Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. nov. 2016 i alle områder

  1. Tok ein tur rundt Dyrdalsvatnet (bergen/gullfjellet) for å teste ut min nye trangia mini med "heimalaga" vindskjerm. Det vart litt varierande hell, vanskeleg å regulere temperaturen i den, noko som førte til enten overoppheting med meget stort rødspritforbruk eller pisslunka mat. Men kan ikkje klage på turen, ikkje ofte det er -5, skyfritt og snø på desse trakter.
    5 poeng
  2. Morsom og enkel (4+), delvis eksponert klatretopp i Rogaland. Vi parkerte bilen i ei lomme ved siden av veien som går mot Vinddalen (og Skåpet) like nedenfor fjellet. Anmarsjen gir seg selv, det er rett opp lia blant bjørk og steinur. Innsteget gav også seg selv syntes vi, men godt mulig vi hadde litt flaks. Det er ingen sti opp lia, men eggen er godt synlig fra veien og vi tok bare sikte på den. Fra innsteget brukte vi seks taulengder til toppen. To steder scramblet vi fra standplass til ny standplass, da det var enkelt og lite eksponert. Vi hadde med oss ett sett med kiler og seks kam'er og opplevde at ruten var godt sikret. Innsteget er markert på kartet som er vedlagt, det er der den røde streken blir strak. Den andre svarte prikken som ikke er toppen, er innsteg nr 2 etter litt scrambling. Retur fra toppen valgte vi å ta til fots over toppen og ned til venstre gjennom steinur og ned til bekkedalen. Siste 300-400 meter er det sti og etterhvert traktorsti. Nedturen tok 45 min fra toppen. Totalt brukte vi 6,5 timer på turen, inkludert mye grubling, knoting og diskusjoner om været. Alt i alt en flott og passe utfordrende tur for to karer som ikke hadde klatret på en stund. route1995692-Salmonknuten.gpx
    3 poeng
  3. Under kryssing av hardangervidda i februar fikk jeg dårlig vær og måtte sette opp teltet svært værutsatt på 1380m på en naken topp. Var også så kald at jeg hadde allerede kuldeblemmer, samt at skaftet på snøspaden min var fryst fast, slik at denne var ubrukelig. Var veldig glad for å ha dobble stenger på mitt Patagonia telt når vinden røsket og dro i teltet. Følte meg rett og slett sikker på at teltet tålte det som måtte komme, og jeg sovnet ikke engstelig. Nå var jeg alene på tur, og da kimser man ikke med sikkerheten. Teltet er huset og beskyttelsen din på tur, og jeg mener man ikke sparer på sikkerheten her, iallefall ikke fordi man er redd ekstra vekt. Da sparer man heller på ekstra batterier, radio eller annen luksus! En annen ting som er viktig hvis man skal sette opp telt i sterk vind er lange nok teltplugger. Har selv lagd meg noen 60cm lange plugger av sorte brøytestikker. Dette gjør teltoppsettet mye raskere og enklere når været her hardt.
    3 poeng
  4. Har ikke brukt annet enn Primus Power Gas 4 Season Mix (noen hevder at den består av 50% butan, 25% isobutan og 25% propan) på min Soto Pocket Torch XT siden jeg kjøpte den for halvannet år siden. Aldri hatt problemer Men nå er Soto'n ikke større enn at man raskt varmer den opp i en kroppsnær lomme, dersom man velger å bruke vanlig lightergass (100% butan).
    1 poeng
  5. I de nyeste vintergass boksene til primus er ikke gass sammensetningen særlig forskjellig fra tidligere bokser. Der er det ett papir inni boksen som gir værskefasen større overflate og lettere flasher. Men har selv brukt gass med mer propan i på samme måte som du beskriver, og det fungerer greit.
    1 poeng
  6. Helsport Svalbard PRO High Camp. Til kr 5395 på outleten klarte jeg ikke å dy meg. Har kun Helsport Reinsfjell 2 fra før, så trengte et telt til helårsbruk.
    1 poeng
  7. Det kommer jo veldig an på turen om varmebuksen kommer på i pausen! Toppturer på ski blir enda kjekkere når man på toppen kan spa seg en sittegrop med utsikt, iføre seg dunjakke og fiberbukse, fyre opp primusen og nyte en varm lunsj og kaffe med fjellheimen for sine føtter. Og alt det før man cruiser ned 1000 høvelig bratte høydemetere i sjampanjepudder. ...ok, skal innrømmes at jeg gleder meg til sesongen er ordentlig i gang. Men poenget står seg: varmebukse ytterst funker fjell - når forholdene krever det.
    1 poeng
  8. Ble en liten testtur på ski her om dagen sammen med noen bekjente. Sikta oss egentlig inn på en topp ved Bow Lake, en times kjøring nord for Banff, men mye vind og varme gjorde at det klarte seg med halve distansen så vi snudde på 2400m og tok vintersesongens første svinger i noe løssnø før snøen ble tyngre lengre ned i skogen. Ved Bow Lake Fikk en liten time med sol også.
    1 poeng
  9. Jeg var forsiktig i mine yngre dager, er nå kommet mer i gi F-alderen, synes det av og til som I hvert fall kjøpte jeg en Leatherman for ca 23 år siden som skulle berge meg ut av mange innbilte kniper. En og annen "berging" har det blitt, men de siste 15 årene har den ligget i dør- eller hanskerom i bilene ubrukt og uten skjøtsel. Pussig sammentreff dette; I går da jeg la på pigghjul på bilen, fant jeg den fram og tok den med inn - ville se hvordan den så ut nå og hvordan den kunne være som backup på tur, sammenliknet med de foldeknivene jeg har bestilt. Den er solid! Den lille greia veier like mye som din Fällkniven F1, den er rundt 150 g i rustfritt stål + slire i tillegg. Stål + lær blir 181 gram. Den hadde fått noen rustflekker som forsvant når jeg gnidde over litt låsolje, samme med den verste tregheten i leddene. Nå ser og føles gamlingen ut som ny (Edit: Dette er forresten den aller første og originale Leatherman Pocket Survival Tool (PST), produsert mellom 1983 og 2004, jeg mener jeg kjøpte min sånn omtrentlig midt i det tidsrommet.) Men jeg er nok ikke sikker på at den vil være førstevalg på tur, til det veier den for mye ift hva som er foventet nytteverdi på mine turer og på mitt utstyr. Det blir lite skruing, flaske- og boksåpning, filing etc på meg - kniven og tanga er nok viktigst. Og jeg kan få like god kniv mye lettere, og en tang kan i mange tilfeller erstattes av en liten arteriepinsett på 15 g som jeg faktisk nesten alltid har med i sekken. Skjønner at du skøyet litt mhp justeringsnøkkelen på Svea'n , men den (som jeg tipper veier ca 15 g?) er jo et multiverktøy i seg selv, som gjør deg i stand til å demontere brenneren, bytte dyse etc - for meg tror jeg nesten det ville være nesten like greit å få tak i en ekstra justeringsnøkkel hvis jeg var redd for å miste den
    1 poeng
  10. Ännu en variant på "öppen" ölburksbrännare. Jag köpte ett konstigt citrus-öl i Noresund för en tid sedan. Burkan hade en annan typ av topp än vad jag sett för, man liksom rev av hela toppen. Perfekt att göra brännare av. Ölet kan rekomenderas för folk som vill prova nytt. Passar bra till asiatiskt också sådan mat. Brännaren är alltså en klassigt öppen variant, med 8 st Ø6mm hål med jämn delning runt, precis där burken börjar smalna av. Man ser på bilden att det brinner fint precis just vid luftintagen. Denna brännare blir mycket varm! Lämplig att placera t.ex. i en Honney stove, eller en improviserad uppställning för kaffepannan med stenar.
    1 poeng
  11. Jeg gjennomfører en liten spørreundersøkelse rundt turliv og kaffevaner. Den tar ikke mer enn 2 minutter, og du bidrar med å kanskje sette et nytt produkt til live https://bino.qualtrics.com/SE/?SID=SV_eVzD9YR9JKyrl7T
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.