Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. mars 2018 i alle områder

  1. Denne problemstillinga kjem aller mest til sin rett under frukost på Gjendesheim, der ein i morgontåka har kledd på seg nettingtrøya att-fram utan å merke det. Freidig spaserar ein rundt i frukostsalen, veltruande om at framsida er anstendig tildekt, og uvitande om at det ekstra tøyet som er over brystregionen for øybelikket befinn seg på ryggen...... Det var her begrepet "mountain-burlesque" oppstod.
    11 poeng
  2. Da er jeg igang med prosjektet med å gå hjem fra Gjøvik. Har fått hjelp til veivalg fra tråden om pulktur Gjøvik -Sundvollen. Kona slapp meg av kl. 15 i Hunndalen. Har gått ca 3,5 km og en del høydemeter. Det er skiltet med Gjøvik-Oslo så navigasjonen har gått greit så langt. Bare et kryss hittil.
    7 poeng
  3. Påskestemning med sol og tørr snø. Bedre blir det ikke, gleder blir nedover også.
    7 poeng
  4. La meg kl 20.30 i går kveld. Våknet nå kl 8. Alltid fint å vokne opp og se rett i tørkeloftet. Klart og fint i går kveld, kaldt i natt tipper 10-11 minus. WM dunposen er bra, men litt vanskelig å komme seg ut av på morgen 😂.
    7 poeng
  5. Fikk tips om DNT Mæhlumsetera av en lokal hjelper. Måtte gå 500 meter ekstra, men di høydemetereren måtte jeg hvis ta uansett. Er her alene siste overnatting var 26.2. Det var varmt i ovnen når jeg kom. Ved og vann og gass ovn, samt do er flott. Er mellom Hov i land og Raufoss. Da har jeg gått litt over 10 km og 470 høydemeter i følge Gps'en Drømmeforhold med tørr snø og 🌞 sol. 5 ganger trodde jeg at jeg var oppe på myra. Lyset lurer meg.... Nå blir det en Fjordland til middag og tidlig kveld. Rakk også en vaffel og kaffe på Osbakken.
    6 poeng
  6. Er det ikke like lett å ta en kjapp tur på Ikea etter blyant, og eventuelt kvesse med kniv man uansett har med på tur om det blir behov for det?
    3 poeng
  7. Blant siste turer på bloggen ligger bilder og slikt fra en koietur i Ånderdalen nasjonalpark på Senja. Nesten i fotsporene til @AK74 som var der noen uker tidligere (Du får si fra neste gang du er i indre strøk).
    3 poeng
  8. Har vore fantastiske forhold i Sunnfjord dei siste to vekene. Stabilt kaldt vêr har gjort at snøen helde seg fersk og fin. Eg har diverre ikkje vore flink nok til å nytte dagane til teltturar, men det håpar eg vil endre seg fram mot påske. På veg opp Steinheia med månen og Tindefjellet i bakgrunnen: Utsikt ned til Jølstravatnet på veg opp til Høgefjellet. Ein kort og relativt ukjend tur som er ein personleg favoritt: Solnedgang på Smådalsnipa i Naustdal: Eikåsnipa med Storehesten og Blegja i bakgrunnen: Nett passert igloen på veg opp Tindefjellet:
    3 poeng
  9. Bestilte Osprey Ace 50 i går, det blir en spennende sesong med nye sekker til begge ungene, Bergans til jentungen på 10 og Osprey til guttungen på 13. Startet teletsesongen i Gjøvdalsheiene mellom Gjøvdal og fyresdal for 2 helger siden og det gav mersmak, snø er absolutt ingen hindring. Sykt morro å få testet ut multifuelen også.
    2 poeng
  10. Heldigvis er vårt kjøtt mye sunnere enn dansk ja. Og dyrere. Allikevel alt for billig. Angående rødt kjøtt så kjøpes det utrolig sjeldent her. Rødt kjøtt er jo klimaverstingen. Men hadde jeg hatt penger nok så hadde jeg kjøpt kjøtt fra en bonde jeg kjenner, som har limousin på utegang med stort sett egenprodusert for. Alt kun et par mil unna meg. De dyra får kos og wienerbrød hver lørdag tilogmed. Man må uansett selv velge hva man vil prioritere. Skal man sette seg ned å analysere hver eneste matvare før kjøp ville man sultet ihjel. Dette er dessverre alt for kompleks til at det finnes ett eneste konkret svar på hva som er tryggest å spise. Men med en real dose sunn fornuft og noe empati for Moder Jord og dyra, så bør man kunne klare å begrense sine avtrykk.
    2 poeng
  11. En ny tur for broderen - Sele til Ølberg. Broderen og jeg pleier å ta en onsdagstur. Rundt Gruda for det meste, og det er en tur på omtrent 1 time 15 minutter. Ikke noe å skrive om, synes jeg. God trening og det får jo onsdagen til å gå.... Denne onsdagen mente broderen vi fikk finne en annen plass å gå tur. Egentlig så liker han ikke snøen og isen langs Grudavannet og heller ikke glatte bakkes, som det kunne være opp mot Grudavarden. Foto Øystein Bloch Johnsen Det er ikke vanskelig å godkjenne en annen tur, men hvor? Hadde vinteren vært normal, kunne vi ha tatt en tur på høgjæren. Runden fra Holmavatn til Steinkjerringå og Synesvarden og tilbake, er omtrent like lang (i tid) som rundt Gruda. Og det er den turen vi ofte tar på en onsdag uten vinter. Det har blitt mange turer lans sjøkanten i det siste. Heldigvis er det mange og lange strender på Jærkysten. Mange av strendene blir brukt som utfartssted på søndager, men da helst i godt vær. Vi er ikke så nøye på været, det trenger ikke å være "bra" for at vi tar en tur. Det måtte bli en strandtur denne onsdagen. Men hvor? Foto Øystein Bloch Johnsen Bestyrerinnen hadde dratt meg til Solastranden og vi gikk tilbake til Sele en gang i tiden - januar 2017. Vi hadde brukt ganske lang tid på den turen , men det var i regn, og det tar alltid lengre tid første gang. Hvor lang tid det ville ta å gå frra Sele havn til Ølberg, var derfor et godt spørsmål. Broderen hadde aldri vært på de kanter av kommunen. Han kjente god folk som bodde bare noen hundre meter fra stranden, men hadde aldri vært nede ved sjøen her. Foto Øystein Bloch Johnsen Vi ble fort enige om at det ville passe å ta turen fra Sele og mot Ølberg, og så fikk vi se når vi snudde. Broderen sliter fortsatt med achillesproblemer, og det blir varmt og vondt etter en tid. Jeg kjenner ikke etter om kneet er bra... Vi tok ned mot stranden. Også for onsdagen mente værmeldingen det ville være overskyet men opphol, og også denne gangen fikk fi noen snøfnugg i hodet. Ikke mange, men slik at vi kunnekjenne det. Det som overrasker på Sele, er hvor velbrukt stien er. Det må gå ganske mye folk denne turen. Mye mer enn det jeg var klar over, og vi som ikke har denne på vårt program i det hele tatt. Det var bare en bil på parkeringsplassen da vi kom. Det var jo tross alt en helt vanlig onsdag. Et stykke bortetter stien fikk vi øye på en hel gjeng. De hadde startet på Ølberg og var på vei tilbake. Det er etterhvert blitt mange turgruppeer i vårt distrikt. Det er mange på tur nesten hver dag. Dette var sikkert en slik gruppe. Foto Øystein Bloch Johnsen For vår del nådde vi enden av Ølbergstranden etter noe under en time. Da hadde vi gått inne i landet og ikke på stranden. Opp og ned, rundt om kring, tar lengre tid en bent fram. Til bake tok vi langs standen. Den var har og fin. Ikke noe priblem med å holde farten oppe med slikt underlag. Det gikk nesten 10 minutter fortere tilbake. Les hele artikkelen
    2 poeng
  12. Det var et helge tilbud for nyhetsbrev abonnenter og gjelder bare en type tors i karrisaus tror jeg,
    2 poeng
  13. Da er det et døgn til avmarsj. Meldt en del nedbør, i tillegg til at det allerede er i meste laget med snø, så vi er forberedt på tungt føre. Satser på proviantering i Bograngen på svensk side etter 2-3 dager, så blir det litt mindre å dra på. Det er lenge siden det har vært så mye snø i området som det er nå, vi har med en kraftig spade til leirbruk. Nå kjenner jeg den gode kriblinga i kroppen som alltid kommer når villmarka kaller. Beste følelsen som finnes... Turrapport kommer etter hvert : ))
    2 poeng
  14. @Tom42, det er også snakk om karbonavtrykk og generelt avtrykk og belasting vi mennesker gjør på planeten i vår hverdagslige bruk og atferd. Der kommer også kjøttinntaket inn, da kjøttproduksjon avgir mye klimagasser, og vi spiser langt mer kjøtt enn vi faktisk trenger. Når det er sagt, så har jeg stor tro på at det er fullt mulig å endre vår atferd og våre vaner over tid. Man har allerede begynt å se endringer i befolkningen. Å messe om at folk MÅ bli vegetarianere er ikke veien å gå, men at man kan redusere kjøttinntak ser man allerede tegn til her i vesten. Jeg tror også at vi vil bli flinkere til å få ned utslippene over tid, og at folk vil tenke mer over sine handlinger. Det kommersielle og statlige vil følge befolkningen. Vi kan jo se på andre ting som vi ga fullstendig f*** i før, som røyking, gjenvinning, bilbelter osv... Befolkningen må bare bli vant til tankegangen, så vil dette etter hvert gå av seg selv. Men vi er avhengig av en saklig diskusjon, og engasjerte mennesker for at vi skal komme videre.
    2 poeng
  15. Jeg har ett Helsport Fjellheimen Superlight 3mannstelt som jeg skal på tur med på finnmarksvidda om ikke så alt for lenge. Vet noen av dere om det er noe jeg bør være ekstra obs på? Det vil ikke bli brukt hvis det er meldt mye vind eller store mengder snø. Kjører stort sett scooter dit jeg skal, så vekt o.l til ting jeg bør ta med er ingen begrensning. Har brukt det en gang før på vintern, men da i mai, og da var det en del varmere enn det er meldt nå i mars/april. Har ett liggeunderlag som fyller hele innerteltet pluss noen reinskinn å legge på toppen av den igjen.
    1 poeng
  16. http://www.zpacks.com/materials/waterproof-fabric.shtml
    1 poeng
  17. Hvordan fungerer disse teltene på høyfjellet om sommeren ? Hva er bruddstyrken på duken ?
    1 poeng
  18. Nei, det er ikke mye lys det stenger ute, men ser coolt ut...på instabilder😂 Spøk til side. Camo og den blå hindrer innsyn, så du får mere privatliv, camo er fint hvis du ikke vil syns. Det var grunnen til at jeg valgt camo, selv om den var dyrere. Tror du må tegne litt og måle, toppen på Altaplex blir som toppen på en lavo. Ikke mye til nytte.
    1 poeng
  19. Jeg har både zpacks arcblast sekk, DIv pakkposer etc og en klar tarp og et Duplex i camo. Hvorfor ikke Duplex? Ja, det blåser snø inn. Er er sært telt på sine måter, men er et av mine yndlingstelt. Hvilke andre telt har du fra før, siden du vil gå for dette? Og hvilke bruk? Cuben er sterk, men liker ikke mekanisk slitasje. Så å legge noe på duken er galskap.
    1 poeng
  20. Har eit par som eg gir bort, ref karma-tråden.
    1 poeng
  21. Åhhhh!!! Genialt !! Takker og bukker, dette forumet er helt supert !
    1 poeng
  22. Lå ute i mitt Ringstind SL i minus 16 i fjor.....null stress. Kom borti duken da jeg våknet på morra´n og da " snødde" det inni teltet, kondensen hadde frosset i løpet av natta. Tempen var - 7 inni teltet.
    1 poeng
  23. Ja, det er snaut om plassen for varme der. Det er vel strengt tatt ikke snakk om et fortelt som på tyngre telt, mer en skrå dør.
    1 poeng
  24. Litt interessant artikkel om kropp og kulde: https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2018/03/09/195378694/ti-myter-og-fakta-om-kropp-og-kulde
    1 poeng
  25. Derfor vil aktører som prisjakt.no og prisguiden.no ble mer og mer populær! Har selv opplevd store lokale variasjoner pga beliggenhet på Gmax og xxl her i Bergen!
    1 poeng
  26. Men hvilken mulighet har vi til å sjekke hvor kjøttet er produsert? Jeg så nettopp et program om resistente bakterier og der var det en del om dansk svineproduksjon. Dansk svinekjøtt er billig, smaker godt og er fullt av antibiotika og ofte også resistente bakterier. Heldig vis er det ikke mye av dette kjøttet i Norge, men så er også kiloprisen på norsk svinefillet ca. tre ganger så høy som i Danmark. https://forskning.no/bakterier/2010/11/vi-holder-pa-tape-krigen-mot-resistente-bakterier Og hva med biffen? Skal vi kjøpe den som er produsert i Norge hvor dyrene står inne hele livet og fôres med kraftfôr og silo, eller skal vi kjøpe den biffen som er produsert i Argentina og Uruguay hvor dyrene går fritt ute på pampasen og spiser gress rett fra bakken. Hva er det som har det mest bærekraftige fotavtrykket? Kraftfôr der råstoffet ofte er fraktet lange strekninger med båt før fôret blir produsert og fraktet ut til bonden med bil, silofôr som slås og kjøres inn med traktor og hvor press safta enten kjøres ut som gjødsel eller forurenser vann og vassdrag, eller "grass fed" biff som er fraktet halve jorden rundt med båt før den havner i butikken vår. Det er ikke lett for vanlige forbrukere å ha kontroll med produksjonsmetodene for den maten vi kjøper i butikken. Selv prøver jeg så langt som mulig å kjøpe lokalprodusert mat, men av og til så er det prisen som avgjør, uavhengig av produksjonssted. Men så er det jo noen land, f.eks. Israel og Tyrkia, som ikke selger en eneste reddik eller potet til meg, men jeg er ikke sikker på om lille meg har så stor innvirkning. Men jeg håper jo at jeg ikke er den eneste som er litt selektiv når jeg handler mat. Her hos oss har vi en produsent av grønnsaker, egg og jordbær som begynte å sitte i veikanten som barn og selge poteter for sin bestefar. I dag har han en svær gårdsbutikk hvor mesteparten av det han selger er egenprodusert eller produsert et sted i nærområdet. Der handler jeg i hvert fall med god samvittighet. https://www.facebook.com/Gardsutsalg/
    1 poeng
  27. Er det 17.05 bussen fra Oslo, så kjører den videre til Årdal. Den bussen stopper på Tyin (21.57). 2km derfra langs riksveien er Tyinstølen hvor det er overnatting. Det kan være et plan B alternativ om dere ikke får fatt i de på Fjellstua. Kan hende dere får sjåføren til å stoppe der, han kjører tross alt forbi. Regner med det er Sulebu som er neste stopp. Veien videre retning Sulebu blir enten 2km over vannet og renne ned til Tyinkrysset via scooterløypa og så ta en av løypene til Sulebu. Eller dere kan gå løypa fra Tyinstølen via Slettningsbu-Kyrkjestølane og så til Sulebu. Førstnevnte tar kanskje litt mindre enn 1 time til Tyinkrysset. Den andre tar nok 4t til Kyrkjestølane om dere følger kvistingen.
    1 poeng
  28. 1 poeng
  29. Hehehe... god plan! Jeg derimot,får ikke sove med stash i ansiktet. Ang. trekk; man kan jo også på en måte blokkere vekk vinden til en viss grad, ved å plassere stokker,vantett bagasje, osv. langs bakken på utsia av teltduken der vinden tar mest? Noe omstendelig da,men funker nok.
    1 poeng
  30. Siste dagen i vinterferien reiste jeg til Treungen i sør-enden av det massive Nisservannet for å bestige Skuggnatten. Pappa var med som både turkompis og fotograf. Forholdene var perfekte, helt urørt og dyp pudder-snø! Les og se bilder fra den tunge, men actionfulle turen på bloggen her! Det er ikke alltid like lett å filme seg selv mens man suser ned fjellsiden og prøver å unngå å treffe trærne...
    1 poeng
  31. Hei, Ja, du kan også se at et vann er regulert ved å se på m.o.h for vannet som angis som et intervall for regulerte vann. F.eks om du ser på Mår så angis det som 1121-1100 m.o.h på kartet, noe som viser at vannet er regulert og at vannstanden kan variere med 21m avhengig av nedtappingsgrad.
    1 poeng
  32. Der har du meg.... Klimafornekter, kjører stor bensinbil. drar på utenlandstur så ofte økonomien tillater det, kjøper nytt - mer enn jeg trenger og synes en del av miljøtiltakene er like hykleriske...
    1 poeng
  33. Vegan? No fucking way! Da drar jeg heller på reinsjakt og nyter 50 kg av verdens beste kjøtt med verdens beste samvittighet..
    1 poeng
  34. Ut få mitt svært begrensede erfaringsgrunnlag så gir jeg ihverfall tommelen opp for Helle. Denne, Dyre Vaa, har vært med meg i over tyve år og brukes til alt mulig. Evig skarp virker det som. Ellers så har jeg denne, en Petzl Spatha på 43g. Sikkert fin for dere lettbærere, for min del så er den ypperlig ved at man kan henge den i en karabin i klatreselen. (Og dermed hintet sterkt om at min mening er st det finnes ikke en ultimat turkniv. 😊)
    1 poeng
  35. Ingen anbefalinger, bare en takk fra en tidligere tenåring som er glad den oppvoksende slekt får gå på tur med skikkelig sekk
    1 poeng
  36. Ospray Ace! Vår 11-åring har den, hatt den et par år. 8-åringen er for liten, han bruker Deuter 30. Men! Ospray har geniale løsninger ift Deuter og lavere egenvekt. Jeg angrer stort på Deuter kjøpet etter at vi fikk Osprey i hus....gå for den!
    1 poeng
  37. For vår del så ble det Osprey-sekk til guttungen på 8 fordi skulderremmene er lengre fra hverandre på toppen. På den gamle Bergans-sekken så var skulderremmene for tett inntil hverandre og det resulterte i «gnagsår» på siden av halsen når vi gikk lengre turer. Dette gjaldt særs på sommertid når han gikk med t-skjorte. Kjøpte Osprey Ace 38, denne var fin i størrelsen til han (8 år).
    1 poeng
  38. Har gode erfaringer med Osprey Ace i flere størrelse. Sekkene er fleksible med tanke på reguleringsmuligheten av rygglengde, de er slitesterke og har ikke hørt altfor mange klager på bærekomforten heller!
    1 poeng
  39. 12-åringen har Osprey Ace 38 og 9-åringen har Deuter fox 40. Begge sitter godt på, men jeg synes Osprey sin er bedre å pakke så jeg liker Osprey-sekken best. Eldstemann har hatt sin sekk siden han var 9, til en tenåringen tror jeg jeg heller ville gått for 50-literen. Jeg kan gå litt med sekkene til ungene her, men veldig behagelig er det ikke da den blir for kort til meg - jeg er ikke spesielt høy (164).
    1 poeng
  40. Det avhenger jo først og fremst av hva sekken skal brukes til. Vi er stort sett på overnattingsturer, og gjerne over litt lengre tid. Min 11 åring har Deuter Fox 40, men skal nok få en større sekk ganske snart. 40l beholdes til sitt bruk.
    1 poeng
  41. "Hva har du kjøpt nå"-tråden er en av de mest populære på Fjellforum. Noen ganger tenker jeg at å kjøpe ting til hobbyen egentlig er hobbyen.
    1 poeng
  42. Bed om at me tek tonen innatt på eit hyggeleg og sakleg nivå her! Mvh Therese som moderator
    1 poeng
  43. Nei @Epletre det er helt feil. Firmaer skor seg på forbrukerne, som ikke bruker sin makt. Det er vi som forbrukere som skal stå opp for verden og verdiene. Det er vi som skal styrer de. Ikke gi de skylda for egen «latskap».
    1 poeng
  44. Å handle masse skrot fra Kina er i hvert fall ikke veien å gå. Handler lite selv, men ble litt i fjor. Men handler helst brukt. Og alle kjøp er godt gjennomtenkt. Og det er lov å rydde opp etter andre på tur også. Ikke bare etter seg selv. Ta med søppel du ser på veien. Men som en poengterer, så er det å følge stier som allerede er etablert for å ikke spre belastningen utover. Så slipper man motorveistier. Samme gjelder hyppige brukte bålplasser 😉
    1 poeng
  45. Ja, nå, ja, men det sier ingenting om hvordan snøforholdene er i slutten av mai. Vi er tross alt bare først i mars...
    1 poeng
  46. En liten beretning fra en kosetur i en nasjonalpark i nord, i de mest perfekte vinterforhold. Ånderdalen på Senja i Troms. http://utinord.blogspot.com/2018/02/anderdalen-nasjonalpark-pa-senja.html
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.