Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. des. 2016 i Innlegg

  1. Klips og reflekterende snor ankommet så nå er det snøplugger versjon 2.0 på gang her 😃
    3 poeng
  2. Det er flott hvis de gått bort fra denne underlige prisingen av produktene og at dunen er etisk korrekt også. Ser noen kommenterer at de er billigere (Warmpeace) for at dun "spensten" er lavere enn andre, jeg har ikke inntrykk av dette da jeg har sammenlignet med andre dyrere soveposer med oppgitt høyere loft på dunen. Jeg har Warmpeace Viking 1200 og en Warmpeace Viking 300 det er veldig gode soveposer. Har nå kjøpt 1 stk Warmpeace Viking 1200 til som blir julegave til min eldste jente, da hun har "overtatt" min pose når vi er på tur og jeg kan få den tilbake . Da jeg skulle kjøpe vinterposer ønsket jeg ikke bruke veldig mye penger på dette og jeg angrer ikke på at jeg kjøpte denne posen (etter anbefaling av en ansatt på Hekta på tur som har testet denne posen). Jeg har fått en pose som: - Veldig behagelig - Ekstremt varm - Veldig god spenst på dunen - Lekker svært lite dun - Relativt billig. Ville bare dele erfaringer med dere! og kan anbefale posene på det varmeste!
    3 poeng
  3. Jeg lurer også veldig på dette, han ser litt brukt ut i programmet (selv om det helskjegget og den nye sveisen definitivt kler en gammel kæill), så jeg satt og lurte på om han hadde blitt alvorlig syk. Jeg savnet han veldig i den siste episoden fra Finland, han er rett og slett gull å ha med.
    2 poeng
  4. De var nok ikke så keen på å tjene penger de folka her 😂
    2 poeng
  5. Hei Deler litt er faring med den norske nettsiden som selger packraft. Jeg prøvde å kjøpe fra dem men responstiden var veldig lang og jeg fikk hastverk for jeg skulle ha båten med på tur. Jeg tilbyde meg å betale ekstra frakt hvis de kunne hurtig bestille båten fra USA, men jeg fikk ikke noe svar fra de. Jeg endte opp med å kjøpe båten fra Tyskland og det var en vanvittig for skjell i svartid på henvendelsen og leveranse tid. De var ekstremt profesjonell. Etter hvert ønsket jeg å kjøpe ekstra utstyr til båten og tok da kontakt med norske siden igjen og da var svaret følgende: Vi ønsker ikke å selge utstyr til dem som ikke har kjøpt båt hos oss..... Ja så da ble det nok engang handel fra Tyskland.
    2 poeng
  6. Jeg tviler på at Rimmen er så hjelpesløs som hun spiller i TV-programmet. Hun spiller god gammeldags fnisete, dum og blond. Unge menn lar seg lett lure av slike jenter.
    2 poeng
  7. Om du går på vanlige langrennski, så antar jeg at skoene ikke er de varmeste. Anbefaler forsvarets fotposer, med ett fasongklippet liggeunderlag som såle i. Da fungerer de knall som leirsko. God tur!
    1 poeng
  8. Ikke lurt med x.0 versjon da må du alltid oppgradere 😂 Klips ser flotte ut, jeg venter på mine. Lurer på om tråden du har laget burde vært litt lengere slik at klipset kommer over snøen - lettere å etterjustere når det fryser fast. Flott med reflexsnor!
    1 poeng
  9. Gass fungerer ganske dårlig om det blir noen minus, spesielt om du ikke kan få montert gassboksen opp/ned, det hjelper litt pluss primus sin vintergass... Skal du være sikker er nok fuel brenner eneste riktige. Når det gjelder kullos/CO2 så pass på luftinga ja, men skal ikke undervurderes. Om man etterhvert tilbringer mange netter med fyring i telt så kan en slik være en fornutig investering: http://www.clasohlson.com/no/Karbonmonoksidalarm/36-5861 Har en slik selv, peace of mind
    1 poeng
  10. Jeg har en 2. plass i klubbmesterskap i uv-orientering, men det er en stund siden, og så har jeg vert med en gang på "Bonndilten" i Kristiansand. http://paddadykkerklubb.no/2016/06/09/bonndilten-2016/ Det er ganske stor forskjell på uv-orientering og orientering på land, spesielt hvis du svømmer og ikke ser bunnen.
    1 poeng
  11. Erfaringsmessig er det ingen som puster godt nok Jeg er veldig glad i min NeoShell. Den har bare vannsøyle på 10k, men som du sier, bøtter det på skrått nedover tar jeg gjerne regnjakke. Det skal sies at jeg ennå ikke har blitt særlig våt gjennom jakken min, og jeg har opplevd rimelig heftig regnvær. Pusteegenskapene på NeoShell er noe av det beste som finnes, og en annen god ting med jakken er at den ikke er 100 % vindtett. Det er selvsagt ikke alltid like heldig, men det hjelper fryktelig mye når du er i aktivitet, men verre som du skal stå stille over lenger tid i kraftig vind.
    1 poeng
  12. Isklatreskruer er ganske dyrt, men du kunne kanskje brukt noe sånt her: http://www.ebay.com/itm/NEW-Ice-Anchors-Wertish-for-mounting-winter-tents-to-the-ice-russia-/291946555174?hash=item43f95ee726:g:RlUAAOSwcUBYLwS8 En annen mulighet: http://www.aliexpress.com/store/product/8pcs-lot-New-Ice-Fish-fixed-ice-pitons-tent-screw-pegs-nails-Ice-Auger-spiral-drill/839669_32269750795.html
    1 poeng
  13. Stålkantenes formål er å gi bedre grep på snø, skare og is når du svinger. Det er hovedsaklig nedover eller når du traverserer du har bruk for dem. Jeg har ikke hatt fjellski uten stålkanter så der må noen andre dele erfaringene sine. Om du ikke er mye på avblåst snø i kuppert terreng, eller mye på topptur så tror jeg du klarer deg fint uten stålkanter. Det er tross alt viktigere å ta vare på hunden! Turen blir fort over hvis den kutter seg på kantene på skiene. Ikke kjøp ski med stålkanter for å slipe dem ned. Da må du bære den ekstra vekten, men uten å få noen av egenskapene. Jeg er slett ingen ekspert på langrenn, det må jeg bare få understreke. Jeg står primært på randonnee og alpinski - og disse har jeg litt lengre enn meg selv. På fjellskiene har jeg vel en 15cm lengre ski enn meg selv. Så hvis du er i området rundt 170cm så er sikkert ikke 185 en dum lengde. Jeg ville likevel konferert med selger eller produsent.
    1 poeng
  14. Ikke i min køye i alle fall. Mulig det kan funke med kortere personer, men når man er to meter så får man ikke så mye avstand fra lina over køya og ned til soveposen, at det er plass til en sånn... Jeg ser for meg panikken når man skal buksere seg ut av en brennende sovepose med lukket myggnetting..
    1 poeng
  15. Er 199 og sliter også med å finne køye som passer.. Kjøpte den fra Magasinet for å teste køyelivet for en billig penge og det funker sånn tålig, men den er for kort. Det med skuldrene løser jeg med å ha min DownMat oppi køya. Da blir det bredt nok. Jeg ligger diagonalt for å unngå bananfasong, og det er overraskende behagelig. Den største ulempen med hengekøye er at det er vanskelig å koke seg en kaffekopp der inne..
    1 poeng
  16. https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=81582999
    1 poeng
  17. Lengre ski tåler mer vekt siden det gir deg større flate å fordele vekten på snøen. Kortere ski er lettere å svinge med. Fjellski i allround-klassen er som oftest laget for å bære sekk eller trekke pulk så de klarer seg fint i "riktig" lengde. Om du kan gå i bratt terreng med mye vekt kan det være gunstig med full-felle, men i flatt terreng burde kortfeller eller smurning holde.
    1 poeng
  18. På papirkartene både i gode gamle Norgesserien til kartverket (M711) og Norgesserien til Nordeca som selges i butikkene nå kan du lese av både koordinater i både lengde/breddegrad (svarte tall) og etter UTM-koordinater (blå tall). Det er de blå tallene i UTM som er gjengitt inne på kartet og det er absolutt mest hensiktsmessig å sette GPS-mottakeren til å produsere disse tallene, da folk flest bretter til kartet og har det i en mappe så man er beskyttet av vær og vind. Tallene for lengde/breddegrad er kun gjengitt i sidene på kartet. Det digitale kartet som du nevner produserer de tallene du setter GPS-mottakeren til, alt etter personlig preferanse og som brukere av norske turkart er det altså etter min mening mest henisktsmessig å sette dette til UTM. Er man derimot i båt og bruker sjøkart vil lengde/breddegrad kanskje være fornuftig. EUREF89 UTM er det offisielle koordinatsystemet i Norge. ETRS89 er det internasjonale navnet på EUREF89. Nødetatene er såppass godt skolerte at de takler koordinater både i lengde/breddegrad og UTM, sistnevnte er prøvd i praksis. Et eksempel på koordinater kan være (med relativ kort utrykkningstid for ordensmakten): UTM: 32 V 0570114 UTM 7034931 (tall inne på kartet vil da bli 70 vannrett og 34 loddrett, med desimalene hvor en rute er delt i hundre hhv. 114 og 931) Lengde/breddegrad 63°26'9.40 N 10°24'.19.12 Ø (nordlig 63 grader 26 minutter 9.40 sekunder ogøstlig 10 grader 24 minutter 19,12sekunder) https://no.wikipedia.org/wiki/UTM-koordinater https://no.wikipedia.org/wiki/EUREF89 https://no.wikipedia.org/wiki/World_Geodetic_System For å gjøre en lang historie kort: Gjør som jeg sa i første innlegg.
    1 poeng
  19. Lyspilarer over Banff for noen dager siden da temperaturen krøp ned til -33c.
    1 poeng
  20. Jeg skrev noen bevingede ord om dette på http://www.hengut.no/2016/12/11/grunnkurs-i-koye/ i går. Det skal sies at jeg er flinkere til å ligge i hengekøyer enn til å skrive om dem, men det kommer seg Når det gjelder innertelt, så fins det en løsning for køyer som kalles en "sokk" og har samme funksjon. Noen liker dem, andre ikke
    1 poeng
  21. Fikk en utrolig fin tur til Glacier National Park i British Colombia tidlig denne uka, skrev inn denne turen som artikkel på forsiden til Fjellforum, så klikk deg dit å se.
    1 poeng
  22. Siste episode var inspirerende! For et flott område...jeg puttet meg selv i en elvekajakk og padlet forbi Monsen der han måtte bære. 😜 Men jeg slår et slag for Anne Rimmen. Hun er en flott programleder. Nei, hun er ikke innbegrepet av friluftsmenneske akkurat, men hun er en kontrast som er med på å gjøre programmet så bra, og kanskje grunnen til at de små ungene mine og folk som ikke er helt der Monsen er, gidder å se det? De kan kjenne seg igjen i hennes famling og tabber. La henne være til inspirasjon, ikke en som ødelegger 👍
    1 poeng
  23. Jeg legger liggeunderlag og sovepose inne i jervenduken (extreme). Det er hovedsakelig for å holde varmen, og dersom man ikke zipper den helt igjen så blir det ikke noe voldsomt med kondens. Jeg bruker den ikke fordi jeg er redd for glør, men for ekstra varme og regnbeskyttelse. Om du bare er redd for glør kan du ta med et bomullslaken som du legger over. Puster godt og beskytter. Fordelen med duken er at en kan bruke samme sovepose litt lengre ut over høsten, og den kan brukes som varme og vindsekk, eller nødbivuakk.
    1 poeng
  24. Fantastisk natur, men det ble litt stutt slutt synes jeg. Som nevnt tidligere her i tråden så kunne det gjort seg med en oppsummeringsprat med Lars rundt bålet. Kompassgreiene til hu dama kunne godt vært erstattet med nettopp det. Kanskje Monsen eller noen i staben kikker innom her og biter seg merke i våre kommentarer. Da kan neste sesong bli enda bedre!
    1 poeng
  25. Ensomt - og sleipt... Fjelltur – topptur – i desember? Denne lørdagen var det ikke bare mulig, men helt greit. Været avgjør slike ting selvsagt. I forrige uke var det vinter, med frost og is. Det ble nødløsningen for lørdagsturen. Langs sjøen fra Hå gamle prestegård til Varhaug gamle kirkegård. Det er jo egentlig litt ergerlig, her går jeg og prøver å få til en førjulssesong uten denne turen og så komme kulda og ødelegger – tidlig i desember. En uke senere er det omtrent sommertemperatur, med opp mot 10 grader i lavlandet. Ingen kan kalde det tørt. Så selv om det er høy temperatur, så er det vått. Masse vann i elver og bekker. Høy temperatur i desember betyr vanligvis regn. Denne lørdagen var i så måte et unntak – det var opphold, men mye vann og fuktighet ellers. Det er likevel grunn til å være fornøyd med både vær og forholdene ellers når det er mulig å komme seg til topps på Bynuten. Den er ikke mer enn 671 meter over havet. Høyt nok til at temperaturen er en god del lavere enn lengre nede. For egen del har det ikke blitt så mange desemberturer til denne toppen. Det har blitt mange turer lengre ute mot havet, hvor is og snø ikke ødelegger. Værmeldingen var raus med godord – sol og lite vind. Ville det være andre på tur denne lørdagen? På parkeringsplassen var det en bil – utenom min. Og sporene etter en person, som ikke gikk mot Bynuten. Da jeg var kommet et lite stykke opp i bakken, kom det en bil til. To personer som ville på tur. Jeg lurte på når de ville ta meg igjen – det virket som de gikk litt fortere enn meg. Det fikk meg til å tenke på hvordan ting skifter. I yngre år – før 65 – tenkte jeg som oftest på når og hvor jeg ville ta igjen folk. Nå blir det mer om noen vil ta igjen meg….. Det gikk ikke lett oppover bakkene. Tungt… Det kan jo være at alle turene i lavlandet har gjort bakkene tyngre. Det tok antakelig litt lengre tid enn vanlig. Noe skyldes forholdene. Det var sleipt og glatt. Det var ikke hold i noe som helst. Steinene var svinglatte. Det var ikke hold i sorpa overhodet. Det gikk sent. Jeg kunne se paret bak. De holdt omtrent samme fart som meg. Omtrent halvveis ble de borte – antakelig en liten pause. Jeg fortsatte mot toppen. Inn i tåka. Enkelte plasser var sikten ned mot 30 meter, og det er tett tåke. Det var ikke mye å se på toppen. Det ble ingen lang stopp, jeg drakk saft og snudde. Et stykke nedover, kom paret imot. De ville ta rundturen. Jeg mente det ville være litt vanskelig, det skal ikke mye til før de er ute av stien, og i tåke kan det bety mange timer ekstra. Jeg tror de tok samme vei som meg – rett ned. Jeg gikk og lurte på om det ville komme noen imot. Det var ingen andre på tur, men helt nede ved parkeringsplassen var det et par som startet. Jeg lurte på om jeg skulle spørre om de hadde med lykt, men lot være. Jeg burde muligens ha snakket med paret – det viste seg å være utlendinger. Det er ikke helt sikkert de helt er vant med tidlig mørke.Les hele artikkelen
    1 poeng
  26. Hvis du ønsker deg en jakke som er både vanntett og pustende under alle forhold så tror jeg du blir nødt til å finne den opp selv. Jeg hadde fysikk på skolen og i følge det jeg lærte der så er denne kombinasjonen bort i mot umulig. Kanskje du får det til å funke i et laboratorie, men ute i naturen med kald vind utenpå og varm kropp inne i jakken så blir det ikke mye pusting.Den eneste forskjellen jeg har erfart mellom en 100% tett regnfrakk og en pustende skalljakke er at når det slutter å regne og jakken tørker på utsiden så vil kondensen på innsiden av skalljakken gradvis forsvinne mens regnfrakken vil holde kondensen inne uten at den tørker. Jeg har flere skalljakker og ytterpunktene er en dyr jakke fra Arcteryx og en billig fra Varde, men den eneste forskjellen jeg har merket er passformen og komforten. Jakken fra Varde er kanskje litt mer kantete og stiv enn den fra Arcteryx, men så har den til gjengjeld flere lommer. Hetta til Arcteryx er bedre enn den på jakken fra Varde, men vind og vann stoppes like bra av begge to. Den mest behagelige jakken er en Dermisax jakke fra Bergans. Den er veldig behagelig å ha på, men den har et tynt nettingfór som blir vått av kondens og som holder litt for godt på vannet. Den må tas av og vrenges for at den skal tørke ute. Med riktig under- og mellombekledning så tror jeg ikke det spiller noen rolle om du har en dyr eller en billig skalljakke, men du vil sannsynligvis ikke finne mange som har betalt flere tusen kroner for en skalljakke som vil innrømme det.
    1 poeng
  27. Personlig har søsken, nieser og nevøer begynt å kalle meg Tante Monsen, hvilket er et kallenavn jeg er veldig fornøyd med
    1 poeng
  28. I en fjern fortid, så lenge siden at mye er glemt, var bestyrerinnen, Arild og jeg på fjelltur i Jotunheimen. Turen gikk fra (Gjendesheim) Memurubu til Glitterheim videre til Spiterstulen, og sist – Leirvassbu. Helt ordinært, og med både bra og dårlig vær. Vi så reinsdyr ved Russvann, og var temmelig alene mellom Spiterstulen og Leirvassbu, i sludd og regn. Midt i juli, så vidt jeg husker. Sekkene vi hadde var Bergans 40-50 liter med ramme. En stor forbedring frem for de gamle sekkene med A-meis. Regntøy og nikkers var den gang det vanlige. Skotøyet kan jeg ikke huske hva var, men mener det var noen billige greier… Uansett en fin tur. (Grunn til minnene er at jeg skanner gamle bilder, og det dukket opp bilder fra turen. Og muligens har andre også interesse av å se bilder fra en tur som gikk for 45 år siden.)
    1 poeng
  29. For å bøte på manglende funksjonalitet for å skrive ut flere kart på en gang har jeg laget et Excel regneark som lager linker til mange sammenhengende kart. Jeg tar ikke noe ansvar for eventuelle feil eller mangler og en må selv sjekke at en har med riktige kart. Jeg har ikke testet alle mulige kombinasjoner så gjør litt QC før du bruker det. Arket genererer linker basert på URL spesifikasjonene fra @Torstein Ingebrigtsen Bø. Legg inn ønskede parametere etter URL spesifikasjonen i tråden her og UTM koordinatet i hele meter til ønsket NORD ØST hjørne av kartbunken og ønsket overlapp i mm så genererers det tilhørende linker til kart med overlapp vest og sør av koordinatet du la inn. Jeg har bare implementert det jeg trengte selv. Siden @Torstein Ingebrigtsen Bø har brukt øst og nord koordinatet til arket som referanse har jeg bare laget kart vestover og sørover for koordinatet siden jeg skulle gå sør vestover også. Feel free til å modifisere excel arket og forbedre så lenge dere deler vidre __________________ EXCEL FIL: kartgenerator3.xlsx __________________
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.