Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. nov. 2016 i alle områder

  1. En flott vinterdag inn Simskardet til Børgefjell NP. Minus 8 og vind - så noe kjølig. Tele i bakken og isete - godt å gå. Kjørbart inn til sommerparkeringen. Vi fyrte opp i hytta der inne - og akkurat når vi skulle gå begynte det å bli litt lunk. Traff kjentfolk som var på vei innover når vi gikk så det var ikke helt bortkastet. Viktig å skrive navet i boka. Kortspill ble det også tid til! Olsen - (Vriåtter).
    5 poeng
  2. Siste dag for kartlegging / exploring av "ting som er rett under neset på folk uten at de ser det" før snøen begynner å dekke alt. Ruiner og atter ruiner på Ulriken.
    4 poeng
  3. Da har teltprosjektet kommet et stykke på vei. Har fått sydd sammen hoveddelene av teltduken og stanglommer, stangklips og to bardufester på hver langside. Ente opp med å lage en lufteluke på toppen som er dekket av en stoffklaff. Har også planer om å lage en topphatt med tverrstang som kan benyttes ved behov. Det som gjenstår på ytterteltet nå er endenepanelene med lufting og bardunfester. Veldig gøy arbeid, men det krever tålmodighet:)
    3 poeng
  4. Sesongens første skitur er gjennomført. Mølmannsdalen rett utenfor Røros hadde nykjørt spor i dag. Slå den! Rekordtidlig sesongstart for meg (som tidligere gjerne utsatte og utsatte sesongstarten til det vips plutselig var vår gitt).
    2 poeng
  5. Dagens tips, Jeg gikk tilfeldigvis forbi en Life butikk. Der har de tykke ankelhøye ull tøfler for 199,-. Disse tøflene + fotposer er en fin kombo.
    2 poeng
  6. Jeg har i lenger tid planlagt et større syprosjekt. Har til nå hatt mindre prosjekter som har resultert i fullt brukbart friluftsutstyr. Nå står telt-syprojekt for tur. Planen er et enmannstelt med innertelt. Det er to grunner til at det blir enmannstelt. 1: Det er noe jeg mangler og 2: Det kan være en overkommlig jobb siden størrelsen blir mindre. Selv om jeg er klar over at det vil ta tid om det skal bli bra. Siden det allerede finnes mange bra telt på markedet så er tanken å lage en hybrid av flere som har løsninger jeg ønsker. Slik jeg tenker nå vil det se ut som en kryssing av Hilleberg Akto og Vaude Power Lizard. Formen vil primert ligne Akto med sine rette endevegger med to 40 cm stenger i hver ende. Stangsystemet vil bli med klips og «lommer» for stenga i hver ende. Høyde i ytterteltet vil bli 110 cm. Jeg har hørt flere klage på luftemulighetene i Akto så jeg planlegger å lage lufteluker på hver side av stanga på teltets øverst punkt i tillegg til lufteluker i enden. Jeg tenker også å lage en topphatt som vil ligge over luftelukenen slik at de kan være åpne selv om det regner, den vil også dekke teltåpningen delvis. Om dette er en god løsning gjenstår å se, men tenker at teltet skal være fullt brukbart selv uten denne beskyttende topphatten. Jeg har laget en fullskala prototype av billig presenning for å se om målene stemmer og om det er en løsning jeg liker. Nå har tiden kommet for å starte syingen av the real thing. Har bestillt stoff fra Extremetextil. Ytterduken blir av rød silnylon 60 g/m med svarte detaljer på klipsfester og stanglommer. Hva vekten vil komme på etter det er ferdig er jeg ikke helt sikker på. Mye småting som skal på som trekker opp vekten, men holder jeg meg innenfor 1,8 -2 kilo med plugger og stang så vil alle gram under det være en bonus. Jeg prøver å spare vekt der jeg kan, men vil ha et telt som er funkjonelt og solid. Tar gjerne imot tips og triks fra andre som har gjort tilsvarende prosjekt. Og skal poste litt her på forumet etter hvert som prosjektet skrider frem. Legger ved noen bilder av prototypen og sketchup modelleringen som er gjort.
    1 poeng
  7. Det finnes allerede en veldig god turkaffe. Heter kokekaffe og det er flere produsenter som har gode utgaver av den.
    1 poeng
  8. Hvorfor ikke øke kvaliteten på det dere allerede produserer fremfor å lage et nytt produkt med den like dårlige råvaren?
    1 poeng
  9. Gammel tråd, men her er ett bilde tatt med mitt Pentax K50 kamera, som valget falt på. Bildet er tatt på Svalbard
    1 poeng
  10. http://skimo.co/fritschi-vipec-ski-crampon Skarejern til Fritschi Vipec har en justerbar anordning på oversiden som kan kompenserer på alle hælløfternivåene. Disse dørstopperene fra jula kan kanskje være et alternativ ved bruk av korte forsenkede skruer og låsemutter, evt lim og tape. http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/beslag/vindu-dorbeslag/dorstopper/dorstopper-316406/ Ellers så finnes det et utall selvklebende "bumper feets" eller "bumpon". Selv har jeg inntil videre benyttet en form for møbelknott i gummi som jeg har tapet fast med relativ mange runder. Skal prøve å finne en gummiknott som er litt høyere nå i vinter. Med gummi permanent festet på skarejernet, så bør høyden på denne kanskje være tilpasset nivå 1 på hælløfteren, på høyeste nivå vil den da ha litt mindre effekt (avhengig av høyden på løftet). Uansett vil en ikke ha behov for skarejern når støvelen er i det flate nivået.
    1 poeng
  11. Nei selvsagt ikke. Med mindre du har skarejern av den typen som er skrudd fast flatt på skia så flexer skarejernet i front. På Dynafit sitter dette i bakkant av bindingen. Monterer du jernet på skien så ligger det nedpå, men det er sålen på støvlen som presser jernet ned i snøen, slik at det går mindre ned i snøen som er lik avstanden fra toppen av skien til sålen på støvlene (- materialtykkelsen på jernet). Setter du hælløfteren i øvre posisjon blir avstanden større og jernet biter dermed dårligere jo mer hælløft du har. Det betyr egentlig at det er brattere, og da trenger du egentlig mer bitt i skarejernet. Bildene viser forskjellen på hvordan jernet ligger på skien, og hvordan det blir i forhold til sålen på støvlen.
    1 poeng
  12. Nå er det mulig jeg snur og går tilbake inn den døra dere, for nå ser det ut til at de har droppet de fiktive før-prisene, Nå heter det bare "kupp" ser jeg, og det er det sikkert også m.t.p. hva man får for pengene: http://www.hektapatur.no/vare-merker/warmpeace/soveposer
    1 poeng
  13. Noen kroner til og du har en "Snow Peak Titanium Trek 900", som ikke bare passer "oppå" Svea123, men har plass til den inni.
    1 poeng
  14. Jeg har selv en 15 grams Deejo Naked, og har sløyd ørret med den mange ganger; helt flott kniv til sitt bruk. Men den ble for tung, da, så jeg endte heller opp med en håndlaget titankniv med karbidbelegg. Den veier nemlig 8.5 gram mindre. 😀
    1 poeng
  15. Jeg flyttet til Lofoten, nærmere bestemt Leknes i Vestvågøy, i slutten av august. Høstværet her i nord har vært utrolig flott. Jeg har allerede rukket å bli ganske godt kjent på øya, og det har blitt flere fjellturer i utrolig vakre omgivelser. Men denne turen skulle vise seg å bli en helt spesiell opplevelse. "Den 9.oktober gikk turen opp til vakre Himmeltind på 931 m.o.h. Fjellet er det høyeste i Vestvågøy. Jeg fikk oppleve toppen helt for meg selv i vakker solnedgang."
    1 poeng
  16. Ble en helgetur på Toralfsbu. Utrolig fin hytte som ligger på en nydelig plass hvor det ofte er lite trafikk.
    1 poeng
  17. Fikk en virkelig fin og tøff tur opp til Faith Peak/Big Sister på 2940m ved Canmore her i Alberta i går. Kommer en liten turrapport i Canadatråden om endel timer eller en dag.
    1 poeng
  18. http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Kjokken-og-vann/Kaffekjel-2000034581/ brukt den masse på bål, null stress
    1 poeng
  19. Det er sant som du sier @qwer993, en topphatt og ekstra tverrstang vil øke vekten med mellom 150-200 gram og det vil være en ekstra ting å sette opp i reisinga av teltet. Jeg må vurdere hva jeg skal gjøre. Jeg likte hvordan duken strammet seg opp og mest trolig kan teltet motstå vind bedre med den tverrstangen. Silnylon blir litt slapp når det blir vått så ekstra stanga kan hjelpe på det også. Får veie for og imot. @josteink: sjølve formen på teltduken er blitt til gjennom å prøve ut forskjellige buer og vinkler i Adobe Illustrator for så å lage minimodeller skjært ut i papir. Etter en del forsøk stemte det såpass bra at jeg laget en fullskala mal av papplater som blei utgangspunktet for testversjonen, den er ikke endret på så beregningene stemte bra. Jeg såg teltet ditt @Johan2000 når jeg hadde begynt å tenke på å lage et selv, så tror det inspirerte meg til å begynne på mitt eget:) Har du brukt det teltet mye på tur? funker hjemmelaget telt i den virkelige verden eller bør vi overlate det til de som kan det?:) Nå er første delene av teltet klipt ut og sydd sammen. Så kan kanskje dele noen erfaringer med å jobbe med silnylon: Hadde problemer med å finne noe å merke silnylonen med som ikke forsvant, etter å ha prøvd diverse tusjer endte jeg opp med å bruke et såpestykke. Dette fungerte supert og det blir en tydelig strek som en kan følge når det skjæres ut. Til å skjære i nylonen har jeg kjøpt en rotary cutter og en kuttematte. Dette ser ut som et pizzahjul som er veldig skarpt. Siden du slipper å holde stoffet som en ville gjort med saks så blir kuttingen veldig presis og rett. Jeg har brukt nåler for å feste stoffdelene sammen før sying, man skal unngå å lage mer hull i silnylonen enn man trenger, men for å få en fin søm så er i alle fall jeg avhengig av å ha et stoff som holder seg på plass. Får heller ty til seamsealer om sømmene ikke er helt tett. Bruker forresten bomull/polyestertråd, så håper dette skal hjelpe for å tette sømmene.
    1 poeng
  20. Spennede prosjekt. God ventilasjon er veldig viktig, men ville ikke laget noen topphatt på teltet, det kompliserer konstruksjonen og øker vekten. Med en skikkelig ventil med "takskjegg" (og myggnetting) i hver ende har du allerede bedre ventilasjon enn på Helsports Ringstind-serie, som er veldig populære. Ventilene må kunne stå åpne og gi gjennomtrekk i all slags vær. I tillegg ville jeg forsøkt å få til en "takventil" av den typen du ser på Ringstind. Den kan du vel teste ut på prototypen du allerede har laget. Med doble glidelåser i innerteltåpningen (aller hels med myggnetting) kan du ha en flik åpen øverst, som gir en viss pipe-effekt med utlufting av fuktig luft, på samme måte som på Ringstind (som totalt sett har for dårlig ventilasjon synes jeg).
    1 poeng
  21. Takk for innspill @paerl! Ser ut som du er erfaren innen teltlaging. Imponerende arbeid på sidene dine! Det med at en kan få vann som trekker gjennom pga duk som ligger mot hverandre har jeg ikke tenkt på. Men jeg har sett med bekymring at det kan bli lite luftgjennomstrømning til luftelukene når stoffet til "telthatten" kommer for nært teltduken. Jeg har jobbet med en ide i dag som kanskje kan løse problemet. Jeg kan lage en kryssende stang som er ca 1,5 meter lang og blir hektet inn på teltduken med en 10 cm klaring. Telthatten kan da tilpasses denne formen og det blir en mer avstivet konstruksjon så topphatten fungerer som på Hilleberg staika. Ser også ut som at denne ekstra teltstanga løfter hele teltkonstruksjonen slik at duken blir stram og fin. Legger ved noen bilder av utprøvingen av ideen i dag:
    1 poeng
  22. Ser ju riktigt bra ut! Jag har sytt några egna tält de senaste åren (se min hemsida: http://parlindh.se/fjallvandring/?A=MYOG&B=index och en tråd på utsidan: http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=78038 ). Det som är svårast med en sådan här konstruktion är att få kurvan på tyget mot stången rätt. Silnylonet sträcker sig på oväntade sätt (betydligt mer diagonalt mot väven än utefter varpens rikting) så det räcker inte med en bra matematisk modell. Ta till lite extra tyg i det området så att du kan justera efter att du slagit upp tältet första gången. Topphatten kan ge problem när det regnar eftersom de två tyglagren hamnar mot varandra och gör att det börjar droppa igenom. Jag har haft vissa sådana problem på mitt senaste tält med det lilla taket över dragkedjan. Jag kommer försöka hålla lite koll på tråden även om jag inte är inne här så ofta.
    1 poeng
  23. Snobberiet når nye høyder skjønner jeg. Har ikke el-sykkel selv, men ser ingen grunn til at jeg ikke skulle ha hatt det. I dag må jeg av og til ta buss til jobb fordi det ikke passer seg å komme dryppende svett, og jeg ikke har tid/mulighet til å ta en vask. En el-sykkel ville ha gjort at jeg kunne ha syklet hver dag. Når det gjelder trening så tror jeg faktisk at en el-sykkel hadde vært nyttig i den sammenhengen også. Probemet med vanlig sykkel er at pulsen veldig fort spretter opp - det er vanskelig å sykle sakte nok til at pulsen holder seg nede. Den rolige langturen blir plutselig gjennomførbar også i marka - tross bakkene. Ser forøvrig flere i sykkelmiljøet i oslo fyke rundt på el-sykler - ikke iført klubbdrakt, men passende transport-sykkel-klær. (På sti ville jeg ikke har kjørt el-sykkel)
    1 poeng
  24. At elsykkelen får flere mennesker ut på sykkeltur enn om disse syklene ikke fantes er nok riktig. Selv har jeg en eldre bror som har kjøpt seg elsykkel. Han hadde aldri satt seg på en sykkel hvor han selv måtte bidra med hele energien. Med en solid "airbag" foran og en relativt ny kolsdiagnose så vil jeg tro at han heller hadde sittet hjemme og deppa over sin egen situasjon enn å sette seg på sykkelen og ta seg en luftetur. At folk sykler, samme hvilken sykkel de bruker er nok et bidrag til å redusere helsekøene en smule. Vi er verdens rikeste og beste land å bo i, men vi har også de lengste helsekøene. Hvis en elsykkel kan hjelpe en smule mot at helsekøene blir enda lenger så ønsker i hvert fall jeg denne sykkelen velkommen.
    1 poeng
  25. Mon tro hvorfor el-sykler skal være forbudt?? El sykkel i 30-40 kmt er vel like ille/bra uansett om det er en hjelpemotor på sykkelen eller ei...... Personlig mener jeg at blå sykler skulle vært forbudt i marka, for det synes JEG er en stygg farge på en sykkel.............. ( jeg vet ikke hvorfor. Det er bare en fiks ide)
    1 poeng
  26. Haha, det burde ihvertfall være smarte argumenter bak avgjørelsen, og ikke fordommer og føleri. Elsykler har ingenting i utmark å gjøre, all den tid det er motorisert. Det er forbudt per lov. Men så trekkes det frem stislitasje igjen. Hele anti-sykle gjengen blir jo satt i et dårlig lys av en slik gjentakelse av det som ser ut til å bli et mantra. Dersom NINA finner ut at sykler sliter noe hinsides mer enn annen trafikk, så er jeg klar til å spise hatten min. Men inntil det er bevist så foreligger det ingen bevis for at stiene blir ødelagt.
    1 poeng
  27. Helt generelt - litt ullinfo - merino og kamgarn klør generelt lite (kan likevel være forskjell mellom ulike produsenter og plagg) Plages man med kløe så anbefaler jeg at man finner fram til milo skyllemiddel og bruker dette i tillegg - Milo vaskemiddel bør være en selvfølge for all ull. - superwash: har fått "plastbalsam" og kan dermed vaskes i maskin uten å bli barnestr. Plastbehandlingen gjør den litt(!) mindre varm. Plastbehandlingen vil også slites bort etter mange nok vask (mange!). - blandinger med akryl/nylon: høyere slitestyrke enn 100% ull, men også prosentvis mindre varme. Nylon/syntet varmer ikke i seg selv ut over lufta plagget holder. - ullfrotte: her ligger ullgarnet i løkker som gir plagget mer volum (og mer varme) enn ren glattstrikk. - brukte ullplagg bør forsøkes luftet før man vasker (iallfall for gensre og lite brukte underdeler) . Vask sliter ullklær og tromling enda mer siden fibrene ender i diverse filter. For å vaske ull så bruk ullprogram. Om vinteren kan det lønne seg å bruke kaldere vann enn vanlig for å unngå toving dersom plaggene er i ubehandlet ull.
    1 poeng
  28. Kjøper du Pentax k50 får du et solid kamea med værtetting og det til en pris som ingen kan matche. Alle Pentax objektiver som er laget kan du også bruke. Jeg har brukt Pentax-utstyr i over 30 år og er meget fornøyd.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.