Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. juni 2015 i alle områder

  1. Vi var noen kamerater som reiste på fjeltur i helgen og fisket og koste oss, Ante fred og ingen fare helt til en følte seg ganske uvel med faretruende symptomer på slag. Han gikk frempå en fjellknause for å finne dekning, og ringte til legevakten for å høre hva man burde gjøre i en slik situasjon. Den elskverdige damen i telefonen var ikke sikker, og ville konferere med en lege. Jeg ringer opp igjen sa hun. Etter en evighet på litt over ett minutt ringte telefonen. Det var ikke den hyggelige damen som ringte. 'Det er fra AMK sentralen, vi sender helikopter og henter deg' lød det. ' Hvor er du?' Joda, helikopteret kom og landet på en fjellknause like ved teltet 14 MINUTTER, 14 MINUTTER etter første telefon til legevakten. Det var 11 minutters flytur. Da gjenstår det 3 minutter til å håndtere henvendelsen, få helikopteret klart og i lufta!! På vei tilbake til sykehuset satt pasienten litt fuktig i øyekroken, takknemmlig og rørt, og tenkte på alt han har lest og hørt om hvor dårlig det er stelt med helsevesenet vårt. 1 lege og 2 pleiere var klar til å ta imot. Rett i CT bar det, blodprøver ble tatt, og alle resultater var klare innen en time etter han ringte til legevakten. Jeg tar av meg alle hattene jeg har, og bøyer meg så langt ned i støvet jeg kan. For et FANTASTISK TEAM. Jeg trodde ikke det var mulig Det hører med til historien at det hele endte bra.
    16 poeng
  2. "Nordmenn trur dei er ferdig utlærde fordi dei er fødde med ski på beina og har vore ei veke på campingtur". http://www.ta.no/vest-telemark/jaktar-pa-den-primitive-framtida/s/1-111-5453215 Noen bedre? Via en blogg som handler om å forsøke å gjeninnføre noen av basiskunnskapene og ferdighetene som det gamle veidemannslivet krevde, kom jeg inn på denne saken om Torjus Gaaren fra Telemark. Dette er en mann som praktiserer livet ute i naturen etter den gamle, tradisjonelle måten å leve på. Tør påstå at de fleste brukere av Fjellforum blekner i møtet med Gaaren, ihvertfall hva gjelder generell kunnskap om naturen, og hvordan en opptrer i pakt med naturen. Fantastisk lesning.
    8 poeng
  3. ..og forresten en Tenkara-stang med diverse utstyr og fluer.. ..og én til Gossamer Gear LT4S vandrestav, med to forlengere, og en skulderlomme.. ..pluss en haug med diverse barduner/tauverk. Finfint innhogg i familiens feriepenger; hva skal vi dessuten i syden, når vi kan gå på tur i fjellet?
    5 poeng
  4. Under et lengre opphold i teltet forrige helg grunnet en nedbørsmengde som ville fått syndefloden til å virke som en laber sparedusj, fikk jeg mye tid til refleksjon. Tankene spant av naturlige grunner inn på mitt Bergans extreme liggeunderlag, da kroppen etterhvert føltes som jeg hadde spilt bedriftshockey iført kun tannbeskytter. Da det ikke var andre i nærheten å skylde på, startet jeg naturlig nok med å dømme liggeunderlaget nord og ned. Det skulle kastes så snart jeg var vel hjemme. Jeg skulle sågar slamre med lokket til søppelkassen etter at jeg hadde slengt det oppi. Makan til dritt skulle man lete lenge etter. Jeg anser meg selv som en forholdsvis rettvis mann, og da jeg fikk roet meg litt ned, ga jeg naturligvis liggeunderlaget en sjanse til å komme med et forsvar. En kjapp inspeksjon viste at det var helt, uten synlige tegn på slitasje, og i samme stand som da jeg var villig til å gi det topscore for sine egenskaper. Disse overbevisende argumentene ledet til en for meg overraskende realitetsorientering. Det var bare å konstatere at alderen hadde satt sine spor - på meg. Så der satt jeg plutselig som en puslete middelaldrende mann i regnværet med et hoverende liggeunderlag og en mangellapp som viste slark i akslinger, rust i understellet og nedsenket bakende - ja, jeg har rundet 40. Nå dveler jeg sjelden lenge ved livets små pek i min retning, så vel hjemme var jeg raskt på nett og bestilte et Exped SynMat UL 7 LW. Etter å ha mottat pakken og prøvd det ut på stuegulvet, har jeg nå to spørsmål til dere erfarne turfolk: 1. Hvorfor i himmelens navn har jeg ikke kjøpt dette før? 2. Holder det med dette underlaget alene, eller bør man ha en form for beskyttelse under (i teltet) for å være sikker? Setter pris på om noen kan dele sine erfaringer i forhold til spørsmål 2. mvh Einar
    4 poeng
  5. Det er ingenting steinalder over dette. Men bevares, utrolig imponerende at han orker! Om målet virkelig er å få frem kunnskapen om hvordan man overlever i villmarka, så har han glemt det aller viktigste mennesket har lært gjennom vår lange historie, nemlig å samarbeide. Det sosiale er helt grunnleggende for å forstå hvordan mennesket har klart å overleve i alle slags miljøer.
    4 poeng
  6. Fjellforumdugnad med føhner i sekkene?
    3 poeng
  7. Dersom det er for flatt på Jæren så kan du jo alltids snu nesen sørover til Dalane Jeg har bodd i Finnmark, Troms, Telemark, Rogaland og Vest-Agder. Til syvende og sist tror jeg man kan trives de fleste steder, så sant man har gode mennesker rundt seg.
    2 poeng
  8. Huff og huff... Ble altså innkjøp av.... (trommevirvel)... ...eeeeeeen... Hyperlight Mountain Gear Flat Tarp, i .75oz cuben, farge "Spruce green". 2,6m x 2.6m = 241 gram. A'aight.
    2 poeng
  9. Jeg hentet det fra artikkelen: "Hårkammen, sysakene og sylen har han sjølv skore ut i bein, matbollane i tre er hola ut med glør og oppbevaringsboksane lagar han av dyreskinn eller samansauma never. I det heile nyttar han mange teknikkar henta frå steinalderen" Ikke noe galt med det altså, og gamle teknikker er bra og man ser jo at veldig mye av det de lagde før i tida har vesentlig bedre holdbarhet enn det som lages i dag. Poenget mitt var bare at jeg personlig er glad for at verden har gått litt fremover, det er vesentlig enklere å leve i dag. Selv om vi helt sikkert har tapt noe på veien, men så er vel noe kommet til også
    2 poeng
  10. Vetenskapen och erfarenheten visar på samma resultat!
    2 poeng
  11. Kanskje jeg burde beklage at jeg har fått dere til å gå på Unna-smellen...
    2 poeng
  12. Opphengt i hengekøye Juni innkjøp: Hennessy Hammock Expedition, Snakeskins, karabinere og rappelringer, DD-Hammock UL tarp, quilt&underteppe, Fallknifen f1 kina kopi, Ontario kukri, Hagløfs LIM regnbukse, og sist men ikke minst muurika vaffeljern
    2 poeng
  13. Vådlandsnuten med broderen. Opp gjennom årene har det blitt en del faste turer. Etter som vinteren slipper taket og snøen forsvinner, blir det mulig å komme høyere og lengre inn mot det endelige målet for sesongen: heia og fjell. Et av de faste målene på våren er Vådlandsnuten. Den stryker så vidt over 800moh, og øverst ligger ofte snøen lenge. I år har det ikke bare vært snø som har hindret de vanlige turene, men også skade. Det ser endelig ut til at achillesproblemene gir seg litt og det igjen blir mulig med turer. Korte og ikke for mange til å begynne med. Turen opp til Vådlandsnuten er ikke lang – den går unna på omtrent 3 timer. Det er selvsagt en god del stigning- og bakker ned. Og det er antakelig bedre for en vond hel enn å gå på vei. Det var med andre ord mange og gode grunner for å ta turen til topps i Madland. Grunnen til at vi ikke har tatt denne turen tidligere, er jo at naturen omtrent har gått bananas. Frost og kulde og snø i juni… Det var broderen som kom med det gode forslag å ta turen inn til Madland. Vi startet tidlig. Det var bare noen få biler på parkeringsplassen. Det blåste og kvikksølvet hadde gjemt seg i den nederste delen av gradestokken. Ingen sommertemperatur. Men i sola og i le for vinden kunne det faktisk minne om sommer. Og inne i skogen ble det mulig å gå i bare ullbolen. Det har ikke vært for mange turer i vår med lettelse i antrekket. Og til nå har det ikke vært en tur i kortbukse. Det blir solfaktor 30 i «syden» neste uke. Jeg savner den globale oppvarmingen. Bjørka var grønn, men hadde fortsatt den lyse grønnfargen. Litt lengre opp var det bare så vidt trærne hadde fått blader, og øverst var det brunt - uten grønt på bakken. Det var egentlig vårstemning. Det var ingen andre oppover, men vi kunne se spor fra dagen før. Det lå en del fenner på de vanlige plassene oppe i høyden, men de var helt enkle å komme over. På toppen blåste det. Det ble kaldt i vinden, men bare et lite stykke nede i bakken er det en lun plass hvor det passer å ta en liten pause. Og i det vi satte oss, tittet solen fram og varmet både landskapet og sjela. Det ble virkelig en fin pause. Jeg fikk endelig igjen anledning til å beundre utsikten fra en topp. Det var lenge siden, og savnet av en skikkelig tur har merkes. Spesielt av Bestyrerinnen… Sol i ansiktet, utsikt over heia helt ut til havet. Det ble omsider tur. Betyr det virkelig at jeg igjen kan se fram til flere turer? Korte øyeblikk av lykke må tas vare på. Dette var så avgjort et slik øyeblikk. Det gikk lett nedover bakkene fra toppen. Ikke langt nede traff vi de første folkene. En hel gjeng utlendinger. De ville til topps og videre ned til Rolighetsdalen og Hanklatjønnå før Mari bakken og tilbake til parkeringsplassen. En tur jeg tok i strålende vær i fjor. En kjempetur. Og denne gjengen ville ikke bli alene denne dagen. Vi traff en hel del folk på vår vei nedover, og mange ville ta samme turen. Det ville bli folksomt. Helt nede ved Fisketjønnbu, snakket vi med en kar. Han hadde gått turen andre veien og det var også andre på vei. Endelig skikkelig tur. Vis hele artikkelen slik den er på hjemmesiden
    2 poeng
  14. Som emnetittelen tilsier, går jeg og sikler på Hilleberg Soulo. Har veldig lyst på et telt jeg kan være helt trygg på i fjellheimen sommer, høst og vår, som står fint og holder meg tørr selv om det skulle komme noen dager med skikkelig ruskevær. Det Marmotteltet jeg har nå, er helt topp i marka og i fjellet dersom været holder seg sånn nogen lunde innafor, men jeg tør ikke stole på at det står like fint og er like tørt dersom det skulle bli skikkelig skitvær over lengre tid. Dette gjør meg igjen litt nervøs for å skulle dra ut på langtur i for eksempel Jotunheimen eller lign. Jeg er ute etter hvilke erfaringer folk har med dette teltet, samt hvilke tanker folk har rundt hva man trenger av krypinn for å kunne ta en lengre tur i litt grisgrent fjell. Er det overkill å kjøpe et slikt telt, eller er det en bra investering?
    1 poeng
  15. Har med et lett/rimelig ekstra underlag for å øke komforten under rasting og bruk ved bål osv likevel. Det havner vel gjerne under Exped'en om natta. Tror dessverre du bør være mer redd for pølsekanaler som kan slå seg sammen enn lekkasje pga skarpe kanter igjennom teltbunnen. Sistnevnte lar seg reparere på tur med lappesettet.
    1 poeng
  16. Jeg har ikke Exped, men thermarest. Jeg har aldri noe under i teltet, bruker heller ikke liggeunderlaget på utsiden av teltet. skal jeg bruke noe der så bruker jeg bare et billig skumgummi underlag
    1 poeng
  17. Jeg har aldri hatt noe ekstra under Exped UL7 i teltet - men hvis jeg er uten telt, så har jeg en skumgummi under.
    1 poeng
  18. http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/steke-kokeutstyr/msr-quick-1-pot.html
    1 poeng
  19. To oppskrifter fra www.utsidan.se/ Det är ingen slump att frystorkad mat är så populär. Den är lätt att ta med sig, hållbar och dessutom snabblagad. Det går faktiskt att göra sin egen ”frystorkade" mat som du bara häller vatten över för att tillaga. För att kunna tillaga måltiden genom att hälla hett vatten över den så måste den bestå av ingredienser som tillagas väldigt snabbt eller ingredienser som redan är tillagade. I det här fallet använder jag snabbris, tonfisken är från burk och redan tillagad. Så här gjorde jag denna rätt: 1. Först torkade jag 150 gram tonfisk i vatten i en torkugn, jag lät tonfisken ligga på teflonpapper men det går lika bra att lägga den på nät om den får rinna av en stund. 70 grader i cirka sex timmar. 2. Efter torkningen smulade jag den torra tonfisken, då kommer den att blötas upp snabbare. 3. Jag packade 15 ml olja i en vaccpåse som jag förslöt med en vakuumpackare, portionspåsen med sweet chilisås behöver jag inte göra något med. 4. Sedan är det bara att blanda allt och lägga till lite salt – färdigt! Påsen jag blandade i är en återvunnen (läs diskad) påse för frystorkat. De brukar gå att använda en gång till, sedan blir det hål i dem. Det som är bra är att de går att använda när du tillagar maten, det vill säga när du häller vatten över maten. Men det går förstås att tillaga maten i en kastrull. 5. När du tillagar maten lägger du i oljan allra sist när maten ät tillagad, annars absorberar maten vattnet sämre. VIKT OCH ENERGI 160 g utan förpackning Energi 690 kcal Protein 40 g, fett 20 g, kolhydrater 85 g Energiprocent (protein 24%, fett 26%, kolhydrater 50% INGREDIENSER 140 g tonfisk i vatten som torkas 3 dl snabbris (3 min) 1 liten påse sweetchilisås 15 ml olja Lite salt & peppar + 3 dl hett vatten Torkad tonfisk 15 ml olja och 10 ml sweetchilisås Snabbris och torkad tonfisk En färdig rätt. Det är nu bara att ta ur påsarna och hälla på vatten! Här kommer andra delen om hur man kan göra sin egen ”frystorkade mat”. I den förra artikeln gav jag en inblick i hur man kan göra egna rätter som du bara häller vatten över vid tillagning – precis som med frystorkad mat. I artikeln gav ett jag exempel med lufttorkad tonfisk, snabbris och sweetchilisås. Man man kan förstås göra mycket mer än så. Därför tänkte jag gå igenom olika smarta ingredienser som du kan använda till dina egna rätter. GENERELLT OM INGREDIENSER TILL SNABBA RÄTTER Tunna och porösa. Ingredienserna till rätter som du bara häller vatten över för att tillaga måste antingen vara färdiglagade eller tillagas på kort tid. Om de ska tillagas bör de vara tunna och/eller porösa för att blötas tillagas snabbt när du häller hett vatten över maten. Om vi tar pasta som exempel så fungerar det bra med nudlar som har två-tre minuters koktid men dåligt med penne-pasta som har en koktid på över tio minuter. Grönsaker som torkats bör förvällas. Energirika. Ingredienserna till friluftsmat bör vara energirika för att maten ska bli så lätt som möjligt. Energirika ingredienser är till exempel torkad korv, matfett, couscous och gräddpulver. DELARNA I EN MÅLTID En måltid bör innehålla protein, kolhydrater, fett och förstås kryddor för den goda smakens skull. 1. Protein - protein bygger upp dina muskler och är bra för återhämtning av kroppen: (vegetariskt): kokta, torkade och finkrossade bönor, linser & ärter; äggpulver, tahini (i påse), nötter & frön, torkad ost. (kött): torkad korv & salami, torkat kött, beef jerky... 2. Kolhydrater - utgör ofta basen i vår mat. Kolhydraterna är bra för matsmältningen och kostar inte mindre än mat med mycket protein: kokt torkad potatis i strimlor eller krossad, potatismos, snabbris, couscous, snabbnudlar.... 3. Fett - superviktigt för att få tillräckligt med energi på din tur och för att hålla ner vikten på maten. Det är speciellt viktigt om du bär din mat eller om den måste packas kompakt, till exempel vid vandring eller cykling. Antingen portionspackar du fettet eller så har du en större burk/flaska som du tar ur allterftersom: matolja, olivolja, smör (fungerar vid kalla årstider), ghee (klarat smör), kokosolja, gräddpulver, kokosmjölkpulver... 4. Smak - glöm inte bort smaken! Här är några tips på goda smakgivare:vanliga torkade kryddor (ofta på burk), egna lufttorkade örter och kryddor, varma koppen, soppulver, ghee, torkad ost, torkad korv i skivor, torkade oliver... 5. Konsistensgivare - dessa ingredienser ger konsistens och i vissa fall även smak: äggpulver, gräddpulver, mjölkpulver, arrowrot, potatismos, snabbris krossat till fint pulver, varma koppen, sopppulver, vetemjöl, torkad ost... Superenkel rätt med snabbris, spiskummin och torkad köttfärs (mortlad). HUR SÄTTER MAN IHOP ETT RECEPT? En rätt bör landa på cirka 600 KCAL. Det är inte helt lätt att räkna ut men det är inte jättenoga. En gramvåg är bra att ha. Sedan är det bara att väga och ta reda på energiinnehållet på livsmedlets förpackning, du kan även söka på energiinnehåll och ett specifikt livsmedel på nätet. Om du använder ingredienser som tillagas på tio minuter med kokande vatten så kan det inte gå så fel. Det som kan hända är: Det blev en soppa istället för en gryta - du har använt för mycket vatten. Gör om gör rätt (testa hemma!) Maten blev för fast eller blöttes inte upp ordentligt - du har för lite vatten - Klart bättre är det ovan då du kan lägga till mer vätska. Maten smakar inte - experimentera med kryddor som smakar mer. Du kan t.ex. torka senap och tomatpuré. Maten har en tråkig konsistens - experimentera med olika konsistensgivare och/eller torkade grönsaker, nötter m.m. PACKA DIN RÄTT Packa maten i en gammal frystorkat-påse eller i en vaccpåse. Du kan också packa i en vanlig tunn plastpåse men då kan du inte tillaga direkt i påsen (utan får tillaga i en kastrull eller kåsa). Vakuumpacka rätten om den innehåller fett och om den ska förvaras länge. Här hittar du några recept på snabba rätter! OVAN. En snabb rätt med torkad korv, snabbris och torkat ägg. OVAN. Cashew, mynta, couscous, aprikoser, torkad mortlad ost... http://www.utsidan.se/cldoc/gor-din-egen-frystorkade-mat-del.htm http://www.utsidan.se/cldoc/gor-egna-frystorkade-ratter-del-2.htm
    1 poeng
  20. Det er riktig at Hilleberg sitt klipssystem gjer kuppeltelta deire lett å sette opp aleine, men det er ikkje lettare å sette opp enn eit tunneltelt. Nallo er også veldig lett å sette opp aleine.
    1 poeng
  21. 1 poeng
  22. Nå er dere way off tema ! Tråden handlet ikke om prising, maling, Biltema, british airways eller flytypen concorde! Hehe, kanskje på tide å starte en ny tråd dette kan diskuteres. Evt et helt annet forum. Klarte ikke dy meg her nå
    1 poeng
  23. For å flisespikke litt, så får du nok ikke 25% på varer som står i kampanjeaviser og allerede nedsatte varer. Dessverre.
    1 poeng
  24. Nå har jeg ikke lest artikkelen, men jeg er rimelig sikker på at om steinaldermennesket hadde hatt valget mellom steinkniver og beinnåler, og våre moderne løsninger, så ville valget falt på det moderne 99 av 100 ganger. Forutsatt økonomisk evne osv.
    1 poeng
  25. Det er vel samme støvelen med litt andre farger? Har hatt støvelen i mange år, så jeg er fornøyd. Jeg betalte mye mer ....
    1 poeng
  26. Du å ta deg en tur til naturreservatet i Østmarka, det som kanskje blir nasjonlpark etter hvert. Veldig flott der.
    1 poeng
  27. Tusen takk for alle tips! Det ble en Hagløf Schist og den passer meg veldig bra. Gleder meg til å teste den på tur i sommer!
    1 poeng
  28. Jag anser mig själv som gott över genomsnittet driven vad gäller friluftsliv, men här är det ju bara att böja sig i stövet. Har jag något gemensamt med Gaaren så är det nog viljan att hela tiden testa och lära nya saker, även om min nivå ligger på 2000-talet efter kristus och inte före. Jag är imponerad, en aning frestad men kommer nog inte ändra mitt liv i denna riktningen. Det som frestar mig mer är att utvidga den minimalistiska turstilen in i vardagen. Inventera hela hemmet på ett excelark och sälja eller ge bort onödiga saker och förenkla och minimera miljöpåverkan och konsumtion i varje dag.
    1 poeng
  29. Det er mange veier til frelse...for meg personlig er kontraster viktig. Defor liker jeg store byer, og kontrasten i det å legge seg i naturen og nyte roen. Bra at han har funnet sin stil da. Men som med nonner og munker, som lever islolerte liv, så må man spørre seg...er den virkelige store utfordringen å stenge omverden ute? Jeg vil si at sameksistens er den virkelige vanskelige livsformen.
    1 poeng
  30. Presskanne-tilbehør til min Jetboil. Testet idag: supert!! Kan variere mellom Growers Cup og "vanlig kaffe".
    1 poeng
  31. Litt avhengig av størrelsen på fjellduken så kan du henge køya inne i fjellduken eller feste fjellduken under køya som en underquilt protector. Det er folk her på forumet som gjør begge deler.
    1 poeng
  32. Tusen takk for svar! Jeg satser på å pakke en liten sekk med mat og drikke, og flytte den over på den eldste hvis minsten får behov for å sitte litt på ryggen. Så håper jeg at utsikten og opplevelsen kan lokke han til toppen!
    1 poeng
  33. Hei igjen alle sprekinger. Da var vi hjemme etter en vellykket tur. Vi nådde desverre ikke toppen da gutten trakk seg etter 2240 moh. Men det var fantastisk vær og samtlige av oss ble solbrent. Så nå sliter jeg med solbrenthet og hoven ansikt
    1 poeng
  34. Første natt med snø i hennessy expedition hengekøye. Gikk greitt, men hadde vel mye trekk inn i "innerteltet" Berga meg med liggeunderlag og alpkit hunka bivvybag forutenom dugelig sovepose og klær. Skal henge golite ponchoen under som værsperre, og kjøpe dd hammock underteppe og quilt Er hekta
    1 poeng
  35. Her slår lokalpatriotismen ut i full blomst, så jeg henger meg på! Kongsberg har skog på alle kanter, 5 måneder skiføre dersom du kan kjøre en halvtime ( 2-3 mnd "utafor huset"), fjell, fjord og storby innen en time og et veldig variert arbeidsmarked. Eirik
    1 poeng
  36. Helsport Svalbard 6 Camp kanskje Nei, vinterstid tror jeg ikke jeg ville valgt verken Unna eller Soulo, men et større telt. I hvert fall på litt lengre turer eller på høyfjellet med risiko for uvær. Jeg har et Orion Extreme som er ypperlig til vinterbruk. Slike småtelt som Unna og Soulo ser jeg mer på som 3-sesongs telt (selv om de helt sikkert tåler uvær). Men helt konkret tror jeg at jeg ville foretrukket Unna foran Soulo i en slik situasjon du beskriver. Men jeg har altså ikke prøvd Soulo selv.
    1 poeng
  37. Jeg vurderte Soulo da jeg nylig kjøpte et lettere telt til aleneturer. Men det ble for klaustrofobisk innvendig - jeg liker å ha det litt romslig. Så jeg valgte Unna, det er betydelig større innvendig. Noen vil reagere på at det ikke har fortelt, men det går fint å løsne et par fester til innerteltet og lage seg et fint lite fortelt til koking og litt bagasje. Unna veier nokså nøyaktig det samme som Soulo.
    1 poeng
  38. Svindel er vel kanskje ett sterkt ord å bruke. Vi mennesker liker jo å bli lurt, så med mindre jeg hadde hatt ett genuint ønske om å selge en vare relativt raskt, så hadde det jo alltids vært morsomt å se om jeg kunne fått noen tusen lapper for noen av teltpluggene mine
    1 poeng
  39. Tilbake fra en flott, men fiskeløs tur i Etnefjellene denne helga
    1 poeng
  40. Fallkniven F1, STS Lang skje, tobakkspipe, myggmelk og kart over Femundsmarka. Ikke lenge igjen til avreise nå
    1 poeng
  41. Av og til kan det være greit å velge kvalitet over kvantitet? Jeg gikk for Zpacks.
    1 poeng
  42. Sykunnskapene strekker nok ikke til. Jeg begrenser meg til barnekostymer av typen Viking eller Ronja Røverdatter. Det vil si kostymer der det er helt greit at ting er skakt og skjevt.
    1 poeng
  43. Jeg tror ikke dette har så mye å si i slike typer panner hvor godset er så tynt. Til og med ei stålpanne vil ikke fordele varmen helt ut i kantene med like tynt gods. Da er det viktigere å skaffe seg en brenner med en flamme som fordeler varmen godt, ikke en sånn minigreie som bare fyrer en liten ring på noen få cm..
    1 poeng
  44. 1 poeng
  45. Siste langhelg fikk vi testet 2 av mine hjemmelagde, tørkede turretter. Den første var blomkålsuppe. Jeg hadde tørket blomkålpuree på et brett og tatt med revet i store stykker. Dette løste dårlig opp. Neste gang skal jeg pulverisere det. Skinken som jeg tørket i skiver og tok med i 2-3 cm store skiver, krevde en del tygging. Ellers var smaken ganske allreit. Øvrige ingredienser var purreløk og melkepulver, samt krydder. Parmesanost ble tilsatt tilstede. Neste rett var pasta med tomatsaus. Sausen var tørket på brett og tatt med i sin helhet, sammenbrettet. Dette løste opp uten problemet. Andre ingredienser var 5 min pasta, tørkede sjampignonger, cherrietomater og kjøttdeig, samt krydder og chilipepper. Min mann var veldig fornøyd med retten og sa at det smakte som hjemmelaget mat. Neste helg prøver vi ut de andre rettene, moussaka vha potetmos og couscous med brokkoli og mer. De neste ukene blir det mer produksjon av de mest vellykkede rettene.
    1 poeng
  46. I Trondheim burde du kunne få tak i tørket reinsdyrhjerte. Det er næringsrikt, og helt vanvittig godt!
    1 poeng
  47. Har akkurat skaffet meg et Kaitum 2 selv, mye pga rette endevegger og 2 fortelt, samt vekten som jeg synes er akeptabel for enmannstelt på vinteren, eller tomanns på barmark, iom at det er to fortelt tror jeg det går helt fint som 2 manns på vinteren og. Jeg hadde et gammelt Staika, som var suverent på mange måter, men noe overkill for helårsbruk, samt at vinterposen tar i endeveggene og jeg fikk litt klaus av å våkne med duken rett over nesen, hehe, en dag satt det en mus på duken rett ved ansiktet mitt da jeg våknet, snakker om sjokk! Jeg fikk nettopp prøvd ut Kaitumen og er riktig imponert, jeg vil trekke fram: -ekstremt effektiv ventilasjon, med de to store ventilene, de fungerer også som vindu, samt er store nok til at du kan stikke armene ut med en spade for å lette snøtrykket på duken i ruskevær. -At man kan ta forteltene helt til side å velge 1/3, 2/3 eller full åpning, jeg falt for den, var litt skeptisk til at det kunne være litt "gimmicky" men allerede ved første oppsett innså jeg at om jeg tar forteltet tilside har jeg allverdens arbeidsrom til å lage en ypperlig kuldegrop, Når den var gjort var det bare å trekke pulken inntil kanten og laste inn utstyret. En dag var det også seriøs sol og varme, da var det digg å ligge med full åpning. -Jeg var litt skeptisk til "lettvektstelt" i vinterfjellet, men teltet sto til fulle med ekeløv i 2 dagers uvær, opptil sterk kuling/ liten storm samt stor snetyngde. Når man i tillegg kan bruke dobbelt stangsett så vet jeg ikke hva som skulle knekke teltet, det er vel menneskelig svikt om noe skulle gå galt. Jeg får det for meg at vi kommer til å bli gode venner, Kaitumen og jeg Lykke til med teltvalg!
    1 poeng
  48. For min del som har Fjellreven Akka Dome 2 , ble Allak for stort og tungt som solotelt. Har jeg min kone med tar jeg Akka Dome. Jeg ville loppe litt vekt samtidig som jeg ikke ville få klaustrofobisk følelse. Soulo ser for trangt ut inne etter min mening. Etter mye synsing og lesing på nett var Hilleberg Unna det eneset alternativet, god plass (nesten like stort inneplass som i Allak og likevel 1,6 kg lettere enn Akka Dome. Høyden og de bratte veggene i Unna gjør at romfølelsen blir god. Den store åpningen og muligheter for å sitte inne å lage mat gjør at jeg ikke tror jeg vil savne et fortelt på soloturene. Er det tørt vær er inneplassen så stor at sekken går i innerteltet. Er det dårlig vær knepper jeg av et hjørne i innerteltet og har likevel god plass, selv om sekken står i "ytterteltet". Dessuten måtte det bli et selvstående telt på grunn av utvidet bruksområde. Jeg har nettopp kjøpt Unna.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.