Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. mars 2016 i alle områder

  1. Jeg tror i grunnen, at hvis jeg først setter meg i brennesle når jeg er på do, så foretrekker jeg å være alene sånn at jeg slipper forklare meg for noen… Det vil jeg nok helst forbigå i mest mulig stillhet.
    5 poeng
  2. Kjapp ettermiddagstur i dag - i nydelig vær! På bildet har jeg kommet meg opp på Damsgårdfjellet, og under solen ligger Gravdalsfjellet - og over der gikk ferden i dag. Men siden det var mer "firefjellsvær" enn "tofjellsvær", gikk ruten dit via avstikkere til Olsokfjellet og Holefjellet . Fin tur, og den gikk i propert tempo, synes jeg Veldig lett å gå, hardpakket snø/is perfekt for brodder. Siden det blir mer gråvær fra onsdag av, er det ikke utenkelig at jeg legger opp til å gå hjem fra jobb i morgen ettermiddag - en tur over Lyderhorn (over hodet mitt på bildet) kan jo bli en fin måte å nyte resten av finværet på.
    4 poeng
  3. Du er mye inne på poenget med lettpakking (som forunderlig nok ikke er å pakke lettest mulig), nemlig å kunne komme seg ut på tur tross en kranglete kropp og eventuelle hobbier. Akka Dome 2 ryker ut. 3 kg!? Jeg har ikke greie på særlig mange telt, men du har alt fått noen tips. Kanskje er et Duplex fra Zpacks en mulighet: http://www.zpacks.com/shelter/duplex.shtml Resten av bo og sovebiten er bra, det er teltet som er problemet. Har selv fomlet med å få en syntetisk sovepose oppi et hovedrom på 36 liter og føler med deg. Tung, men inntil du snubler over noe bedre, hva med å bruke Lowe sekken? Skal ikke kimse av en sekk som passer godt. Hvis den var tung og flådde skuldrene dine, så ville det vært lettere å si “ny sekk”. Kamera kan du antagelig lære oss om og det høres ut som om du har spart både vekt og volum her allerede. Men dette er interessen din og der er det fritt frem – du pakker lett for å a) kunne gå på tur og ta bilder, så det er helt greit at det uaktuelt for deg å skifte til smarttelefon Men det er noe her jeg ikke får til å stemme. Om jeg forstår deg riktig er regnskapet som så: ca 10 kg er bo og sove, sekk og kamera ca 8 kg er klær, hygieneartikler og kjøkken så kommer mat i tillegg Hvis det stemmer, så trengs en nærmere definisjon av «klær, hygieneartikler og kjøkken». Et skritt på veien ville være en pakkliste. Primus Omnifuel er ikke så tung, så er stekepanna en fullstørrelse wokpanne i jern? Er det to-tre store, fluffy bomullshåndkleder med i sekken? Her ligger noen fete muffinser... Bortsett fra dun, så er det ikke de store vektforskjellene mellom «animalske» og syntetiske stoffer. Minner om at mesteparten av de synteiske stoffene fremstilles helt eller delvis av olje...søl Tankene du gjør deg er fullstendig relevante for lettpakking, men jeg får en følelse av du må ta det litt mer alvorlig. For utgangspunket selv med Lowe sekken og Akka Dome er ikke så galt. Hvilke nisser sniker seg med i sekken? De får du og vi oversikt over med en fullstendig pakkliste. For min del er det to ting som har hjulpet. Først en mindre sekk (som ikke er som nyttig for din del), så en grundig pakkliste.
    4 poeng
  4. Ble 3 høye topper idag. Lavangstinden - Tverrfjellet og Årsteinhornet
    4 poeng
  5. "Jammen så se til å få tatt det bildet da! Ha'kke tid til å stå her!" En liten trugetur bakom åsen. Taran Akita har løpetid og har det fryktelig travelt med å komme hjem til nabogutten Trym. Nero Buhund er kastrert og er opptatt med å fange en annen slags mus nede i snøen. Han har det ikke travelt. "Jaddajadda! Kommer! Skal bare.."
    3 poeng
  6. Brennesle, skrudde kuer og sinna lemmen er altså det farligste du kan møte. Det er ikke så galt
    3 poeng
  7. Jeg starter en ny tråd om mine oppussingsprosjekter, siden den opprinnelige Svea123-tråden sporet rimelig av:) Jeg fikk som sagt pakke i forrige uke, med en 00, en 111 og en 210. Bilder og detaljer kommer her: Pakken er ankommet. Det store spørsmålet er tilstanden til sakene Pent pakket, det lover godt! Høvik 210. Nok av rust, både på kjelestøtte, vindskjerm og esken. Jeg trengte ikke ha solbriller på for å se på tanken Pumpelæret var tørrere enn knekkebrød og like porøst. Nytt er bestillt. Optimus 00. Mye rust på det av jern, men messingen er relativt fint. Optimus 111! Kanskje den matteste messingen jeg har sett, og garantert den styggeste kassa i mitt eie. Brenneren og hendelen er ulik de to andre 111'ene jeg har, og denne brenneren har hull for rødsprit. Har den et navn? Hunden vår gir uttrykk for at gammel, grøtete parafin ikke dufter roser... Demontering og oppretting av bøyde brennerdeler. Alt av jern går i elektrolysebadet. Rensenåler tredd på en gjengestav. Dette er ikke bra pga overflatebehandlingen på gjengestanga. Det kan dannes noen stygge gasser ut av det under elektrolyseprosessen. Men jeg hadde god ventilasjon, hoster ikke og er fremdeles nogenlunde tilregnelig... Flere rustne detaljer som venter på sin tur i karet. Er vel egentlig ikke nødvendig å si at denne stakkaren også måtte i badekaret! Jeg padler kajakk, har snekke og er mye på sjøen, men en slik sel har jeg aldri sett før... (Tørr vits? ) Krystallsoda og batterilader fjerner rust og maling uhyre effektivt. Sjekk robotroom.com eller noe sånt for fullstendig oppskrift. Enkle saker! Her tømmer jeg en lerduepatron med stålhagl inn i tanken, skrur på lokka og rister løs gammel dritt fra innsiden. Enkelt og effektivt dette også! Samme prosessen med denne tanken, primusvaskevann og stålhagl. Gørret som kom ut tettet sila i trakta... Greit å få det ut på dette tidspunktet. Primusvaskevann både inni og utenpå, tørkes i stekeovn, og messingpuss til slutt. Brenner fint og rent etter sammensetting igjen. Mer trykk i tanken her, brenner fortsatt fint og rent. Esken er vaska med vann og såpe, og smurt inn i et tynt lag tynn olje. Samme med vindskjermen, etter elektrolysebad og puss med stålbørste. Fastnøkkelen ble jo nesten som ny etter elektrolysebadet og kjelestøttene ble svært mye bedre. Dette er 111T, den som hadde grønn kasse. Tre lag grunning, tre strøk maling som var litt blåere enn jeg hadde tenkt meg, og tre strøk klarlakk. Jeg synes fargen ble kul uansett, og beholder den slik. Veldig blå, men pen alikevel! Fortsettelse følger på den 111'en med bråkebrenner med hull, og selkasse. Den skal bli grønn med militær skrift på kassa. God helg til alle primushoder der ute!
    3 poeng
  8. Skjønner ingenting av dette Har aldri sett noe dyr. Annet enn voffen en rein og et par mygg. Forslag. Ta toget til Ulsberg. Prat med noen på stasjon. Få de til å skysse deg til Heverfallsetra. Fra setra går du turstien som er rødmerket opp til Hevertjønna tar ca to timer. Der har du to muligheter. Enten å gå inn i selehuset og overnatte under tak med god fyr i peisen. Eller ligge i teltet på grasbakken ved vatnet. Det som kommer av folk er damer på fjelltur eller en bonde fra Rennebu med ved til selehuset Fra vatnet er det ni timers gang til Jøldalshytta. Men bare tre til Trollhytta og Grythatten, to staselige snaufjell alle vil ha glede av Eller du kan gå en time nordover og bestige Ramshøpiken. På merket sti, ingen dyr, bare sau, ingen nesler, bare multer og krekling.
    3 poeng
  9. I et forsøk på å gjøre det så rimelig som mulig, og gått gjennom svarene deres foreløpig, så har jeg gjort laget en ny pakke liste. Jeg kjøper en Jetboil Sol Aluminium og dropper stekepannen. Spiser nesten alltid kjedelig posemat på tur. Koster meg ca en 1000 lapp med rabatter. Veier 387g. Jeg kjøper en Helsport regnponcho og dropper regnjakke og regnbukse. Koster ca 400,- på xxl. Veier 300 g. Jeg satser på å greie meg uten teleobjektiv og stativet. Tar med gorillapoden. Da kan jeg også henge kamera på hoften og fuske vekk rundt et kilo over på "worn" vekta Nå er vekten og volumet så pass at jeg tror Osprey sekken er stor nok og kan bære vekten........kanskje Nå er vekten nede i 10,5 kg på ryggen (uten mat) og 15 kg totalt på kroppen. Hvis jeg skal mer ned må jeg ha nytt telt. Kjekt med nytt utstyr, men jeg vil helst unngå nytt telt enda. https://lighterpack.com/r/bl37jr
    2 poeng
  10. Du reagerts rett! For noen år siden leste jeg en artikkel i VG om hvordan menn bør oppføre seg ovenfor damer. Så vidt jeg husker: "Gå ikke etter enslig dame på fortauet, bytt fortau, Ikke forlat damen før hun er innenfor entredøren (sukk). Velg å vente på neste heis osv". Disse reglene var ikke noe VG hadde laget selv med de var fra Det britiske innenriksdepartementet. Ellers opplevde jeg følgende da jeg hadde gikk på befalsskolen og var på vinterøvelse. "Var litt for sent ute en kveld og nå var jeg på vei på ski til campen. Men foran meg i mørket skimtet jeg inspiserende befal. Gode råd var dyre, jeg måtte nå frem før han. Så jeg la godt ut til venstre og speedet på det jeg kunne. Men, dessverre, han hadde nok sett meg, for han holdt unna. Men da vi kom frem og møttes var vi to befalselever som var ute i samme ærend. Begge trodde vi at den andre var inspiserende befal".
    2 poeng
  11. Magasinet har Dovre tarp til en ok penge
    2 poeng
  12. Har dere sett på maken? For en snik.... Han som er så fjellvant burde da ha lært seg at Exped'en ikke er hundeseng!?!
    2 poeng
  13. Mammut Denali 5-season sovepose... Stor, tung og jævlig braskette, men gud bedre for en varm og god pose!!! Nesten 4 kg Er tungt, men huskyene tok jobben sa de
    1 poeng
  14. Ettersom du går for jetboil, så kan du redusere gassbeholderen fra 230 g til 100 og litt pluss. Personlig ville jeg ha gått for en jervenduk isteden for regnponho. (samt et telys eller to for å evt. kunne holde varmen i duken) Hva med mygg/knott beskyttelse ?
    1 poeng
  15. Teltet er Helsport Ringstind Light 1, vekt 1.5kg. Dette er en modell som Helsport laget som referansemodell. Jeg fant den på Outlet siden til en pris av Kr. 1.499.- Innerteltet er 10 cm lengre og 10cm høyere enn den siste standardmodellen. Soveposen jeg kjøpte er Mountain Hadware Ratio 32 som veier 829 gr. Mulig jeg kjøper er ny sekk på 46-48 liter. Da kan jeg spare 700gr i forhold til den sekken jag har nå. Liggeunderlager er Mammut Lahar på 670gr.Kjøkkenet er en Primus brenner og vindskjerm samt Primus kaffekjele og Rast stekepanne. Egg og bacon blir det til frokost..
    1 poeng
  16. Sikker på at det er silnylon du har prøvd det på? Det er masse lim/tape/forseglere som funker fint på duk som er belagt med PU (polyuretan) elelr akryl, men som kleber mer enn det faktisk limer når vi snakker silikon... Sil-Fix™ Sil-Nylon Repair Kit het det, ja Virker dessverre som det er ut av produksjon nå? Fant også noe som heter nesten det samme; SilFix, som ifølge produktinformasjonen er et hurtiglim (med primer) som også limer silikon. Aner ikke om det er mykt nok etter at det er herdet. Det jeg gjorde med mine små hull, var at jeg først satte en vanlig scotch-tape over hullet, og prøvde å få den til å klebe hullet sammen. Så la jeg tarpen over en kopp med tape-biten på undersiden i koppåpningen, og festet tarpen med et strikk rundt koppen. Ganske stramt, litt som et trommeskinn - poenget er å få en plan flate som man kan holde vannrett. Deretter penslet jeg et tynt lag SilNet Seam Sealer på, og lot det stå i timesvis - deretter snudde jeg, tok av tap-biten og gjorde samme operasjon på andre siden av riften. En ting å være oppmerksom på er at selv etter herding kan sealern være temmelig klebrig. Unngå for all del at to områder med "ferskherdet" sealer blir klemt mot hverandre, da kan det bli "forever love" mellom dem Jeg tror jeg brukte zalo-vann på en finger eller bittelitt matolje for å få vekk klebrigheten - men helt vellykket var det ikke, området har plukket opp litt skitt (som man ser av bildet). Mener å ha lest at proff-trikset er talkum, det hører dessverre ikke til i standardutrustningen min Ser ut som reparasjonen holder greit, men jeg ville nok slått til med litt sying dersom riftene er noe særlig mer enn 1 cm lange, eller at biter av tarpen er borte - da kan det nok bli for mye for silikonfilmen å holde tarpen sammen om det skulle bli litt kraft over riften.
    1 poeng
  17. Ser jeg tok feil - ikke så mye "uspesifisert" som jeg trodde I listas rekkefølge og hopper over telt og sekk. - kjelen er overkant tung - er det noe spesielt med den som rettferdiggjør vekten? Hvis ikke, se etter en liten og helt enkel aluminiumskjele - drikkeflaske på 125 gr... hmm er det en av disse ufyselige Nalgenesakene? Eller en flaske i aluminum? En vanlig halvliters plastflaske gjør samme nytten - toalettpapir - måtte veie en halv rull toalettpapir her og den bikket inn på 48 gr - mye mer enn jeg trenger på en uke. Mål opp antall tørk du trenger pluss litt ekstra og legg det i en Zip-lock pose. Eller sats på å samle f.eks ormgress i tide - håndkle - er det så varmt at du bader, tørker du fort uansett, så la håndkledet bli hjemme - førstehjelpspakke - ferdigpakket i fin, rød pose? Plukk ut det du realistisk trenger og kan bruke og legg det som blir igjen i en Zip-lock pose - lykt - enig med forrige taler; hodelykta kan gjøre tjeneste som teltlykt - leirsko - her er ikke vekta problemet, men volumet. Løsne lisene på dine utmerkede fjellsko og bruk dem i leieren - powerbank håper jeg er for å drive fotoutstyret - kompass - inhabil; bruker samme klumpen sjøl - to underbukser - ull, så de holder en stund, kan også skylles om det blir for ille, så en av det slaget - to skjorter - Sarek'en er sikkert fin, men holder det ikke med Patagonia'en? - sparer ikke allverden på en poncho og det er ikke lett å finne en som fungerer både med sekk og i vind. Er den lykkelige eier av sådann, du finner den på samme plassen som Duplex, men om den passer for deg er ikke lett å si - fotoutstyr - himmel og avgrunn - er det ikke en eller annen retning innen fotografien som lar deg slippe med kameraet og ett objektiv? Vet jeg fredet fotografien, men stativet veier 1520 gr - klær på kroppen er stort sett greit og siden de ikke er i sekken så går det egentlig bra, men den jakka kan skiftes ut med en lett vindjakke til en tredjedel av vekta og enda mindre volum. Husk, du har tøy for dårlig vær i sekken. Savner litt småtteri på lista. Hva gjør du hvis du får hull eller revne på telt, sekk eller regntøy? Ekstra kilde til ild. Hva med en fyrstikkeske i tillegg til Rolls-Royce-lighteren? Vet det er mange som går med tynne sokker i skoene, men du er den første som er tøff nok til å gå uten. Sparer meg for 30 gr, så det må prøves Men i tillegg til dette, så blir du nødt til å se på telt, sekk, og, dessverre, fotoutstyret. Teltet er hvor du kan bli kvitt mest. De letteste teltene klarer seg fint i godt vær, men kan med fordel slåes opp i le i kraftig vind. Det slipper du antagelig med telt på +3 kg, men du følger forhåpentligvis med på terreng og vær uansett.
    1 poeng
  18. Har ytterteltet klippset på ja. Er noen buer i kanalene i krysspunktene der stengene møtes. Så lenge du hjelper stangen litt forbi der, så er det null problem å føre inn stengene. Har funnet ut at det er best å starte med de sorte stengene, da de går på undersiden av de røde. Eneste gangen jeg tar av ytterteltet er etter en meget regnfull natt, eller når jeg henger opp teltet til tørk etter endt tur.
    1 poeng
  19. Kjøpte selv 3x4 meter tarp fra Magasinet på lørdag, og benyttet det i snøværet natt til søndag. Funket fint, og er vesentlig lettere å ha med å gjøre enn en stiv presenning. Fulgte med barduner også. http://www.magasinet.no/partisalg-restesalg/friluftsutstyr/tarp-dovrefjell-4-groenn
    1 poeng
  20. (Tynn) presenning i den størrelsen koster 60 kr. på biltema, ellers får du tarp på magasinet, koster riktignok litt mer (men slett ikke uoverkommelig)
    1 poeng
  21. Ser de selger det her også: https://brukas.no/telttilbehor-c314
    1 poeng
  22. Mesh finnes her: https://brukas.no/telttilbehor/hilleberg-unna-mesh-innertelt-p19507.html?search_query=hilleberg&results=50
    1 poeng
  23. Hva med her? http://us11.campaign-archive1.com/?u=0fd080e75dcbd03394006a4bd&id=70712b8dd6 Ser ut som de har mesh innertelt på lager
    1 poeng
  24. Jeg dropper ihvertfall det.. Ingen som lukter på meg i fjellheimen uansett Da ser du på den vanlige Reinsfjell. Sjekk ut Superlight utgaven. Ligger under PRO på helsport.no. Veier 2 kilo. Jeg har ikke førstehåndsinfo på Hubba Hubba, men har tatt sjansen på å skaffe meg et Freelite 2. Det er mye mesh og det har fordeler og ulemper. Mindre kondens, men såklart litt mer luftig. Ser imidlertid ikke på det som noe stort problem til tresesongers bruk.
    1 poeng
  25. Du kan evnt. vurdere å legge det inn på lighterpack.com . Veldig fin tjeneste som gjør det lett å teste seg frem og lage lister for ulike turer.
    1 poeng
  26. au :'D hørtes veldig lite behagelig ut!
    1 poeng
  27. Hahaha! Jeg når ikke godeste Reodor opp til anklene engang, men takk alikevel!
    1 poeng
  28. Da har jeg gått oppå Ogjerheiløa. Ble en særs god start, da jeg fikk smurt skia i dagens av en smøreekspert. Det var nysnø rundt null ved start, oppi fjella to-tre minus. Fikk en utrolig god start på mitt nye liv som fjellskiløper. Hadde jo spikerfeste oppover myrene og fantastisk gli heimatt Spent på om det blir flere skiturer ....
    1 poeng
  29. Det er vel dessverre med fotoutstyr som med turting ellers .. bra og lett koster penger, masse penger, så da er det greit med en sponsor eller arbeidsgiver som betaler. Men hvor bra utstyr de fleste av oss amatører trenger er jo en annen diskusjon Havesyken er utbredt blant (amatør)fotografer også.
    1 poeng
  30. Jeg er overhodet ikke interessert i slik demontering og mekking, men nå ble jeg imponert. Du er jo rene Reodor Felgen!
    1 poeng
  31. Kan du det så går det bra, men er du slurvete med å sørge for at de to løse delene på toppen ikke ligger på plass, da er det lett å få underburn. Her dreier det seg om erfaring og fingersptsgefuhl. Forøvrig er det letter å fjerne sot fra bråkebrenneren om du skulle ha måtte kjøre på noe dårlige greier. dsk
    1 poeng
  32. Du kan kanskje å leie en hest eller alpacka ? Da slipper du kanskje å bære noen ting. Hyggelig reisefølge får du også
    1 poeng
  33. Jeg solgte mitt akka dome 2 etter ett år, og kjøpte tarptent scarp 2. Ikke angret et sekund. Tarptent har litt mindre fortelt, men er fortsatt store nok til matlaging osv. Men det har større innertelt, med bedre takhøyde. To høye personer kan uten problem sitte oppreist der inne uten at man sitter oppå hverandre. Veier mellom 1.6 til 2 kg mindre enn akka dome avhengig av oppsett.
    1 poeng
  34. Kanskje han er redd for å bli hjemme?
    1 poeng
  35. Ang. dette med å tisse, her gjelder det å passe seg for ville planter også. Særlig når det er mørkt. Det er nemlg ikke gøy å sette seg ned i et kratt med brennesler. Har prøvd. Jeg er alltid på tur alene med hundene mine. Hittil er sinte brennesler det mest ubehagelige jeg har opplevd der ute.
    1 poeng
  36. Det er en snørik vinter, og knea funker igjen (hvertfall godt nok), så da er prosjekt skiglede/skiteknikk på banen igjen. Her et par bilder fra denne uken. Ett fra Nordmarka i Klæbu utenfor Trondheim en helt vanlig mandag (fridag) og ett fra dagens tur på fjellet fra hytta.
    1 poeng
  37. De eneste stedene jeg er usikker på å overnatte ute er i marka nærmest byene. Der kan det være noen gutteturer med mye alkohol, som det er ubehagelig å campe i nærheten av. På fjellet og langt inni skogen er det bare hyggelige folk man møter. Av begge kjønn Eneste dyret jeg har møtt som har vært en trussel, har vært sau hehe. Søyer som passer på lammene sine kan stange en stakkar ganske hardt, men farlig er det vel neppe. Det er ikke helt sant. Jeg har opplevd elg som truende to ganger. En gang kom jeg mellom elgku og kalv ved et uhell, og en gang kom jeg rett mot en brunstig okse på en smal sti. Men begge situasjonene ble rolig og kontrollert løst av å rygge rolig tilbake (og snakke til elgen, men om det hadde noen betydning vet jeg ikke). Samtidig har jeg utallige møter med elg som bare er positive. Den ser undrende på meg og jeg nyter synet av dette flotte dyret, før vi trasker hver vår vei. Jeg bor midt i tetteste bjørneland, men allikevel er sannsynligheten for å i det hele tatt se bjørn veldig liten. Og enda mye, mye mindre for å komme i en truende situasjon med bjørn. Så de skremmer meg ikke vekk fra å overnatte ute, selv om jeg stadig ser spor og møkk etter dem på sommerstid Bjørn holder seg stort sett unna folk, og de fleste steder i landet finnes det ikke bjørn i det hele tatt Nå nei, noen reell fare for dyr eller folk i skog og fjell er det ikke. Å dette å slå seg eller skade seg er vel eneste reelle risikoen ved å gå alene. Men man kan ikke garantere seg mot alt Start med korte turer med bare en overnatting og velg deg ut et fin plass langt nok fra folk til at du ikke blir forstyrra og nært nok til at du har muligheten til å gå hjem om det ikke blir en god opplevelse.
    1 poeng
  38. Turen er gjennomført, og skal prøve å tromme sammen en liten rapport. Ble ikke tatt så veldig mye bilder desverre, selvom speilrefleksen ble med. Ett lærepunkt til en annen gang
    1 poeng
  39. Hva gjør to middelaldrende menn langt fra noen atleter i verdens hardeste skirenn? Med et mål om å være fornøyd med å fullføre meldte vi oss på sammen med et koppel av langrennsløpere, triatlonutvøvere, ultraløpere og andre hardhauser. Høsten i fjor ble det anskaffelse av bildekk for trekktrening rundt Stokkavannet. 2-3 turer hver uke var oppskriften for å dekke opp for manglende grunntrening. Treningsplanen gikk noenlunde greit fram til andre helga i januar da jeg gikk på en kraftig overtreningssmell etter to harde treningshelger på Haukeliseter på rad. Resten av januar og februar føltes kroppen sliten og lite samarbeidsvillig. To uker før start ble det en ny treningstur til Viersla og endelig løsnet det litt igjen, kanskje skulle det la seg gjøre å fullføre likevel? Lagkompis, Jarle, i godt driv ved Mannevatn på en av treningsturene Leir ved Tverrgavlen på treningstur til Viersla Onsdag 24 februar lastet vi bilen full av ski, pulk og utstyr og satte kursen mot Eidfjord. I Eidfjord var det utstyrssjekk og veiing av pulk. Vi veide inn på 92 kg totalt, 12 kg over minimumskravet til målgang, men alt av mat, drikke og fuel som brukes underveis teller ikke i minimumsvekten. Utstyrssjekk og innveiing. Prerace meeting i Eidfjord Etter innveiing var det klart for informasjonsmøte for alle deltakerne, siste påminnelser om sikkerhet, vær og føre ble gitt. Værvarselet var bra, men mye nysnø på vidda var en ekstra utfordring for de som skal gå i tett (heldigvis ingen fare for oss mao). Natta ble tilbrakt på hotell før bussene tok oss til startpunktet på Haukeliseter. Siste klargjøring på Haukeliseter Individuell klasse starter kl 12:30 en halvtime før oss og det var imponerende og se hvor fort de første forsvant oppover den bratte bakken fra Haukeliseter. 13:00 var det vår tur og vi la oss litt godt bak i mengden av lag som skulle ut samtidig. Da startskuddet gikk var det bare å finne seg en plass i rekka. Litt tendenser til kaos oppover når ca 150 stk skulle flettes inn i de 4 spora som de i individuelt allerede hadde tråkka opp så det var bare å ta de første meterne helt rolig. 40 minutt senere var vi på toppen av den første kneika og kunne bytte fra langfelleskiene over til kortfeller. Tett i første bakken Etterhvert fordelte folk seg godt utover og trengselen opphørte. Det gikk greit over Venaretjønn og videre innover. Opp mot Veslenup er det igjen bratt og det blir bytte til langfeller, vi gikk med to skipar for å rakst kunne bytte noe veldig mange andre også gjorde. De som gikk på kortfeller hele veien slet godt i de bratteste bakkene. På toppen av skaret før Mannevatn ble det igjen skibytte og en liten drikke og matpause. Fra toppen av skaret under Veslenup Det gikk raskt ned mot Mannevatn og videre nedover mot Slirdokkhølen før løypa gikk videre oppover mot Årmotvatn. Her er det stort sett slakt oppover hele veien. Ved Årmotvatn ble det ny pause og vi demonstrerte at vi tok det hele som en tur ved å drikke kuli og spise medbrakt appelsin Kuli og appelsin ved Årmotvatni Etter at sola gikk ned begynte det også å blåse opp litt. Det var meldt liten kuling på torsdagskvelden og denne fikk vi rett i mot så det ble litt tyngre å gå. Første planen var at vi skulle gå forbi Hellevassbu og campe mellom sjekkpunktene, men pga været og at det allerede var blitt godt mørkt når vi kom til Hellevassbu valgte vi å campe der. Jeg mistet også ene kortfellen min i nedkjøringen mot Hellevassbu. Heldigvis var det noen bak som fant den og plukket den opp, men metallfestet var borte og limet frosset. Vi ble på Hellevassbu fra 20:30 og kom oss ikke avgårde før 06:15 på fredagsmorgen. Første timen gikk i mørket, men etterhvert kom sola såvidt fram. Jeg smurte skiene siden jeg ikke fikk festet kortfellene og det ble en mix av dårlig feste, klabbing og glipptak. 6 timer senere var vi framme på Litlos og der varmet sola i leveggen og vi unte oss en god time før vi gikk videre. Siste biten mot Viersla ble tung og kald. Vinden blåste opp igjen sammen med noe kaldere temperatur. Kvennsjøen og Litlosvannet føltes som en evig lang motbakke og med nesten 40 km på en dag kombinert med dårlig feste på skiene ble dette den desidert tyngste etappen. Da vi kom fram til Viersla 21:15 sammen med et annet lag ble vi møtt av crewet der med bølgen og varm velkomst. Vi fikk opp teltet og var begge så utmattet at vi satt og skalv før vi fikk opp varmen tilstrekkelig i teltet. Planen om en kort stopp på Viersla ble nedstemt da vi begge var enige om at vi trengte noen timers søvn før siste etappe. Soloppgang ved Bjørnadalen Neste morgen tapet jeg på kortfellene igjen for å prøve å få bedre feste enn dagen før. Vi kom oss avgårde fra Viersla 06:45 og gikk vel i en time før gaffatapen rullet seg av. Men da hadde ihvertfall limet på fellene satt seg til skiene igjen og jeg klarte å holde de på med kun et par runder i front på ene fellen. Dette gav vesentlig bedre glid og vi fikk opp farten betraktelig opp Sildabudalen. Vi gikk forbi 3-4 lag denne etappen og hadde mye bedre snittfart enn dagen før. Moro å kjenne at kroppen fungerte selv etter to dager med hardt kjør. Fra Tverrgavlen er det utforkjøring og da forsvant også sikten. Tåke og jordmørkt gjorde det ekstra utfordrende og med en pulk som dytter godt ble det mange trynn nedover før vi endelig kunne krysse målgangen 48 timer 20 minutter etter start. Flagget plantes i heltehaugen etter målgang ved Maurset Neste år blir det reservefeller og ekstra fellelim i pulken...
    1 poeng
  40. Nedan finner ni några exempel på expeditionskostnader som min vän Joel sammanställt. Som ni ser går det att hålla nere kostnaderna ganska mycket om man bara organiserar själv. Och för egen del tycker jag det är halva grejen. http://joljon.blogg.se/category/elbrus.html http://joljon.blogg.se/category/denali.html http://joljon.blogg.se/category/aconcagua.html http://joljon.blogg.se/category/carstensz.html http://joljon.blogg.se/category/atlasbergen.html http://joljon.blogg.se/category/pamir.html http://joljon.blogg.se/category/kilimanjaro.html http://joljon.blogg.se/category/yukon.html http://joljon.blogg.se/category/kirgizistan-fa.html
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.