Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. juni 2016 i alle områder

  1. Litt av et væromslag i Rørosregionen! Fra varmest i landet tirsdag ettermiddag til svinkalde 1 grad og snøbyger i går og i dag. Norge i et nøtteskall Gårsdagens tur ble til to turer. Den første rett fra hytta og opp til ei lita bu ved foten av Novola. Kjapt unnagjort på drøye 50 minutter t/r. I sol og sludd om hverandre. Deretter ble det en kveldstur til Midthøgda (Røros PF >100 m) fra Rugldalen. Stort sett skyet vær og mye vind gjorde det til en hustrig tur, men tar gjerne turen en gang til når sikten er bedre.
    8 poeng
  2. Ørret-persen er på 3,8kg! Tatt på 18g møresild i kobber og rødt i Pasvikelva 2013. Ellers bruker jeg mye Sølvkroken Spesiel og Meps spinnere.
    7 poeng
  3. Onsdagstur, og ikke alene. Det er så avgjort ikke hvert år at jeg tar turen innover mot Tomannsbu så tidlig i juni. Jeg hadde hørt rykter om lite snø og farbar sti. Og det stemte. Stien innover var stort sett snøfri, selv om jeg måtte gå rundt en og annen snøfonn. Og tråkke over et par. Kun en plass var det litt «problematisk». Rett før den første hytta oppe på sletta over Tveidebrekka, er det en liten kant. Her lå det en fonn over bekken. Jeg var litt usikker på om snøen ville tåle vekten - alle kiloene… Det gikk selvsagt godt. Det var tørt. Stien inn til Tomannsbu er ikke helt grei i regn. Det blir utrolig mye sorpe. Nå er det lagt ut lemmer enkelte plasser, men skal det bli en tur uten sorpe, så må det mye treverk til. Det var været som avgjorde dagens turmål. Det var meldt om sol og sommer. Det hadde ikke regnet på en god stund. Stien innover ville være tørr. Men ville det være andre på tur en onsdag tidlig i juni? Jeg var ikke alene. Inne på hytta var det ingen, men ikke lenge etter at jeg hadde lagt meg ned for en liten kvil, kom det et par på stien fra Støle. Det viste seg at de hadde ligget på hytta den natta, tatt turen mot Støle, men ombestemt seg etter en liten stund. De fortsatt mot Hunnedalen og ville avslutte turen der. Vi tok følge et lite stykke på veg mot parkeringsplassen. I bakkene ned mot Olabu, gikk jeg på nok et følge. Far og datter på ni. Og de var spesielt oppsatt på å se Tomannsbu. Som er oppkalt etter Per Thomsens hytte, som ble bygget for - nettopp - to. Det viste seg at den lille jenta var oldebarn til Per Thomsen. Og som derfor selvsagt ville se hytta som var oppkalt etter oldefarens – nå familiens hytte. Far og datter var fjellvante, og det så ikke ut som de ville få problemer innover i heia. Det var skikkelig kjekt å treffe folk med en slik tilknytning til en av STF’s hytter. Like etter traff jeg også en annen familie far, mor og to små unger. De hadde gått minst et par timer innover i heia. Det var ikke mulig å få til noen samtale. De forsto øyensynlig ikke noe av det jeg sa. På parkeringsplassen sto en russisk registrert bil. Jeg skulle gjerne ha vist hva de fikk ut av en tur innover i heia. Hva de synes om å gå slik i utmarka. Det får jeg nok ikke greie på. Nå var vi alle usedvanlig heldige med være. Sol og nesten ikke skyer. Det blåste litt. Noe som bare var en fordel. I søkkene, der det var nesten vindstille, svermet det med mygg. Ikke av den stikkende sorten, men i så store mengder at det var ubehagelig. Jeg spyttet ut noen eksemplarer. En dagstur til Tomannsbu er egentlig en 6 timers tur. Jeg har ikke hatt for mange langturer så langt i år, og var litt spent på hvordan det ville bli. Ned Tvedebrekka gikk greit, og jeg har vært adskillig trettere i beina etter en slik tur enn det jeg var denne gangen. Kan jeg ha et greit grunnlag for slike langturer? Les hele artikkelen
    6 poeng
  4. Desse posane i linken var jo gode greier til tørrmaten! Likevel synes eg vakuumpakkeren er genial. Eg pakkar alle middagsrestar med den, og hiv i fryseren. På vinterturar der vekt ikkje spelar ei rolle, typisk med pulk inntil ei veke, er det supert å grave fram desse frå frysaren, og ha med "heimelaga fjordland" på tur. Å slenge en pakke skikkeleg biff stroganoff i gryta og ha den dampende klar etter få minutt er supert!
    3 poeng
  5. Rop til fisken at silda ikke er sunnmøring, men romsdaling!
    3 poeng
  6. No problem. Lag det selv! 1. Kjøp en grillbakke i butikken (må være tett) 2. Pisk sammen x egg i en bolle. Vei blandingen. 3. Hell blandingen i grillbakken 4. Still stekeovnen på ca 40 grader. (Jeg bruker varmluft) 5. Sett inn bakken og fordel blandingen. Sett en sleiv i åpningen slik at fuktigheten kommer ut. 6. Etter noen timer, (et meget vidt begrep) begynner eggene å tørke. Jeg skyver forsiktig på blandingen med en stekespade etter behov. 7. Når blandingen er helt tørr, ta den ut. La den bli avkjølt. Test at den er tørr nok. Putt en bit i en zip plastpose. Kommer det konens på innsiden er blandingen fremdeles fuktig. Når du tar den ut av bakken er den i meget grov tilstand. 8. Jeg bruker en hurtigmixer for å få den i pulverform. 9. Deretter veier jeg pulveret, og legger det i plastposer. Vet du vekten, vet du også hvor mange tørkede egg du har i hver pose. 10. Gjør en test på hvor mye vann du må tilføre blandingen. Rundt regnet finner du hvor mye vann du må tilsette ved å se hvor mye lettere eggene har blitt. Ta en test i heimen før du drar av sted. Kykkeliky. Bilde 1. Jeg bruker bare mattørken til løk og gulrot. Denne setter jeg ut i garasjen fordi lukten av løk blir for sterk for inneklimaet. Egg, og bønner i tomat tørker jeg i stekeovnen på ca 40 grader. Bildet 2 viser eggene ferdig tørket Bilde nr 3 viser hvor effektivt det er med hensyn til vekt å tørke. Se hva 8 løk blir. Eggeproduktet har jeg knust grovt, men den har ingen jevn konsistens her. Men en omgang i hurtigmixeren gjør susen, og det blir til pulver. Bilde nr 4 viser hva som er i plastposene, og de er merket hvilken dager jeg skal spise de forskjellige. Blandingen løk og gulrot koker jeg ofte sammen med Bergens fiskesuppe. Ingen forbehandling. Etter 10 min koking er de deilige og sprø.
    3 poeng
  7. Jeg hadde en tendens til å gjøre det jeg også, og det endte alltid med at jeg etter en kilometer eller to måtte stoppe for å kle av meg noen plagg. Trikset er å bli vant til at man er litt kald i starten, evt kald og våt. Har man først gjort det noen ganger så vet man at man blir varm etter en stund
    2 poeng
  8. Det går an å ha mellomplagg som man bruker til marsj også. Fleece er lett og tørker fort. Det veier ikke mange ekstra grammene å ta med en tynn fleecejakke hvis man synes det blir for kaldt å gå i t-skjorte/skjorte og for varmt med skalljakke. Blir fleece gjennomvått er det bare å vri det opp så er det nesten tørt. Det er også lett å hurtigvaske ved å dyppe det i en elv eller noe sånt og vri opp. Selv går jeg ofte i skjorte som gir både solbeskyttelse og isolerer litt. Dersom det er varmt ruller jeg opp ermene og knepper opp fronten. Jeg har aldri funnet noen løsning på det å bli svett og våt på korsrygg. Det blir jeg uansett antrekk (eller ikke). Det er nok noe en bare må finne seg i på varme dager.
    2 poeng
  9. Må bare innrømme @a_aa at denne testen av fetteren har gått meg hus forbi !! For @Gittiamo så vil jeg takke for rådene. Det er jo slik at man alltid skal lytte til erfarne fjellfolk Jeg minnes tiden da det var populært med udempet vannseng. Den i kombinasjon med mengder av HB gjør SUSEN. Dette må jo bli oppfølgeren! Tenk tanken at man fyller plastikkposen med fjellvann (veldig nært leirplassen), og legger seg nedpå med en flaske vodka. Say no more...
    2 poeng
  10. Du er helt rå @Tom42 (eller er du tørket og godt hydrert?). Takk for at du tar deg tid til å legge ut detaljerte beskrivelser med bilder, ikke bare her men i mange sammenhenger, helt topp.
    2 poeng
  11. Blir dårlig med planlagte turer med et definert mål om dagen, så tusler rundt (les: henger etter) på hundelufteturer i Nes og tar bilder Verste er at selv om jeg har kjøpt meg turkamera så er det ofte mobilen som blir med likevel og kvaliteten blir så som så .. men men, bedre enn ingen bilder blir det nå. Var ute på et lite fotooppdrag her en kveld, og det var så flotte skyer! Holde disse unna en vanndam er nesten umulig.
    2 poeng
  12. Har besøkt min fineste varde hittil, på toppen Eldsfjell i Egersund kommune! Flott varde, men aner ikke hvem som har bygget den. Ikke er det sti opp til den heller, noe som jeg synes var superkult, for på en måte var den litt hemmelig Også er det sinnsykt mye myrull i år! Aldri lagt merke til så mye før i alle fall. Hadde med en hel gjeng på tur, og selvsagt galningen(hunden ikke meg!): På vei ned var vi innom en slags heller, der var det bygget "vegger" av stein, og en eldgammel ovn som var nesten rustet i stykker. Vet ikke om det er for gjetere eller fra krigen, men spennende det også Så er det noe som sier meg at jeg snart bør investere i et bra kamera...
    2 poeng
  13. Ny dag, ny topp Valget i dag falt på Kvernskardet ved Røros. Startet fra Skistuggu og fulgte lettgått og tydelig, men umerket sti til topps. Et lite stykke falt stien sammen med T-merket sti fra Røros til Narjordet.
    2 poeng
  14. Mest ute vår/sommer/høst og gjerne turer på 2-7 dager når anledningen byr seg. Svetter du så er det fordi kroppen er for varm og vil avkjøle seg. Sånn er det bare. Da får man kle av seg eller finne andre måter å kjøle seg ned på. Jeg går som regel i en kortermet, tynn ulltrøye a la devold breeze. Den varmer mer enn nok i plussgrader mens man går med tung sekk. Ull har en fordel med at det ikke lukter så ille sammenlignet med syntetiske materialer mens syntetiske materialer gjerne tørker fortere. Tynn ull synes jeg er et helt greit kompromiss her. Demper noe av lukta også. Slike tynne ulltrøyer tørker ganske fort på kropp. Dette er skjorta jeg basicly lever i den uka. Hiver på meg en skalljakke om det regner/blåser såpass at jeg fryser i bare skjorta. Skalljakka trekker lite fukt og kan nesten ristes tørr etter bruk så den kan bare bli våt uansett. I sekken har jeg ei ekstra ulltrøye. Den er gjerne langermet og kanskje også tykkere. Tiltenkt bruk er ved ro i camp når det er spesielt kaldt eller for f.eks. å få varmen i seg etter en dårlig planlagt tur ut i elva. Pakkes tørt og er mest for sikkerhets skyld egentlig. Brukes egentlig ikke så ofte så den dufter gjerne fortsatt milo når jeg kommer hjem. Mellomlag er pauseplagg! Ferdig! Aldri noe jeg bruker under marsj. Selv i 10 blå grader skal du ikke gå mange hundre meter før du svetter ihjel og mellomlaget er søkkvått. Får heller bare være litt kaldt de første fem minuttene. I camp passer jeg på at den ikke blir våt. Regner det så er det skalljakke, tarp eller telt som gjelder. Ikke å stå ute i regnet med en jakke som sakte blir gjennomvåt og ubrukelig. En av de mest vanlige feil for uvante fjellfolk er å kle seg slik at det er behagelig i pause og så begynne å gå (og gjerne klage på dårlig ventilasjon i skalljakker og slikt etterpå). Kle deg etter hvordan kroppen kommer til å ha det om en halvtime i stedet så sparer du deg for ekstremt mye ubehag på tur. Tørre sokker har jeg også med selvsagt. Det er egentlig nesten umulig å holde seg tørr på bena om man er ute over tid. Enten svetter du sokkene fuktige/våte eller så kommer vann inn fordi du tråkker rundt i vått underlag hele dagen. Tørt sokkeskift er derfor viktig. Her holder det strengt tatt med ett ekstra skift om man er minimalist. Ett tørt til camp/pause og ett sett til å gå i. Men da må man ha selvdisiplin nok til å holde seg til dette eller så er begge parene våte kanskje allerede første dagen. Når det er spesielt vått eller kaldt hender det jeg tar med et tredje skift for å helgardere for uhell og midlertidlig elendig vurderingsvne. Poenget er å tenke at "gå-klær" godt kan være våte og "pause-klær" alltid skal være tørre. Gjør ikke noe om klær er våte når du uansett skal svette mer i dem. Det er bare litt guffent de første minuttene til kroppen begynner å overopphetes igjen. Lukta får bare bli som den blir om man ikke vil ødelegge ryggen og resten av kroppen på å slepe rundt på flerfoldige kilo klesskift.
    2 poeng
  15. På kort sikt er vel problemet om posen holder når varmt vann blir helt oppi. På lengre sikt hva varmt vann i poser "ikke beregnet på varmebehandling" kan frigjøre av uønskede stoffer for kroppen vår.
    2 poeng
  16. Disse kanskje? "Create your Own MRE- freeze / store for hiking/camping" 13cm x20.5cm x7cm ebay.com/itm/13cm-x20-5cm-x7cm-5-x8-x2-75-STAND-UP-FOIL-POUCHES-BOILABLE-FREEZABLE-/ (har ikke prøvd disse selv!)
    1 poeng
  17. Velger dere Hardangervidda Vest så kan dere jo legge depot på DNT-hytter ikke langt fra vei, f.eks. på Middalsbu (selvbetjent, Oslo DNT) nord for Røldal og/eller Haukeliseter (Betjent, Stavanger TF) litt lenger øst. Kjører dere egen bil er jo dette greit. Kontakt DNT som eier hyttene eller Haukeliseter direkte og hør om dere kan få ha depot der til dere kommer innom. Kanskje også depot på Mogen innerst ved Møsvatn? Dere kan jo starte nord på Hardangervidda f.eks. fra Hjølmo i Eidfjord eller fra Tinnhølen/Trondsbu og vandre sørover på vestvidda via Hårteigen og Trolltunga og så vende nordover igjen fra Middalsbu/Haukeliseter.
    1 poeng
  18. Nei diverre, eg har fått mine. Men tenkte prøve meg på ej bestilling frå addnature.com eller anna nettbutikk som sel dei
    1 poeng
  19. Sopp og ingefærskiver. Epler.
    1 poeng
  20. Jeg har også noen favoritt spinnere og sluker som jeg tror fisker bedre enn andre, men jeg tror det er mye viktigere å prøve andre steder og vannlag istedet for å prøve 50 forskjellige sluker i samme dybde. Er det dødt i overflata og dødt i vanndybden du fisker i er det kanskje smart å prøve mot bunn..
    1 poeng
  21. 1 poeng
  22. Så ut som en fin tur Isak! Har du noen tips til bestemte områder i Fyresdal? Har hatt lyst til å reise dit flere ganger, men aldri tatt turen. Hørtes spennende ut med kilosørret ;-p
    1 poeng
  23. Snekrer sammen en guide om hvordan man skriver ut kart gjennom de fritt tilgjengelige WMS-tjenestene levert av statens kartverk. Skal i guiden vise hvordan man legger til rutenett med tall. Guiden havner i underforumet "Gjør det selv". Stay tuned!
    1 poeng
  24. Man skal ikke lukte fresh blomstereng etter en ukes tur. Jeg har hatt en ekstra ullundertrøye og gått i en frem til den har blitt ufyselig. Ull lukter ikke så fort. Verre med syntet. Truseinnlegg er faktisk kjekt å ha med på tur. Tar mindre plass enn truser. Men for en uke så kanskje tre truser? Og en liten pakke våtservietter. Og så vasker man seg så ofte man kan. Nakenbading i bekker og vann er fult lovlig og oppfriskende. Jeg har tidligere brukt en tykk flanellskjorte som mellomlag. Evnt en ullgenser. Det lukter mindre enn fleece.
    1 poeng
  25. Værvarselet fra Yr kan vel ikke ta feil? Meldt sol med litt småskyer inn i mellom... Overnatting på toppen av Torghatten er målet for turen. Så snart jobb og barnehage/skole er ferdig denne fredagen - setter vi kursen mot Torget og oppstigningen. Jeg kjenner dette fjellet som min egen bukselomme - og denne gangen går vi en litt annen trase enn vanlig, for å skape litt variasjon. Vi går rett opp fra vest inntil vi treffer på stien som går langs med lysmastene opp. Jeg har pakket en brutal tung sekk til meg selv - uten omsyn til vekt. 4 soveposer, 4 liggeunderlag, 1 ekstra sovepose, 1 tarp, 4 manns telt, 1 liter saft, 2 bokser pils, 1 fl rødvin (fredagsvin het den og på plastikk) 3 liter vann, alt av kokeutstyr og middag - frokost og også en del brødmat i tilfelle, 2 brennere og 2 gassbokser, kaffekjel - blant mye annet. Jeg tar teltet i bunnen av sekken - enkelt å få tak i først når vi kommer frem. Lill tar en 5 litersdunk med vann samt klær og noe annet stæsj. Ungene har bare med en sekk som de deler på - med kosedyrene sine i samt noe småtteri. 264 meter klyving opp med tung vekt på ryggen burde gå bra. Jeg og ungene på 6 og 7 er kjappest opp mot aksla. Jeg klarer ikke å ta det med ro mens vi går oppover - det er mer slitsomt å stå og vente på de andre enn bare å gå opp uten å stoppe. Lill er ute av trening og gikk langt bak hele veien opp. Det er en stadig krangling om hvem som skal gå først mellom ungene - altså det motsatte av det mange andre sliter med tror jeg. Vi blir enige om at den som bærer sekken skal gå først. Det regner ganske mye når vi går opp her - vi hadde optimistisk nok ikke tatt regntrekk på noen av sekkene, men det går heldigvis bra for den korte oppstigningen. Hurtigruten passerer - og det er egentlig et ganske kult motiv med den regnbuen - men vi fikk ikke opp kameraet tidsnok til å få tatt noe bra bilde.. Vi har vært oppe på toppen av dette fjellet noen ganger vi nå, men jeg anbefaler ikke turen opp "langs kjettingene" som er strekt opp - for unger som ikke er vante med å gå/klyve i fjellet. Vi har hatt noen turer opp her og som nevnt er problemet heller krangling om hvem som skal gå først. Jeg tar ingen bilder opp her - har nok med å klare meg selv - og jeg og Kasper kommer opp til toppunktet først. Det kommer samtidig et ungt svensk par som sier at vi definitivt har valgt oss en fin teltplass! Sekken slengt i fra seg i gresset - det kommer en ganske kraftig regnbyge akkurat når vi kommer opp, men det går veldig fort å få opp teltet. Vi klarer akkurat å få opp ytterteltet før jentene kommer. Begynner å få trening og ungene er virkelig hjelpsomme med å komme i ordning. Teltet ved varden - vi er grunneiere selv her. De klarer fint å blåse opp liggeunderlagene selv nå - med Exped bag'en. Det er tydelig at ungene er slitne for den ene morsomheten etter den andre kommer - blant annet sier de at om noen kommer for å grave seg ned til Kina fra teltplassen vår vil få seg en overraskelse når bare kommer ned i Torghatthullet! Vi lager oss en luksuriøs middag - derfor vi har med såpass mye vann - det blir tidlig stille i teltet. Det er ungenes natt nummer 6 i telt i år mener jeg. Det regner ganske godt om natta - men med enkelte glimt av sol - som er ganske typisk for årstiden. Ungene fyller ut toppturboka dagen etterpå - altså i dag Lørdag.. Mens jeg pakker inn saker og ting inni teltet - herjer ungene med såpebobler. Når jeg selv var "liten" gikk vi ofte ut på kantene av dette fjellet - som er svært loddrett. Jeg tror at jeg den gangen ble kurert for å gjøre det igjen. Derfor har jeg nedsatt forbud mot løping når vi er på denne toppen - og de må holde seg i nærheten av teltet. jeg bruker aldri å ta de med ut mot stupene. Jeg velger å gå en rute ned som er litt mindre ambisiøs enn den kjettingruta, men det innebærer allikevel ganske heftig klyving - og 2 steder må vi helt av med sekkene og lange de til hverandre nedover. Det finnes ikke antydning til høydeskrekk hos noen av dem - selv om stien mange ganger går rett ved bratte stup - så har det ingen betydning. Vi kommer helskinnet ned også denne gangen - og nå har vi gjort det. Men vi gjør det ikke en gang til akkurat her!
    1 poeng
  26. Finfin telttur med hele gjengen i helga! Ørret ble det også
    1 poeng
  27. Første tur til fots opp på Novola. Kun noen få snøfonner som ligger igjen nå
    1 poeng
  28. Søppeltur i dag, til Haugesunds bortgjemte badeoase, Asalvika.
    1 poeng
  29. Overnatting under open himmel, take 2 Turen gjekk til Nivane i Ørsta i lag med ei venninne. Klok av skade frå fyrste under-open-himmel-tur i år så hadde eg overlatt ansvaret for kjøkken til henne, OG handla inn fancy-smæncy augebind (beste 50 kr eg har brukt på lenge!). Lite visste eg at problema skulle kome frå ein annan kant denne gong. Etter å ha lagt meg til for kvelden merka eg nemleg at eg etterkvart låg på bakkenivå. Det er ein vesentleg skilnad på dei 7 cm underlag synmaten gir når den funkar, og dei 7 cm som manglar når den IKKJE gjer det. Lite søvn på utenatt nummer 2 og, med andre ord. Med unntak av sterkt skrantande nattesøvn var det ein flott tur! Høg trivselsfaktor med mat, snacks og øl og god stemning. For ikkje å snakke om enorme mengder kaffi i solsteiken. Og møte med eit rypepar påsjekker'n og flott solnedgong. Så får det berre vere at ein er sånn omtrent 7 timar i minus på søvn og har fått tidenes raudfarge i sola.
    1 poeng
  30. Nydelig tur til Rensjøen (Holtålen) i dag. Fortsatt is på deler av vannet som ligger på under 800 moh.
    1 poeng
  31. Er på hytta på Tonsåsen i helga og i dag gikk turen til Bangsbergatn. Andre verdenskrig er et tema vi stadig prater om på tur, ungene syns det er spennende å høre om og nettopp her var det store kamper i april 1940. Flott dag i fantastisk vær, det ble 1 mil og 300 høydemeter og mye fint terreng.
    1 poeng
  32. Tilbake etter et døgn ved Vigdarvatnet i Sveio sammen med kjekk ungdom!
    1 poeng
  33. Første turen gikk til treningssenteret for styrketrening. Deretter bil til hytta og videre til Storwartz hvor Kvitsteinshøgda var målet. Deilig ettermiddagstur med historisk sus.
    1 poeng
  34. Nå var det så lenge siden jeg hadde gått en tur i nytt terreng at jeg bare måtte ta en tur. Hva med Skurvedalen? Denne dalen er planlagt innlemmet i et kraftutbyggingsprosjekt og i dag var olje og energidepartementet på befaring sammen med representanter fra Turistforeningen og Naturvernforbundet. I følge info fra Stavanger Turistforening skal dalen være lett tilgjengelig fra sjøen, men i dag tenkte jeg at jeg ville se om jeg fant en annen vei. De som var på befaring fløy sikkert inn med helikopter, og hvis disse politikerne er så lite fjellvante at de ikke kan gå så kan det godt tenkes at de ikke har evne til å forstå det de ser heller. Men jeg ville også inn og se på Skurvedalen og i dag formiddag så salet jeg opp og stilte meg i kø for å ta fergen over til Tau. Turen over gikk i henhold til ruta, men et stykke inne på veien oppdaget jeg at jeg trengte mer diesel. Det er langt mellom pumpene inne på Strandalandet så det ble å gjøre vendereis tilbake til Tau for å tanke. Med full tank bar det så av sted mot Songesand. Veien over til Songesand er nyere enn kartet mitt, Lyngsvatnet 1313 III, og derfor var det ikke så lett å finne ut hvor det var lurest å starte spaserturen. Jeg endte til slutt opp inne på Hatleskog hvor jeg ble sittende å studere kartet for å finne en lur rute opp på fjellet. Det er merket et par stier nordover fra Hatleskog men det er sikkert de bratteste stiene som finnes før du må bruke klatreutstyr, og jeg hadde ingen planer om å prøve meg på disse. Mens jeg satt der dukket det opp en annen bil med et godt voksent ektepar. De var ute i samme ærend som meg, men skulle ikke gå i dag, bare planlegge en senere tur. Det ble litt frem og tilbake og siden klokka nå var langt på dag så ble jeg rådet til å ta en tur inn til Sundmork. En støl som lå ca. 2 timers gange inn fra veien litt lenger nord. Dette skulle visst være en fin tur. Dette hørtes ut som et bra forslag og etter å ha utvekslet litt kartinformasjon, de hadde nyere kart enn meg, så snøret jeg på meg støvlene og trasket innover. Terrenget var relativt lett å gå og det vekslet mellom høyfjellsterreng og ung bjørkeskog. Faktisk et ganske fint sted å gå tur på en tirsdag. Vel inne på Sundmork ble det litt mat og etterpå kom fiskestanga frem. Jeg fisket både i Sundmorkvatnet og i Rundatjønna. Det var en del småfisk, men ikke noe å ta med hjem. Det var kanskje litt tidlig for de største fiskene enda. Det ble retur i samme sporet som jeg gikk inn, og da jeg kom tilbake til bilen viste klokka at jeg faktisk hadde vert ute i 5.5 timer. Vel gjemme kunne kona fortelle at det var merket sti fra Songesand og opp Skurvedalen via Bakken. Hvorfor tenkte ikke jeg på det? Jeg har jo gått hele Nordsiden av Lysefjorden to ganger og begge gangene har jeg overnattet på Bakken gård. Ja ja, da får det bli en ny tur en annen gang det er fint vær. Ung bjørkeskog - Og noe høyfjellsterreng. Sundmork. Er det noen som forstår hva som er så skremmende med rennende vann at det på død og liv må samles i et rør? Jeg trodde det bare var beveren som ikke tålte denne lyden. De som er like gamle som meg husker sikkert en sang som heter "Bare en blåveis" som ble sunget av gruppen Barock og hvor det nevnes en del enkle ting som er grunn god nok til å holde fred. Jeg er kanskje en enkel sjel, men jeg synes faktisk at både fioler og andre små ubetydelige ting som finnes i disse heiene er grunn nok til å la disse områdene få lov til å ligge uberørt. Men det er tydelig at tilbedelsen av Mammon nok er for sterk blant våre makthavere til at dette vil la seg gjøre. En mann skal en gang ha sagt: "Forlat dem for de vet ikke hva de gjør", Jeg sier "FORLAT DEM IKKE, DE VET HVA DE GJØR." Og nå får jernhesten overta. Og sannelig var ikke også fergemannen på plass helt etter planen.
    1 poeng
  35. Mye småturer om dagen, så her kommer en liten samlepost. fremdeles hjemme i pappaperm herlig tid å være hjemme! Forsøkte å komme meg til et lite vann i nærheten som jeg utrolig nok aldri har vært ved. Navnet er Styggvann og det ligger litt ufremkommelig til. Med bæremeis la vi ut fra Losby, vandra grei sti, men etter en stund syns jeg det hadde vært litt for mange høydemetre. Sjekka Gps og var i ferd med å bestige kollen ved siden av. Minsten var trøtt og sulten, så vi ga opp vannet og tok matpakke og retur heller. Fin tur, til tross for bom Samme kveld ble det vandring og fisking med en kompis, uten unger. Maikveldene er herlige, lange og lyse! Resultatet ble en finfin 500g ørret, her tror jeg dog det går større saker, så hit skal jeg tilbake. I dag ble det trilling til et lokalt lite tjern, Knuttjern, grei tur i stekende varme. Matpakke og kaffe og en herlig dag. Er så deilig å ha sånne plasser i gangavstand hjemmefra
    1 poeng
  36. Vil si at det der snarere er et eksempel på å treffe bett / ikke treffe bett. Hvilken sluk som var i bruk under bettperioden var antakelig vis underordnet (så lenge du klarer å kaste ut til der fisken står da vel og merke).
    1 poeng
  37. Nok en fridag i panservær. Herlig siden helgen regnet bort. Forsøk nr 2 på Gråberga (høyeste topp er 867 moh) ble kronet med suksess. Ingen leggmuskel som kødda det til denne gangen. Lunchen ble inntatt ved Skåkåstjønna på Rørosvidda. Innimellom skulle jeg virkelig ønske at man ikke trengte å jobbe, men bare kunne bli i fjellet så lenge man orket.
    1 poeng
  38. En fin helg inne ved hytta. Mange turer både til fots - på sykkel og med båt - og telttur av den enkle sorten for å komme oss ut. Teltplass ved Antons Plass - som er fantastisk flott teltplass og fiskeplass (og også bobilplass noe som en del utenlandske turister har fått med seg) nede ved samme vannet som vi har hytta ved. Det minker på sneen i Simskardet - Børgefjell Her ved den ene av to broer ved sommerparkeringen. Elva er ganske stor. Det er ikke farlig å få dene jenta med på tur - hun vil gå! Helt til vi kommer til en av disse strie bekkene som er sånn passe til at vi ikke gidder å gå over dem.. Rotrening. Starter med tau i gummibåten, men etter ikke så lang tid ror hun selv. Jeg glemte å gi henne et sitteunderlag - så det ble ganske så kaldt en viss plass - isen har akkurat gått Avslutter helgen med at vi fikk en ørret på 845 gram - rekord for året og artig for ungene å være med på å dra den opp.
    1 poeng
  39. Sjekket kjøp av 30 poser til 18$. Det ble nesten 50$ i frakt. Det er for heftig så jeg får prøve å sende dem en mail og se om det går an å sende billigere, som sporet brev eller noe. Hvor mange ville du hatt evnt? Fant en dansk leverandør også som selger minimum 100. Her blir kost på 3,50 til 3,80 per pose. Skal sjekke frakt her.
    1 poeng
  40. Vel, på meg ble det 7-fjellstur i dag, i nydelig turvær, som BT dokumenterer: http://www.bt.no/100Sport/sprek/7-fjellsturen---Det-er-helt-fantastisk-a-ga-i-dag-755915_1.snd 8,5 timer er vel sånn midt på treet tidsmessig for ruten (tilsvarer i overkant av 4 km/t), men jeg er happy med å ha fullført - og fikk enda en T-skjorte (ingen kopper her) ved målgang Regner med å være litt støl noen dager fremover... Edit: Ingen bilder fra meg (knipset ett eneste dårlig bilde med mobilen) men den beste naturopplevelsen på turen gikk faktisk ikke an å ta bilde av. Jeg startet ved Nutec i Gravdal samtidig med soloppgangen like før kl 04:30, og på de 45 minuttene opp til toppen av Lyderhorn gikk morgenrøden over til morgensol i et aldri så lite crescendo av lyd - minst en gjøk, mange orrhaner (noen tett inntil stien) og en hærskare av vårkåte småfugl. En skikkelig trivelg start! På toppen av Nygårdslien var det for såvidt et fotoøyeblikk, men det gikk såpass fort at jeg ikke rakk noe knipsing - en hjort krysset stien 30-40 meter unna meg og damen som gikk foran meg. Vi ble stående å se på den brøyte seg gjennom krattet og forsvant, og var skjønt enige om at det hadde sine fordeler å være blant de få som startet på turen tidlig - da kunne man få øyeblikk som "folketogene" etter oss ikke ville oppleve
    1 poeng
  41. Har delvis gått i fotsporene til @Anders Eriksen @SRM i går. Flensmarka! Fantastisk vær og avspasering fra kontorjobb = tur. Endelig ble det Flensmarka på meg også. Bare en dagstur, men bedre enn ingenting. Ikke en sjel å se eller høre. Kun meg og småfuglene. Dessverre ingen storfugl. All snø er borte (i lavereliggende områder) more or less, men stedvis særdeles vått og vårstore bekker.
    1 poeng
  42. 17 grader på fjellet idag. Ingen tvil at man skulle ut Møysalen. Ligger 23 km unna i luftlinje fra fotosted Lille Lødingen.
    1 poeng
  43. Vart ei natt under open himmel på meg sidan vêret er så bra. Sein start, liten gåtur opp til forbi Dinglavatnet til fyrste og beste soveplass. Kjapp kveldsmat for å teste ut ny brennar som enda i at eg øydela heile greia. Typisk! Tusla meg heim i 5-tida då det vart for lyst til å bedrive noko meir soving. Trur det blir fleire netter under open himmel framover, men då med sånn fæncy-smæncy augebind for å få det mørkt.
    1 poeng
  44. Snart blir du hekta på utesoving @awesomevicc I dag lufta jeg endelig sykkelen igjen etter år med pause. Og jeg vet så inderlig godt hva gutta i bleiebukser og spandex tenker når de sykler forbi meg "har du hørt om Carbon eller?" Og en typisk kommentar jeg får fra de kule gutta "joa fin den sykkelen der, men min veier bare 437,34 gram" "du kan få mer presist gir enn det der altså" osv osv. Men jeg er råfornøyd med min sykkel jeg. Og jeg storkoser meg, til tross for at bare tre gir funker sånn passe greit og bakbremsen spratt veggimellom i første bratte nedoverbakke. Null problem. Jeg fikser og sykler smilende videre med min lille elefant på to hjul. Og selv om det ikke går fort så går det. Cluet er bare å nyte det fine været og skru opp musikken når knirkelyder fra sykkelen blir for intens. Så jeg brukte en time og tre kvarter på 2.5 mil. Men det var nesten to timer med mys
    1 poeng
  45. Ble en weekendtur til Sveits på besøk hos en kompis i helga. Ikke bare ble det litt utforsking av både Zurich, Bern og Paris, men vi tok turen inn i alpene og gikk opp en enkel 2000-metring med flott utsikt mot Alpene. Bodde i den idylliske byen Baden utenfor Zurich. På tur opp mot Brienzer Rotborn (2351m) fra togstasjonen på 1300m. Utsikt over Brienzersee og Alpene. Panorama fra toppen 4000-metringer i Alpene Returen ble lagt via Paris hvor vi fikk 5 timer inne i byen. Desverre var det ett voldsomt regnvær der, så det ble til at jeg entret siste fly med gjennomvåt bukse og sko! Bildet er tatt under Eiffeltårnet.
    1 poeng
  46. Har vandra elvelangs i Kongsvinger et par kvelder, og nå begynner det å bli mye vann. Måtte legge om turen i dag gitt, for å slippe å vade ..
    1 poeng
  47. Alt går ned på høykant når man er sulten, men når det gjelder minner har Real monopol på de dårlige med sin lapkausolje-i-ganen-dagen-etterpå og oppvasksvamp-chili. Fuizion starter med navnene og stiger videre. Rop "Kung Po Chicken" utover fjellet og formen er på topp før vannet har kokt
    1 poeng
  48. Helt rått ! Send en melding før neste tur a !
    1 poeng
  49. Wow! For en fantastisk tur dere har hatt! Utrolig flotte bilder, som alltid Er det lov å spørre hvor mye en slik tur kommer på? (Prismessig) Svar gjerne på pm
    1 poeng
  50. Fett og olje skal som regel inni snella... Tommelfingeregel: Fett på tannhjul, olje på hjullager og få for guds skyld hverken olje, fett eller noe som helst, inkludert såpe på bremsedelene... Her har du en ganske grundig video som tegner og forklarer. Men siden snella di er bare året gammel, ville jeg personlig bare skylt den rein og tørket av den om du ikke har brukt den i saltvann...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.