Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. jan. 2016 i alle områder

  1. Litt? Varsel om ekstremkulde når det nærmer seg -15 grader, og råd om hvordan man skal forhindre frostskader om man absolutt må gå ut.. Folk vandrer rundt i Canada Goose, Parajumpers eller andre dunjakker med flere hundre gram dun. På føttene har de Sorel eller polarsko fra ett annet merke, De kuleste har Uggs... Melder metrologene om at vinden kan bikke 15 m/s, får man beskjed fra mediene om å skalke lukene og holde seg inne for nå bryter helvete løs... Det har rett og slett gått over alle støvelskaft, for det er jo ikke bare været som er ekstremt i alle retninger, alt er jo "ekstremt-ettellerannet" i dag.
    11 poeng
  2. Da jeg studerte i Tønsberg, tok en klassekamerat seg en tur ut til Verdens Ende mens Gudrun lekte seg rundt i Sør-Norge (og forsåvidt Nord Europa) i begynnelsen av 2005. Vedkommende var født og oppvokst på Røst. Kommentaren hans neste dag da vi diskuterte uværet, var "Da va no faen itje nok engong te å få heimlængsel a"...
    8 poeng
  3. Blir litt oppgitt over tabloidpressen! Det som før var "et he...tes uvær" har nå blitt livsfarlig... Ingen tvil om at orkan kan føre til skader på både mennesker og materiell, men jeg synes det ropes litt vel mye ULV!
    7 poeng
  4. Hei folkens Dette må jo være en bra plass å spør om litt hjelp. Jeg har søkt om jobb, drømmejobben. Nemlig skotester og eventyrer for Alfa Sko. Det var 1030 personer som søkte på jobben, og nå er jeg en av 30 stykk som er igjen. Neste oppgave var da å lage en presentasjonsvideo og Alfa har publisert disse. De 30 skal nå siles ned til 10, der Alfa velger 7 selv, mens 3 stykk blir med videre basert på antall stemmer på facebook. Stemmingen foregår frem til fredag neste uke. Det er stemmingen på facebook som gjelder, men det kan også telle positivt om en har mange likes på youtube og instagram (15 sekunders versjon.) Om dere synes jeg ser ut som en verdig kandidat, og dere liker videoen min så setter jeg veldig stor pris på stemmer Legger ved link til alle 3 mediene, og er kandidat #14, Trygve: PS: Innholdet kan virke støtende og traumatisk for noen. http://fans.vote/v/ACkqB-u1eII https://www.youtube.com/watch?v=GoWFI5IGCMw&index=14&list=PLfWgolrpxr20PImzQzIPQrsWOlznBxCjj https://www.instagram.com/p/BBFhgHHoUY2/?taken-by=alfasko
    6 poeng
  5. Ikke så merkelig. Før om dagene var folk mer ute i virkeligheten. Dagens generasjon vet ikke mer om vær og vind enn det de kan oppleve via smarttelefønen og Facebokka..
    5 poeng
  6. Vel, all denne vinden må vel i alle fall føre noe godt med seg: "Giftlokket" over diverse byer må være sterkt redusert nå?
    4 poeng
  7. Ja før i tiden var uvær uvær og folk visste å forholde seg til at det enkelte ganger ble et helvetes uvær som til og med skylte hele fiskvær på havet (https://no.wikipedia.org/wiki/Sandsundv%C3%A6rulykken) og knuste fyrtårn ved å slenge kampesteiner på flere tonn opp fra havets bunn (https://no.wikipedia.org/wiki/%C3%85sv%C3%A6r_fyr). Folk var vant til å være ute både i skogen, på fjellet og ute til havs i små trebåter året rundt og skjønte hva uvær var. Man fulgte pliktskyldig med på de fleste værvarsel og værtegn som var å oppdrive og grublet mye omkring hvordan man skulle ri av neste uvær. Hus ble bygd av laftet tømmer eller i det minste klinket sammen solid nok til å tåle en liten atomkrig eller to selv om atombomben enda ikke var oppfunnet. Gjerne plassert på steder skjermet for de mest utsatte vindretningene, springfloene og flommene også hvis det er mulig. Nå for tiden er det liksom ingen som reagerer på værmeldinga (eller været) før riksdekkende media snakker om ekstremvær og verdens undergang. Da kanskje man må passe på å holde seg inne siden ting kan flakse rundt i vinden og sikten kan bli dårlig. Men å huske å tjore fast trampolina som fortsatt står ute i hagen er litt vanskeligere om ikke en eller annen "ekspert" minner om slike ting på TV. Med mindre media advarer mot å kjøre i det hele tatt og nærmest lover død & fordervelse om man forsøker så kjører jo også folk fortsatt 5-10 over fartsgrensen som om det er flott sommerføre uten å bry seg med de 15cm snøslaps som ligger på veien. Og vi bygger velvillig hus til flere millioner langs elver mens vi fyller igjen og snevrer igjen elva litt lenger ned også. Noen har jo regnet på det og funnet det i orden. Enkelte ting var nå faktisk bedre i gamle dager.
    4 poeng
  8. Komfortabelt? Ser ut som du har alvorlige problemer med hodet spør du meg :-). God helg!
    3 poeng
  9. Hvis jeg har rett, hvilket jeg har, så har @incognito og @Tor-Erik-L-77 rett. Nei, altså, alvorlig talt: Dette her er stort sett grunnleggende fysikk: Mer isolasjon = mindre varmetap, ergo er flere lag med luft > enn færre lag med luft (selvfølgelig kombinert med tykkelsen på disse lagene), så sant isolasjonen ikke blir unødig komprimert. Subjektive "følelser"/oppfatninger/opplevelser eller anekdotiske erfaringer som skulle tilsi annet, må nok i denne sammenhengen tilskrives alle de andre faktorene for "opplevd" varme, e.g. matinntak, forbrenning, fuktighet, "(tisse-)trengsel" osv.
    3 poeng
  10. Jeg forstår heller ikke logikken med at det skal bli varmere i en sovepose om man har mindre klær. Poenget er jo at man skal forsøke og holde på så mye av kroppsvarmen som mulig (unngå tap av varme) - det er ikke noe poeng i å varme opp soveposen med kroppsvarmen. Jo flere små luftlag som dannes mellom kroppen og ytre barriere jo mere isolert blir man, ergo det oppstår mindre tap av kroppsvarme ut til omgivelsene. Hvis alle forutsetninger var like vil man derfor bli varmere i en sovepose med et lag ull undertøy + et lag dun yttertøy kontra naken i samme posen - logisk. Er generelt veldig ening med @incognito sin post over her
    3 poeng
  11. Jeg har sovet mye under tarp , men aldri om sommeren. Og ikke over tregrensen heller. Spesielt over tregrensen om sommeren tror jeg vil foretrekke telt alltid. Jeg har opplevd noen turer med virkelig vonde myggforhold og det er ganske utmattende. Å kunne søke ly for myggen i ett telt når jeg skal sove , er vesentlig for meg for å samle opp energi til neste myggdag. Men høst, vinter og vår , før insektene begynner å bli for aktive, foretrekker jeg å sove under en tarp. Mer komfort og bedre plass...
    3 poeng
  12. Minner meg om at jeg må bestille VHS box-set av Extreme Trains:
    3 poeng
  13. @LightDan Jeg har et stykke vei å gå ifht lettpakking, det meste av utstyret mitt er tungt, men solid (av økonomiske årsaker - jeg tager det jeg haver, alt. det som koster minst). Men et par turer med en begrenset ordinær oppakning har fått tankene mine inn på vektbegrensning. Jeg har foreløpig ingen planer om å bevege meg veldig langt over tregrensen, holder meg innenfor mobildekning så lenge jeg er nybegynner og tråkker rundt alene. Tar alltid hensyn til været (som seg hør og bør som vestlending). Men er viss feeling av villmark burde være mulig å få til likevel. Jeg forstår at å kunne enkelte knuter, å kunne et par alternative oppsett, og å kunne bytte mellom oppsett, er de viktigste punktene. For meg koker jo det hele ned i sunn fornuft; lese vær, vind og værmelding, og å være istand til å ta rett avgjørelser på bakgrunn av disse. Målsetning; sove under praktisk talt åpen himmel en hel natt, våkne (relativt) uthvilt til morgenkaffe og fuglekvitter!
    3 poeng
  14. @HegeP En "krig" i Norge er så kjapt over at avisene ikke rekker å komme ut, ikke på nettet en gang; en nøytronbombe i Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Tromsø som går av etter hverandre fortløpende så er alle byene og alt liv i mellom dødt og ikke en mygg overlever.. Så det er like greit at avisene enn så lenge livnærer seg på feite, røde krigstyper om været og monsterflått og ekstrem ditt og monster datt
    2 poeng
  15. I Bergen er man nå litt skuffet over at været ikke kan oppføre seg iht til publiserte ekstremvarsler, melder Bergens tidende. Det kan jo hende at en sånn artikkel ikke får så mange klikk? Hva om man istedet forsøker med overskriften "Folket RASER mot SJOKKERENDE udugelige meteorologer for EKSTREMT overdrevne ekstremvarsler!" - kunne det fått fart på klikkingen?
    2 poeng
  16. Det betinger at du har en sovepose som er varm nok Men jeg ville uansett foretrukket et lag med undertøy, for å spare posen for svette, og noe fuktighet. Det er litt mer omstendelig å vaske en dunpose enn dynetrekket hjemme. (har jeg hørt). Jeg velger gjerne en kaldere sovepose for å spare vekt og volum, og benytter meg av øvrig isolasjon jeg har med meg på tur. Når du putter inn mer isolasjon, så vil temperaturen gradvis synke utover isolasjonen. Soveposen føles da kaldere. Det blir det samme som om du har en veldig tykk pose, hadde du tatt hånda inn i midten av isolasjonen vil det være kaldere der. Igjen, det er personen i posen som skal være varm, ikke posen. Men det føles nok mer behagelig å ligge med mindre tøy i en varm pose enn med mye tøy i en kald pose. Delvis fordi du mister hud mot hud varmen, men jeg tror det ligger litt i hodet og. Hendene ligger gjerne i selve posen hvor det er litt kjølig, og ikke under det isolerende tøyet hvor temperaturen er grei. Smak og behag, jeg vil ikke spandere penger og gram på soveposer som er varme nok til alle årstider når jeg kan justere dette med klær jeg alikevel har med meg. Men igjen, jeg pakker etter tur/ føre/ værforhold, så det varierer jo hvordan jeg gjør det. De fineste vinterturene har jeg med lett sekk, lange dager på ski og fine nedkjøringer. Da syns jeg det er verdt det å knipe inn litt ekstra på komforten.
    2 poeng
  17. Det er vel litt delte meninger om dette, men jeg kan jo fortelle litt om hva som fungerer for meg. For det første er det jeg som skal være varm, ikke soveposen. Det er klart at dersom du har på dunjakke i posen, vil temperaturen mellom jakken og posen bli lavere. Men med unntak av hendene befinner jeg meg i jakken, og er mer opptatt av temperaturen her. På helgeturer vinterstid liker jeg best å kunne pakke så lett og liten sekk som mulig. Da blir det mindre slit opp bakker, og mer kos ned. Da kan jeg ikke ha både stor sovepose, og nok klær til å ha det greit i leiren. Jeg må derfor ofte bruke dunjakken som en del av sovesystemet for å ha det varmt nok. Dunjakken ville jeg ikke vært foruten. Da jeg kjøpte denne, falt valget på mountain Equipment K2. Den er veldig god og varm, når jeg tar på meg denne føler jeg meg nokså udødelig mtp temperatur og vind. Men den veier omtrent det samme som soveposen! Soveposen jeg helst bruker er en western mountaineering ultralight. Veldig bra på vår og høst, komforttemperatur på minus 7 grader. Denne pluss dunjakke tar jeg med dersom yr ikke melder kaldere enn minus 20 på natten. Har brukt dette i minus 25 grader, det gikk greit men ikke mer. Meldes det kaldere blir det pulk og stor fiberpose. Kommer gjerne til å spandere på meg en varmere dunpose en gang, men foreløpig er det dette som er opplegget. En viktig ting med klær på i posen er jo at det ikke må være trangt. Blir isolasjonen klemt flat, enten det er ull, dun eller fleece, vil det ikke isolere noe særlig. Ofte ligger jeg med dunjakken på, og soveposen delvis igjen. Er det veldig kaldt snur jeg soveposen 90grader slik at glidelåsen havne under meg, og lukker igjen til midt på ryggen ca, da blir den øvre del av posen liggende over meg som et teppe. Jeg syns det fungerer bedre enn å legge dunjakka over posen, men det er meg. På vinterstid må en jo ofte smelte snø for å få vann. På en helg har jeg nok drivstoff med, så jeg spanderer et oppkok på vannet, og har oppi flaske. Som regel har jeg to 1l nalgene flasker med meg, da har jeg til frokost pluss en liter å gå med. Trenger jeg mer er det bare å smelte en liter til på morgenen. Den ene flaska har jeg et neoprentrekk til, da holder den en god lunk til morgenen når jeg har den i posen. Pleier å ha denne ved bena. Dersom det er kaldt tar jeg den andre på innerlommen på jakken, gjerne med en sokk eller hanske på. Viss jeg ikke bruker noe isolasjon på flaskene (neoprentrekk, sokk eller hanske), holder de ikke på varmen gjennom natten. Dette avhenger selvsagt av temperaturen, men det er deilig å våkne noenlunde varm. Ellers er det viktig å legge seg varm, mett, og ferdig med dobesøk. En pisseflaske er gull verdt, men jeg går nok glipp av noen flotte stjernehimmeler. En må jo bare prøve seg frem. I mitt hode er det bare tøys å ligge å fryse, med varme klær i sekken. Ta de på, bare det ikke blir trangt. Skal du på ekspedisjon eller langtur blir dette med varmeflasker mest sannsynlig en dårlig løsning mtp drivstoff forbruk. Men på en (lang)helg syns jeg dette er bra. Primusen surrer og går et par timer på kvelden uansett. Ellers kan jeg nevne at det siste 1,5 år har jeg hjemme brukt kun dynetrekk på sommeren, og en tynn sommerdyne på vinteren. Jeg fryser mindre med dette nå enn i begynnelsen, så det har nok hatt en effekt. Kroppen har blitt vant til å sove i en lavere temperatur. Havner jeg under konas vinterdyne, holder jeg på å dø av varme. Men dette fungerer for meg, det er ikke sikkert andre syns det er en god løsning. Det er klart at livet er lettere med varm nok sovepose, men kan jeg pakke en liten og lett sekk i steden for pulk eller stor sekk syns jeg det er verdt litt plunder og ubehag. Ellers er det viktig å pakke etter tur, føre og værmelding. Er det bikkjekaldt, 50cm nysnø og jeg skal sitte i teltet å skrøne, blir det gjerne en kort tur med alle fasiliteter i pulken:)
    2 poeng
  18. Låt lättpackningen ta tid! Att köpa lättast möjliga utrustning, men sakna kunskap i att bruka den kan skapa farliga situationer. Inte specifikt för att packningen är lätt, men för att allt utstyr behöver mästras innan det kan brukas säkert. Min första fjälltur i tonåren var med 26 kg på ryggen vid starten av turen (en vecka). Skulle tro att utstyret var på runt 17-18 kg, resten mat, vatten och bränsle till primusen. Jag kan med gott samvete säga att jag har en högre säkerhet nu, trots att packningen för en vecka nu ligger på under 10 kg, med ca 4-4,5 kg av detta är utstyr. Lika säkert är att jag hade haft en betydligt lägre säkerhetsnivå om jag haft det utstyret i tonåren. Du gör helt rätt som testar och övar i säkra miljöer, när du är mer trygg, så utfordra dig själv med tuffare turer. Det är alltid bra att kunna avbryta en tur där man testar nytt utstyr eller tränar nya kunskaper, jag skulle aldrig satsa min säkerhet med utstyr jag aldrig prövat förr. Tarp ger för mig en helt unik närhet till naturen som jag inte får i ett tält. Att lära sig de första, enkla tarpvarianterna är enkelt, men man kan sedan testa nya varianter i det (nästan) oändliga. Lycka till med första tarp-turen.
    2 poeng
  19. Vær forsiktig i fjellet i morgen, folkens. Ser ut til at "Tor" kan bli voldsom i visse fjellområder. Selv skal jeg til hytta i Rondane, men har heldigvis bare ti minutter fra parkeringen. Populære områder som Reinheimen, Breheimen og Jotunheimen kan få godt med vind utpå ettermiddagen ser det ut til. Vi har ingen å miste. http://www.dagbladet.no/2016/01/28/nyheter/storm/innenriks/vind/42934782/
    1 poeng
  20. For å være litt seriøs: Tror nok at "Tor" kommer til å treffe veldig variabelt. Fra gammelt av bygde man så man hadde le for vinder fra vest/sørvest (feks stort sett hele Bergens-kjernen), mens man i nyere tid gjerne vil ha utsikt og kveldssol - og derfor er mange nyere bygg mer utsatt, der de ofte ligger vestvendt på en høyde. Har en gammel hytte, der solen går bak haugen i 18:00-tiden midtsommers - den ble bygd på en tid da brun hud var et tegn på at man ikke kunne arbeide inne på kontor, og alle visste at stormene kom fra sørvest. På sett og vis er hytta blitt gammel nettopp fordi den ligger bak haugen som skjermer for vinden (og kvekldssolen) fra sørvest
    1 poeng
  21. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Henger-veltet-pa-Askoybrua-3532374.html Henger veltet på Askøybrua
    1 poeng
  22. Nær sagt samme hvor bra soveposen er så kan man fryse med et dårlig liggeunderlag, da hele kroppskontakten med bakken blir en kuldebro. Her blir jo posen komprimert slik at enten to gode eller et virkelig godt liggeunderlag er av største viktighet når temperaturen i bakken kryper nedover. Bamse + oppblåsbart underlag gjør susen. Ullundertøy på kroppen og ullsokker eventuelt varm liner holder posen renere og gir litt ekstra varmepiff i posen. .
    1 poeng
  23. Haha, nei strømmen er naturligvis en usårbarlig energikilde!
    1 poeng
  24. Jeg forstår tankegangen med en liner, men skjønner ikke helt hvorfor en skal ha heldekkende undertøy med tanke på levetiden, er det på grunn av svette? Selv foretrekker jeg minst mulig klær, men når det er kaldt har jeg ofte hatt en liner og/eller fleecesovepose, det blir vel egentlig et slags lag på lag system.. Uansett vil jeg anbefale "å være aktiv i posen" når du legger deg. Med det mener jeg at du bør bevege på deg og ikke ligge strak ut og tenke over hvor kald posen er inni.
    1 poeng
  25. ..og nå vil de ha oss til å slutte å fyre med ved, for strømmen går jo aldri. Særlig ikke i "ekstremvær"..
    1 poeng
  26. Jepp, som jeg sa: Hvis alle andre forutsetninger er like så vil mer isolasjon/luftlag holde deg varmere en mindre isolasjon
    1 poeng
  27. Ville prøvd her: http://www.iskart.no/
    1 poeng
  28. Da får vi være enige om å være uenige
    1 poeng
  29. Jeg er forsåvidt enig, men nå har jo klimaet forandre seg siden jeg var liten på 70/80 tallet. Ikke bare har klimaet endret seg sånn at man har mindre kald-vær på vinteren for ikke å snakke om kortere vinter, men levemønsteret til barn har forandret seg fra å klatre i trærne og spise kattemøkk i sandkassa til å "game" og "snappe" osv. Vi har nå en generasjon ungdom og unge voksne som ikke lenger har erfaring med kulde - i tillegg kommer mange nordmenn nå fra varmere strøk hvor været ikke varierer så mye og nattetemperaturer vinterstid kanskje kryper ned mot +10 på kaldeste. Tror man fortsatt bør varsle når synker ned mot -15 til -20 i urbane områder hvor det ellers ikke er kaldere enn +5 til -5 stort sett hele vinteren, men enig i at sensasjournalismen for lengst har tatt overhånd. At UGG's er lovlig solgt over disk skal jeg ikke kommentere ytterligere.
    1 poeng
  30. Min erfaring er og ha på meg kun tykke ullsokker og ei lue, blir lettere kald med masse undertøy en når jeg ligger i kun boxeren sokker og lue. det er kroppen som varmer opp posen, og med klær på så går den oppvarminga tregere (min teori)
    1 poeng
  31. Lätta saker behöver inte vara dyra. Tarp: under 100kr på biltema. Inte den lättaste, men fortfarande mycket lättare än ett tält, och mer kompakt i packningen. Fungerade bra åt mig, så det duger åt andra också. Köp en kaffepanna och gör en brännare av en ölburk. Lite grillfolie som vindskärm och du har ett kök som väger under 200 gram för under 200 kr. Inte illa. Regnkläder som är helt OK, för några 100-lappar. Mycket lätta och dom modeller som har nätfoder fungerar bra. Dom utan nätfoder blir för täta. Det finns bra, lätta grejjor utan nät, som fungerar bra men då blir priset ett annat. Lätta, billiga, ryggsäckar finns i olika storlekar från 30L och upp bland annat hos REI, men också inom paraglider-världen. Klart lägre priser än inom "outdoor". Supair, GIN, Ozone m.fl har bra produkter till bra priser. Kortel har en 80-liter säck som är lätt och kan ta skapligt mycket last. Ett bra alternativ för vinterturer då man har med saker som tar mycket plats men som inte är SÅ tungt (sovepåse, dunjacka). Man kan spara både vikt och pengar bara på att titta på andra ställen än "frilufs" och "outdoor"-världen. Och göra saker själv.
    1 poeng
  32. Uten å være noe ekspert så vil jeg tro at det er en dum ide å ha på seg for mye klær i soveposen. Grunnen er at det er jo kroppsvarnen din som varmer opp soveposen, og hvis du har for mye klær på så vil ikke varmen slippe ut. Det samme gjelder egentlig på føttene, for hvis du har for mange lag sokker, så vil ikke varmen slippe inn til føttene heller. Et tynt lag bør holde. Du kan jo heller prøve flasker med varmt vann i. Eller silkepose, bedre liggeunderlag, legg en jervenduk eller dunjakke over, husk å gå på do, osv. Er mye du kan gjøre for å holde på varmen. Prøv å vær varm før du legger deg. Det kan du enkelt gjøre ved å jogge rundt i noen minutter.
    1 poeng
  33. Exped Downmat borde hålla i massor! Jag har Exped Hyperlite till 3-säsongbruk, men ska testa ett kortat Neoair Xlite och tunn CCF för benen i sommar. Jag är överraskad över hur varm den är, har sovit med supertunt siden-underställ ned mot +5 grader utan att känna någon kyla. Som sagt är detta individuellt, men jag törs säga att när du tvekar mellan 20 och 30F så kan du säkert gå för 30F utan problem. Jag upplever i alla fall den som varmare än de som har.. standardtemp, har glömt vad standarden heter nu? Jag valde utan stripes, utan att det varit problem för mig. Om du brukar ligga mot tält/tarpvägg och få våt kondens på sovepåsen, välj stripes, annars ser jag liten nytta av dem. Fast det blir snyggt såklart.
    1 poeng
  34. Ja det kan lett bli mannefall om man ikke passer seg. Men det skal vist hjelpe med en sånn hengende i en snor rundt halsen.
    1 poeng
  35. Hei kanskje du finner noe hos NVE også ved å søke mer på NVE sidene. http://jarle.nve.no/h/hb/isdata/iskart.html?65.29,18.28,5 Hilsen Elgen
    1 poeng
  36. Som du ser av bildene er to av tennene knekt (dette må ha skjedd for noen dager siden)... Siste 5-6mnd har glidelåsen gradvis blitt dårligere. Men det skal sies at det har hjulpet å vokse glidelåsen (eller glide den med stearin).. men etter at jeg forrige uke brukte jakken i -15 til -20 grader føltes glidelåsen fort mye dårligere, og det kan nok være det som har forårsaket at den nå er "utslitt' og at tennene er knekt. Jeg har kontakt Arcteryx kundeservice.
    1 poeng
  37. Mini- Vintertreff på Nordmarka Fredag 22.01. kjøpet jeg nye fjellski og noe voks. Neste dag: skjøre bilen til Olso og til Solemskogen parkeringsplass og begynne første "ekte" tur med nye ski. Med to veldig godt sports-kvinner, hvilke gi med viktig instruksjoner på lære rask å stå på ski. Nå kan jeg sa, det var verdens beste tips for en nybegynner! Takk. Natur løype Og her alle sammen Sirka 21 km fra Solemskogen til Solemhytta / Fjellvang for å spise noe og snart tilbake. Det var jeg ikke trøtt på nesten morgen: for neste tur med broren min (også 18 km). Allerede våknet ved halv-seks-tiden altfor tidlig. Takk @hesthov og Maren for i forgårs og fint bilder (se vedlegg) . Det var en hyggelig Lørdag.
    1 poeng
  38. Hei. Jeg har er en ski/trenings bukse fra Bjørn Dælig som jeg er veldig fornøyd med. Den er vind tett på framsiden og god å luftig på baksiden av bena. Om vinteren bruker jeg bare en tynn stilongs under skibuksa, veldig fornøyd!
    1 poeng
  39. Det är i grunden inte så svårt.. testa enkla uppsättningar mellan träd först. Enklast av alla är att spänna två hörn mellan två tråd och spänna fast de andra två hörnen och långsidan längs marken. Då får man ett stort, jämnt lutande tak. Lite mer ombonat att spänna mittfästena mellan två träd och hörnen/långsidan likadant som i förra exemplet. Då får man som ett tält med öppna kortsidor. Detta är de enklaste uppsätten, och fungerar bra i 90% av tillfällena. Mer avancerade uppsätt behövs vid stark vind, om man ligger ovanför trädgränsen, om man vill ha lite varmare på vinterturer och andra speciella fall. Fördelen med 3x3 m (eller 4x3) är att storleken ger bra skydd vid många uppsätt och möjlighet att ha god takhöjd. Fördelen med mindre tarp är naturligtvis lägre vikt, men Dovretarpen ger allaredan en god viktsparing mot ett tält. Du kan spara runt 100 gram till genom att byta ut linorna som följer med tarpen mot lättare variant.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.