Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. mai 2017 i alle områder

  1. I morgen! Drar jeg! Utgangspunktet ble Solheimstulen. 40 km å gå. Veien opp til Synken(/Mår er ikke brøytet, og isen ligger ennå tykk på Mår, men Solhinstulen tror jeg blir et flott startsted. Skal går på Store Nordmannsslepa, og gleder meg til å komme til Dyregravhalle. Huff sekken ble i tyngste laget. 24 kg og da bærer Lizz kokeutstyret. Kunne nok ha spart noen gram, men pytt, pytt. (Det kan jeg si nå). Regner med å bruke 2 3 dager inn til til Geitvassdalen, men side jeg har satt av 10 dager tar jeg tiden til hjelp. Skal bli spennende å debutere med ny sekk Osprey Xenith 75. Litt liten kanskje for en så lang tur, men hvert eneste hulrom er utnyttet. pakker ikke maten i "Samleposer", men legger de flatt oppe på soveposepose og genserpose, og stuer så godt jeg kan. Ved stopp tar jeg enkelt frem "Matpose" og fyller alt opp i den. Denne gangen har jeg ikke laget en menyplan, men samlet mat som hører sammen og kalt den matplan. I de planen har jeg listet opp hvert eneste måltid, ingredienserf + nøyaktige mengder. Dermed vet jeg eksakt hvor mye tørrmelk, flytende margarin, salt, sukker, kanel osv jeg skal ha med. (Tenk om jeg hadde vært like flink med alle "kjekt å ha" tingene) Om noen reagerer på brødet er det e eldre bror som stiler opp for fotografen, fordi det brødet jeg skal ha er ennå ikke kommet til fødestuen. Til sluringen trenger jeg egentlig kun 100 gram, men ville ikke bryte forpaktningen, slik at denne utgaven blir en grandiosa. Alt er ganske godt pakket. Til flytende margarin bruker jeg en flaske det har vært appelsinjucie i. Etter en omgang med bakepulver var alle spor av appelsin borte og så var det bare å måle opp antall spiseskjeer, Også denne gang transporteres sukker i en gammel flaske det engang var Omega 3 kapsler i, og smøret får nå som sist, som sist, som sist, som-----plass i min gamle smørboks fra Forsvaret. Et triks jeg lærte av @tklami ved Melraktjern i fjor, var å riste tørrmelk og vann i et lite beger. Dermed slipper jeg nå flere klumper. Og så var det festmiddagen da. På onsdag. Et skikkelig kjøttmåltid med kantarellsaus, mye champingnon, grønnsaker og poteter. Og avslutningen er sjkoladepudding i vaniljesaus. Og om jeg klarer kunststykket å ikke fortære medbrakt fludium i en motbakke i morgen, noe jeg tviler på, skylles det hele ned med en vel avkjølt Coca Cola årgang 2017 Så, Geitvassdalen, here I come, nok engang.
    11 poeng
  2. Og den fikk en Oslogutt med mangelfull insikt i dialekter morrakaffen i halsen! 😳😳😂
    4 poeng
  3. God tur. Tom! Måtte du bli velsignet med tørr einer, rene vannkilder og bitevillig fisk
    2 poeng
  4. Artig at du nevner Maridalen spesielt. En vei jeg oftest kjører, ofte sykler, eller på annet vis ferdes hver eneste dag. Tidvis er det sinnsyke tilstander. Jeg prøvde å telle en gang, fra Brekke til der Sandermoseveien tar av (ca 5 km). Mista tellingen da jeg runda 180 syklister, og da ignorerte jeg folk på rulleski, ridende, til fots, joggende osv. Det er liksom ikke bare snakk om å ta det rolig, men det hele blir en øvelse i konsentrasjon og kontinuerlig vurdering av overraskende situasjoner. Jeg skjønner det er fint å sykle på denne strekningen og det er bra folk gjør det. Men må dessverre si jeg opplever en nær total mangel på hensyn fra "myke" trafikanter til oss som må kjøre denne strekningen. Kommunen har hengt opp en digert skilt ved inngangen til Maridalen med oppfordringen "Del Veien". Det blir tagga ned eller vandalisert hvert år av noen som åpenbart ikke skjønner en dritt. Hensyn til andre er selvfølgelig det eneste som gjelder. Vedr. det med å sykle flere i bredden. Jeg mener bestemt det står i lovverket at det er lov, bortsett fra hvis veien er smal og uoversiktlig og potensielt farlige situasjoner derfor kan oppstå. Jeg tror det unntaket ofte blir glemt. I Maridalen blir det alltid glemt.
    2 poeng
  5. Ved slukfiske bør du ha noe stram brems mens du fisker så du får til å kroke fisken skikkelig om den biter, for så å umiddelbart slakke opp bremsen så fisken får anledning til å ruse avgårde hit og dit under kjøringen. Derfra må du bare finjustere hele tiden. For stramt snøre, og fisken kan slite seg av eller snøre kan ryke. For slakt snøre, og fisken vil ikke slite seg ut slik du vil. Under fisket synes jeg det er passe å ha snøret så stramt at du får til å trekke det ut for hånd, men det må litt krefter til, slik Vandrefalken beskriver.
    2 poeng
  6. Jeg har i dag et Keron 4GT og Tarptent Scarp 2. De to teltene har jeg brukt mye, og føler at de gir meg det jeg trenger for et variert friluftsliv. Nå regner jeg ikke med lavvoen, da den nesten kun brukes ved camping, selv om den faktisk er lettere enn Keron. Tidligere har jeg hatt Nallo 3GT og Fjällräven Akka Dome 2. De solgte jeg, da de ikke passet mitt bruk. Nallo hadde for lav takhøyde, og hadde for skrå endevegg, så soveposen ble fort veldig fuktig. Akka dome hadde for lite innertelt(skrår innover) og for lav takhøyde, i tillegg til at vekta var skrekkelig høy for et så lite telt. Keron 4GT er jo et massivt telt. En av de største fordelene med dette teltet i mine øyne er de rette endeveggene. Det gir tørr sovepose, og eksepsjonell romfølelse. Det har også 4 like lange stenger, som gjør at takhøyden er lik hele veien, og teltet blir veldig raskt å sette opp selv i kraftig vind. Luftemulighetene på dette teltet er helt OK. Men det er som regel kun et problem om du skulle finne på og bruke det sommerstid. Er man i le av skog eller lignende, så går det fint an å åpne dørene delvis eller helt på begge ender for å bedre luftgjennomstrømning. Men dette er primært sett ett vintertelt. Det går selvsagt fint an å bruke det sommerstid. Jeg har selv brukt det i Femunden. Men det er selvsagt overkill så til de grader med mindre man klarer å fylle teltet med folk. Selv med 3 karer inni dette teltet er det i underkant av 2kg pr pers. Da har du selvsagt sikkerheten i kraftigere duk og stenger Tarptent Scarp 2 er et lettere telt for 2 pers. Og det kan fint ta to pers i mine øyne, selv om det ikke er alle mine turkamerater som er like gira på å ligge så tett. Det har plass til to brede liggeunderlag som for eksempel Exped sine LW underlag(dette er det få 2pers kuppeltelt som kan). Og det har rette sidevegger, slik at begge kan sitte oppreist med masse luft over hodet. Jeg har faktisk stått på huk i dette teltet og tatt på bukse. Forteltene er ganske små, men det er plass til sekk og sko og småting i ene halvdel av ett forteltet. Ved å dra innertelt litt innover klarer man fint å lage den plassen man trenger for å lage mat. Aberet med dette teltet er at det er litt knot å sette opp. Det har litt utradisjonelle barduneringsmetoder. Og dersom du bruker de ekstra krysstengene blir det enda litt mer knot. Dette teltet er ganske sammenlignbart med Reinsfjell i vekt og størrelse. Du får litt mindre fortelt, men litt større innertelt, bedre takhøyde og sterkere duk i Scarp 2. Når jeg har pakket sekken for fjelltur med dette teltet, vil det veie ca 2.2kg. Man kan spare 450 gram ved å ikke ha krysstengene. Det er ett telt jeg savner, og det er en fullgod vintererstatning for Scarp 2, når det bare er meg på tur på høyfjellet. Keron blir i største laget når jeg er alene synes jeg. Og jeg stoler ikke på Scarp til å ta unna skikkelig vintervær. Men så er det også sjelden jeg drar på vintertur alene. Et alternativ her for min del er Hilleberg Staika. Det som er avgjørende for om jeg går for et telt fra en leverandør eller annen, er hvilke løsninger de har på de små detaljene. Hilleberg er i mine øyne overlegen på bardunoppsett og kvaliteten på bardunene. Dette er selvsagt en smal sak å fikse på alle andre telt, men jeg liker at det allerede er i orden fra produsent. Helsport er i mine øyne overlegen på lufting, også har de siden Patagonia teltet kommet med ganske kule stormmatte løsninger. Hilleberg Keron var et av få telt med like stenger hele veien. Nå kommer jo Helsport og Fjällräven med to telt som har samme oppbygning, og som begge er vel så interessante. Telt er noe av det vanskeligere å velge, da det er så mange detaljer å forholde seg til. Man må nesten bare bestemme seg for hva som er viktigst. For meg er det som regel takhøyde og romfølelse. For andre er det stort fortelt eller at det tåler mye juling. Mitt beste tips dersom man ikke er helt sikker på hva man vil ha, er å kjøpe brukt telt, prøve det til man finner ut om det er bra eller ei, og evt. selge det om det bare blir liggende i hylla.
    2 poeng
  7. Hei, Kort oppsumert: Eg ønsker nye fjellsko. Dei må være holdbare og vanntette. Lett vekt er eit pluss, men først og fremst må dei være holdbare og vanntette. Bruk: Ca. ein overnattingstur i månaden (telt eller hytte-til-hytte) inkl. toppturar og kortare skogsturar innimellom. Går opp til 30 km på ein dag. Eg er ikkje så altfor stor og sterk så eg har vanlegvis lett oppakning (10-15 kg, sjølv med telt). Skal bruke skoa på ein tre-vekers tur i sommar så eg bør begynne å gå dei inn snart. Tidlegare erfaringar: Hadde Crispi lærsko i over 10 år som eg stelte litt dårlegare enn eg kanskje burde, men likevel holdt dei så lenge. Etterpå kjøpte eg LaSportiva som eg stelte litt betre med, men som likevel byrja å lekke etter eit halvår (eg burde sjølvsagt reklamert, men no er det litt i seinaste laget). Eg kjenner også to andre som har hatt problemer med holdbarhet på LaSportiva-sko og slikt kjem gjerne ikkje fram i ein test. Eg har sett litt på f.eks. Arc'Teryx Bora Mid2 GTX Hiking. Den ser veldig bra ut, men virkest litt pes å gå rundt i en konstant søledam ettersom det kjem vatn inn mellom skoen og "fôrsokken". Ein anna sko er Alfa Orre A/P/S GTX M, men den har veldig lite omtale. På ein sko med liknande materiale har eg sett to tilfeller her inne av at stoffet rivnar. Eg har nærmast mista litt trua på moderne turutstyr (har problemer med vann-"tett" jakke frå Norrøna også). "Lett" er sjølvsagt bra men har produsentane pressa ting litt for lett? Er det nokon som har anbefalingar å komme med til ein oppgitt turgåar?
    1 poeng
  8. Når det gjelder non-stick, så er det to 3 forskjellige typer, hvor to av dem faktisk er non-stick, men hvor det kun er en av dem som faktisk fungerer til primus og bål. Og det er keramisk non-stick som man bør bruke på tur. Teflon brenner for lett opp, og hardanodisert aluminium er ikke non-stick i det hele tatt.
    1 poeng
  9. Lykke til @Tom42 også satser vi på at du får oppleve vårfiske på sitt beste. Ble veldig tidlig i år da, faktisk før juni har meldt sin ankomst
    1 poeng
  10. Sekken sitter bra.
    1 poeng
  11. Takk, og jeg gleder meg så. De siste dagene har snøen gått med rekordfart og temperaturen vil ligge på 14 - 15 grader. Hadde dette på følelsen, derfor var det jeg begynte med forberedelsene så tidlig, så da @tjernivarsa dra, var det bare å pakke sekken ferdig. Nå har jeg lastet opp kløva til Lizz også.s¨kl 0800 i morgen tidlig settes bilen i DRIVE og så bærer det av gårde. Jess
    1 poeng
  12. Steike meg. God tur og Bon Apetitt. Sprekt opplegg. Sørg for å komme ned i igjen med helsa i behold. Det går fort til 1 august vet du.....
    1 poeng
  13. God tur, Tom! Ser ut som du er godt forberedt. Gleder meg til å høre hvordan det gikk 😃
    1 poeng
  14. takk for de vakre ord. Noen kaller det også en diagnose. Men jeg innrømmer; jeg elsker å planlegge - å sette tingene ut i livet. En illustrasjon: Det var to menn. De satt i en snøskavel. De var våte, de var frosne, og de var sultne. Men de klarte ikke å fyre opp hverken primus eller bål, for fyrstikkene var våte. De prøvde å tørke fyrstikkene i armhulene - til inge nytte. "Da", sa de til meg i etterkant: "Da tenkte vi på deg og dine lakkede fyrstikker"
    1 poeng
  15. Det er mulig. Men halve moroa for meg, er ikke bare å bli mett, men også hvordan. Og så blir det liv i leiren, les kjøkkenet. Det kokes, det stekes, det tørkes og det søles - og rotes. Ingen av de tingene opplever de som du beskriver. På den andre siden, om jeg tenker vekt, innrømmer jeg at du har et poeng. Likevel, forberedelsene ville jeg aldri være foruten.
    1 poeng
  16. Herlig meny @Tom42! Kan ikke skryte på meg så god meny eller oversikt, her har ungene akkurat hatt i seg tomatsuppe med masse pasta og spekepølse mens jeg har hatt betasuppe med potetmos i og beef jerky til. Godt det og. Men så har vi kano med nok av plass så vi slipper å bære noe! God tur! Gleder meg til rapport og bilder
    1 poeng
  17. Eller du kunne stoppet og tatt en pause Når jeg kjører av ferger stopper jeg på fergeleiet og slipper alle forbi. Så tar jeg gjerne en kaffe og slapper av litt. Etter et kvarters tid kjører jeg, og har veien helt for meg selv - ingen foran og ingen bak. Null stress og lavt blodtrykk
    1 poeng
  18. Absolutt, Reinsfjell er et alternativ, men det irriterer meg litt at 2 pers versjonen bare er 120 bred, og ikke 130 som trengs for å få plass til to brede underlag. Men er langsidene i innerteltet vertikale, eller skrår de innover?
    1 poeng
  19. Jeg har ingen gode erfaringer med slike skråtelt. Har kun erfaring med et Fjellheimen 4, Nallo 3GT og noen billige tøysetelt. Men Keron 3 og Kaitum 2/3 har vært i kikkerten. Men enn så lenge har jeg sett at bruken blir for snever til at jeg klarer å rettferdiggjøre enda et telt. Det er rett og slett så sjelden jeg drar på vintertur alene hvor jeg ikke får delt Keron 4GT.
    1 poeng
  20. Det bunner nok ned til person, ikke fremkomstmiddel. Når folk begynner å forstå forskjellen tror jeg alt blir mye bedre. Det er plass til alle så lenge alle viser respekt for hverandre.
    1 poeng
  21. Honning er også et gammelt og godt middel for å unngå verk i sår. Det finnes ingen bakterier som klarer å leve i honning, men heldig vis så klarer kroppen å fikse de fleste småsår og skrammer uten noen form for hjelp. Jeg hadde en gang et lite uhell med en vedsag. den hoppet litt i starten og ga meg tre fine kutt på oversiden av venstre håndledd. Noen dager senere satt jeg i et telt i en speiderleir i Thailand, og den bakteriekulturen som var der var noe annerledes enn det mitt immunforsvar var vandt med. Selvfølgelig ble det betennelse, men ute i bushen så prøver man først det man har for hånden, og det var naturmetoden. Jeg satt i teltåpningen og forsøkte å slikke såret rent da en pakistansk mann kom forbi. Han var professor i biokjemi og burde vel strengt tatt ha mer kunnskaper om slike ting enn meg, men han så overrasket på meg og spurte hva jeg drev med. Jeg vet ikke hvordan han så på oss nordboere, men da vi møttes første gang så spurte han meg om jeg var jeger. Jeg svarte da at jeg ikke var jeger, men at jeg hadde drevet litt med småviltjakt, sånn på hobbybasis. Når jeg nå satt der med håndleddet i munnen så forklarte jeg ham at i mangel av antiseptiske midler så renset jeg såret slik som dyrene gjør det, altså ved å slikke det rent. Da smilte han og kom med følgende utsagn på sitt pakistanske engelsk: "You know these things just becouse you are a hunter. If you had not been a hunter you would not know these things". Ja ja, kanskje jeg er en "hunter" da.
    1 poeng
  22. Jeg kom visst inn litt sent i denne diskusjonen, men jeg kan fortelle at jeg en gang kjøpte et telt fra Ellos, billig og ikke av de letteste, men det har vert brukt i årevis, også flere sesonger i vinterfjellet og bortsett fra at det veier litt og har litt liten plass i forteltet, så er dette et kjempetelt. På en skogstur om sommeren så ville jeg ikke være redd for å bruke teltet fra Clas Ohlson, men kanskje med en tarp i tillegg. Med en tarp over teltet så utvider du uteområdet samtidig som du får bedre beskyttelse mot regn. da kan du også la noe av bagasjen ligge ute uten stor fare for at det skal bli vått. Myggplagen er også noe mindre under en tarp enn bare sittende under åpen himmel i et skogsområde. Kjøper du en tarp så kan du senere bruke bare denne hvis været er bra eller du kan bruke den over teltet når forholdene er litt mer ustabile. Men hvis du tenker deg over tregrensa eller på høyfjellet, så er det ikke så lett å få spent opp en tarp over teltet. Da ville jeg nok valgt noe litt mer solid og med mer bagasjeplass. Sjekk Bjarnes turblogg, her ser du hvor elegant det kan gjøres med en tarp over teltet. http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2013/09/helsport-ly-tarp.html Flere tips for bruk av tarp kan du lese litt om her:
    1 poeng
  23. Hørt om aktsomhet? Enhver som ferdes i trafikken skal være aktsom overfor annen trafikk. Syklister og bilister om hverandre. Aktsomhetskravet er en del av trafikkreglene, så dagens regelverk er absolutt tilpasset trafikkbildet. Det mange ikke har fått med seg er at gang- og sykkelveier dimensjoneres for gående og syklende opp til ca 20 km/t. En aktsom treningssyklist vet derfor at det å sykle på gangveien potensielt medfører større fare for medtrafikantene enn hva sykling i veien medfører. Dette skjønner også en aktsom bilist. Jeg tror ofte at de verste syklistene også er de verste bilistene. De som oppfører seg som om de eier veien når de sykler, gjør det gjerne når de kjører bil også.
    1 poeng
  24. Glømte sjølvsagt å skrive at det må bli på eit vintertreff. Føler at på Rondaståk så blir det for lett å jukse! 😂
    1 poeng
  25. Australsk Labradoodle a.k.a nordnorsk borrelås. Fin fyr, god turkamerat 😊
    1 poeng
  26. En serie Helsport Reinsfjell SL 2 ligger nå til 5499 i outleten til Helsport. Billigste pris i Prisjakt er 6699. Helsport skriver: NB! Grunnen til at teltene selges til redusert pris er at en serie av telt hadde skjønnhetsfeil i i deler av sømmene. Dette er ikke av praktisk betydning, og samtlige telt er slått opp og sjekket. Normale garantier gjelder.
    1 poeng
  27. Jeg kjørte over Dovrefjell i går, da var det nysnø ned til ca. 1200 m.o.h. og isen på Vålåsjøen (936 m.o.h.) holder på å gå.
    1 poeng
  28. Så på den maskinen du tenker på, og det er jo en de luxe utgave. Selv bruker jeg bare en billig sak fra Jula. For ikke å forglemme stekeovnen med varmluft. Men billig eller dyr dehydrator, det som er viktig er termostaten. Jeg sjekker alltid under tørkeprosessen, temperaturen på to steder, på nedre og øvre brett, med et steketermometer. Bruk litt tid på dette, og gjør det flere ganger under prosessen, for når væsken forsvinner endrer også "miljøet" seg. Når det gjelder tilsettinger/krydder er jeg i prosess på det også. Akkurat nå holder innholdet i et glass Onkel Ben sursøt på å godgjøre seg i stekeovnen. Dersom tørkingen lykkes kommer jeg til å tilsette en liten dæsj i potetmosen. Og blir tørkingen av sursøt saus vellykket, finnes det et utall av andre sauser. Ellers bruker jeg mye Torosauser som f eks en soppsaus. Men da må du ha med litt tørrmelk og gjerne flytende smør. -------------- Jeg har også nå tørket ferdig 0,5kg sopp som krøp til 63 gram. Og 40 gram chilli ble til 4 gram. Jeg har også kjøpt noen pakker "Rett i koppen" Vil prøve å tilsette f eks en halv pakke i potetmos. Som du skjønner er også jeg i eksperimentmodus, og er også spent på resultatet av å tørke rømme Regner med å komme tilbake over 17 mai og vil da legge ut noen erfaringer.. ------------ En ting er å tørke, det er den letteste prosessen. En helt annen ting er å klargjøre det tørkede produktet for spising. En tommelfingerregel er å vite hva f eks en potet veier før tørking. Og hva den veier etter tørking. Dermed vet du hvor mye vann du må tilsette. Deretter må man prøve seg frem, hvor lenge potetskiver må ligge i vann før koking. Jeg forveller potetskivene i 5 minutter før tørking. En grei metode er mens du er i heimen legge 5 skiver i vann, og la dem svelle i 10? min. Deretter koker du dem og tar opp en og en og smaker på dem...De første er helt sikkert seige, inntil ------ Tørker du egg, er de lettere å klargjøre for panna, om du moser dem i en hurtigmixer til de blir pulver. Til 3 egg tilsetter jeg 1,5 de vann og 1 dl tørrmelk, totalt 2,5 dl væske. Pisk av og til og la dem ligge "en god stund". Et vellykket forsøk var å tørke tomatbønner. Etter å ha tilsatt vann må blandingen ligge minst i 5 kvarter før koking. ------------------- Men som sagt etter 17 mai er jeg klar for noen avsløringer. Inntil da kan du jo prøve deg på en gammel tømmerhuggermeny. Dette er en av mine favoritter og som jeg lager flere ganger i løpet av en uke på Hardangervidda. Jeg kaller den "Sluring", men den har sikkert flere navn Stek opp 100 gram oppkuttet flesk 1 x1 x1. Legg dem vekk I stedet for brunost/pultost og vann bruker jeg en pose kantarellsaus. Tilsett vann, tørrmelk og en spiseskje smør og koker den ferdig i stekepanna. Har oppi 60 gram havregryn, og kok til det hele blir rimelig fast (seigt er sikkert et bedre ord) Deretter skal flesket oppi. Rør rundt, og spis. Nam, nam rett som er velsmakende og holder deg mett lenge. Lykke til Og husk, legg ut dine erfaringer
    1 poeng
  29. Jeg ar hatt Akto siden 2005 og er godt fornøyd. Bruker samme oppblåsbare underlaget som deg og jeg har ikke noe problemer. Det er meget god plass innvendig. Teltet er så pass langt at du får plass til sekken enten i vinkelen eller nede ved beina. Personlig plasserer jeg både sekk og kløv i "forteltet". Inne sover jeg og hunden. For å få bedre plass ute spenner jeg opp en baldakin. På bildet er det to gamle teltbiter som er sydd sammen, men nå har jeg et tarp fra Magasinet. Opprinnelig mål 3 x 3 m. Dette har jeg modifisert til 3 x 1,6 og sydd i bardunfester. Som du ser er det meget god plass under baldakinen. Dersom du ønsker mer info om så bare rop ut. Og har du f eks en Jerven original, er den også super, selv om de er mindre
    1 poeng
  30. Vi er to venninner som har et prosjekt med å gå Norge på langs over flere år. Vi filmer på turene våre, og prøver å lage en liten miniserie. Vi holder nå på å sette sammen filmene fra fjorårets tur gjennom Trønderlag. Den er blitt kalt "Grensedager erobrer Trønderlag"
    1 poeng
  31. Film fra sommeren 2015 da jeg padlet gjennom finsk Lappland. Håper den vil falle i smak! Mvh Alex
    1 poeng
  32. Her er en som absolutt er interessant. Fra finnmark, ser ut som det er lagt ned betydelig arbeid i å produsere den Han har forøvrig flere filmer ute som er verdt å se!
    1 poeng
  33. Skrim, Et eventyr i Vestfold Torsdags morran kl 06.00 står Anders og jeg parat ved bensinstasjonen på Siljan for å kjøpe fiskekort. En liten halvtime seinere ruller vi inn i Sørmyr område med stor-ørreten fra forrige tur frisk i minne. -3 grader og frosten ligger hvit i terrenget. Den skarpe høstlufta river i nesa i det vi går ut av bilene. Vi bruker dagen til og teste ut en rekke vann og noen leverer mer en andre og større en andre. Men Skrim leverer og det er det som teller. , Vi rekker tilbake til teltet til middagstid og lager oss stappe med reinskav. Fantastisk godt smakte det etter mange km i beina gjennom denne dagen. Utpå eftan tar vi en lengre kanotur på Ramsosen og videre ut i Ramsvann. Her blir det fin ørret og nær opplevelse av stor Skrimbever. I nattemørke glir vi inn mot land med et ønske om og entre soveposen med en sliten kropp. Kvelden bringer regn og teltlivet i lavoen blir ikke å forakte. Lavoen står fjellstøtt i vinden og holder regnet ute. På morran fredag, skinner sola og en bris dominerer lufta utover dagen. Lufta er så frisk og rein som om den akkurat skulle kommet ut av en vaskemaskin. Slik er det vi liker den... Gjennom dagen finner vi nye vann og fin fisk blir hentet opp. Ved middagstid tar vi turen tilbake til leiren og venter spent på min svoger, hans tvillinggutter og min sønn Simen som de har med seg skal komme. Gutta er spent som rakker`n og en liten kveldstur gir fisk og gir håp om en kjempe dag på lørdag. Dessverre må Anders forlate oss denne kvelden da jobben kaller. Synd, men vi fikk to fine og etterlengtet turdager sammen. Lørdagen starter så tidlig som halv 7. Gutta er klare og det river i kroppen etter fiske. Gjennom dagen prøves flere vann. Det første gir ingen ting. Det andre gir i bøtter og spann. Rart som det skifter i bittet her inne på fjellet. Tredje vannet enda mer fisk. Fantastisk for barna og håve inn den ene ørreten etter den andre. Gir en enorm glede som ikke kan kjøpes. Utpå kvelden er det en gjeng slitne folk som stuper i posen rundt klokka ni. Søndag blir hjemreise faktum. En siste kanotur med gutta. Leiren pakkes ned og vi konstaterer at turen har hvert en kjempeopptur for alle mann. Filmen under er et referat av turen i bilder og film. Mye morro og glede for den som liker slikt...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.