Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. mai 2016 i alle områder

  1. Om utstyrsjaget har nådd meg?. Nei og atter nei, det meste av mitt utstyr er snart verneverdig. Det er ikke lenge før Vestfold museum melder sin interesse for min slitte og lappede Fjallraven turdress. Og sekken jeg hadde før denne var en Norrøna Beito 2000 fra 1976. Og min Akto er fra 20905. Men skal jeg være helt ærlig så var det i ferd med å overmanne meg, også det i 1976. Da tjenestegjorde jeg på Andøya, og en kveld før fly fra 333 skv skulle på øvingstokt til USA satt en kamerat fra skadronen og jeg med den katalogen foran oss, og der falt jeg bla annet for en hel dundress. Og slik holdt vi på, inntil min kloke kone slo kaldt vann i blodet da hun spurte: "Jeg trodde hensikten med friluftslivet var å mestre med det utstyret du har" ? Det ble ingen dundress, ikke den heller. Men, alderen begynner å melde sin ankomst, derfor slengte jeg ut en føler. I fjor snudde jeg meg da jeg gikk fra vann 1307 og tok farvel - det var siste turen. Men nå er jeg i gang med høstens tur - til - 1307. Og kjenner jeg meg rett blir det nok også i år å slenge karrimoren på ryggen og slite meg opp stigningen fra Synken, og etter et par tre timer vakle inn til Holken.
    5 poeng
  2. Riktignok ikke i dag, men helgen i det minste. En øks i leggen og vanskelige forhold for å bære den skadede på båre resulterte i ambulansehelikopter. Alt gikk heldigvis bra!
    4 poeng
  3. Hekta på grønn blåbærlyng og lukten av furu! Tur til Skopollen, en fin rundtur med litt utsikt iblandt Hadde med husets galning og tror vi var veldig nærme en elg. Så veldig ferske spor og hunden luktet den(og ville snu for å gå hjem, ingen elghund der altså), men så ingen.
    4 poeng
  4. Tidenes turkompis heter Garm, og er en blanding mellom Alaskan Husky og Øst-Sibirsk Laika. Her henholdsvis i Jotunheimen, på Gråsida, og ved Veiwpoint Snøhetta, alle bilder fra våren 2016.
    4 poeng
  5. Har vandra elvelangs i Kongsvinger et par kvelder, og nå begynner det å bli mye vann. Måtte legge om turen i dag gitt, for å slippe å vade ..
    3 poeng
  6. Det er jeg ikke helt enig i, det genereres mer slitasje fra syklister enn gående normalt sett. Det kreves langt flere gående til for å generere tilsvarende slitasje på stier og myrer som syklister. Dermed gode grunner for fortsatt restriksjoner mot syklisme i verneområder.
    2 poeng
  7. Whippet Julian (snart fire år) er alltid med på tur
    2 poeng
  8. Jeg hadde nok kjøpt en slik, brukt den opp, og fylt på saft fra vanlig flaske. Literprisen er jo skyhøy også er det jo samme safta som i de store flaskene
    2 poeng
  9. Det pleier også og samles noen hundre traner hver vår på elvedeltaet ved Ringebu i Gudbrandsdalen.
    2 poeng
  10. Personlig så har jeg gått bort fra å bruke skalljakker med membran, og bruker nå stort sett softshelljakker som jeg impregnerer. Synes det fungerer bedre, og de softshelljakkene jeg har er mye sterkere, og billigere enn hardshell. Men skalljakke med membran tåler utvilsomt mer regnvær, men hvis det regner så trer jeg bare en tynn regnjakke over. At du ikke kan prøve i lokalbutikk er vel egentlig ikke noe problem. Det er mange nettbutikker som tilbyr gratis frakt og retur hvis du bestiller produkter over en viss sum. En av disse butikkene er Outnorth som selger Theta AR til 3749kr frem til klokka 24 i dag. Det må kunne sies å være en helt okkei pris. Hvis den ikke tilfredsstiller forventningene så er det bare å sende den tilbake i samme eska da det følger ferdig returseddel med forsendelsen.
    2 poeng
  11. Har testet noe høykonsentrert saft jeg fant på butikken her om dagen. En slik skal gi 6 liter ferdig saft. I størrelse er de små, ca 7cm høye og veier 65gr. Lokket på de sitter godt og det skal ikke bli noe søl så lenge den ikke kommer veldig i klem i sekken. Fant noe tilsvarende fra annen fabrikat i fjor men det var ikke så veldig godt. Disse synes jeg smaker bra med en liten fordel til Appelsin/Mango. Så disse blir klart i finne i tursekkene utover sommeren.
    1 poeng
  12. Jeg må ha meg en ny sovepose da min trofaste Ajungilak dunpose som jeg arvet av fattern, dessverre har blitt ødelagt og kassert. Jeg har ikke forstand på disse moderne posene. Jeg ser jo at de har flere smarte løsninger som min gamle pose manglet, blant annet glidelås. Men jeg vet ikke hvilken jeg trenger. Det er ikke så ofte jeg sover i sovepose, men planlegger en del bruk nå i vinter til noen lengre alpine turer. Ellers vil den stort sett bli brukt som teppe på sommeren. Kravene er relativt lett vekt og pakkbarhet. Derfor blir det dun. Den må kunne brukes ned til ca 20 minus. Prisen må være billigst mulig. Ellers så vil jeg på de kaldeste turene alltid ha med meg to isolerende jakker (vanligvis en tykk dunis, og en tynnere syntetisk), i tillegg til isolerende skjørt. Blir det riktig kaldt kan jeg supplere med dette i posen. Jeg har i dag et liggeunderlag med R-verdi på 6, men blir etter hvert å kjøpe et lettere med R-verdi på 3,3. I tillegg fryser jeg ikke så lett, annet enn på beina. Har sett på poser fra Cumulus og Roberts. Nærmere bestemt Cumulus Teneqa 700 og Roberts Voyager 600 eller 700. Tror dere disse blir varme nok, eller burde jeg gå for andre poser? Cumulus frister mest da prisen virker uslåelig.
    1 poeng
  13. Jeg har variert litt mellom 3-14g og 7-21g stenger de siste sesongene på Hardangervidda, riktignok ikke teleskopstenger, men 3-delte og 5-delte stenger. Jeg har nå endt opp med at 3-14g holder for meg. Med denne kan jeg kaste med sluker opp til 16-18g, og de gir en helt annen følelse å kjøre fisk på. Stor fisk vil heller ikke være noe problem på ei slik stang.
    1 poeng
  14. Har brukt en 2mm finerplate som jeg har limt på skumliggunderlag på ene siden med tech 7, og borret hull i 2 hjørner som jeg har festet et stramt nylontau på tykkelse med bardun til telt. Så kan jeg henge det utenpå sekken så jeg kan bruke til sitteunderlag før man kommer fram å har pause. Jeg bruker det til skjærefjøl, for å ha Primusen på. Har blitt brukt på isfiske inni jervenduken for å sitte i ullsokkene uten sko:) bruker et tykt liggeunderlag( ca 5cm) er også supert å ha under knærne når man forbereder mat og det er vått ute
    1 poeng
  15. Må legge til at jeg liker det nye lukkesystemet veldig godt. Med skrulokk kan man risikere lekkasje om man glemmer å skru til skikkelig. Det gjør man ikke med denne. Og posen er også mye flatere med denne lukkingen. Jeg var litt meh når jeg så den i butikken. Den var ikke som forventet. Men etter bruk ble jeg veldig glad i den.
    1 poeng
  16. Hva med Ice tea?
    1 poeng
  17. Troligen inte. Jag har en Helium 55a och skulle inte gå med den så tungt lastad. Jag hade hellre sett på en Crux AK70 om jag skulle byta och ha något i ca 65-liters klassen med ca 20 kilo i. Bergans Helium 55 är relativt liten för att vara en 55 liters säck. Ett lågprisalternativ kan vara att svänga in på skandinavisk i Hemsedal och köpa en Love-säck i lämplig storlek. Dom brukar ha demo-ex och sådant billigt där.
    1 poeng
  18. Ugleseeing av sykling og syklister er snobbisme.
    1 poeng
  19. Ingen erfaring dessverre, men skjærebrett smøres gjerne inn med mineralolje. Dette er helt ufarlig å få i seg, og det harskner ikke.
    1 poeng
  20. Søndagstur i regnvær. Våt til skinnet – en oppsummering av dagens tur. Ellers ble det selvsagt også i dag et spørsmål om hvor turen skulle gå. Jeg måtte i hvert fall ta hensyn til minst tre ting: 1 Gamle mødre må besøkes 2 Det blir antakelig langtur på tirsdag. 3 Sist men så avgjort ikke minst – det var meldt regn hele dagen. Og værmeldingen fikk rett – det pisseregnet hele turen. Vann i bøtter og spann. Det er ikke kjekt å dra på tur i dårlig vær. Dørstokkmila blir både høy og lang. Det kjent blir ofte det enkleste. Og hva er mer enkelt enn en tur rundt Dale – Bynarka – Lifjell? Og hva er mer kjent? At det likevel ble feil, er en annen sak. Eieneren inneholder litervis med vann i regnvær, og deler velvillig ut til passerende turgåere. Planleggingen denne gang gikk ut på hva jeg skulle ha på av klær. Med regn, pleier jeg å ha noe under Gore-tex buksa, men ville det bli for varmt, og var det strengt tatt nødvendig for en 2-3 timers tur. Jeg valgte å ta lang ullbluse + en svært tynn fleece og jakke på overkroppen. Alt for varmt. I første bakken gikk fleecen av. Selv om det ble litt kaldt over toppen, så var det bedre å gå uten fleece. Og når ble jeg vår – til skinnet? Etter bare en halvtime. Skog, kratt og regn er noe herk. Jeg burde ha valgt en tur oppe på Høgjæren i åpent landskap…. Skal jeg nevne noe positivt, må det være at skoen, velbrukte ALFA Walk King, holdt sånn noenlunde tett. Ellers var det vått – og ubehagelig. Alt blir en vane, selv regn og våte klær. Det kunne godt ha holdt opp å regne, bare en liten stund. Det gjorde det ikke. Regn fra jeg startet til jeg igjen sto ved bilen. Jeg pleier ikke å ta denne turen på sommeren. Da er det så mange andre turer som frister mer. Men, som sagt i regnvær og med gode grunner for å gjøre søndagsturen kort… Det var en ny opplevelse å se terrenget i «sommerklær». Grønt og fint, med hvitveis, skogsfiol og blåbærblomster, med fuglesang og grønt gras. Det var selvsagt løv på trærne, men det stengte jo for utsikten store deler av turen. Det var selvsagt ingen andre ute og gikk denne søndagen. Ikke en kjeft. I hvert fall ikke før jeg traff to jenter helt nede ved Dalevann. Da var jeg omtrent ferdig med rundturen. Ikke nok med det, litt lengre nede i bakken mot Dale, traff jeg en enslig jente. Dette var dagen da jentene var på tur…. Til alle som ønsker en tur i ensomhet, gå rundt Lifjellet i regnvær. Selv midt på vinteren, med både snø og is i stien, treffer jeg oftest mer folk. Været var da ikke så ille. Jeg var jo bare gjennombløt – store deler av tiden. Innderst er vi jo alle vanntette? Selv med mange gode grunner for en kort tur med lite transport, føltes søndagens tur feil, kan det være at jeg etter hvert setter for stort pris på et behagelig liv?
    1 poeng
  21. 1 poeng
  22. Var antagelig Gråhegre om den kunne forveksles med Trane. Tranen hekker på myr på bakkenivå
    1 poeng
  23. "Alt vær har sin sjarm". En rundtur rundt Lifjell kan være en fin tur i finværet, men jeg er enig i at det ikke er like trivelig i sånn vær som det var på søndag. Jeg kom meg ikke lenger enn en runde rundt store Stokkavann, men jeg var også ganske våt fra skalljakken og ned. Var innom og kjøpte kaffe på roklubben. De skal forresten arrangere norgescup i roing førstkommende lørdag og søndag på Stokkavannet. Det kan bli spennende. Det er ikke så ofte at det skjer noe her. Det nærmeste vi kommer konkurranser i dette området er vel noen rekrutter fra Madlaleiren, KNM Harald Hårfagre, med nummer på på brystet som puster og peser seg rundt vannet.
    1 poeng
  24. What, finnes ikke XL-1 lenger? Det var jo en klassiker.
    1 poeng
  25. Nei det er nok ikke samme safta selv om smakene kan være like de på vanlig flaske. Vanlig Funlight har et blandingsforhold på 1 til 9. Disse små har et forhold på 1 til 100 i følge produsent. Hvis jeg regner på det så er det da 48 ml som skal gi 6000ml ferdig drikk. Det blir 1 til 125. Altså er denne saften på de små mye mer konsentrert enn de vanlige flaskene.
    1 poeng
  26. Fordi jeg har gått når folk sover. Ikke alle som satt pris på å bli løpt mot og forbi av en kalv i 100km/t...
    1 poeng
  27. Alt jeg IKKE kjøpte under åpningen av den nye XXL-butikken i Harstad! Kunne fort blitt et stygt hull i lommeboka om jeg hadde hatt bedre tid mellom reolene den dagen. Alt jeg derimot faktisk kjøpte, skal vi ikke snakke så høyt om...
    1 poeng
  28. Bergans sin nye Helium veier nøyaktig 1kg, tar 55 liter og oppgitt komfortvekt opp til 17kg i følge dem selv. Og så har den noe du kommer til å elske: du kan åpne hele fronten.
    1 poeng
  29. Traner er flotte fugler, er nok min favorittfugl! (Og jeg liker å fotografere fugler) Får du mulighet en gang ta turen til Hornborgasjön ved Falkjöping i Sverige rundt påsketider. 1000-vis av traner som samles der når de trekker nordover. Helt utrolig syn!
    1 poeng
  30. Lite ante jeg da jeg startet tråden, at den skulle vekke slikt engasjement! Heldigvis har debatten gått i sømmelige former, vi har unngått både pisspreik og drittslenging.
    1 poeng
  31. Bare en natt i Warmpeace 600 så langt men førsteinntrykket er: - Den opplevdes langt varmere enn oppgitt. Hadde heldigvis et middelmådig isolerende underlag (Exped Synmat 7 UL) som tilbydde litt avkjøling men måtte fortsatt lufte selv om temperaturen lå ned mot nedre temperaturgrense for soveposen. T-comfort oppgis til -3 grader men jeg tror nok det reelt ligger nærmere -10 grader. I alle fall for en ny pose. Forhåpentligvis og antageligvis vil duna bli mindre spenstige etterhvert så den isolerer litt mindre. Mitt tiltenkte bruksområde for posen er nemlig 0 grader og oppover. Jeg ser for meg at den kommer til å brukes mye som dyne i sommer. - Romslighet vil jeg påstå er nær identisk med de 3-sesongposene fra helsport jeg er vant med fra de siste årene. Ønsker du mer romslighet finnes det også et expander-panel som øker romsligheten en hel del. Også det i er fyllt med dun og isolerer tilsvarende 600-modellen. - Kvalitet er det tidlig å si noe om da det ikke er rare slitasjen den er utsatt for enda men førsteinntrykket har ikke gitt meg noe negativt inntrykk.
    1 poeng
  32. Ikke fult så billig, men minimo er den siste av jetboil sine systemer. Den er er lavere og med større omkrets for og lettere kunne spises ut av, har piezo tenner og bedre justering for og kunne småkoke.
    1 poeng
  33. Jeg bruker ikke større sneller enn 500. Jeg har fire Mitchell sneller, den eldste er ca. 35 år gammel. Den ble kjøpt sammen med en Tjøstheim glassfiber stang og dette er et ganske robust utstyr som faktisk er i bruk enda. Neste anskaffelse ble også en Mitchell snelle. Den ble kjøpt til et byggesett fra Vangen. Denne stanga kjøpte jeg en gang jeg jobbet og bodde i Oslo, på hotell, i ca. et år, og da måtte jeg ha noe å gjøre om kveldene, så da bygget jeg en fiskestang. De to siste snellene er Mitchell Avocet II og III. Størrelse 500. De ble kjøpt til mine to Shimano beastmaster stenger. En 2,4 - 2,7 m og en 1,8 - 2,1 m. Du vinner mye på å bruke multifilament snøre på din 1000 snelle, men som du sikkert forstår så ville jeg heller vurdert å gå ned i størrelse enn opp. http://www.altomfiskeutstyr.com/2011/05/valg-av-fiskesnre.html Har tatt et bilde av snellene med den eldste lengst til venstre og nyest lengst til høyre. (Det ble ikke så bra, men det går sikkert.)
    1 poeng
  34. Mange vil hevde at man kaster lenger med ei 2500 snelle siden det er færre løkker som bremser i ringene. På ei 1000 sneller er løkkene mindre, og bremser derved mindre, men løkkene er flere. Jeg bruker begge størrelser, og har ikke erfart noen forskjell på kastelengden. Derfor ville jeg ikke tatt denne faktoren med i betraktning ved kjøp av snelle. For meg har det mest betydning hvilken sentykkelse jeg skal bruke. Dette har som du vet mye å bety for kastelengden. Spesielt når man snakker om lette spinnere. 1000 snella er rigget med 0,16 sene, og 2500 er påsatt 0,20 sene + en ekstra spole med 0,25mm. Dersom jeg fisker med opphengere er det greit å gå opp litt i tykkelse for å har litt mer å gå på med hensyn til knutestyrke. Er det nødvendig med to sneller for å ha en slik løsning?. Nei Et par ekstra spoler gjør samme nytten. Dersom jeg skulle hatt kun ei snelle til fjellfiske, ville det blitt ei 1000 snelle. Da holder det å kjøpe sene på 200 meter spoler. Jeg foretrekker Stroft, og den leveres på 200 m spoler. Kjøper man storspoler, blir lett senen gammel på spolen.
    1 poeng
  35. Fikk beskjed fra sjefen av sportshuset i dag at han hadde bestilt inn Venus III så jeg skulle få låne det hjem for å se om jeg likte det. Det kaller jeg service
    1 poeng
  36. Les innlegget på bloggen - Klikk her! Jeg har en tid vært på jakt etter et enda lettere telt enn Reinsfjell 2 Superlight til solobruk, samt til brukt der vi alle fire skal på tur, slik at vi kan dele oss i to telt. Etter at jeg solgte Bergans Helium Dome teltet som skal erstattes med Hilleberg Saitaris før neste vintersesong fant jeg plutselig en ny modell fra MSR som er forholdsvis lik som Hubba Hubba, men en del lettere. Dette så perfekt ut til både solobruk og sammen med et av barna. "Selvstående" med plass til to og to romslige innganger ned mot 1 kilo virket nesten for godt til å være sant. Jeg tok sjansen på å teste det og bestilte fra en tysk nettbutikk da det ikke er tilgjengelig i Norge. Etter få dager lå det på Posten. Dette blir et typisk "godværstelt" til bruk vår, sommer og høst på turer med lett sekk. Teltet er ekstremt kompakt og lett! På tradisjonelt amerikansk vis slås innerteltet opp først og ytterteltet tres over. Ikke noe problem så lenge det er oppholdsvær, men det er klart at det blir litt stusselig om det bøtter ned. Forøvrig er oppsettet svært enkelt. Man setter en plugg i hvert av hjørnene på teltet, trer stangendene i respektive "braketter" og klipser duken på plass på stanga. Dette tar et lite minutt. Ytterteltet legges så over, klipses i hvert hjørne og festes til stengene med borrelåsfeste. Det er fire bardunfester. Duken er stram og fin og alt tyder på at dette tåler en del vind. Innvendig er plassen som ventet. Litt lavt under taket for meg på 190, men noen kompromiss må inngås når vekta skal ned. Det er plass til to oppblåsbare Exped underlag (Testet med Hyperlite 7 LW og Synmat 7 M). Det går akkurat og langsidene skrår en del mer enn Reinsfjell Superlight. Lengden er tilfredsstillende med 213 cm og forholdsvis rette vegger. Luftingen ser ut til å fungere meget bra. Det er mye mesh i innerteltet som bør sørge for minimalt med kondens. Samtidig er bunnduken trukket godt opp på sidene så jeg er ikke bekymret for at det skal bli for trekkfullt. Etter to turer i vinter med Tor-Eriks Huskytelt som har ganske lik design med mye mesh i innerteltet har jeg selv erfart at det kan bli lunt og godt og at meshen sørger for minimalt med kondens. Kommer tilbake med en mer omfattende test når teltet har fått noen turer i sommer. Planen er å ta det med både på Hardangervidda og Femundsmarka. Det skal bli spennende å se om den tynne duken holder og hvordan det oppfører seg når vinden tiltar. Les innlegget på bloggen - Klikk her!
    1 poeng
  37. Jeg synes Ortliebmappa blant annet DNT selger er kjekk, som DNT skriver kan man gjerne bruke en rundstrikk og en enkel karabin for å feste den i nedkant så man slipper at den flagrer rundt. Da holder kartet seg på magen og er strikken gjør at det er lett å dra det frem og se på kartet. http://www.dntbutikken.no/main.aspx?page=article&artno=140002 DNTs kjøpbare eksempel på rundstrikk og karabin: http://www.dntbutikken.no/main.aspx?page=article&artno=140063
    1 poeng
  38. Hvorfor gjøre det vanskelig når en kan gjøre det jævlig raskt og enkelt? Ha med fyrstikkeska på ramma og sett fyr på papiret.
    1 poeng
  39. Vet ikke hvilke regnbukser du har brukt...men kan ikke være rare kvalitet på de buksene vist de ikke har holdt deg tør mere en 1-2 timer.. Nå er jeg meget godt Fornøyd med nevnte Bergans bukse, den har holdt meg tør i kraftig regn vær som har vart opptil 5-6 timer, feks I Dovrefjell under reinsjakta i fjor da jeg gikk sammen med en kar som brukte Recon dressen fra Norøna, det bøtta ned i mange timer, jeg var tør da vi kom til Hytta det var ikke karen med Recon dressen.. Er nok en hvis fare for at du kan bli fuktig fra insiden i denne buksa om du går riktig hardt og blir varm og svett men det blir jeg også i skallbukser. Grunnen for at jeg har sluttet å bruke skall bukser er at jeg er veldig mange døgn på tur i året og har ødelagt X anntall Skallbukser på knærne og i ræva stort sett, og det er jo ikke akkurat billige plagg så derfor har jeg gått over til stoff bukser og av\på med regnbukse.
    1 poeng
  40. Jeg savnet fluestanga i Rogen i Sverige i fjor sommer, da jeg var sikker på at jeg hadde dratt flere pene ørreter bare jeg hadde hatt den med. Heldigvis hadde jeg i fiskevesten med en fluedupp og noen våtfluer og nymfer. Jeg startet først med fluene foran duppen (det er slik jeg lærte meg dette fisket som guttunge her jeg bor), men ørreten ville ikke ha det slik, selvom jeg fikk en pen abbor på Montananymfa nærmest duppen. Det var ikke før jeg satte en tynn halvannen meter lang fortom (sene) etter duppen at ørreten ville ha flua, nemlig en Zulu (selvbundet for mange år siden). Det er virkelig moro å ta litt pen ørret på slikt utstyr også. På bildet ses både flua og duppen jeg brukte. Kan anbefales!
    1 poeng
  41. Heldig du er da! Her på vestlandet regner det så mye vi må laminere dopapiret før tur;) Nei, om papiret ikke kan brennes der og da så sparker jeg bare et hull i myra og dyttern inn der.
    1 poeng
  42. Dagens bilde Sledetur i ålsfjellet.
    1 poeng
  43. Min gjeng på 3 whippser og 1 pointer, her på påsketur
    1 poeng
  44. Nå vil jeg komme ut av skapet. Jeg er ikke lettvektspakker, og føler meg skikkelig utafor mange ganger. Sekken min veier alt for mye når jeg er på tur. Heldigvis har jeg en kamerat som har samme legning. En gang vi var innom på Vivelid, var det en hyggelig dame med ei lita 'håndveske' på ryggen som spurte om det var første gang vi var på tur. Nei, ikke ganske det sa vi å prøvde å se troverdige ut. Hun smilte lurt og så på venninda si med et blikk som kunne få en gammel gris til å bli på Vivelid ei natt til. Nei, vi hadde ha en lang marsj forran oss med hver vår 130 liters fullstappet sekk, så vi måtte gi oss ivei. Etter en lang ( for oss) marsj kom endelig tiden for å slå opp lavoen. En 8-10 manns lavo med utbygg, er akkurat passe for to mann som er redd for å sulte. Etter å ha fått luft i hver vårt tykke gode 1,5 kg underlag er det tid for å pakke ut fiskeutstyret. Tenke seg til å knekke stanga når man er på tur. Eller ødelegge snella... Jeg får frysninger av å tenke på det. Da er det godt å ha to stenger med seg. Jeg mener 4 for vi er begge fluefiskere også. For sikkerhets skyld er det best å ha med 2 haspelsneller også, i tilleg til fluesnellene. Man vet jo aldri hvilke insekter som klekkes, eller hva fisken beiter på. Hva er da mer naturlig enn å ha med 2-3 fullstappede fluebokser med fluer i alle størrelser og varianter? Men, er det for mye vind, er ikke fluestang noe særlig bra fiskeredskap. Da er det godt å ha haspelutstyret å true med. Slukboksen som alltid er ganske beskjeden når jeg begynner å pakke, eser alltid ut til det ugjenkjennelige når jeg er ferdig med pakkingen. Tenk om fisken vil ha mørke sluker, eller om den foretrekker lyse. 7 gram eller 12 gram? Tenk om jeg mister den sluken som fisken er vill etter? Løsningen er genial. Ta med alle sammen, 2 av hver Til kvelds koser vi oss med egg og bacon. Fyrer primus for å holde god varme. Selvfølgelig har vi med oss rikelig med brensel. Må regne en halv liter per dag måveda. Vi har selvfølgelig en backupprimus i tilfelle det skulle bli noe tull med den andre primusen. Selvfølgelig tenker vi på vekta vi bærer på. Vi har ikke med vann, eller ølflasker. Det er å gå for langt, så vi har med bokser i stedet. Glass er tungt. Innerteltet til Lavoen ligger også igjen hjemme. Den gamle jernpanna er byttet ut med ei lettvektspanne. Jeg kan ikke med min beste vilje skjønne hvordan sekken kan bli lettere dersom turen skal bli velykket. I sommer da vi var på Laksefjordvidda, ble lavoen byttet ut med et lite trangt telt som heter Katium 3 GT. Det var en sær opplevelse å måtte pakke sammen fiskestanga ute, eller sitte når buksa skulle av eller på. Til tross for dette var det en fantastisk tur.
    1 poeng
  45. Min folkehøgskolelærer i friluftsliv hadde følgende (noenlunde innholdsmessige) kommentar til at nesten alle i klassen ville ha kjærester som ble med på tur: "Nå må dere lære dere langsiktig planlegging, hvis begge skal på tur - hvem skal da passe ungene... passer helt ypperlig å ha en kone som ikke drar på tur, hun passer ungene og de hundene som må være igjen hjemme."
    1 poeng
  46. Jeg har vist dette en gang før, men fant ikke igjen tråden. Men en god ting kan jo ikke sies for ofte. Jernet som jeg brukte er sikkert nesten 30 år gammelt, men nå har jeg oppdaget at dette jernet er tilbake på markedet. Jernet selges av JULA, har produkt nr. 769-054, koster kr. 279,- og kalles "Smørbrødjern, til koselige kvelder ved leirbålet" i katalogen deres. De selger også på nettet: http://www.jula.no/search-result/?q=sm%C3%B8rbr%C3%B8djern De selger også vaffeljern til bruk over åpen ild til kr. 349,- http://www.jula.no/vaffeljern-769055 Jeg har et gammelt vaffeljern i støpejern som jeg har brukt litt på primusen, men det går fryktelig sakte. Det ser ut som at vaffeljernet fra JULA er laget av aluminium, og da går det mye fortere å få varmet det opp.
    1 poeng
  47. Billigversjon: En tom blikkboks klemmes nesten flat etter at topp og bunn er fjernet. Smørbrød stappes inn. En passe pinne stappes også inn, slik at boksen kan holdes over bålet. Funker bra!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.