Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. juni 2018 i alle områder

  1. I dag stod jeg på loftet og hengte til tørk en Ringstind II light og en gjennomvåt Hel Sport tarp som jeg har fått så alt for liten tid til å bruke i år. Men I går kom mine to sønner hjem fra tur. Trette og slitne men kjempefornøyde med mange gode opplevelser. Turen dere var ikke full av fiskestang og fuglesang, men de brukte i hvert fall pappas telt. Det begynte med at min yngste sønn hadde planlagt å låne pappas bil, og med 5 dager gammelt førerkort skulle han og kompiser en snartur fra Stavanger til Halden for å oppleve Ozzy Osbornes avskjedskonsert + mye mer på Tons of Rock 2017. Stemningen stod ikke akkurat i taket da pappa sa nei. Billetter var innkjøpt og planen var klar, men når han, to dager etter at han hadde fått førerkort, kjørte mammas bil ned i en sporsluse og herpet hele venstre side, så forstod han visst at man ikke er utlært sjåfør selv om man har fått et førerkort. Det er lov å gjøre feil, og da pappa var glad for at slike nybegynnerfeil ikke skjedde i 100 km/t på vei mot Halden, forstod han visst at det kanskje ikke var så lurt det han hadde planlagt. Men hvordan nå alt ting var så betalte pappa turen for to brødre som dro til Halden med ryggsekk, sovepose, liggeunderlag og pappas Ringstind II light pluss en tarp fra Hel Sport i tilfelle dårlig vær, og det var det visst gode utsikter til. Og i går var de hjemme igjen. Trette og slitne men med mange gode minner. Det er litt rart med slike telt. Nå stod jeg bare der og hang opp et vått telt, men like vel strømmet minnene fra en masse turer gjennom hodet mitt, nesten som på kino. Kanskje det er en smule turabstinens som er i ferd med å ramme meg. Ja ja, det er enda tidlig på sommeren og det blir nok en tur eller to i år også.
    9 poeng
  2. Jeg kaller det langtur om jeg må ha med negleklipper.
    9 poeng
  3. Tusen takk for engasjementet og alle svarene jeg har fått. Etter å ha lest de og tenkt litt frem og tilbake, så har jeg gått for kvalitet og bestilt Salewa Sierra Leone Pro teltet Hadde helt sikkert klart meg med Taga-teltet eller den vanlige versjonen av Sierra Leone-teltet, men ved å koste på meg pro versjonen, så håper jeg at jeg har telt i mange år fremover. Tenkte endel på dette med kondens og det virket som det var et problem i Taga-teltet. I tillegg hadde min bror også planer om å kjøpe seg telt i år, men istedenfor at han gjør det, kan heller jeg kjøpe et som tåler en del bruk slik at han kan låne mitt når jeg ikke bruker det selv. Andre ting som gjorde at jeg gikk for Salewa-teltet var at det er to innganger, høyere vannsøyle og ripstopduk. Så nå gleder jeg meg til det kommer og håper det svarer til forventningene
    8 poeng
  4. Et søskenbarn i Sørreisa påsto at han måtte bruke napalm for å få fyr i bålpanna i går, på sankthansaften. I Tromsø gadd vi ikke prøve oss med fyrstikker ute, men inntok biffen på restaurant. I dag hadde vi dog håp om at vi skulle få oss en liten trimtur mellom elingene. Første plan var en litt kortere sak, men jeg greide å lure @TerjeH til å ta turen til Straumsbukt og Rundheia. Dette er en ti-på-topp vi ikke har gått på før. Passe bratt og fint opp gjennom skogen, men når vi kom over skoggrensa fikk vinden god tak. Og så kom regnet. Heldigvis hadde vi vinden på skrå bakfra oppe på snaufjellet, så det gikk radig oppover. Halvveis møtte vi en svenske som var og gikk av seg frustrasjonen etter gårdagens fotballtap. Han snakket seg etterhvert så ilter igjen at han nesten måtte gå seg en tur til. På toppen var det ikke snakk om å nyte noen matpakke. Jeg fikk bare huket meg ned bak varden og rotet fram genser og hansker, mens jeg tenkte på ulltrusa og ziplongsen som burde befunnet seg henholdsvis på kropp og i sekk. Mens vi småjogget nedover fikk jeg beskjed om at dette var årets hittil beste ide. Er usikker på om det var sarkasmen eller nesedråpen som dryppet mest. Matpakke og kakao blei nytt i bilen med setevarme og varmeapparat på fullt. Og alle var enige om osv. Frisk bris og regn. Ikke snakk om å skrive i noen bok, nei. Og Dermizaxen min er forresten ikke vanntett lenger. Karakterbygging. Inne i skydekket ligger Gråtind, en av Kvaløyas mange fine skitopper. Et lite opplett på vei ned ga utsikt mot Straumsbukt og Ryøya. Kan rapportere om fersk nysny i Bentsjordtinden.
    7 poeng
  5. Litt vanskelig å sammenligne siden du har oppgitt vekt for tur med forskjellig antall personer. Men hvis vi tar utgsngspunkt i at du oppgir 2 kg forskjell på tur alene med og uten telt, så klarer jeg ikke å se hvordan de ekstra 2 kiloene skal bli så uhåndterbart at det ødelegger en tur. En ekspedisjon hvor man makser ut grensen sin og gjerne skulle hatt mat ... så blir det noe litt annet. 7 kilo ekstra for en tremannstur kan jeg imidlertid se begynner å merkes. Men hvor langt går man da liksom? For enten er barna så store at de fint kan bære en god bit utstyr selv, eller så er de så små at det ikke er mange meterene man går... Jeg setter kvalitet/robusthet, komfort og pris høyest. Vekt er ikke uinteressant, men gitt min måte å gå tur på (noen timer gange for helgetur, en uke med noen timer gange daglig) så tenker jeg lite på det. Jeg har ingen problemer med å ta med meg et telt på 5 kilo på en helgetur hvis jeg føler for det. Sekken bikker sjelden 20 kilo uansett. For mange virker det som vekt og vektbesparelser har blitt en hobby i seg selv. Og når man vet hva det koster å presse ut de siste grammene av et telt eller en jakke, så blir det en veldig dyr hobby. Folk må selvsagt få ha de hobbyene de vil, men det er noe annet enn å komme seg ut på tur. Man ser der samme en rekke steder. Syklister som betaler x-antall 10-tusener for å presse sykkelen sin fra 8kg til litt under 7kg. Nødvendig for en som sykler TdF, men totalt unødvendig for en hobbysyklist. Jeg vet ikke helt hva jeg prøver å si her. For vekt er jo med i det hele. Bare pass på at det ikke er å spare vekt for vekten sin skyld som er målet. Alt med måte, og kjennes sekken grei ut på ryggen så spiller det ikke noen rolle hva vekta viser. Eller om teltet er for «tungt» for et tomannstelt i følge noen mer eller mindre uskrevne regler.
    7 poeng
  6. Lagde mitt eget begrep for noen år siden da diskusjonen rundt lettpakking og tungpakking raste her på forumet: Komfortpakking. For meg vil det si å ha en sekk på 12-14 kilo på ryggen. Da kjennes ikke sekken tung på ryggen, samtidig som jeg har med alt det jeg vil på tur. Tenker vekt når jeg kjøper nytt utstyr, men funksjon og allsidighet kommer før vekt. Bonusen er jo å spare noen kroner, siden passe lett utstyr gjerne ikke koster like mye som UL eller robust.
    7 poeng
  7. en liten formiddagstur på gamle trakter la med en tjommi! Flott tur i meget skiftende vær
    6 poeng
  8. Jeg setter nok komfort på tur og robusthet foran vekt. Nå er ikke jeg noen super lettpakker heller da. Men det er litt avhengig av hva slags tur jeg skal på. Er det en tur hvor planen er å gå mange høydemeter i godvær, så prøver jeg nå og få vekta så lav jeg klarer. Men standard turene mine nå ikke denne typen, men heller fisketurer. Til sommeren er planen en oppmot 2 uker på Hardangervidda. Da kommer et robust og heller litt tungt telt i forhold til mange her inne inn som teltet jeg foretrekker (reinsfjell pro 2). Første dagen med mye mat og en lang etappe vet jeg da at kommer til å bli litt hat, men derifra er ikke målet og dekke veldig store avstander dag for dag, men heller flytte seg en ca 2-4 timer når jeg flytter camp i hyggelig tempo. Da syns jeg ikke vekta blir så ille, samtidig som jeg med visshet vet at om været skulle bli crap så har jeg en plass og være uten at jeg trenger å tenke for mye og at jeg har det komfortabelt. Mye av vandringa jeg gjør er jo bare med fiskestanga og en overfylt fiskevest i håp om store vanndyr med prikker på.
    5 poeng
  9. Det ble en fin rundtur i Frafjordheiene i helga, Høgaleitet- Blåfjellenden- Langavatn- Sandvatn- Lortabu, telta i blåstøldalen og i nærheten av Sandvatn. Total gangtid ble 9,5 time, noe kortere enn forventet. Så det ble en lang god lørdagskveld i teltet, med bok og fotball på radioen☺️ Blåstøldalen, nydelig terreng. Sol og sommer på Stutaheiå Skikkelig St. Hans bål😃
    4 poeng
  10. @Terka jeg var/er der du er. Barn på tur krever tiltak. Med barna har jeg, enn så lenge, holdt meg i skogen, og da prøver jeg meg med tarp/myggnetting også med dem. Sekker blir tung nok med to eller tre små som gjerne skal ha med både det ene og det andre. MEN: Når jeg er alene prøver jeg å gjøre det så enkelt som mulig. Jeg fisker kun i fjorden og ikke på telttur, ikke er jeg særlig interessert i foto, og ikke kan jeg navnet på stort mer enn gran og furu. Sopp og bær får stå i fred (bortsett fra multer), ikke jakter jeg og jeg er heller ikke på jakt etter ekstremsporten. Derimot er jeg på jakt etter nuet. Flyten fra A til B, det å stoppe og bare være i stillheten, nyte fargespill som bare jeg får se. Kjenne at jeg er, kjenne at jeg bruker kroppen. Og hva trenger jeg til det? Ikke mye - og det er der min pakkefilosofi kommer inn. Sekken skal være slik at jeg komfortabelt kan være på tur. Samtidig så søker jeg å være så minimalistisk som mulig. Og jeg stiller spørsmål ved et par etablerte «norske» sannheter. Som at Helsport (og til nøds Hilleberg) er det eneste som duger. Eller at det er nødvendig med nordpolbrukt utstyr for å takle norske sommerfjell. Eller at telt med gåstaver som stenger er tull. Eller at osv. Sammenstilt med en slunken lommebok for personlig turutstyr (eller egoistisk som kona kanskje ville kalt det) så kjøpes kun utstyr som reduserer vekt, kommer på salg og helst ikke bør være bomkjøp. Da blir man lettpakker da.
    4 poeng
  11. Jeg har nevnt disse på forumet før, men ettersom de har blitt fast inventar på de fleste av turene mine følte jeg de fortjente en egen post. Hjemmelaget energibarer er utrolig gode og enkle å lage. Oppskriften 3 egg 150 g brunt sukker(hvitt funker fint også) 200 g Bjørns store havregryn 80g tranebær 80g mango 50 g hasselnøtter 50 g valnøtter 200 g mørk kokesjokolade En dæsj honning En dæsj sesam frø En dæsj salt Fremgangsmåte Varm ovnen til 175 grader Bland sammen egg og sukker i en bolle Hakk opp hasselnøttene, valnøttene og sjokolade i små biter. Bruk gjerne en blender. Ta nøttene, sjokoladen, tørka frukt og havregrynen i en stor bolle sammen med egg og sukker blandingen, rør godt. Smør en ildfastform og hell over blandingen. Prøv å smør blandingen utover til den har så jevn tykkelse som mulig over hele formen. Mine barer er ca 1-1,5 cm høye. Tilpass etter ønske. Energibarene stekes i 25 minutter La blandingen kjøles ned i noen timer før de kuttes opp i passende størrelse. Putt gjerne i kjøleskapet noen timer før du deler opp. Jeg plotta ingrediensene inn i en kostholdsplanlegger som kom tilbake med dette. Den hadde ikke tørket mango og tranebær på lista, så måtte finne det selv, men til sammen så utgjør hele batchen 4500 kcal, med ca 450 kcal per bar, på ca 115g per bar.
    4 poeng
  12. Kort, men fin tur til høyeste punkt i Malvik, nordvest for Baklifjellet.
    3 poeng
  13. 1. Bergans 2 manns tunneltelt jeg arvet av farfar. 2. Helsport Ringstind SL 1 til solorurer. 3. Helsport Nordmarka 3 det første teltet jeg kjøpte. 4. Helsport Turtagrø 4 det andre teltet jeg kjøpte da familien vokste. 5. Jerven Mountain Igloo3 med 3 tunneler. Teltet bruker jeg mest fordi ungene elsker det + comfor. Det egner seg kun til camping med bil ettersom det veier 13kg med tunnelene. 6. Tentsile Stingray 3 ( tretelt ) fordi det var noe helt nytt og gøy. Fungerer supert. 7. Et eller annet gapahuk telt jeg tok med meg i forbifarten på xxl på kampanje til 200kr. 8. McKinnly 2 skal se om innerteltet passer i tunnelen på jerven teltet. 9. Bergans Tarp M size. Brukes til overnatting både med og uten telt. Har også planer om Helsport Reinsfjell 3 SL til fjellturer med fruen, mye pga ventilasjonsmulighetene. Kikker også på Helsport MIL 1 LT som ser fett ut.
    3 poeng
  14. Gorilla tape finnes også i klar utgave, ikke så sterk som den sorte, men blir penere. Link Skalltøy Feks er den fint til. Fikk en slik til jul, så den er en fin gave til de som holder på med friluftsliv og må fikse litt etterhvert.
    3 poeng
  15. Gjennomførte en test i dag med oppakking. Sekken med innhold veide 19,6 KG og 24 GRADER i temp. Nå er jeg i Nirvana !! 1. Lundhags skoa fungerer perfekt. Gir meget god støtte nedover i bratta! og holder meg tørr på sokkene. De er heller ikke for varme. NADA tegn til gnagsår. 2. Min nye sekk Helsport Altra 85 sitter som et skudd!! 3. Dynafit t-shirt som jeg brukte er bare helt nydelig ! Oppsummert så ble dette en tur uten å tenke/føle på sko og sekk mens man gikk
    2 poeng
  16. YES !!! Ettersom teltet er litt i det laveste laget for å sitte oppreist, har jeg prøvd ut en løsning som er levelig under dårlig vær. Se bilder. Setter gåstaven ( eller alternativ på 120 cm) og fester noen barduner i hempene på sideduken. Sideduken er bare festet med de 3 øverste hempene. Bardunerer også nederste hempe i duken
    2 poeng
  17. Som nevnt ovenfor flere ganger er dette et begrep som brukes svært forskjellig, noen tenker det i avstand og andre i tid, også er det jo svært individuelt hva som føles som en lang tur Personlig definerer jeg vel turer etter lengden jeg er borte og ikke lengde i avstand. Dagstur, helgetur, ukestur osv....grensa til langtur er nok for min del når det passerer en uke med telting ute i marka.
    2 poeng
  18. Fiskestang og snelle er som bil og kvinnfolk, smak og behag 😁 Får du walton stang til ok pris så tror jeg neppe du angrer og vil like den er veldig gøy få fisk på.
    2 poeng
  19. Hehe. Enig i at folk får kalle det hva de vil. Topp er topp, så så lenge en ikke går nede i dalen så kalles det en topptur i dag. Så har ikke noe i mot at folk sier topptur når de går opp på en topp. Språk endrer seg, og har til og med godtatt at folk bruker tarp om en pressening. Men, alltid et men, i gamle dager, da bakkene var så meget brattere, begynte vi å bruke topptur om skiturer til en fjelltopp, der målet var å kjøre på ski nedover. Ellers var vi på skitur, til og med når vi gikk opp på en liten høyde for å få utsikt. Var det barmark var vi på fjelltur, så lenge det ikke var snakk om tau til sikring. Da klatret vi. (muligens ikke så rart dama på politikontoret så på meg, og sa grått, da hun skulle fylle inn hårfarge. Selv ville jeg fylle inn nei... ) Tilbake til saken. Å definere begrep er en umulig sak når så mange driver med ulike ting som havner under sekkebegrepet friluftsliv. Som igjen heller ikke er så helt enkelt å definere. Er jo ikke rent så få akademikere som har det som jobb å prøve å definere faget sitt. Starter med "...Ibsen i diktet på vidderne...", og "I stortingsmelding XX står det...". Og lenger kommer heller ikke jeg, for nå pakkes sekken for fjelltur, om det da ikke blir topptur, for nysnøen ligger lavt i Troms i dag. Pakker for 7-10 dager, så får vel kalle det en lang fjelltur
    2 poeng
  20. Det er jo topp med topp 😉 så jeg ser ingen feil i å kalle det topptur selv på sommeren. Hva annet ville du kalt en tur opp på Dyrhaugstinden ol da? Fjelltur er det ikke for det er jo like mye rusling på vidda. Og klatretur er det ikke, siden man ikke går med sikring. Sier man klyvetur, så skjønner vel ikke folk hva du holder på med? Og målet med turen er jo å nå toppen. Jeg bryr meg fint lite om hvordan folk velger å definere sine turer, så lenge jeg skjønner hva slags tur de har vært på.
    2 poeng
  21. For å gjøre det enkelt og unngå synsing:
    2 poeng
  22. En langtur for meg vil være noe mer enn det jeg vanligvis får til. Noe som krever mer planlegging og forarbeid. Jeg vil si over to uker 😃
    2 poeng
  23. Kongsberg og Flesberg er mer tydelige i sin kommunikasjon:
    2 poeng
  24. En skikkelig langtur med en del høydemeter. Det var med en viss spenning jeg så fram til lørdagen. Værmeldingen på fredagen varslet så pass mye vind at jeg valgte å bli hjemme. Det måtte uansett bli en tur til Blåfjellenden den uken også, og når Bestyrerinnen bestemmer et opplegg for søndag og mandag, måtte det bli en tur frem og tilbake på dagen. Og hvordan ville nå det gå? I "gamle dager" for 6-7 år siden, da jeg fortsatt jobbet, og var bare så vidt over 60, var det ingen stor utfordring å gå frem og tilbake på dagen. Det ble stort sett to slike turer i uka - lørdag og søndag. Med 70 lys på kaka om bare noen få dager, var det ikke like sikkert at en tur frem og tilbake på dagen ville bli like vellykket som før... Turen er litt over 8 kilometer - en vei. Tilsammen blir det 16-17 kilometer. Noe som avgjort ikke er umulig - selv for 70 åringer. Legg til 6-700 høydemeter i tillegg så blir det adskillig tøffere. Og når jeg også forsøker å holde tempoet som i "gamle dager", det vil si under to timer for hver omgang, så blir det en utfordring - for meg. Jeg hadde bestemt meg for å ta ut tidlig. Det er en time å kjøre opp til Høgaleitet i Hunnedalen. Med to timer hver vei, blir det totalt 6 timer. Utenom pause på hytta. Selvsagt var det ting som tok tid på morgenen. Jeg kom ikke avgårde før klokka nærmet seg 9. Været har en del å si for hvor fort det går. Vinden på fredagen hadde løyet og det ble bare meldt om vind i 8-10 meter i sekundet. Problemet var at jeg ville få vinden mitt i fleisen. Og værmeldingen fikk rett. Det var vind. I tillegg fikk YR rett med hensyn til resten av meldingen. Det var yr og tåke. Temperaturen var ikke direkte sommerlig med bare 9-10 grader. Det ble så pass kaldt at jeg valgte å ta på tynne vanter. Jeg hadde ikke reknet med at det ville være andre på vei innover. Både fordi jeg startet tidlig og på grunn av været. Det var liksom ikke helt forhold for en dagstur innover... Det viste seg å være et svensk par på vei mot hytta. Også de på dagstur. Vi vekslet noen ord da jeg passerte, og fikk en hyggelig stund på hytta mens vi spiste. Det ble en litt lengre pause på hytta en vanlig. Jeg tok ikke ut før etter nesten to timer. Det er alltid noe som må gjøres. Det er en lang og bratt bakke opp fra Blåfjellenden mot Hunnedalen. Likevel kommer jeg opp bakken hver gang. Det kjentes i knærene denne gangen, men ellers var formen fin og grei. Øverst i bakken blåste det mer enn da jeg gikk innover, men med vinden bakfra, kjentes det ikke så ille. Jeg gikk og lurte på når jeg ville treffe folk. Først helt nede i Ølbakken kom det fire gutter i mot. De ville inn til hytta og hadde med fiskestenger. Det var planen å gå til Langavatn på dagstur og fisk der. Nede ved Fossebekken vurderte jeg pause, men fant at jeg like gjerne kunne gå rett ned. Det ble som i "gamle dager", en tur uten pause og uten stopp for å drikke. Siden turen gikk så bra, kunne skjebnen servere flatt dekk nede i Hunnedalen. Det er andre gangen jeg har opplevd dette på parkeringsplassen ved Høgaleitet.Les hele artikkelen
    2 poeng
  25. Takk for det Teller ned til sommerferie og tur(er)
    2 poeng
  26. Da er tur spikret.. Vikbekkfjellet til uka og Dimmedalen i juliskiftet.. 2-3ish tenker jeg..
    2 poeng
  27. I praktisk bruk så holder vel 5000 mm lenge og er ikke noe man trenger å bekymre seg for. Salewa-teltet er laget med kvalitets-ripstop duk mens Naturehike nok er laget av simpleste og billigste sort uten ripstop så får man et hull så vil det fortsette å kunne spjære. Har selv eide et telt med like materialer og barduner som Naturehike og det var skrale greier som jeg følte jeg ikke engang kunne selge videre da kvaliteten var så lav. Det endte på dynga 😉 Som det sies over så kan nok Salewa-teltet selges videre omtrent til samme pris som innkjøpt på Finn om man ikke liker det, og ellers så er jo feks Helsport Nordmarka et rimelig gjennomprøvd og bra telt. Mest for pengene i følge en teste av Villmarksliv: https://xxl.no/helsport-nordmarka-2-tomannstelt-gronn/p/1133560_1_style
    2 poeng
  28. Hei. Fila frå ottolund er finfin for GPS med begrensa displaymoglegheiter (Takk Otto!), men for å importere til Google Maps for å lage samredigerbare kart for å planlegge turar med fleire medlemer vart det litt knotete. Så eg endte opp med å screenscrape alle hyttene frå ut.no ved hjelp av Firebug, NetExport og eit Pythonscript eg mekka. Har diverre ikkje lagt alt for mykje jobb i dette så det er inga differensiering mellom betjente/ubetjente hytter og ein får berre opp standard placemarker i Google Maps. Men! Hyttene er der! YMMV, etc. Eg tek ikkje noko ansvar for innhaldet i denne fila, brukast på eige ansvar. alle_dnthytter.gpx
    2 poeng
  29. Det har vært en del tråder forumet om lette telt den siste tiden, og jeg har fungert litt på dette selv for egen del, og måtte regne litt på vekt av utstyr i dag. Konklusjonen er at jeg aldri kommer til å bli en dedikert lettpakker, men er en som likevel har litt fokus på vekt og pakkevolum OG andre egenskaper på turutstyret. Min økte fokus på vekt startet når jeg begynte å dra på telttur alene med to små barn. Kun telt+soveposer+liggeunderlag veide alene 14.74 kg på de første turene. Hvert liggeunderlag veide 1.8 kg og hadde samme dimensjonene som et Bamse Exteme når de var rullet sammen. I tillegg kom klesskift, bamser, mat, kokeutstyr, etc. Omtrent alt skulle i eller utenpå sekken min. I dag har jeg endt opp på litt forskjellige løsninger ut fra ulike typer turer, noen eksempler på dette: - På vinteren med pulk: Lite fokus på vekta, mye fokus på ikke fryse og komfort i teltet gitt sannsynlighet for en del telttid. - Vår/sommer/høst, ikke værutsatt, samlet vekt telt+liggeunderlag+soveposer for 4 personer: 7.81 kg (trekk fra 1.4 kg når vi er 3 personer) - Vår/sommer/høst, værutsatt, samlet vekt telt+liggeunderlag+soveposer for 4 personer: 8.54 kg (trekk fra 1.4 kg når vi er 3 personer) - Vår/sommer/høst, værutsatt, samlet vekt telt+liggeunderlag+soveposer for 2 personer: 4.67 kg - Vår/sommer/høst, værutsatt, samlet vekt telt+liggeunderlag+sovepose for 1 person: 3.27 kg - Vinter, bære "lett" sekk, 1 person: telt som veier 2.1 kg og sovepose/liggeunderlag ut fra temperatur. Noen av tankene og vurderingene mine: Hvorfor ikke gå enda lettere? Jeg har nå valgt telt ut fra ønsker rundt vekt, pakkevolum, komfort, og robusthet ++. F.eks. teltene for "værutsatte" turer i vår/sommer/høst- sesong er testet til å tåle minst 25 m/s og 29 m/s vind, mens det letteste teltet jeg har for 4 personer nok ikke tåler i nærheten like mye vind. (men dette har et stort fortelt som gir økt komfort på sin måte.) På soloturer betyr ikke komfort så mye for min del, er vi flere sammen betyr det mer, og har jeg med barna betyr kos, komfort, og trivsel mye. Etter å ha bært en del for meg og barna, så blir sekken for soloturer nesten lett uansett.. Jeg klarte fint å gå lange turer før med det (tunge) utstyret jeg hadde da. Nå er kroppen nesten 10 kg tyngre en den gang, formen dårligere, og turutstyret mye lettere. Det er for meg ganske åpenbart hvor fokusert bør settes inn om jeg synes det er tungt å bære egen kropp + det turutstyret jeg har nå. 😅 Letteste er jo forresten å gå uten telt, da lander jeg på 1,285 kg for sovepose og liggeunderlag. (Men da er man også værutsatt (regn/fukt).) Hvordan tenker dere andre? Hvor høyt teller kravet om lav vekt ift andre kriterier som komfort, robusthet, osv.?
    1 poeng
  30. Har samme tanke som deg @a_aa Jeg tror det vil renne ut på siden ( Inn kommer det ikke uansett. Bak den lyse myggnettingen er det en tett flik med glidelås for å justere lufting). Må prøves når det kommer regn. Evt så kan man feste det på andre siden . ( da blir tarpen litt kortere , men man kan da åpne inngangen.) Teltet er symetrisk og kommer med to slike sideduker. Meget enket og raskt å sette opp. Selvståene. Tar max 2 min å sette opp selve teltet!
    1 poeng
  31. Jeg tenker at lav vekt ikke nødvendigvis står i motsetning til komfort og robusthet. Jeg tror de fleste som forsøker å få en lav vekt, gjør det nettopp av komfort-hensyn - men da med fokus på at selve vandringen skal være mest mulig komfortabel. Man kan også velge utstyr i materialer som gjør lette produkter sterke og robuste - men dessverre er prisene da ofte gift for sparekontoen. For meg er turene mine oftest så korte at jeg har god kontroll på været, og jeg kansellerer om det meldes "sikkerhetstruende" vær - så strengt tatt trenger ikke utstyret mitt å være av det mest robuste slaget. Stort sett forsøker jeg å holde utstyret lett, men ikke alltid som førstepri - feks er ryggsekkene mine "normalvektige" og komfortable. Det hender også at jeg legger opp til å bære litt ekstra utstyr for å ha det ekstra komfortabelt i leir, men da er gjerne det utstyret også i den lette enden av vektskalaen. Stort sett er vekt en parameter som jeg alltid vurderer ved turutstyr. For tungt, så blir det uaktuelt nærmest uansett.
    1 poeng
  32. Det fungerer helt greit med slukvekt 6 - 7 gr. De minste slukene og spinnerne på mellom 3 og 5 gr kan være litt lette, spesielt hvis det blåser, og sluker på 12 - 14 gr blir lett litt i overkant, men 6 - 7 gr går vanligvis bra. Jeg bruker tynn fireline på de små snellene og det hjelper også når du skal kaste de minste slukene.
    1 poeng
  33. Ikke lett med stenger uten å ha prøvd de selv nei. Har Beastmasterstanga du nevner, men ikke prøvd de andre. Er en god stang, som kaster godt med 12 gram, og ok med 7 gram. Liker pakkelengde og robustheten på stanga, men ikke like begeistret for aksjonen. Er litt myk i tuppen etter min smak, og ikke like presis i kastene som speedmaster CX jeg har (10 fot 7-28g). Liker selv best aksjonen i speedmaster. Her er det smak og behag som kommer til uttrykk selvsagt. Favorittstanga for sluker og spinnere på 6-7 gram er forøvrig en gammel Abu Conlon 2-12g med helaksjon fra 90-tallet.
    1 poeng
  34. @KimH Takk igjen, Kim Jeg sender denne Finn-selgeren en forespørsl vedrørende Walton-stangen. Høres ut som en artig stang å fiske med
    1 poeng
  35. Fjelltur til Dyrhaugstind 😊 Tur på ...vidda. Enig. 👍 Dog er topptur for meg ensbetydende med at man har brukt ski opp og/eller ned, men slike begreper begynner å bli utvannet/endret nå når det er blitt populært å ferdes i naturen.
    1 poeng
  36. Kanskje vi ikke skal tolke for mye. Hadde det fremdeles vært "Total forbud", så hadde de nok påpekt dette forbudet! Og brannvesen ønsker nok forbud hele året.
    1 poeng
  37. Godt valg, og gratulerer! Jeg er personlig stor fan av å tenke nøkternt når man velger utstyr og synes det er en hel del utstyrshysteri ute og går, men har brent meg et par ganger på å kjipe helt ut også. SÅ dårlig kan det jo ikke være, liksom ... ? Joda det kan det Det ender med at man kjøper det man hadde mest lyst på likevel og så har man kastet bort penger. Tror det Salewa-teltet er et godt telt til en veldig god pris og du vil ha glede av det i mange år. La oss høre hva du synes om der når det kommer!
    1 poeng
  38. 1 poeng
  39. I følge boka "På tur i Lofoten" utgitt av Lofoten turlag er det mulig å følge kraftlinja ned til Forsfjorden, men turen er beskrevet som temmelig bratt, og farlig når det er vått i marka. Kraftlinja går videre til Vindstad, men om det er mulig å gå langs den vet jeg ikke. Det kan være "hammar i hav" enkelte steder, og da blir det problematisk. For øvrig bør den nevnte boka være obligatorisk for alle som skal gå fottur i Lofoten!
    1 poeng
  40. Kan vi da konkludere med at Taga er full av feil og Salewa er et bedre kjøp? 😂 Sorry trådstarter for avsporinger. Telt er ikke så enkelt 😂 Det viktigste er uansett at du kommer deg ut på tur. Du vil nok uansett like teltet ditt uansett hvilke du går for 😀
    1 poeng
  41. Etter hva jeg ser er taga 1,5 duks. Det er innertelt nede og mot utganger og ventiler ellers kun ytterduk. Telt settes da opp samlet. En duk kan gi noe mer kondens. Stangkonstruksjon gjør at telt ikke er selvstående. Lett og billig er det men usikker på om jeg ville hatt telt hvor mye av det er en duk. Som lett sommeretelt i marka bør det funke fint. Også til fjells så lenge man vet det ikke blir for ille vær. Har type telt som ligner noe og det tåler en god del vind, dog har mitt litt større stangkonstruksjon og er selvstående. Men mulig det blir trangt med 2. Av lette telt hos 123 ville jeg nok valgt det som het Moogar eller hva det var Salewa teltet ser ut som et bedre valg som 3 sesongs telt. Det jeg er litt usikker på er lufting. Ser det er noe ventil oppe på kuppel men ser ikke flere.
    1 poeng
  42. Er nok toduks. Men du setter opp innerteltet først. Kan ikke settes opp samla. Jeg er overraskende begeistret for Salewa jeg da. Men bare sovet i det på varme sommernetter.
    1 poeng
  43. Etter en vinter preget av for lite snø, for kaldt, for mye snø, en gubbe som var krank i en fot og en dørstokk som blei høyere og høyere, var det godt å få startet tursesongen i helga sammen med @TerjeH. Lørdag blei en blåsbort-tur i frisk bris opp til ca 400 moh på Kvaløysletta. Søndag opprant med sol og sommertemperaturer (selv om vi ikke stolte nok på været til å ta på shorts) og vi testet ett av sesongens nye ti-på-topp-mål: Tromsøs geografiske midtpunkt. Slike midtpunkt havner sjelden på en spektakulær topp, og i Tromsøs tilfelle havner det i ei dump oppe på en fjellrygg. Det var rimelig bratt opp mot skoggrensa (over 40 graders helling på det verste) og vi fikk fart på både blodpumpa og syreproduksjonen. Jeg vil anbefale å ta med gåstaver til nedturen. Sånn blei utsikten. Matpakken sklei ned likevel. Litt meir tradisjonelt utsiktsbilde på tur ned igjen. Tromsøya med Kvaløyfjellene bak. Skrekkelig bratt uansett hvordan man prøver å komme seg ut av Tromsdalen. Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
    1 poeng
  44. Fjellstøvler er fint, gik turen i sidste uge, kun meget få steder med snø. Vi tankede vand inden fjellet blev stejlt.
    1 poeng
  45. Fjell/fisketur med to kompiser og jeg kan med trygghet si at SESONGEN ER BEGYNT! Fikk en røye på 2,13kg, 1,89kg og flere rett over og under kiloen. Kompisene dro opp storinger de også, men ikke like store som min største. Bålkaffe, pølsesteiking og fjellet, dette har jeg savna!
    1 poeng
  46. Bra tenkt @Blaser. 👍Har selv alltid med meg en pose ekstra barduner på tur før forskjellig bruk. På bildet under så er dem brukt til å spenne opp to punkter på teltduken som enten havna på rent berg eller med et for tynt lag med jord. (markert med rødt).
    1 poeng
  47. Hadde vært fint om de som har laget liste også la denne inn på sin profil, under mitt turutstyr. Gjerne med hvilke telt dere har hatt også.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.