Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. sep. 2017 i alle områder

  1. ikke alltid like lett å få seg en øl om vinteren da
    8 poeng
  2. Ikke akkurat fjelltur, men var ute å prøvde meg på nordlysfoto i natt 😊 Tustnafjella mot lyset fra Kristiansund: Nordlys over Heringsøya med Smøla i bakgrunn: Nordlys over Bergsfjellet med Aure sentrum foran: En flott natt å være ute i 😊
    6 poeng
  3. Steike! At jeg ikke har tenkt på dette før! Saftis har jo plutselig fått en helt annen mening... 🤣
    5 poeng
  4. Du må ikke gå på ski over vidda for å glede deg over snø. Det holder med en rumperacer og litt øl for å få en rasende artig kveld ute 😀 Det viktige er å utnytte, og å glede seg over de variasjonene vi har. Jeg liker ikke mørket i november og desember, men da er jeg bare flinkere til å utnytte de timene vi har med dagslys for eksempel. Som å gå hodelykttur før sola står opp og sitte klar på en topp, med morgenkaffen, og se sola stige opp.
    5 poeng
  5. Sist helg var det surfehelg (for kajakker) i Lofoten, det ble ei natt i hengekøya faktisk. Riktignok med litt plunder, men. Dag 1 er nå i bloggen, formen viste seg å være elendig men det ble en fin tur likevel. Den kan du se HER i bloggen.
    5 poeng
  6. Kort busstur fra Kringsjå til Solheimsviken like etter at jeg kom fra jobb, så startet vandringen Var på Løvstakkens topp etter 1 time etter jeg satte meg på bussen, deretter over til Damsgårdsfjellet og et tilbakeblikk mot samme topp: Så ble det en kjapp matpause på Olsokfjellet, og deretter over til Holefjellet for å knipse "Standardbildet" : Kom ned på bussholdeplassen ved Kringsjå knappe tre timer etter at jeg dro derfra GPSen sier 9 km og 900 høydemeter - litt usikker på den sistnevnte, har skrudd opp filteret som skal begrense overestimering men det kan tenkes at det bør settes helt på max? Uansett nok en flott tur i finværsperioden! På lørdag er høsten her med regn og vind og dugnadstimer i båtforeningen - men nå er batteriene ladet
    3 poeng
  7. Hvordan klarer man å gå i dvale fra dette?
    3 poeng
  8. Fikk egentlig gode nyheter i dag. Det er muligens "bare" et leddbånd i ulage og ikke menisk... Takk for gode ønsker.
    2 poeng
  9. Jeg tror ikke det først og fremst var friluftsliv Jokke hadde i tankene da han skrev denne låta
    2 poeng
  10. Fornuftig å starte med myra, så husker man bedre Sylan og de andre høydepunktene på turen. Vi gikk motsatt vei og jeg drømmer fremdeles om myr! Vurderer også å gjennomføre ruta på ski, tror det kan være en fantastisk tur!
    1 poeng
  11. Spørs litt på fasongen din og lengde på bein. Eg kan ikkje fordra for trange skallkle, og har mi i M. Er 166 høg og plar bruke m eller 38 som regel. Synes eg må ha såpass, spes når eg skal bruke drop-seaten i tøft ver og med vottar osv. Elle skam eg seie at eg ofte synes den er "too much" og vel andre bukser.
    1 poeng
  12. Rull ut hjertet, salt, skyll, tørk (og evt røyk og tørk) Grunnen til den spesielle utrullingen med kniv er at det blir forholdsvis jevn tykkelse og mye enklere å salte jevnt enn med et helt hjerte. Fantastisk turmat. Jeg har laget en videosnutt av prosessen jeg bruker til reinhjerter. De er litt mindre og finsaltes fra 2 timer (små hjerter) til 3 timer (store hjerter). Tipper elgen er enda litt større. Videoklippet er ikke helt ferdig enda før det skal publiseres for det skal legges på tekst og tale, men du får et lite innblikk i prossessen likevel:
    1 poeng
  13. Jeg kom nettopp hjem fra DNT's ekspedisjon Sylan-Stjørdal. Kjempefin tur, bra hytter, men ikke ante jeg at Norge kunne by på så hinsides mye blaut myr. Den siste etappen målte drøye 35 km, fordelt på 15 km myr og 20 km grusvei/asfalt. Det ble tungt med to mil på vei etter den myra, med våte føtter og tung sekk. https://www.norgepatvers.no/
    1 poeng
  14. Thermarest opererer med flere løsninger på pumpesekk tydeligvis. Hva som er ny og gammel løsning vet jeg ikke, men noe fungerer og noe fungerer ikke.. Jeg kjøpte en Xtherm large på "supertilbud", før jeg rakk og ta det i bruk og åpent kjøp tiden gikk ut, ble det satt ned 500 blås mer. Det var såpass irriterende at jeg kjøpte ett til...det dyreste ble returnert og transaksjonen ble en slags "prisgaranti".. Men de to underlagene hadde to forskjellige pumpesekk-løsninger: Det ene hadde en kombinert pakkpose/pumpesekk der pakkposen kunne forlenges til det dobbelte og brukes til å pumpe opp underlaget ved å tre ventilen innpå en gjennomsiktig gummimansjett i bunnen. Diameteren på denne var dermed samme som et sammenrullet underlag. Det andre hadde en vanlig liten pakkpose, og en mye større pumpesekk med stor diameter og lengde i forhold til pakkskken, også den med en gjennomsiktig mansjett i bunnen. Den kombinerte løsningen var som å prøve å pumpe opp underlaget med skinnet til en wienerpølse.. Det gis ingen premie for å gjette hva jeg beholdt..
    1 poeng
  15. Trist å høre at det blir et opphold fra turlivet - ønsker deg en rask og god bedring
    1 poeng
  16. Du kan fint ha en lukket konto der kun dine venner får se dine bilder. Du vil da få venneforespørsel og kan selv velge hvem du vil slippe til. For å laste opp bilder til appen, så må du ha de i en mappe på telefonen. Du kan fint sende bilder fra kamera/PC til din telefon, slik at du kan bruke andre bilder enn fra kamera på telefonen.
    1 poeng
  17. http://forskning.no/meninger/debattinnlegg/2016/10/fremtiden-i-vare-hender-villedende-veiledning-ull-miljo-klima-karbon http://forskning.no/meninger/debattinnlegg/2017/02/misvisende-om-klesproduksjon http://forskning.no/2017/02/etiske-merker-redder-ikke-verden
    1 poeng
  18. Hvilken ny forskning er det du viser til?
    1 poeng
  19. Så lenge ventilen holder tett og du ikke har lekkasje, vil du ha akkurat samme mengde luft, men volumet vil forandre seg grunnet temperaturforandring (kaldere=mindre volum, varmere=mere volum), og om luften som blir pumpet inn i underlaget er lik omgivelsestampereturen, trengs det ikke å etterfylle luft i underlaget. I praksis har det resultert i at jeg faktisk har opplevd at underlaget har blitt hardere etter å ha ligget på det en stund, siden jeg har brukt pumpesekk for fylle det, og så har varmerefleksjon fra kroppen bidratt til å varme deler av luften inni underlaget. I likhet med Thomas, så gjorde jeg diameteren på hullet i ventilen på Schnozzlebagen litt større (Brukte Dremel) Er ikke mye som skal til for å få den til å passe. Det gjør den, for på Exped sine underlag, så trykker man ventilen som står på schnozzlebagen ned/inn i ventilen som er montert på underlaget, så da er det yttersiden som tetter. M.a.o så ødelegger man ikke muligheten til å bruke Schnozzlebagen på både Thermarest og Exped sine underlag om man gjør den lille modifikasjonen. (Bruker forsåvidt schnozzlebagen også på Mammut underlaget jeg har)
    1 poeng
  20. Endel ny forskning peker ofte mot at mye såkalte "miljøvennlige" alternativer ofte ikke er så veldig miljøvennlig allikevel når man faktorerer inn det totale bildet. Enkelte er nok faktisk mer miljøvennlig men man skal ikke svelge alle påstander på høykant heller
    1 poeng
  21. Har vel vist seg å være slik på andre produkter som ofte produseres i lavkostland. Derfor jeg alltid har en innebygd skepsis. Men har ingen info at akkurat de produktene er i den kategorien ☺
    1 poeng
  22. Du må laste ned appen, og så laste ned kvart fylke. Fungerer fint som turkart i 1:50000. Ulempen er at den ikkje har kartlag for andre målestokkar - dvs. den viser 1:50000-kartet uavhengig av om du ser på heile Noreg eller ein bydel i Oslo.
    1 poeng
  23. Du ofrer heller "litt for miljøet". Disse membranene (som GTX, for eksempel) forurenser veldig i produksjonen, som da legges til Langtvekkistan. Greit å sitte her å la fattige på andre siden av kloden ofre litt... Etter at membranen er laget så forurenser ikke disse plaggene mer enn andre. Man har altså nå klart å lage pustende membraner uten disse fluorkarbonforbindelsene. Klättermusen, Fjällräven og Houdini har for eksempel slike. (Heia Sverige) De holder deg like tørr. Det er litt som med myggolja, noen tror ikke at den beskytter uten at den inneholder en del gift..
    1 poeng
  24. Aften sol, Nordlys, og morgen sol på samme tur😀 Ligger under tarp og nyter livet
    1 poeng
  25. Ligger ute nå ved Atlanterhavsveien under tarpen og ser på flott Nordlys. iphone sliter😂
    1 poeng
  26. Det er bare å hive seg ut i det. Under #nattinaturen denne høsten så tok jeg natta under stjernene i soveposen (flere år siden sist). Masse kondens og nattdugg, men uforglemmelig. Friskt og godt! Tett på naturen!
    1 poeng
  27. Da blir det test av Zpacks tarpen ved Atlanterhavsveien. Flott himmel i kveld, blir fint å vokne til dette i morgen.
    1 poeng
  28. Det er ikke nevneverdig kaldere å ligge under åpen himmel enn i telt. Det eneste teltet hjelper med er å holde vinden ute. Hvis du kommer i le for vinden så er nattdugg det eneste du bør tenke på. Dugg kan gjøre soveposen ganske våt, men hvis du f.eks. ligger under greinene på et stort grantre så reduseres duggen ganske mye. Ellers så kan du spenne opp en tarp eller bruke et vanntett trekk på soveposen. Jeg har ligget ute ganske mye, og en av de fineste opplevelsene var en natt på høyfjellet midt på vinteren. Jeg la meg i et vindhull ved en stor stein og natten var stjerneklar, -7 til -10 grader og nesten fullmåne. Det finnes vel ikke bedre medisin mot stress og mas enn dette.
    1 poeng
  29. Hmmm.. i år kan jeg kanskje telle på to hender hvor mange ganger jeg har klippa plenen. Ugress (det har jeg mye egnet areal for) har jeg klippa en gang og luka en gang. Det har definitivt ikke stått i veien for friluftsliv, der er det walkover hver gang. Innkjørselen brøytes av og til, når bilen skal brukes og den ikke kommer seg igjennom snøen. Sykler hele året ifbm jobb, så bilen står i hverdagen. Fordelen med hus er å ha mange rom å tørke/lufte utstyr i, kan stå i mange dager her før det pakkes ned. 😁 Fint å telte i hagen med kidsa er det også. Hadde et telt oppslått på plenen i 1.5 måneder denne vinteren. Måtte hakke stormklaffene løs fra isen når det skulle opp. Og så null naboer vegg i vegg da! 💕
    1 poeng
  30. Eg vakna opp slik i dag: Har alltid med meg telt, men under enkelte værforhold syns eg det er bedre å køyre cowboy-stil. I natt var det mild temperatur, skyfri himmel og ein del vind som held myggen unna. Perfekt for ei natt under stjernehimmelen! Når det i tillegg er vanskeleg å finne ein god teltplass i ly for vinden så er valget enkelt. Eg orkar ikkje kave med å sette opp telt i vinden berre for å kunne høyre på blafring i teltveggen heile natta, hehe.
    1 poeng
  31. Skal du på topptur med "basecamp", så kan man bære litt mer til campen, og så gå til topps med lett sekk. Det er digg å komme ned igjen til et telt.
    1 poeng
  32. Siste del fra eventyret mitt i Botswana (sør i Afrika) kan du nå lese om på bloggen! Det er ikke ofte man har bilder av løver, bøffler, leoparder på bloggen hvert og sjekke ut!
    1 poeng
  33. Jeg er litt pysete og har både refleksvest og nødfløyte i sekkene Går mye i skauen aleine og ofte i mørket. Skulle noe på kroppen knekke på tur så er det greit å bli finni tenker jeg
    1 poeng
  34. Før helga klekket jeg ut en slu taktikk. Jeg valgte et av områdene hvor det blir aktivert færrest jaktkort. Så kikket jeg på kartet, og fant et sted langt inne på fjellet en jeger ikke rekker på en dagstur. Det resulterte i en drømmetur etter fjellrypa i Indre-Troms.
    1 poeng
  35. @virrma. Støtter bruk av varmeflaske. Fryser du på beina, fryser du overalt. I tillegg bruker jeg alltid Forsvarets headover. Og så stapper jeg "beinseksjonen" ned i ryggsekken. Enkle, billige og svært effektive gjøremål. For man må aldri glemme hva en god natts søvn betyr for neste dag. Sier jeg som i de nærmeste ukene kun kommer til å ha et laken over meg.
    1 poeng
  36. Det er som du sier, ikke entydige konklusjoner på tema og forskningen spriker begge veier - da relatert til hvor mye det avlaster knærne. Jeg har brukt gåstaver de siste to årene så deler litt anekdotiske bevis Jeg er selv usikker på hvor mye det avlaster knærne, personlig føler jeg at det ved aktiv vandring eller med tung sekk nedover at det hjelper på de værste tråkkene og bidrar til å stabilisere. Poenget med staver er at de må benyttes riktig, veldig mange bruker stavene feil og da uteblir mange av de andre gode effektene: Personlig erfaringer om staver brukes riktig og aktivt (fordeler) - I ulendt terreng hjelper avlaster stavene og forebygger feiltråkk/snublinger - Kryssning av bekker/elver eller andre hindringer er lettere med staver - Du får en bedre trening av hele kroppen med staver, i tillegg til ben så trener du armene og hele overkroppen. - Når man går langt med tung sekk så syntes jeg staver er med på og gjøre belastningen gjevnere over hele kroppen - Staver er hending i leir til tarper o.l Altså mener jeg det er mange flere fordeler med staver hvis man ser bort fra dette med kne-belastning.
    1 poeng
  37. Området Skrim/Omholtfjell byr på mange fine fiskevann og et utall av turløyper. Om dere er villige til en liten kjøretur. Sjekk på ut.no
    1 poeng
  38. Jeg har både vanlig Keb G1000 jakke og Keb eco-shell anorakk, og de er helt fine i lengden for meg. Nå har jeg ikke fryktelig lange armer heller. Om du går opp en størrelse så får du jo plass til en tykkere jakke under om det blir nødvendig, men det kan jo fort bli mye fluff i jakka. Til TS: Keb Eco-Shell kan jeg definitivt anbefale, min har jeg klatret Stetind med flere ganger uten at det har blitt en eneste ripe i den. Arc'teryxen skallet jeg hadde før derimot, om jeg så stygt på den så ble det hull. Outnorth har Eco-shell til ca tusenlappen billigere enn andre steder jeg har sett.
    1 poeng
  39. Sol, vind og 20 grader - i september. Det er ikke ofte jeg tar turen til Prekestolen. Det er en tur med for mange folk og for mye tilrettelegging. For ikke å snakke om at det koster å parkere. Det var finværet som gjorde at jeg ville på tur på en mandag. Jeg burde ha holdt meg hjemme. Sommeren kom sent dette året. Det var blå himmel og varme hjemme. Temperaturen var på morgenen alt opp mot 16-17 ggradet og det var snakk om over 20 grader i løpet av dagen. Perfekt vær for en tur. Jeg burde ha holdt meg hjemme. For å komme til parkeringsplassen for turen til Prekestolen, må jeg først kjøre til Lauvik, ta ferja til Oanes og så kjøre det siste stykket. Jeg parkerte omtrent i halv elleve tiden, og da var det alt en god del biler. Den første bakken er bratt, og jeg så lite folk. Det passet god med en liten stopp.... Videre var det folk hele veien. Mye utlendinger - en god del kinesere tror jeg. Jeg hørte også norsk, men utlendingene var i flertall. Ikke alle - nesten alle - så ut til å være lite vant med tur på sti. Og stien til Prekestolen er nå svært godt tilrettelagt de fleste plassene. Første gang jeg var her, var det en helt "vanlig" tursti. Jeg gikk og lurte på hva utlendingen tenkte om meg, en gammel mann med stav og sekk, som for forbi? Jeg kan ikke tenke meg at de helt forsto hva jeg gjorde der. Og jeg burde ha holdt meg hjemme. Ute på selve platået, var det fullt av folk. Det var tydelig at mange så på stoppen som "nødvendig" og passende, men for egen del var det ikke nødvendig å ta en stopp. Jeg hadde "eerfaring" nok til å drikke saft før jeg snudde og startet på tilbakeveien. Med erfaring mener jeg i dette tilfellet at jeg varme og med vind ikke alltid er klar over hvor mye jeg har svettet. Jeg gikk i ullbluse, de fleste jeg møtte eller gikk forbi hadde vindtett jakke. De må ha svettet mer enn meg. Tilbakeveien er enkler enn ut til Prekestolen. Det går mye mer ned enn opp og når stien er så godt tilrettelagt som her, er det få hindringer. Det gikk fort - det første stykket. Et stykke ned en av bakkene, fikk jeg skikkelig vondt i kneet. Det sa omtrent stopp.... Jeg har hatt litt problemer med kneet i det siste, men til nå har det oppført seg fornuftig. Det har gått greit underveis, men med litt smerter etter turen. Denne gangen gjorde det vont - halvveis tilbake. Jeg prøvde å slakke på tempoet, for å se om det kunne hjelpe. Like vondt. Det var bare å stå på tilbake til bilen. Jeg kan ikke si at jeg fulgte med på hvem som kom i mot eller jeg gikk forbi på resten av turen Jeg var nok litt opptatt av mitt eget. Det var fortsatt like fint vær og bra forhold, men jeg la ikke helt merke til det. Nede på parkeringssplassen kunne jeg se av klokka at det likevel hadde gått fort. Det ble noen vonde dager - og netter. Ekspertene snakker om sener og belastning og ikke skade på brusk eller tilsvarende. Dette er noe som kan gå godt, men krever opphold i turlivet - for en stund. Turen var fin den, men hvordan skal det gå uten turer fremover? Les hele artikkelen
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.