Dette er en greit gjennomførbar tur gjennom et pent område. Terrenget er småkupert og det er normalt greit å følge isen på vassdraget. Pass på særlig innos i de ulike tjønnene nedover. Gå gjerne godt utenom dem. Det er ikke så store mengder snø i øyeblikket, men det er fullt mulig å gå på ski. Etter litt større snøfall kan overvann være en utfordring langs vassdraget, men det skulle da være mulig å gå langs land det meste av veien.
Femunden er ikke frosset til i skrivende stund. Den er nedkjølt nok og har vært på nippet et par ganger, men det har vært nok vind til at isen er brutt opp noen ganger. Hvis det blir noen stille kalde dager på nyåret så fryser den raskt til og blir farbar på få dager. Sjekk gjerne med eks Langen Gjestegård før dere går utpå for å være helt sikker. Det er kjekt å kunne få bekreftet at det er trygt. Om det går skuterspor på isen så kan dere regne den som sikker langs traseen om ikke annet.
Det er tre åpne buer langs dette strekket. I rekkefølge er disse Lorthølbua, Furrubakken og Langtjønnbua. Normalt er de greit forsynt med ved, men ingen av dem er særlig varme buer. Det er svært sterk slitasje på buene langs dette vassdraget, sikkert mye takket være stor kanotrafikk om sommeren. Øksene har i blant en tendens til å forsvinne i løpet av sommeren, så ta med egen for sikkerhetsskyld. Buene er fullt mulig å overnatte i, men det kan være vanskelig å få opp god varme innendørs om det er sprengkaldt ute. Ovnene er i minste laget og i både Lorthølbua og Furrubakken var den innvendige topplaten/varmeskjoldet i ovnene borte tidligere. Da går all varmen rett ut med røyken. Det er godt mulig dette er utbedret siden jeg var innom dem sist.
Buen som ligger mellom Litllangtjønna og Rundtjønna er låst. Dette er en uisolert plankebu som låses om vinteren fordi vedforbruket ellers blir veldig høyt.
Omkring 500 meter i luftlinje nordøst for Furrubakken ligger Ljørbua. Kartverket har av en eller annen grunn valgt å kalle den Gjerdbua. Dette er en åpen bu som ikke har ovn, men som har røykljore i taket og bålplass i midten. Derav også navnet Ljørbua. Dette er en ganske stemningsfull overnattingsplass og strålingsvarmen fra bålet gir brukbar varme innendørs.