Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. sep. 2017 i alle områder

  1. Vi drar til Tafjordfjella, sa en kollega av meg. Jeg ble velvillig med, uten å helt vite hva jeg gikk til. Det viste seg å bli kjærlighet ved første blikk, tross dårlig vær og fire 1900+ moh. topper som aldri ble besteget, slik den opprinnelige planen var. Fra Tunga til Pyttbua var været dårlig, med både regn og mye vind. Dagen etter var det i det minste opphold nok til å få tatt et par bilder, før regnet igjen meldte sin ankomst. Her har vi så vidt startet på turen fra Pyttbua til Veltdalshytta. Vel fremme ved Veltdalshytta dumpet vi sekkene, før vi tok turen innom den artig lille Fieldfarehytta, som er en tro kopi av Kompani Linges krigskvarter. Her bodde det tre sabotører i perioden 1944-1945. Grunnet tåke droppet vi å gå Karitinden, Høgstolen og Puttegga, men tok turen tilbake til Pyttbua via Karihøa i stedet. Litt fisking ble det også tid til, og tre små ørret havnet på kroken. Den ene ble en del av et bedre Real turmat-måltid med laks og ørret. Tåka ligger lavt på dag tre, men selv tåke har sin sjarm. Tidlig oppe var jeg også til en forandring Heldigvis letter tåka og vi setter kursen mot toppen Høgtunga, mens vi ser oss tilbake på Pyttbua, hvor jeg tror vi satte Tafjordrekord i Yatzy, med hele åtte Yatzy i en og samme runde med tre spillere. Det er noe magisk med terningene på Pyttbua. Høgtunga er som alle andre topper i området fortsatt surret godt inn i tåke og vi legger derfor kurset om til Vakkerstøylen. Med et slikt navn må det jo være pent, og det viser seg at navnet absolutt ikke er noen tilfeldighet. Både hytta og området er rett og slett vakkert. Turen ned mot Vakkerstøylen byr på bratt terreng, noe min gode kollega får kjenne litt på. Av og til lurer jeg på om han på trass sender steiner rullende ned mot meg der jeg står og tar bilder. For å komme oss over vannet til Vakkerstøylen måtte vi ro ca. 500 meter x 3, slik at det fortsatt lå en båt på hver side av vannet når vi gikk i land på Vakkerstøylen. Men hva gjør vel 1500 meter roing når utsikten underveis ser slik ut.
    9 poeng
  2. Utfordrer @Sovjetunionen Ønsker meg et "kurs" i hvordan ta fine Instagram bilder - hva "selger" bra? Hva gjør seg best på bilder? Du sitter på mye kunnskap på område og du kunne samle noe av det du har i ett julekalenderinnlegg hadde jeg og sikkert mange andre blitt glade😀
    6 poeng
  3. Tur til Ryten og Offersøykammen i dag. Mitt første besøk i Lofoten. Veldig spesielt her, vakker natur!
    6 poeng
  4. For et par helger siden var padleklubben på tur i Raftsundet. Været var meldt på grensen, men vi valgte å ikke avlyse og ta det som det kom - og det viste seg å være lurt. Del 1 HER og del 2 HER er på plass i bloggen nå, del 3 kommer nok etter hvert.
    5 poeng
  5. Primusplate med både estetikk og funksjon. Laget slik at den må presses på plass, løsner ikke når primusen blir løftet. Han har også andre flotte turbilder, og annet han har laget på sin profil.
    5 poeng
  6. Det beror på... Jag har bara en dunjacka. Det var bergans tunnaste på den tiden jag köpte den. Dom har ännu tunnare idag. Jackan fungerar så länge man sitter still, t.ex. utanför tältet (inne i tältet där det inte blåser blir den för varm). Skall man ha den på när man går måste det vara -15 eller kallare, annars brinner man upp. Expeditionsjackor typ den som Memento mori visade här ovan är så gott som oanvändbara här i skandinavien. Uppe i nordnorges inland, eller i köldhål i Hedmark där det kan ramla ned under -20 kan den fungera, men inte annars. Alltså: Dun - bra för t.ex vinterfiske, hänga utanför för tältet på höst/vinter (minusgrader), sådana saker. Eventuellt som rastplagg på vintern. Att ha tunnt under och en tjock dunjacka när man går fungerar inte, då kan man liksom inte reglera isoleringen. Också: Tänk på huvvet! Mycket av kroppsvärmen går ut genom huvvet, så se till att ha bra huvudplagg! Mycket mer effektivt med en bra mössa och tunnare jacka än bara en tjock jacka.
    4 poeng
  7. Navn: Finnmark, Sørøya - A scenic trout paradise! Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2017-09-08 Innsendt av: Isak Knutsen Endelig etter mange timer med redigering, er videoen fra sommerens tur til Sørøya i Finnmark ute på kanalen! Det ble ny personlig ørretrekord! Sjekk ut flere av mine videoer her!
    3 poeng
  8. Har en omnifuel tilpasset Trangia. Men skal den flyttes over til sine originale bein, går primerpaden normalt i stykker. Fant denne tråden, oj - jeg har jo alt i hus. Måtte kappe ut litt med vinkelsliper for å få den til å passe med mitt oppsett. Mange har Trangia stormkjøkken men syns den blir for stor hvis det bare skal kokes litt kaffe, da passer denne fint. Kan brukes med rødspritbrenneren eller gassbrenner. Pakkes flatt og veier ca 100 gram. Kjøpte min rimelig på finn.
    3 poeng
  9. Hjemmelagede snøplugger i titan, laget av en sykkelramme! Flott gjenbruk😀
    3 poeng
  10. "Standardturen" etter jobb i dag, trodde jeg skulle rekke den uten regn - men litt over halvveis (på Olsokfjellet) ble det tydelig at nedbøren ville ta meg igjen - så da jeg tok "standardbildet" fra Holefjellet var jeg allerede ganske våt: Men når man går der våt av regn (og svette), i t-skjorte og shorts, og ikke fryser det minste grann - da tenker jeg at det fortsatt er rester av sommer her
    2 poeng
  11. Lang 3 dagers roadtrip - Oslo-Vinstre-Trollstigen-Geiranger-gml Strynefjellveien-Sognefjellet-Oslo sammen med en kompis. Ble en våt tur med mye skyer og regn. Leting etter teltplasser i skumringen gav visse utfordringer med ukjente telt langs ukjente veier. Hvorfor så mye vei og så lite tur? "Tilbakebetaling" for at jeg fikk låne bilen hans da min stod i august og jeg hadde desperat behov for en bil jeg kunne ha hunder i. Fikk testet det nye teltet, fungerte ypperlig - glad for at jeg ikke gikk for 2pers versjonen.
    2 poeng
  12. Endelig etter mange timer med redigering, er videoen fra sommerens tur til Sørøya i Finnmark ute på kanalen! Det ble ny personlig ørretrekord! Sjekk ut flere av mine videoer her! Du finner videoen nedenfor:
    2 poeng
  13. Driver å smaker meg gjennom Lyo food som jeg kjøpte. Det er en ny verden, ikke slik som Real hvor det smaker 80% Real og 20% det det står på pakka. Her smaker alt forskjellig, noe er som det skulle vært laget på restaurant. Her er det nok heller personlig smak som teller og ikke kvaliteten. Men det bør stå helst 15 minutter, og røres bra. Litt uvant med ml og ikke en målestrek slik som på de andre jeg har sett/prøvd.
    1 poeng
  14. Det er flotte filmer du lager, og det merkes at du tar til deg de tipsene du får. Jeg er egentlig ikke sånn fan av filmer, jeg ramler ofte av fordi det ikke passer mitt tempo, mens bilder og blogger kan jeg styre tempoet på sjøl. Men dine filmer gidder jeg å se. Selv på bilkjøringa i starten, ble det akkurat så kort at jeg fortsatt hang med videre. Du er flink, og blir stadig enda flinkere. Supert!
    1 poeng
  15. 1 poeng
  16. Jeg har ofte med en salamisnabb av no slag på tur og syns det er godt med biter av den sammen med nudler. Fint med en salt avveksling fra havregryn og rosiner 😊
    1 poeng
  17. Jeg leser ofte på utsidan om produkter jeg lurer på, fant dette under Reinsfjell SL som har samme duken, rimelig bra beskrevet: Minus:Golvet är otroligt halt. I stort sett varje natt vaknar man av att liggunderlaget vridit sig, till och med tvärs tältet :-). Man är som en smörklick i en het stekpanna. Kan låta lustigt men är ganska irriterande.
    1 poeng
  18. Enig med @whistler Skal du raste eller ligge mange timer i telt, og ha armene fri er en stor jakke tykk jakke fin, jo kaldere og mindre bevegelse jo tykkere. Normalt skal den utenpå Goretex jakke, slik at du ikke må ta av deg for å ta på deg. Men det blir et litt sært spesialplagg. Du finner di til fine priser på finn. Ellers er de veldig dyre. Min er så tykk at den er selvstående 😂. The NORTH face Himalayan parka str xxl kjøpt på finn for 2000kr. Hos Fjellsport koster den 7699kr.
    1 poeng
  19. I fjor var det en del i Oslomarka, i år har jeg heldigvis ikke sett noen.
    1 poeng
  20. Har vært eier av et Niak 1.5 og er nåværende eier av Unna, begge med bunnduk; ikke at det har noe å si, men vektmessig så ville jeg bare nevne det. Hadde Niak'en i ca. et halvt år eller no, og Unna'en har jeg bare hatt 10 netter i så langt, men førsteinntrykkene er; Niak irriterte meg litt med innganen/døren i lengden. Ja, du har et lite fortelt, og man kan få plass til sekk der osv, men det at den må åpnes i midten, slik at du må streeeeeekke deg (hvert fall meg med min lengde) helt ut mot pluggen for å dra opp glidelåsen, som kanskje også er festet dersom det blåser noe voldsomt, var irriterende. Innterteltet synes jeg var helt ok, og det er veldig like sånn sett. Du kan gå ut av ytterteltet ved å trekke nedover, men det var også litt knotete til tider, synes jeg. Det var også et helvete å våkne dersom pluggen til forteltet løsnet ila natten og man måtte feste den, huff! Lærte fort der. xD Du merker at Unna pakker litt større/mer, men ikke noe jeg har brydd meg og personlig. Jeg liker også at Unna har denne "hatten" over, og at du kan ta ned en liten del av inner og ytterdøren på toppen slik at du kan få lufting, men fremdeles ha et lite "tak" over pga hatten over. Også bare det å kunne lage seg noe å kikke ut av teltet av, er herlig synes jeg, spesielt om morgenen. Kneppe ned litt av innertelt dersom jeg har behov for dette gjør meg ingenting. Unna sitt innertelt er vel 10cm lenger, men Niak har 10cm bredere. Jeg synes 220cm i bredden er mer enn nok personlig, så tar heller 10cm ekstra lengde enn bredde om jeg måtte velge. Jeg hadde også netter hvor jeg følte det kunne blåse veldig inn i teltet, pga ventilasjonen på 3 av sidene på Niak. Nå er for så vidt ikke innerteltet bare myggnetting, men man merker det, selv om selve luftingen fungerte bra generelt sett. På sikt så tenker jeg derimot også å anskaffe et mesh innertelt til Unna'en, for de varmeste turene. I dette kit'et for man også med utstyr for å bruke det for seg selv, litt stilig. I tillegg har jeg også benyttet Unna'en som en kjapp gapahuk til tider, om så bare som ly for solen! Tar ut innerteltet og ferdig, dersom de henger sammen. Noen ganger har jeg det også pakket slik at jeg har ytterteltet + bunnduk som kjapt kan settes på, hvor jeg evnt. kan gå inn i teltet med utstyr og sette på innerteltet etterpå dersom jeg har behov og må sove der. Luftingen langs sidene på Unna er også litt mer "fleksibel" enn Niak. Ponget mitt etter alt dette gnålet er at jeg pga alle mulighetene med Unna synes at dette er et kjempebra telt til min bruk. Jeg elsker frittstående telt, og Unna har både luftemuligheter og alternative oppsett som appellerer til meg. Nå har nok Niak også et alternativt innertelt (mesh) om jeg ikke tar feil, mener de fleste Hillebergteltene har dette, men det er også allerede et 3-sesongs telt, hvor Unna er 4-sesongs, med mulighetene for å gjøre det både litt lettere og luftigere om man så ønsker det. Så alt i alt er det Unna for meg, spesielt om valgene står mellom disse to. En må bli 'vant' med mangle på fortelt, da det krever en liten omstilling av bruken, men det har jeg blitt og trives veldig godt i teltet personlig.
    1 poeng
  21. @Walle mottatt! Aksjon gjennomført. Endelig resultat foreligger om en par ukers tid da det er bestillingsvare (sukk). Takker for alle innspill og erfaringer. Var absolutt nyttig.
    1 poeng
  22. Denne helga var det tid for den årlige venners-vennerturen (tredje gang i år, så nå er det tradisjon) der man samler med seg tenåringer og bikkjer og drar på helgetur til et sted ikke alle har vært før. I år gikk turen til Ånderdalen med startsted Hyttekroa. Siden vi somlet til etter skolestart blei det en del frafall i troppen, men vi var mange nok til at det blei trivelig. Været blei ikke helt som ønsket (tror det er natt-i-naturen som trekker til seg regnværsskyer år etter år), men sola tittet fram på heimturen i allefall. Dette er en typisk tungvektstur der fedrene drive one-up-manship når det gjelder sekkvekt og siste nytt på utstyrsfronten. Leiren var som vanlig så rikelig utstyrt med telt, tarp, fjelduker, lenestoler og assortert utvalg kokeapparater at man skulle tro man befant seg i utstillinga på XXL. Heimturen gikk i rasende fart når tenåringene fikk ferten av 4G og det var brei enighet om at de hadde for lette sekker. Takk for turen!
    1 poeng
  23. 1 poeng
  24. Er veldig enig med både @Turjente93 og @henriks om at du bør velge en sovepose med lavere comf temp. I min venninnegjeng har dette vært en gjenganger: folk kjøper første sovepose alt for kald og må selge den og kjøpe ny etter et par turer. Alle har endt med tresesongsposer rundt -10 i t comf, så jeg mener alle de posene du har valgt er for kalde. Har helgens tur friskt i minne der venninna mi, som er ny på turfronten, stilte med en sovepose med herretemp på -9. Temperaturen lå akkurat rundt null (og det er bare 1. september enda, høsten er enda ung) og hun våknet flere ganger i løpet av natta og frøs, på tross av masse klær, spising før hun la seg, turning i soveposen og lign. Jeg ville kikket på Warmpeace viking 1200 https://www.hektapatur.no/vare-merker/warmpeace/soveposer/warmpeace-viking-1200?gclid=EAIaIQobChMI-fSlu5OL1gIVm8myCh1BHAG-EAYYASABEgJ2qPD_BwE Eller Mont bell down hugger 800 #0 (den har stretch og er kanskje verdens mest komfy sovepose): https://euro.montbell.com/products/disp.php?cat_id=14001&p_id=2321160 Sikkert mange andre bra også, men du skal kikke på de med temp limit noe lavere (med mindre du er en varmblodig sak). Hvis det kun er herretemp eller produsenttemp som er oppgitt (som regel det som er tilfelle om det kun er èn temp), ville jeg kikket på poser som går ned til -18 ish. Da er dampetemp som regel rundt -8/-10 Legger merke til at Rab har begynt å oppgi bare èn temperatur på posene sine, de sier det er den nye gullstandarden som visstnok alle vil bruke om noen år. Jeg mener imidlertid at det: 1. Er pisse irriterende at de ikke forholder seg til standarden som brukes NÅ (jeg driter i hva som kanskje skjer om to år hvis jeg skal kjøpe pose i dag), og 2. Er provoserende at de bare oppgir herretemperaturen på soveposene sine, uten å understreke at det faktisk er en temp som kun gir indikator for det ene kjønn. Veldig lite inspirerende for oss damer som må gjette på hva som funker for oss.
    1 poeng
  25. Tørke sjølv er noko me har gjort ein del av, spes når ein familie på 6 skal på tur er det eit økonomisk godt alternativ ( i tillegg har mamsen eit anstrengt forhold til dry-tech). Dette miksar og triksar me som anten "heil-heimelaga" måltid, eller nyttar saman med ymse andre baser, som i Bjarne sitt innlegg over her. Nokre posar med Toro og heimetørka kjøtt er bra. Potetmos med spekepølse, potetgull eller anna krydder i er godt. Suppe med potetmos i. Ser at du er oppteken av vekt, men greier ikkje dy meg for å legge til ; Når eg skal på kortare fotturar, eller har pulk, lagar me "heimelaga" fjordland. Det vil seie at me lagar oss vanlege middagar, og vakumpakkar dei. Puttar heile posen i kjelen for varming, og når det kjem i spisebollen er det eit komplett måltid frå ein pose. Praktisk. Posen skyller eg og brettar ned i ein tom ziplockpose (etter dagens nøtteblanding til dømes), tek med heim, vaskar og brukar på nytt.
    1 poeng
  26. Du kan vurdere et Trangia Triangle, http://www.outnorth.no/trangia/triangle?gclid=CNObw4vG2M4CFYTPcgodcuAE-g
    1 poeng
  27. Vær litt forsiktig med lavkarbo.no, her er det mange gode tips som ikke nødvendigvis passer for alle. Fastlegen vet best hva som passer for den enkelte, og ellers litteratur av fagfolk som eksempelvis Fedon Lindberg, Sofie Hexeberg, Espen Rostrup, etc. Jeg foretrekker faktisk Lindberg som startet det hele i Norge, han har fått med seg at folk tar helt av og holder litt igjen. Alt med måte er en god innstilling til det meste spør du meg. Gjør heller ingenting å lese litt fra "nei"-siden også, selv om de kommer litt etter etterhvert som erfaringene kommer. Jeg har gått på LCHF-dietten i lengre tid, og har erfart mye bra med den. Jeg har også erfart noe dårlig, og måtte på et tidspunkt tilkalle ambulanse da jeg ble så dårlig pga magekrampe at legevakta ble oppriktig bekymra. Etter det gikk jeg fra ketogen kost (Hexeberg) til Fedon-stilen med 100-150g pr dag. Fordelen med det er at kroppen ikke blir helt psyko når du ved gitte anledninger må spise litt mer karbo, f.eks. på tur. Det viktigste er jo at blodsukkeret er nogenlunde stabilt tross alt. Fedon bruker et mål han kaller glykemisk belastning, dvs. i prinsippet hvor mye de få karboene du spiser faktisk påvirker blodsukkeret, altså denne diskusjonen om kjappe vs trege karbohydrater. Nok om det. På tur der energibruken ligger langt over normalen er det kanskje litt risikofylt å bare belage seg bare på fett og proteiner, hva skjer når man "går tom" for energi å trenger påfyll relativt raskt? Samtidig er det svært vanskelig å ta med seg fersk mat som alltid er ideelt i lavkarbo-kosten. Kompromiss må til, og jeg har landet på følgende: Havregryn er f.eks. perfekt frokost, det er masse karbo i den, men det er nesten utelukkende fra stivelse, og havre er som kjent meget sunt for kroppen (gjerne med rosiner og kanel, det blir ikke mange grammene). Jeg får knapt noe blodsukkerstigning av dette, har masse overskudd og trenger ikke påfyll på mange timer. Polarbrød av havre, knekkebrød, etc er også alternativer for småmåltider som holder lenge (bare sjekk datoen på brødet først, noen butikker er sløve). Som pålegg er også peanutsmør utmerket, trenger ikke stå i kjøleskap, fullt av proteiner og fett, og av den sunne sorten. Hermetisk pålegg som tubeoster, kaviar, corned beef, etc, funker også. Tørkede kjøttpølser som reinpølse, etc, klarer seg også fint uten kjøleskapet. Ekte meierismør er også selvskreven, og klarer seg utmerket uten kjøleskap. Ellers kan litt tørket frukt være godt også, aprikos er f.eks. meget sunt, og gir minimal blodsukkerstigning til å være full av karbohydrater. Alt med måte selvfølgelig. Fiskemiddag er perfekt, men tilbehør er vanskelig. Potetmos med melk funker fint som tilbehør på tur, lett, trenger bare vann og gir lav blodsukkerstigning. Real turmat til de dagene du ikke får fisk er helt fair, det er litt karbo men ikke så mye at du ødelegger hele dietten. Er det ikke kjempevarmt ute så prøver jeg å ta med meg noen røkte kjøttpølser, egner seg suverent på bålet men også som pålegg.
    1 poeng
  28. Det er vel gjerne litt sånn at man ikke skjønner at ulykkene kan skje før de skjer. Egentlig er det jo utrolig at ikke flere ulykker skjer så mange uerfarne turister som vandrer i disse områdene hvert år. Men det er vel kanskje sånn at de erfarne slapper litt mer av, tar litt andre sjangser og plutselig er de uheldige? Jeg kjente han som falt ned og døde denne gangen. En erfaren, fjellvant og stødig person. For meg er det egentlig rart at noe slikt kunne skje med han, eneste logiske forklaring er ren uflaks. Men er man i fjellet kan ett uoppmerksomt øyeblikk og en stein på feil sted være nok til at ulykken er der.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.