Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. juni 2017 i alle områder

  1. Jepp... jeg solgte en Spot 2... Kjøperen var innom og vi satt og drøste og satte opp Spot'en på Find-me spot siden. Jeg gikk ut med Spot'en for å teste - la den på biltaket for å ha god sikt i alle retninger... Ehh... Samboer sier: " E stikk på butikken - vi har ikke brød!"... "OK" sa jeg.. og fortsatt med kaffen... ehhh.... Spot'en som lå på biltaket uten trekk eller noe ting.... Kjøperen halset etter med sin bil og fant den i et kryss midt på veien....Like hel... Nå fikk jeg SMS at den fortsatt funket-- puhhh.... de tåler en støyt!
    7 poeng
  2. Jeg og dama hadde en veldig fin tur opp til bukkehåmåren nå i helga. Været var upåklagelig på morrakvisten lørdag med skyer som kom innover utover dagen som til slutt endte opp i litt regnvær. Natt til søndag blåste det ganske så godt, var vel meldt stiv kuling, og jeg kan ihvertfall konstantere at det nye helsport reinsfjell 3 pro som er innkjøpt denne sesongen stod i vinden med glans. Viktig å se kul ut når en tester om det funker å bruke tlf som utløser på kameraet
    5 poeng
  3. Uglasætra er en gammel torvsjå som er pusset opp. Den ligger på Dimnøya i Ulstein Kommune. Det er en familievennlig tur og spennende for dei små. Bare 90 m.o.h. så høyt er det ikke. Mest skog i området så dette er ikke akkurat noe fjelltur. Ressurser på nett: http://www.vikebladet.no/nyhende/2016/09/19/Besøksrekord-på-Uglasætra-13362850.ece http://www.vikebladet.no/nyhende/2015/11/02/No-er-parkeringsproblemet-løyst-11757538.ece http://www.vikebladet.no/kultur/2016/03/28/Tur-til-Uglesætra-12525842.ece https://www.geocaching.com/geocache/GC57ZEM_uglastra?guid=af9fb7e0-775e-4c4b-84d2-8fe1e609211f http://strikkebesta.blogspot.no/2014/02/og-i-dag-turparadis.html https://mrfylke.no/Morotur/Turar/Uglesaetra https://www.ulstein.kommune.no/artikkel.aspx?Aid=3763&Back=1&MId1=83 http://turmedlillemannogmor.blogspot.no/2016/08/barneparadiset-uglestra-90moh-pa-dimna.html https://no.visitalesund.com/sja-and-gjere/uglesaetra-pa-dimnoya-p949373 På veg opp til Uglasætra (parkering): Må gå 200 meter fra parkering til sti begynner mot Uglasætra: Sti begynner mot Uglasætra: Mye småbarn på ferde: Uglasætra: Loggbok i torvsjå, gamle loggbøker henger på knagg ovenfor sittebenker: Mot Slokevatnet: Ertresvågvatnet først: Ertresvågvatnet først: Ertresvågvatnet først: 2ndre turpost (kun for reg. medlemmer): Slokevatnet: Slokevatnet: 3dje turposten i enden av Slokevatnet: På veg tilbake:
    4 poeng
  4. Det er interessant med tester, men det er også litt rart. Etter mange år med testing av ulike løsninger, ulike telt og uendelige timer på internett med lesing av tester og erfaringer har jeg blitt veldig sær. Det at det ikke finnes ett perfekt telt lærte jeg veldig fort. Men med årene kom det flere andre meninger rekende. Det første var generelle kulturforskjeller. Husker enda når jeg sammenlignet et norsk blad med amerikansk på ca samme test av telt og så de enormt ulike konklusjonene og kriteriene. Det andre som kom ganske kort tid etter var at jeg sluttet å bry meg om tester. Det vil si, jeg kunne bite meg merke i små detaljer som hvordan man åpner døren innerteltet, hvor de innvendige lommene var, hvor enkelt det var å koble fra innertelt fra yttertelt osv, men i det store og det hele kunne jeg trygt si meg veldig uenig i alskens tester uten å ha prøvd teltet, men bare sett bilder, spesifikasjoner og dimensjoner. Det jeg da innså var at testerne av disse teltene ikke er mindre gode friluftsmennesker enn meg, men rett og slett bare har andre preferanser enn meg. Det har gjort at når folk spør meg om råd så er jeg veldig ofte forsiktig med å være bombastisk på at det jeg liker best faktisk er best. Mitt drømmeutstyr kan faktisk være helt utenkelig for andre...forstå det den som kan Det siste og kanskje viktigste jeg har innsett er at uansett hva slags utstyr man har så kan man storkose seg på tur. Bra utstyr kan heve en ordentlig god tur noen hakk, men uansett hva man har slags telt så kan man ha det ordentlig ordentlig fint på tur.
    4 poeng
  5. Er det vindstille og sol på teltet er det varmt uansett hvilket telt du har. Mitt beste tips er å dra på fjelltur på høsten. September er den beste tiden for fjelltur, da er det fortsatt mulighet for litt varmt vær på dagtid, men myggen har reist for sesongen, og du kan ha det kaldt og deilig på natten.
    3 poeng
  6. Har Helinox Chair one og Helinox bordet. På MC tur ville jeg tatt med begge disse. For fjellturer ville jeg hatt Helinox ground chair. Den veier en del mindre og så kan den legges på tvers i sekken, sånn som jeg pakker soveposen og teltet.
    3 poeng
  7. Løsningen er jo helt klart å komme til vestlandet, da kan du kle deg med alle klærne du har for å holde varmen
    3 poeng
  8. Det hender at et Villmarksliv av og til ramler ned i handlekurven min på butikken, og i siste nummer hadde de en test av 14 lette fjelltelt, med hovedvekt på hvordan de taklet ruskevær. Godt utvalg av telt, Helsport, Hilleberg, MSR, Exped og andre. Teltene har vært i bruk kontinuerlig i mars og april, og det virker som en grundig gjennomført test. Interessant lesing. Flere telt slet med at de var vanskelige å stramme helt opp slik at det samlet seg vann oppå ytterteltet, og noen hadde for langt spenn mellom stengene. Kontakt mellom ytter- og innerduk var vanlig, og på noen få kom det vann inn i teltet. For lav takhøyde var også en klage på flere av teltene. Noen av teltene hadde ikke ventiler i ytterteltet slik at lufting ble vanskelig. Telt der ytterduken ikke gikk helt ned til bakken ble ofte vurdert som trekkfulle. Testen bekrefter i grunnen det man vet fra før: Det perfekte telt finnes ikke, og kommer nok ikke til å bli laget heller....
    2 poeng
  9. @Thomas E takk for ett veldig godt innlegg. Jeg legger ofte spesielt merke til en vesentlig forskjell mellom norske og amerikanske telttester - kravet til tetting/lufting langs bakken/kanten. Helt ulike meninger og begge påberoper seg å ha de verste forholdene.
    2 poeng
  10. Nei, jeg synes ikke det blir riktig overfor bladet, det er bevisst at jeg ikke var mer detaljert. De har lagt ned mye arbeid i testen, og den er et lokkemiddel til å få folk til å kjøpe bladet - og det synes jeg er greit.
    2 poeng
  11. Eg har også nokre kroniske plager som alltid er spennande å skulle ta med i turplanlegging....eg bestemte meg tidleg for at dei skulle omsyntas, utan å få herske. Ser ut som du har tenkt det samme Basecamp er eit alternativ. Eit anna er å sjå litt på rutinene kring temperaturregulering. Utan å kjenne deg, så trur eg at du kanskje kan ha litt å gå på der? For etter mitt begrep er Jan Mayen og Megamat ikkje berre noko for ein frostig person, men rett og slett ganske ekstremt! Kan det være andre tilhøver i din "kjemi" som kanskje kan gjerast noko med for betre temperaturregulering, saman med ein titt på rutiner, slik at du kanskje kan greie deg med hakket lettare utstyr? På sommarstid altså? På vinteren kan du jo bruke pulk, og det er jo langt meir kroppsvennleg enn ryggsekk. Kanskje kan du gjere nokre basecampbaserte turar der du er litt kritisk til rutinane dine kring varmekonservering og slikt, og sjå på om du kan lette sekken, og slik komme på sporet med forflytning att? Elles er det jo å legge inn bufferdagar. Legge opp til ei 3 dagersrute over 5 dagar til dømes. Eller gå ei rute som byd på jamne exitar ut av fjellet, slik ein gjerne ville gjort det om ein tok med kids på lengre turar. Ein kan også legge ruter som legg opp til å passere sjølvbetente hytter der ein kan proviantere, så slepp ein bere så mykje mat. Evt ta inn på hytte ved kraftig "anfall" og behov for innendørs restitusjon. Med andre ord, ta kartet aktivt i bruk ved planlegging, og sjå på moglegheitene som ligg føre deg i aktuelle/ønska områder.
    2 poeng
  12. 2 poeng
  13. Jeg har en helinox ground chair og den har blitt mye brukt. Tåler krigen virker det som! Så finnes det endel Kina kopier, kan jo anta at disse tåler mindre... spørs vel bruken? En helinox har du nok lett i 10-15 år, da kan det være at du har brukt 5 Kina kopier på samme tid
    2 poeng
  14. Selvfølgelig ikke yoga trener kjærne, støttemusklene, balanse og gjør deg fleksibel samtidig. WIN!
    2 poeng
  15. Hei. Jeg er hjemmeværende "pappa" for tiden. Har satt av seks uker til det, etter at vi bestemte oss for å øke flokken med 100% og gå fra en til to hunder. Hva kan man egentlig si? Gamlehunden tenker åpenbart WTF og veit ikke helt hvor den skal sette grensene. Ikke bare lett å være stor, sterk hannhund når slike som dette introduseres i flokken. Men det er en påfallende rolig, tillitsfull, godt sosialisert og selvfølgelig utrolig søt liten valp som nå ligger ved mine føtter. De er til å ete opp når de er små, og man angrer på at man ikke gjorde det når de blir voksne 😜
    2 poeng
  16. Torsdag neste uke starter turen vår til Femundsmarka og gjett om vi gleder oss! Det blir meg, bikkja og en kompis fra sverige. Vi har en liten ruteplan på rett under 5mil som ender opp i Røosbua og dette har vi beregnet 9 dager på. Det kan virke som en litt kort rute, men bedre med en kort en der vi kan ha utstikkere til områder som ser spennende ut enn en lang rute der vi kan få tidspress. Planen er bare å vandre så smått og fiske der vi føler for, ta bilder og bare ha det kos. Det blir sti der vi kan og offroad der vi må. Dag 1 tipper jeg blir tidlig opp og kjøre fra Ålesund til Synnervika. Derifra har vi valgt å gå stien opp til Lortholbua, før vi drar østover mot Røstberget. Det blir ca 6km "lett gange", er jo så fryktelig tungstartet kroppen og trenger litt bevegelse før den kommer skikkelig i gang. Er vi i fin flyt og klokka ikke alt for mye forsetter vi til vi krysser grensa til selve nasjonalparken. Hvis ikke så blir det rundt Mugga vi kamper første natta. Dag 2 og utover har vi ikke noen planer om hvor vi skal campe, det blir det vi føler for. Heller ikke noen planer om hvor lang hver etappe skal være, det kan være fra 5 km til 2 mil, alt ettersom vi føler Viktig og ikke ha det travelt i femundsmarka har jeg hørt rykter om! Jeg har personlig veldig lyst til å ta omveien om Rogen ned mot Storfisktjønnan og videre mellom Litlsjøen og Roasten. Men den omveien tar vi hvis det passer seg slik:) Par spørsmål på tampen: 1. Hvor mye kokekaffe bør en ta med seg når en er 2stk? Tenker og ta med kokekaffe for leirbruk og Guatemala pulverkaffe for evt pauser vi tar. Den pulverkaffen er knakende god forresten og kommer i en lett plastikkbeholder. Hele greia veier 150gram. Bilde nedenfor for evt referanse hvis dere er nyskjerrige på å prøve den ut. Den koster vell rundt 80kr. 2. Parkering i Synnervike skal jeg nok finne, men evt parkeringsavgift og hvor en kan betale hadde vært kjekt å vite. 3. Ikke fisket på en så lang tur før og heller ikke den mest rutinerte fiskeren så lurer på om det er lurt og ta med seg ekstra snøre hvis ulykken skulle være ute? Eventuelt tips om vann på ruta som huser storfisken er ett obligatoriskt spørsmål såklart Andre tips/anbefalinger er det bare å komme med også Min trofaste følgesvenn Fox
    1 poeng
  17. Du har helt klart et poeng. Har jo også sett flere anmeldelser på youtube der det første de gjør med kniven er å hamre løs på den med en vedkubbe, uansett lengde og tykkelse på kniven ser det ut til. Men det er nå likevel en del ting som taler for at man noen ganger syns det går greit å klare seg med en kniv og la øksa ligge hjemme. Skrev noe om det på side 3 i denne tråden (første og fjerde innlegg på side 3). Selv syns jeg ikke at et kniv nødvendigvis må ha treskaft for å ha "karakter" og ikke virke "upersonlig". Da legger jeg mer vekt på at knivbladet "lever litt", at det roper på litt omtanke og stell etter bruk, og at det bærer preg av bruken. På samme måte som jeg syns rynker i et ansikt viser sport av levd liv, så syns jeg litt patina og noen "riper" hører hjemme på en kniv.
    1 poeng
  18. EKA - "Swede 10", kr 309 nå hos CDon, se :www.prisjakt.no/product.php?p=531698 info: www.eka-knivar.se/en-us/products.aspx?cid=326&pid=4575&pmid=496 Cold Steel - "Finn Wolf", kr 402 + frakt + 25% moms som du betaler ved innførsel: www.lamnia.com/no/søk?s=Finn+wolf info: www.coldsteel.com/finn-wolf.html
    1 poeng
  19. Tipser om "turkjøleskap"; Vanntett pakkpose, den typen som rulles i toppen f.eks, matvarene oppi den sammen med en stein el. og ut i elven, fest klips låsen rundt en tynn rot el. over vann. Kan også legges i myren om du ikke er i nærheten av rennende vann. Egg holder minimum til datostempling i romtemperatur, som oftest mye lenger. Pose med gryterett, opphakkede viltpølser + ev. ekstra pasta = snadder middag
    1 poeng
  20. Chorizo er knall på tur, jeg steker den og spiser sammen med potetmos, ris eller couscous. En pose sprøstekt løk piffer også opp maten Du gjør rett i å ikke basere for mye av kostholdet på fiske, det kan være lenge mellom fisk på land i Femundsmarka er du uheldig.
    1 poeng
  21. Jeg har aldri snakket om å ta liv. Det er klart man må ta liv skal man spise kjøtt. Jeg snakket om torturen man muligens foretar seg før man dreper fisken med å dra den opp med en krok festen i munnen. Derav "tortur"(C&R) vs "tortur og drap" (C&K Catch and Kill). I mitt hode er begge deler uetisk hvis selve "catch"-delen er ordentlig fysisk vond for fisken, uavhengig av om det følges av "release" eller "kill".
    1 poeng
  22. Jeg syntes rødvinspølse og reinsdyrpølse er godt. Holder lenge og kan brukes både i middag og til andre måltider. Ellers er skikkelig bacon bra å ha med, men vanskelig å finne ordentlige greier etter at Grilstad ga seg med bacon Det meste i butikken er med "røykaroma" og sprøytet med saltvann, dessverre. Når det gjelder smør kjører jeg kun skikkelig setersmør. Da får du mest mulig fett per gram i tillegg til best smak, men andre typer med plantemargarin duger sikkert like greit, men gir deg altså ikke like mange kalorier per gram
    1 poeng
  23. Re mobil som kamera er jo den viktigste regelen å sette mobilen i flymodus om du ikke trenger å bruke den som mobil. Bruker da mye mindre batteri siden den ikke leter etter signaler.
    1 poeng
  24. Jau - den Spot'en var visst ikke helt i orden allikevel... Nå spørs det om også den nye eierens abonnement kan flyttes til en ny... denne videoen viser en slik situasjon som nevnt over
    1 poeng
  25. Nei, det har ikke asymetriske dører og er mindre.
    1 poeng
  26. Stengene har Hilleberg allerede. Samma lengde på stengene på Unna (9mm) og Staika (10mm) Hvorfor ikke sende en mail og spørre?
    1 poeng
  27. Jeg har med meg et lite skumsitteunderlag jeg legger i setet på ground chair. Av typen brette til 19kr. Veier ingenting, men det er alltid plass et sted på eller i sekken.
    1 poeng
  28. For noen år siden møtte jeg en bil med ei lommebok på taket. Jeg fikk snudd og kjørt etter mens jeg blinket heftig med lysene. Omsider stoppet den andre bilen, og ut spratt en veldig sinna fyr som begynte å skjelle meg ut for takkasering i trafikken. Da jeg omsider kom til orde smilte jeg til ham, og formulerte følgende spørsmål: "Når den lommeboka du har på taket detter av, kan jeg få den da?" Fyren så lommeboka, nappet den til seg, sprutrød i trynet, hoppet inn i bilen igjen og strøk avgårde uten et ord..
    1 poeng
  29. Ei veninne har ett Maggiolina på Land Cruisern. Genialt rett og slett 🙂
    1 poeng
  30. Jeg ser nå at det blir nok kjøp av en Ground Chair. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har campet på løst underlag. Å der vil jo Chair One bare synke ned, som igjen vil være til irritasjon. Takk for gode innspill alle sammen.
    1 poeng
  31. Det tror jeg nok går bra. Det er mange alternativer. Det er ellers en åpen gamme i Sørvassdalen - og ved Krongelvatnet - om du går via Bønå... Om dere får trasig vær/tåke oppe i Vistenfjellene (kronglete terreng der) så kan det være et alternativ å gå ned til Bønå - og få skyss over fjorden og deretter gå Laksmarka over til Lomsdalen og videre ut, det er knallfin rute om været er ymse...
    1 poeng
  32. Takk! Fantastisk med oppdatert og veldig konkret informasjon. Jeg får satse på massiv snøsmelting de neste to ukene og lite vann i elvene når vi kommer, og så får vi se etter alternativene hvis vi må. Gleder oss veldig!
    1 poeng
  33. Jeg tror jeg ville parkert bilen ved Tverråga (det er vel der du mener du vil starte). Følg skiltene til "Skytebane".. Der står den ganske greit tror jeg. Ville heller parkert der enn ved Tosenvegen. Når du kommer tilbake til Mosjøen tar du drosje eller går de kilometrene opp dit. Det er ingen stopp mellom Tosenkrysset og Brenna, men dette har egentlig aldri vært noe problem. De stopper på signal - eller det har de i hvertfall alltid gjort frem til nå! Mulig du burde ringe og spørre... http://www.rutebok.no/nriiisstatictables/tables/ruter/t/23-703.htm#2 (passerer der i 15 tiden og i 18 tiden tilbake til Mosjøen) Når det gjelder snøforhold så kan jeg ikke annet enn å si at det i år er mye snø.. Dette er på sørvestsiden av Breivasstinden tatt fra Lomsdalen den 18/6 - og det er mer snø på østsiden der dere skal gå.. Hvis jeg var deg så ville jeg svippet bortom gåsvatnet når du passerer og sjekket snøforholdene der (altså størrelse på elva som kommer ut ved Tosenveien), for denne elva må dere uansett vade,,, Tror jeg... Om det er mye snø så legg ruten via Lomsdalen og til Tosbotnet i stedet - det er i hvertfall et alternativ..
    1 poeng
  34. Støtter denne! Husk å handle regntøy etter tenkt bruksområde. Til aktiv vandring så kan veldig vantette (les ikke pustende) regntøy bli utrolig klamt. Klær generelt er alltid et eller flere kompromisser
    1 poeng
  35. Mange flotte turtips her, kan anbefale mange av desse, og litt førre turister enn dei nemnde måla: http://www.bt.no/reise/Vil-du-unnga-ko-pa-Norges-mest-kjente-fjellturer-Her-er-tipset-til-nabofjellet-10237b.html
    1 poeng
  36. Jeg har også Helinox Ground Chair og er veldig fornøyd med den, eneste er at det på en kald dag kan være lur med et lag isolasjon i bunnen av stolen, selv har jeg brukt redningsvesten som jeg padler med, men det fungerer også fint med en genser el. som man bretter til. Har den også med på korte dagsturer eller på fisketurer ol. den tar jo nesten ikke plass
    1 poeng
  37. Mesh-innerteltet er gull i sommermånedene!
    1 poeng
  38. Apropos kanopadling i Rogaland og omegn. Valevatn og gravvatn er toppet med vann, og det ser bra ut i kvifjorden og, som skimtes til venstre i bildet. Usikker på rosskreppfjorden, den var islagt når jeg var i området for tre uker siden. Noen som vet? Kjekkere å ferdes i og rundt disse vannene når de ikke er så veldig nedtappet! ekte toppturglede😊
    1 poeng
  39. Her må jeg krype til korset hva angår Earthmate-appen. Jeg var av den overbevisning av at den viste det samme som Exploreren. Legger ved bilder som viser den enorme forskjellen, og hvorfor jeg syns at gps-delen på Explorer+ er grei. Litt forskjell i utsnitt, men dere skjønner tegninga.
    1 poeng
  40. Gikk en tur opp til Littlevatnet i Ulstein Kommune. Det er vassforsyning til et lokalt kraftverk lenger nede der man kan parkere bilen og gå derifra. Det begynte å regne når jeg kom opp. Ikke noe høljregn, men noe halvveis fra yr til høljregn. Vaset litt rundt før jeg retunerte ned igjen etter en time. Har planer om å gå lenger en annen dag til Mosvatnet. Vil da ha en solrik dag. Noen resursser på nett: Finn.no Kart: https://kart.finn.no/?lng=5.89036&lat=62.37581&zoom=14&mapType=normap https://mrfylke.no/Morotur/Turar/Mosvatnet http://www.vikebladet.no/kultur/2016/01/13/Vil-vidareføre-turveg-til-Mosvatnet-12023171.ece https://www.hareidlandet.no/mosvatnet https://www.hareidlandet.no/lisjevatnet http://turmedlillemannogmor.blogspot.no/2016/09/mosvarden-550moh-og-mosvatnet-455moh.html https://www.ulstein.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=17&AId=3888 Kraftstasjonen: På veg opp fra kraftstasjonen: Demningen: Mot Mosvatnet på sørsiden av Littlevatnet: Andre fjellruter: På veg ned: Nygruset vei nederste halve vegen opp og ned: Hødd IL har sine fjellposter ute her og der med loggbøker: Littlevatnet, har ikke hørt om fiske kort her, mulig jeg tar med fiskestang neste gang.
    1 poeng
  41. Pakninsgløp 15km med 22kg i sekken + 5kg løper flere av de på 2 timer. Ja, jenter kan 😊
    1 poeng
  42. Ja, kjøp real turmat og la fisken leve om du tenker på den! At det bare er en hyggelig bieffekt kan nok gjelde deg personlig men for mange så er sportsfiske endel mer enn det! Jo, selvfølgelig ser jeg forskjellen! Men så lenge forskning viser at korrekt C & R ikke er skadelig så fortsetter jeg med det så lenge loven ikke sier noe annet. Folk som kaller personer som utfører korrekt C & R for dyreplagere bør jaggu meg ha stien sin ren! Noe de fleste ikke har om de går seg selv litt godt i sømmene!
    1 poeng
  43. Jeg rasket sammen et tilfeldig utvalg av min etter hvert litt forvokste knivsamling og hvis vi ser bort fra alle Moraknivene som ligger rundt om i huset, stort sett alle steder hvor der er annet verktøy, så viser bildet undr at jeg har en del kniver som stort sett aldri blir brukt. De knivene som jeg liker best, bruker mest og som stort sett alltid er med på tur, i hvert fall en av dem, er disse: Og så en kniv som jeg sterkt kan anbefale som en første litt skikkelige kniven til f.eks. kona, sønnen eller datteren. Jeg kjøpte den hos XXL, den er laget av Brusletto og den var ganske billig, men overraskende bra, etter min mening. Og her er grunnen til at jeg stort sett aldri drar med meg store kniver som samekniv på tur. Er det nødvendig med grovere redskap enn en vanlig kniv så blir det øks.
    1 poeng
  44. Mye merkelig argumentasjon her synes jeg! Jeg fisker selv aktivt mer eller mindre året rundt, nesten utelukkende med flue, og forstår virkelig ikke de voldsomt bastante meningene folk har angående C&R. Selv kakker jeg all fisken jeg har lyst på (og noen ganger vil gi til andre) men resten av fiskene slipper jeg ut. Dette gjelder også "sjeldne" arter man får i havet (f.eks Havabbor) under sjøørretfiske. Jeg er også veldig for å slippe ut stor og brun hunnlaks (sent på sesongen) da disse utgjør dårlig matfisk samt veldig ofte er enkle og greie å identifisere. Mener enkelte her da altså at jeg enten skal redusere antallet fiskedager kraftig, eller konsekvent drepe all fangst jeg får? Innkludert minstemålsfisk (da spesielt sjøørret)? Argumentasjonen med f.eks. mye observert død fisk i C&R elver/soner eller lignende har jeg aldri selv sett og kun hørt om i diskusjoner på facebook eller forumer hvor innbitte anti-C&R'ere har brukt det som et argument. Det jeg derimot har sett (og hørt om) ikke bare en, men flere ganger, er frossen laks og/eller sjøørret, da helst sjøørret, som mystisk har dukket opp liggende på lokale strender. Man kan spørre seg hvordan og hvorfor det har skjedd men det kan jo tenkes at frysere overfylt med gammel dau fisk kan ha noe med det å gjøre. Jeg bedriver som sagt både "fang og spis" og "fang og slipp" og mener begge deler er greit. Fang og slipp, gjort med riktig utstyr og på riktig måte har vel blitt bevist relativt ufarlig for fisken og det har vel blitt bevist hvor blant annet samme ørret har blitt fanget flere ganger over en periode på mange år. Samtidig er jeg veldig for at folk kakker og spiser akkurat så mye fisk de vil, så fremt det ikke går negativt utover bestand e.l. Det jeg derimot ikke liker spesielt godt er angrep og ubehagelig retorikk på forum rettet mot folk man ikke er enige med. Alt med måte!
    1 poeng
  45. Si meg, har de ikke økser i USA? ALLE jeg reviews jeg har sett av alle mulige kniver går mest ut på batonering, batonering, batonering. Men altså, jeg har flere gode kniver fra Brusletto, alle med treskaft. Så kjøpte jeg en Fallkniven S1. Flott kniv i akkurat passe størrelse. Kjempegod i bruk. Men dette er den eneste kniven jeg har som på en måte virker anonym og upersonlig, om man skjønner hva jeg mener. Det har noe med treskaft å gjøre. En kniv skal ha treskaft. Sånn er det med den saken. Men, som jeg allerede har nevnt i et tidligere innlegg, er den ultimate turkniven den kniven du trives best med selv. Og akkurat det kan ingen andre bestemme for deg.
    1 poeng
  46. Tok meg en liten fisketur idag. Ingen fisk, men flott tur allikevel. Det ser ut som om våren/sommeren er kommet til Tana. 😄
    1 poeng
  47. Padlet nå for 14 dager siden fra Synnervika til Røa. Enkelte områder er såklart noe ulendt, men vil ikke tror at å forflytte seg en par kilometer nord for Røa med mye oppakning og en liten en skal være noe problem. Flere fine leirplasser er det også. Fint der Granbekken renner ut i Femunden.
    1 poeng
  48. Heisann! Har selv gått Kilimanjaro, og snakket med fort opp mot et tresifret antall personer som har vært der. Da jeg gikk opp på dette fjellet "bodde" jeg i Moshi, så jeg leide utstyr lokalt, noe som fungerte utmerket. Det blir ned mot null grader i alle camper, og noen minusgrader på den øverste, sannsynligvis. Høyden spiller også inn, så en komforttemp på -10 bør man ha, om man ikke er glad i litt frysing. Teltet blir sannsynligvis plassert på steingrunn, så du bør ha luft i underlaget ditt. Dun er selvfølgelig et pluss, men ikke et must (jeg hadde ikke dununderlag, og frøs ikke). Bekledning: jeg gikk i "vanlig norsk turutstyr". Noen slitte joggesko på føttene (terrengsko, som en gang i tiden var nesten vanntette). Du går på fin sti/vei hele turen, så med mindre du plages med svake ankler funker joggesko greit. Brukte militære fotposer siste natten (mot toppen), tror jeg hadde berget greit uten. Ullundertøy, ullgenser, vindtett jakke og en tykk dunjakke til siste natten. Er egentlig kun siste natten du trenger skikkelig varme klær, men du går så latterlig tregt at da er det bare å ha på seg alt man har! Ha med en enkel poncho, som du har LETT TILGJENGELIG. Det er i grunn det eneste du MÅ ha i dagstursekken ved siden av (mye) vann. Camelback eller lignende er fint, husk isolert slange. Det er tungt å gå toppstøtet uten vann (jada, jeg har prøvd).
    1 poeng
  49. Hvis du tenker på sekk som bærerene skal ha utstyret i, så bruker de "sitt eget" bæresystem. Jeg hadde en 140l TNF duffel, der gikk alt oppi, inkudert sovepose og liggeunderlag. 90 l hade forsåvidt holdt det også. Bag'en lå i teltet når jeg gikk/kom til leir. En 30l dagstursekk som er god å bære holder til det du selv bærer, dvs vann, litt ekstra klær/regtøy (poncho for min del), solkrem, verdisaker og kamrautstyr. Pass på at du minst har en isolert vannflaske til toppen for å unngå at vannet ditt fryser.
    1 poeng
  50. Det er greit å tørke i stekeovn. Sett på varmluft, ca 60 grader og døra på gløtt. Jeg investerte etterhvert i en stor mattørker, som jeg tror kostet ca 3000kr (noen år siden). Den tar 9 brett (stekeovnsstørrelse) og er i tillegg kjappere enn stekeovnen, så det gjør forberedelsene mine mye mer effektive. Jeg vet ikke hva du legger i "mye strøm", og jeg vet vel heller ikke hva tørkeren min bruker. I praksis er det en liten vifte som gir luftgjennomstrømning og en liten ovn som gjør at den holder ønsket temperatur. Jeg har vanskelig for å se for meg at drar fryktelig mye. Den største ulempen er at det bråker litt. I forhold tl hvor lang tid det tar, så er det jo helt avhengig av hva som tørkes (råvare, størrelse og bearbeiding) . Det aller meste tar et sted mellom 6 og 18 timer.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.