Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. sep. 2018 i alle områder

  1. En tur innom apoteket i dag, og kjøpte (på resept): Stamaril Gulfebervaksine for sprøyte Twinrix Adult Hepatitt-vaksine for sprøyte Boostrix Polio Difteri/stivkrampe/kikhoste/polio-vaksine for sprøyte Dukoral Kolera/diare-forebygging for drikking Malarone Malaria-forebygging i tablettform Diamox Høydesyke-forebygging i tablettform Det ble kr 2 124,- gitt Men etter at jeg har fått litt hjelp av en sykepleier i neste uke med de sprøytegreiene, begynner jeg virkelig å føle meg klar til å bestille plass i et reisefølge med Kilimanjaro som mål Tillegg: Det viste seg at jeg bare hadde betalt for den første av tre Twinrix-doser (det skal settes en dose 4-5 uker etter den første, og deretter en siste 5-6 måneder etter - da er man vaksinert for livet) - så prisen ovenfor må påplusses 2 x 506,- før jeg er helt i mål. Totalt vil vaksinasjoner og medisiner da komme på NOK 3 136,-
    7 poeng
  2. I går ettermiddag sjekket jeg langtidsvarselet og ble litt bekymret for når jeg skulle ta "september-uteovernattingen" min - neste helg forsvinner til andre aktiviteter og været fremover så ublidt ut. Men natt til i dag så faktisk ikke så verst ut Men siden jeg skulle på jobb, måtte det bli så nært at det er borderline juks - og det ble like ved den gamle kanonstillingen ved Noven på Laksevåg (Link). Gikk oppover dit like før solnedgang i sildrende regn, fikk satt opp tarpen, og lagt liggeunderlag og sovepose i bivyvagen. Brukte dunsoveposen, så jeg ville beskytte den litt ekstra mot villfarne vanndråper. Burde brukt syntetsommerposen min i stedet, det ble et hakk for varmt med dun i bivy. Været gikk i bølger mot midnatt, fra yr til slåregn og fra svakt vinddrag til kraftige kastevinder - men så roet både regn og vind seg, og søvnen la sitt roende teppe over meg. Crappy bilder, sorry. Våknet av mobilalarmen like før kl 6 i morges - da var det oppholdsvær og så å si vindstille En drøy halvtime senere var jeg hjemme, og da jeg kjørte mot jobb etter en kjapp kattevask, var det jaggu begynt å regne igjen. This is Bergen calling. Men veldig fin timing for min del, da - og nå er jeg 75% i mål her (Ellers tror jeg at jeg kommer til å ta de - forhåpentligvis - tre siste postene ifm 2018-utfordringen min over i Klubben "Utfordringer" (Link), og i tillegg kopiere over relevante poster fra denne tråden dit.)
    6 poeng
  3. Så enkelt er det. For å gå tilbake til starten på tråden: ulykker med rødsprit. Det er ikke hverken stormkjøkken eller rødsprit som er problemet. Det går på manglende rutiner og kompetanse blant de som er ansvarlige for aktiviteten. Rødsprit, gass, bensin og parafin i brennere kan benyttes på forsvarlig måte. Ingen av typene er idiotsikre, og det har skjedd ulykker og nestenulykker med alle typer. Å skulle forby det ene grenser til hysteri. Det kan gjøres så enkelt som å å ha enkle klare regler for bruk av ulike typer brennere: Risikovurdering, hvordan fjerne eller redusere risiko i forbindelse med bruk, og ikke minst kompetansekrav til de som er ansvarlige for bruken.
    5 poeng
  4. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-09-21) I går ettermiddag sjekket jeg langtidsvarselet og ble litt bekymret for når jeg skulle ta "september-uteovernattingen" min - neste helg forsvinner til andre aktiviteter og været fremover så ublidt ut. Men natt til i dag så faktisk ikke så verst ut Men siden jeg skulle på jobb, måtte det bli så nært at det er borderline juks - og det ble like ved den gamle kanonstillingen ved Noven på Laksevåg (Link). Gikk oppover dit like før solnedgang i sildrende regn, fikk satt opp tarpen, og lagt liggeunderlag og sovepose i bivyvagen. Brukte dunsoveposen, så jeg ville beskytte den litt ekstra mot villfarne vanndråper. Burde brukt syntetsommerposen min i stedet, det ble et hakk for varmt med dun i bivy. Været gikk i bølger mot midnatt, fra yr til slåregn og fra svakt vinddrag til kraftige kastevinder - men så roet både regn og vind seg, og søvnen la sitt roende teppe over meg. Crappy bilder, sorry. Våknet av mobilalarmen like før kl 6 i morges - da var det oppholdsvær og så å si vindstille En drøy halvtime senere var jeg hjemme, og da jeg kjørte mot jobb etter en kjapp kattevask, var det jaggu begynt å regne igjen. This is Bergen calling. Men veldig fin timing for min del, da - og nå er jeg 75% i mål her (Ellers tror jeg at jeg kommer til å ta de - forhåpentligvis - tre siste postene ifm 2018-utfordringen min over i Klubben "Utfordringer" (Link), og i tillegg kopiere over relevante poster fra denne tråden dit. [DONE!])
    4 poeng
  5. Skal prøve å holde tunga rett i munnen, så jeg ikke blir beskyldt for å være kald analytisk og bagatellisere de ulykkene som har vært. For en unødvendig ulykke med store personlige skader er en for mye. Det har vært noen ulykker med rødsprit, men vet ikke om det eksisterer noen statistikk. I saken fra NRK er det bare vist til ulykker med rødsprit (stormkjøkken), men ikke andre typer varmekilder. Det hadde vært nyttig med litt statistikk på antall kokeapparat med ulik type drivstoff, og skadefrekvens med de ulike typene for å kunne si noe vettugt om hva som er farligst. I Norge er det i overkant av 600.000 elever i grunnskolen. Antar vi at det eksisterer 1 stormkjøkken per 100 elev blir det 6.000 stormkjøkken som brukes i grunnskolen. Muligens et lavt tall. Ikke alle skoler er like flinke, så vi kan si at hvert stormkjøkken brukes i snitt 4 ganger i året. Det blir 24.000 bruksdager i grunnskolen. Så benyttes det en hel del stormkjøkken i barnehager og andre organiserte sammenhenger. Det blir ganske så mange årlige bruksdager i barnehage, grunnskole og andre organiserte sammenhenger. Hvor stor andel rødspritbrennere i forhold til andre brennere vil påvirke hvor mange ulykker det er med rødsprit. Hverken gass eller multifuel er ufarlig. Om tusenvis av elever med manglende erfaring skal skru i gassbokser vil det kunne skje at de skrus skeivt på gjengene, eller ødelegger kobling slik at det blir lekasje mellom gassbeholder og ventil. Bevegelige deler i ventiler blir slitt, pakninger blir slitt, og hard bruk kan ødelegge ventiler, som igjen fører til lekkasje. Har selv opplevd at ventil på brenner av samme type som Biltema og Eagle selger har fått lekkasje etter en tids bruk. Det er ikke ofte en hører om ulykker med gass, men da er de gjerne mer alvorlige. Som en ulykke for noen år siden i Salangen der to personer døde etter en gasslekasje i lavvo/telt Fra tiden i forsvaret husker jeg ganske så mange dårlige forvarmede 111 brennere som svidde både øyebryn og pannelugg. Poenget mitt er ikke å bagatellisere ulykker med rødsprit, men med tanke på antallet rødspritbrennere og bruksdøgn er det et sikkert kokeapparat, så lenge det blir brukt riktig.
    4 poeng
  6. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-01-27) Ble litt inspirert av @Kjellis sitt soveposeovernatting-i-alle-årets-måneder-prosjekt, og fant ut at om jeg skulle være copycat, så var eneste værmessige fornuftige natt i resten av januar natten til i dag. Så da ble det hodelykt og sekk på ryggen sent i går kveld, gikk oppover Holefjellet fra Kringsjå på et tynt lag nysnø. Fint i månelyset, men fikk en liten sluddbyge som jeg tok av for med ponchoen. Fant en grei plass å slenge ut bivybag, liggeunderlag, sovepose og DAB-radio, mens ponchoen ble tullet rundt sekk og sko. Hadde tatt med kamera og lyssterk optikk, men minnekortet sto igjen i PC-en , og jeg gadd ikke en gang å prøve mobilbilder i mørket - den fikk vente til neste morgen. Natten forløp med tiltakende vind og en og annen lett snøbyge som ikke plaget meg. Om morgenen var utsikten mot Ulriken over bivybagen slik: Soveplassen ser altså slik ut, viktig å kunne henge opp bagen over hodet - da blir det enkelt å ventilere litt og jeg får litt mikrotelt-følelse når jeg ikke har duken liggende klin inntil ansiktet For øvrig blafret alt her og ville av gårde med vinden så det ble litt balete å pakke ned igjen: Tok turen over Damsgårdsfjellet hjem igjen, der var det også bra med vind og til dels snøfokk. Langt mot sør strevde solen for å trenge gjennom skyene, og greide det så vidt: Da er det vel bare å se om man kan få luftet soveposen i februar også
    3 poeng
  7. Bushcraft er friluftslivets svar på Crossfit.
    3 poeng
  8. Dersom man ikke underviser i forsvarlig bruk av brennere, skal man heller ikke la elevene bruke dem i skoletiden. Det gjelder BÅDE gass og rødsprit. Så enkelt er det faktisk. Det å skulle ramse opp en del ting man kanskje ikke får tid til dersom man kjører opplæring i brennere, blir faktisk for dumt. Dersom man ikke allerede gjør dette, får man foreta en prioritering etter profesjonelt skjønn. Det er jo ikke akkurat slik at alle skoler i Norge bruker nøyaktig like mange timer på basketball i løpet av ungdomsskolen.
    3 poeng
  9. Hvilken farge bør man velge? (Avstemming ved å velge via "reager-knappen" 😁) Cardinal Orange - velg smil (Cardinal Orange er en del mer Orange enn på bildet) Cosmos - velg pokal (Cosmos er matt mørk blå)
    3 poeng
  10. Craig McPherson satte en ny standard på trail videoer i USA med sine flotte episoder på YouTube. Det er rolig filming, utrolig lite musikk og en personlig reise fortalt med en perfekt radiostemme. Her har mange mye og lære, ta del i reisa ikke bare sluttresultat. Her blir han intervjuet av mighty blue. Link til podcast Kan anbefale filmene hans, viktig å starte i rett rekkefølge for å få med den personlige reisen. Han er helt grønn og filmer med en IPhone plus. Det hele starter med utstyrsinnlegget. Mye Zpacks lettvekts utstyr og noen vil vel kjenne igjen oppsettet mitt i dette😂 Deretter kommer dag 0 på AT Anbefaler en episode om dagen!
    2 poeng
  11. Jeg har kjøpt rist på loppemarked Veit ikke om de finnes lenger men ristene i hybelsteikovner går lett ned i en rykksekk.
    2 poeng
  12. Off-topic: utrolig morsomt å se en faglig begrunnet diskusjon mellom personer med rett kompetanse. On-topic: Jeg tror dere glemmer en vesentlig faktor - brukeren. Barn er barn og de (noen, ikke alle) vil prøve å gjøre det man ikke skal. Noen sover i timen, andre har sviktende evne til konsentrasjon, noen skal tøffe seg og andre er litt motorisk klosette. Ungdom er ikke noe bedre. Situasjoner vil oppstå, uansett hvilken metode man velger. Jeg tror ikke løsningen er alltid å velge minste motstands vei ved å minimere alle farer, men derimot fokus på å kunne bruke det man har. Som alt annet må man øve. Jeg kjøper ikke en ny primus og tar den med meg på tur uten å ha sjekket at den virker som den skal hjemme. Sendes barna ut på tur uten praktisk opplæring inne, altså prøve selv, ikke bare se en teoretisk demonstrasjon, legger vi opp til at de skal ta større risiko enn hva vi er villig til å ta selv.
    2 poeng
  13. Etter lengre tids googling fant jeg ut at det lønte seg å kjøpe grill fra biltema, kaste grillen og beholde ristene 😂 Fire rister for 229,- https://www.biltema.no/fritid/hage/grill/kullgrill/grill-2000018483
    2 poeng
  14. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-05-14) Tenkte egentlig å prøve meg på en overnatting på Heilhornet, men en kald og bister nordavind hele dagen fikk meg til å senke ambisjonsnivået - det ble en overnatting på Vattafjellet, kommunetoppen i Vikna Selvsagt løyet vinden da det nærmet seg solnedgang, så det kunne nok gått fint med den opprinnelige ambisjonen - men det ble da trivelig denne turen også Det ble en IPA for å feire oppsetting av teltet, en nydelig solnedgang, lytting til mygg og orrhaner utenfor samt til DAB-radio, og en morgenkaffe for å feire at den nye soveposen funket så godt som håpet (jeg var skeptisk til at jeg fikk luftet vekk nok varme, men det gikk helt greit): Ellers vil jeg gjerne få uttrykke at de som måtte mene at Orion ikke er et pent telt, kan gå å ta seg en bolle :
    2 poeng
  15. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-04-02) Da er April-ute-overnattingen i boks allerede Denne gang på Storhaugen (nåja, like under toppen av den), en liten avstikker fra "Over vidden"-løypa i Bergen. Gikk opp fra Fløyen via Blåmanen og Rundemanen i strålende vær, og lagde meg litt mat da jeg kom til Storhaugen en time før solnedgang, hvorpå "tomten" for bivybagen ble lokalisert: Deretter var det bare å få ting på plass før solen forsvant. Tok et oversiktsbilde der jeg burde hatt lys på bivyen (til høyre i bildet, ser kanskje staven?): I morges var himmelen atskillig mindre ren da jeg våknet (etter urolig søvn pga en verkende hofte). Lagde en kopp morgenkaffe, og pakket deretter sammen - da jeg dro, fikk jeg en snøbyge i hodet, og varden på Storhaugen kunne så vidt skimtes bak meg. Og skyene bak Ulriken var skikkelig mørke, så jeg tok banen ned og dro hjem. Et par timer etter at jeg kom hjem, var været atter pent - og jeg kunne notere meg for den fjerde månedovernattingen vel utført
    2 poeng
  16. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-03-11) Da var det tid for mars-overnattingen i årets utfordring til meg selv - de to foregående måneder ble gjort med bivybag, så denne gang var det på tide med litt mer luksus - skikkelig telt. Litt tyngre sekk enn de tidligere turene, men ikke mer enn 16 kg likevel. Brukte en time fra Kringsjå over Holefjellet og opp til toppen av Gravdalsfjellet. Der var det kram snø, så det gikk fint å tråkke til en flate for teltet. Har aldri satt opp Exped Orion 3 UL på snø før, men det gikk riktig fint med snøplugger og snøanker/-poser. En annen "debut" var den nye dunjakken (Link) - den var skikkelig god (spesielt når jeg skulle ut av den varme soveposen neste morgenen var den helt super å gli inni som en slags abstinensdemper) Slappet av litt utpå kvelden med en bok og litt mat, tok en siste sjekkrunde ut og la meg til for å sove. Natten forløp rolig utenom et naturlig ærend, og siden det var meldt vindstille omkring 0°C med overskyet vær, forventet jeg en del dugg/rim om morgenen - men teltet var så å si knusktørt da jeg våknet . Hjalp sikkert godt at det var ganske stramt spent opp og de vidåpne ventilasjonsåpningene i endene var nok heller ikke feil. Lagde meg en kopp kaffe før jeg stappet ting og tang i pakkposer, tok ned teltet og stappet ryggsekken full igjen. På tur nedover mot Nipedalen stoppet jeg ved Viggohytten og tok en kopp kaffe - jeg var litt tidlig ute, så det ble ingen vaffel. Måtte dra på litt tempo for å rekke bussen jeg hadde blinket ut fra Nipedalen, og rakk den svett og varm. Hadde egentlig ikke trengt å stresse sånn - jeg ville gjerne unngå et snøvær som var meldt, men da det endelig ankom gjorde det svært lite utav seg, kunne jeg konstatere fra hjemmets lune rede. Nå må jeg begynne å tenke på hvor en trivelig April-overnatting skal finne sted
    2 poeng
  17. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-02-02) Jepp, det gikk kjapt, gitt! Har mange ganger gått hjemover fra jobb over Lyderhorn, nå har jeg også gått til jobb over heksefjellet - med innlagt overnatting. Gikk opp i strålende måneskinn fra Nutec/Gravdal og var på toppen litt over kl 2300. Tok en stopp midtveis for et bilde vestover, med Askøybroen og med Sotra/Øygarden helt ute mot horisonten: Nordavinden på toppen var kraftigere enn jeg hadde tenkt meg, og jeg gikk derfor et stykke nedover på sørsiden til et lite platå i nedstigningen. Der slang jeg ned bivybag, liggeunderlag, sovepose og pute, og satte opp fotostaven sånn at jeg kunne henge opp bivyduken i den: Rakk noen få håndskjelvende dårlige bilder til før batteriet på kameraet sa takk for seg Det har for øvrig dukket opp en tydelig pixelfeil på det, en knallrød prikk på alle bildene - det er vel en ganske bra unnskyldning for å lete etter et nytt MFT-kamera (jada, jeg vet at det er en korrigeringsfunksjon et eller annet sted dypt nede i menyene, meeen...)? Litt is i vannflasken i morges tyder på at det var en blå eller to i natt, men frøs ikke. Kunne gjerne gått litt lenger vestover før jeg slo leir, nordavinden "rundet hjørnet" på hornet og greide å lage en del blafring hos meg - men sånt må man jo bare leve med Så da har det jaggu blitt to soveposemånedsluftinger på under en uke, slett ikke verst
    2 poeng
  18. Det er riktig som det påpekes at Helium Dome kan være litt krevende å sette opp alene i sterk vind, men det er ikke noen umulighet. Jeg byttet det ut primært for å få større fortelt. Teltet i seg selv er meget bra, til en meget bra pris. Når du skal sette det opp i sterk vind gjelder samme prinsipper som alle andre telt. La vinden jobbe for deg. Plugg siden mot vinden før du begynner å tre stenger. Da retter vinden ut teltet og det går mye lettere å tre. Når du skal klipse på ytterteltet gjelder samme prinsipp. Begynn i enden mot vinden så legger duken seg over innerteltet. En del "fanboys" påstår at du kan ha inner og ytterdel klipset sammen, men det fungerer dårlig etter min erfaring. Innerteltet er vanntett i seg selv så det er ikke noe problem, egentlig.
    2 poeng
  19. Da har TV2 laget en hengekøyetest. De har testet 4 hengekøyer, hva/hvordan en ridgeline/mønesnor er/brukes kommer vel i delen for viderekomne. Hvordan holde varmen er heller ikke en del av opplegget😂 Føyer seg vel inn i rekken av litt lite undersøkende journalistikk. Sist ut var vel VG...... edit: @Humbug Du bør selge inn kurset ditt!
    2 poeng
  20. Da spurt Skiforeningen om å få bruke bilde mitt, ble også delt på FB. Firkantformat syns jeg ofte er mer krevende. Tok flere bilder av samme motiv med tanke på instaformatet. Ikke justert. Hadde også dette, men her har jeg justert en del, lyset ble feil, og tok bare et bilde, og et insekt fløy også forbi.
    2 poeng
  21. Nå skal jeg ikke fortelle deg hva du bør eller ikke bør gjøre, men for min del så kjøper jeg ikke noe nytt uten at det erstatter et telt jeg selger på FINN eller at det har et helt annet bruksområde. For å holde mitt eget forbruk nede har jeg også prøvd å begrense bruksområdene. Trenger f.eks. ikke ha både sommer og 3-sesongstelt til turer med dama. Men til soloturer har jeg valgt ett finværs og ett 3-sesongs.
    2 poeng
  22. THE BACKPACKING LIGHT PODCAST Podcast som utforsker teknologi, utstyr, ferdigheter og filosofi rundt turgåing/villmarksliv gjennom historier, intervjuer og grundige rapporter. Presenteres av Ryan og Andrew fra backpackinglight.com Mye kunnskap og erfaring her, men også høy nerdefaktor
    2 poeng
  23. @Terka og @Gittiamo! Herlig. Dere er gode. Takk for svarene begge to!!
    2 poeng
  24. Her er det 1,5 Solo, Trolltind 2 SL , Abisko Lite 3 og Nordmarka 2 Pakkvolumet er veldig lite, selv om bildet lyver litt, siden Fjällräven har strammere på sin pakkpose. Der er også en snor i taket, samt fester til et gearloft. En viktig detalj for mange, er at det ikke er metall som skrangler i vinden. Nok et pluss.
    2 poeng
  25. Hei, jeg gikk noen runder og fant ut at det var verdt 1500 kr. å oppgradere til Fjällräven fra Frisport. Så det ble et Abisko light 3. Har ikke prøvd enda, unntatt i stua (med gaffatejp og kina-pinner som substitutt for plugger i bakken). Uansett føles det deilig å ha et slikt telt i hus. Takk for alle svar!!
    2 poeng
  26. Når fjellreven nesten glemmer meg og synes fiskelukta fra stang og snelle er fristende:
    2 poeng
  27. Små vannpytter og store tuer under teltet, mye knott! men likevel en fin natt ute....
    2 poeng
  28. Selve rista er sikkert grei men hadde håpet å unngå å kjøpe noe til 600 spenn for å få ei rist Blir litt som å kjøpe en komplett bil fordi man trenger et ratt. 😂
    1 poeng
  29. https://www.fjellsport.no/uco-mini-flatpack-grill-sammenleggbar.html ? Ikke sett på, men da kan ma njo velge om man vil ha med hele eller bare rista? Var vel noe lignende @Kjell Iver testet her tidligere.
    1 poeng
  30. Vanskelig å gi en klar fasit. I populære turområder som er mye befolket er dette dumt da presset på naturen er høyt fra før. I mer øde skogsområder ser jeg på dette som mindre problematisk. Man bør alltid vurdere området man er i, f.eks om det er naturvernområder o.l.
    1 poeng
  31. Den grillen er faktis ganske bra Kan sammenleggbar grillrist være noe? https://www.fjellsport.no/four-season-grillrist-grilliput.html
    1 poeng
  32. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-08-26) Da jeg utfordret meg selv til å ha minst en uteovernatting i hver måned av 2018, trodde jeg at August var en måned som ville "gå av seg selv". Men neida, trønderferiens tilgang på hus, hytte og feriehus pluss noen sammentreff gjorde at jeg ennå ikke hadde overnattet ute med bare noen få dager igjen av August - da måtte det bli en helgetur nærmest uansett vær for å holde utfordringen levende Turen gikk fra Hausdalen i går ettermiddag, med teltovernatting ved Vetlabrekkvatnet og tur til toppen av Svinningen (842 moh) i morges: Hadde shortsvær da jeg startet fra Hausdal i 17-tiden, men det var regn i luften da jeg begynte å sette opp teltet en time senere. Så fulgte en time slåregn, før jeg kunne gå ut å feste bardunene, og ta en øl i kveldsolen. Byger og sol vekslet utover kvelden, jeg prøvde fiskestanga litt uten hell (trengte jeg egentlig fiskekort der, mon tro?) rundt solnedgang, før jeg til slutt tok kveldsmat i form av ost og vin. Sov som en stein etterpå - har ennå ikke hatt en dårlig natt i dette teltet Neste morgen var det opp kl 8 for å ta turen opp på Svinningen (https://no.wikipedia.org/wiki/Sveningen) - men starten ble utsatt til kl 9 - det var en morgenbyge som måtte få gjøre seg ferdig først... Etterpå ble det fint shortsvær, og turen gikk oppover. Til tross for ganske synlig stier og småvarder, greide jeg å ta feil i et stikryss - men skjønte det etter 100 m og gikk tilbake. Flott utsikt mot Sydpolen, den ryggen har jeg gått opp et par ganger - den virker seig og uendelig når man går der, men plutselig er man på toppen. Litt sånn var det med Svinningen også Litt dumt at skodden ankom samtidig med meg på toppen, jeg har den beste utsikten til gode - det må nok bli en tur til: Turen ned gikk helt greit, selv med litt skodde øverst - det var vel èn gang jeg måtte opp med telefonen for å få bekreftet at jeg var på stien jeg hadde fulgt oppover. Da jeg kom ned til teltet, tok oppholdsværet som hadde vart hele turen en ende. Tok lunsj i teltet, slappet av og fulgte med på skyene når jeg kunne forvente en ny lang oppholdperiode - nok til å pakke ned leiren og gå ned til bilen. Slo til en gang før kl 15, og det gikk radig og greit Og August-overnattingen er i boks
    1 poeng
  33. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-06-09) Månedsuteovernatting i juni er herved i boks Det ble Gullfjelltjørnane denne gangen: Startet fra parkeringsplassen i Hausdalen på ettermiddagen og gikk til oppstigningen av Sydpolen (Søndre Gullfjelltoppen), tok halvannen time oppover den drøye stigningen. Mer snø enn ventet mot Gullfjelltjørnane, men ingen problem. Fisket meg et stykke rundt det største - vurderte en vading for å komme over et sted, men vatnet var såpass iskaldt at jeg feiget ut og fortsatte rund baut til jeg fant en teltplass med skygge fra øst. Null fisk, null napp. Fikk satt opp innerteltet på Golite Shangri-La 1, ytterteltet fikk ligge i sekken - og oppsettet ble feiret med ost, fenålår, rødvinspølse og selvsagt rødvin. Noe skal man unne seg når man ikke får "gjøre opp ild" på snøflekkene Solen nådde teltet i halvnitiden neste morgen, og selv om jeg sto opp, var det labert tempo i leiren til nærmere lunsjtider - det var Dab-lytting og lesing, litt bruk av fiskestangen, tørking av sovepose (en hektisk aktivitet, som alle vet). Rundt lunsjtider hadde jeg pakket sammen og begynt på returen - med mål om å dyppe sluken i de andre tjernene og å få sett nærmere på Gullfjellfossen, før turen gikke nedover mot bilen. Slukdyppingen gikk litt som forventet - null fisk, null napp - på hele turen langs tjernene så jeg ikke et eneste vak. Kanskje bare et rykte at det er fisk her, så folk kan oppleve det kontemplative ved å sitte i vannkanten og kaste en sluk utover vann og dra den inn igjen? Ikke dumt dét, men ta med mat! Etter at "fiskingen" var over, gikk turen via Gullfjellfossen tilbake til standardløypa i Gullfjellet, som viste seg å være befolket med prustende folk med startnummer på brystet - hadde ikke fått med meg at "Gullfjellet opp" gikk i dag. Heldigvis var det ikke lange biten jeg gikk mot strømmen i løypa - etter Korketrekkeren brøt jeg av mot Toro, og fulgte ryggen nedover mot Brekkedalen, og så til parkeringsplassen igjen. En flott tur i et vær vi begynner å bli bortskjemt av
    1 poeng
  34. Les en gang til. Lofoten-Møring sier at skal man bruke brennere, så må en også undervise i brennere. Å skulle plukke ut ting er ikke et spørsmål. Hvilke type brennere er et spørsmål, og siden dette ikke er spesifisert i læreplanene for noen årstrinn vil det være opp til den enkelte skole. Det vil i praksis si den type brenneren som ansvarlig lærer har kompetanse til å kunne gjennomføre en trygg undervisning med. Hvilke resurser skolen har vil også spille inn. Bruk av brennere står ikke spesifisert i læreplanen etter det jeg har lest. Der er det kompetansemål om å kunne lage mat i naturen (Mat og helse på mellomtrinnet, og som kompetansemål etter 7 trinn). I kroppsøvingsfaget er et av kompetansemålene under friluftsliv å skulle planlegge og gjennomføre overnattingsturer både i løpet av mellomtrinnet og ungdomsskolen. Det gir seg da at skal elevene gjennomføre overnattingsturer må de ha mat, og der kommer bruk av brenner eller bål inn om man ikke går for matpakke. Uansett hvordan skole og ansvarlig lærer velger å nå kompetansemålene, så er det grunnleggende å gjøre det på en så sikker måte som mulig. Da bør det også stilles krav til lærer.
    1 poeng
  35. NÅR ser du for deg å gi ungdommen kursing i ulike typer brenneroppfyring? I hvilket fag i ungdomsskolen? Hva skal i såfall dette gå på bekostning av? Hvilket andre tema skal ut? Ungdom i dag gis opplæring i bruk av gassbrenner i naturfaget. Skal de ha opplæring i andre brennersystemer? Andre drivstoffsystemer? ...
    1 poeng
  36. Det er alltid vanskelig å få tak i deler til noe som ikke er hyllevare i sportsbutikken, så jeg håper vi kan samle noen kilder her. Etterhvert vil nok noen av kildene til resevedeler bli borte, men vi har en tråd å lete i. Gjennom de siste årene har Finn Hjelmerud solgt deler på finn.no På Ebay dukker det opp og forsvinner selegere, i dag fant jeg denne: https://goo.gl/AB2JSa med tradisjonelle brennere for parafinprimuser uten innebygget ventil/rensenål.
    1 poeng
  37. 111 primusen kan være skummel nok den , når man ikke følger med. Denne mistet kompisen min kontroll over forrige uke. Så pass at jeg til slutt brukte brannslokkeren for å berge jaktbua vår.
    1 poeng
  38. Cecilie Skog gikk vel ikke alene på sydpolen. Dometype telt, er ganske krevende å sette opp alene i sterk vind. De står utrolig bra når du har/vis du kan fø det opp alene. Er du alene er et tunneltelt mye enklere, enn stenger på kryss og tvers. @whistler har vel erfaringer med dette teltet. Det er veldig krevende å slå opp telt under slike forhold, du bør trene på et sted som gjør at du faktisk ikke trenger å få det opp. Og det bør være minst like mye kastevind/vind som du forventer. En høststorm er fin og øve i. edit: Ei som mener det er umulig i sterk vind for en person
    1 poeng
  39. Jeg har lagt denne inn i feed, slik at det lages ny post i forumet når vedkommende lager en ny podcast.
    1 poeng
  40. Kjempefin tur fra august er kommet i bloggen nå endelig. Padlet fra Stø til Nyksund, omvendt av Monsen-ruta, og til havs. En av de fineste, men mest utsatte turene vi har her. Med innlagt gastropub-besøk med herlig mat. Utsøkt tur på alle vis, selskap på turen hadde jeg til og med. Bildene ligger HER i bloggen.
    1 poeng
  41. Etter at jeg knakk bladet på min GR-17 foldesag så ble det nytt blad til denne pluss en enda større sag. Nå som høsten er her kan det være kjekt med skikkelig sageverktøy til bålfyringen
    1 poeng
  42. Jeg er jeger og 202cm høy... Så ja jeg er unntaket som bekrefter regelen. .
    1 poeng
  43. Jeg jobber selv som lærer i ungdomsskolen og da mellom annet i valgfaget Natur, miljø og friluftsliv. I mine klasser starter vi alltid året med en grundig opplæring i forsiktighetsregler ved bruk av rødsprit og gass. Er enig i at gassbrennere stort sett er mer hensiktsmessige, men det blir på en måte tull å skulle forby alt som har potensielle brukerfeil. Min viktigste sikkerhetsregel som blir innprentet 100 ganger, er å aldri fylle rødsprit på en brenner med mindre den er så kald at du kan holde den å hånda. Dette er kanskje litt overdrevent, men det vet jo ikke de De fleste som skal en del på tur, møter før eller siden på en rødspritbrenner. I min bok er det bedre at de kan å bruke dem enn at vi kvitter oss med dem. Så får man heller være forsiktig med brennere, bruke hjelm når man sykler, gå ut når brannalarmen går, bruke sko når man spiller landhockey, ikke hogge med øksa på en kubbe man holder i hånda, etc etc. Istedenfor å forby rødsprit, sykler, hockeykøller og økser i skolen.
    1 poeng
  44. Nerdealarm! Ikke gå videre i posten om du ikke er en nerd på detaljer. Førsteintrykket er at det er lett, gjennomført i alle detaljer med kvalitet. Oppgitte mål stemmer og det må vel være første gangen jeg har opplevd. At det kan åpnes i begge ender etc tar jeg ikke med, da det er mere en gimmick på insta enn praktisk bruk etter min mening. Står veldig fint, også i vind, men merker at duken er tynn. Bare en strammer, hadde ønsket 2 stk, da kan du surre bardunen rundt pluggen og er litt lettere å justere, men veier mere. Enkelt å sette inn en cleamcat til. Gode barduner med reflexer, ikke spart på kr her. Solid god innfesting Plass til dobble stenger, strammefunksjon på duken, men ikke på pluggen. Solid innfesting. På endene er det stramming på pluggene. Store gode ventiler, som står fint i vinden. Det er tykkere duk langs ytterkanten på ytterteltet. Innvendige lommer Usedvanlig god avstand mellom inner og yttertelt. Mål invendig lengde til 221 cm. Målte bredde litt inn til 155 cm Det er mesh i alle ventiler, men du kan ikke åpne disse. Det begrenser litt av ventilasjon. Her har de spart en del vekt. Men det at det ikke kan åpnes gjør at det kan lages uten en del forsterkinger. Takhøyde på høyeste punkt 96 cm Men det skrår mye i enden målte 40 cm som jeg syns det minimum bør være. Vipps da er liggelengden bare 171 cm 9 LW underlag, bare plass til 2 stk. Stor ventil inni, men kan ikke tettes, glidelås så du kan lukke yttre ventil. Bruksanvisning i tyvvek Stangpose i kraftig materiale Samme system som Hilleberg, hvor ekstraleddene har en klaff på sin lomme. Egen lomme for repsett Stort tapebit for gulv, stofflapper Rør, ekstra bardun, sysakene og seamsealer 17 plugger, det er med 2 ekstra, første gang jeg har opplevd det. Repsaker veier 126 gram Pakkposevekt, her er det mye å spare. Mye info på pakkposen, som er i overkant teknisk med mye detaljer. Noen vil elske den, men jeg hadde nok byttet til en enklere. Stangposen kan klipses på utsiden. Vekt telt og stenger. Mye info på bruksanvisning Totalinntrykket etter en natt med litt regn og opptil 14/15 m/s med vind er bra. Gjennomført kvalitet, lett, men litt lavt og litt liten liggelengde for meg på 194. Men det er sjelden bra avstand mellom inner og ytterduken, så soveposen ble ikke våt på enden slik dom jeg hadde trodd. Er mere et 2 manns telt enn et 3 manns i mine øyne, men det gjelder det fleste telt.
    1 poeng
  45. Av og til er en på rett sted til rett tid😊 Fikk denne nesten voksne havørna på fotohold tidligere i uken. Har sett en del rovfugl siste uken. Havørn er tallrik her på nordmøre, men fikk sett både vandrefalk og spurvehauk 😊
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.