Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. sep. 2015 i alle områder

  1. Hmm.. Da starter søken etter en lettvekts dykkermaske for turbruk.
    11 poeng
  2. Ble nokk en Møysaltur. Gikk halve turen før jeg slo opp teltet og resten dagen etter. Får tydeligvis ikke nokk av dette fjellet. Fikk endelig oppleve å stå over skydekket. Det har jeg ikke opplevd her oppe før
    4 poeng
  3. Ja. Reinbremsen formerer seg annerledes leste jeg - men samme møkka. Festbremser er det uansett!
    4 poeng
  4. Altså, en slik pakkliste er ikke uforanderlig, jeg vil selvfølgelig gløtte litt til værmeldinga når det nærmer seg; blir det meldt drittvær tar jeg med ekstra av alt, skifter eventuelt sko og drar med ekstra lag med klær. Kan til og med hende at vi ender opp med å dra på tunneltelt (Hilleberg Nallo GT). Sånn generelt etter tips jeg ser bort i fra fra dere : Selve sovesystemet tenker jeg holder (boxer + ullongs + tynn ullgenser + tykkere ullgenser + fleecebukse + fleecegenser + bukse + dunjakke + ullsokker + (skalljakke + regnbukse) + silkeliner + sovepose + bivy). Har fungert helt fint i minusgrader før. @qwer993 ad kondens: Jeg har opplevd det du skriver om klam dunpose i bivy før, men da mest på veldig varme sommermorgener. Jeg har eksperimentert litt med å feste en liten tørkeklut i bivyen sånn like oppfor haka; så langt synes jeg dette har fungert bra -- den tar til seg det meste av fuktigheten fra pusten min, og er gjerne frosset stiv om morgenen. Men har aldri vært så mange netter på tur med dunpose før, så jeg er forsåvidt obs (smånervøs) på det du skriver. Sko er en overveid gamble. Jeg kommer helt sikkert til å angre. Turfølget mitt insisterer endog på ikke vanntette hiking-sko; "Blir det vått og kaldt, får vi gå raskere og lengre!". @Lompa Yes -- skal holde meg unna elvene; jeg lover. @FredrikGF Turfølge har med gassprimus med 250g gass og stekepanne. Han har enorme skuldre. Forøvrig lover jeg å innrømme alle små og store nederlag jeg påfører meg selv som følge av å ha sett bort fra gode innspill. Turrapporten kan bli en ydmykende affære. Men jeg tror ikke vi omkommer -- rapport blir det.
    2 poeng
  5. Jeg arrangerer Camp RulleRolf på en øy i Tjøme skjærgården og vi er ca 35 stykker som skal sove ute, lørdag til søndag. Blir nok noen bilder herifra.
    2 poeng
  6. Hei Pål. Nå skal ikke jeg late som om jeg er noen ekspert (og du kjenner meg jo - antar det er derfor du spør andre enn meg), men: jeg har vært på Hardangervidda vinter, sommer og høst. Støtter meg til qwer993 når det kommer til sovepose + ekstra lue etc. Uansett hvordan været blir, blir det kaldt på kvelden og natta så høyt. Og Rejohn har et godt poeng ifht. mulig snø: du skal opp i gode høyder, og da er det absolutt sjanse for snø i oktober. Greit med lette sko, men ugreit over flere dager dersom sludd og snø først slår til. Ser også at du kjører lett på kjøkkenfronten. Oppe på 1400 meter er det begrenset med småkvist til fyring, er vel mest lyng og røtter du kan få tak i. Dersom det ligger et lag av slaps og snø, kan det bli ganske strevsomt å få fyr på noe. Kanskje gass (regner med du synes at multifuelbrenner blir for tungt for de skrøpelige skuldrene dine) bør ligge i sekken som en forsikring?
    2 poeng
  7. Kjøpte meg en Bergans Tarp Medium i dag. Gav 700 kr for den i lokale Intersport butikk. Fikk med med 4 stk strikk med kroker til kr 39 pr stk. Syntes det var en grei handel. Tarpen lå på 699 pluss frakt på nettbutikk.
    2 poeng
  8. 10-dagers tur over deler av Laksefjordvidda og Ifjordfjellet gjennomført
    2 poeng
  9. Hva er deres erfaringer med hva som er fungerende fiskeutstyr ved fiske fra havkajakk? Jeg padler og jeg fisker. Som regel ikke på samme tid, men litt for ofte ønsker jeg å gjøre det også. Til nå har jeg brukt ganske provisorisk utstyr til dette, alt etter hva jeg måtte ha tilgjengelig. Gjerne brukes nederste del av en femdelt stang, uten at det oppleves som noen ubetinget suksess. Jeg har lyst til å skaffe meg noe eget utstyr til fisking fra kajakken, og jeg har vært innom tanken på alternativer som A) en billig teleskopstang som jeg kan bruke u-utfoldet, og en isfiskestang.. (Det er altså ikke en sånn überstabil fiskekajakk som er spesielt egnet for formålet, så en fire meter lang stang er ikke veldig hensiktsmessig). Hvis noen av dere har erfaringer eller ideer om hva som kan være bra, mindre bra, ubrukelig eller helt forkastelig tåpelig blir jeg glad
    1 poeng
  10. Hei. Jeg og en kompis har nettopp kommet hjem fra en gåtur. Gikk fra Vestkapp til Femunden på 17 døgn og 21 timer. Har prøvd å finne ut om det finnes noen offisiell rekord, men finner ingen ting. Noen som vet? Ha en strålende dag!
    1 poeng
  11. Det blir natt i naturen, dog ikke i organisert form. Østmarka kaller
    1 poeng
  12. Vi skal på huletur med venner. Tilfeldig at det ble denne helgen, det var en av svært få som passet for både dem og oss.
    1 poeng
  13. Hadde egentlig tenkt, men nå får vi plutselig besøk av en kompis som jeg ikke ser for meg som noe friluftsmenneske Og ser for meg at alle teltplasser som ikke er alt for langt inn i Oslo-marka er ganske fullpakka den natten... Men liker veldig godt arrangementet! Supert for å få folk ut!
    1 poeng
  14. Skal tilfeldigvis være med på en base camp for ungdom den helga, og da pleier visst de voksne å overnatte i telt. Så da skal jeg visst det. Med mindre det blir drittvær. Ville egentlig heller vært med på campen til RulleRolf, men da går padleklubben min glipp av kjærkomne penger så det får bli en annen gang. Ellers ser det ut for at det er en del som hiver seg på det her i området.
    1 poeng
  15. Hadde håpa å få dratt ut en tur, men spørs, skal egentlig på European dogshow med 2 av hundene.. :/ Så får heller dra en annen dag istedet
    1 poeng
  16. @matsraknerud - kunne vært artig å sett et kart med ruten: Kuriosa: Norge på tvers kan gjøres enda kortere - snarere... http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Norge-pa-tvers-6323374.html
    1 poeng
  17. Veldig usikker. Kunne tenkt meg, men orker ikke være med på de store organiserte arragnementene i omegnen. Vil heller ikke være mutters alene. Tror telt og utstyr blir liggende klar i bilen i tilfelle, så får vi se.
    1 poeng
  18. Sover ute svært mange netter ila året, så trenger personlig ikke noe nasjonalt arrangement som påskudd for å gjøre det. Men for all del, om det kan være med på å vekke interesse for natur og friluftsliv hos noen av de som sitter på gjerdet, er det jo flott. Og ja - tilbringer naturligvis natta "ute" i et Helsport Varanger ifm et fiskekultiveringsprosjekt oppi fjellet som jeg er med på.
    1 poeng
  19. Vi arrangerer kanotur med hele skoleklassen til eldstegutten her i huset, men det blir natt til lørdag og ikke natt til søndag. Var enklest sånn
    1 poeng
  20. Derfor er det også viktig å impregnere tøyet ditt av og til. Når det ikke renner av, trekker det inn i ytterlaget. Du blir ikke våt med en gang, men mens det tørker der, kan det trekke inn gjennom porene. Jeg ser det er fryktelig mange som ikke impregnerer yttertøyet sitt jevnlig, og deretter klager over at det ikke er tørt. Og samtidig sier at det var bra da de kjøpte det....
    1 poeng
  21. Flammekaster blir med på neste tur tror jeg....
    1 poeng
  22. Ja, soveposen er i letteste laget for vinterlige forhold, men bivyen gir ekstra isolasjon. Dette vil fungere på kortere turer, men bivyen vil øke kondenseringen/redusere pusteevnen til soveløsningen. Dette gir økt opplagring av fuktighet i soveposen og redusert isolasjonsevne. Dette forsterkes av de fuktige og kalde forholdene man kan få på senhøsten i fjellet. I tillegg er man direkte eksponert for fordampning fra bakken under en tarp. Dette gir fuktigere luft og reduserer den eventuelle pusteevnen til bivyen ytterligere. Det er en bedre ide å bruke de 200 g bivyen veier på mer dunfyll i posen synes jeg. Hvis man da blir utsatt for kondens fra tarpen, så får man nå tak i todukstelt som veier lite mer enn en tarp med tilbehør. Dette er bare min erfaring. Avhengig av værforhold, fysiske forutsetninger osv, er det fullt mulig å få en komfortabel tur selvfølgelig.
    1 poeng
  23. Har firemaple brenneren med slange og brukte den i sommer. Fungerer veldig bra og letteste på markedet med slange (98 gram). Fordelen med slange er at en kan bruke en skikkelig vindskjerm pluss at det blir mer stabilt.
    1 poeng
  24. Hvis du skal kløve mye og vil ha virkelig kvalitetskløv, så anbefaler jeg kløv fra http://www.seleverkstedet.no/ Den koster litt, men kvalitet koster Tror forresten ikke det blir så dyrt i lengden - jeg har hatt denne kløven i over 10 år nå. Det er faktisk hund nr. to som sliter på den nå...
    1 poeng
  25. Me har turka kyllingfiletar med suksess. Steikte dei først, for så å rive dei opp i små små målar. Supert til dømes saman med indiske gryter osv frå Toro. Treng noko lengre trekketid enn anna kjøtt, gir det gjerne eit oppkok, eller puttar det på matthermosen om morgonen om eg skal bruke det om kvelden.
    1 poeng
  26. Jeg har ikke erfaring fra Hardangervidda i oktober, men noen års erfaring fra Ryfylkeheiene - Frafjordheiene i oktober. Tidlig i oktober kan forholdene nede hos meg (som stort sett ikke er over 900moh) være svært forskjellige. Det har hendt at det omtrent er sommer, men det forekommer også at verden blir hvit. (Snø som riktignok forsvinner igjen.) ¨Det er forholdsvis "lett" utstyr du tar med.... Det går selvsagt bra, men jeg ville ha tatt med ekstra vanter og vinterhodeplagg. (Jeg har alltid med vanter, lue og "lang under".) Men jeg må innrømme at jeg synes soveposen muligens er noe "tynn" - jeg liker å sove varmt. God tur.
    1 poeng
  27. Til dette med fiske, så vil jeg vel si at man bør holde seg unna fiske i elver på denne tiden. Det er gyting, og dumt å ta fisken som har gått på elva. Dere bør være forberedt på sludd og snø som enten blir liggende noen dager, eller regner bort igjen. Det kan bli glatt og litt uberegnelig underlag, så jeg ville satset å fottøy med god ankelstøtte. -Eller det kan bli sol og T-skjorte.. God tur!
    1 poeng
  28. Jeg har padlet både Bygdin og Gjende, og jeg må si at det er ganske kjedelige vann å padle. Vinsteren er mye finere, og der finner man lettere en strand med le for bølger og vind. Jeg må si jeg er skeptisk til planene om å padle de vannene med en åtteåring og en femåring. Får dere det skikkelig tøft, så er det nesten nok å berge seg selv. Går åtteåringen rundt i krappe bølger, så har du ikke sjanse til å passe på femåringen mens du hjelper.. Bølgene i sånne innlandsvann blir høye og krappe, og har man kommet på feil side av vannet i forhold til vinden, så er det nesten umulig å krysse. Skal du padle Bygdin ville jeg gjort det før magasinet er fullt. Da er det lettere å finne steder å lande om det skulle blåse for mye.
    1 poeng
  29. Rekord? Jeg har gått Norge på tvers på 3 timer og 3 kvarter......Riksgrensen-Rombaksbotn. Er nok ikke rekord, for det kan gjøres raskere.
    1 poeng
  30. For ikke lenge siden klarte jeg ikke å kjøpe en MSR Hubba Bubba telt, fant et fint på eBay. Hadde veldig lyst, for dette mente jeg ville passe perfekt i "samlingen", men tok meg sammen. Jeg har nemlig 6 telt fra før og trenger strengt tatt ikke flere...... Er nok blitt litt for mye "samler".
    1 poeng
  31. Høres som en fin tur det der. Det kan bli vinterlig eller sommerlig, selv ville jeg tatt med en sovepose på rundt 1kg av høy dunkvalitet, en silke-liner og et godt isolerende underlag. Med lett oppakning blir det nok ikke noen spesielt tung tur, men legger dere ruten utenfor sti, som ofte er mest spennende, så blir det jo tyngre. Da trenger dere heller ikke å gå helt til Litlos for å få brukt tiden. Da kan en vadestav (en enkelt vandrestav) være god å ha om det har kommet mye nedbør.
    1 poeng
  32. 17foteren er betydelig raskere og mer lettpadlet enn 18.5 foteren. Jeg har en av hver type. 18.5 foteren er mer eller mindre umulig å velte på flattvann. 17 foteren vil være mer vinglete, da særlig om den er uten vekt i. Med vekt i er den helt fin. Jeg har padlet elver med ganske drøye stryk med 17 foteren og det går helt fint. Skal nevnes at jeg er en ganske erfaren kanopadler. I sidevind er 17fot betydelig bedre. Den er dårligere i elv. Til flattvannspadling vil jeg absolutt anbefale 17fot. 18.5 er treg og tung å padle. Særlig ved vind.
    1 poeng
  33. Whisperlite på 4-takts rensa alkylatbensin fungerer 100%. Har brukt min hardt over noen år nå på dette drivstoffet. Temperaturer over 20 minus - null problem. Aldri prøvd på parafin eller andre typer drivstoff, og kommer heller ikke til å gidde å gjøre det ut fra hva man leser om dårlige erfaringer fra flere. Anser sikkerhetsrisikoen ved bruk av bensin på Whisperlite som særs lav. Hadde det vært en så stor risiko som noen skal ha det til, ville man nok ikke anbefalt bensin som drivstoff til den heller. Bare å peise på med bensin, mann!
    1 poeng
  34. Shit, jeg hadde blitt skuffa over meg selv dersom jeg hadde flyktet avgårde med bug-out bagen min og oppdaget at teltet jeg hadde pakket for livet på rømmen, var et pop up telt fra biltema.
    1 poeng
  35. Lang vandretur i dag på flotte, myke, tørre stier (NB! Ikke DNT stier som har bikket over). GPS'n sa 30 km. Skritt telleren litt mer. Imponerende av valpen å henge med. Kunne bare ha fortsatt han.
    1 poeng
  36. Det finnes nok naturens papier, ennå høyere. Så sant det gror noe fra planteriket, som er lengere enn noen få cm, er det papir i fjellet også. Bl.a. mose, gress, røslyng, m.m. Og hjemme brukte vi avispapir opp til ca 1960, på vår utedass. Det brukes ennå på enkelte hytter, hvis en går tom for dopapir. Så, dette er ikke noe kuriosa. Som kurositet har jeg i barne årene benyttet; grass, mose, granbar, furbar, også kongler, ved lek og opphold/turer i skogen. Og enkelte ganger i voksen alder, har jeg også benyttet enkelte av nevnte "ting", for å tørke meg bak. Og flere steder i verden, den dag i dag, benyttes kun hånda og vann! Så det er ikke bare i "forna dager", at folk benyttet noe annet enn dopapir. Bare bruk fantasien, så finner dere nok "naturens dopapir" Lykke til i naturen.
    1 poeng
  37. Søndagstur til Hisdalsheii lengst vest i kommunen. Førstemann opp, ja det var Balder. Begynner å bli en hund etter å gå tur. En svipp bortom Den Store Steinen ble det også.
    1 poeng
  38. Bruk en helt vanlig fiskestang på 7-9 ft. Kil korken ( håndtaket) fast mellom skrittet og sete, og la stanga støtte seg på fremre del av cockpit slik at den blir stående ganske oppreist uten å komme iveien for padlingen. Har selv gjort det slik i alle år.
    1 poeng
  39. Malingspensler og fjellstøvler har minst en ting felles. Penslene er steinharde fordi de ikke ble rengjort skikkelig sist jeg malte. . På samme måte tror jeg at flere par sko/støvler blir ødelagt av for hard tørking over varmen enn at de blir utslitt. Jeg bryr meg lite om at støvlene ikke er tørre om morgenen. Da er det bare å ta mot til seg; på med fuktige sokker og våte støvler og labbe i vei. Det som er mer viktig når man går med våte støvler er å passe på at de sitter ordentlig fast på beina. Det meste utvider seg når de blir våte, kanskje ikke så mye støvler i dag som før, men lissene gjør det. Dette var vi nøye med på utmarsjer i Forsvaret. Etter ca 20 minutters gange ble det kommandert "holdt" og "Teknisk hvil". Der og da ble lissene strammet og ryggsekken evt justert. Om jeg velger å få støvlene tørket, har jeg ofte med meg et par colaflasker som jeg fyller varmt vann på og legger ned i støvlene. Også et utmerket trix når det gjelder sokkene Litt mer risikabelt kanskje!! Men du kan også varme steiner forsiktig. Her bruker jeg samme trixet som da jeg matet mine små med flaske og tåtesmokk. Innholdet var varmt nok når jeg sprutet litt væske på håndbaken, og kjente en liten varmeøkning. Da var temperaturen ca 40 grader. Om du gjør det samme med en varm stein unngår du at støvlene ødelegges .
    1 poeng
  40. Hehe. Det var slitsomt ja. Til tider helt på grensa av hva vi følte var forsvalig mtp. at vi ville unngå hviledager. Hadde en hviledag i Ørsta. Oi. 700km. Det hørtes drøyt ut. Vi gikk nok en mye kortere rute. For å være helt ærlig så var målet hele tiden å gjøre det på kortest mulig tid, så det ble noen dager her og der med asfaltlabbing lengst vest. Der sparte vi nok mye, selv om knærne sa takk for seg når vi kom til Ørsta. Hehe. Dag 1: Vestkapp - 5 km østover (bare kort tur da vi begynte 21:00) Dag 2: 5km øst for Vestkapp - Åheim Dag 3: Åheim - Steinsvika Dag 4: Steinsvika - Volda og så ble det buss til Ørsta. Planen var å ta buss tilbake til Volda etter hviledag, men etter litt diskusjon ble vi enige om å gå videre fra Ørsta da det i praksis ikke var noen snarvei. Dag 5: Hviledag Dag 6: Ørsta - Urke (ferge Sæbø - Leknes) Dag 7: Urke - Hellesylt Dag 8: Hellesylt - Kaldhusseter (ferge Hellesylt - Geiranger) Dag 9: Kadhusseter - Veltdalshytta Dag 10: Veltdalshytta - Bjorli Dag 11: Bjorli - Lesjaverk Dag 12: Lesjaverk - Dombås Dag 13: Dombås - Hageseter Turisthytte Dag 14: Hageseter - Sletten Fjellgård Dag 15: Sletten Fjellgård - Haustdalen?? Dag 16: Haustdalen - Alvdal Dag 17: Alvdal - Raudsjødalen Dag 18: Raudsjødalen - Ellefsplass Dag 19: Ellefsplass - Jonasvollen
    1 poeng
  41. Ble en tur opp til Vestbotntinden med lett sekk og litt buldring langs kammen opp fra Gullesfjorden, Nordland Ble litt dytting av store kampstener ned fjellet Virker helt urørt her oppe nesten. Gullesfjorden i bakgrunnem. Fra Vestbotntindkammen Møysalen i Bakgrunnen. Sortland skimtes helt til høyre. Lofottoppene i midten av bildet. Hjerteformet vann
    1 poeng
  42. Är delvis enig med dig, som skydd mot regn är Recon overkill, Bergans Superlett håller dig lika torr, till bråkdelen av priset, liksom det finns ett antal regnställ under halva vikten mot Bergans som gör detsamma om pris och/eller vikt är prioriteten. Vid gång på led eller lågväxt terräng går tveklöst Recon bort. Om man vill ha ett plagg som passar när man måste ta sig genom höga buskage eller krypa fram under en jakt så skulle jag inte välja Bergans. Med det sagt, jag tror att minst 90% av alla som köper en Recon betalar för en trygghet som ligger i det överdimensionerade, jämför med alla byfolk som köper en SUV istället för en vanlig kombi för att de några gånger om året åker till hytta och har 300 meter grusväg den sista biten. För den som verkligen behöver den suveräna slitstyrkan i ett Reconställ är det värt de pengarna det kostar, för andra är tryggheten eller ganska enkelt imponatorvärdet värt tusenlapparna i mellanskillnad.
    1 poeng
  43. Du kaller din oppfatning seriøs, kan det muligens komme av at du aldri har vært ute i 2 grader, sterk vind og regn i 12-16m i sekundet? Det har jeg opplevd et par ganger, og vært sjeleglad for Gore-tex klær. Riktignok den gamle Recon jakken (og Dovre bukse). Jeg har i mange år, over 10, brukt ytreklær som koster opp mot 7000 for et sett, med god samvittighet . Buksa vare 8 måneder og jakken noe over to år, og jeg er glad for å ha råd til å fornye klærne når det er nødvendig.
    1 poeng
  44. Nordmarka 2 (gamle typen). Har ikkje veid det, då eg er redd for kva vekta viser
    1 poeng
  45. Fin tråd - som ba om å bli opprettet Jeg handlet en del varer på Oslo Sportslager som jeg lenge har tenkt å handle. Når jeg sjekket ut handlekurven måtte jeg virkelig ta en runde med meg selv på om jeg trengte ett liggeunderlag til - og slettet det. Likeledes tok vi en runde på om min samboer virkelig trengte et par Åsnes Cecilie. Strengt tatt kunne man klare seg med de hun har et år til.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.