Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. okt. 2016 i alle områder

  1. Siste dag av den lange finværsperioden i dag, så jeg ignorerte min småvonde venstrehæl og la opp til å gå hjem fra jobb for å få med meg godværsinnspurten Tok bussen til Tennebekk, og gikk derfra inn på grustiene i Kanadaskogen. Hadde blå himmel og strålende sol helt til jeg kom opp til Nipetjørna, da begynte vinden å øke og et skyteppe å trekke foran solen mens jeg tok bratt-ruten opp til Gravdalsfjellet. Hadde tenkt å ta en kaffestopp der, men når solen var gjemt, var vinden sur og kald - selv med ekstra skjorte og vindjakke med hette - så jeg fant ut at det ikke var et blivende sted. Knipset et bildet av regnet på tur inn fra vest, og satte kursen nedover: Idet jeg begynte å gå oppover Holefjellet, viste det seg at skylaget ikke var så forbasket kompakt - solen begynte å skinne igjen, og det var atter trivelig å være ute i lett bekledning. Og da fant jeg ut jeg skulle lage meg en kaffekopp likevel - og siden jeg også hadde med noen pølser, kokte jeg opp nok vann på spritbrenneren til at pølsene kunne varmes i en vannrest etter kaffebryggingen. Fikk utnyttet så å si all varmen fra spriten også, da Kjøkkenbenken så slik ut: Ettermiddagsol, kaffe og noe varmt å bite i Nøt stunden inntil jeg syntes regnværskyene hadde kommet nært nok, da satte jeg kursen hjemover. Gikk i sol nesten hele veien ned, vinden hadde viftet ned mye løv så det var uvant lyst på stien hist og pist - lite skygger fra trærne og gult løvteppe. En flott tur der jeg fikk med meg nok en pen oktoberdag før det varslede kveldsregnet ankom
    6 poeng
  2. Årets første skitur på meg og min fru, på Norefjell. Det er ca 15 cm med bløt fin snø, flott såle snart nok til å kjøre spor. 6-7 km lang trasé.
    4 poeng
  3. Skogstur med elendig hodelykt . Lite å vise flotte bilder av , men frisk høstluft og mørk skogssti er fint i grunnen det og.
    3 poeng
  4. Sykkel gir generelt mer slitasje enn støvler fordi 1) marktrykket fra et sykkelhjul i fart er mye større enn marktrykket fra en støvel 2) en syklist er ikke i stand til å plassere sykkelhjulet på de stedene der slitasjen vil bli minst 3) en som vandrer med støvler på beina er i stand til å ta hensyn til en bløt og slitt sti ved å plassere trykket på stein og røtter. Det greier ikke en syklist. Dette er enkel og udiskutabel fysikk som ikke trenger noen undersøkelse. Som JanRH er inne på så er dette kun politikk. Og Regjeringens politikk er som vanlig like banalt næringsvennlig som den er naturfiendtlig.
    3 poeng
  5. Det der er så dumt at du bidrar til å ødelegge den diskusjonen du selv legger opp til. Du skriver noen innlegg lenger opp at du er en innbitt naturverner. Da fremstår dette ganske rart.. Det er flott at NINA har forsket på slitasjen fra sykler, slik at diskusjonen nå kan løftes til et nivå hvor ikke alt baseres på følelser. Hvis du støtter deg på NINA-rapporten i denne sammenhengen, så vil du kanskje også støtte deg på de svært tallrike rapportene fra NINA om villreinen? Eller skal man bare ta hensyn til de forskningsresultater som støtter egen sak?
    3 poeng
  6. Nå er det vel ikke dun det jeg har, men ett eller annet vattert skjørt. Det er noe av det mest praktiske jeg har vært borti, såkalt "skifteskjørt". For min del er det særlig praktisk når jeg kommer i land fra kajakktur og tar av meg tørrdrakten. Det er så utrolig mye mer praktisk å bare hoppe i et skjørt enn å stå der i kulden/vinden og balansere seg inn i en bukse, mens vinden blåser gjennom marg og bein til man omsider har klart å lirke seg i. For ikke å snakke om når man sitter i stilongsen på vei hjem og plutselig må innom en bensinstasjon. (Eller man sitter der og det går opp for en at denne ferga er det ikke lov til å sitte i bilen på...) Ville nok også vurdert å ta det med for pauser og sånt på fottur, om jeg gjorde mer av det. Sjennialt, rett og slett. Mitt var et enkelt, billig et fra XXL, funker flott. Sikkert enda bedre med mer fancy typer.
    2 poeng
  7. Inspirert av tråden så har jeg benyttet med av XXL tilbudet: Mountaineer 36, truger Tubbs 2 PC Poles, teleskopstaver X Ultra Mid 2 Spikes GTX® , tursko m/pigger herre Så nå er jeg i alle fall riktig skodd for mine (nesten) daglige turer i vintersesongen
    2 poeng
  8. Jeg ville gått for 36. Har et annet, mindre par på hytta og det er vanvittig forskjell i bæreevne mellom 28 (tror jeg det er) og 36.
    2 poeng
  9. Har vært på jakt etter det perfekte Instabildet, og sjekket hvor langt man kan gå på en pakke nudler. Eventuelt bare stilt min utfartstrang med en nesten nærtur. Etter bevegelsesforbud, for mye jobb og noen sykedager, så må man ut. Og med selskap av en venninne, som liker å bake, så slapp jeg å gå hele turen på en pakke nudler. I dag ble det Mørkgonga og Gyrihaugen like ved Sundvollen. Veldig fin runde og veldig gøy å klyve opp det smale juvet. Virkelig en fin tur jeg gjerne tar igjen. På toppen snødde det også gitt. Herlig. IMG_9444.mov
    2 poeng
  10. IKEA pannen fungerer kjempeflott. Er dyktig lei av grillpølser når jeg er på tur med ungene, så sist helg ble det karbonader og hamburger brød med ferdig kuttet salat. Synes jeg fikk fin varmespredning fra Svea'n på IKEA pannen.
    2 poeng
  11. Vi som ser ser betraktelig mer slitasje etter syklister enn hva samme antall gående lager. Men all bruk sliter, og vær du trygg jeg skyter også like mye mot "mine egne"! Men fordi det åpnes for sykling i verneområder betyr ikke at slitasjen opphører, det eskalerer! Dette dreier seg om interessekonflikter og i hver sin interessegruppe så vil de ikke se negative aspekter med sin aktivitet. Så hvorfor er slitasjen i marka her eskalert etter at fatbiken gjorde sitt inntog? Husk at snø og gjørme oppfører seg diametralt forskjellig. Her er nok vilja til å se slitasjen det står på, den største blindheten er blant de som ikke vil og ønsker å se.. Hvorfor velger syklistene å sykle i midtrabatten på kjerreveien opp til hytta vår som består av myrtorv og bløt jord når de kan sykle rett ved på bare berget som både er lettere og ikke blir slitt? Her er det ikke snakk om en og annen, men et mønster(bokstavelig talt) som går igjen andre steder i marka også. Folk følger ikke sine egne regler en gang, som sier en skal gå av og trille sykkelen over myrer og bløte partier. Men det kommer til å bli så slitt stedvis at det fremtvinger tiltak. Forøvrig skal jeg la syklistene få feire som små snørrunger som endelig har fått vilja si, ingen kan bekjempe dumhet - den trumfer alt og kaster føre var-prinsippet over bord. Bare å gi opp, naturvern og enkelt friluftsliv er verdier som vannes ut til brød og sirkus for folket. Universet og menneskelig dumhet er uendelig, men vi veit ikke med sikkerhet om universet er uendelig..
    1 poeng
  12. Hoi! Har du sett fotsporene i marka? Der hvor det er vått, ønsker folk å holde seg tørr på bena. Så en tynn sti på 30cm kan fort bli til 5 meter brei sørpegate der hvor det er litt fuktig. Syklistene peiser bare på rett frem de
    1 poeng
  13. Det ble kjøp! Forhørte meg med en kompis som jobber på Gmax og da ble jeg nesten kommandert til å slå til, hehe. Ytterligere forsterket av at det var ny selger når jeg kom og viste tilbudet, og han nærmest rista på hodet av prisen. De var et av to par igjen fra i fjor, så mulig det gjorde at vedkommende var snill med prisen. Bindingene er BC manual. Skoene heter Alpina BC 20 Plus Mountain. Stort sett identisk med disse. Feller. Litt skeptisk til skoene på lengre turer, da jeg egentlig var på jakt etter litt mer "tursko"-type. Det positive her er at de passer til et annet par ski jeg har, der jeg har ødelagt en sko, så sånn sett var skoene en nobrainer til 400kr. Edit: De virker forøvrig veldig gode i forhold til vridning. Veldig stive.
    1 poeng
  14. Tanken er veldig god. Men det hjelper fint lite når konklusjonene i rapportene kun er avhengig av hvilken politisk agenda de som har bestilt rapportene har. Helt på lik linje med oppdrettsnæringens ansvarsfraskrivelse og særdeles villendende rapporter.
    1 poeng
  15. Prisen er det overhodet ikke noe å si på, rene kuppet. Jeg er faktisk mest bekymert for stivheten i støvlene. Regner med det er BC bindinger du får med. Prøv å få BC Magnum, men 2dre valg Manuell, men ikke ta BC Auto. Så til poenget med støvlene: Er støvlene for slappe i fisken så hjelper det ikke med andre ski, selv om de er breiere. BC bindingene krever vridningsstive støvler for å kontrollere skiene. Nansen er en god all-round ski, som faktisk svinger lettere enn Ingstad som er bredere. Bredere ski flyter riktignok litt bedre, men som regel tar man ut dette i kortere ski, og da går vinningen opp i spinningen. Hold støvlen foran eller fest de på et par ski, prøv deretter å vri de. Sålen skal ikke gi mye etter. Jeg byttet f.eks ut et par Alfa Skarvet som er en ganske vanlig støvel etter mindre enn en sesong. De var ubrukelige for meg. Det var veldig stor forskjell mellom de og Crispi støvlene jeg kjøpte etterpå.
    1 poeng
  16. Det er gode ski og et veldig godt tilbud, det er vel omtrent normalpris for kun skiene. Jeg synes ikke man trenger enda bredere ski, de bærer gjerne bedre på løssnø, men har et svakere spenn og er tyngre å kantgå på hardt føre i bakker. Jeg har erfaring med Åsnes Amundsen som er hakket smalere og Åsnes Ingstad som er hakket bredere. Hvis du synes binding og sko er ålreite så ville jeg ikke nølt med en handel. Kanskje du til og med får vennefest-rabatten på 25% i tillegg? Den kampanjen går i dag og i morgen. https://www.xxl.no/nettkupp
    1 poeng
  17. Poenget er vel litt flåsete sagt at det isolerer det største kjøttstykket på kroppen. Hvis du prøver deg på vintersykling så er det faktisk bakre øvre del av lårene som blir kalde. Automatisk vil en tenke at de delene er jo i bevegelse, men der trengs det altså mer isolasjon enn ellers på beina. Ser du funksjonærer i alpinbakken eller på de som er vant til å stå på sidelinjen på en bandykamp, så bruker de "erfarne" lange jakker. Dunskjørtet er da isåfall en "jakkeforlenger". Jeg har en bekjent som konsekvent bruker det i pausene på skitur, og er storfornøyd når det kommer på. Lurer på om ikke det er et Huodini. Selv er jeg ikke i målgruppen for skjørt, men det finnes "shorts" med glidelås i siden som da kan gjøre det samme, har vurdert å skaffe meg det. Ellers så vil et skjørt fungere for min del når jeg er alene og ikke sier det til noen..
    1 poeng
  18. Ikke alle stier og områder vil bli åpnet. Nå begynner arbeidet med å se nærmere på hva som kan sykles, og hva som bør vernes. For eksempel har jeg veldig lyst til å sykle trekanten i Rondane, men her er trafikken såpass stor at dette kanskje er en sti som kan stenges spesifikt. Det samme på Hardangervidda. Stien fra Finse til Haukeliseter står høyt på lista mi, men her er også trafikken såpass stor at denne enten kan bli stengt, eller så kan resten av parken bli stengt og kun denne stien være åpen. Det avhenger litt av hva man vil med vernet - stenge for økt trafikk på den mest populære stien, eller ta vare på villrein ved å begrense økning av trafikk ellers i nasjonalparken? Problemet er uansett økt trafikk og ikke syklister. Så da er man inne på en helt annen politikk hvor man gjerne vil begrense også fotturisme. Dette er bare eksempler som jeg tar fra løse luften her og nå, men hvis forbud bare skal være unntaket, så er dette løsninger som kan fungere. http://www.dagsavisen.no/innenriks/lov-med-sykling-i-nasjonalparker-1.745697 Fordomsfulle argumenter som dette kan man ihvertfall ikke lenger vinne frem med. Hvis litt rop fra syklister ødelegger naturgleden, hva gjør vel ikke sportsfiskeren som får en kilosfisk på kroken da? Se Lars Monsens naturprogrammer. Der er det mye lyd! Også jegerne da, med de hersens pangpangene som smeller og bråker. De må også forbys fordomsfullt, for de lager lyd. Eller?
    1 poeng
  19. Har også denne, veldig fornøyd. Funker fint på primus og har også brukt den på bål. Billig og bra!
    1 poeng
  20. En skallbukse vil for min del vil aldri eliminere en mer generell turbukse. Noe av grunnen er at skallbuksa ikke vil være like elastisk. Samtidig så puster den ikke like godt som andre stoffer. Så for min del forblir den en ekstra bukse som ligger i sekken og bare kommer fram ved regnvær
    1 poeng
  21. Jeg har ekspidisjon selen til fjellpulken, Kjøpte den i vinter og har brukt denne 40 døgn i år, er veldig fornøyd, solid og brett hoftebelte, gode skulder reimer, veldig lett å justere om du vil dra med hoftetene eller skuldrene, Toattal set kjempe fornøyd.
    1 poeng
  22. Big Sister/Faith Peak, en klassiker i Canadian Rockies Distanse: 7,3km | Høydemeter: 1380m | Tid: 8 timer tur/retur Historisk bilde av Three Sisters i Canmore. Bilde tatt av ukjent fotograf i 1912. Big Sister er den høyeste toppen til høyre. Three Sisters er kanskje Canmore's mest berømte fjell. Jeg har sett de tre fjellene dukke opp i hundrevis av bilder, malerier og filmer, så da var det kanskje like greit å ta turen opp dit når jeg er i området. Dagen før leste jeg meg litt opp på ruta opp til den høyeste, Big Sister på 2940m. Desverre virket det som om dette kom til å bli for krevende så seint på året da det lå endel snø oppover. Turbeskrivelsene beskrev ruta opp som krevende og med mye klyving i eksponert og utsatt terreng. Jeg leste meg derfor opp på fire andre fjell som så enklere ut, så fikk bestemmelsen komme når jeg kjørte opp og så forholdene. Det hadde nemlig blåst mye fra vest den siste tiden så jeg hadde ett håp om at normalruta opp kunne være ganske snøfri. Big Sister sett fra sør Kjørte opp grusveien opp til Spray Lakes som ligger i en dal med svært høy populasjon av bjørn. Det hadde også vært dobbelt så mange angrep på mennesker i år, så man burde kanskje ikke gå alene her? Uansett, jeg skulle gå rett til topps, ikke nede i den tetteste skogen, men kunne gjerne hatt bjørnespray på meg i det minste! Big Sister så tøff ut fra sør. Snøen hadde blåst bort fra vestsiden som jeg hadde sett for meg og det så relativt enkelt ut å følge ryggen opp til tre pinakkeler like før selve toppen. De tre pinakklene så utfordrende ut; 15-20m kvasse stup å klatre/klyve opp om jeg måtte over de. Det så vanskelig ut å omgå de på sørsiden iallefall. Bestemte meg på å prøve for å se om klyvinga var så vanskelig som beskrevet i turrapporten til Kanadierne. Blåser godt på Old Goat Mountain (3120m) Fulgte fin sti opp fra parkering og til tregrensa på 2200m. Enkel sak, ingen spor av bjørn bare spor av geiter i ellers flott gran og furuskog. Noen snøbyger passerte meg og det blåste endel over tregrensa så den store sola Yr meldte lot vente på seg. Ja, bruker fortsatt Yr.no her borte, den virker å melde mer presist vær enn for eksempel Accuweather. Videre oppover ble det partier med lett klyving her og der. Ruta var stedvis vardet og merket så det gikk greit å finne veien opp selv om den gikk mye i sikksakk og ned i renner på sørsiden av ryggen. Plutselig kom jeg opp på den nederste fortoppen. Herfra ble det mer alpint og med ett terreng jeg likte svært godt. Pinakklene var ganske skarpe, så det så vanskelig ut å komme seg opp der. Det så derrimot helt fint ut å omgå de to øverste pinekklene under på nordsiden, selv om det lå endel snø der. Ned fra den nederste/første fortoppen ble det lett klyving 15m ned i skaret. Utsikt mot fottoppene og toppen fra W3 Lett og akkurat passe luftig klyving ned i skaret mellom W2 og W3 W2 og utsikten vestover Noe utsatt på snøflanken under W1 Tok meg god tid forby de tre pinakklene. Noe snø som jeg sank langt ned i så det var tidvis tungt ett lite stykke. Etter å ha brøytet en sti over den mest utsatte snøflanken under W1 kom jeg opp til skaret ved W1. Kløyv opp på W1, mye løs stein men enkel klyving hadde det ikke vært for den løse puddersnøen som lå der. Turen opp til selve toppen herfra bydde på lite trøbbel bortsett fra enda mer puddersnø på løse steiner som velter helst helt rundt når jeg tråkket på de. Profil av W1 På toppen hang det ett revnet Kanadisk flagg, men ellers var utsikten på stell! I øst så man såvidt skylinen i Calgary (100km unna) mens man så haugevis av 3k-ere i sør og vest. Desverre hang skyene fast i de høyeste fjellene i vest, som 3 600m høye Mt. Assiniboine ("The Matterhorn of the Rockies"). Vinden hadde stilnet og skyene trakk seg unna så jeg ble værende på toppen i de neste to timene mens sola gikk ned og stjernene etter hvert kom til syne. Definitivt den beste utsikten og den flotteste turen jeg har hatt så langt her i Canada. Høyeste er Mount Sir Douglas, 3406m Calgary's skyline i øst 2949m høye Rundle Mountain Mount Loungheed (3107m) Panorama fra Big Sister Big Sister fra nordøst Mount Charles Stewart South (2776m) rett ved Canmore Canmore og fjellene rundt Byen Canmore Hovedveien til Calgary med anleggene i Exshaw På returen ned måtte jeg selvsagt opp på W1 en gang til for å ta ett bilde herfra. Videre ned gikk det greit, men det tok noe mer tid enn beregnet. Berget er skråstilt, med mye smågrus og løse steiner på, samt akkurat så bratt at men risikerer en lang rusjetur om man skulle begynne å skli eller falle. Dessuten var det mørkt så det er ikke alltid like greit å se smågrus på fjellet. Men kom meg helt ned uten fall og rakk akkurat en mindre sunn kyllingwrap på Drive-thru Tim Hortons før stengetid nede i Canmore! Ett siste bilde av Big Sister og Canmore under stjernehimmelen
    1 poeng
  23. Ble en helgetur på Toralfsbu. Utrolig fin hytte som ligger på en nydelig plass hvor det ofte er lite trafikk.
    1 poeng
  24. Fikk en virkelig fin og tøff tur opp til Faith Peak/Big Sister på 2940m ved Canmore her i Alberta i går. Kommer en liten turrapport i Canadatråden om endel timer eller en dag.
    1 poeng
  25. I går ble det noen timer i skogen med utgangspunkt fra Elnes/Hakadalen. Mitt nye prosjekt er å besøke dammer i Nordmarka, det ble to nye i samlingen, Eldammen og Langvann. Lite vann i skogen fortsatt.
    1 poeng
  26. Jeg og min nye kjæreste gikk opp Stoltzekleiven i går, og lagde middag på Sandviksfløyen. Været i Bergen har vært helt fantastisk de siste ukene, og jeg begynner å frykte at naturen vil balansere seg ut snart... Panorarma fra toppen: Maten ble laget på primus. Det ble laks og grønnsaker. Ikke noe komplisert, men fryktelig godt! Vi fikk med oss litt av solnedgangen, men så måtte vi gå ned igjen siden hun skulle på jobb. Bergen er en nydelig by!
    1 poeng
  27. Knapt nok en "tur"... Mer en kort utflukt for å nyte ettermiddagssolen, litt frisk røyklukt, noe varmt å spise sammen med en ennå kald øl
    1 poeng
  28. Mektig utsikt fra Hallingskarvet Det er høstferie, og fremdeles ganske lange dager. Denne årstiden er fantastisk å være på tur i, spesielt syntes jeg de høstfargede trærne er fine. På Sørlandet hvor jeg bor er akkurat høsten startet, men på Ustaoset nær Geilo er den godt i gang. Trærne er gule, røde og oransje og det er minusgrader om nettene. Snøen har bare kommet på de høye toppene i området, men det er ikke lenge til alt er helt hvitt. Hallingskarvet i kveldslys Hallingskarvet er en veldig kjent tur, og i 2006 ble det opprettet en nasjonalpark rundt Hallingskarvet. Det høyeste punktet på Hallingskarvet er Folarskardnuten som ligger 1933 moh. Hele ryggen er 35 kilometer lang og går fra Geilo og vestover. Dagen etter, klar for tur mot Hallingskarvet Planen denne gangen var ikke å gå over hele den 35 kilometer lange ryggen, men å gå fra Prestholtseter og opp Prestholtskaret og deretter videre på nedsiden langs Hallingskaret. Prestholtsetra Setra hvor turen startet var over tregrensa og dermed lett å få god utsikt her i flott høstvær. Stigningen oppover begynte ganske slakt, men det ble raskt brattere. Det har vært Sherpaer som har lagt trapper store deler av turen opp fra Prestholtseter for å spare naturen for slitasje noe som gjorde turen mye enklere. Respekt for Sherpa-gjengen som har fått til dette På ca. 1600 moh stoppet jeg ved en utsiktsplass og tok noen bilder og fikk i meg noe mat. Utsikten var fenomenal, blant annet kunne jeg se Gaustatoppen i det fjerne. Flott utsikt! Gaustadtoppen utrolig nok synlig herfra også! I retning mot Hardangervidda kunne jeg se et lite lag med snø. Den snø og isdekte Hardangerjøkulen var også synlig herfra. Her var det ikke mye snø, men noen flekker var det likevel her og der. Hardangerjøkulen Etter omtrent 2000 trappetrinn var jeg nede der hvor jeg startet, da kjente jeg det litt i lår og legger. Mye Reinlav og Kvitkrull Videre gikk jeg vestover fra Prestholtseter og mot Ustevannet, som er ca 10 kilometer. Langs Hallingskarvet Utsikten og været var fantastisk utover vidda. Hytta til Arne Næss Stien mot Ustevannet var veldig stilig fordi den gikk på nedsiden langs Hallingskarvet med nydelig sollys i fjellet og topp utsikt mot Hardangervidda sørover. Her oppe er det ikke lenge til landskapet er hvitt og dekket av snø. Om nettene er det minusgrader, og noen av vannene er allerede dekket av is. Spor etter rype Etter en kanon-tur var jeg nede ved Ustavannet. Jeg syntes turen var varierende, den startet bratt, så slakt og mot slutten gikk det behagelig nedover med utsikt mot myke fjell i sør og det steile mektige Hallingskarvet ved siden av. Det er fremdeles høstferie, så følg med! Det kommer flere turer, og nå går ferden videre 5-6 timers kjøring nord-øst for Geilo… Haukugle mener jeg...rett etter avgang fra Ustaoset Les tidligere turer her!
    1 poeng
  29. Tidlig på 1950 tallet skulle min far, min mor og min storebror på sykkeltur til Danmark, og den gang gikk mann ikke bare inn på nettet og kjøpte et Hilleberg eller et Helsport telt i passe størrelse. Nei, løsningen ble at min far, som var ganske flink til det meste, målte, tegnet og klippet mens min mor, som var en kløpper på symaskin, sydde. Resultatet ble et telt, akkurat passe stort til to og en halv person pluss bagasje og akkurat passe tungt til å fraktes på en sykkel. Tidens tann har nok satt sine tydelige merker på teltet, men det var dette teltet vi brukte da jeg var barn på 1960 tallet, hjemme i hagen, gjennom hele sommeren. For det var jo alltid strålende sol og ikke regn om sommeren den gang. Jeg har ikke hatt hjerte til å kaste dette teltet og kanskje det ville være mulig å fikse det opp litt og kanskje bruke det av og til når anledningen byr seg.
    1 poeng
  30. Jeg var på tur i området for to ukers tid siden. Vi gikk opp fra Fondsbu og inn Vennisstøldalen i retning Yksendalsbu og campet to netter mellom to fine små vann etter ca 4 km gange. Vi var en gruppe som gikk sammen med mål om å ha opplæring i friluftsliv og kløving med hund. Jeg hadde med mine to jenter på henholdsvis 10 og 12 år som klarte turen greit. Det er litt tung stigning det første stykket opp fra Fondsbu, men så er det bare godt å gå innover dalen og ned til der vi campet. Tror det vil gå greit med 7-8 åringer med passe tempo og antall pauser. Det er ellers mye ur i området, så det er relativt tunggått terreng, selv langs stien videre innover. Men et fint område for både lek og utforsking rundt leiren og videre innover. Litt bilder av leirplassen: Leiren lå der den røde prikken angir, på landtangen mellom to vann noenlunde midt i bildet.
    1 poeng
  31. Har 8 stk primuser hvorav 5 stk kan brenne alkylatbensin. De tre siste er gassbrennere. Soto Muka Stove, 2 stk optimus 111T, Coleman Peak Apex 2, MSR Dragonfly, MSR Windpro 2, Jetboil Minimo og en BRS 3000T toppmontert brenner. Jeg har egentlig 9 stk, men siden den ene kun er en komplett brenner av gammeltypen 111, så kan den kanskje ikke regnes med. Har den liggende som reserve. Aldri brukt, ligger innpakket just in case. Dette er jo en parafinbrennernog jeg har fått mer sansen for bensinbrennere så begge mine 111 er montert med 111T brennerhoder. Forresten overrasket over hvor bra Optimus 111T fungerer med alkylatbensin. Brenner renere og leverer god effekt. Alle brukes iht hva slags kokkelering som kreves og hvilken årstid som er. Jeg skiller da på dagtur/jakt, helgetur og lengre turer ift årstiden. I tillegg tenker jeg på hvilket telt som skal nyttes. Kan med sikkerhet si at Soto Muka Stove ikke er en egnet primus for bruk i et Hilleberg Akto telt, der er Coleman primusen evt Optimusen genial. Soto har en særdeles høy flammeføring som gjør det noget mer risikabelt å fyre inni forteltet på Aktoen. Inni Keron 3GT kan alt fyres uansett, så der er det mer hva jeg ønsker. Kjelt å variere. Vedlagt bilde av 4 bensinsaker som tilsammen leverer nærmere 13000w når de fyres opp samtidig. Garasjen ble faktisk merkbart varmere etter en times tid
    1 poeng
  32. At en el-sykkel skal være ulovlig i marka er idioti. Om det er den lille el-motoren som skal til for at Jens Jonny kommer seg ut på sykkeltur, er det jo bare positivt at han kom seg ut. Mange personer her inne på fjellforum har lastet opp sekken med allverdens hi-tech utstyr som gjør at de kan gå fortere og lengre, sove bedre, føle seg tryggere og rett og slett kommer de seg lettere ut på tur. Om de ikke hadde hatt dette fancy utstyret ville det jo ikke blitt så mange fotspor i myra helt der inne.... Men det er jo bra at utviklingen hjelper oss til å komme oss lettere ut på tur! En sykkel er en sykkel. Den lager spor. Om det kommer flere sykkler pga eleltrisk fremdriftshjelp blir det flere spor, men det er bare spor. Spor for guds skyld! Det ødelegger ikke naturen! Det ødelegger kun en manns egoistiske ide om at han er alene på tur i urørt natur.
    1 poeng
  33. Haha, det burde ihvertfall være smarte argumenter bak avgjørelsen, og ikke fordommer og føleri. Elsykler har ingenting i utmark å gjøre, all den tid det er motorisert. Det er forbudt per lov. Men så trekkes det frem stislitasje igjen. Hele anti-sykle gjengen blir jo satt i et dårlig lys av en slik gjentakelse av det som ser ut til å bli et mantra. Dersom NINA finner ut at sykler sliter noe hinsides mer enn annen trafikk, så er jeg klar til å spise hatten min. Men inntil det er bevist så foreligger det ingen bevis for at stiene blir ødelagt.
    1 poeng
  34. Det er egentlig ikke et godt argument, men jeg tror norske verneområder er truet av større trusler en friluftsinteresserte syklister.
    1 poeng
  35. Stämmer inte med dom undersökningar jag har sett. Slitaget med cykel blir dock annorlunda (smalare) med cyklel än för fotgängare. Hest er det som sliter mest, mer enn motorcykel. Spis mer hest!
    1 poeng
  36. Da er jeg tilbake fra fantastiske Hardangervidda. Man kan jo bli småreligiøs av den plassen... Jeg slang sykkel og sekk pakket med det absolutte minimum av greier i bilen, kjørte til Rjukan, tok Krossobanen opp og syklet mot Kalhovd. Turen inn dit er jo ganske lett for de fleste, med grusvei hele veien. Litt kjedelig på stisykkel, men det gikk i alle fall fort, og jeg mistenkte at jeg trengte å spare det jeg kunne av krefter for neste dag. Det fikk jeg rett i... Kalhovd er en trivelig plass. Bare blide fjes, hyggelige folk og strøken mat. Akkurat det en trenger når en skal sykle langt på ukjente stier dagen etter. La oss si det først som sist, Kalhovd - Mogen på sykkel er tungt! Tungt og morsomt! Det er endel partier som er dønn umulig å sykle, det er endel partier som er vanskelige å sykle, og turen totalt byr på mange spennende utfordringer for både syklist og sykkel. Hardangervidda er jo ikke helt flat, og siste istid la igjen stein både her og der, så å forvente ren flyt hele veien er litt i overkant. Jeg hadde likevel håpet på litt enklere stier enn det jeg fikk. Det største problemet med stiene her, er at de er så opptråkket. Det er jo i utgangspunktet fint, men det gjør dem veldig dype og smale, noe som igjen gjør tråkking umulig. Stort sett var det heldigvis alternativstier ved siden av, men enkelte steder måte jeg la vær å tråkke og satse på flyt og pumping, andre steder måtte jeg gi opp. Mye stein er også et problem, men stort sett går dette fint. Mye kan sykles over, mye kan sykles rundt. Totalt sett vil jeg anslå jeg satt på sykkelen omtrent 60-65% av veien, resten var bæring eller dytting. Det var dog ikke bare sorgen Mange steder fikk jeg fine strekker med rolig sykling, og noen av nedkjøringene er så fantastiske at jeg fikk lyst til å gå opp igjen og sykle en gang til. Strekket ned mot Vråsjåen var et slikt. Man får nesten tårer i øynene bare av å tenke på det... Siste nedkjøring ned mot Mogen er også helt sinnsykt fett, men der var jeg så sliten at jeg ikke hadde krefter igjen til å sykle det skikkelig, Ei heller nyte det slik det bør nytes. Brukte totalt 7 timer og 46 minutter på turen (inkludert rikelig med pauser, blant annet en liten time på Stordalsbu), noe jeg er greit fornøyd med. Stravaloggen finnes her: https://www.strava.com/activities/368819188 Vil jeg anbefale turen på sykkel? Njaei... Både og. Det er langt å sykle på slike stier, så man burde gjerne delt den opp i to etapper med en overnatting på Stordalsbu. Ellers er det en tur som stiller krav til kondis, sykkelteknikk og sykkel. Ingen vits i å dra med seg hardtailen hit. Fulldemper er et must om man skal få noe ut av turen. Litt bilder Velkjent utsikt fra Krossobanen. Vakre Gaustatoppen i bakgrunnen. På vei mot Kalhovd. Klar for en tung dag... Heldig med været sa dem! Å avslutte med denne utsikten mot Møsstrond, Argehovde og Kvenna er helt ok. Her er det bare å bli sittende og nyte...
    1 poeng
  37. Folk har gjort det før i alle fall Til og med laget en liten film om det! Ser absolutt fint ut, spørs om det ikke blir et forsøk på det der i sommer. https://youtu.be/YDGX4P5CNZg
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.