Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 14. okt. 2015 i alle områder
-
4 poeng
-
3 poeng
-
Tok med to kamerater til Sunndalsøra i helga, ble en fin tur opp til Hovsnebba (1554m) med en luftig klyvetur innom pinakkelen Rebekka på lørdagen. På søndag gikk vi opp Kalknebba (1644m) og Hårstadnebba (1550m) på motsatt side av dalen. Utrolig flott å komme opp på kanten å se ned i Litldalen 1600m under oss, det suger godt! Bilder fra Hovsnebba, ut mot Rebekka og fra Rebekka. Tidlig søndagsmorgen i Sunndalen og flere bilder fra turen opp til Kalknebba.3 poeng
-
Jag har byggt nästan samma typ av brännare som TS, men av två bottnar istället för en topp och en botten. http://www.thesodacanstove.com/alcohol-stove/how-to-build.html Linken visar till en lite överarbetad modell, slitsar och tejp behövs faktiskt inte, och hålen i innerväggen på dessa bilder är ordentligt överdimensionerade. Till denna typen behövs ett separat grytstöd. Har skrivit tidigare om min lösning på detta i denna tråden. http://www.fjellforum.no/topic/36883-lett-kokkit/ Denna kan jag dock inte kalla superenkel. Bränsleeffektiv är den däremot. @Tor Magnus burkar med ovanliga dimensioner brukar gå att hitta på t.ex asiatiska butiker och delikatessbutiker. Mina erfarenheter är att många hål ger rask kok, men dålig bränsleekonomi. 10-12 hål (gjort med stift till korktavlor) har gett mig bäst bränsleekonomi och acceptabel koktid. Färre hål ger så dålig värme att det igen skapar dålig bränsleekonomi och dessutom superlång koktid. Grytan har jag helst några mm över punkten där lågorna går från blå till gula, enligt min erfarenhet ger det lägst bränsleförbruk och kortast koktid samt minsta mängden sot.2 poeng
-
Helt bakvendt konklusjon – da hadde jeg jo ikke vært interessert i å kjøpe nytt. Det er jo nettopp poenget, at jeg vil ha noe som faktisk fungerer uten å svi fast maten. Noen synes det er en del av turgleden å dille i evigheter med matlaging, leirliv og oppvask. For meg er det en av de tingene som trekker ned. Det er resten jeg er interessert i med tur – mat er et nødvendig onde, som jeg vil ha minst mulig styr med. "Da funker vel det meste" stemmer derfor overhodet ikke - da hadde jeg jo vært fint fornøyd med det settet jeg har i dag. Men det funker ikke til annet enn å varme vann (evt. med mat i poser oppi), og det er uholdbart i lengden. Jeg er derfor heller ikke interessert i et nytt sett som heller ikke fungerer, det er bortkastet tid og penger.2 poeng
-
Med noen tomme aluminiumsbokser i hus og litt ledig tid på kvelden fant jeg ut at det var på tide å lage meg en egen spritbrenner. Jeg var en tur innom Zen Stoves og Instructables, men den enkleste og beste instruksjonen jeg fant var denne: Jeg banna litt over at Dremelen min er på lager sammen med det meste av verktøyet mitt, men en tykk bok, tapetkniv og en tegnestift er virkelig alt som trengs! Nå sørger jeg litt over at alle boksene på min nærbutikk er alle av samme type. Har du noen andre linker til gode oppskrifter på å lage spritbrenner? Hva er din favoritt type?1 poeng
-
Jeg foretrekker en løsning hvor kjelen står stødigere enn å balansere på selve brennertoppen. Jeg ble nok mest inspirert av pepsi-can-stove som rett og slett ligner på trangia, stort hull i midten, og en ring med små hull (dyser) En noe skuffende observasjon (etter å ha bygget flere komplisere brennere) var at en bit brusboks (5-6 cm) fylt med vanlig bomull også gav rimelig bra effekt, og selv etter flere gangers bruk var bomullen litt svart på toppen, men ellers like bra. Noe bedre var brenneren laget av en AXE deo (aluminium) kuttet 7 cm høy, og utstyrt med 6 8mm hull i en ring ca 1 cm fra toppen. Fylles med sprit, og flammene drar greit ut av de store hullene. og jeg som hadde laget så mye "hightech" greier. Uansett, blir det ordentlig kaldt må man forvarme, da er veke, eller et lokk med sprit som brenner under selve brenneren en mulig løsning. dsk1 poeng
-
Man kan også spe litt vann i spriten for å få svakere effekt. Som når man bare vil holde maten varm. Skjønt så varmt blir det jo ikke alltid1 poeng
-
Jeg har en Fancee Feest fra Zelph's Stoveworks. Veldig fornøyd med den. Så enkel en rødspritbrenner kan bli i design og brukervennlighet.1 poeng
-
Ja, der i blant denne karen (som også nevnes i den første videoen du lenket til), hvis youtube kanal du kan bruke timer på! (dersom temaet fenger altså!!) Har laget en slik selv. Kjøpte karbonfilt på ebay. Funker som bare det.1 poeng
-
For å komme med forslag til alternativ tur med god forbindelse til og fra Trondheim, så kan Storlien-Væktarsua anbefales. Da tar du bare toget til Storlien i Sverige, og går derfra til Blåhammaren. Skal du ligge i telt er det greit, men ellers finnes det ei nødbu der som er åpen utenfor betjent sesong (koster en 100-lapp og er basert på tillit). Fra Blåhammaren går du til Storerikvollen. Fra Storerikvollen videre til Nedalshytta, og fra Nedalshytta til Væktarstua. Sistnevnte har bussforbindelse tilbake til Trondheim. Storerikvollen og Nedalshytta er selvbetjente hytter. Usikker på snøforholdene i området i desember, sist jeg gikk turen var tidlig i februar. På svensk side er merkinga utmerket, litt mer sparsomt på norsk side. Om ikke annet så er det en flott tur som kan taes ved en annen anledning1 poeng
-
Det kommer jo an på hva man kombinerer jakka med.. Den trenger ikke være så tykk om man har plass til nok andre klær under. Det viktigste for meg er om jakka går ned over rumpa. Korte jakker gir kald rumpe, og dermed generelt varmetap når man er i lite aktivitet.1 poeng
-
Det handler vel mest om øvelse med den båten man har.. Jeg var på rullekurs for noen år siden med Dubside (legende innen eskimorulle). Han har en setning han gjentar igjen og igjen: Aldri skyld på utstyret. Så rullet han uten åre i en skikkelig plastbalje..1 poeng
-
Trur moglegens det finnast ein middelveg. Det er ingen her som eg ser som meinar ein skal fyre primusen hundre gonger heime. I alle fall ikkje eg Derimot har me innanfor norsk friluftsliv ein tradisjon for noko som heiter ferdsel etter evne. Først sett moderne ord på på 60 og 70 talet. Og det er ikkje slik at ein ikkje få brynt seg og lært gjennom praksis, om ein ttilpassar ferda litt. Er det noko som er garantert, er det at ein får møte uføresette tilhøver og utfordringar ein ikkje har tenkt på, uansett.1 poeng
-
Tack før tipset! Borde gå att gøra en ultralätt i kolfiber med titanskruvar før den som är riktigt lat :-)1 poeng
-
Etter at mitt gamle telt (Beaver Creek 4, se bilde) kjøpt en gang i forrige årtusen, revnet i kulingen langt til fjells natt til 6.sept, var det på tide å jakte på ett nytt og mindre telt. Etter mye lesing av anbefalinger her på Fjellforum og påfølgende vurderinger, endte det opp med ett nesten ubrukt (brukt en gang) og strøkent, Fjällräven Akka View til 2500 kr. Fornøyd med det!1 poeng
-
1 poeng
-
Toppturer i nærområdet til hytta i helgen. To nye topper på "Holtålen PF >100 meter" kan krysses av: Storskarven (1265 moh) og Gjårdvola (1121 moh). Var også oppom Bønskneppen på hjemvei etter Gjårdvola. Nysnø på toppene, og små myrtjern og bekker er i ferd med å fryse til. Det går ubønnhørlig mot vinter i fjellet. Det første bildet viser punkt nord for selve toppunktet på Gkårdvola. Finest utsikt herfra, synes jeg. Bilde 2 er fra Bønskneppen, og siste bilde fra Storskarven.1 poeng
-
Hittade en enskild nyckel (modell nyckel till husdörren) vid sommarbron över Berdölo vid Berastöl 5. oktober. Position 60°21'49.1"N 7°11'57.97"Ø (fast det kanske inte hjälper dig som hat tappat bort den:)). Nyckeln finns nu för hämntning i köket på Hadlaskard (huvudhytta), hänger på väggen, kom inte på någon bättre idé. floma1 poeng
-
Etter å ha lest en rekke tråder om øks og sag her på Fjellforum har jeg bestilt dette: http://www.magasinet.no/friluftsutstyr/kniv-oeks-sag/oeks-sag/eagle-sharp-tursag-turbocut-original -med reserve sagblad. Og øks: http://www.vapen-soilen.no/display.aspx?menuID=0&prodID=54731 poeng
-
1 poeng
-
Du er nok ikke den eneste som har gått forsiktig der. Og syntes det var litt skummelt, spesielt om det regner. Jeg skal i hvert fall ta opp dette med STF.1 poeng
-
1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00