Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. juli 2015 i alle områder

  1. Vi er framme i leir nummer 3 på turen. Ifølge våre opplysninger skal dette vannet huse røye i toppklassen. Første fiskedagen deler vi oss. Bror prøver det nederste, jeg øverste mens sistemann av turfølget besøker et vann som drenerer en annen vei. Jeg er spent i første vika. Kastet legges midt i det dypeste partiet. En fisk prøver seg på spinneren, men sitter ikke. Den er på flere ganger. På avstand bedømmer jeg den til å være rundt fem hekto. Og synes jeg ser de hvite finnekantene. Ute ved den første odden er nok en fisk etter spinneren, men snur ved kanten mot dypere vann. På neste kastet sitter den. Den hopper flere ganger og gir en herlig fight. Det er ørret! Hva? Er det ørret her også? Ikke helt utenkelig for så vidt, men dette skulle jo være røyevann! To timer senere har jeg fått tre ørreter og ikke sett noe røye. Den største er snaut 9hg og alle tre er i topp kondisjon. Var det hvite finnekanter på den fisken jeg så? Den var lovlig mørk den fisken, og det var langt hold. Vel tilbake i leiren møter jeg en skuffet bror. Han har fått fire ørret i dårlig kondisjon, på konvoi fra alpakkaen. Skuffende. Neste dag går vi begge opp i det øverste vannet. Bror får en ørret i første vika. En smellfeit krabat rundt en halv kilo. Den gjenutsettes. Vi tar en pause på neste odden. Foran oss ser vi endelig ei røye. Vi tipper fem hekto. Den er selvsagt uinteressert i hele slukskrinet mitt, men i det minste er arten konstatert i vannet. Tipsene var tross alt ikke til å ta feil av. Men etter to dager og kun ørret er tvilen uunngåelig. Vi fisker oss rundt, men "bare" ørret lar seg lure. Nesten i enden uttrykker bor et hyl som ikke er til å ta feil av: Røye på kroken! Han lander en nydelig fisk og dette blir faktisk turens største: Drøye 9 hg. Men for en følelse!
    5 poeng
  2. Legger ved noen bilder og tekst. Bilde nr 1: Klart for dehydrering. Løk og gulrot ble tørket i Julas dehydrator. Temp 50 grader Egg og bønner havnet i mors stekeovn. Varmluft 50 grader Bilde nr 2: Etter dehydrering. Bilde nr 3: Alt er pakket og merket Bilde nr 5: Vekten lyver ikke !540 gram løk (4 stk) + 1000 gram gulrot + 840 gram bønner i tomat + 790 gram egg Totalt 3170 rå vekt ble til 525 gram Egg og bønner ble lagt i grillbakker. Med ujevne mellomrom skjøv jeg den flytende massen litt frem og tilbake, inntil den var helt tørt. Eggeklumpene fikk en omgang i en hurtigmixer, slik at de fikk lik størrelse.. Bønnene klebet seg litt sammen, slik at jeg måtte dele dem vha fingrene. En plastpose med tørket gulrot er den eneste snacksen jeg tar med i tillegg til herremåltidet på dag 4 som nytes sammen med en boks Cola, sjokoladepudding og vaniljesaus. Eller tar jeg med 3 poser Icetea. På Meny fant jeg også små tuber med kaviar og noen bordpakninger med majones. Sjokolade har jeg ikke med unntatt om jeg er sammen med en kompis med stålvilje, og der svikter, min ellers trofaste firbente venn Lizz Bilde 5 Foreløpig vekt på sekken er i underkant av 18 kg for 8 dager, men før jeg drar skal alt ut igjen og veies på gullvekt, for jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal bære mer enn 18 kg. (Takk tråden om lettvektstreff i fjor) Og det er bare en måte for meg å klare det på. Når jeg går ut av heimen skal sekken være forsvarlig gjenlukket. For er det noe jeg har brent meg på så er det å handle inn litt av det og litt av det på veien til fjellet. Da ryker vektbudsjettet med god margin.
    5 poeng
  3. Ble en liten sykkel og fottur til Gyrihaugen (682m) (kart) i går. Under en times kjøretur hjemmefra, så fint som en hverdagstur.
    5 poeng
  4. Maggi med gressløk og melk. Kun vann og smør, og litt salt. Helt topp til fisk og annet proteinrik føde. Masse energi å hente i en pose potetmos.
    4 poeng
  5. Siden du skal på en kort tur; Sjekk værmelding i forhold til mulighetene for fluefiske. Bra forhold - kun flueutstyr. Dårlig forhold - ta med slukstanga. Til en lang tur har jeg alltid med både sluk og flue. Jeg er mest glad i stekt fisk. Salt, pepper og smør er alt du trenger. Dropp kjelen, ta med stekepanne. Kaffekjelen holder dersom fisken uteblir. Tarp er kjekt i skogen dersom været blir uggent. Har du muligheten til å lage mat i (for)teltet er strengt tatt ikke tarp nødvendig. Men behagelig å sitte ved vannet, under tak, og speide etter vak. Eller vente på bedre forhold. I teltet ser du ingenting. Planlegg måltidene godt. Mat blir fort tungt. På tre dager er det også begrenset hvor mye klær du trenger.
    4 poeng
  6. Kveldstur rundt hyttefeltet i går ca kl 23.00. Nydelig himmel, men 8 grader i lufta er vel ikke så voldsomt mye å skryte av. Fint læll.
    4 poeng
  7. Topptur til Nore & Uvdals høyeste topp i dag, Borgsjåbrotet 1485 moh. Fin tur, litt frem og tilbake for å finne riktig sti, det var mange å velge i ... Og slett ikke alle stod på kartet. Vi kom da til riktig topp til slutt og ned igjen også ... Men den største turopplevelsen var vel kanskje etter at vi var tilbake i bilen og på vei ned igjen .. Villrein, riktignok bare en enslig bukk. Men den teller, så da krysser vi av for å ha sett rein på Imingfjell
    4 poeng
  8. Med @tronn (Eirik) til Øyvannet i Nordmarka på truger Tja, det var jo ikke akkurat i går, men vår første trugetur ble gjennomført en helg sent i mars 15. Stort sett beinhardt, men fikk noen km på truger i ca 75-100cm dyp snø, spesielt hjem igjen da vi fulgte et spor/ en sti. Truger er jo helt genialt. Lett oppover, lett nedover der det er for bratt/ trangt/ ulent for ski, trygt på glatta med 5-6cm klør under. Flott vær innover på lørdag. Ca 5-6 minus og strålende sol. Med nyinnkjøpte truger var iveren og gleden stor. Masse god mat, drikke og historier rundt bålet som varmet godt i 12 minus som det etterhvert dalte til. Kaldeste natta jeg har sovet i hengekøye og det gikk faktisk veldig bra. Frøs omtrent ikke. Det blåste greit hele natta og etterhvert begynte det å snø. Eirik hadde glemt tarpen så han fikk silt nysnøen gjennom myggnettet på køya, men sov like godt sa han. På vei ned igjen til bilen i Sørkedalen på søndag. Stemningen var faktisk på topp Takk for turen kompis
    3 poeng
  9. Etter snart 3 uker i Nordsjøen er enhver turrapport kjærkommen lesning ,@ !!
    2 poeng
  10. Du får kjøpt potetmos på pose med melk. Trenger bare litt margarin og vann.
    2 poeng
  11. Takk for info, Kjell Iver! Snakket nettopp med Kurt Vollmo som kjører skyssbåten på Namsvatnet. Han hadde kjørt de første fiskerne inn i dag. Mente vannene i Jengelenvassdraget burde være isfrie nå. Trolig blir det inn dit via Storelva da. Ny inngang til nasjonalparken frister, så også å se vårflommen i Storelva/Jengelenvassdraget. Tror det kan bli en fin tur uansett!
    2 poeng
  12. Det er ikke all verden du trenger for 2-3 netter. Hver "lille" ting du kanskje får bruk for øker vekta på sekken. Det blir en avveining av hvor mye "komfort" man ønsker kontra hvor tung sekk man orker å bære. Selv liker jeg å ha med steikepanna, da jeg prøver å få til ihvertfall ett måltid pr. dag med noe annet enn real. Ellers kan det være greit å ha: kart, kompass, kniv, sportstape/gnagsårplaster, litt førstehjelpsutstyr og myggmiddel.
    2 poeng
  13. Topptur til Ågottind (1526m), så klyving over en fantastisk egg og opp til Bjørktinden (1584m) ved Eikesdalsvatnet på lørdagen som var. Finner ikke tøffere profil av fjellet enn fra her Luftig søregg, 1500m ned til Eikesdalsvatnet til venstre og rimelig lang ned på den andre siden også. Selve klyvinga var morro og utfordrende men også relativt krevende. Zoom på Romsdalsfjell (Store Venjetinden, Kvanndalstindan og såvidt toppen av Store Trolltinden)
    2 poeng
  14. Etter slik tekst og bilder ble apsistensen vel sterk, så for å dempe den et lite hakk dro jeg raskt ned på Meny og handlet løk, gulrot, egg og bønner i tomatsaus. Løken godgjør seg nåi tørken, og bønner og egg tørker på lav temperatur i stekeovnen. Og med lyden fra tørken og en liflig duft av løk som bakteppe går jeg straks i gang med pakklisten. "Holken, here I come"
    2 poeng
  15. Har etterhvert funnet ut at jeg spiser omtrent den samme maten på hver tur, og er fornøyd med det:) Men jeg lurer jo på hvordan andre folk pakker? Man har jo selvfølgelig forskjellige Pakkeliste til forskjellige turer, avhengig av vekt og volum, men jeg skulle gjerne sett noen andre varianter. Skriv gjerne hva slags type tur det er snakk om. På kanotur I helga hadde jeg med følgende til to personer (ca 48 timer) Et brød to bokser leverpostei en pk salami en tube majones margarin biff sjampinjong 1/2 brokkoli 1 gulrot bernaisesaus ferdige fløtepoteter en løk 6 egg 2pk bacon 1 boks tomatbønner ketchup I pose ris 2 real turmat 1 stor sjokolade 1 pose potetgull 4 pils pulverkaffe kakao en skvett Baileys Realen og risen er alltid med, og blir enten spist eller ikke avhengig av fiskelykken:p
    1 poeng
  16. Hei! Snart starter ferien min, 3 uker uten noe som helst planlagt. Både deilig og litt kjedelig. Derfor ser jeg frem til å ta meg en tur eller to i skogen eller fjellet, men spørsmålet er hvor, og hva skal jeg ta med! Jeg har vel vært en del på fjellet i min tid, men aldri planlagt en tur helt alene, samt bært alt selv. Jeg tenker ikke noen miniekspedisjon, mer en 2-kanskje-3-dagerstur. Så får jeg heller ta 1uke++ når jeg har mer erfaring. Noe som kunne vært veldig artig hadde vært å besøke 2-3 forskjellige vann iløpet av en tur. Det jeg leter etter er: - Fiskevann som ligger et stykke unna E6, men helst ikke mer enn 2-3 timer gåing. Jeg er ikke i toppform for å si det mildt. - Være i troms, helst nord-troms - Helst ikke andre folk der, selv om dette er umulig å forutse - Gode muligheter for ørret og/eller røye Foreløpig har jeg: sekk, klær, sko, telt, liggeunderlag, sovepose, kaffekjele, gassbrenner og turbestikk. Hva mangler jeg for en bra tur? Vurderer å kjøpe et sett med turkjeler og stekepanne, men vet ikke om dette blir brukt så meget hvis fisken ikke vil bite. Da blir det mest real turmat som jeg kan bruke kaffekjela til. Føler jeg har glemt noe viktig her, men kommer ikke helt på hva. tarp tror jeg ikke det vil være behov for (?) Kan vel nevne at fiskinga er alfa omega for meg, selv om jeg liker friluftslivet og å oppleve naturen alene. Fisker mest med flue men kan alltids pakke med vanlig fiskestang også.
    1 poeng
  17. Hei turfolk! Siden det skal pisse ned i vinkel over Eikesdalen i nesten uke, har jeg måttet legge om turplanen til et sted med litt oppholdsvær og vurderer området Setesdalsheien/Hovden. Jeg er imidlertid ekstremt dårlig kjent der, og lurer derfor på om det finnes noen her på forumet som kunne gi tips til fine steder å legge ruten. Turen blir man-fre og skulle gjerne inneholde noen lekre fiskevann/elver med spretten ørrett og litt flott norsk natur. Noen som har vandret mye i disse områdene? På forhånd takk for alle innlegg!
    1 poeng
  18. Vi har limelight 3p. Brukt mye, og mannen har brukt det i kraftig vind og sludd på vikafjellet. Limelight holder hvertfall veldig godt i både vind og regn, og et 3p telt har vært greit med plass i til en familie på fire. Kjøpte et mindre limelight til en kompis, og det var god plass i det i tillegg til at det var like godt å sette opp og holdt like godt i vind. Vårt telt er såpass gammelt at det kom uten footprint, men har likevel aldri blitt fuktig igjennom bunnen selv med godt våt mose under. Tenker kjøpe oss større marmot nå - såpass fornøyd er vi med det!
    1 poeng
  19. Her ble hengekøyen brukt flittig ifjor. Altfor varmt til å sove inne da! Myggnettingen til TTTM er helt genial, så ja, den trengs når det er mye mygg og knott! Pg hang opp en tarp over, så gjorde det ingenting om detkom en liten regnskur. .. Brukte skinnfell og en god sovepose ganske mye, og regulerte med klær ellers. følger med på denne tråden for å få flere råd, for heretter blir vi voksne i hengekøye og ungene i telt når vi drar på tur!
    1 poeng
  20. https://tv.nrk.no/serie/i-gamle-spor/PRHO85008603/30-05-2004#t=0s
    1 poeng
  21. Dro til andre enden av nabokommunen denne helga, Imingfjell altså. Men det er bart, fint å gå, vått der det er våte drag (myrhull og slikt) ellers tørt og fint. Mulig det er annerledes nede i dalen. Det borterste vannet man kan skimte på bildet er Lufsjå.
    1 poeng
  22. Sjekk denne også: http://www.fjellforum.no/topic/33465-hva-har-du-med-deg-av-mat-p%C3%A5-helgetur/ Passer bra i forhold til lengden på din tur.
    1 poeng
  23. Er fryktelig glad i hetta på dunjakka når temperaturen synker ned mot null og det er kuling i kastene
    1 poeng
  24. Vermeldinga sjekkes nok grundig ja, stoler aldri 100% på de, men de gir jo en pekepinn Fortelt er nermest ikke eksisterende i mitt telt, får såvidt plass til sekken der. Men problemet med tarp er at jeg trenger trær, noe det er tildels lite av her i området. Men stekt fisk er nok mye bedre enn kokt synes jeg også. Vurderte alufolie, men blir nok stekepanne uansett. Ser mange anbefaler å ta med potetmos som tilbehør til fisken, men hvordan lager man dette uten melk?
    1 poeng
  25. Takker for svar. Det ble en tur, og jeg skal få ut en liten rapport en av dagene
    1 poeng
  26. Leste akkurat i en lokalavis at en gjeng hadde løpt fra Majavatn og nordover - legger ved avisutklippet. Tror neppe de lavereliggende vannene er islagte lengre, men Simskarvatnet var helt islagt for en uke siden - og det har ikke vært så veldig varmt i det siste. God tur!
    1 poeng
  27. Ja dette var nytt Domeneforandringen skjedde i April. De måtte nok betale noen kroner.
    1 poeng
  28. For ordens skyld; Det er MAKS 120 timer før grensepassering og minimum 24 timer
    1 poeng
  29. Tusen takk for svar alle sammen. Vi valgte til slutt og legge turen et annet sted. Jeg bor for tiden i Geneve, og med varmebølge og opp mot 40 C er det spesielt og planlegge tur og bekymre seg for mye snø...
    1 poeng
  30. Andrew Skurka boka "The Ultimate Hiker's Gear Guide: Tools and Techniques to Hit the Trail" koster 3.11$ for kindle utgaven og veier ingenting
    1 poeng
  31. Det kommer an på budsjettet ditt. Syntetposeteknologien begynner å bli ganske bra blant enkelte produsenter og kan matche god dunkvalitet. Hvis du er ute etter det beste så er dun fremdeles bedre. Da blir det fort noen ekstra tusenlapper. Jeg tolket det som at du var ute etter noe som ikke var alt for dyrt. http://draut.no/western-mountaineering-highlite-455g Dette er en god og lett pose i dun ned til +2 grader fra produsenten, men ikke EN-ratet. Personlig har jeg denne posen som er den letteste soveposen på markedet http://zpacks.com/quilts/sleepingbag.shtml i +5-varianten til sommerbruk og er svært fornøyd. Alternativt kan du også se på roberts.pl eller cumulus.pl for billige dunposer, men med høy dunkvalitet. Jeg har ikke handlet fra disse merkene, men flere på forumet har gode erfaringer.
    1 poeng
  32. Vet ikke hvor du bor, men jeg kjøpte Bergans Senja Zero på Outlet Vestby forrige helg 700 eller 799,-. Den veier forøvrig 1070 på min vekt.
    1 poeng
  33. Min far er 70+ og litt for ustø til å våge å reise til hytta alene (annet fylke og borte fra vei) og bruke kajakken hans som ligger der. Siden jeg holder til utenlands ellers i året, og har begrenset tid de gangene jeg er i Norge, kommer han på besøk til oss i utlandet for å dra på 4-dagers kajakktur. Vi er to familiære ledsagere i tillegg til en lokalkjent og nasjonalt godkjent livredder, så 4 totalt. Vi følger medstrøms dagsetapper på mellom 10 og 40 km i kajakk, og mat/ekstrautstyr (inkludert et par/tre pils til hver - "å Gud hjelpe meg") blir fraktet langs asfaltert hovedvei. Min far er verken tjenestegjørende marinejeger eller milliardær. Jeg mener hans bicepser svarer til alderen, og han er i god form og går/sykler daglig (hvis ikke føler han seg slapp, eller lat om du vil), og nå om dagen har han sykla opp mot 8-10 mil, (nesten så jeg tror han forbereder seg). Jeg tror han er veloppdratt (selv om han av og til promper i stua). Vi var mye ute i barndommen og jeg vet han tåler påkjenningene som kan komme nok til å likevel sitte igjen med et positivt inntrykk av turen. Ingen av oss kan eskimorulle (mulig livredderen kan, jeg har ikke spurt). Hva er årsaken til at vi har blitt enig om veitransport av utstyret, forutenom det faktum at vi alle vil oppleve noe spesielt sammen? -Vi kan i større grad garantere for sikkerheten. Det finnes problemstillinger som havner mellom det å være en aktiv fjellvandrer, og det å medbringe ei tønne øl med helikopter. Min far har allerede fikset tetanus-booster og encefalitt-vaksine (flått), og vi gleder oss veldig. Til slutt: Min far er ikke lat.
    1 poeng
  34. En vanlig tur, for siste gang? I enda noen uker vil det være mulig å stikke tidlig fra jobben for å ta til Blåfjellenden. Det å få godt betalt for å gå tur, er kjekt. Det å slippe å sitte foran PC’en er ennå bedre. Vanligvis har broderen deltatt på disse utfluktene tordagsettermiddag. Denne gangen gjorde ferieforberedelser dette vanskelig. Jeg ville bli alene innover. Nå er ikke det noe nytt. Det har skjedd noen ganger de siste 20.25 årene. Selv bestyrerinnen har gått mellom Blåfjellenden og Hunnedalene alene noen ganger. Det gir selvsagt også grunnlag for ettertanke når det bare er uker før livet igjen tar et hallingkast og river opp mye av det etablerte. Vi heldige, som lever lenge nok, blir jo pensjonister - en eller annen gang. Og for meg er det bare få arbeidsdager om å gjøre. Så det var “viktig” å utnytte de få mulighetene til å “snyte” arbeidsgiver for en time… Værmeldingen advarte mot vind. Det ville blåse opp mot kuling. Det gikk skikkelig hvitt på Høgsfjorden, og lovet ikke godt for turen. Vinden ville komme rett i mot. På parkeringsplassen var det rolig, men kjente. Jeg traff Olav, heiesjef på Fidjastølen. Han ventet på å få levert nøklene til stølen til andre. Det ville med andre ord være folk på Fidjastølen den kvelden. Nå kunne Olav fortelle at det var folk på vei innover, så jeg ville heller ikke bli alene på Blåfjellenden. Snøen er nesten forsvunnet, det er bare noen flekker på de vanlige plassene. Lengre opp er det imidlertid fortsatt noen lange snøfelter. Rett etter Saftbekken er det en bratt fonn. Den ligger over en ur, og jeg passerer heller i ura - tre minutter ekstra, enn å gå i snøen oppe på ura. Vinden var sterk oppe i høyden. Det var et herrens bråk rundt ørene, men ellers helt uproblematisk. Jeg tror ikke vindstyrken var over 12-13m/sek. Litt mer overraskende var temperaturen, som ikke var stort over 5 grader. Med liten kuling gir det en slik kombinasjon antakelig en følt temperatur på under null. Det var vanter og luevær - i midten av juli. Ikke ukjent, men uvanlig. Helt greit egentlig, så lenge det ikke regner. Ungdommen hadde installert seg på annekset. Det kom en hel del andre utover kvelden, og det ble som vanlig en hyggelig kveld og morgen. Morgenen gikk som vanlig med rydding, vask og noen små “oppdrag”. Jeg var nesten først ut dørene, heldigvis hadde det gått et par før meg. Det er lettere å gå i spor av andre oppover snøfennene. Turen over heia tilbake til Hunnedalen, ble en god opplevelse. Skyene trakk unna, sola kom fram. Det var forholdsvis tørt i bakken, og bekkene hadde sunket så pass i løpet av natten, at de ikke ga noen overraskelser. Selv for meg som gikk på lave sko. Med vinden bakfra, og sola i ansiktet ble det en kjekk tur. En godbit å ta med.                             Vis hele artikkelen slik den er på hjemmesiden
    1 poeng
  35. Kjapp tur opp til Brungmarka fra Onsdag til Torsdag for å teste fiskelykken. Fasit: 4 ørret og tusenvis av knott:-)
    1 poeng
  36. Blir litt "hoppe etter Wirkola" å legge ut bilder etter Þróndeimr I dag hadde jeg fri fra jobb, så jeg og eldstemann på 11 tok en liten tur i "nabolaget". Vi tok turen til Svartkammen i Stjørdal - 539 moh. Er også en av Kjentmanns Topp 5-turer! En koselig ettermiddagstur før vi hentet jentungen i barnehagen. Fin utsikt over Stjørdal og ut Trondhjemsfjorden! Fikk også se Skarvan-fjellene der jeg var på lørdag i horisonten (bildet til høyre). Tror det er Skarvan til høyre, og Meråker-fjellene (Fongen osv) midt i bildet...
    1 poeng
  37. Klampen i bånn og planlegg så du unngår rushet så er du på Valdresflya på nesten tre timer.
    1 poeng
  38. Sitter nå ved Røosen ved femunden etter en liten rundtur der oppe i marka. Første natta ble ved skogtjønna ettee å ha gått opp fra haugen gård. Kan melde om mye folk og lite fisk på røvolfjellet på fredag (pga mye vind bl.a.) Tok meg derfra til Roasten via vassviktjønna der jeg blåste opp packraften og padlet litt rundt og fisket. Ikke såpass som et napp å kjenne men en liten hval av en Harr veltaseg i overflata ikke engang 2m unna meg. Stakk også oppom Littlsjøen.Før jeg endte med å ta natt nr 2 ved nordbredden av nedre roasten. Fikk meg der en påminnelse om at oppblåsbare underlag ikke liker glør. Det gjelder til info myggspiraler også! Padlet ned til utoset og gikk derfra ned dnt-stien i dag og sitter nå altså ved Røoset og venter på båten i morgen tidlig. Finfin 3-4 dagers dette her!
    1 poeng
  39. I helga har eg vært på værlandet og besteget Alden.
    1 poeng
  40. Fredag 03.07 etter jobb bestemte jeg meg for en liten sykkeltur med telt og fiskestenger. Dro rundt 17ish. Vel oppe på Bjørnholt klokka 18.30 spurte jeg de som driver stedet om de fortsatt holdt oppe (stenger normalt kl. 18.00). Joda, var åpent, og jeg fikk kjøpt meg en sånn kanelbolle og kaffe. Bjørnholt er ca. 8km inne i skogen og det er vel rundt 260høydemetre. Snakket litt med hun som driver Bjørnholt, og forklarte at det var godt de var åpne for mat hadde jeg ikke spist, og jaggu fikk jeg ikke en bolle gratis Rundt 20.30 var jeg fremme ved Katnosa, som ligger sånn ca. midt i nordmarka. Jeg har vært der en gang før med telt, og visste om et sted jeg trodde ville bli bra. Og jaggu var det fint. Frem med fiskestang og markboks (litt nedtur at den ene stanga viste seg å være fluestanga)... Men hadde én stang så på med mark mens jeg ordnet telt og husstell. Både jeg og myggen var sultne, og vi fikk alle mat! Jeg tok en kaffe og så på solnedgangen mens sauenes bjeller hørtes i det "fjerne". Katnosa gård ligger rett bortenfor, og jeg tror både en og to sau hadde seg i løpet av min lille tur. Masse vak, men jeg tror fisken har blitt doven av det varme været og det varme vannet, og de som var aktive ville hvertfall ikke ha mark eller krok fra en "sportsfisker". Dagen derpå våknet jeg til kjempevær. Fikk meg et lite bad, fisket og solte meg. Jeg kunne skimte en kano som la til ved en av øyene og en barnefamilie okkuperte Katnosa gård, ellers var jeg helt alene. Ingen fisk på denne turen, men mange fine opplevelser på den korte tiden jeg fikk være ute. Dro hjem på lørdag ettermiddag. Det er kjekt at selv så nærme Oslo har man relativt lite aktive områder hvor få færdes. På vei hjem kom jeg til en elv /utløp på veien mot Sandungen. Her så det utrolig fint ut å prøve seg med fluefiske, så flere vak (bilde 4,5 og 6). Hadde fluestanga med ved en feil, men både fluer og snelle var hjemme. Får bli en annen gang.
    1 poeng
  41. TS. Jeg har ikke noe bedre forsalg å komme med, enn andre har gjort. (Ser noe merkelige kjøretider, men sjekk selv "kjøretidene"). Men for oss som bor i området Oslo/Drammen, er det lang vei til fjellterreng, hvor det meste er over tregrensen. (Forutsetter nå at det er det du ønsker). Hvis du utvider kjøretiden litt, kan du nå det meste av fjelltereng i Sørnorge. Normalt for meg, er 4 - 5 timers kjøring, da er jeg i terrenget. Husk det tar også tid å komme seg fra tettstedet (i bygda) og dit du skal på smale grusveger. Spessielt hvis jeg skal på KUN en helgetur (og langhelg), har jeg alt pakket på forhånd, legger meg tidlig, står opp tidsnok (på natta), til at jeg er fremme i grålysningen. Da betyr 2, eller 4 -5 timers kjøring lite. Kanske du skulle utvide radiusen noe, så er valgmulighetene flere, men også vanskeligere å bestemme et konkret sted. Ser ingen har kommentert fiskemulighetene. Men de fleste fjellvann, har brukbare fiskemuligheter. Og så må en gå litt og prøve flere vann. Men, det er vel en del av turen . Holder det med et lite område over tregrensen, har du det innenfor en times kjøring. Nord i Finnemarka (med Breilidflaka på ca. 700m), er det en del terreng over 600 m og noen fiskevann. Annbefaler likevel å reise lengere, det blir noe annet.
    1 poeng
  42. Norefjell är underskattat menar jag. Jättefint ställe. På 3 timmar hinner du till Hemsedalfjällens östra delar som t.ex. Skogshorn. Gaustatoppen och området därikring borde också ligga inom räckhåll. Om det tar under 3 timmer dit vid "normal körning" vet jag inte. Jag gasade på lite extra när jag körde dit. Kör via Jondal. Lite smal och krokig väg, men mycket finare än via Notodden.
    1 poeng
  43. Personlig har jeg ikke vært på Hedmarksvidda, men der må det da være noen muligheter? Dersom du reiser litt lengre nordover for Hedmarksvidda kan du jo dra til Rondane sør og videre nordover inn til Rondane. Da har du rikelig med plasser å kjøre opp fra i Gudbrandsdalen fra Lillehammer i sør til Dovrefjell i nord. I tillegg har du jo Huldreheimen som det er blitt forsøkt kalt (men som er blitt forkastet?), eller nærmere bestemt Gaudsdal vestfjell. De fleste av disse stedene jeg har kommet med forslag til ligger noe i overkant av 2-3 timer med bil, men noe ligger også innenfor. Men så har du også skrimfjella som @tronn nevner, som kan være en skjult skatt for mange. De alternativene som omfatter Rondane og Gausdal vestfjell er primært i høyfjellsområder.
    1 poeng
  44. Skal være fullt mulig å få greit utstyr innenfor denne prisrammen. Vær nøye i valg av sekk. Kjøp en sovepose som passer med tanke på størrelse og din komfort temperatur. Har du da i tillegg et par gode sko, kan du kjøpe resten billig og likevel få fullt utbytte av turene. Liggeunderlaget på utsiden av sekken, resten i sekken. Jeg hadde satset på noe i nærheten av listen under, men du finner sikkert alternativer til hver av artiklene som passer deg vel så bra. Telt 1299,- Helsport nordmarka 2 (xxl.no) Sovepose 899,- Sovepose Rondane Spring 195 Left (xxl.no) Liggeunderlag 349,- Ajungilak Mammut Bamse (gmax.no) sekk 1095,- Helsport Fjellheimen 65L 2012 (http://www.helsport.no/outlet) primus 199,- Kokeapparat, 2,6 kW (biltema.no) kokekar 299,- kokekarsett stort (biltema.no)
    1 poeng
  45. Er nå rimelig spesielt å bruke energi på å irritere seg over noe man IKKE har sett?! Jeg så programmet, og har tenkt å se resten av episodene i denne serien. Jentene får gratis tur til USA (kanskje får de betalt for alt det jeg vet). Der får de prøvd seg på noen jaktformer som visstnok er helt vanlige der borte, men virker noe fjernt for norske jegere.. Kan ikke se at det skader noen å få innblikk i hva slags jakt som foregår i andre land?! Synes jentene klarer seg bra, jeg...
    1 poeng
  46. Jeg så mesteparten av første sesong, og også episode 1 i denne sesongen. Det er rart hvor mye jantelov og drittkasting som kommer, spesielt fra folk som ikke har sett programmene. Vi snakker om to jenter som hoppet av skolen etter åttende klasse. Da var de lei, og skolevesenet var tydeligvis ikke tilpasset dem. Så vidt jeg kan forstå har de siden livnært seg som jegere, og hva andre slags jobber de måtte ha skaffet seg. Språkbruken deres, og forsåvidt sigarettforbruket også, er grov, men også sterkt preget av lite skolegang og hva jeg vil gjette på er et resultat av jaktopplæring i et sterkt mannsdominert miljø i Reisadalen. Nå er jo nordlendinger (alt nord for Trøndelag) kjent for å snakke rett fra levra, og disse er intet unntak. Jentene har altså lite skolegang, men kvalifisert og godkjent som jegere på bl. a store rovdyr. Nå er jeg overhodet ikke jeger, men jeg gjetter på at folk som har (norsk) godkjenning for jakt på ulv og Bjørn kan sine saker. Nok om det. TVNorge har invitert jentene med til USA for at de skal få oppleve jakt der. Serien er en samfunnsstudie i hvordan jakt delvis/tydeligvis foregår der borte (igjen: jeg kan lite om jakt) og interresant ut fra perspektivet at man kan lære noe der og. Det er verdt å merke seg at jentene (så langt) fremstår som seg selv og ikke som noe regissert. Om bøffelepisoden, som det bare er vist teaser fra så langt, ser man at en av jentene takker nei til å skyte, da jakten er ren troféjakt, eller bærer preg av det, og det strider mot hennes prinsipper. Villsvinjakten derimot, og også krokodillejakten er jakt på skadedyr slik det fremstilles. Serien viser to viljestreke jenter, som mot samfunnets vilje (ikke følge normal skolegang) likevel kommer seg frem på sitt vis. Temaet er jakt, hvor også avliving vises. Med tanke på hvor mye vold, skyting og generell dårlig oppførsel som vises på TV i dag, både gjennom serier, men også på nyhetssendinger, så er det som vises i denne serien rimelig harmløst. NOAH gjør mye bra, men når det kommer til realisme omkring vanlig dyrehold (type gårdsbruk og jakt) og hva dette (kan) innebære®, mener jeg de er rimelig langt ute på prærien/viddene.
    1 poeng
  47. Måten denne tråden introduseres på, sier det meste. Man er ute etter å henge ut og slenge dritt uten at man engang har satt seg inn i det man faktisk setter seg ned og tar seg bryet med å lage tråd om. Fordømmende idioter finnes overalt. Også på fjellforum.no ..
    1 poeng
  48. I et område ikke langt fra Røros har min farfar fisket siden 50 tallet.. Denne turen ble lagt til noen av de samme fiskevanna. Turens hovedmål var å gi en 8 år gammel nevø, en god turopplevelse. Samt sørge for at han fikk fisk. Mitt hovedmål var å prøve ett av de fire vanna jeg ikke hadde vært i før. Bortsett fra det ene fiskemålet, var jeg mest med som kokk, sherpa og barnevakt. En overkommelig oppgave, som jeg visstnok taklet bra... Da er vi igang. I den første pausa fikk farfar en stjerne i boka! Så var det bare å labbe videre Siden vi var fire stk, inkludert sherpa, bar vi med oss Lavvo på denne turen. Første natta hadde vi kuldegrader! Så litt ekstra varme på kvelden var godt! Den største fisken veide, snaut 8 hg. Jeg lurte noen mindre, og fikk høre det!! Kartopplæring. Det er hardt å være på fjellet! En kanon tur som best oppsummeres slik:
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.