Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. april 2016 i alle områder

  1. Jeg har ikke egentlig så mye erfaring med fjellturer i utlandet, ei heller med turister i Norge... Men: Jeg har hatt med drøssevis med flyktninger på tur, både på teltturer, dagsutflukter og toppturer. Her er det ganske morsomt å se kulturelle forskjeller, flyktningene i mellom: Persere (Iranere) er glad i tur -- men da piknik. Fem bæreposer med hjemmemarinert lammekjøtt, småkaker, te, utbrettbar grill og pledd. Når de inviteres til "tur", så stiller de helst i sitt peneste tøy, og er klar for en døsig ettermiddag i parken. Sjokket kan være stort når de forstår at vi egentlig snakket 3-400 høydemeter, fem timers gåing, og ti minutters kjekspause på toppen før turen går hjem igjen... Eritreere er en sak for seg selv. De stiller som regel med... ingenting. Én pakke røyk og en lighter, i skinnjakke og joggesko. Mens de røyker, traver de opp 45 graders stigninger uten så mye som en tanke på stakkars norske, veltrente DNT-"turledere" som peser som en utrent astmapasient 200 meter bak dem. Halvparten av dem er som regel født og oppvokst godt over 2500 meter over havet, viser det seg... Tilsvarende har jeg blitt regelrett fraløpt over snø, av det jeg trodde var slappe Afghanske byjenter -- som viste seg å ha jobbet som solo geitegjetere i fjellene siden de kunne gå. Én fin liten historie fra sist tur; Eldre syrisk herremann tilbyr meg en sigarett på en fjelltopp -- jeg takker mot bedre vitende ja, og etter ferdiginhalert pinne, stumper jeg den som seg hør og bør, og legger jubben i knelomma på buksa mi. Vedkommende herremann begynner å bære seg på Arabisk til alle de andre sådan talende, og det bryter ut en lang diskusjon, som jeg ikke forstår så mye av: Når jeg ber om å vennligst inkluderes i samtalen, kommer poenget: "Nordmenn gjør sånn! Her i landet kaster man ikke dritt i naturen!" Selvfølgelig, sier jeg: jeg vil jo ikke selv komme til en fjelltopp og bli møtt av søppel og rask; det vil jo ta noe bort i fra hele villmarksopplevelsen. Araberne er samstemte i at dette er symptomatisk for hele den vestlige kultursfæres de facto overlegenhet: Vi tenker på de andre i samfunnet vårt, vi betaler skatt, og luftambulansen kommer om du tryner. Araberne forteller at det ikke finnes så mye som et eneste fint utsiktspunkt eller teltområde i midtøsten uten en søppelhaug. Alle andres sigarettstumper går i egne respektive bukselommer. Samtlige turdeltakere har siden den gang plukket med seg alt søppel de finner på tur, og stapper det ned i sine egne sekker -- fordi det er derfor vi har et samfunn som er OK å flykte til.
    8 poeng
  2. Dagen tur sammen med Ulva til Torstind 559 moh.Prøver å finne fjellformen, men det var tungt oppigjenna snøen! Men lykken ved å stå på toppen er verdt slitet:)
    7 poeng
  3. Fikk med meg en gira tysk utvekslingstudent jeg bor med for tida og gikk opp Fulånebba (1428m). Varmt og fint, men endel lave skyer som holdt seg over oss det meste av dagen. Etter å ha kommet oss på rimelig greit opp det bratte partiet og skaret til Fulånebba prøvde vi oss på nedkjøringruta som går rett øst for toppen. 35-40 graders helning neddover en flanke som virker noe utsatt om man faller eller blir tatt av skred da det er høye stup nedenfor. Videre ned endte vi opp i 50 graders renne på rundt 130 høydemeter. Utrolig artig nedkjøring, spesielt da det ble endel pudder ned mot renna! Videre ned i full fart med lange dype kurver ned til Viromdalen. Zoom på Hovsnebba Ruta vår gikk ned fra høyre i bildet å skrått til venstre. I virkeligheten er flanken mye større enn hva det ser ut som i bildet. Opp mot Fulånebba Panorama utover Sunndalsfjorden fra toppen.
    6 poeng
  4. Det begynte for mange år siden - at stekespaden ble igjen hjemme. Var ute på tur og siden jeg hadde god tid og en passende bøyd bjørk lagde jeg like godt en der og da. Dessverre la jeg den fra meg innenfor rekkevidde av en bestandig sulten Labrador, og siden den luktet egg og bacon så var det bare fliser igjen. Dermed måtte jeg ha en ny, og siden kjøpespadene var stive og klumpede og plastspadene var uaktuelle måtte jeg begynne på nytt. Derfor da jeg mottok 4 favner bjørkeved ble hver eneste vedski vurdert, og mange hadde fin bøy. Og dermed var jeg i gang. Bruk bare hardved som bjørk og einer. Disse har i utgangspunktet en viss spenst i seg. Vurderer også å finne passende emner av bøk og ask. Har også lyst til å teste ut rogn, men er litt usikker på den pga lukt. Eik er helt uaktuelt pga garvesyre. Jeg ribbet opp emnene på ca 1 cm tykkelse , slik at det var justeringsmuligheter. For ofte når jeg var nesten ferdig oppdaget jeg en kvist på et ugunstig sted, og måtte kassere hele emnet. Så er det bare å grovskjære emnene for deretter å begynne nedslipingen. Det er slipingen som tar tid og krever nøyaktighet, Når tykkelsen er på ca 4 mm begynnere jeg å teste spensten. og så er det bare å holde på til du er fornøyd. Ferdig tykkelse er på 2 - 3 mm. ----- Det ferdige produktet ser omtrent slik ut som på bildet under, men ingen blir helt like. Så er det å svi inn en H og V, og la dem få en omgang med olivenolje. Jeg legger dem i en plastpose og fyller i litt olivenolje. Presser så ut så mye luft som mulig, og lar de ligge noen døgn for at de skal trekke inn så mye som mulig. Denne behandlingen gjentar jeg med ujevne mellomrom, slik at de holder seg myke. Med så tynne stekespader må du lære deg spensten å kjenne. Tenk tynn fortom og stor ørret. Emnet til de på bildet under fant jeg i Spania på en forlatt oliventerasse.
    5 poeng
  5. Nok en drømmehelg på hytta med skiturer mellom barflekkene. Ikke noe stort problem å finne snø fortsatt, men det smelter fort. Mye snø er borte siden forrige helg.
    5 poeng
  6. Denne satt på en stein der jeg var på fisketur i formiddag. Litt vel mye solbading tenker jeg.
    5 poeng
  7. Rolig søndagstur til Oslos geografiske midtpunkt (nok en gang)
    5 poeng
  8. Det er sjelden denne karen tar seg tid til å posere. Her er et unntak.
    5 poeng
  9. Noen ganger ... Noen ganger blir leverposteien med skorpe på igjen i kjøleskapet hjemme, og regnet som kan lage kaosgrøt av loffen holder seg borte. Loffen også. Istedet blir det blir det sol og flammer og baconpløser og havrelomper og ketchup og sennep. Noen ganger er det all right. Noen ganger har man spist baconpølser og havrelomper og ketchup og sennep og til og med drukket en boks med innhold laget av korn og gjær og humle og vann, og man er god og mett. Og så har man nytrukket kaffe klar. Og kan stå der, bak en knaus som gir le for nordavinden, kjenne røyklukten fra flammene som er i ferd med å utånde og nippe til kaffen og skue ut over sjøen og tenke at jo; noen ganger er det heeelt all right:
    5 poeng
  10. Jeg tror at vegetar kan virke mye mere komplisert enn det egentlig er. Vegetarer som drar på hytte til hytte turer forventer nok ikke å få for eksempel marinert tofu med villris og hummus Jeg tror heller ikke at vegetarer eller mennesker med forskjellige religioner vil komme til å forlange kjøttfrie dager på fjellet. Men siden vi kom inn på temaet,så syns jeg man skal respektere andres matpreferanser også, og så syns jeg ikke hyttene på fjellet tar skade av å ha noen retter uten kjøtt heller. For eksempel tomatsuppe med pasta og/eller brød (som Jøldalshytta hadde som forrett i sommer). Alternativt så kan vegetarer spise samme middagen også, bare uten kjøttet og evt sausen, verre er det ikke. Matlista så veldig bra ut, så jeg tror både vegetarer, muslimer, jøder og kresne klarer seg fint Takk for det, jeg tror det blir en fin tur!
    4 poeng
  11. oida. først: spørsmålet mitt handlet jo ikke om at turistforeningen skal legge til rette for vegetarianere, det handlet mer om hva de har tilgjengelig på hyttene. Har de for eksempel ris, forskjellig hermetikk med grønnsaker på, brødvarer osv, så er man berget, uavhengig om man er vegetar, eller av religiøse grunner. Om det bare er noe hermetikk sodd med kjøttbiter i, så kommer jeg til poeng nr to: da måtte jeg hatt med mere selv. Det var jo derfor jeg spurte. og så må jeg bare spørre, mener du at forholdene kun skal være lagt til rette for de som spiser kjøtt?
    4 poeng
  12. Min malamute Ulva, flott turvenn som alltid er glad og lykkelig for å komme seg på tur:)
    4 poeng
  13. I dag var jeg tidlig oppe. Trodde det skulle være rimelig stille ved ørretvannet i formiddag, men en iskald bris fra nord gjorde fisketuren kjølig. Jeg fikk likevel fisk!
    4 poeng
  14. Det var lite snø og det som var var vindblåst, så oddsen var litt imot meg når jeg tenkte på pudderkjøring. Satt i bilen på Oppdal og så på kartet over Trollheimen. Storlidalen fristet ikke, men kunne jeg håpe på at de siste dagers sørvestvær hadde lagt igjen pudder østafor Fulånebba? Håpet var å få ei fin nedkjøring derfra. Hadde vært på toppen før, og viste at det er rimelig bratt på toppen, så tok med fjellsko og stegjern i sekken. Parkerte i Viromdalen ved Sanden på 180m. Der lå det ikke snø, så måtte traske opp igjennom skogen med skoene på ryggen til ca 350m før jeg kunne gå videre på randonee. Lite snø var det, men det var 15cm pudder oppå hardpakka snø, så forholdene var overaskende gode. Fulånebba/Grøvelnenna sett fra Sunndalsøra (bildet har jeg tatt ved en annen anledning) Gikk normalveien opp til litt sør for Mohaugen. Her flatet det ut og jeg gikk inn mot det bratte partiet hvor jeg la igjen skiene og gravde ned randoskoene. Fjellet har to topper og går man normalruta opp ender du først opp på en litt lavere fortopp. Klyvinga opp her var grei, men noe utsatt og spennende med mye is og hard fokksnø så stegjern gjorde seg godt. Fra fortoppen gikk veien ned i skaret til enn punkt som er noe utfordrede, spesielt uten tausikring og isfrie holdetak. Fikk ikke klatra ned så mått hoppe ned ca 2.5m til steinen nederst i skaret. Steinen er nokså stor og flat, så å lande her går helt greit selv med snø på. Problemet er bare at det er ganske luftig med stup på bedde sider av det tynne skaret så man føler seg ikke helt trygg i omgivelsene. Det bratte partiet opp mot Fulånebba. Kom meg opp på selve toppen hvor det var helt vindstille, en skjeldenhet på denne tiden. Hadde tatt med meg både dunjakke, gass, feltrasjoner og masse vann så ble sittende på toppen i noen gode 2 timer til sola begynte å bli lav. Med skyfri himmel fikk jeg ett lite innslag om å bare bli på toppen utover kvelden og se om jeg får tatt noen flotte bilder av stjernene, utsikten er jo ganske fenomenal! Jeg startet med å gå opp ett tramp ned ei ny rute, ned på vestsiden i stedet for ned i skaret i nord. Jeg ville helst unngå skaret i mørket, spesielt om vind og vær tok seg opp. Så før sola gikk ned gikk jeg opp ei trygg rute ned mot vest. Tilbake på toppen ble det photoshoot mens sola gikk ned, motivene var det ikke mangel på! Panorama fra Fulånebba over Sunndalsfjorden. Vinnufjellene med Dronningkrona sees til venstre. Utsikt utover Sunndalsfjorden. Sola går ned over fjellene ved Øksendalen. Sola står i Søre Skjorta. Skjorta (1711m) til høyre. Litt etterlys står i Litlskjorta (1552m). Blåtimen med lysene i Sunndalsøra. Zoom på Sunndalsøra Hydro Aluminium Sunndal Etter at sola gikk bort ble det litt døtid mens jeg ventet på klar stjernehimmel uten lysforstyrrelser fra sollys. Startet på med bygging av en varde av snø, steinvarden så så stusselig ut syntes jeg. Etter en time hadde jag kappa ut nok firkantete til en 2m høy varde. Lommelykta plasserte jeg i midten inni varden slik at det ble blått lys av varden. Stativ hadde jeg jo ikke med meg, så jeg måtte også bygge ett snøstativ, kraftig nok til en stein på toppen slik at kameraet kunne stå stødig til å ta nattbilder i flere rettninger. Etter 3-4 timers mørke kom også nordlyset fram, som gjorde turen komplett for min del og kameraets del! Nå sitter jeg bare igjen og kunne ønsket at jeg hadde ett enda bedre kamera, for slike turer som blir så komplett som denne finnes det få av. Den 2m høye snøvarden sto nok ikke lenge på denne utsatte vindtoppen! Stjerner over Sunndalen. Nordlyset dukket opp i nordvest. Lysene som gjenspeiler seg imot skyene er fra Kristiansund (sterkest til venstre) og oppover til Kyrksæterøra. Så ut som nordlyset forsvant etter hvert så jeg startet nedstigninga. Da blomstra selvsagt nordlyset opp igjen! Noe bratt retur til fotts nedenfor Fulånebba. Litt usikker på rasforholdene så gikk lengre ned for sikkerhets skyld. Måtte så opp til skiene igjen.
    3 poeng
  15. Hadde en liten tur ut i østmarka fra fredag til lørdag i veldig skiftende vær. Var første overnattingstur for året og godt å få sesongen igang. Prøvde fiskestanga mens jeg var der men noe liv i vannet var det ikke. Satser på bedre lykke neste helg. Fikk samtidig testa ny sovepose for året, en muntain equipment helium 400 og den holdt meg varm igjennom natta. Greit og ha testa før en skal på fjellet om sommeren. Ringstind 2 teltet fikk også sin dåp denne helga, størrelsen syns jeg passet veldig bra til en person. Så inni der blir det mange netter utover våren og sommeren når ikke madammen skal være med.
    3 poeng
  16. siste spam fra meg på ei stund. utsnitt av spannet før tur. ha en fin søndag
    3 poeng
  17. Dreven og dreven? Sannheten er nok mer at jeg holder fast på en tanke helt til den slår rot. Og svært ofte er det bare det som skjer, men av og til lykkes jeg, selv om utførelsen ikke alltid står i stil med intensjonene. Men når det gjelder blikkboksovnen er jeg fornøyd, selv om den ser svært så hjemmelaget ut. Akkurat nå holder jeg på med å produsere stekespader. Mye støv og mye moro. Vurderer hver eneste vedski av bjørk med naturlig bøy og så er det bare å sette i gang med skjæring og pussing. Jeg bruker også einer og de stekespadene som er avbildet er av oliventre. Siden jeg synes det blir plundrete med bare en lager jeg like godt to, en for høyre og en for venstre hånd. Legger dette også ut som egen tråd under "Gjør det selv".
    3 poeng
  18. Hadde egentlig ikke tenk å ta en tur på stiene i dag - heller en tur i båthavna og til sentrum. I sentrum var jo Fritt & Vilt-messen, som jeg hadde droppet å besøke på fredag og lørdag pga tidligere erfaringer med lange køer. På søndag bruker imidlertid køene å være borte (i likhet med de aller råeste tilbudene) og der endte jeg opp med tre kjøp, hvorav to burde få en snarlig testtur - en Rab Sawtooth Pant Granite til 599,- og tre poser Real Viltgryte á 60,-. Så da var det på med nybukse og hive Real-posen i sekken sammen med diverse annet, og vandre oppover Holefjellet i strålende solskinn. Stoppet på en kolle der jeg også tidligere har kokkelert, og fyrte opp "PirateBug-en" - den ferske titankjelen min på toppen begynner å se ut som en vanlig svartkjele allerede : Viltgryten var ikke noe å skryte av, synes jeg. Det var kanskje en grunn til at det var det kun var den og en suppe de hadde igjen på messen? Men, men - er man skikkelig sulten, vil den nok smake kjempegodt ... Dro videre til Damsgårdsfjellet, da var det meldte væromslaget begynt å ta effekt. Solen forsvant bak skylaget og vinden økte litt. Her ser "pojken med gullbyxorna" mot skyene som siger inn fra vest, og midt i bildet er kollen som var dagens middagssted: Buksen var veldig behagelig, tror stretch-en i stoffet er et lite hakk bedre enn i Norrønas flex1. Mindre lyd i det også. Men sammenliknet med Norrøna Bitihorn lightweight pant, er den tyngre og mangler ventilasjonsglidelåsene på lårene - Rab-en passer bedre når det er litt kjøligere og man trenger stor bevegelsesfrihet, mens Bitihorn lightweigt er best når du vil ha bukse på i shortsvær Ellers er lengden på Norrønabuksen perfekt mens Rab-en er rundt en tomme kortere enn jeg liker best. Jeg har forresten begge i XL.
    2 poeng
  19. Ikke bare jeg som vet å nyte utsikten. Chilli er halvt lagotto og halvt engelsk setter. Løping og graving er hobbyene. Full fart ute, null fart inne. Hun koser seg stort sett i buret sitt inne, og det er egentlig kjekt i ei lita leilighet i Oslo.
    2 poeng
  20. Akkurat tilbake fra ei lita uke i Flensmarka
    2 poeng
  21. Etappe 1: Austerelvdalen (Tverrelvdalen) til Masi - 6. – 15. juli 2015 Etappe 2, 15. - 20. juli Etappe 3: Saraelv til Rostadalen - 22. – 31. juli Etappe 4, fra Frihetsli til Ritsem (Akkajavre) 9. til 24. august 2015 Etappe 5, fra Saltoluokta til Sulitjelma 25. august – 4. september Etappe 6 (siste del), fra Sulitjelma til Virvasshytta 5. september – 15. september 2015 slutt
    1 poeng
  22. Har både Squamish og OR Ferrosi-jakkene. Squamishen er fin men jeg opplever den som klammere enn Ferrosien ved aktiviteter som fjellskiturer og toppturer. Førstnevnte gjør nå tjeneste som meget anvendelig byjakke, sistnevnte er med på stort sett alle turene der det ikke er behov for å kle seg inn i plastikk. Vindtett nok til fjellbruk, greit med flere lommer (sammenlignet med Squamish) og puster veldig bra. Anbefales!
    1 poeng
  23. Ute på helgetur. Første bilde tatt med Sony xpedia z3c, andre med nikon d90
    1 poeng
  24. Her finner du en liste over fjorårets retter på Oslo DNTs hytter.
    1 poeng
  25. Helt OT, men jeg kan ikke dy meg: dette viser bare hvor lite som skal til for å hjelpe de som kommer til landet inn i kulturen vår, i stedet for å holde dem på utsiden - kommunikasjon.... til @hesthov så hadde vi med engelskmenn i fjellet da vi var små, og lærte fort at engelsk tur og norsk tur var to forskjellige ting. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle, og jeg hadde nok følt meg som en kløne i jungelen.
    1 poeng
  26. Hei Hvor var nå det i Ålsfjellet?? Vi burde ha truffet hver andre. Er ute det nesten hver dag med 2-spannet mitt. HegeP: så koselig å se svart buhund! Gamle hunden min var svart buhund som ble 17 år gammel. Nå er det 2 huskyer. Mer trekk kraft! Hilsen Elgen
    1 poeng
  27. Det tviler jeg ikke på, og jeg er en av dem. Jeg bruker en del støpejernsgryter og panner og av og til trenger de en grundig rengjøring. Etter en sånn rengjøring så setter jeg dem inn med olje og varmer dem slik at oljen trekker bedre inn i porene på jernet. Til dette synes jeg det er litt råflott å bruke dyr olivenolje, så det blir som regel raps eller solsikke. Ellers er det en god tradisjon, både innen båtbygging og husbygging, at man bruker emner som har vokst på en sånn måte at de har tilnærmet rett form fra naturen. I eldre tider be skipstømmer hentet fra Ryfylke, og byen jeg bor i, Stavanger (tommer fjord) har fått navnet sitt fra denne trelasthandelen. Til og med Osebergskipet skal visst være bygget her. Fine stekespader. Jeg har noen av samme typen, men de kommer fra butikken og er ikke alltid av beste kvalitet.
    1 poeng
  28. Og når en har bestemt seg for hva man vil ha, så anbefaler jeg sterkt å sjekke priser. Sjekket nå på utstyret jeg har: Helsport Varanger Camp 8-10, innertelt, gulvduk og helsport lavvoovn. Priser ble sjekket hos XXL og Fjellsport (som tydeligvis annonserer mye her inne). Fjellsport hadde ikke gulvduk, så den ble ikke med i sammenligningen Pris XXL=10997 kr Fjellsport 18885 kr Fjellsport skal altså ha 5888 kroner mer for akkurat de samme produktene. En kan ha det mye gøy for 5888 kr
    1 poeng
  29. Fantastisk lesning og bilder, en skikkelig turrapport Takk for at du delte opplevelsen
    1 poeng
  30. Bruk også den Araldit'en med lengst tørketid, ikke hurtigtørkende.
    1 poeng
  31. Hei Interessant tema! Hvis Hesthov selv er fransk? kan du vel besvare og opplyse oss andre mer? Jeg har vært på alpinski-tur i de franske alper, men da er det en mer universell "alpin - ski - kultur" som preger det. Bortsett fra god mat og vin om kvelden. Interessant og morsomt innlegg fra Pahatlem: Vi skal ikke undervurdere at mange flyktninger kommer fra barske fjellområder, hvor de er vant med kulde om vinteren og høyder som vil legge enhver norsk flat med høydesyke. Kanskje noen av de kunne få jobb som sauegjetere jf. rovdyrdebatten? Ikke for å provosere en debatt om dette, men som integrering. Vi skal vel ikke lenger enn til Sverige for at finne en mer tilrettelagt fjellkultur med over- tydelige "jernbanekryss" til markering av stier og mange klopper over myr. Det siste kan ha sin fordel, så der ikke blir 50 stier over myren. Tilrettelagte bålplasser med tilhørende søppelbinge. Dermed pleier søplet å være samlet en plass og ikke spredt. Nødtelefoner her og der. hilsen Elgen
    1 poeng
  32. Nei, papirtelt ville ikke jeg heller brukt, men usikker på om du mener det sterkeste tekstilet på markedet kommer under denne kategorien? De ultralette teltene er ofte laget av Dyneema Composite Fabrics (Cubenfiber) og ble opprinnelig laget til spinnakker seil. Rivestyrken er ektremt høy sammenliknet med like tynn nylonduk.
    1 poeng
  33. Solliknuten ca 613 moh Siden jeg kjøpte meg Biltema-primus igår, så hadde jeg lyst å teste den idag. Gikk tidlig fra jobb, tok med meg hunden til foreldrene mine, pakka en sekk og gikk på tur. Ble en rundtur innom Solliknuten, totalt ca 11 km. Var ganske grått store deler av turen og ikke en sjel å se (utenom to ender...). Også var det primusen da. Fikk liv i den (hadde testet hjemme uten noe i kjelen da), stekte løk og sopp og pølser, på med hakkede tomater og Creme Fraiche, og potetmos ved siden av. Og en boks Solo. Helt perfekt. Og så fort det gikk! Herlig med middag ute! Også et til utsiktsbilde og hundebilde:
    1 poeng
  34. Kaffekjele på 0,5 liter. Funnet på en bruktbutikk. 150kr! Blir flott på tur. Må lage en knott etter ring til lokket.
    1 poeng
  35. Mange lager en "isolasjonbolle" søk på pot cosy på YouTube så er du hvordan du kan lage det. Sparer mye gass. Liggeunderlag og Alu tape fra Biltema gjør susen. Amerikansk gryterett svir seg veldig fort. Viktig å ha en skje som er flat i bunn og en brenner med stor diameter.
    1 poeng
  36. Sånn kan man også ferdes med hund. Bilde fra øståsen på Hadeland for noen år siden. No words required
    1 poeng
  37. Tenkte jeg endelig skulle sjekke ut jakthytta på Steinsland som står åpen og kan brukes av folk. Den ligger lagelig til mellom hjem og hytte, og tenker å overnatte der når jeg en dag skal gå min planlagte "Hus til hytte"-ekspedisjon (det er ingen ekspedisjon, sånn FYI). Iallefall, etter 4 km fant jeg den der den skulle ligge og hadde en sjokoladepause i solen. Også gikk jeg hjemover igjen! Det hadde jo egenegentlig vært helt perfekt om jeg hadde tatt med en primus og mekket noe lett mat og spist kveldsmaten ute. Men jeg har ikke en primus. Ikke sånn oransje turmat heller. Kanskje til ekspedisjonen min! Gleder meg til alt dette blir grønt og frodig! 
    1 poeng
  38. Klart du kan! Kompis har en kone som ikke hadde gått på ski før for 6 mnd siden. I vinter har man øvet litt og når man begynner å beherske balansen så er det klart man også kan være med på litt lengre tur for vintertelting!! Så da ble det på tide med første innføring i fjell-livets gleder. Vekslende vær og litt lang skitur la ingen demper på turgleden så da er det bare å øve litt til så skal vi nok få lagt ut på noen enda lengre ekspedisjoner. Men det må trolig vente til neste år da våren har begynt å komme lovlig tidlig i Finnmark i år. Tiningen hadde kommet omtrent like langt nå som ved 17. mai-turen til samme sted for noen år siden så om det fortsetter sånn så går det fort mot sommerføre.... Min egen bagasje som også inneholder litt fellesutstyr som telt, en ekstra lånebortsovepose, kjøkkenutstyret osv... Å rydde i kjøkkenavdelingen har aldri vært min styrke. Verken på tur eller hjemme ;-) Utsikten det meste av helgen... Jiiiiha - her er læringskurven bratt! Fargerikt fellesskap på vidda... Litt disens om hvem som fikk størst og mest er ikke uvanlig på tur.... Om du ønsker en solid snøbyge så er det bare å spre ut bagasjen. Det er like effektivt som å henge ut klesvasken om du vil ha regn! Helsport Svea 4 Camp er en romslig bolig for vinterfjellet.. Her har vi krysset på snebro så sent som i midten av mai, så i år kan det ligge an til tidlig vår...
    1 poeng
  39. En tredagers på Hardangervidda, fra Solheimstulen til Rauhellern og tilbake. Tynt med snø i starten, men fortsatt gode forhold innpå vidda, mer snø jo lengre vest man kommer.
    1 poeng
  40. Har vært sofakjær og tiltaksløs en ukes tid, så i dag bestemte jeg meg for å lure meg med på tur med avansert lokkemiddel - en god medbrakt "fredagskaffe" på boks i ettermiddagssolen: Er ikke sikker på om det var jeg som lurte meg eller omvendt, men det spiller liten rolle - turen var fin uansett
    1 poeng
  41. Sov i bilen på en avsidesvei på Dovre forrige uke. Ble vekt av heftig knurring som viste seg å være en gjeng fjellrever som lekte 5m fra bilen. Telte 6-8 hvalper og to voksne. Ble tatt mange bilder!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.