Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. aug. 2016 i alle områder

  1. Jeg betaler alltid når det er lagt til rette for det på en grei måte som med en kasse på parkeringa eller via internett, men når man må leite ræva av seg for å finne frem til hvem som eier den delen av den overbefolka pytten mellom de to vannene som ligger der oppe som man allerede har kort til... Da blir jeg sliten. Hvorfor ikke gjøre det enkelt og greit, få alle fiskekortene som finnes ut på internett eller lage felleskort med større kart som inneholder alle vannene i disse områdene. Hjelp vanlig friluftsfolk til å ikke bryte loven når man er på tur med stanga i vår egen natur og villmark.
    10 poeng
  2. Ble en fantastisk tur opp til Torstind i dag (559), Vanna Troms. Begynte i tett skodde, og endte med blanke stilla og sol. God utsikt til fjelltoppan rundt, mens resten av verden bader i tåka. Herlig stemning:)
    8 poeng
  3. Durmålstindan, Vesterålen Gikk ifra Forkledalen Møysalen til høyre i bildet. Et fjell jeg merkelig nokk aldri blir lei av. Hadde det vært noen meter høyere ville det vært det høyeste på en øy i Skaninavia
    6 poeng
  4. Bucket_List_Item_Name: De syv søstre Bucket_List_Item_Status: Checked Bucket_List_Item_Check_Date: 2016-08-04 Bucket_List_Item_Check_Time: 04:20 - 18:55 Bucket_List_Item_Images: Mot vest fra Nordre tvilling Tilbakeblikk fra Skjerdingen Sliten og mør i musklene, med den syvende og siste ventende på mitt besøk Bucket_List_Item_Emoticon:
    5 poeng
  5. Ligger noen tråder som handler om det her, blant annet en jeg startet (klikk). Tror det er lettere (og bedre!) at du lager en liste med ting du tror du får bruk for, så kan heller folk komme med innspill.
    2 poeng
  6. Fosenferie tur 9. Ytre Skurvhatten. Le grand finale. Da nærmer Fosenferien seg slutten, havrelefsa og striesekken venter sydpå. Hva passer vel bedre da enn at kona foreslår et turmål jeg har sikla på i flere år? Ytre Skurvhatten er høyeste toppen i Rissa kommune med sine 623 moh. (Funfact: når Rissa slår seg sammen med Leksvika vil denne toppen fortsatt være den høyeste i den nye kommunen.) Turen starter fra parkeringsplassen i sydenden av Heitjønnet, et vann i enden av en bomvei (40 Kr) som tar av fra Fv 720 (skiltet mot Alsethmarka). Turen rett opp på toppen og ned er ca 2,6 km en vei, med ca 270 meters stigning. Det er to stialternativer opp. DNT har laget et østlig alternativ - dette er hovedsakelig myrtrasking - mens Fosen turlag har laget ett litt mer vestlig alternativ. Dette siste er litt kronglete å finne i starten, men går rett opp i høyden og gir en fantastisk utsikt hele veien. Vi valgte denne stien. Etter en tidlig stopp for lunsj i starten av turen var morroa endelig i gang. Minstejenta (5) lit seg lokke med i front. Resten av følget (10, 9 og 7 pluss to voksne til) okket seg etter opp i høyden.... Turen innover var akkurat så fantastisk som forventet. Små barneben krever mange pauser og rolig tempo, etter to timer nådde vi toppen. Der fant vi oss en plass i le og nøt en god matbit og medbrakt kaffe. Ungene gjorde som unger flest - lekte. Utsikten var maksimal, i sør så vi Trollheimen med snø på nordflankene, i øst mente vi at vi så Sylmassivet. Vestover og nordover hadde vi hele Fosen brettet ut. Returen gikk på halvannen time, og tre av fire barn sovnet i bilen etterpå. Med dette er årets Fosenturer ferdig. Neste tur blir i Oslomarka et sted.
    2 poeng
  7. Fjellabstinenser og postfjelldepresjoner ble forsøkt kurert med en tur til Kolsåstoppen for å spise sveler. Det var godt for sjela. Men akk så kort lykke. Endomondo påstod jeg brukte 7 minutter opp. Greit at tiden går fort i godt selskap, men jeg tror ikke den gikk så fort.
    2 poeng
  8. Flott tur til Midtikneppen (Trælsåfjellet) - 1144 moh med min kjære i dag. Ny topp på listen Holtålen PF>100m kan krysses av På turen opp gikk vi via Raudhåmmaren hvor spor etter gruvedrift er synlige i fjellet. Hjemveien gikk over ryggen fra Midtikneppen tiil høyde 1112 moh og Fremre Kneppen (1070 moh).
    2 poeng
  9. Kjøp deg en kniv som du liker og som ligger godt i hånda. Se på kniven som et redskat/verktøy og ikke som et våpen. Det er ikke lett å finne en kniv som passer til alt og det kommer nok av at denne kniven ikke finnes. Etter en tid så finner du ut hva kniven er god til og hva den ikke duger til. Da er det på tide å kjøpe en ny kniv som duger der den første kom til kort. De fleste som har holdt på en stund har flere kniver og da er det bare å plukke rett kniv til den typen tur du skal ut på. Da jeg kjøpte min første kniv som jeg valgte ut og betalte selv, var utseende viktigere enn kvalitet og egenskaper. Denne kniven er borte for lenge siden, men jeg husker enda hva det stod på eska som den lå i: "Do not use a knife for what there is other tools."
    1 poeng
  10. Enig, til bjørnekamp må du ha en 9" samekniv med 3 meter langt skaft.
    1 poeng
  11. Du trenger ikke å salte fisken dersom det bare er snakk om noen timer. Er du bare på dagstur sløyfer du fisken rett før du drar og pakker den ned i en pose å legger den i sekken.
    1 poeng
  12. Har en Brusletto Bamsen til allround bruk. Kniver er jo en egen sjanger, selv liker jeg klassiske kniver også fordi noen er laget litt som smykker Hvis du ikke bryr deg om håndverket så duger vel sikekrt billige foldekniver også till allround bruk
    1 poeng
  13. Det kan være lurt å salte fisken og oppbevare den i en sån zip pose om det blir endel timer til den skal tilbredes.
    1 poeng
  14. For de som måtte ha interesse fikk jeg testet ut teltet i litt mer realistisk "sommervær" i slutten av juli. Foranledningen var en tur fra Finse til Raggsteindalen. Planen var å campe et stykke etter Kyrkjedørsvatni, en var kommet litt lavere i terrenget. Dessverre kom jeg til å bli ganske våt og kald under forseringen av en elv, så tiden jeg hadde tilgjengelig for å finne teltplass (for å komme ut av regnet og vinden og få skiftet på tørt tøy) ble litt knappere en forutsatt. Jeg fant heldigvis en lovende plass etter ca. en kilometer, dvs. ikke for vått på bakken, ganske flatt, i ly for vinden (det var frisk bris fra sør/øst, ca 7 grader og jevnt regn). Det gikk heldigvis greit å sette teltet opp med ytterteltet først (på tross av vinden), eneste mangel her er at ytterteltet ikke har gode pluggfester (dette har jeg ordnet med litt barduneringsline). Jeg vil anta ytterteltet var oppe på ca fem minutter, og at innerteltet tok ytterligere fem (inkludert litt inn og ut av teltet for å stramme barduner og yttertelt). Når innerteltet endelig var oppe kunne jeg begynne å få oversikt over hva som var tørt (undertøy, lue og sokker i ull, fleecejakke), delvis tørt (dunjakke og dunsovepose samt Synmat UL7) og kliss vått (goretex bukse og jakke, ulltrøye og Fjørå bukse, sokker og støvler jeg hadde på meg). Fikk testet om det går an å fyre opp en MSR Whisperlite i forteltet uten å brenne alt ned (på grensen om du kjenner brenneren din godt), og fikk dermed spist en pose Real og drukket litt solbærtoddy. Gjennom natten merket jeg tydelig trekk gjennom teltet, særlig fordi ventilene på ytterteltet kun har enkel borrelåslukking som blir for svak når bardunene er spent opp et stykke fra teltet. Her ser jeg for meg en mod med mer borrelås eller noe knappeløsning. Forslag mottas med takk. Frostrøyk fra pusten var i tydelig bevegelse, men jeg holdt meg altså varm nok i en pose med komfortgrense -1, selv om den var litt våt i hode- og fotenden. Det blåste hele natten, nok til at jeg våknet flere ganger, men ut over litt bevegelse i vestibulene så jeg lite til det inne. HHNX har få barduneringspunkter og kun en hovedstang, men jeg hadde ikke følelsen av at det var fare på færde. Dagen etter hadde vinden snudd og blåste inn døråpningen i det forteltet jeg hadde brukt som inngang kvelden før. Da var det fint å kunne bruke den andre døren som lå litt mer i le. En plugg hadde løsnet, men det hadde mer med jordsmonnet og manglende sikring fra min side å gjøre. Og da jeg skulle bryte leir var det fint å kunne pakke ned innerteltet først (tørt) og kunne ta overteltet til slutt (det var fortsatt relativt vått). Overteltet stopper 5-10 cm over bakken, men en kan regulere det litt lavere ved å slakke på den ene siden og stramme på den andre. Det er også mulig å bardunere innvendig fra innerteltets løkke til bakken på innsiden av teltet. Jeg tenker derfor det fortsatt får passere som "brukbart" til norsk sommerfjell.
    1 poeng
  15. Kunne dette vært noe, Mammut Alpine Mat UL vekt 135 g? Den pakkes sammen som et trekkspil så kanskje volumet blir for stort.
    1 poeng
  16. Første del av turen var i kajakk på Helgelandskysten, kjørte ut til kysten fra Mo I Rana. Har vært der tidligere, det er perler på rekke og rad langs kysten med idylliske teltplasser, fine fjelltopper, spennende kulturminner etc. Fiske skuffa ikke heller, ingen stor utfordring å skaffe seg middagsfisk. Turen i Lomsdal Visten startet jeg Stavvassdalen. Første dag gikk jeg opp til Litlskardvatnet. Fint gjennom stavvassdalen som er verdt besøk i seg selv, og her er det godt tilrettelagt med åpne koier, gratis leie av robåt og kanskje tidenes fineste utedo. Noe kjedelig gange på grusvei i enden av Stavvassdalen, men etterhvert går det sti videre på nordsida av Velfjordskardelva frem til Litlskardvatnet (stein går en del høyere enn elva). Fine teltplasser her oppe, men tur videre innover på fjellet herfra betyr at man nok bør gå over Vistkjerringa. Jeg ønska meg til område med flere fiskevann, og pga. tidsbegrensing tok jeg retur gjennom Stavvassdalen, og tur opp Feitskardet og til vannet der. Nok et fint teltsted. Jeg ville over fjellet her, og fulgte ryggen opp på sørsida av vannet. Var en del snøfonner i området der, og ingen sti (som jeg så). Når jeg runda det høyeste området og så ned på Måsskardvatnene , var det enda mer snø, og øvre vannet var delvis is/snødekt. Siden jeg matte returnere til bilen dagen etterpå, snudde jeg her, og campet på fjellryggen, og gikk dagen etter til parkeringa på Stavvassdalen. Jeg tror denne ruta er fult gjennomførbar, så lenge har sikt og mindre snø. Likevel vil jeg nok neste besøk ta turen opp fra Tosbotnet, eller hvis jeg har med kajakk, paddle fra Nevernes inn til Børiøyra og gå derfra.
    1 poeng
  17. Liten oppdatering, så endte jeg med å kjøpe en shimano teleskopstang, (Exage BX STC Minitele 270L 9`/3-14g) Og slik endte eventyret, på første fisken, i femunden
    1 poeng
  18. Den pakklisten som k92 viser til er det mange som bruker her på forumet. Du kan også søke på lettpakking så får du mange gode tips om sekker og utstyr og hvordan pakke sekken. . Ellers har jeg kjøpt både sekker og telt på outlet siden til Helsport. Her legger de ut utstyr som har vært brukt på messer, events og utgående modeller. Mye flott utstyr her til rimelige priser. De turene jeg går på er ikke så lange max 4 dager så matstellet blir enkelt. Bruker Real turmat. Mye av dette smaker godt og du koker bare opp vann og spiser rett fra posen,så slipper du oppvasken. Mindre vekt og volum blir det også. Litt førstehjelpsutstyr bør du ha med, men ikke mye, plaster, sår strips og støttebandasje er viktig. Også myggmiddel, jeg bruker en spray.
    1 poeng
  19. Kanskej mine første poncho forsøk var dårlig gjennomført,men de ga ikke mersmak. Fiskestanga var i veien og jeg snublet i den også. Etter at jeg begynte å bruke 3 lags gore-tex har jeg adri sett meg tibake.
    1 poeng
  20. Da må du også være forberedt på en smekk hvis oppsyn eller grunneier dukker opp.
    1 poeng
  21. Nice idea....hadde vært hyggelig med bål men siden jeg må ha tillatelse fra grunneier tror jeg at jeg dropper det... Takk for forsikringer om gass! Da skjønte jeg hva en buffer er Skal jammen ta med meg et par, har en hel haug, men det står Røyken Eiendom på dem alle sammen. Men det er nok uansett ikke motepoliti dit vi skal
    1 poeng
  22. Den eldste Strømeng-kniven min er 40-45 år, jeg fikk den av storebror som kjøpte den på 70-tallet. Den er mye brukt, men fortsatt i svært god stand. Senest i går impregnerte jeg skaftet med vaselinolje, og jeg oljer også bladet med jevne mellomrom. Messingringen mellom bladet og skaftet er litt løs, og kniven trenger ny slire. Neste gang jeg drar forbi Karasjok skal jeg stikke innom og la dem ta en overhaling av "klenodiet". En god samekniv er et fantastisk allsidig redskap.
    1 poeng
  23. Jeg har også en 20 år gammel 9" Strømeng kjøpt på fabrikken i Karasjok i 1996. Den er med på de fleste turer. I tillegg har jeg hatt div. Victorinox i lomma de siste førti år og det er helt perfekt til mitt bruk selv om det er mange som mener det er harry. Pluss at det hender det er med en Leatherman Wawe på kanoturer eller andre turer hvor vekt ikke spiller noen rolle. En tollekniv med 6-7 cm hjemmesmidd blad kjøpt av en lokal knivsmed er sikkert bra til en bunad eller som staskniv for noen men det passer dårlig til mitt bruk.
    1 poeng
  24. Rette vegger betyr 2 fortelt/innganger, som genererer minst 1 stang ekstra+glidlåser og mer stasj. Totalen blir at teltet blir dyrere og tyngre. Dermed blir utvalget mindre, og teltene havner i "high end" segmentet. On the good side får du aldri mer våt soveposeende, mye bedre romfølelse og hvis alle stengene er like lange samme høyde i hele innerteltet. Rette endevegger var mitt hovedkreterie til nytt telt. Var rundt og kikket på teltene ferdig oppslått, endte opp med Keron 3GT. Enig med forrige taler, mange av løsningene på Keron er overlegne alt annet jeg har sett. Har nå flere Hilleberg telt..
    1 poeng
  25. Jeg har Keron 3 og det er helt konge og Keron 3GT har enda mer plass. Det er dyrt men da har man telt i mange år. Jeg har ett Helsport og etpar Bergans men Hilleberg er favoritten.
    1 poeng
  26. I rogaland (og andre steder på vestlandet) kan en bare stikke ut hånden av teltet/vinduet med en kopp så har en friskt vann I massevis... Hurra for sommeren! (er vel litt off-topic - men samtidig litt innafor tema at det er mye friskt vann å finne I fjellet:-)
    1 poeng
  27. Jeg har mine egene regler for fiskekort Der jeg vet det er for mye småfisk, kjøper jeg ikke kort, der mener jeg at jeg gjør grunneier en tjeneste(kanskje jeg skulle ha betalt av grunneier):) Der jeg vet grunneier/forening gjør et bra arbeid med kultivering, kjøper jeg mer enn gjern kort for og fiske
    1 poeng
  28. En gang het det at ingen kan eie fisken i vannet og fuglen i luften. I dag vet vi at det går grit å eie disse skapningene, men når noen forlanger at vi skal betale for å fiske på "gudegitte gaver" så er jeg ikke med lenger. Er det f.eks. laget vei og parkering så betaler jeg gjerne for å bruke disse, men nå heter det også at bonden eier så langt ut i vannet som en hest kan vade og utenfor det, i min kano, så anser jeg fisket på naturlige bestander å være fritt.
    1 poeng
  29. Siden min sommer består av jobbing, jobbing og litt mer jobbing så blir det ikke tid til turer.. Da trøstekjøper man turutstyr. Norrøna sin Outletbutikk i Langevågen utenfor Ålesund hadde tilbud på Norrøna Lofoten Goretex satt ned fra 5999 til 2999. Da hoppet man over stokk og stein og hev seg på telefonen til en som kunne stikke og hente en for meg. Så nå sitter jeg her med enda en goretexjakke, mangel på tid til å bruke den men et stort glis om munnen
    1 poeng
  30. Den så veldig fin ut! Ikke feil at den er 2.5 kilo lettere enn sekken jeg har nå (Fjällräven Kajka 85 L) heller! Men jeg har kjøpestopp. "Takk for din ordre!"
    1 poeng
  31. Sjekk ut den nye Bergans Helium, 55L, egenvekt på 1,0kg: Jeg tvang en kompis til å kjøpe denne, og fikk tatt og følt (les: kjærtegnet) litt på den i går. Sekken virker helt fantastisk! Selv har jeg den "gamle" Helium 55, og er superfornøyd, mens denne nye versjonen er helt rå: Justerbart bæresystem Egenvekt: 1000 gram Full glidelåsåpning i front Dritbra kompresjonsremmer på sidene Avtagbart og hevbart topplokk Gode, store "mesh"-lommer på begge sider Opplegg for drikkesystem Romslig snølås/ekspansjons-topp (potensielt -70g) Feste for pulkdrag Festeanordninger i plenty Du får sekken til 1499,- nå på noen nettbutikker, deriblant Magasinet og Outnorth. Jeg hadde i alle fall ikke vært i tvil et sekund om jeg skulle ha kjøpt ny sekk nå... Vinner designpriser gjør den også: http://www.scandinavianoutdoorgroup.com/bergans-of-norway-helium-backpack/
    1 poeng
  32. Da har jeg bestilt meg 3-mannsutgaven av dette teltet. Håper å få det før helga, slik at jeg, 13-åringen og bikkja kan teste det en liten overnattingstur i Lillomarka.
    1 poeng
  33. Helt riktig at det er grunneiere som eier rettigheten til fisk og vilt men det er allikevel lov å diskutere temaet uten altfor mange utropstegn. Om det hadde vært opptil endel grådige grunneiere så hadde nok flere også gjerne tatt betalt for og telte og bevege seg på området dems, heldigvis står fortsatt allemansretten sterkt her enda. Man kan jo se litt på dette med storviltjakt og laksefiske.... Dette blir mere og mere en aktivitet som bare blir tilgjengelig for de med store lommebøker og de rette forbindelsene - mange grunneiere bryr seg ofte mest om profitt. Jeg støtter fult ut de grunneierene som oppfører seg ansvarlig og jeg er medlem av den lokale jeger og fiske foreningen her - kultivering og dugnad er viktig. Det er derfor mange faste steder jeg fisker som jeg alltid betaler for meg. Samtidig så er jo fiske med en håndstang knapt det som kan kalles "sanking" men ofte mere en fritidsyssel. Det å fiske noen få ørreter eller abborer i løpet av en helg er jo ikke akkurat noe man personlig kan berike seg på. Det finnes mere en nok skrekk eksempler på hvor vanskelig mange grunneiere gjør dette med fiskekort og soner - i noen områder må man ofte kanskje kjøpe opptil 3-4 forskjellige fiskekort for å dekke et lite område hvor man skal gå fottur og enda værre så er det noen ganger nesten umulig å finne ut av hvor man kan kjøpe fiskekort. Hvis dette ikke kan gjøres på en tydelig og fornuftig måte med relativt moderne metoder så fisker jeg uten å betale med meget god samvittighet. Jeg kjøper uansett fiskekort eller gjør dugnadsjobb som dekker opp for 80-90% av det fiske jeg gjør. Folk får mene hva de vil men jeg bare håper at fiskekort holdes på et fornuftig nivå når det gjelder priser og at det er relativt enkelt å få tak i - stangfiske i vann er uansett noe jeg mener hører til friluftslivet generelt. Hvis også dette går mot overprising og ekslusivitet så mister vi noe veldig viktig.
    1 poeng
  34. Etter å ha lagt værfast i en liten lav Helsport Nordmarka 3 hele helgen, og kjent regndråpene dryppe ned i ansiktet fra liggende stilling var samboeren min endelig klar for å kjøpe nytt telt Kravene hennes var ståhøyde og innertelt. Mine krav var å kunne bære det på ryggen. Da er denne bad-boyen på vei i posten! Skal testes neste helg! Frisport Holmeslet Backwood 2 kr 4999,-(ish)
    1 poeng
  35. Kom hjem for to dager siden etter å ha vært rundt om på østsiden av Rondane. Turen startet mandag med å dra innom @Markus Ingebretsen i Gausdal for å låne med meg en av hans hunder, Gro, til turen. Når jeg for tiden ikke har anledning til å ha egen hund er det veldig fint å kjenne folk som Markus Dro så opp til Straumbu og gikk inn stien retning Bjørnhollia. Etter å ha passert moreneryggen og kommet opp av fjellbjørkskogen strøk vi avgårde til venstre mot Voladalen. Slo opp telt og tok en rolig kveld for å bli bedre kjent med Gro. For henne var konseptet med sekk, vandring og telt en underlig og ukjent affære. For en som er vant med et liv som trekkhund var i alle fall telt en ubegripelig ting som det var best å holde seg unna, i hvert fall det første døgnet. Da var det mye finere å ligge i reinlaven og få masse kos og massasje. Jeg bestemte meg for at leirplassen var fin for de dagene jeg hadde til rådighet så de neste dagene tok vi turer til Vola-toppene, en tur innover Illmannsdalen samt en topptur opp på Blåkollen (1560 moh.) Bildet er fra turen opp dit, toppen gir et flott utsyn over Rondanemassivet. Da jeg etter fire dager dro ned igjen for å levere Gro var det litt vemodig, for oss begge, velger jeg å tro.
    1 poeng
  36. Jeg foretrekker generelt poncho foran skallbekledning, spesielt ved bygevær og ikke alt for mye vind. Ponchoen gir en luftig løsning som tåler litt mer før det blir klamt. Ved mye vind og regn over lang tid kan muligens en pustende skallbekledning og regntrekk på sekken være vel så god, men jeg er ikke sikker på at det blir veldig mye bedre. Det er dog noen ulemper (som kan reduseres) ved ponchobruk: Ved mye vind kan det flagre en del, og få en spinnaker-effekt. Bruk en elastisk snor eller to og surr den på plass. Det er ikke bare-bare å få ponchoen over en sekk som stikker opp bak hodet på deg. Stor høy sekk krever trening - finn din måte. Kan være litt utfordrende å bruke ved mye kratt eller dersom den hindrer deg i å se hvor du setter føttene i utfordrende terreng Tips ved ponchobruk: Ha den tilgjengelig slik at du slipper å ta av sekken for å finne den fram. Skaff derfor en som pakker smått. I hoftelommen eller i hårstrikk på skulderreimen, kanskje? Vurder om du i tillegg ønsker at ponchoen skal kunne brukes som (nød-)ly - under en poncho-tarp kan du faktisk overnatte en regnnatt Lykke til!
    1 poeng
  37. Osprey Atmos 65 AG i håp om at jeg får presset weekend-teltfiske-turene mine i dette. 3-6-12 osprey ul pakkposer lifestraw med drikkeflaske, samt en rull med gorillatape og en adata powerbank.
    1 poeng
  38. Finnes gode / greie teleskopstenger, men de koster som oftest skjorta. Jeg hadde valgt en 4 eller 5 delt stang isteden.
    1 poeng
  39. Jeg har altså opplevd å brekke av ei UL stang på midten under kast av en 18 gr sluk Om du klarer mer enn nok rekkevidde med ei UL stang og 18 grammer spørs helt på hvor langgrunt vatnet er. Jo lengre kast, jo flere fisker sveiver du potensielt sett forbi. Hvis det er litt dybde på vatnet så kan du med fordel bruke 25 grams sildesluker, da de synker mye bedre enn 18 grammerne. Hvis du bruker ørretbomber så er det en fordel å kunne benytte seg av 25-30 gr for god kastelengde. En 18 gr sildesluk er egentlig ikke spesielt stor, og overhodet ikke noe probem å ta i på selv for småfisk. Måler du den feks opp mot de fleste wobblere fra 6 gr og opp så er wobbleren stort sett lengre. Om du bruker 18 eller 25 gr på sluken så har ikke den marginale størrelsesforskjellen stort å si for om fisken er stor nok til å ta i eller ikke, det er vekta som har mest betydning for hvilken dybde du fisker effektivt på. Jeg bruker stort sett 18 gr i grunne vann og 25 i djupe vann. Her ser du feks en liten spirevipp som har tatt i på en 25 gr sildesluk. En 25 gr sluk blir liten i kjeften på en storing. Fjellfiske kan med fordel sammenlignes mer med havfiske enn man skulle tro!
    1 poeng
  40. Jeg tenker det er greit - selv om jeg har sett ekstreme eksempler på barmarkskjøring med snøscooter i myrene her. Det er mer skremmende å tenke på hva alternativet vil bli i fremtiden- nemlig gjeting med ATV og MC - tidlig på vårparten. Det ligger vel i kortene at det kan bli en utvikling med mer barmark og kjøring. En ting som "irriterer" meg litt er at enkelte samer - eller såkalte talsmenn for urfolkenes rettigheter - er så fryktelig hårsåre når det gjelder kritikk eller betimelig spørsmålstillinger mhp hvordan samene behandler naturen. Her på forumet er det ikke noe problem, men i mange fora - spesielt i Naturvernforbundet - er det nesten umulig å stille spørsmålstegn med noe av den tilretteleggingen som blir gjort - spesielt motorferdsel i utmark er et ømt punkt.
    1 poeng
  41. Jeg bruker båe 4 delt og teleskop. Begge deler er praktisk men det er litt forskjell på de. En 4 delt i samme klasse kaster normslt litt bedre og er littt lettere pga mer overlapp mellom stangledd på teleskop. Men det kommer også an på tube. Der er som regel tube til teleskop en del lettere. Hatt en exage selv. Jeg fiske mye med bomber og det fine med den stanga var at jeg kunne pakke den ferdig rigget i tuben pga snelleplass. Går jeg tur i marka med liten sekk har jeg som regel med teleskop i tilfelle jeg vil fiske litt. Skal jeg på fisketur tar jeg den 4 delte da den kaster bedre. Men på noen turer blir begge med. Når det gjelder valg av vekt så bruker jeg som regel 5-15 og 7-20. Pleier fiske med 12-15gr sluker og 15-20gr bomber. et annet alternativ er en Dam teleskop med lawson tube. Pleier koste 800-900. Jeg har den stanga for tiden og synes den fungerer bra.
    1 poeng
  42. Tennstål til alt, og fyrstikker i bakhånd... Håper ingen kjøper det billigste tennstålet man finner på dealextreme (13kroner), prøver det å konkluderer med at tenstål er ubrukelig... Men vi har alle våre preferanser, jeg nekter å ha med meg lighter igjen...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.