har noe av utstyret du nevner ville jeg først og fremst sjekker om jeg kunne låne av familie og venner. (Har selv mange ganger gladelig lånt ut telt, sovepose, liggeunderlag, brenner og kokekar/utstyr for å sende familie og venner ut på tur). Skulle jeg utelukke å låne, og ha "budsjettbegrensninger" mener jeg at 2 uker er helt ok tidsrom for på å skaffe noe på finn.no. (Solgte selv et telt i våres for 700,- som ble hentet samme dag dem skulle ut på tur.) Mine første 10-15 år på tur året rundt fra jeg flyttet ut hjemmefra var i telt jeg arvet (gitt videre til andre), Alta/Tyin soveposer fått og kjøpt billig, bamse+3cm oppblåsbart liggeunderlag, brukt storsekk, og et brukt Trangia sett med bensinbrenner. (At utstyrsomfanget i husholdningen nå ikke er sammenlignbart ift omfang og prisnivå lever jeg fint med all den tid inntektsnivået heller ikke er sammenlignbart. 😊) Om jeg skulle starte helt fra scratch (100% nybegynner uten peil på hvs jeg burde kjøpe) hadde jeg antagelig også vært veldig usikker på hva jeg burde kjøpe, ref. en del utsyrstråder her på fjellforum.no.
    2 poeng
  20. Finnemarka er et område mellom Drammen, Hokksund Vikersund og Sylling, og grenser til Tyrifjorden i nord. Et litt ukjent område for mange, selv om det ligger under en times biltur fra Oslo. For å spare litt høydemeter, tok vi bilen opp bomveien (50kr) som går til Breili, og videre bomveien (25kr) til Djupengropparkeringa. Da hadde vi spart over 500 høydemeter. Sto en bil parkert. Tydet på lite folk, noe som skulle vise seg å være rett, vi så ingen på 3 dager. Flott område som er vernet i nord, her er vi i kanten av naturreservatet. Vi gikk til den åpne koia Lunnaas, grunnen til dette var at det var tørt og bruk av primus var forbudt. Da hadde vi mulighet til å lage mat der inne om koia hadde vært opptatt. Fra koia gikk vi ned til Store Nykjua, der ble det fisket og konemor fikk en ørret. Lite vann der. Ørreten ble stekt på den panna som var i koia. Den smakt bra, som nyfisket og nystekt fisk alltid gjør. Lunnaas er en enkel og grei koie med både ved og gass, et stort rom, og et kott med en seng. Vi fisket også i Vesle Bumla og fikk en stor Abbor. Litt knotet og navigere, det er stier i område, men forskjellige kart gir forskjellig info. Kartet over er fra en plakat som stod ved koia. Kartet fra Geowier - kartverket skal være det mest oppdaterte, med det manglet også info om stier. Kart fra side 3 som jeg fant når jeg kom hjem. Men det er ikke telefondekning i området. Jeg syns det er fint, men det at det ikke er dekning stresser mange. Vi hadde med satelittelefon. Papirkartet viser enda mindre stier. Endte opp med å tegne av ruta på GeoViewer for å ha en viss peil på hvor stien gikk. Ingen av kildene viste seg og stemme, stien går helt langs land på Vesle Bumla. Vi gikk ned Jakobstigen. Trestiger er ikke hverdagskost. Stien på andre siden er small og tauet er bra og holde i. Var helt på grensa av hva konemor gjør, men hun gikk både opp og ned med sekken på. Vi gikk til det nordre «Pene Tjernet» hvor det er et flott nes. La merke til dette når jeg gikk Tyrifjorden rundt. Slike nes som ligger flott til, er det alltid spor etter bål og telt. Gode solforhold. Vi fikk plass til Duplexteltet, samlet sammen litt kongler og bøss måtte jevne litt men 200x115 cm i grunnflate gjør at teltet ofte smetter på plass steder en ikke skulle tro var store nok. De som tror små pinner og barnåler går gjennom bunnduken på Cuben fiber telt, burde vært her og sett på underlaget. Duplexteltet med dører slått opp, nesten som å ligge under en tarp som er myggfri. Ble noen timer med fiske, men her ble det ikke noe, på tross av mye vak. Konemor krever downmath 9 LW på tur, og det er ikke plass til 2 stk, så jeg tok neoair underlaget. Sony DAB-radioen henger i en krok i taket. Både den og GPSen ble ladet av Anker 21W panelet som funker knallbra. Litt dis om natta, her er kl 0530 Burde tatt ned klestørka, så hadde bilde blitt finere. Sekker må lagres ut når vi er to i teltet. Fint temp og bade i, greit å få vaske seg litt i varmen. Helinox stol er digg på tur. Siden det var forbud mot primus, varmet jeg vann på Barocook systemet. Til å med kokekaffe ble laget på dette. Driver å modifisere det litt, vondt å helle det over i en kopp/termos. Det er to fine plasser ved det søndre pene tjernet, så om plassen på neset er opptatt så er det flere muligheter, Lynnedslagsfuru blir alltid litt rare. Dette skiltet står ved en flat plass, helt av stein. Dette er ved Lårvika. Mange fine teltplasser langs Lårvika. Pause ved Gudbrandtjern, også en fin plass. Tre dager nesten uten dekning og ikke møtt folk føles litt ekslusivt. Så område anbefales, selv om det er mye opp og ned, og ikke av de raskeste stiene. For mere info: Kast deg utfor Jackobstigen
    2 poeng
  21. Det blir heldigvis færre av dem. Jeg ferdes på den veien mye med motorsykkelen og ser færre nå enn jeg gjorde for noen år siden, enda det er flere syklister på sykkelveien. Tror debatten etter "Tour de fyktløs" og dødsfallene påfølgende år gjorde sitt. Det er en vanvittig egoistisk og tåpelig tanke å si at det er jeg som syklist som utsetter meg for livsfare, så jeg kan ta sjansen. Det man da ikke tenker på er at bilister vil gjøre alt de kan for å unngå å skade syklisten, og det kan dermed oppstå kollisjoner mellom biler med påfølgende personskader. Jeg synes politiet har gjort noe veldig lurt gjennom å anmelde denne syklisten, så får man oppmerksomhet på saken igjen.
    2 poeng
  22. https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/syklist/trafikkregler/hvor-kan-du-sykle
    2 poeng
  23. Har montert Omnilite i et nova adapter slik at den kan bruke i Trangia. Har også stillebrenner til den fra Berniedawg. For å slippe og demontere/montere har jeg laget et kutt i Trangia sin triangle. Da bruker jeg den som bein hvis jeg ikke vil ha med hele Trangia stormkjøkkenet. Vekt med stillebrenner er 367 gram. Har også senket brenneren ned slik at den fordeler varmen bedre, samt laget en karbonfilt som dekker hele bunn. Kan nå forvarme uten høye flammer.
    1 poeng
  24. Lager en nerdetråd om et relativ rimelig og enkelt tunneltelt. Bergans lager vel dette teltet til flere, men da med litt forskjellige navn. Trysil/trollhetta. For å gjøre forvirringen enda verre er data som blir oppgitt også forskjellige. Grønt er riktig, Rødt er feil, og gult er tvilsomt eller litt feil. intersport Trillemarka 2-pers er et fantastisk turtelt med relativt lav vekt. Det består av inner- og yttertelt i solide materialer. Det har middels lav vekt og passer til camping og enkle fjellturer. Teltet har flere utstyrslommer, tørkesnor og ventilasjonsluke på begge kortsidene. Innerteltet har følgende mål: Bredde: 135 cm, lengde: 220 cm, :høyde 90 cm. Sovearealet er på 2,4 kvadratmeter. Vekt 2,5 kg. Fjellkjeden.no Bergans Trillemarka 2 personer telt har lav vekt, høy stabilitet og meget rask montering. Mye telt for pengene når du trenger et telt til bruk i skog og mark og enkle fjellturer. Mål på innertelt: BxLxH 135x 220x90 cm. Soveareal: 2,4 m². Egenskaper: Fortelt med glidelås i siden, utstyrlommer og tørkesnor, stor ventilasjonsluke i begge ender, yttertelt i polyesterduk 210, vannsøyle bunn/duk: 5000/3000mm, Vekt 2,5kg. Outnorth.no Mer om Trillemarka 2-pers Tent fra Bergans Lav vekt, høy stabilitet og meget rask montering. Fortelt med glidelås i siden. 2 Utstyrslommer og tørkesnor. Stor ventilasjonsluke i begge ender. Yttertelt i lett, formstabil polyesterduk som motstår UV stråling. Lette og sterke aluminiumsstenger som står godt i sterk vind. Bardun- og pluggfester for stabil montering. Kompresjonstrekk i superlett duk Egenskaper for Trillemarka 2-pers Tent: Vekt: 2,54 kg Beregnet på antall personer: 2 stk Vannsøyler, ytterduk: 3000 mm Vannsøyler, gulv: 5000 mm Dimensjon utvendig LxBxH: 360 x 170 x 95 cm Innertelt mål: 220 x 135 x 85 cm Pakkmål ca. (lengde x bredde x høyde):50 x 21 cm Antall innganger: 1 Antall teltplugger: 15 Ytterteltduk: Polyester Tykkelse ytterteltduk: 75 D Gulvduk: Polyester Tykkelse gulvduk:75 D Innerteltduk:Nylon/Polyamid Tykkelse innerteltduk:70 D Gsport Trillemarka 2-pers er et fantastisk turtelt med relativt lav vekt. Det består av inner- og yttertelt i solide materialer. Det har middels lav vekt og passer til camping og enkle fjellturer. Teltet har flere utstyrslommer, tørkesnor og ventilasjonsluke på begge kortsidene. Innerteltet har følgende mål: Bredde: 135 cm, engde: 220 cm, høyde: 90 cm. Sovearealet er på 2,4 kvadratmeter. Vekt ca 2,5 kg. Tomannstelt med glidelås i siden Ideelt turtelt for camping og enkle fjellturer Stor ventilasjonsluke på begge kortsider Riftforsterket yttertelt Utstyrslommer og tørkesnor Lett å sette opp Her er mine mål og betrakninger. Lite pakkevolum, her ved siden av 1,5 litersflaske. Strammere på posen er et pluss! Oppgitt vekt stemmer, ikke noe Helsport tillegg her, dette er med alt som kom med posen Vekt plugger og pluggpose, bra pluggpose som ikke må knytes, nok et pluss. Oppgitte mål på lappen på teltet stemmer dessverre ikke. Begge høyder er feil, samme med innerteltbredde. OK infolapp Litt info om allemannsretten også. Meget god kvalitet på stangkoppene, plass til doble stenger i de, men tror nok at stangkanalen blir i minste laget. Lang og god strammer, gjennomført kvalitet. Billige barduner uten reflex, men hakke bedre enn de billigste til Helsport. Krøller seg, og er ikke glad i alustrammere. De låser seg ikke uten press, og det blir for litt surr med bardunene under pakking. Men kommer til å bytte de ut til hilleberg sitt system. 15 enkle aluplugger, blir å bytte en del av disse til Y-typen fra eBay. Gode løkker til pluggene, men mangler strammere på alle sammen, burde i de minste vært 2 stk, helst i begge ender. Ekstra løkke og plugg til døra, det er også leppe over glidelåsen. Borrelås for å feste klaffen, men det er ikke tråd på glideren, blir ofte litt klirring av dette, kommer til å klippe de av og erstatte med tråd. Bra forsterkninger på pluggfester Står fint, døra på hit siden Litt rar bardunløsing på ventil og topp, legg merke til alu utgjevneren. En alu skive med litt grove kanter, bytter den ut med en plastring ALA Helsport. Stor dør, med full myggnetting med 2 egne glidelåser. Dørholder er på innsiden, litt uvant, og litt tungvint fra utsiden, men glidelåsen er ikke i bakken. Foretrekker den vanlige løsningen. Løsner døra, og du har brenneren på inne, og det løsner, havner døra fort i brenneren. Enkel lomme på ei side Dobbel på andre sia, vanlig løsning på innerteltdøra Kort glidelås på innerteltet få å kunne lukke ytre ventil på fotenden av teltet. Fester til tørkeloft/snorer. Med det er ingen tørkesnor, som en del skriver. Klirre system på glidelåsen her også, Her syns både indre og ytre glidelås. Hadde den vært lettere og lenger kunde det vært full åpning. Vil nok begrense ventilasjon litt. Ingen mulighet til å lukke helt i innerteltet. Mesh i hodeenden er fast og uten mulighet til å lukke den helt God avstand mellom inner og ytterteltet, gode strikker på innerteltet. Målt takhøyde i innerteltet. Det er lavt, og betydelig lavere enn de 90 cm som er oppgitt av enkelte. Målt bredde på innerteltet, oppgitt er 135 cm! Detalj av breddemål innvendig. Mål innvendig lengde, mangeler 10-12 cm i forhold til oppgitt mål. Teltet skrår mye i fotenden, og jeg har 40 cm høyde som et OK mål. Da blir innerteltlengden bare 157 cm. Høyde i ytterteltet på det høyeste. Konklusjon så langt. Bra håndverk, mye bedre enn prisen skulle tilsi. Står bra i vind, pga lav høyde. Er nok ingen problemer og brukte det fjellet. OK ventilasjon, det meste er greit. Ankepunket er innvendig høyde, og lengden på innerteltet. Litt håpløst med så mye feil i opplysninger, når det er førstegangskjøpere som sikkert går for dette teltet. Har så langt utført følgende: la det i vann, for å få tråden til å trutne. Smurt opp stenger/stangkanaler/glidelåser med siliconspray. Står på vent: Bytte barduner, strammere, endel av teltpluggene, sette tråd på glidere på glidelåsene, sette inn snor til tørking, ha på litt impregnering på sømmer og ytterteltet.
    1 poeng
  25. Denne milorg cella er veldig enkel å finne, A - forutsatt at du vet at den finnes, og B - bruker riktig kart/ kjentmann vi hadde med Ola Ø. Hoel. Denne cella er restaurert og kom prefabrikert i sin tid under krigen. Mye papp utvendig på denne også, det er i ettertid satt på et ekstra tak, dette for å redde den. Hele hytta hadde sunket ned, så eieren har gjort en stor jobb med å løfte den/grave ut jord. Her ligger den på offisielle kart. På open street kart er den ikke avmerket, så her det motsatte tilfelle enn på Baklia. Ref tips om kart og navigasjon. Her er den ikke tegnet inn. Her er koordinatene til denne. Du kan komme til denne cella på flere måter, følge skogsbilveien fra Holmedal gjerne på sykkel, eller gå fra Sørsetera, abboråsen, Manaskaret eller fra Celle Baklia som vi gjorde. Fjellknausen på høyre side er et tips. Her går stien inn til cella, ikke veldig lett å se. Kommunevåpenet til Hole. Denne cella er låst. "Forbudt Selvskudd utlagt" Fra denne cella kan du gå til celle Rolighet. Lager en egen rapport på hvordan gå til alle 3 cellene. Legger også ved gpx sporet fra veien og bort til hytta, er ca 120 meter å gå langs stien, og cella ligger ca 25 meter fra skogsbilveien. Husk at under krigen var ikke skogsbilveien bygget. Så den gangen var det mere øde. Men de prøvde å få lagt litt tømmerdrift i nærheten, slik at spor i snøen i område var legalt. Har valgt å lage et innlegg pr celle, slik at det skal være lettere å finne/søke opp. Det er mulig å besøke 3 celler på en tur, dette blir et eget innlegg, da det er noen triks ute å går. Er det noen som vil gå hit, men er usikker så ta kontakt, så kan jeg sikkert være med som kjentmann. HQ milorg celle.gpx
    1 poeng
  26. Hhmm er storfornøyd med det jeg har fått for 10 lapper jeg😉 TELT: MSR Freelite 1 2700kr https://www.outdoorexperten.no/p-40643-msr-freelite-1.aspx?gclid=Cj0KCQjwrszdBRDWARIsAEEYhrfy2TlLgxtpn8wPSNgekUuh3SK-kijcUhyQzhMqbTQhXlcnCbTuKf0aAkbwEALw_wcB SOVEPOSE: Western Mountaineering Summerlite (høst med Merino undertøy) 3000kr https://www.outnorth.no/western-mountaineering/summerlite SEKK: Osprey Exos 48L (2016mod) 1000kr https://www.addnature.no/osprey-exos-48-pacific-blue-431127.html LIGGEUNDERLAG: Exped synmat lw UL 1300kr https://www.fjellsport.no/exped-synmat-hl-lw.html MATLAGNING: Primus Omnilite ti m/flaske 1600kr https://www.fjellsport.no/primus-omnilite-titan.html + MSR keramisk 1,3L kjele 600kr https://www.outnorth.no/msr/ceramic-solo-pot + Gsi Pinnacle 8 stekepanne 200kr https://www.fjellsport.no/gsi-outdoors-pinnacle-frypan.html Vell, det ser ut til å havne på 10400kr men det er ikke så langt unna😉 prisene som er oppgitt er det jeg har gitt for det selv så de må da være lov å bruke. Føler her at jeg har fått mye for pengene mtp vekt og kvalitet!
    1 poeng
  27. Jeg hadde nok ikke kommet under 5.000 fordi jeg hadde valgt en Alta Long grunnet lengde og jeg vet at den funker for meg til litt under null grader med tynn ull, så hadde jeg gått for en Solostove siden jeg elsker bål, og jeg måtte hatt en tarp i tillegg til telt. Selv om jeg bruker luftunderlag i dag så vet jeg at bamse funker fint og at det ikke er så hardt å ligge etter et par netter. Resten hadde blitt noe ala @whistler sin liste. Etter hvert som erfaringen bygger seg opp så ser jeg jo at jeg kunne klart meg med enklere og enklere utstyr på en del områder, men så kommer jo også ønsket om ekstra komfort inn i bildet. En del av mitt komfort "jag" handler mest om at det skal være bekvemt selv om jeg er så uheldig å få dårlig vær på tur, derav tarp slik at jeg kan få stueforandring men likevel sitte tørt, men hvis solen skinner og været er knall er det egentlig ikke mye man trenger for å trives ute
    1 poeng
  28. Hehe, skjønner det 😀 Ideen gikk først ut på hvor billig jeg kunne ha det komfortabelt på tur, så la jeg til noen forutsetninger for moro skyld. Tanken bak forutsetningene var vel at folk kjøper jo inn sitt første utstyr nettopp for å dra på tur, og ikke alle kjenner noen de kan låne utstyr av. For dem kan det jo imidlertid være en løsning å benytte seg av turutstyr som leies ut på finn
    1 poeng
  29. Høres ut som om tilbakeslagsventilen kan lekke litt. pumpestanga skal bare sprette ut litt som følge av at det er litt komprimert luft igjen mellom pumpelæret og ventilen. https://goo.gl/NFZQrE dsk
    1 poeng
  30. Til Beef Jerky bruker jeg: 1 kg renskåret biff (i firkanter fra frysedisken) skåret i ca 3-4 mm tykkelse (skjæres med sylskarp kniv i halvtint kjøtt for da kan du egentlig skjære akkurat så tynt du vil uten problem). Skjær vekk evt fett. Jeg forsøker plukke så magert kjøtt som mulig med minst mulig synlig fett. Flatbiff kan godt benyttes eller annet kjøtt. Vi har forsøkt med gås med hell også. Marianade: 1 ½ dl Worchestershiresaus (Lee & Perrins synes jeg er best, tror de har den på Ica) 1 dl soyasaus ½ dl teriyaki-saus 1 ss chilisaus 1 teskje honning 5 ts salt 2 ts nykverna, svart peppar 2 ts løkpulver 1 ts med flak av tørka, rød chili (eller en knivodd cayenne) Bland kjøtt og marinade i en stor bolle eller zip-pose eller hva du nå pleier marinere i og legg i kjøleskap over natta. (Om du er av typen som har nattbesøk på toalettet så kan du riste posen en gang eller to i løpet av perioden) La kjøttet renne av det meste av marinaden i et dørslag. Du kan god dunke lett over kjøttet etter at det er spredd ut på tørkeristene med kjøkkenpapir eller lignende også for å tørke av litt mer. Tørkes i tørker (eller varmluftovn på 50 grader med åpen dør) i 4-5 timer. Det skal ikke bli så tørt at du kan knekke en nedkjølt bit. Jeg mener å huske at jeg får igjen ca 350 g av 1 kilo kjøtt. Så da vakuumpakker jeg ca 55 grams porsjoner, noe som tilsvarer ca 150 g før tørking. Kurant som tursnacks eller som tilsetning til Real-poser osv.
    1 poeng
  31. He...he... ja du er vel gammel nok, til å ha fått med deg noe av ryktet om Lier. :) Utenfor Lier kommune, så var jo Lier kjent for "jordbær og gærninger". Men jeg vet ikke om Lier Asyl (senere, Lier sykehus) i seg selv, var så godt kjent. Men asylet hadde jo plassert "passienter" (i dag er det vel "brukere"), rundt på de fleste gådrene og noen av dem gikk jo fritt rundt i bygdene på fritiden. Og det ble nok oppservert, at det var en del anderledes folk i Lier. :) Bl.a. min nærmeste nabo (bonde) hadde vekselvis 3 og 4 passienter. Så det var hundrevis, kanskje ennå flere rundt på gårder og mindre instutisjoner her i Lier, utenfor gjerdene på Lier asyl. I ettertid har det jo kommet noe mer info. ut til folket, bl.a. i et tv-program på NRK, om norsk asyl historie som er sendt min. 2 ganger. Senest for ca et år siden, der Lier og Gaustad asyl også bedrev lobotomering, i samarbeid med CIA. Var kanskje noen som visste for mye? :) Men Lier har jo vært så mye mer enn jordbær og gærninger. Kan jo nevne at 2 av deltagerene på Eidsvoll, da Grunnloven ble til, var fra Lier. Vi var frukt og grønnsakshagen til både Drammens-området, Asker/Bærum og Oslo. Var vel få andre rundt i Norge, som kunne ha både 3 og 4 avlinger på samme jordet - utendørs, for 50 -60 år siden. Vi hadde det første trelastutsalg i Oslo by, på Høytorvet (Sjåstad trelast). Kunne selvfølgelig skrytt ennå mer, men tror jeg stopper der.
    1 poeng
  32. Vi har snakket litt på bakrommet om denne tråden og konkludert med at sykling i kollektivfeltet på Mosseveien har lite relevans for fjellforum. Denne tråden blir derfor stengt for flere kommentarer.
    1 poeng
  33. Sein tilbakemelding, men jeg ser du har fått infor fra TS. :) Men for interesserte, så fåes kartet hos Kartbutikken https://www.kartbutikken.no/turkart-serien/turkart-1-50-000/finnemarka-dnt-turkart De fleste stier er nok bra merket. Det er også gjort en stor jobb med skilting, de siste 2 årene. Men nordområdene der TS har fartet er nok noe mindre brukt, enn områdene noe lengere sør og dermed så får nok Kartveket færre tilbakemeldinger om bl.a. stier.
    1 poeng
  34. Ble litt voldsomt med felling av trær. Tenkte mer på kvister og annet dødt, tørt og nedfall som kan brukes til fyring. Får se hvor mye jeg får plass til i kajakk, er redd den er litt for liten for min turplan😄
    1 poeng
  35. Som Gittiamo nevner så er det ikke love til å felle trær, uansett om området er værnet, eller ikke i.h.t. lov, uten å få tillatelse av grunneier. Og i alle populære kano/kajakk områder, som bl.a. Fjorda og Femunden, er det lite brensel å finne langs vann. Så du må nok bassere deg på å medbringe ved. Fåes kjøpt i Vestfjorden. Ring dem for sikkerhets skyld, det er seint på året. Hvis dere basserer dere på å lage mat på et medbrakt "kjøkken" og bruker bål kun som kos etter at det er blitt mørkt, bør dere ha nok ved med en sekk. Dere kan også drøye veden, ved å splitte (øks, el. batonering) den noe mer og holde bålet lite. Mange brenner opp veden raskt fordi de har på for mye ved om gangen. Mate bålet med mindre vedstykker og før bålet dør ut, så drøyer en veden. Og ikke tenne opp, før det begynner å bli mørkt. I tilegg er det mye furukongler i området, lite lys av dem, men gløder og varmer bra. Og som Terka nevner, så er det nok ikke mye folk der oppe i Okt.. Det er langt utenfor sessongen. Er kanskje noe hyttefolk, men er nok ikke mange. Så mest trolig får dere området for dere selv. Men husk, bra med varme klær! God tur - uansett hvor det blir.
    1 poeng
  36. Kardemommeloven. Hvis vi bare hadde levd etter den alle sammen, da hadde verden vært et godt sted!
    1 poeng
  37. Er på høstferie, og hadde i går lyst til å dra med familien ut på tur i det fine været. Siden vi bor rett ved Sjusjøen, så bestemte vi oss for å prøve å gå rundt vannet. Var litt skeptisk, siden jeg var redd turen (ca 10 km) kunne bli i lengste laget for barna på 6 og 8 år... Og jeg må vel innrømme at det ble en del syting fra særlig hun minste de første kilometerne. Men etter en stopp med både kakao, marshmellows og potetgull tødde selv den mest innbitte turmotstanderen opp... Vi tilpasset tempoet etter barna, og tok rikelig med pauser. Turløypa er veldig godt tilrettelagt for bedagelige turgjengere (og rullestol) med grusvei helt rundt, og med rebusposter langs løypa. Etter tre timer og tre kvarter, så var vi tilbake ved hytta, og alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur. Det var også utrolig tilfredstillende å se mestringsfølelsen hos barna når de stolte kunne fortelle besteforeldre at de hadde gått en mil! Så selv om man følte seg litt ond i begynnelsen av turen, så var det verdt det!
    1 poeng
  38. Det mest "tradisjonelle" friluftslivet jeg driver med er vel reinsjakta - med villmarksopplevelser, overnatting i duk og trekoppen. Likevel har jeg med kameraet og liker å lage fotocollage og film fra jakta. Så jeg er vel litt i "begge leire". Om folk vil gå på fjellet og ta bilde av lys i teltet - for så å gå ned igjen - er meg komplett likegyldig så lenge de praktiserer sporløs og hensynsfull ferdsel. En mye viktigere debatt er hva hvermansen forventer av tilrettelegging i villmarka. Er du imot klopper er du en brems. Liker du ikke at terrengsyklister spinner over myra etter regnvær er du et fossil. Skjønner du ikke vitsen med enda en T-sti ignoreres du i debatten. Har ikke løypelaget preparert trikkeskinnene før påska er ferien ødelagt. Har ikke hytta to etasjer, varmekabler og badstu er det ikke verdt det. Det er dette som truer naturarven vår, synes jeg. Ikke rosa anorakk og fancy insta-bilder.
    1 poeng
  39. Om vi dropper å henge oss opp i motivasjonen for å komme seg ut (det er vel bare bra at folk er på tur uansett?), og fått folk til å få fokus på hvordan folk bruker naturen, så hadde det gjort meg litt mer optimistisk. Forbruke vs "låne" naturen (prinsipper om sporløs ferdsel). Egne mål først vs respekt for at man delet natur/område med andre. Evne til å vurdere egen kompetanse og ferdigheter slik at man ikke utsetter andre (andre turfolk, redningsarbeidet, ..) for unødvendig fare. Osv.
    1 poeng
  40. Det er vel få som ikke mener Lars Monsen bedriver friluftsliv selv om han lager betalte serier av det. Det som her problematiseres er at friluftsliv er blitt et motefenomen med særlig Instagram som en motor. Personlig liker jeg Instagram veldig godt som inspirasjonskilde, men styrer unna kontoer med mye produktplassering og når bildene blir for upersonlige og reklamekatalog-perfekte.
    1 poeng
  41. Det ble Audi a3 e-tron. Blir billig i hverdagen. Eneste minus er lite bagasjerom, men jeg har ingen barn, så da kan baksetene legges ned når det trengs
    1 poeng
  42. Min erfaring er at du trenger en riktig formatert gpx fil. Eller først og fremst må det være en gpx fil men mange programmer legger til endel skrot i gpx filene så sjekk dette. jeg pleier å sjekke gpx filene mot import i Norgeskart.
    1 poeng
  43. Ja, da blir dette lagt opp som et spor som igjen bare blir synlig som en strek i kartet.. Det er ikke noe form for navigasjon etter den streken? At du får henvisning i appen hvor du skal gå for å holde deg på sporet osv? Grunnen til at jeg spør er at jeg har kjøpt meg ny grusmaskin (sykkel) som jeg skal bruke mobilen som navigasjon. Da var det bare hvilke apper jeg kan bruke til å navigere de vanskeligste rutene
    1 poeng
  44. Jeg har hatt ett par Mammut i 2 sesonger og de har holdt bra. Mammut kjøpte vel opp Raichle og produserer støvler under eget navn på den fabrikken. Altså slik de gjorde med Ajungilak
    1 poeng
  45. Hold deg unna sko fra Mammut i hvertfall. Kjøpte et par fjellsko i juni, de er ødelagt allerede kun med vanlig bruk. Dette var er par Kento high GTX. Profileres som tinderanglingssko, så da skulle man tro at de tålte litt. Men den gang ei..
    1 poeng
  46. En ting jeg har begynt å ta med meg på tur er telys.. litt ekstra kos, og gir litt ekstra lys på kvelden uten å måtte bruke batteridrevet lys. Og så er de kjekke om man tilfeldigvis skulle slite med å få fyr på et bål (ikke at jeg ser det som noe problem her, siden du skal ha med gass uansett til mat). Er noe beroligende med det der for min del, sikkert fordi jeg liker best å kunne ha bål, men blir en slags "erstatning".. (og der ble man vel stempla som pyroman) Er spent på hva du ender opp med som vekt på sekken her. Jeg ender ofte med å legge alle tingene jeg har planlagt å ha med utover på gulvet, pakke det i sekken for så å veie den så man får første-sjokket. Så pakker jeg ut alt igjen og begynner å fjerne ting man egentlig ikke trenger... Og sånn blir det et par ganger til man kan leve med det
    1 poeng
  47. 75 liter. Man kan pakke sekken så fint ved start. Alt er tetririsert etter alle kunstens regler og sekken virker romslig. Og så skjer det noe underveis på turen. Tetrisegenskapene virker til å fordufte litt etter litt etter hvor lenge du er ute i naturen. Og vips må du stappe oppi sekken selv om du har spist av maten oppi der. Ikke aner jeg hvordan dette skjer, men for meg er det et vanlig problem. Ergo vil jeg heller ha ‘litt’ ekstra plass før start.
    1 poeng
  48. I min oppvekst var Lier et skjellsord, du skulle vært på Lier - Med andre ord Lier Galehus. Det har vel hatt mange navn oppigjennom, så Sylling klinger bedre i mine ører. Grønt og guffent, bare Luster Sanatorium er værre. Lyser skrekk og gru, gjennom marg og bein......😱 Takk for nyttig info, og har blitt medlem av Finnemarkas venner gruppa.
    1 poeng
  49. Enig med @Memento mori, det er antakelig for å hindre ugunstige effekter av lugubre tilsetningsstoffer i bilbensin (aka "petrol"). Det er jo øyensynlig greit med alkylatbensin/miljøbensin/renset bensin/heptan/colemanfuel (aka "white gas").
    1 poeng
  50. Det er på grunn av at andre kan bruke flaska, og bensin i dette tilfellet er bilbensin med mye skadelige stoffer. Vanskelig å lukte forskjell på en del av bensintypene, spesielt når det er veldig kaldt.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.