Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. sep. 2016 i alle områder

  1. 3 timers kajakktur i solnedgangen i Fanafjorden
    9 poeng
  2. Den årlige Skjomenturen i grensetraktene mot Sverige. Lappland/Abisko området. Har brukt å tatt turen alene opp hit hver høst men fikk storebroren min med meg iår. Ble bare 3 dager da han måtte rekke et fly. Vi fikk likevel se mange spreke farger både dag og natt. Innmasjen fra Norddalen. Blant mine første forsøk på Nordlys/stjernebilder. Fikk se mange satelitter surrende rundt på himmelen med det nakne øyet. Hilleberg vs Helsport Å stirre på bålet med en liten skvett cognac i koppen da kan man løse alle livets spørsmål.
    4 poeng
  3. Fløy fra Oslo til Munchen og videre til Vancouver i går. Ikke akkurat mye til trim, 12 timer sitting på fly og noen timer sitting på flyplasser. Men uansett, er alltid flott å se utsikten over nordlige delene av verden, spesielt når jeg endelig fikk sett Beerenberg på Jan Mayen som jeg har flydd forby to ganger tidligere uten å få sett. Beerenberg på Jan Mayen Nord-Grønland Nordvestpassasjen Rocky Mountains i British Columbia.
    4 poeng
  4. Jeg oppdaterte nylig bloggen med førsteinntrykk av Hilleberg Rogen (HER), men mer interessant for flere er kanskje padleturen sist torsdag. Glemte å ta bilde av bålet, da… Burde hatt det med, ikke så ofte jeg har bål på tur. Hele turen HER.
    3 poeng
  5. Tidlig ut i formiddag på jakt etter både brunørret og saltvannsfisk. Middagen ble berget i en fjordarm.
    3 poeng
  6. Hei. Enda en gang takk for sist. Det var både hyggelig og oppfriskende. har tatt et dypdykk i arkivet over noe vi snakket om Lifjell og gammen ved Krokvann. Det var vel i Alt om fiske ellerVillmarksliv jeg fant denne artikkelen, om "Hardangervidda i miniatyr" og jeg tenkte: "Hvorfor ikke. Og så er det ikke så langt heller. Det er mange veier opp dit. Enkleste er vel å parkere ved Jønnebu og gå Aksladalen oppover. Jeg tar av fra stien og går mot Klokksteintjønna som skal være et flott vann med fin fisk, uten at jeg har sett snurten av den. Dette bilde tok jeg en gang rett etter St Hans,og jeg skulle ikke gå mange høydemeter før dette synet møtte meg Snø og is. Men jeg slengte ut ei flue der hvor det var isfritt, og en ørret tok øyeblikkelig og voldsomt. Og jeg, jeg hoppet høyt av forskrekkelse, og borte var fisken. Ruslet videre mot Småholmen. Krysset Homen, men der var det så mye småfisk at jeg bare gikk videre, og endelig var jeg ved målet Småholmen Et idyllisk vann, litt vanskelig å få fisken der, men for all del. Og innerst ligger "Steinbua" Egentlig så har de bygget ei hytte og fylt opp med stein etterpå Detter er det synet som er det beste syne jeg, og enda bedre om også pipa er tatt inn. DA vet jeg at hytta er ledig. Og hvis ikke er dette heller ikke å forakte. Hytta er temmelig spartansk, men hva gjør det Den består av en sovebrisk, og en liten brisk Den Ett bord, og en radio, og er jeg heldig finner jeg noen lysetumper Og ikke å forglemme - en ovn Men om det er ved er alltid det store spørsmålet. En gang "spanderte" jeg et par bord fra en overkøye.og det holdt. Hytta eies av Bø Fiskarlag, den står åpen for fiskere og sauesankere, men ikke for jegere #################### Så var det gammen ved Krokvann. Å finne den er lett. Det er bre å følge stien fra parkeringsplassen ved Viddaseter og gå til skiltet "gamma" forteller hvor vi skal ta av. Så er det bare å forsere brua, om den er på plass Og rett til venstre finner du herligheten. Også her, som på Lifjell er det satt opp en gamme, byggesett, og lagt på vortepapp og spadd opp torv. Inne er det en kjøkkenavdeling Ett bord og tre stk "sofaer. Her kan ryggen slå opp slik a tdet er sengeplass til 6 Og ikke å forglemme ovnen. Den fyres med tørrgran. ############################## Men nå er det slutt på tur i norsk natur. Og kanskje er det like godt å reise bort til dette: Her er vi en gjeng samlet hver dag. Kona mi ligger til høyre men jeg kan nok styre meg. I stedet går øynene mot dette fjellet 1708 m o h. Første gang jeg gikk opp mot toppen, gikk jeg "rett". Og det var bratt for å si det mildt. I tillegg 30 varmegrader og stekende sol. Men tilslutt kunne jeg innkasser toppen Det blir nok ikke noe av i år, men til neste år, neste høst skal jeg på overnattingstur. Og da skal det bli spennende å overnatte i huler, men det må nok bli om et år. da får du ha det bra, og kanskje legge turen innom gamma. Mvh Tom
    2 poeng
  7. Tenkte jeg skulle starte med å gjengi en samtale fra sommerens alenetur: Jeg: Hei! Kvinnelig turgåer: Hei! Det så tungt ut, skal du langt? Jeg: Neei, bare litt inni her og finne en fin teltplass. Turgåer: Oi, er du alene? Jeg: Ja, dette blir alenetur. Turgåer: Er du ikke redd? Jeg: Nei, egentlig ikke. Turgåer (stille). Jeg: (litt beklemt) Det er ikke så mye villdyr her (var litt usikker på hva jeg skulle svare her, men følte jeg måtte komme med en oppfølger). Jeg ble veldig satt ut av dette spørsmålet og det viste seg fort å bli en gjenganger, særlig folk på 40 år og oppover, særlig damer, spurte meg om dette. Til slutt begynte jeg å lure på om jeg egentlig burde være redd for et eller annet, hva de egentlig siktet til at jeg burde være redd for, om frekvensen av ondsinnede mordere hvis tilholdssted er norske høyfjell og mål er bevæpnede kvinner på alenetur hadde steget drastisk siden jeg gikk ut av bilen, eller om folk bare siktet til kuer, villrein, dårlig vær og lign når de spurte om jeg var redd. Begynte sånn kort og godt å føle meg litt rar fordi jeg ikke var redd. Det jeg lurer litt på er om det er andre som opplever å få dette spørsmålet, kanskje særlig lurer jeg litt på om menn like ofte blir spurt om det også? For meg virker det helt sprøtt å spørre en voksen mann med fjellsekk om han ikke er redd og det burde kanskje ikke være så naturlig å spørre en voksen dame med fjellsekk om det samme heller. Jeg lurte også på om dette kunne være en av flere medvirkende årsaker til at kvinner kvier seg for å dra på alenetur, altså at andres forventning om at man burde være redd, påvirker dem til å bli mer redde enn hva som er nødvendig. Noen ganger tror jeg kvinners redsel blir mer "godtatt" enn menns, altså at når kvinner er redd for ting som strengt talt ikke er så farlig, så er det mer greit at kvinner sier "jeg er redd" og deretter lar være å gjøre noe. Jeg lurer litt på om menn får vite at de skal ta seg sammen og dermed får hjelp til å "komme over seg selv" og dermed få gjort det de har lyst til. Må bare si at jeg på ingen måte opplever disse spørsmålene som ondsinnede, jeg tror folk oppriktig talt lurte på det og bare mente det av interesse, det kan hende folk bare tenker de selv ville vært redde, men jeg synes det er litt spesielt å spørre noen om når man åpenbart går og storkoser seg ute i fjellet. Hva tenker dere andre om dette, er det vanlig kost eller var det bare jeg som traff på uvanlig mange nervøse mennesker i sommer?
    1 poeng
  8. Her er en liten bok om friluftsmat som sikkert flere kan ha nytte av. Jeg har hatt spesielt nytte av det som står om tørking av mat.
    1 poeng
  9. Laget et par med instruksjon fra videoer på YouTube. Artig, men hadde ikke drømt om å kjøpe det. Grei måte å ha med litt ekstra tau. Neppe overlegent samme mengde tau i sekken.
    1 poeng
  10. Da var både ME K7 og Klättermusen Bore 2.0 prøvd. Begge to i størrelse M, og førsteintrykket er som følger: ME K7 - kroppsnær passform. Størrelse M er for liten for meg og jeg kunne ikke ha på tykk genser under uten at den ble veldig stram. Lure løsninger og virker svært slitesterk. Virker som den er noe tykkere enn Bore. Går bare halvveis ned på rumpen. Denne må uansett sendes tilbake på grunn av størrelsen. Klättermusen Bore 2.0 størrelse M. I forhold til den andre jakken er denne enorm. Den har en rett form og derfor er det god plass til både genser og annen jakke under. Den dekker dessuten hele rumpen. Ingen flaskelomme på innsiden, men lommen som visstnok skal fungere som pakksekk har plass til 0,7 flasken min. Ved første øyekast virket stoffet noe skjørere enn ME sin jakke, og med noe mindre fyll (300g i KM mot 330g i ME, men KM sin dun har oppgitt høyere fillpower) Jeg heller mot å beholde Klättermusenjakken, men jeg har ikke bestemt meg enda. Det er jo selvsagt et stort pluss å støtte en produsent som har en så tydelig miljøprofil.
    1 poeng
  11. He, he Det jeg finner i Helgelands Blad av 2016-06-24, kan tyde på at dine tanker om nødbu er nærmere det opprinnelige utgangspunktet enn de nåværende skisser... Dyktige handlekraftige folk som liker å tenke stort og sette spor etter seg, kommer ofte i posisjoner der de faktisk kan gjøre det. Det funker ofte greit bare de får litt "jording" når det blir for spenstig - og det tipper jeg vil skje i denne saken (nærmere det beskjedne ønsket om "ei bu" enn overnattingstårn, altså).
    1 poeng
  12. Yoga er fantastisk for mine stive og vonde muskler, både som akutthjelp og forebyggende. Viktig å huske at yoga ikke skal gjøre vondt. Jeg har nesten ikke gått på timer, bruker bare YouTube. Ligger masse der 😊👍
    1 poeng
  13. Nå lurte jeg på om du skulle henge noen her @REs Men leste videre og da var det jo ikke så skummelt dette skal jeg teste ut. Har slynger hjemme. Selv er jeg veldig glad i min foamroller. Bruker denne de gangene jeg ser på TV. Og får samtidig litt coretrening. Vondtgodt. Btw så går jeg jevnlig til manuellterapeut. Man skal være litt forsiktig med nakke og ikke teste ut for mye snodige greier.
    1 poeng
  14. Et annet triks hvis du har stramme muskler i nakke og rygg kan være å lage en nakkeslynge. Fest et tau i en krok i taket. Så fester du en stropp, et belte eller lignende i den frie enden av tauet slik at det danner en stor løkke. Så legger du deg på ryggen, trer løkka rundt hodet slik at bakhodet hviler mot løkka ca 5 cm over gulvet. Slapp helt av og beveg hodet sakte fra side til side, eller 3 - 5 ganger til den ene siden og det samme til den andre siden. Gjentas flere gange, men pass på at du ikke sovner. 😉 Etter hvert som du blir mykere i nakken kan du strekke litt ekstra til hver side, men strekking er ikke poenget. Det er den jevne rolige bevegelsen som får musklene til å slappe av. Dette oppsettet pluss en del øvelser på et treningsstudio fikk jeg av en fysioterapeut en gang jeg hadde fått en prolaps i nakken. Se første figur i øverste linje og andre figur i nedre linje på tegningen under.
    1 poeng
  15. I hvert fall 2 turer... Det er det som nå gjenstår før hele dusinet med turer over vidden er gjennomført 2016 - tok tur nr 10 i dag (med banejuks i begge ender ). Da jeg kom til Rundemanen, måtte jeg prøve å fange det spesielle lyset. Tett skylag som forsvant ute ved horisonten, og dis i luften. Her er Askøybrua: Og her er et tjern - helt til venstre stikker toppen på Løvstakken så vidt opp som en slags linselus
    1 poeng
  16. Ryggen min liker ikke tunge ryggsekker, men det finnes løsninger. På tur med vogn fra NordicCab langs skogsstier funker udmerket. Trekker vogna selv, med hundene som drahjelp. Oppi ligger ryggsekken, så kan jeg legge igjen vogna et sted om jeg velger å ta en avstikker bort fra stiene. Her er morgenstemningen fra i morges. Natta ble tilbragt under en 3.5x3.5 tarp fra Dovrefjell, og hengekøye fra Ticket to The Moon. Bamse underlag og en dunpose. Myggen var ikke der, så det ble ei herlig natt. (Ikke veldig bra bilde da jeg kun hadde med meg mobiltelefonen.)
    1 poeng
  17. Er i Zermatt og dagens tur gikk til Schönbielhütte på ca. 2695 moh. Hytta ligger tvers overfor Matterhorns mindre kjente "bakside", eller nordvest om du vil (bilde #2). Turen var på ca 20 km, ca 1000 høydemeter opp og det samme ned. Kanskje min favoritt-tur i Zermatt
    1 poeng
  18. Dro opp til fondsbu på fredag. Aldri vært på de kantene så tok det mest som en liten rekognoserings tur. Hadde en plan om og gå inn til olavsbu på lørdag og ligge der til søndag. Fin tur innover mot store mjølkedalsvatnet , 400høydemeter til frokost, ikke noe gratis der.. Lufta var bløt.. Skyene la lavt.. Gikk inn til stidelet mot olavsbu, før jeg snudde. Det var ikke meldt noe mindre tåke i dag.. Og Kåle rundt i steinrøysa der, med tåka på bakken frista lite.. Ikke noe særlig markert sti, og varding som ikke var dårlig sikt vennlig.. Så da får en ha det til gode:) MEN, Fikk et solgløtt i det jeg kom opp på ryggen som holder store mjølkedalsvatnet på plass, og det utsynet mot mjølkedalsbreen kommer langt opp på lista:) det varte ikke lenge.. De to avlange bildene er det 4 minutter mellom.. Det ser ut som, på instagram, at det var mye klarere vær lengre nordøst i Jotunheimen i helga..
    1 poeng
  19. Høst ?? er jo den varmeste uka vi har hatt i 2016
    1 poeng
  20. Dette blir å spore av litt, men når man først har Photoshop så kan det være lurt å utforske litt med lagdelte bilder og verktøyene History Brush og de ulike Healing Brushene. Her er ett testbilde jeg tok for noen år siden da jeg tok med meg noen lommelykter opp i Nævra mellom Trondheim å Stjørdal. Bildet ble tatt med ett fullformatkamera, men med ett DX-objektiv. Orginalbilde Klippet og justert på, målet var å få ett bilde som skal se justert ut, målet mitt var å få ett litt eventyrlignende bilde. Ettersom bilde manglet litt eventyr lånte/stjal jeg noen trollbilder fra nettet. Resultat Ett annet eksempel av bildene jeg har tatt, men nå begynner det å bli mye manipulering her! (tatt i gamle Trondheim Kommunehus)
    1 poeng
  21. Flotte bilder Hermansen og Heriks! Har eksperimitert endel med stjerne/nattbilder, og finner ut at her har jeg mye å lære! Det er ikke enkelt og jeg må stadig prøve nye teknikker både med selve forotgraferinga ut i feltet for så å sitte i noen timer på Photoshop etterpå. Det er moro når man får det til, men samtidig vet jeg at nytt/annet utstyr/objektiv hadde kommet godt med. I bildet her bruker jeg ett 12-24mm F4.5 objektiv, langt fra ideelt for nattbilder. Her er ett bilde jeg var sånn passe fornøyd med, dog det vises at det er redigert/satt sammen av flere bilder er det det beste jeg har klart med utstyret og teknikken jeg kan. Bildet har jeg fått solgt til pris som finansierte turen og mange flere! Orginalbilde For å 'jukse' meg litt til at bilde skal se bedre ut enn ett bilde med høy ISO tok jeg to eksponeringer, ett for landskap (4min lang eksponering med 400ISO) og ett for stjernene ISO 2000, 30 sek. Jeg gjør dette rett og slett fordi at ett helt bilde med 2000ISO ser mye mer støyete ut enn hvis jeg har ett bilde hvor det er kun stjernehimmelen som er i 2000ISO. Man kan alltids fjerne støy i mange forskjellige programmer, men her har jeg ikke valgt å gjøre det da jeg synes jeg mister for mye detaljer om jeg fjerner litt støy. Så ble det justeringer av hovedsaklig lys/høylys av hvert enkelt bilde i Lightroom helt til jeg mente de kunne passe sammen. Jeg la inn bildene i Photoshop og satte de sammen med History Brush Tool. Man må kanskje gå litt fram og tilbake da kanskje ikke bildene stemmer helt overens den første, andre eller tredje gangen. Etter at de to bildene var satt sammen gikk jeg tilbake til Lightroom og redigerte ut versjonen som jeg tilslutt ble fornøyd med før jeg gikk tilbake til Photoshop å redigerte enda litt mer. Selve lysene i Sunndalsøra var vanskelig å få til uten at jeg ødela lyset i resten av bildet, så jeg måtte redigere ett nytt bilde der jeg kun fokuserte på Sunndalsøralyset og satte det inn i hovedbildet helt til slutt. Jeg prøver å gjøre minimale justeringer på bildene, men på stjernebilder må jeg alltid eksponere opp bildene ganske mye. Temperatur/farger er også noe jeg ofte forandrer endel på. Orginalbildene til venstre. Ferdig redigert bilde i Lightroom midt i. Ferdig satt sammen bilde i Photoshop til høyre. Mest tid ble brukt etter denne første prosessen og fram til hovedbildet som du så først i innlegget her. Med ett slikt objektiv har jeg enda ikke klart å fått noe bedre bilder av Melkeveiens senter enn noe som det her.
    1 poeng
  22. Hei For å bestemme hvor lang lukkertid du kan benytte bruk 500-regelen, 500/brennvidde (i 35 mm) = antall sekunder du kan ha i lukkertid uten at det blir stjernespor så får du et utgangspunkt å starte eksperimenteringen fra (ellers kan man selvfølgelig lage heftige bilder med stjernespor også ) Jeg sjekka veldig raskt så ikke arrester meg om jeg tar feil, men Sony RX 100 så ut til å ha brennvidde tilsvarende 24 - 70 mm, så hvis du ikke bruker noe zoom. 500/24= ca. 20 sek, bruk lavest mulig blender (lav f. verdi = stor blenderåpning = mer lys) , eksperimenter med ISO, men du kan nok gå ganske høyt. Stativ er selvfølgelig et must ... For å fotografere melkeveien kan man få god hjelp av apper. Jeg bruker "Stellarium" som viser stjernebilder osv. (for ikke å snakke om at det er veldig hjelpsomme apper som sier når det er nordlys!) Melkeveien ser du forøvrig i sør-sørvest, men som andre har påpekt August og utover er beste tid for å fotografere denne og du er avhengig av mørk klar himmel (helst uten måne). Bruk f.eks Dark Site finder for å finne steder uten lysforurensing: http://darksitefinder.com/maps/world.html Ellers ligger det ganske mye etterarbeid i endel bilder, bare så du er advart ... de kommer sjelden rett fra kamera de flotte bildene man ser av stjerner (men ingen regel uten unntak går jeg ut i fra) Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er noe flink til å ta bilder av stjernehimmelen,, men det er da artig å prøve lell
    1 poeng
  23. http://geirhermansen.no/astrofoto/#1 Der finner man noen av mine astrofotobilder.
    1 poeng
  24. Slenger meg på @Hermansen - Jo videre vinkel desto lenger lukkertid, med fullformat og 14mm kan jeg fint gå opp i 25-30sek og holde meg på 1600-3200 ISO - Litt støy må du påregne. Uten fullformat og med trangere objektiver må du fort ned mot 10-15 Sekunder lukker for ikke å få streker, for å fange nok lys på denne tiden må du kraftig opp i ISO, vil tro minst opp mot 4200-6400 et sted. Bare å fortsette å prøve! Prøv å komme deg til steder uten særlig mye lyskilder i nærheten, skogsveier et stykke avgårde er ofte bra. Fullmåne ødelegger også mye så prøv deg når det ikke er så mye månelys. Bruk så lav blender som du kan, er det f1.8 hos deg så hold deg der. Alltid manuell fokus, finn et lyssterkt punkt og bruk fokus forstørring til du finner perfekt fokus så kan du la den stå der resten av tiden - ikke switch til autofokus!
    1 poeng
  25. Fine bilder av melkeveien så må du nok vente til høsten for å ta her i Norge. Beste tiden er fra august og utover. Da er de fineste områdene av melkeveien synlig for oss. Nå er det uansett for lyst på himmelen for noe særlig astrofoto. Men generelt må man samle mest mulig lys på kortest mulig tid for å slippe at stjernene blir til streker. Nå vet ikke jeg hvilket brennvidde ditt kamera har, men rundt 20 sekunder på 24mm på fullformat fungerer greit. Ikke vær redd for høy ISO, det trengs for å fange mest mulig lys. Jeg bruker somregel mellom 3200 og 6400 på mitt kamera.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.