Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. mai 2016 i alle områder

  1. Søndagstur i regnvær. Våt til skinnet – en oppsummering av dagens tur. Ellers ble det selvsagt også i dag et spørsmål om hvor turen skulle gå. Jeg måtte i hvert fall ta hensyn til minst tre ting: 1 Gamle mødre må besøkes 2 Det blir antakelig langtur på tirsdag. 3 Sist men så avgjort ikke minst – det var meldt regn hele dagen. Og værmeldingen fikk rett – det pisseregnet hele turen. Vann i bøtter og spann. Det er ikke kjekt å dra på tur i dårlig vær. Dørstokkmila blir både høy og lang. Det kjent blir ofte det enkleste. Og hva er mer enkelt enn en tur rundt Dale – Bynarka – Lifjell? Og hva er mer kjent? At det likevel ble feil, er en annen sak. Eieneren inneholder litervis med vann i regnvær, og deler velvillig ut til passerende turgåere. Planleggingen denne gang gikk ut på hva jeg skulle ha på av klær. Med regn, pleier jeg å ha noe under Gore-tex buksa, men ville det bli for varmt, og var det strengt tatt nødvendig for en 2-3 timers tur. Jeg valgte å ta lang ullbluse + en svært tynn fleece og jakke på overkroppen. Alt for varmt. I første bakken gikk fleecen av. Selv om det ble litt kaldt over toppen, så var det bedre å gå uten fleece. Og når ble jeg vår – til skinnet? Etter bare en halvtime. Skog, kratt og regn er noe herk. Jeg burde ha valgt en tur oppe på Høgjæren i åpent landskap…. Skal jeg nevne noe positivt, må det være at skoen, velbrukte ALFA Walk King, holdt sånn noenlunde tett. Ellers var det vått – og ubehagelig. Alt blir en vane, selv regn og våte klær. Det kunne godt ha holdt opp å regne, bare en liten stund. Det gjorde det ikke. Regn fra jeg startet til jeg igjen sto ved bilen. Jeg pleier ikke å ta denne turen på sommeren. Da er det så mange andre turer som frister mer. Men, som sagt i regnvær og med gode grunner for å gjøre søndagsturen kort… Det var en ny opplevelse å se terrenget i «sommerklær». Grønt og fint, med hvitveis, skogsfiol og blåbærblomster, med fuglesang og grønt gras. Det var selvsagt løv på trærne, men det stengte jo for utsikten store deler av turen. Det var selvsagt ingen andre ute og gikk denne søndagen. Ikke en kjeft. I hvert fall ikke før jeg traff to jenter helt nede ved Dalevann. Da var jeg omtrent ferdig med rundturen. Ikke nok med det, litt lengre nede i bakken mot Dale, traff jeg en enslig jente. Dette var dagen da jentene var på tur…. Til alle som ønsker en tur i ensomhet, gå rundt Lifjellet i regnvær. Selv midt på vinteren, med både snø og is i stien, treffer jeg oftest mer folk. Været var da ikke så ille. Jeg var jo bare gjennombløt – store deler av tiden. Innderst er vi jo alle vanntette? Selv med mange gode grunner for en kort tur med lite transport, føltes søndagens tur feil, kan det være at jeg etter hvert setter for stort pris på et behagelig liv?
    9 poeng
  2. Sjekk ut tranen jeg så forrige uke nær Åmli: https://isakfriluft.wordpress.com/2016/05/21/trane-i-amli/
    7 poeng
  3. Lite ante jeg da jeg startet tråden, at den skulle vekke slikt engasjement! Heldigvis har debatten gått i sømmelige former, vi har unngått både pisspreik og drittslenging.
    6 poeng
  4. "Grattis" så det ble en Shimano Stradic 1000 C14? Er ikke denne veldig dyr sammenlignet med en del tilsvarende sneller? Men du tenker kanskje som meg. Hvis alle bare skulle kjøpt det de hadde bruk for og ikke kostet på seg litt luksus, så hadde det nok vert veldig mange Skoda stasjonsvogn på veiene og nesten ingen Porscher. Spørsmålet er ofte: Skal du fiske eller skal du få fisk? Hvis du går ut for å få fisk så kan du kjøpe en harp til 50 -60 kroner og ta deg en tur på sjøen når makrellen kommer, men hvis det viktigste er å fiske så er det ingen ting som slår følelsen av å stå ved et stille vann eller en liten elv med et fiskeutstyr som har perfekt balanse, lager den rette lyden og leverer perfekte kast. Og hvis du i tillegg har ønsket deg dette fiskeutstyret en stund så kan en sånn fisketur være en ren nytelse, selv om du ikke får fisk. En gang jeg var på ferie på Sørlandet, havnet jeg inn i en antikkvitetsbutikk / skraphandel og der fant jeg en gammel Abu haspelsnelle. Den kjøpte jeg for en femtilapp og den samme kvelden satt jeg på hytta og sveivet på den. Lyden av bøylen som slo over og klikkelyden når jeg sveivet hentet frem minner fra fisketurer på slutten av 1960 tallet da jeg var med min far på fisketur. (Min far døde da jeg var 12 år.) Etter en stund spurte kona om jeg trengte hjelp, jeg var visst nesten umulig å få kontakt med. Det er ikke alltid like enkelt å "være på nett" når minner strømmer på som om jeg satt på kino og så min favorittfilm.
    6 poeng
  5. Her kan du lese om mitt mye brukte fire sesongs telt: https://isakfriluft.wordpress.com/2016/05/23/helsport-svalbard-high-3-camp-vintertelt-gronn/
    4 poeng
  6. Her er den minste svivelen jeg vil forsøke ved første anledning. Har beskrevet litt hvordan jeg gjør det med fortom og multisnøre her.
    4 poeng
  7. Hekta på grønn blåbærlyng og lukten av furu! Tur til Skopollen, en fin rundtur med litt utsikt iblandt Hadde med husets galning og tror vi var veldig nærme en elg. Så veldig ferske spor og hunden luktet den(og ville snu for å gå hjem, ingen elghund der altså), men så ingen.
    3 poeng
  8. Endte opp med følgende telt: Mountain Hardware Optic Vue 3.5. Det har en lengde på suverene 234 cm og en høyde på 122 cm. I tillegg har det fortelt som ligger mot et hjørne slik at man får en flott panoramautsikt finvær hvis begge utgangene er åpne. Det er litt tungt med sine 3 kg, og har nok ikke like bra lufting i fuktig vær som en del andre, men jeg synes det ser ut som fantastisk mye telt for pengene. 2.5-versjonen veier bare 180 gr mindre så her syntes jeg det er mye ekstra komfort for en bitteliten vektøkning. Når det bare koster 2200,- med rabatt på Fjellsport så synes jeg det er svært mye telt for pengene. Teltet har gjort det svært bra i mange tester. Det negative som nevnes er vekten og tegn til dugg i fuktig vær.
    3 poeng
  9. Pakke komprimert. Hver ting på fast plass har jeg gitt opp, nesten. Etter å ha gått over fra 90 liters sekk til 65 måtte jeg ta noen grep. Pakke i små poser i stedet for en store x ørten. Jeg hverken har eller vil ha alt inne i sekken. Derfor har jeg rullet sammen liggeunderlaget rundt Aktoen og festet de under sekken. Og blir jeg overrasket av et kraftig regnskyll, er det raskere å sette opp teltet, enn å skifte til regntøy. Regntøyet er også plassert utvendig, under lokkremmene slik at det også er raskt å ta på. Apropos regntøy og fjellravenbuksa. Jeg kan ikke fordra å trekke regntøyet over yttertøyet. For å lette omkledningen, og slippe å ta av støvlene har jeg sydd 60 cm lange glidelåser på innsiden av buksa. Dermed er den lett å ta av . Om nødvendig tar jeg også på en superbukse. Også den med isydde glidelåser. Men tilbake til sekken. Hvordan få plass. Det første var å fjerne det meste "kjekt å ha" Det som aldri ble tatt i bruk likevel. Dermed sparte jeg betydelig vekt og volum. Det meste av utstyret har jeg pakket i selvlagede pakkposer, og får med meg minner fra et tidligere telt på kjøpet. Utenpå hver pose har jeg skrevet hva den inneholder. (men jeg har alltid i tankene at selv tynt teltstoff veier "noe", så det som ikke trenger beskyttelse, (ref Listhaug) får et strikk rundt seg). Det første som blir trykket på plass er soveposen. Deretter presser jeg småposene "innimellom og nedimellom" den. Deretter kommer 4 poser av det som bygger en del på plass, pose for kokeutstyr, pose for mat, pose for genser. og pose for det meste av fiskeutstyr. Og rundt disse er det utrolig hvor mye jeg får presset inn. Og enda har jeg en del plass som - utnyttes maksimalt. Dermed får jeg plass til alt, men hva med oversikten, hvordan finne frem? Egentlig ganske lett, fordi 90% av tingene skal ikke brukes før jeg etablerer leir. Ting som skal brukes underveis er plasser i sidelommene og på toppen i hovedrommet. Og så har jeg den den som hindrer det komplette kaos. En superlett bag fra Biltema, som engang rommet et oversegl for bil. I denne "bag diverse" legges det som jeg tar opp for å finne det jeg leter etter, Og nå forsvinner mat som ikke fikk plass i matposen ned i en tynn plastpose, og fiskesakene i en ditto. Og dermed preges leiren av fred, ro og orden. Hvert fall for en stund
    3 poeng
  10. Jeg hørte på radioen at det var noen som hadde foreslått å tillate jakt på svarttrost og måltrost. Det er lov å jakte på gråtrost og rødvingetrost, men nå kommer altså svarttrost og måltrost i tillegg. Hvil lovforslaget blir vedtatt. Hva synes folket om dette? Da jeg begynte å jakte som 16 åring så var trostejakt tillatt. Den gang mener jeg at alle troster var jaktbare. Trost er god mat, jeg har spist en hel del, men det er lenge siden. Svarttrosten er den største, men alle smaker ganske likt. Stær har jeg også spist noen av. Stær var fin mat for en generasjon eller to siden. "Rognebærfetede kramsfugl" var en gang fin restaurant mat. Men hva er vitsen med å åpne for jakt bare fordi vi har en "bærekraftig" bestand. Trost og stær gir lite mat pr. fugl og hvis vi skal jakte på disse fuglene så må det vel være mest for sportens skyld. De fleste fugleartene opplever i dag en kraftig tilbakegang og personlig synes jeg at det blir feil å jakte på fugler bare fordi noen arter tilfeldigvis ikke har så stor tilbakegang som andre. Hva med heller å starte jakt på svaner. Disse fuglene er det noen steder veldig mange av og mange bønder er plaget av at de ødelegger jordene. På en svane er det mye mat, men kanskje svanen har for høy "bambifaktor" til at det blir aktuelt å jakte på den.
    2 poeng
  11. Ferga som går på Femunden, den du ta fra Elgå i syd å gå av på f.eks Haugen eller Røa for gå opp i femundsmarka. Men den går kl 1230 så vidt jeg husker så da er jo ikke den aktuell. Alterntiv er taxibåt. Finnes både på Jonasvollen, Haugen og så vidt jeg vet på Elgå. Sist jeg var oppover tok vi taxibåt fra Jonasvollen til Storvika og gikk innover derfra. Selve båtturen tar ca 20-25 min. Er man 2 stk er det ikke noe dyrere enn ferga på kortere strekk. Så avtaler dere taxibåt inn fredsg og ut søndag så er det straks flere muligheter. For bare en helg da hadde jeg tatt taxibåt til Storvika og gått opp på røvollfjellet. Så slått leir ved et av vannene der oppe. Disse har ørret og røye. Er en del besøkt men i juni pleier være lott tidlig for de store hordene.
    2 poeng
  12. Femund II http://www.femund.no er ferga
    2 poeng
  13. Ha ha ha ha ha 2: Sjekket bildet. Har nå prøvd å sitte i stolen uten å ha trekket oppned. Straks bedre. PS. De har nå satt ned prisen ytterligere, noe jeg har påpekt så jeg får litt penger tilbake. Den koster nå 352 kroner hos Outnet, det tror jeg den er verdt. Foreløpig angres ikke på at jeg ikke heller brukte en tusenlapp på Helinox sin.
    2 poeng
  14. For den som vurderer å kjøpe Svea så er det et meget godt tilbud her: http://www.outnorth.no/optimus/svea
    2 poeng
  15. Traner er flotte fugler, er nok min favorittfugl! (Og jeg liker å fotografere fugler) Får du mulighet en gang ta turen til Hornborgasjön ved Falkjöping i Sverige rundt påsketider. 1000-vis av traner som samles der når de trekker nordover. Helt utrolig syn!
    2 poeng
  16. Har snakket med Bergans. På 13,7 skal det være 2x 185081 og ingen 185083. De mente at dette sannsynligvis var plukket og pakket feil. De foreslo å montere 185083 som spant 5, slik at "stivheten" blir jevnere. Skal prøve ut både spant 2 og spant 5 plassering og se hvordan det blir med vektfordelingen (frykter baktung) og plassering av sekk, hund o.l
    2 poeng
  17. Tur i lånt fiskekajakk i dag. Søkkevåt uten å velte.
    2 poeng
  18. Bakarste Skagsnebb og Skagsnebb Distanse: 15.7km Høydemeter: 1443m Høyder: 1000m til 2092m Bratteste helning: 60° klyving ett lite parti opp mot Bakarste. Nedkjøring med start i 40° helning. Noe klyving på Skagnebb. Siste helhelg i april lå pudderet dypt i Jotunheimen. Værmeldinga gav lovnad om noe sol og endel skyer. Det vi fikk var ei stor sol (og en snøbyge)! Med start fra Geitsætre på 1000m får man rett på ei god stigning som oppvarming opp til Hurrbean. Nederst i Leirdalen hadde det meste av nysnø blåst bort, men oppe i sidene økte det på. På Hurrbrean og hele veien opp til både Bakarste Skagsnebb og Skagsnebb lå det nysnø i 20cm dybde, helt urørt! Med unntaket av en snøbyge på tur opp mot Bakarste hadde vi mye sol og varme. Vindstille var det også! På Bakarste Skagsnebb la vi igjen skiene og måtte klyve opp en bratt skråning på rundt 60° før vi fortsatte til topps på beina. På Skagsnebb lå vi også igjen skiene før vi gikk til topps. Litt artig og luftig traversering over egga til Skagsnebb. Nedkjøringa gikk smud! Starta på rundt 40° helninger både på Skagsnebb og Bakarste. Beste nedkjøring fikk vi fra Skagnebb, definitivt, her går det bare neddover. Fra Bakerste blir det endel flatmarkkjøring over breen mellom nedstigningene. På tur opp fra Leirdalen mot Bakarste Skagsnebb Pause ved Hurrbrean Opp mot skaret mellom Bakarste og Hurrbreatinden. I skaret mellom Bakarste og Hurrbreatinden. Sokse, Kniven og Store Smørstabbtinden. Flott skye med Smørstabbtinden til høyre. Ser brattere enn det er, men bratt var det ett stykke opp mot Bakarste Skagnebb. På tur over egga til Skagsnebb. Zoom på Galdhøpiggen fra Skagsnebb. Geite og Rundhøe Distanse: 11,9km Høydemeter: 1145m Høyder: 1140m til 2002m Bratteste helning: 38° opp mot Geite Endel skyer denne dagen med sol innimellom. Svært varmt var det uansett og det skulle få utslag på føret. Snøskredfaren var på Nivå 3 og vi tok en profil godt oppe i Geite før vi tok fatt på den siste bratte stigninga der (38°). Akkurat her var det svært stabilt så vi fortsatte og rant ned på ganske gode løssnøforhold helt ned til Storbrean igjen. Der tok vi fellene på å gikk opp til Rundhøe for å få litt mer nedkjøring i god snø. Fra 1600m på Storbrean og hele veien tilbake til bilen hadde vi sugerføre å det er ikke noe gøy! På toppen av Geite. Store Dyrhaugstinden Distanse: 12,2km Høydemeter: 1230m Høyder: 990m til 2147m Bratteste helning: Nedkjøringa var aldri noe mer en 25-30°. Bratt og noe luftig klyving opp til selve Dyrhaugstinden. Kanskje vårens fineste toppturdag? Temperaturen gikk opp i 20c nede i dalen og på Store Dyrhaugstinden hadde vi perfekt slusjføre fra topp til bunn. Vi parkerte på 1000m og gikk opp til varden øverst på Dyrhaugsryggen, 2080m. La igjen skiene der og fortsatte til Nørdre og Store Dyrhaugstinden. Utsikten over Hurrungane er helt fenomenal fra denne tinden, så selv om dette er min tredje tur opp blir det lett tatt flere opp hit! Nedkjøring samme vei som opp, ei trygg rute hvor mesteparten av nedkjøringa ligger på 20-25°. Nede ved Ringselvi med utsikt mot Midtre og Store Ringstind. Skagastølsryggen dukker opp. Øverst på Dyrhaugsryggen, herfra blir det brattere. På toppen av Store Dyrhaugstinden (2147m) Utsikt over Hurrungane. Folk som renner ned sørvestrenna. Denne ruta så fin ut, får vel ta den neste gang! Store og Midtre Ringstinden Distanse: 17,2km Høydemeter: 1485m Høyder: 990m til 2124m Bratteste helning: Opp mot 45° helt øverst på Store Ringstinden. 45° opp til Midtre Ringstinden. Kort parti opp mot 45° i stigninga fra Ringsbotnen til Ringsbreen. Mye folk og mye hardt føre opp til Store Ringstind. Heldivis tok sola litt tak etterhvert så det ble mye bra nedkjøring på slusjføre, med unntaket fra toppen av Store hvor det var for isete. Hadde egentlig ikke planlagt å ta Midtre da det var for hardt, men sola tok såpass godt at det ikke var noe problem å gå opp dit heller i ett godt oppgått tramp. Litt isete nedkjøring over breen videre ned, men slusj og mange flotte svinger ned til Ringsbotnen. Mye staking på slutten tilbake til bilen. Mye folk som sagt og da blir det fort ett og annet fall å se. Satt på toppen av Store å så en kar slå 10 ganger salto ned da han falt i første sving ut fra toppen, heldigvis i ufarlig retning. Etter det satt de aller fleste igjen skiene 100m nede før den siste bratte stigninga! Virke som det gikk sånn høvelig bra med han selv det tok noen minutter før han kom seg på beina igjen. Ikke lenge etter da jeg var på tur opp Midtre ser jeg en til kar som faller lengre nede fra Store, han måtte hentes opp av helikopter. Dagens mål, Store Ringstind sees til venstre. Bak ligger Store Austanbottstinden. I Ringsbotnen. Ringstinder fra øst til vest (Nørdre Midtmaradalstinder helt til venstre/øst) Austanbottstinden kommer til syne. Fra Store Ringstinden (2124m). Folk på Store Austanbottstinden (2202m). Store Austanbottstinden, Store Ringstinden og Soleibotntinder sett fra Midtre Ringstinden. Fortsatt kø-ordning opp til Store Ringstinden. Helikopterlanding under Midtre Bukkehøe Distanse: 12,7km Høydemeter: 1375m Høyder: 1000m til 2314m Bratteste helning: Rundt 33° på det bratteste opp mellom elva Søre Illåe og breen. Etter mye hard nedkjøring fra Ringstinder dagen før tenkte jeg å ta en litt flatere topptur denne dagen. Fra Geitsætre gikk det bare oppover helt til toppen, med mye fint nedkjøringterreng i rundt 25-30°. Fra breen 1800/1900m og opp til toppen lå det noen ganske fine 5-10cm løssnø som ble fin å kjøre ned i. Temperaturen var noen grader høyere en dagen før, så det gikk over fra løssnø rett på slusj på 1800m da jeg rant ned. Kjedelig topp, ikke'no bratt klyving her, men flott utsikt og fin nedkjøring! Vestre Tverrbottinder tar seg godt ut fra Illåskardet. Panorama fra toppen av Bukkehøe (2314m). Zoom på Hurrungan med blandt annet Storebjørn i front.
    1 poeng
  19. Nu är jag färdig med lättpackning.. eller hellre, nu är min lättpackning färdig. Jag kommer fortsatt att bruka mitt lätta utstyr på tur, men jakten efter att hitta lättare lösningar är stort sett över (jag har några planer kvar för packningen för vinterturer..) Orsaken till denna tråden är att jag många gånger fått höra att "ni lättpackare tycker att packningen är viktigare än turen" och att "Det är ett evigt jagande av gram för er lättpackare". Jag vill därför bara meddela att nu är jag helt förnöjd med vikten på mitt utstyr. Minskar jag vikten går det ut över komforten och ökar jag packvikten av och till är det för att uppnå målsättningar för en specifik tur, t.ex fiska, laga gourmetmat eller något annat. Jag ska inte tala för alla "oss lättpackare" (och kanske lättpackare kan ha forskjellige mål och ambitioner?), men turen har alltid varit det viktiga för mig, och jag ser planläggningen som första delen av varje tur, oavsett om det gäller planläggning av mat på turen, var och när jag ska gå eller vilket utstyr jag ska köpa eller bruka till turen. Som sagt, nu är min gramjakt också över, selv om det blir en grundlig undersökning efter lätta alternativ när det blir dags att skifta ut något i utstyr i framtiden. Gläder mig att få de sista sakerna i posten och bara vara den förnöjda lättpackaren! God tur allesamman, vi ses i det gröna.
    1 poeng
  20. Selve Femundsmarka Nasjonalpark starter vel like syd for Elgå og ligger mellom Femunden og svenskegrensa. I syd er det mye fjell og lite vann sammenlignet med områdene litt lengre nord som mange drar. Et alternativ er å holde seg i Sorken-Elgå området. Mellom veien til Elgå og Femund ligger det en del vann og lett fjellterreng. Jeg har ikke vært der så jeg kan ikke gi noen tips på sted der. Det er utenfor selve nasjonalparken. Trenger dog ikke bety at det ikke er bra. Kan være langt lettere tilgang til ved f.eks. HVor mange som ferdes i området til vanlig aner jeg ikke. Ei heller om området ligner nasjonalparken, vil dog anta at det er mye stein og furu der også. Du kan titte på http://femundengerdal.no/Portals/61/Aktiviteter/Kart%20Fiske%20Femund%20Engerdal.pdf Der er en oversikt over vann og fiskearter. Sorken-Elgå området er det som har vann med bl.a nr 17, 18, 19.
    1 poeng
  21. Kommer dere opp tidlig fredag eller på kvelden? er forskjell på turforslag avhengig av om dere rekker ferga fredag eller om dere må starte gå ved bilen.
    1 poeng
  22. Ja det må jeg få gjort en gang, det ser utrolig gøy ut! Takk for tipset:)
    1 poeng
  23. Tidenes turkompis heter Garm, og er en blanding mellom Alaskan Husky og Øst-Sibirsk Laika. Her henholdsvis i Jotunheimen, på Gråsida, og ved Veiwpoint Snøhetta, alle bilder fra våren 2016.
    1 poeng
  24. Bergans sin nye Helium veier nøyaktig 1kg, tar 55 liter og oppgitt komfortvekt opp til 17kg i følge dem selv. Og så har den noe du kommer til å elske: du kan åpne hele fronten.
    1 poeng
  25. Høres smart ut. Sparer vel 1 kg på Exos kontra Atmos. Er jo fristende så lenge vekta på utstyret er under 15 kg. Det tåler vel Exos etter hva jeg har fått høre.
    1 poeng
  26. Det er et dårlig salgstriks. Jeg har aldri funnet noen "norske" støvler. De er for tunge og klumpete og vonde. Scarpa og LaSportiva derimot <3
    1 poeng
  27. Det har jeg faktisk ikke tenkt over! Er disse merkene like gode i vårt klima? Ser jo at flere reklamerer med at de er utviklet til Nordiske forhold, men det er kanskje bare et salgstriks..? Flere av disse merkene har jeg tilgode å prøve. Takk!
    1 poeng
  28. Noen må da få leve her da etter min mening, pga visse grupper folk så får jeg bare mer og mer imot jakt. Kanskje ikke jakt som prinsipp, men mot jegerstanden - sjøl om jeg veit at mange av de faller utenom de gruppene jeg tenker på (som jeg lar våre å utdype mer for da veit jeg diskusjonen går bort framtemaet trost her og til noen anna..). La oss ha noe liv i naturen, kan ikke skyte alt og alle..
    1 poeng
  29. Døgnfluene er det greit å ha klekkervariant av også. Maur, vespertina, marginata og mygg er sikre vinnere når det kommer til tørrfluefiske. Ihvertfall her i Oslo området på denne tida av året
    1 poeng
  30. Maur. Marginata og Vesapertina døgnfluer(brune/grå strl 14-18, alle stadier) og fjærmygg i alle varianter
    1 poeng
  31. Ser på ny sekk. Tenkte å sjekke ut 65 liter (Osprey atmos) og Exos (48 event 58 liter). Mulig det er safest å gå for 65 liter. Foreløpig pakkliste:
    1 poeng
  32. Hei Selv om trost bestanden har det greit her i Norge er den jo utsat for stort press andre steder. Likesom andre trekk fugler i Middelhavs området. Har selv set fuglefangst på Malta med store nett. Jakt på trost (og gråspurv) var for meg en gutte greie med luftgevær - sikkert ulovlig, men altså et tilbakelagt stadium. Det er svært lite mat på kramsfugler, så jeg ville heller jage noe annet. Hilsen Elgen
    1 poeng
  33. Med 25% rabatt, så blir jo helsport fjellheimen superlight også ett godt alternativ, i allefall for meg
    1 poeng
  34. Da måtte jeg slenge meg på jetboil-epidemien her. Zip til 366,- kr hos Gsport. Jeg slang like greit med et Exped XP 9 LW fra fjellsport.no i samme slengen. Da håper jeg at endelig kan få en god natts søvn.
    1 poeng
  35. Bare en natt i Warmpeace 600 så langt men førsteinntrykket er: - Den opplevdes langt varmere enn oppgitt. Hadde heldigvis et middelmådig isolerende underlag (Exped Synmat 7 UL) som tilbydde litt avkjøling men måtte fortsatt lufte selv om temperaturen lå ned mot nedre temperaturgrense for soveposen. T-comfort oppgis til -3 grader men jeg tror nok det reelt ligger nærmere -10 grader. I alle fall for en ny pose. Forhåpentligvis og antageligvis vil duna bli mindre spenstige etterhvert så den isolerer litt mindre. Mitt tiltenkte bruksområde for posen er nemlig 0 grader og oppover. Jeg ser for meg at den kommer til å brukes mye som dyne i sommer. - Romslighet vil jeg påstå er nær identisk med de 3-sesongposene fra helsport jeg er vant med fra de siste årene. Ønsker du mer romslighet finnes det også et expander-panel som øker romsligheten en hel del. Også det i er fyllt med dun og isolerer tilsvarende 600-modellen. - Kvalitet er det tidlig å si noe om da det ikke er rare slitasjen den er utsatt for enda men førsteinntrykket har ikke gitt meg noe negativt inntrykk.
    1 poeng
  36. Hvilken str er det på svivelen som du bruker mellom multi og mono?
    1 poeng
  37. Det har du rett i, det så jeg ikke. I så fall vil jeg ikke anbefale Carina.
    1 poeng
  38. Form og navn kan jo gi assosiasjoner i både den ene og andre retningen..
    1 poeng
  39. Ja, det er bredere enn Reinsfjell SL, og ikke minst er det 10cm høyere - det merkes godt. Jeg hater lave telt! Carina er 10cm kortere enn Reinsfjell (220 mot 230), men det har nokså rette vegger. Mitt Orion er 215cm, og jeg som er temmelig lang plages ikke med at føttene stanger i innerteltet.
    1 poeng
  40. Klart "noen er interessert". Fin blogg, takk for titten.
    1 poeng
  41. Hei, jeg heter Isak og er en friluftsinteressert ungdom som har startet en blogg om friluftsliv - om noen er interessert kan dere lese mer her: https://isakfriluft.wordpress.com. Jeg er mest på tur i indre Agder, men har flere turer i hele landet.
    1 poeng
  42. Bra jobba! Fin rapport og flott ørret
    1 poeng
  43. Hei Da du har en grei, men for kall sommerpose kan det være en ide å finne en bra 3-sesong pose komf temp c- 8 c, romslig nok (fiber?) med vekt på ca 1,5 kg og så bruke posen du allerede har som innerpose. Det burde holde til langt ut på høste. For meg holder det også på vinters tid. Så får du en smidig løsning, som du kan kombinere fritt. Mange vinterposer fyller masse og er TUNGE. hilsen Elgen
    1 poeng
  44. Det ble en flott liten kveldstur i går, fikk til og med lurt med et par andre damer. Har store planer om å ta med dykkerbrillene en gang i nærmeste framtid, for det er utrolig mye artig å se på bunnen av havet. Men i kajakken ser man jo kun ordentlig når det er helt stille på overflaten. Alle bildene og blogginnlegget finner du HER.
    1 poeng
  45. Jeg tror kanskje det er denne tråden:
    1 poeng
  46. Det ble en tur til i pinseferien i Trøndelag, denne gang til Høgråna sammen med mor og svigerinne. Kan ikke klage på trønderværet i kveld, her er utsikten sørover mot Folda: I nord ser man Vega i disen mens Leka er klar: Veien ned var enkel - gå mot solen og Vikna-øyene: Fint å få noen sånne turer når man tar noen feriedager i barndommens rike
    1 poeng
  47. Jeg er veldig glad i steikepanna mi fra Eagle. Er med på mange turer.
    1 poeng
  48. Ziplockpose i lårlomma inneholdende kart og kompass.
    1 poeng
  49. Tur til Rennesøyhodnet idag, fint vær og masse utsikt over Stavanger og fjordene
    1 poeng
  50. Rapport med bilder kan leses her: http://villmarkakaller.blogspot.com/p/tur-rapporter.html 16.03.2012 Etter tre strake helger med ungene pga vinterferien, så jeg frem til å finne litt ro for meg selv sammen med bikkja i helga. Jeg så meg ut et vann på Lygnaåsen som heter Grevsjøen. Her skal det være en lavvo som ble satt opp i 2008 og det var denne jeg planla å sove i. Jeg hadde også lyst til å ha den ene natta i telt, men kviet meg for å dra med meg de ekstra kiloene dette Bergans teltet til byr på. Etter mye om og men, ble det stroppet til sekken det også, og det skulle vise seg å bli helt avgjørende senere. Etterhvert kom jeg meg gårde, og parkerte bilen på Lygnasæter. Jeg regnet med, ut ifra det jeg kunne se på gps'en, at jeg ville bruke ca èn time til Grevsjøen, men det var selvfølgelig før jeg sto midt i verdens mest forvirrende løypenett(!) Her gikk det nedsmeltede skiløyper, hundekjører-løyper og brøytede småveier om hverandre på kryss og tvers. I tillegg var det merket imponerende dårlig. Det var så fantastisk irriterende og forvirrende, at vi klarte å kaste bort èn hel time bare på å prøve og feile. Mørket begynte også å lurke. Til slutt fant jeg riktig løype og fulgte denne i høyt tempo for å komme frem før mørket. Men etter gode 20 minutters gange, kom jeg til et skilt som viste "Grevsjøen" med pil til høyre. Når jeg snur på hodet, er det ingenting annet enn 110 cm våt snø innover skogen som ventet. Jeg gikk til fots og hadde ikke med ski eller truger. Jeg valgte da å skrape planene om Grevsjøen, og etter en rask vurdering valgte jeg å jage kilometere opp til en topp på skarvåsen. Etter ca 50 min gange var jeg oppe på nesten 700 meters høyde. Der kunne jeg skimte en åpning gjennom skogen til høyre, så jeg tok en sjangs og tok meg gjennom litt skikkelig norsk "trollskog" og her fant jeg en kjempeplass med en flott utsikt. Jammen godt jeg tok med teltet! Men nå var tiden knapp. Det var nesten blitt helt mørkt. All vedsanking og bålplaner ble skrapet for kvelden. Jeg var egentlig bare interessert i å få opp teltet, komme meg i posen og få i meg mat og drikke, og sånn ble det, men først etter bikkja var tjoret og foret. Det var èn og annen bar moserygg her og der, og bikkja fant seg raskt tilrette på en sånn. Men du verden så vått det var! Selv i denne høyden var det kjempe mildt. Fremdeles masse snø, men vått. Det var ikke nødvendig å fyre primus pga temperaturen, men kondensen. Det var noe av det mest ekstreme jeg har vært borti. Alt av ventiler sto på vidt gap og til og med åpningen i forteltet sto noe oppe, men det hjalp så altfor lite. Humøret steg raskt etter litt storfegryte fra Drytec, vestlandslefse og litt kokesjoklade til kaffen. Bikkja hadde fråtset i frysetørket vom, og var allerede i drømmeland. Resten av kvelden ble tilbragt i posen med litt god-musikk på øret. Men dessverre var ikke problemene helt borte enda. Kl 03.15 våkner jeg og er rett og slett klissvåt. Det første som slår meg er at jeg må ha fått et hull i duken, men det skulle vise seg at mitt 7 år gamle oppblåsbare liggeunderlag jeg arvet av min onkel, var flatt og det hadde dannet seg såpass mye kondens i teltet, at vannet lå i dammer på gulvet. Det første jeg gjør er å få i gang primusen for å få tørket opp så mye som mulig. Deretter begynner jeg å gå over liggeunderlaget. Det viste seg at det hadde røket i skjøtesømmen på siden og åpningen var ca 2,5 cm. Dette er noe jeg forsåvidt har "håpet" at skulle skje en god stund, da jeg lenge har med misunnelse lest om Exped downmat 9, men det hadde forsåvidt passet meg bedre om det kunne skjedd under andre omstendigheter. Det blir ikke mer søvn denne natta. Neste morgen forsøker jeg meg med et tekstil-lim, men til ingen nytte og det hadde jeg vel egentlig ikke trodd noe på selv heller. Nå har jeg et aldri så lite problem eller to. Jeg er uten liggeunderlag, med en våt sovepose (selv etter et iherdig forsøk i å tørke den ved primusen gjennom resten av natta), og et telt som kunne fungert som vannkilde for en liten landsby i afrika. Jeg bestemmer meg for å "se det an", og lager meg frokost. På menyen står bacon og egg med knekkebrød, litt sukkererter og en kaffetår. Jeg får atter igjen humøret tilbake, og innstiller meg selv på å komme meg gjennom enda en natt på denne flotte plassen. Jeg har ikke før fått i bikkja og meg selv frokosten, før jeg hører regnet begynne å slå på teltduken. En skikkelig regnskur! -That's it! Det er rett og slett den tiden på året, og med dette Bergans teltet, bløt sovepose og uten liggeunderlag innser jeg nederlaget. Jeg pakker sammen og vender snuten hjemover for å kikke på Exped telt med god lufting og takhøyde. Kanskje tilogmed en downmat 9?
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.