Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 17. mai 2017 i alle områder
-
Hadde en fin tur på hjemlige trakter søndag med gamlingen ( = Fatteren på 75 år ). Vi gikk inn på Karl Johans vei fra Verdals siden. http://visitinnherred.com/karl-johans-veg/ NYDELIG VÆR. Så det ble flere stopp for å nyte medbrakt og naturen. ( Noen dager før var jeg på Geilo/Dagali i snø...) Utrolig hvor godt snurring kan smake da Når jeg kommer tilbake i sommer blir det noe denne turen: https://aat.dntfjellsport.no/aktiviteter/61056/817433/6 poeng
-
6 poeng
-
5 poeng
-
Det ble en finfin kanotur med like fin ørretfangst på nasjonaldagen!4 poeng
-
17. mai, nasjonaldag med alt som hører med. Ble vekket kl. 05.30 av dagens første cruisebåt som lå nesten helt stille et sted utenfor vinduet mitt, innhyllet i tåke så tykk som rømmegrøt, og blåste i tåkeluren ca. en gang per minutt. Morgentåke pleier å være et varsel om en fin dag, en fin dag til å feire at vi er et fritt land, hva nå det vil si for dagens oppvoksende slekt. Det er ikke mange igjen som vet hva det motsatte vil si, og da blir dette vel lett bare en floskel. Men siden vi ikke har små barn eller barnebarn som skal feire dagen så blir det vel til at vi holder oss hjemme. Pølse- og iskrembodene fra min barndoms 17. mai feiring er uansett borte, byttet ut med fargesprakende innvandrerboder med eksotisk mat og krimskrams fra Kina og deromkring. (Ikke en gang de norske flaggene i disse bodene har riktig farge lenger.) Aktivitetene på skolen vår er for de små og de som fremdeles har små barn, og en halvgammel mann som meg ville vel bare vekke mistenksomhet hvis jeg dukket opp for å se på de små som moret seg. Kanskje bedre med en lett Champagne frokost, eller hva med en rask tur i nærområdet, med flagg på - og noe godt i sekken. Vi får se hva dagen bringer. Uansett, Gratulerer med dagen til alle som bor og oppholder seg her i sannsynligvis verdens beste og fineste land.4 poeng
-
4 poeng
-
Nudler er ferfekt vomfyll/ lunsj på tur Energi finnes i sjokolade og nøtter. Handler like mye om gleden man får ved å slurpe i seg en pakke nudler med smak av reker/ lime der man, akkompagnert av Norsk natur, sitter alene på en stein og skuer utover verden Seriøst er vel kanskje ikke energi/vekt ratioen særlig fordelaktig på laaaang tur, ei eller som eneste kilde til næring som fattig student, men jeg synes det er veldig godt å ha i sekken på mine turer.3 poeng
-
3 poeng
-
I helga fikk jeg muligheten til å teste ut Ringtind teltet mitt for første gang på sesongens første overnattingstur. Været var fint og humøret på topp! Fisken var ikke bitevillig desverre, så joikabollene kom godt med😁 Må nok gå til anskaffelse av ett forholdsvis lite kamera med fin bildekvaliet, mobilkameraet duger ikke.3 poeng
-
En god fjellsko er alfa omega for at turen skal være bra. Det finnes utallige muligheter ute på markedet. Tunge sko, lette sko, dyre sko, billige sko, lave sko, høye sko, osv. Med andre ord, ikke lett å bestemme seg for hva en ønsker å kjøpe. Siden 2010 har vi brukt Crispi Skarven klassisk fjellsko på de fleste av våre turer. Siden den tid har vi slitt ut to par hver. Her kommer noen ord om våre erfaringer med denne skoen. Crispi Skarven klassisk fjellstøvel. Komforten på disse skoa er det ingenting å si på. Ingen av oss har fått ett eneste gnagsår når disse har vært i bruk. Vi måtte ikke "gå inn" skoa, de har vært svært gode på foten fra første dag de ble tatt i bruk. Skoa gir god støtte for ankelen og fungerer utmerket med tunge sekker. Jeg har vel gått med sekk opp mot 30 kg uten problem. Bortsett fra at det var j.... tungt, men det er vel ikke skoa sin skyld. Et sentralt poeng er at hvis du skal kjøpe nye fjellsko, er det viktig å finne en som passer foten din godt. Og det er veldig individuelt. Dette har mye større betydning enn hvilken som ble testvinnere på ulike nettsteder eller friluftsmagasin. Crispi Skarven fungerte utmerket for oss, det er ikke gitt at de passer like bra for deg. Crispiskoa har holdt oss tørre på beina på stort sett alle våre turer og vi opplever at vanntettheten er god. Når vi har krysset elver med skoa på blir jo de selvsagt våte, og når de først har blitt våte så tar det litt tid å få de tørre. Men det er ikke uvanlig med lærsko. En viss person har uttalt at en ekte villmarking må tåle å være våt på beina. Jeg er ikke nødvendigvis helt enig i det, men av og til er det ikke til å unngå at fottøyet nærmest blir gjort om til et akvarium. Dessverre. Skoa har godt grep på underlaget og vi føler oss trygge når vi beveger oss over ura i regnvær. Jeg har lest at andre ikke alle har like god erfaring med grepevnen, men dette har som sagt ikke vært et problem for oss. Snøringa på skoa fungerer bra og vi har aldri opplevd problemer med at skolissene har slitt. Crispiskoa er vel ikke de letteste på markedet. Mitt par i str. 42 veier 1700 gram og Kathrine sine i str. 38 veier 1412 gram. Etter endt tur har skoa blitt pusset/renset og impregnert med Grangers G-wax. Godt vedlikehold av fjellsko er viktig. Denne bruker vi til impregnering. Så langt så godt. Men alt er ikke rosenrødt med Crispi skarven skoa. Den store svakheten er slitestyrken. Sålen blir fort utslitt, da spesielt tuppen på skoen. Det samme har skjedd hver gang. Etter å ha brukt skoa i ca to tursessonger så løsner tuppen av sålen. Ikke så lett å forklare så legger med noen bilder som viser problemet. Vi har brukt disse skoa på alle turene våre på Nordkalotten, så det er ikke tvil at de har fått kjørt seg hardt. Men samtidig må jeg si at det er litt skuffende at slitestyrken er såpass dårlig. Jeg mener at når man betaler så mye penger for et par sko, skal de holde lenger. Siste paret kjøpte vi i 2013. Og når vi var ferdig med turene på Nordkalotten i 2014 var slitasjen et faktum. Det kan være at dette har blitt forbedret av Crispi. I så fall er jeg veldig interessert i å høre om noen andre der ute vet om dette er et problem Crispi har tatt tak i. Vi skal kjøpe oss nye fjellsko til sommeren. Om ikke problemet med slitestyrken har blitt forbedret kommer vi nok til å gå for et annet merke. Veldig synd egentlig. Vi er strålende fornøyd med alt utenom denne viktige detaljen, og hadde ikke vært i tvil om å gitt tommel opp om dette hadde vært på plass. Man kan i dag få kjøpe et par Crispi Skarven til ca 2400 kr. Vis artikkelen på bloggen2 poeng
-
2 poeng
-
Sekken ble pakket rett etter skoleslutt på fredagen, og det bar avsted tidlig neste morgen! Optimistisk til at våren er i komminga, valgte jeg å dra helt opp til Øvre Birtedalen (som er et godt stykke inn i landet). Innover mot leirplassen fikk jeg meg en stor overraskelse som gjorde at tidsskjemaet sprakk kraftig! MYE SNØ! Les innlegget her!2 poeng
-
Må jo tenke litt på de minste når man er på tur, maur kommer på besøk; Maur har fått brødsmule; Finner ikke kamera for øyeblikket, men bildene er tatt med en vanntett Pentax, tror det er WG-1. Her er det brukt mikroskop funksjon som har en så tett nærgrense at man kan hvile kamera på linse ringen som gjør at linsen er noe slikt som 2cm fra objektet på det nærmeste, og deretter kan man zoome. Dette er så tett at det ikke kommer lys inn så det er en ring av lysdioder rundt linsen så det skal være mulig å fotografere. Kan også filme, og klippe sammen 3 bilder til panorama. Artig sak som man ikke trenger å være bekymret for, men har begrenset kvalitet. Bildet av død Flått sier litt om hvor tett man kommer;2 poeng
-
Vinteren på hell, ikke skiføre og ikke skoføre, men OK for en trugetur. Og siden truger er heller uvanlig her i området, så hadde jeg all plass for meg selv. Vinteren har vært så som så for oss som søkner til ytre distrikt på nord vestlandet,så her i forrige måned så kjøpte jeg meg et par truger - det skulle jeg ha gjort for mange år siden. Det var bare å spenne de på seg å labbe avgårde, tilsynelatende uten behov for noen tilvenning eller teknikk. Anbefales på det varmeste. Bildene er fra Ørskogfjellet og Høgsvora i bakgrunnen.2 poeng
-
Vi dro på en lite helgetur sist helg en god kamerat og jeg til kjente trakter. Ville bare ha en rolig helg uten mas. Ikke noe spektakulært. En liten time i en kano , så er vi langt nok vekke til at vi får ned pulsen. Det regnet litt inne i mellom så vi rigget til denne duken ved vannkanten. Og vi følte det var trygt å fyre opp ett bål.2 poeng
-
2 poeng
-
2 poeng
-
En kveldstur for litt trim, og for å teste kameraet på min nye "Reasonably Priced Phone"; en Moto G4 Plus. Kameraet er milevis foran min gamle mobil, men den er også laaangt bak min Oly E-P1 (en av de første speilløse systemkameraene). Men til en pris på på under 1600,- der kameraet bare er en del av en helt grei pakke, så er jeg litt imponert. Under er først standardmotivet med Askøy fra Holefjellet, deretter Fyllingsdalen fra Olsokfjellet og Bergen fra Damsgårdsfjellet. Til slutt kom jeg på at jeg ville sjekke nærgrensen på fokusfunksjonen, og jeg kom da ganske nære blåbærblomstene (hjalp til med til dels kraftig beskjæring på det bildet): Fornøyd med turen, og fornøyd med kjøpet. Skulle gjerne hatt litt mindre størrelse og enda mer batterikapasitet, men siden jeg ønsker å holde prisen nede på noe som kommer til å få juling på tur, lever jeg godt med dette2 poeng
-
Etter en heller grå og regntung helg her på østlandet så var det gledelig når skyene endelig sprakk opp og sola titta frem nå i kveld. Da var det jo bare å smette inn i turutstyret og nyte en kveldstur opp til en av Lardals fineste utsikter og topp; Liåsen. Veien opp er ikke så lang men det er nesten 300 høydemeter på en kort distanse uten flate partier slik at den føles alltid tyngre en man tror Belløningen når man først kommer opp er en flott panorama utsikt over Svarstad!2 poeng
-
Neste tur mens vinterføret enda varer. 14 mai og fortsatt fint å gå på ski til Breitinden (963) på Kvaløya Så vidt gåanes på sørpesny mellom tuene nederst, rimelig bratt i Bondslettskaret, så ned noen høydemeter før resten av turen på finfint vårpudder. Vindstille på toppen. Dalen opp mot Breitinden God sny å gå på. Bare å glede seg til nedfarta Fint på toppen av Breitinden. Vengsøya, Sandøya og Sørfugløya ut i havet. En flik av Tromsøya synlig bak Karl Johans nese (Store Blåmann) Fin styresny.2 poeng
-
I går bestemte jeg meg for å utforske løypenettet litt øst i hjem-kommunen min Lardal. Et område jeg er lite kjent i men som har et rikt løypenett og veldig variert terreng. Siden jeg sjelden detalj planlegger veldig på dagsturer så gjorde jeg et kjapt estimat i kartet over en mulig rute som jeg antok var i overkant av 20km totalt. Ruta går fra døra hjemme og opp til Linsverkvannet-Hannevoldhytta-Lyngfjell-Trollsvann-Åletjønn-Åletjønnkollen-Brånafjell-Linverksetra-Svarstad Totalt så brukte jeg rett i overkant av 6 timer på hele turen. Jeg bomma litt på distansen da gps til slutt viste litt over 28km når jeg var hjemme igjen Kombinert med endel høydemeter og opp/ned stigninger så begynte beina å bli litt seige etter 20km, ved 25km var det ganske tomt og mye syre Til tross for endel regn og relativt våte forhold så er det garantert et område som skal utforskes mer fremover! I dag viles og heles legeme og tur utstyret vaskes og ordnes til neste tur!2 poeng
-
Fikk gjennomført en av de store prosjektene mine denne uka, en 4 dagers tur inn i ett avsidesliggende område i Selkirk Mountains. Det ble overnatting i tømmerhytta fra 1920-tallet, fortsatt under 2m snø, og det tikker mai. Jeg fikk også besteget Mount Dawson på 3377m, Selkirk Mountain's nest høyeste topp. Totalt 54km på randonee, 4332 høydemeter.2 poeng
-
Ble lokaltur på bortoverski i dag. Fra Snarbyedet til Nonsbu i Tromsø. 2,5mil t/r på finfin snø. +5 til -2 grader varmt og minimalt med vind. Trollvassbu ligger 4km fra Eidet. Videre til Nonsbu er det ca. 8. Slakt og vennlig terreng med god sti/løype sommer som vinter. Utsikt fra solveggen på Nonsbu.2 poeng
-
2 poeng
-
2 poeng
-
2 poeng
-
2 poeng
-
Årets første overnattingstur i høyfjellet gikk til Finnkonnakken, helt nord i Bodø kommune, med flott utsikt mot Sjunkhatten Nasjonalpark, Steigen og Lofoten! Været var fantastisk, men det ble noen blå i løpet av natta. I påvente av ny sovepose testet jeg et toposesystem for første gang. En sommerpose med komf. +15 og en annen med komf +4. Det funket utmerket og jeg var aldri spesielt kald! Sov med ulltøy på.2 poeng
-
2 poeng
-
I dag var det tid for rovdyrjakt. Avisene kunne rapportere at det fantes en HUGGORM! på Olsokfjellet, og bildene kunne tyde på at den nesten hadde skaffet seg en pelskledd lunsj (bilde fra Nettavisen): Dette måtte jo sjekkes ut, spesielt siden dette er siste ettermiddag med sol på en stund. Medvind og blå himmel pushet meg opp til Olsokfjellet, men da ... : ... viste det seg ved nærmere ettersyn at det eneste som hveste rundt leggene på meg var den livlige nordavinden - skuffende greier Null rovdyr, gitt - men sol og blå himmel enn så lenge. Tror egentlig venstrebeinet mitt har godt av de kommende dager med regnbyger og avslapning - bortsett fra at jeg må komme igang igjen med å trene opp støttemuskulaturen rundt kneet. Må jo være klar til å løpe om jeg skulle møte HUGGORM!2 poeng
-
Endelig er jeg klar - endelig er jeg ferdig med tørkeprosessen. For nå er maten i boks Hvert fall noe av den Det har tatt noen dager, men endelig var jeg ferdig. Og jeg kunne pakke vekk dehydratoren Vaske stekeovnen Og legge steketermometeret på plass Ikke minst steketermometeret var et viktig redskap. Termostatene, både i stekeovnen og dehydratoren kunne være lunefulle, men steketermometeret var til på stole på. Men før det hadde jeg tørket, potet, gulrot, rødløk, purre, kjøttdeig, kjøtt, bønner i tomatsaus og egg. Termostaten setter jeg på 50 grader og kontrollerer ved hjelp av (vha) steketermoteteret. Tørketid? ja, her strides de lærde. Etter 8 -10 timer sjekker jeg konsistensen , og er jeg i tvil putter jeg litt i en Zippose. dannes det kondens, er produktet ikke ferdig. Ofte tar det et døgn å tørke. En av grunnene til lang tørketid er at jeg denne gange skar alt opp i store biter. Tidligere har jeg fulgt rådene om å skjære opp i små biter, men fordi jeg liker å kjenne at jeg spiser, skar jeg som nevnt opp temmelig raust. Løken f eks skar jeg først i to, deretter snitte jeg den opp i skiver med ca 8 mm mellomrom. Båten som da ble dannet delte jeg kun i to. Gulrøttene kuttet jeg opp på tvers av fibrene (viktig), slik at bitene ble på 2 cm. Det samme med purreløken. Kjøttdeigen stekte jeg opp og her prøvde jeg å lage ganske små biter, før di havnet i en langpanne. Vekt før tørking. 400 gram. Ferdig tørket 101 gr Kjøttet. Hva skulle jeg velge. @Espen Ørudtipset meg om å skjære kjøttet i 1 x 1 x5 cm, og halvfryse kjøttstykket fordi det da var letter å skjære. Fant det perfekte kjøttstykket, Ytrefilet av svin, som skapt for formålet- han gav meg også oppskriften på en marinade, men da jeg fant ferdig marinade i butikkhyllen valgte jeg minste motstands vei og kjøpte 2 poser. Billige var de også. Og gode. Etter et dypdykk havnet kjøttstykkene på en rist, og så var det bare å smøre seg med tålmodighet. Men da de var ferdige oppstod et problem: Å stoppe prøvesmakingen. Deretter stod gulrøtter, løk og purreløk for turen. Gulrøttene og løken forvellet jeg siden de hadde levd et liv under jorden. Og her er det mye vekt å spare: Potene knytte det seg stor spenning til. Tidligere hadde jeg ikke fått dreisen på dem. Men gjorde denne gangen noen endringer. Kutte dem opp, som potetløv, men i 8 mm bredde. Forvellet dem i 5 minutter før de havnet på risten. 8 poteter 668 gram ble til 81 gram ferdig tørket. Deretter prøvekokte jeg noen biter, og etter å ha ventet i ca 7 minutter smakte det ok. Når man ser hvor stort svinnet blir på 14 gulrøtter og 8 poteter gjelder det å ha det i bakhodet når porsjonene skal lages. Så til slutt. Bønner og egg. Alufolie i en langpanne, ovnen på 50 grader, ovnsdøren på gløtt. Inn med bønnene. Deretter pisket jeg eggene sammen og helte blandingene på alufolien. Av og til skjøv jeg vha en stekespade litt på eggeblandingen. Eggene var ferdige når eggeblandingen var stiv - som knekk. Deretter var det å brekke den ut og lempe det hele i en hurtigmikser. Og mixe og mixe. Dette tar litt tid for jo mer pulver eggeblandingene blir, jo bedre blir resultatet når den skal spises. Det lønner seg også å helle en liten dæsj flytende smør i bunnen på alufolien hvor bønnene godgjør seg. Og her er jeg klar for prøvesmaking Litt parmesan i midten på omeletten. nam, nam Tilleggsopplysning: Bønnene trenger mer enn en time før de er klar for koking. vannmengde ca 2 dl. Eggene trenger bare max 1 - 2 dl vann Og så var det bare å fylle herlighetene over i plastposer. Grønnsakene puttet jeg i vanlige Zipposer og sugde ut så mye luft som mulig. Deretter la jeg dem i en isboks for transport og mellomlagret dem i fryseboksen. Siden det ville bli for vidløftig å pakke dem i enkeltposjoner, må jeg gjøre det på stedet. Kjøttet og kjøttdeigen fikk litt bedre behandling. En omgang i en vakumpakker, før de også delte samme skjebne som grønnsakene. Og nå er hvert fall det meste av maten ferdig, sekken er også snart klar for finpakking. Likevel, er det ett lite problem som må løses, for ikke å si kastes - og det rimelig fort om jeg skal nå målet; Det tidlige vårfiske på Hardangervidda1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Kjekk sak til å ha i ryggsekken. I alle fall om det ikke er vinterveden som skal ordnes. Kom en til meg i posten i går.: https://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=1586671 poeng
-
Mye fint å velge mellom. Jeg liker øksene fra Gransfors. Outdoor axe er en fin turøks, men jeg har villmarksøksa også. Den er bedre til å hugge og telje med, men kløyver mye dårligere. Fiskars har funksjonelle og praktiske økser.1 poeng
-
Navn: GRATULERER med dagen! Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2017-05-17 Innsendt av: UTE avdelingen Å feire 17.mai ute er godt! Bli med oss på fjorårets feiring i Sauheradsfjella! GRATULERER med dagen!1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Jeg har slike både til 2 og 6 egg. Fungerer faktisk helt topp (har de i en pose "just in case)1 poeng
-
Brukte kvistbrenneren i dag, jeg. Nå er jeg på rømmen. Neida, men det er viktig å huske at selv en kvistbrenner kan sende ut grister til knusktørr mark. Akkurat der er en primus tryggere. Den sender ikke ut gnister. Men den kan velte.1 poeng
-
Et annet telt i prisgruppen er Helsport Reinsfjell Trek tre personers til 4.995.-. Selvstående kuppel telt med to innganger/fortelt. Takhøyde er 120 cm. Flere her på forumet har Reinsfjell og er godt fornøyd. Går du opp i pris, blir det lavere vekt.Mer info finner du her, http://www.helsport.no/reinsfjell-trek1 poeng
-
Dro til med to turer i dag. Den første en ren solotur der Garmin Fenix Hr belønnet meg med en trenings score på 3.0 Tur to ble meget avslappet. Tok med Junior til et nærliggende vann. Han ville fiske med håv Jeg og (en del av) kjæledyra observerte teknikken til junior. Det ble mye vann i støvlene ja !!! (og ingen fisk...)1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
I Norge er det sauebestanden som er for stor, ikke ulvebestanden. Anbefaler ikke nyetableringer på sau Derfor ligger over 2200 tonn lam på lager – uten at prisene går ned Folk vil ikkje ete lam- fleire tonn ligg på lager Prognosen 2017 - Stort overskudd av lam Kjempeoverskudd av sau og lam i år Nortura forventer nesten 5000 tonn lam på lager Folk som mener vi bør ha mer ulv i norsk natur (og det er mange), bør stoppe å spise sauekjøtt. Så enkelt er det. Sauekjøtt-stopp vil gjøre en stor del av utmarksbeitene uinteressante. Det blir fra landbrukspolitisk hold hevdet at sauen forhindrer at "Norge gror igjen". Faktum er at sauen er en trussel mot naturmangfoldet i Norge.1 poeng
-
Snøskuter, vannskuter, ulv, småkraftutbygging, subsidier til bygging av mer vei i uberørte områder, svekking av vernemulighetene, Europas største vindkraftutbygging, mer makt til kommunene i utbyggingen av naturen mm mm Den blåblå regjeringen har vært tidenes ivrigste når det gjelder å prioritere næringsutvikling over natur og miljø. Til tross for at vi vet hvor det fører. Og en rødgrønn regjering blir neppe veldig mye bedre dessverre.1 poeng
-
Hold utkikk på finn! Der kan man ofte gjøre noen scoops Bergans er virkelig å anbefale! For kort rygg så er det mange som foretrekker Bergans Alpinist 110L1 poeng
-
Damen fra nasjonalparkstyret som fremmet forslaget om å gi tillatelse til dette har antagelig ikke natur som hovedagenda: Siv Mossleth (født 4. april 1967) er en norsk lokalpolitiker for Senterpartiet. Hun er varaordfører i Saltdal kommune fra 2011. Mossleth driver kursfirmaet Utviklingsfokus[1] og har skrevet boka Bygdeutviklere i Nordland – ny næringsutvikling i landbruket (Orkana forlag 2009)[2]. Hun er også gårdbruker. Siv Mossleth er fylkestingsrepresentant 2015 - 2019. Medlem av komite for plan og økonomi. Hun kunne vært en trojansk hest i nasjonalparkstyret, men at forslaget hennes blir enstemmig vedtatt i styret tyder på at hele styret mangler innsikt. Den største trusselen mot norsk natur er et ensidig fokus på næringsutvikling og næringsliv. Hovedeksponentene for dette ser ut til å være Høyre og Senterpartiet.1 poeng
-
Jeg savner et parti som går inn for å reversere mange av de inngrepene som allerede er foretatt. Uten dette vil jo naturen bli bygget ned litt etter litt. Selv om vi får miljøvennlige regjeringer, vil det jo fra tid til annen dukke opp mindre naturvennlige regjeringer. Når disse får herje i 4 år, uten at noen i ettertid reverserer dette, vil jo all natur forsvinne på sikt.1 poeng
-
Her er noen bilder av jolla i bruk Når du fester sekken på den måten jeg har gjort, kan du bare hive båten rett på rygg når du kommer til bæreetapper. Fungerer supert så lenge det ikke er mye vind...Skal jeg bære lenger eller i tett vegetasjon, tar det bare 3-4 minutter å tømme å pakke båten. Ca 2 minutter lenger på oppblåsing.1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00