Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. mars 2017 i alle områder

  1. I det minste jeg har hvert fall en bok om Hardangervidda med meg Sitter "værfast" i Spania. Ute nærmer gradestokken seg de 20+, og det er snart på tide og iføre seg en lettere makko - som kalles shorts. Men jeg har da i det minste en bok med meg: "Fjellfolkets rike - Folk og virke på Hardangervidda", skrevet av Lidvard Hytta. En bok som tar for seg alt fra de første menneskene til dagenes som frekventerer vidda. Og akkurat nå er jeg kommet til del 2 som heter: "Fotturistene kommer". Og denne delen starter med en uttalelse fra 1908 skrevet av Artur Battagel. En uttalelse som vel har en like stor gyldighet i dag. "Vi som går i fjellet er noen raringer. Vi sliter oss i hel, blir gjennomvåte og dødstrette. Av og til blir vi overrumplet av snøen, eller faller ned fra fjellvegger - og gjør det samme opp og opp igjen".
    9 poeng
  2. Denne dagen startet med klart fint vær og da er det ikke lett å sitte inne og se på at dagen ikke blir brukt. Det ble en rask frokost og akkurat da horisonten var full av mørke skyer var jeg klar til å dra. Det regnet nesten hele veien inn til Dale, men da jeg begynte på turen opp mot Dalevatnet så kom sola frem igjen. Oppe ved Dalevatnet begynte det å blåse og turen videre opp mot Lifjellet ble litt kald, men bratte motbakker sørget for at temperaturen på innsiden av jakken var passe høy. Været var fremdeles litt grått ute ved kysten, men her hos meg var det heldig vis opphold. Det hadde rast ned noen steiner fra den siste bratte brekka, og en hadde lagt seg godt til rette i en einerbusk. Sikkert på grunn av alt regnet som er kommet nylig. Jeg gikk ikke hele veien ut til senderen på Lifjellet, men dreide nordover og ned mot fjorden. Det går ikke sti her så det ble litt plundrete å komme seg ned, men selv om berget er glatt når det er vått så klarte jeg å komme ned uten større uhell. Området ned mot fjorden har enda spor etter brannen som var her for noen år siden. Utbrente einerbusker og svidde furustammer, men på bakken har gresset dekket alle spor. Nå er området dekket av høyt tørt gress og det skal ikke mye til før dette tar fyr igjen. Selv om det hadde regnet for bare et par timer siden så hadde vinden allerede blåst gresset nesten tørt. Selv om brannen tok knekken på noen trær så er det alltid et eller annet som kan klare å vokse på restene. Nede i Revsdalen ble det en liten rast med varm lunsj. Jeg tok ikke sjansen på å lage bål så det ble bare primus. Det var ganske greit for da fikk jeg tynt ut siste rest med gass av en av de mange små brukte gassboksene som har samlet seg opp i kjelleren. Den lille gassboksen holdt ikke til både varm drikke og varm mat, så jeg hadde med en boks til. Denne var det også bare en liten skvett med gass igjen på, men nok til at jeg slapp å varme den. Ikke mange folk å se ute på en fin onsdag, men det er jo bare bra. Da er det stille og fint, bortsett fra noen damer som holdt på og lekte apekatt i et langt tau som hang ned fra et tre nede ved Dalevågen. De laget støy nok for meg, så det var greit at jeg bare skulle passere så fort som mulig. Det er litt rart at det er noen mennesker som absolutt må lage så mye støy når de er ute. Det virker som om de er livredde for at det skal bli stille rundt dem. Ok, men denne støyen var ikke nok til å ødelegge en ellers fin dag, og det var jo bra.
    9 poeng
  3. Lett hodepine og en snikende tiltaksløshet måtte bekjempes i ettermiddag... Bygevær og kuling i kastene var ingen unnskyldning, nå måtte GoreTex-rustningen få en av sine sjeldne lufteturer på sti igjen, leddvæsken måtte få sirkulere litt og pust og puls ble tvunget ut av hvilemodus en stund Det ble en tur opp Holefjellet i sidevind, over til Damsgårdsfjellet i medvind (måtte nesten bremse meg opp til topps), og ned til Laksevåg i litt roligere vind - hele tiden med spredte regnbyger. Gadd ikke sekk denne gang, så det ble et mobilsnap: For øvrig var det såpass ekstrem ventilasjon at jeg tror det er første gang jeg har gått opp et fjell uten å bli skikkelig klam under GoreTex-en. Fin tur - og hodepinetendensene var bokstavelig talt som blåst bort etterpå
    5 poeng
  4. Bergen har sin 7-fjells tur og Sandnes har sin 7-nuts tur og jeg har gått dem begge. Dette er også et fint sted å gå på tur, 10 - 15 minutters kjøring fra Sandnes sentrum. Med utgangspunkt i Dale eller Gramstad så kan du uten problemer velge mellom turer på fra et par timer og opp til mer enn fem timer. Det har nok blitt noen bilder i tidens løp, både fra meg og fra REJOHN som også bruker dette området flittig, og det kommer sikkert flere. I en tid hvor det har blitt veldig populært å lekke offentlige hemmeligheter så kan jeg lekke at den ubebygde høyden som vises langt borte midt i det første bildet i innlegget over er Jåttånuten som er 138 moh. Den var lenge Stavangers høyeste topp, men nyere målinger har vist at Ullandhaug er en meter høyere. Den er nesten hul og har inneholdt NATOs Joint Warfare Center og frem til august 2009 inneholdt den Fellesoperativt hovedkvarter FOHK. Hva som er der i dag vet jeg ikke sikkert, men det er sikkert bare å svinge innom og se hva som står på skiltet på porten. Vi er jo så flinke å holde på hemmeligheter her i landet.
    3 poeng
  5. Den grønne korken på kaffekjelen så kjekk ut Espen. Ebay? 😁
    3 poeng
  6. Det er fordi mange som kjøper friluftsutstyr har det liggende i boden og da går det jo aldri i stykker
    3 poeng
  7. Riktig nok gårsdagens tur, dagen i dag har gått med på å pille fra hverandre en ny PC som bare sluttet å fungere. Gårsdagen var mye triveligere - hadde planer om å gå et stykke, men ble litt (vetta)skremt av dype basslignende lyder fra isen på første vannet. Snudde og gikk til det som har blitt den vanlige pauseplassen. Deilig med litt barmark Gikk ellers med brodder i snøen. Basslydene endte opp med noen skikkelige brak fra isen uten at det noe ble synlig gjennom snøen.
    3 poeng
  8. Navn: Hardangervidda 2017 Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2017-03-14 Innsendt av: Bård Haug Påskitur fra hytta Theklatun til Senatten Hardangervidda 2017
    2 poeng
  9. http://www.friele.no/lage-god-kaffe/aeropress/
    2 poeng
  10. I dag var jeg på pulktur sammen med min minste datter på snart 9 mnd Med pappaperm er det bare å stikke på tur når lysten og go'været er tilstede
    2 poeng
  11. Hvis kaffen får trekke ferdig kommer det ikke noe særlig grut i koppen. Og einerkvist i kjelen har jeg hver gang, hvis jeg finner einer. Men nå får jeg ikke brekninger heller om det skulle komme noen korn med grut i kaffen. Det er jo kaffe vi snakker om. Det som koster penger, som fattern pleide å si om gruten. Det andre er bare vann. Kunne aldri tenkt meg å begynne å dille med filter eller andre finurligheter. Litt grut ha aldri tatt livet av noen...
    2 poeng
  12. Kart over gapahuker og åpne koier i Norge. Her har jeg laga en oversikt. Tror jeg har fått med meg ganske så mange både av åpne DNT-hytter, fjellstyrehytter, gammer, steinbuer osv. Har dere flere tips, kom gjerne med de.
    1 poeng
  13. Du har en undertekst om Norge på dine innlegg og det er nok mye sant i det som står der. Noen av oss er oppvokst på Jæren og da er det stort sett et flatt og åpent landskap og en høy himmel ut mot havet som preger området. Ikke så ulikt Danmark. Derfor kan det nok bli mer enn nok fjell for en og annen Jærbu når han kommer bort fra kysten og inn i fjellheimen. Sånn var det også for Arne Garborg som beskrev denne opplevelsen i sitt dikt Paa fjellveg. Paa Fjellveg. Her gjeng eg rædd i fæle Fjell med Hugen kvævd og sprengd. Aa hu! Visst aldri ut eg held aa gaa slik innestengd. Det legg seg tungt for Barmen trong; eg fær kje anda ut. Eg skjelv og tenkjer Gong paa Gong: han fell, den tunge Nut. Det stengjer Vegg og Rygg og Kam for Syn og Sans og Sinn. Den graae Bergufs skyt seg fram og vil meg byggja inn. Her er kje Raad, her er kje Rom, her er kje Vind og Luft! Men rundt i Fjelli døyvde Ljom som Rop fraa Juv og Kluft. Og um fraa ville Kampe-Hei eg fæli burt meg snur, so stengjer paa den andre Lei den blaae, bratte Ur. Aa hu! so myrkt og trongt og villt! Det kolnar meg um Kne. Og hu, som her er audt og stilt! Eg er som gravi ned.
    1 poeng
  14. @Lars M: Oi, det er nok ikke få fotos, nei - og det er mange flere turer jeg har passert forbi der. Siden jeg bor på Laksevåg, er turen opp Holefjellet og ned Damsgårdsfjellet (eller omvendt) blitt "standardturen" min. Den jeg går når jeg bare har lyst på en kjapp tur uten å forberede noe som helst. Fra jeg går ut av ytterdøren, til jeg er ved fotoplassen tar det under 15 minutter med jevn stigning hele veien . Ifølge gule siders kart heter stedet Rundetoppen, og det bildet jeg tar derfra mer eller mindre fast, er i retning nord-nordvest. Da ser man deler av Laksevåg nede til venstre, med blant annet det gamle blikkvalseverket og ærverdige Sjøkrigsskolen liggende helt ute på neset. Lenger ute ligger Askøy, og til høyre for Askøy ligger Byfjorden. Selv om alle bildene herfra inneholder de samme komponentene, er de jo ikke like - same old, same old, but different Og det er nok det som gjør at jeg ikke blir lei - årstider, vær, føre, tid på døgnet, dyreliv etc gjør at hver tur og hvert bilde alltid gir et fornyet perspektiv på ting. Man kan nesten tro at man virkelig begynner å kjenne plassen og løypa etter hvert Hyggelig at du la merke til det!
    1 poeng
  15. a_aa, hvor mange fotos har du efterhånden lagt op fra netop det sted? Jeg har aldrig været der selv, men jeg synes næsten, jeg kender det alligevel fra dine fotos. Og det er ikke fordi, jeg er træt af at se på det.
    1 poeng
  16. Søre Dyrhaugstind fra Bandet er allerede nævnt, men i Jotunheimen med de forudsætninger, som I har stillet op, er den obligatorisk. Efter afslutning af selve klatringen fortsætter man retur mod Turtagrø ad Dyrhaugsryggen med indslag af klyving undervejs. En fin tur i fantastiske omgivelser med udsigt mod Skagastølsryggen m.m..
    1 poeng
  17. Handler vel aldri om minst mulig tarp, slik det aldri handler om minst mulig av noen ting. Det handler om å finne den perfekte størrelsen. Større er ikke bare bedre. Du får et større vindfang, veier mer og en mindre tarp vil være lettere å sette opp(hvertfall alene). Jeg vurderte den frem til jeg så prislappen.
    1 poeng
  18. Har funket i alle år... Ellers så har jeg på soloturopplegg brukt mye titankopp på 4 dl å koke vann i og mini presskanne til èn kopp til kaffen. Enten en sånn: eller en sånn i plast:
    1 poeng
  19. Det er nok ikke helt riktig. Det blir sagt at dersom du skulle velge mellom å arve gården eller rettighetene i fjellet valgte de fleste fjellet, fjellet ga både kjøtt, fisk og beitearealer. Som skikkelig lokalpatriot må jeg få skryte av to av våre første fotturister Jonas Prahm og Christisn Boeck, begge fra Kongsberg. Keilhau, han som målte høyden på Rjukanfossen og besteg Gaustatoppen var også bosatt på Kongsberg EirikW
    1 poeng
  20. Å kalle det designspråk er jo ganske snilt mot Garmin. Jeg synes ikke ikke Garmin har ikke hatt noen særlig utvikling av hardware på gpsene sine på g... vet hvor lenge. Siste interessante var kanskje Garmin Colorado i 2008 (den med hjulet)? Dumt Garmin ikke har konkurranse. Jeg tror fremtiden for tur-gpser med touchskjerm er smarttelefonen. De blir mer og mer vanntette og man kan velge deksel etter bruk (feks fra Otterbox). Skjermene på smarttelefoner blir stadig bedre i direkte sollys, selv om regn på skjermen ikke fungerer særlig bra ennå.
    1 poeng
  21. Lim på nålen er ikke så farlig, da den er lett å gjøre ren/bytte ut, men om det gugger seg til i spolehuset kan det bli litt mer plunder. Fins det andre måter å løse utfordringen på enn å bruke teip?
    1 poeng
  22. Jepp, selv om du bare har et spor uten terreng så fungerer det utrolig lettvint. Kjekt å planlegge en rute å deretter laste opp gpx sporet til klokka. Veldig kjekt å kunne se hvor man til en hver tid er i forhold til planlagt rute, skulle det bli skikkelig feilnavigering så er det lett å komme seg tilbake til opprinnelig rute. Klokka gir også visuelle og lydvarsler ved skarpe svinger på sporet. Trackback er også en kjekk funksjon om du bare bruker vanlig sporing, da kan du enkelt navigere deg tilbake fra der du kom.
    1 poeng
  23. Et lite innspill. Etter at jeg kjøpte Fenix 3 har den håndholdte GPSn min (60csx) stort sett blitt liggende hjemme. På fjellet gir Fenixen meg GPS-koordinatene om/når jeg trenger dem, kart har jeg med uansett. Nettopp navigasjonsmulighetene med Fenix 3 er veldig kjekke, som muligheten til å laste opp et spor man kan følge, tillegg til at den fungerer som trenings- og hverdagsklokke for mine behov. Lykke til med valget, det er jo uansett uanstendig dyrt.
    1 poeng
  24. Hærlige bilder, få ting slår ei vakker vinternatt ute i skauen
    1 poeng
  25. Er mye å velge i om dagen så det spørs hvilke funksjoner man trenger mest. Desto flere funksjoner man skal ha desto større og dyrere blir ofte klokka. Driver litt og ser på ny klokke selv. Har en gammel Polar pulsklokke som begynner "skrangle" og er moden for utskifting. Det jeg ikke har helt bestemt meg for er om jeg skal ha en klokke som fikser "alt" eller om jeg skal segmentere noe. Trenger den primært til div trening, gåturer og fjellturer. Har allerede en vanlig Casio klokke med høydemåler, kompass etc som lades av lys. Så spørsmål for meg ble jo om jeg skal ha en treningsklokke som supplement til den eller ha en klokke som også overtar de funksjonene. Garmin Fenix 3 klokker er jo på tilbud om dagen da det nærmer seg Fenix 5. Har en slik Fenix 3 HR Sapphire på test nå. Ja den er stor men ikke noe plagsom. Sitter godt på armen. Denne har jo alt av funksjoner. Det jeg liker med den er godt utvalg av treningsprofiler, har slikt som kompass, høydemåler etc til fjellturer. TIng jeg neppe bruker som golf f.eks. Har ikke satt meg inn i alle funksjoner enda men det er klokkeversjon av største Swiss Army Knife. Den koster jo en del alikevel. Men gode priser om dagen, en Fenix 3 HR koster fra 3199,-. Sapphire HR koster 1000 mer. Som alternativer har jeg bladd litt om disse på nett Garmin Forerunner 235 - En bra klokke med puls innebygget. Litt få treningsprofiler, fungerer som smartklokke, grei batteritid, mangler barometrisk høyde. Fåes fra kr 2400 Garmin Forerunner 735XT - Har flere profiler og funksjoner enn 235. Har puls innebygget, litt bedre batteritid. mangler barometrisk høyde. Koster vel fra ca 3000 Polar V800 - Veldig god treningsklokke, ikke innebygget puls, har smartfunksjoner, bra på batteri, har barometrisk høyde, koster vel fra ca 3000 Garmin Forerunner 920XT - Ikke innebygget puls, har omtrent alt annet. Er vel snart utgående og derfor billig nå. Fra 2490 inkl belte er billig. Garmin Vivoactive HR - LItt mer en smartklokke men den har mange treningsfunksjoner, gps, barometer etc. Koster fra rett under 2000,- Polar M600 - Ganske ny klokke, må lades litt ofte, er litt mer en smartklokke. Har lest litt lite om denne. Har lest litt og tenkt litt om funksjoner. Barometrisk høydemåler er en fordel da den skifter høyde langt kjappere enn de som har bare gps høyde. Nå vil programmene man laster inn aktivitetene som regel korrigere høydekurver selv. Så fordelen er at du ser mer akkurat høyde mens du er ute, i tillegg har noen av de dyrere klokkene 3D hastighet og 3D distanse som gjør at de beregner dette inkl høydeprofil. Vanlig gps beregner bare fra punkt til punkt horisontalt. Lite å si på en flat joggetur men på topptur vil det bli en del forskjell. Pulsmåler innebygget fungerer vist bra i stor grad. Men de har noen utfordringer og fungerer ikke like godt på alle.Har du mye hår på armen, tatovering så vil den normalt funka dårligere. Den er heller ikke like responsiv som med belte, henger gjerne litt etter. Spesielt vil den slite litt på intervaller. KLokka må sitte ganske stramt for å vise best mulig. Er det kaldt vær er det greit med en del klær. Da trenger en pulsbelte hvis man har klokka utenpå jakka, ganske vanlig for å se den og ikke fryse. Gikk en testtur i marka i dag med en Polar 725 med belte og Fenix 3 Hr. Polar ga puls på gjennomsnitt 104 og maks 146*. Fenix 3Hr ga gjennomsnitt 105 og maks 148. Så ikke så ille avvik. Men skitur i går ga langt større, dog tror jeg at jeg hadde strammet den litt lite rundt armen. Men det stemmer litt med det jeg har lest at aktiviteter i høy puls og gjerne opp og ned puls sliter de mest med. Hvilepuls på Fenix 3 HR stemmer bra. *Med BT belte og Endomondo på mobil ga samme data. Med Garmins pulsbelte HRM4-RUN får man også en del tilleggfunksjoner på klokkene i forhold til løping. Finnes også versjoner som leser puls under vann for de som svømmer. Smartfunskjoner er ganske like på de fleste klokker. Har testet det litt. På Garmin kan jeg konfigurere akkurat de programmene og varsler jeg vil ha. Men det gjør jo at mobilen suger mer strøm siden BT må være på. Er litt usikker på hvor mye jeg gidder bruke det, kjøpte mobilen for å slippe lade så ofte. Touchskjerm. Noen digger det andre hater det. Enkelt å bruke men flere har kommet borti den og slettet dagens trening f.eks. Heller ikke så enkelt med hansker som ofte er et nyttig plagg her til lands. Passer vel kanskje best på smartklokker for bybruk, eller? Navigasjon. Flere har enkel navigasjon, noen mer avansert f.eks Fenix 3. De dyrere modelle har også funksjoner som f.eks. at man kan konkurere mot seg selv på en tidligere økt hvor da klokka gir deg "pace" på hvordan du ligger an. Har dog i denne sammenheng tenkt at kanskje det er like greit å ha en litt enklere klokke og så heller la en håndholdt gps ta seg av navigasjon. Da har man jo kart i tillegg, på klokkene ser man bare evt spor og punkt man har lagt inn på forhånd(untatt Fenix 5X som har kart). Så tja......jeg er ikke helt i mål selv enda. Det det vel står på nå er å ta den Fenix 3 HR jeg har nå eller å kjøpe en Forerunner 735XT og evt før sommeren kjøpe en gps ala Garmin Etrex 30. Da kan den gjøre loggen på fjelltur hvor det er viktig med baromterisk høyde og navigasjon, i tillegg får jeg kart. Skal jeg tenke å bruke klokka som hverdagsklokke i tillegg er jo Fenix 3 langt finere enn Forerunner. Ligger mange reviews og sammenligner både i tekst og video på nett så det er bare å se på en del rundt hver klokke.
    1 poeng
  26. Det er ikke meningen å framstå som noen renhetsekstremist, og jeg slurver nok også litt med oppvasken av og til. Jeg har likevel lyst til å svare på denne. Med mindre du tar med deg hele zaloflasken på tur, og tar en god støyt i ny og ne, er det nok ingen sjanse for å bli syk av vanlig oppvasksåpe. Den eneste bivirkningen jeg kan tenke meg ved litt dårlig skylling er såpesmak i munnen. (Må ikke forveksles med litt dårlig kylling, som gir helt andre bivirkninger.) Så lenge du bruker pannene hver dag, stemmer nok hypotesen din om at du dreper alle bakterier, og at du dermed ikke blir syk. I den norske fjellheimen er bakteriefloraen også neppe veldig slem. Det er likevel grunn til å nevne at enkelte bakterier utvikler toksiner (noen ganger i løpet av få timer), og da hjelper det ikke å varmebehandle. Du dreper bakteriene, men blir syk av toksinene. Sjansen for at dette skjer pga dårlig oppvask er nok likevel svært liten. (Litt dårlig kylling derimot...) Til slutt vil jeg bare gjenta poenget fra mitt forrige innlegg. Hvis noe er sterkt nok til å være fettløsende (som er en forutsetning for å virke som vaskemiddel) så vil det ha negativ effekt på liv. Dette gjelder uavhengig av grønn etikett eller svanemerking. Jeg tror det er hundre valg vi gjør hver eneste dag som er viktigere for verden enn om man bruker Zalo, Sunlight eller mose til oppvasken på tur.
    1 poeng
  27. Kart må en selvfølgelig ha, men kan du lese kartet klarer du og navigere deg frem i Nordmarka etter myrer, bekker, høydedrag etc. Har aldri brukt kart og kompass på mine turer i Nordmarka og har heller ikke gått meg bort eller på annen måte havna på feil sted. Men selvfølgelig: kart skal en ha med seg. Du spør om drikkevann, jeg drikker nå hvertfall vann fra bekker i marka. Må vel innrømme et jeg også kan finne på å drikke fra stillevann også-har aldri blitt sjuk av det, heller ikke antydning til "reisemage" Når det gjelder mat ville jeg gått gjennom behovet ditt på en vanlig dag og så lagt på en del på alle måltider, dere sliter adskillig mer på en sånn tur enn ellers hjemme i hverdagen. En 3-4 dagers tur i marka klarer dere uten og gjøre det mer avansert i matveien enn bare rett og slett ta med mer enn nok mat, trenger ikke lage avanserte systemer med veiing og nøye planlegging av mat på en slik tur. Distansen deres på 3 dager uten trening og rutine blir kanskje det tøffeste, men bør være oppnåelig. God tur!
    1 poeng
  28. Hei. Eg har Finnmark 6-8 lavvo og original vedovn fra Helsport. Har fyrt temmelig hardt i ovnen, men aldri opplevd at ytterrøret blir varmt. Pipa blir selvsagt svært varm, men ytterrøret blir ikke varmt da det kun har noen få små kontaktpunkter til pipa og festes med en enkel settskrue m/vingemutter. Øverst i pipa plasseres gnistfangeren så det ikke kastes glør/gnister ut på teltduken. Krever litt presisjon når eg plasserer ytterrøret for at det skal beskytte både topphatten, myggnettingen og innerteltet. Men pleier å "henge" myggnett og innertelt på vingemutteren så det ikke sklir ned på selve pipa og smelter. Har tilgode å oppleve at ytterrøret sklir ned, og det tåler at du strammer til litt. Topphatten strammer eg godt rundt ytterrøret, og får det rimelig tett uten at det kommer inn noe nedbør av betydning. Kommer gjerne til å bestille et ekstra ytterrør fra Helsport for å kunne senke himlingen i innerteltet noe, eller for økt beskyttelse ved mye vind/blafring i teltduken. Holder godt varmen i lavvoen, og funker godt til å lage mat på
    1 poeng
  29. Bilde lånt her Vi så en nydelig flaggspett da vi spiste lunsj ved Dreiers Minne i dag.
    1 poeng
  30. Hyttelivet er ikke så verst når vi får dager som dette.
    1 poeng
  31. Tredje fredag på rad med rolig "fjelltur" hjemover fra jobb Hadde håpet at skyene skulle lettet litt mer enn de gjorde før jeg la i vei, straks jeg begynte å komme meg oppover Gravdalsfjellet ble jeg stadig innhyllet i skyer, og på toppen var utsikten ikke særlig imponerende. På tur nedover på andre siden, krøp jeg under skylaget igjen, og midt i første bildet sees haugen på Holefjellet der jeg tok en kaffe- og matrast: Da var det plutselig jeg som produserte vanndamp, og det i noen korte øyeblikk der værgudene gikk for solskinn Det ble kaffe og Real med varmt vann fra Coleman-brenneren min som har blitt skammelig lite brukt så langt - men nå har jeg funnet en kjele (egentlig en kakeboks) som jeg synes passer godt sammen med den. På turen videre nedover ble det regn og poncho istedet for solskinn og korte ermer, men jeg var god og varm og mett så humøret holdt seg fint, det
    1 poeng
  32. Jeg gikk gjennom Femundsmarka i fjor. Nydelig området! Vil som andre her anbefale gode sko med god støtte i ankelen, for det er mye steinur rundt om (Vi brukte Crispi sine). Vi skrev dagbok under turen, er del 3 fra Femundsmarka: https://grensedager.wordpress.com/category/2015-trysiltraktene-og-femundsmarka/ . Det er også en film nederst på siden som viser hvilken rute vi gikk
    1 poeng
  33. Hva med Helsport sin nye tarp av året i superlight utgave? http://www.helsport.no/bitihorn-tarp-superlight
    1 poeng
  34. Planen var helgetur for det nyfrelste vintermennesket meg.......hytte til hytte i Sylan. Men altså, mellom 8 og 12 minus pluss vind fristet IKKE, så mye vintermenneske er det lite trolig at jeg noen gang blir! Turfølget mente dog på fredag ettermiddag at Kråkfjellet, kommunetopp i Klæbu. Alle værmeldinger viste strålende sol, så jeg ble unektelig litt fristet. Vi la ivei lørdag kl 10 etter å ha kjørt min yngste håpefulle på jobb. Kjørte opp mot Samsjøen og parkerte på den store parkeringa. Brrrr, det var bikkjekaldt, jeg måtte egentlig tisse etter å ha tømt et krus kaffe på veien, men det droppa jeg altså..... Feller på, og så var vi på tur. Kryssa vannet og gikk opp mellom hyttene. En ting som må undersøkes: er det lov til annet enn tilbringertjeneste for scootere? Gjør ikke meg fryktelig mye med en og annen scooter som kjører forbi så lenge de kjører pent, men herlighet- hele skogen var jo oppkjørt. Overalt der det var naturlig å gå på ski, var det scooter spor. Og siden det var kaldt, hadde det fryst oppi sporene, noe som gjorde det dritt å gå på. Vel, vi tok av etterhvert, og der fikk jeg ny kunnskap om løs, halvdyp snø. Kroppen var ikke helt med av naturlige grunner, jeg ble drittlei skog, det blåste godt. Var egentlig drittlei før halveis opp.....Blir ikke noe kosetur med stopper heller vettu, når det er 7 minus og vind. Ingen appelsin, ingen kvikklunsjpause....kun ei stripe helnøtt kjapt stukket i munnen med frosne fingre. Så altså- med kanskje 1/3 igjen til toppen, sier Trine: no gidde æ itj no mer, vi snur! Turfølget har sikkert ant lunta lenge, så han sier bare, ok da snur vi. De der naturlige grunnene til at kroppen ikke er helt med gjør også utslag på temperament- så å ikke få motstand gjør Trine litt irritert, så jeg sier nei, det gjør vi ikke! Regner med han som gikk bak holdt kjeft av erfaring, så vi gikk no videre Jeg må nok ha verdens mest tålmodige turfølge! Stahet har fått meg opp på mange topper, så topptur ble det. Turfølget legger muligens inn en kommentar til tidsbruk, men tror vi brukte 3 timer og noe opp. Selv om sjølvaste kong Olav rasta der oppe i 1969, ble det et kort opphold for oss før vi tok av feller og begynte å manøvrere oss ned. Jeg satte på fellene litt lengere nede, da jeg ikke giddet å bruke opp alle krefter på å stake meg opp små stigninger. Tror han uten feller og jeg med brukte noenlunde samme mengde energi ned, på ulikt vis. Jeg hadde da måttet tisse siden kl 11, og nede på flata igjen hvor det ikke blåste så mye krevde jeg tisse og matpause. Muligens den første delen av den pausen som sørga for sår hals og rennende nese her nå ikveld, for det var en kald fornøyelse! 5 timer og 45 min totalt. 5 timer stahet. 5 timer hvor jeg småkjefta på Amundsen på skia mine. 5 timer delt begeistring over vinterlivets gleder. Men jeg rakk kampen til min yngste håperfullei Nidarø kl 18, selv om utstyr og turfølge omtrent ble kasta ut på Heimdal. Og det var lett å overbevise seg selv om at vi hadde fortjent junk til lørdagskos. Og det var et vakkert skue der oppe på toppen, men enkelte ganger kan ikke slikt nytes helt før i ettertid. Så, konklusjon: Jeg er fortsatt bare LITT vintermenneske.
    1 poeng
  35. Nyttårsforsettet om å lage mer bål har så langt blitt holdt (nå skal det ikke så mye til å lage mer enn 0 da, men..). I dag gikk vi langs grusveien fra Stryken og opp til Mantjernet. På en høyde der lagde vi oss et bål og jeg spiste pinnebrød for første gang! Det var vind og jeg ble ganske kald i baken, men hjalp litt å å stappe fleece-greia jeg hadde rundt halsen ned i buksa. Veien er brøytet, så var veldig fint å gå uten ski. Eneste vassinga vi gjorde var da vi våget oss ut på en sommersti da sambo mente det ville sett litt rart ut å lage bål midt på veien. Både sambo og bikkjene syntes jeg var god å lage deig: På vei hjem så vi at beveren hadde spist enda mer på prosjektet sitt og at det nå var veldig lite som hindret trærne fra å falle ut i veien. Vi bestemte oss for å være snille og dyttet de ut mot vannet
    1 poeng
  36. Min @Denali -genser er uvurderlig og favorittplagg på tur og hjemme. Så ja til ekstra vekt (får mer trim av å bære litt ekstra) og ekstra komfort med stil 😎
    1 poeng
  37. Jeg byttet ut min bergans viking II med Lowe Alpine Cerro Torre Black 75-100L. En litt mindre sekk, men fortsatt stor og kraftig nok til det meste. Er godt fornøyd så langt.
    1 poeng
  38. Bare fordi det ligner på et telt vil det ikke si at det er kopi. I så fall driver helsport, Hilleberg og Terra Nova også med kopiering
    1 poeng
  39. Veldig tungvint med "hannkjele" i sekken. Jeg bruker "hokjele", så er det ingen tut som kan falle av.
    1 poeng
  40. At jeg ikke har tenkt på det før. Er bestandig ganske så utålmodig så jeg begynner alltid å helle før kaffen har trukket seg. Jeg vil nok kjøpe det minste filteret og ha det over koppen når jeg skjenker. Et vanlig serviett går også sikkert bra. Den kan jo deles. Eller en bit gassbind går sikkert an. Om den lukter litt sykehus, går det an å vaske den på forhånd i heimen. I nøden bruker vi også tørkepapir hjemme, men det inneholder en del lim, dog ikke så mye at man spiser kaffe med kniv og gaffel. Men i skrivende stund vil jeg nok holde på kaffefilteret. Ikke minst er dette fint å bruke om vinteren når man koker vann av snø. Ofte inneholder snøen mye "speiderkrydder" Og en ting til, selv om det er utenfor topic. Du kan rense parafin gjennom et kaffefilter.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.