Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. mars 2018 i alle områder

  1. Var med på Rollers sin fellestur på Tyrifjorden i dag. 13 stk som gikk 12 km under drømmeforhold. Skru opp lyden!
    7 poeng
  2. Igloen ved Torgetjern står seg bra, godt besøkt tydeligvis også
    5 poeng
  3. Jeg må skryte litt av et produkt som jeg har brukt nå i 15 år i strekk, nemlig Outdoor Research sin vannflaske parkas. Jeg har brukt mitt røde trekk svært mye. Akkurat passe til en enliters flaske. Det er isolert trekk inni av et slags fleece aktig stoff. Dette holder overaskende godt på varmen og man slipper at vannet fryser i flasken om natta eller underveis om dagene. Et par tips på bruken er at man ikke tømmer vann oppi flaska mens det er i trekket siden det er fort å søle. Et annet tips kan være i streng kulde at man snur tuten nedover i trekket, for om det skulle fryse er det størst sjanse for at det fryser i bunnen da. Jeg har aldri opplevd at flasken har frosset Jeg kan ikke huske hva jeg betalte den gangen, men det var "urimelig dyrt" husker jeg, men det har vært utrolig bra. Nå som vi trengte ett sånn trekk til i familien kom jeg over det på en reise og det var bare å hive i kurven, betale og glemme summen Eneste minus med produktet er at glidelåsen burde gått litt lenger ned. På de første versjonene gjorde de faktisk det, men det funker allikevel. Litt annen farge denne gangen..
    4 poeng
  4. Tar kaffen ute i dag! Mye besøk og enda mere støy kan få selv den beste til å rope om hjelp 😂 da ble en tur i skogen beste alternativ, selv om det ikke er mange km hjemmefra
    4 poeng
  5. Fant min type turtrillebår Mest til dagsturer men alikevell.
    4 poeng
  6. Jeg har visst også oppdatert bloggen i dag. Jeg kom meg omsider av gårde i går kveld, tror klokken var halv ett før jeg la meg, selv om det var kort å gå fra bilen. Fin plass, furuskog som jeg nok tror jeg drar tilbake til flere ganger. Furuheng i måneskinn - det ble faktisk i lyseste laget når øynene hadde vent seg mørket. Hele turen i bloggen HER.
    3 poeng
  7. Min dachs ser alltid frem til vi kommer hjem igjen slik at han kan få se dachs-revyen
    3 poeng
  8. På tur hogger jeg alltid ved knestående. Da går øksa i bakken, og ikke i leggen om du bommer. Det eneste fornuftige jeg har lært av Ray Mears...
    3 poeng
  9. Drømmeforhold for skøyter, hardeste isen jeg har gått på mange år! Som å gå i nedoverbakke hele tiden🎉😀 10-15 cm helt klar stålis, nesten ekkelt å gå når du ser bunn så klart. Gikk vel en 10.000 meter, inkl over en øy, og rundt en stor øy. Legger en rapport på Skridsko.net med GPS -tracking og bilder i kveld. Som vanlig litt is info på regobs. Det blir fellestur her i helgen ifølge rollers på Facebook. Hadde både kasteline, pigger, isstaver og flyteelement i sekken med tørt tøy. Viktig å kunne lese is, for å ferdes tryggest mulig.
    3 poeng
  10. Steike ta, barna vokser. Slengte inn en isskrue til meg selv for å få gratis frakt i en av nettbutikkene. Nesten litt kjipt å handle nytt tur og friluftsutstyr til andre en seg selv. 🤣 (Men digg å få dem med på tur!!)
    3 poeng
  11. Skjønner ikke helt hva dere mener med at man ikke ser så lur ut.... selv har jeg denne lua og er utrolig fornøyd med komfort og varmen den gir
    3 poeng
  12. Real syns jeg smaker greit. Selvfølgelig om en er på tur hele sommeren og spiser real hver dag så kan det bli mye. Men så lenge jeg på typiske helgeturer klarer å variere maten litt så syns jeg real funker veldig greit på ukesturer. Og jeg må nok innrømme at det skal endel til før jeg bytter ut real på turer hvor det er mye vandring og lengre turer som går over mange dager. Det er rett og slett enkelt og lite oppvask som gjør at real er min go too for mat da. Det veier jo også lite som er et stort pluss når en skal ha med mye mat. Det er jo ikke alltid ørreten biter og da er realn god og ha
    2 poeng
  13. Det har blitt noen blogginnlegg siden jeg sist oppdaterte her. Her ser du i alle fall dagens innlegg, fra turen i Sveio i dag der jeg møtte storfiskeren Felix på åtte år!
    2 poeng
  14. 2 par med Forsvarets vindvotter. De jeg har nå, er det slitt hull i. Liker vel egentlig ikke camo, men var eneste valget. Blir litt harry. Men er de beste vindvottene jeg har prøvd, og prisen på 140kr er det ingen som kan slå. En runde med impringering og lufting for å få vekk depolukta trengs også. Anbefales 👍
    2 poeng
  15. Prisen er stiv ja! Nå syntes jeg ikke akkurat at Real har mye salt? Snarere tvert om men så er jeg kanskje litt miljøskadd når det gjelder salt Men som flere har vært inne på så finnes det andre alternativer og generelt syntes jeg pasta baserte tørrmat pakker stort sett glir lettere ned en mye annet. Litt ekstra smør, krydder og noen pølsebiter eller annet så hjelper det. Syntes også det hjelper endel om man har oppi endel mer væske en hva som er anbefalt. Blir det for tykt og grøtete så setter det seg liksom litt fast i svelget.
    2 poeng
  16. Nå heter det Summit to eat i Europa. Pasta Lasagne er også min favoritt. Den er faktisk meget bra 😃 Min erfaring er at jo enklere det er jo bedre smaker det. Disse som prøver å gjøre det «fancy» blir ikke noe greie på. Pastabaserte retter får ikke gått skikkelig gæernt 😉
    2 poeng
  17. Eller så byr Skrim/Omholtfjell på mange gode muligheter! http://www.visitskrim.no
    2 poeng
  18. Helt enig, ganske drøy pris. Men jeg tilhører (fåtallet?) de som syns de fleste utgavene av Real er helt greit. Derfor pleier det å bli med noen hjem om jeg finner de til nedsatt pris. Ellers har jeg også tydd til Trek´n eat innimellom og syns de også er helt greie. Det er noe med enkelheten i disse typer mat som tiltaler meg. Bare vann og ingen oppvask. Passer meg skikkelig bra. På den annen side er jeg ikke i tvil om at det går an å få bedre matopplevelse på tur, men krever ikke det litt mer innsats av meg?
    2 poeng
  19. Real er for dyrt i fullpris i forhold til hva man får. Jeg har kjøpt en del Trek n eat til rundt 50,- og syntes disse er supre. Bra med kalorier og fin konsistens.
    2 poeng
  20. Da håper jeg virkelig å ha funnet sekken for min rygg! Prøvde en del forskjellige, men hadde likt å få prøvd xenith og denali også! Bergans Alpinist 110 ser ut til å passe min rygg veldig bra etter en stund med tilpasning. Satser på mange gode mil med denne i sommer 😁
    2 poeng
  21. Ja, jeg kan love deg at Fiskars-øksene tåler juling! Jeg har kløyvd noen tonn med ei slik øks, og skaftet og innfestingen er fullstendig uslitelig. Etter noen års kløyving kjøpte jeg ei øks til av samme type som en "backup" fordi jeg regnet med at den gamle ville bli ødelagt før eller senere siden den ble brukt så mye. Men neida, den nye øksa henger fortsatt ubrukt i garasjen...
    2 poeng
  22. Den norske matpakka med tørr kneip og svett ost er HAT. På dagstur teller ikke vekt så mye, da tar jeg gjerne med en mat-termos med suppe, feks gulrotsuppe, linsesuppe eller fiskesuppe. Eller varmer et par karbonader og pakker de inn i aluminiumsfolie og putter de i en minikjølebag i lommeformat. Sammen med grovt brød og hummus er det kjempegodt. Rødbethummus og godt brød er namnam og kan fint spises alene, men det kan være godt å ha noe varmt i tillegg på vinterturer. Eller couscous-salat med egg og spekeskinke. Pleier alltid å ha noen grove pizzasnurrer i fryseren som guttene kan ha med som matpakke på skolen, hender jeg "stjeler" et par av dem. Jeg lager også min versjon av pain-au-chocolat, grov rundstykkedeig som jeg kjevler ut, smører med mørk sjokolade, ruller sammen, deler opp og steker. Veldig kjekke å spise på farten når man trenger litt ekstra energi. Kriseløsning, hvis det ikke er for kaldt og jeg ikke har tid til å lage noe annet, er et par brødskiver og en boks makrell i tomat. Dessert er alltid bra motivasjon. Kanelboller, gulrotkake eller brownies. Kommer an på hva jeg har laget dagene i forkant og hva som finnes i fryseren. Alltid termos med te. Varm te gir ny styrke i en sliten, kald kropp Nå ble jeg sulten igjen...
    2 poeng
  23. Må jo ta sjansen når muligheten (været) er der! Vanvittig fin tur igår/idag også! Tok ei natt i telt for å smake litt på kuldegradene og for å kose meg litt. Ifølge svigermor var det 23 kalde grader. Lå på en haug i bjørkebeltet under Svinestranda og Blånibba. Og tok idag turen opp til Blånibba (1067moh). Kjempefin utsikt derfra i alle retninger. Vest mot fjorden eller sørøst mot Breimsvatnet, fjellet "Skjorta" og Snønipa. @
    2 poeng
  24. Jeg foretrekker knekkebrød og spekepølse. Det er viktig at tiden det tar å forberede mat på forhånd er så kort som mulig - gjerne 0 sekunder. Favoritten nå er Frukost Fullkorn og Gilde Fjellbit. Tar med hele snabben og skjærer opp skiver etter behov.
    1 poeng
  25. Åja, det er slik du tenker! Det ser jo ut som de bruker karabin kroker, men det vil jo bli fort slitsomt i forhold til at de hele tiden justerer seg. Jeg har ikke prøvd denne varianten selv, men prusikk har jeg veldig god erfaring med 👍🏻
    1 poeng
  26. Benytter akkurat samme metode som deg, men tenkte å kunne bruke slakklinen når trærne (eller hva som helst) ikke står nærme nok hverandre - noe slik som dette; https://goo.gl/images/gBLKLy (dog ikke så ekstremt). Takk for tips om prusikk, ser ved første øyekast ut som sporet å følge.
    1 poeng
  27. Bruker gennerelt bare vanlige matpakker, med brødskiver og forskjellig pålegg, på alle brødskivene i pakka. Avhengig av tur kan det være behov for 1 - 2 lunch pauser. Men totalt har jeg gjerne med meg 6 - 8 brødskiver og i reserve en dose korn, i tilfelle jeg skulle mangle energi. Har mest erfaring med lange dager (8 - 11 timer) på fuglejakt, jakt trening av fuglehunder. Men også en del vandring, med telt/oppakning over flere dager. Har sluttet med vintervanding og telt. Ser også bort fra kanoturer, der vekt er lite problem. Men selv der er basisen brødskiver, så lenge det er holdbart og en del korn på dagtid. Vinterstid har jeg ofte med en sjokolade (for kosens skyld, ved pauser), ellers skjelden. Men jeg liker å drikke noe varmt (kaffe, te, sjokolade, m.m.), så enten har jeg med meg bålkjele, et kokeapparat (m/kjele), eller thermos. Ofte har jeg med både koke mulighet og thermos, men da en mindre thermos.
    1 poeng
  28. Tror flere bør teste ut Real (og annen frysetørret mat), før de legger ut på tur. Da unngår en trolig problemet til TS. Test ut hva en liker, ikke liker og ikke tåler. Og varrier på rettene, spessielt middagen. Personlig så er det skjelden jeg bruker annet enn middagspakkene. Og det har blitt en del opp i mellom årene, siden produktet ble å få kjøpt for "vanlige" folk. Det er jo også mulig å tilsette div. krydder, fett/smør og annet, for annen smak, eller for avvekslingen skyld. Bare fantasien som begrenser. Men som noen har nevnt, bruk heller litt for mye vann og la det trekke litt for lenge, enn motsatt. Er det kaldt, kan det hende en må dobble trekketiden. Vil også si, at bærer en tung, eller går lettere, men over 8 - 10 timer per dag, så er ikke næringsinnholdet tilstrekkelig i en middagspakke og en trenger tilskudd. Så noe en spiser ved siden av poseinnholdet, gir også annen smaksopplevelse. Her er det også bare fantasien som stopper en, men tenk litt på døgnbehov for ernæring. På dagtid så er det i første rekke krabohydrater (kornprodukter), som bør være maten. Når turen er over (om kvelden), så er det mer fett og protiner, som skal reparere brutte muskelfibere og bygge nye som gjelder. Men da dette er tungt fordøylig, bør en etter min mening, bruke lite av om dagen. Tenker nå på vanlige turgårere/jegere. Og ikke "polfarere", de vet, eller sørgerer for å vite hva de trenger.
    1 poeng
  29. TS. Ser du har fått noen bra forslag. Kan nevne et par andre med kort kjøretid, hvis det er fjellområder du søker. Haglebu seter (Fagerfjell), via riksveg 7, opp Hallingdal, til Børtnes på Bromma, der tar en av mot Haglebu. Mener det er flere steder en kan parkere både før og etter Haglebu Fjellstue, trolig også på fjellstuas parkerings plass. Jeg har stått der flere ganger og i området. Området Tempelseter Fjellstue, via Sigdal/Eggedal. Mye område på Norefjell også, selv om det er en del hytter rundt fjellstua, så en må nok regene med noe lengere gåtur, før en slår leir. Er mulig å kjøre over Norefjell, fra Noresund også, men annbefaler likevel veien Drammen/Sigdal/Eggedal. Ellers er det jo mange områder, litt lenger opp i Hallingdal og Valdres.
    1 poeng
  30. Jeg finner ikke en eneste grunn til å ikke ha med brenner på tur, så jeg forstår ikke spørsmålet Selv har jeg alltid med meg brenner på tur (gass) og syns at halve gleden på turen er å kunne kose seg med varm kaffe/kakao og noe varmt å spise. Det er liksom en liten gulrot å ha/planlegge underveis. Noen ganger er det veldig enkelt med Real, men jeg prøver helst å lage vanlig mat. Går ofte i hotdogs, hamburgere, koteletter, diverse pasta/nudler og noen ganger sodd. Så lenge det er godt, varmt og metter er det helt topp.
    1 poeng
  31. Du får være prøvekanin @Tor-Erik-L-77 🤡 Mine trenger også vanntetting 😃
    1 poeng
  32. Skrim er nevnt, ellers er det gode muligheter på Blefjell, eller hva med Trillemarka?
    1 poeng
  33. Bruker denne, men har egentelig lite å sammeligne med så vet ikke om den er bra eller dårlig Vannet fryser vertfall ikke like lett som uten trekket, har aldri forsøkt å holde noe varmt...
    1 poeng
  34. Pass på, du kan bli hektet! Det kan være utfordrende første natten, men er køya stor nok til å ligge litt på skrå, slik at du får lagt mer horisontalt og ikke bananformet er komforten helt fenomenal! Har selv en kompis som har byttet ut sengen hjemme med køye... 😂 blir spennende å se hvilke erfaringer du gjør deg
    1 poeng
  35. Fant denne pakka til en grei penge på finn: Blir et alternativ til mitt Ringstind Superlight 1-2 som har omtrent nøyaktig samme vekt som oppsettet over. Har ikke mye erfaring med henging men har prøvd en sommernatt på skauen med en TTT og et Thermarest underlag og det fungerte veldig bra. Spent på å få testet denne DD pakken! Jeg ønsket meg uansett selve DD tarpen så ble egentelig en bonus med resten av pakka
    1 poeng
  36. Jeg kan ikke forstå annet enn atdu vil bli veldig fornøyd med denne pakken 👍🏻 Hengekøy er helt strålende under tregrensa, men ikke like kjekt over! Det er mulig å spenne den opp der også, men det krever litt mer øvelse og forberedelser
    1 poeng
  37. Bruker dere to små eller en stor på tur? Fordelen med to små er at du kan bruke de som skotørker om du fyller de med kokene vann. Edit: Du kan også varme kalde sko på morgene med de små.
    1 poeng
  38. Som et apropos til sikkerhet omkring bruk av øks: Jeg la merke til en liten detalj i en youtube video; at når man hugger ved på hoggestubbe, så bør man visstnok plassere veden på andre sida av stubben mer fra deg, og ikke helt mot deg, slik at øksebladet ikke bare fortsetter gjennom/utenom veden og like ned foran hoggstubben, og videre inn mellom bena, men at øksebladet da vil lande innafor hoggstubben.
    1 poeng
  39. Hvilken Exped har du? Jeg er veldig i tenkeboksen om Underquilt og/eller exped . Underquilt pga jeg fryser lett, og prøvde med liggeunderlag da ble skuldrene iskalde. Det er ingen fasit svar, men kjekt å høre andres meninger og erfaringer. Jeg kommer ikke til å være ute på vinteren i mange minus. Men fra april og utover.
    1 poeng
  40. Med 48 i skonummer kan du med letthet gå for to store 😂 jeg har bare liters varianter og fornøyd med det 👍🏻
    1 poeng
  41. Flott i marka i dag, men kald vind fra nord. Gikk til min hemmelig bålplass og tråkket en såle der, så den er bedre å bruke nå mot påske. Tror også jeg har greid å ta bilde av samme tre som skiforeningens Løypebas, men fra en annen vinkel. Godt gjort med så mange trær som finnes i marka.
    1 poeng
  42. Tja, det blir noen netter på plenen i hagen i løpet av året. Det noen kaller dårlig vær, som snø, vind, kulde bruker jeg til trygg testing av for meg nytt utstyr. Lærer litt hver gang. Var en nabo som sov i hengekøye også i natt, @kokken81. Så vi er flere som liker oss ute.
    1 poeng
  43. Fantastisk god rapport. Jeg og en kompis har dels samme tur på lista, så her var det bare å suge til seg tips. Vi tenker å bruke kiter da
    1 poeng
  44. 1 poeng
  45. Helt nydelig med en så flott og detaljert rapport - den inspirerer! Høres ut som en utfordrende, men fin tur over vidda! Takk for god lesning
    1 poeng
  46. Omtrent samme størrelse som min Fiskars. Den har blitt degradert til å dele frosne hundematpølser med etter at Gränsfors outdoor øksa og Wetterlings Les Stroud øksa kom i hus. Det lengre skaftet på Gränsforsen gjør den mye mere effektiv enn Fiskarsen Wetterling øksa er jo hakket større men både hugger og kløyver mye bedre enn de 2 små og er fortsatt ikke for stor til å ha i sekken. Skulle jeg hatt en øks så hadde det blitt Gränsfors Liten skogsøks. Dette pga at Wetterlings Les Stroud har gått ut av produksjon.
    1 poeng
  47. Med så kort skaft er vel bruksområdet noe begrenset? Jo lengre skaft jo mer kraft i slaget.
    1 poeng
  48. Mistet min beste venn 5 januar, han ble litt over 10 år, fantastisk hund på alle måter, stort savn. Blir mest sannsynlig ny labrador valp i mai. Blir den i nærheten så bra som «Charo» var, da er vi heldige 👍 Går for svart denne gang.🐾
    1 poeng
  49. Forrige helg var jeg på tur på Skrim. Det som skulle være en isfisketur ble en tur helt uten isfiske Det kan du lese mer om ved å trykke her. Trykk her for å lese..
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.