Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. juni 2015 i alle områder

  1. Ble en fin lang tur i fjellet i dag. Mye vind, men fin sol. Opp Trøgebekk. Bortover leinun. Inn ein dal langs natten og opp te vatne. Ein del småfugla på isen. Gikk samme vegen tebake. For mye snø til å gå ned alle steder. Ble endel vabbing. Traff på villrein. Fire bukker i en flokk og to svært nysgerrige. De kom i mot meg. Til høyre for meg. Rundt meg i lett jogg med hodet høyt. Bare et par meter unna på veien tilbake... flotte villreinbukka
    8 poeng
  2. Fjerde turen på Torghatten på fire dager. Idagr hadde jeg trivelig selskap!
    4 poeng
  3. Tilbake fra en flott, men fiskeløs tur i Etnefjellene denne helga
    4 poeng
  4. "Nordmenn trur dei er ferdig utlærde fordi dei er fødde med ski på beina og har vore ei veke på campingtur". http://www.ta.no/vest-telemark/jaktar-pa-den-primitive-framtida/s/1-111-5453215 Noen bedre? Via en blogg som handler om å forsøke å gjeninnføre noen av basiskunnskapene og ferdighetene som det gamle veidemannslivet krevde, kom jeg inn på denne saken om Torjus Gaaren fra Telemark. Dette er en mann som praktiserer livet ute i naturen etter den gamle, tradisjonelle måten å leve på. Tør påstå at de fleste brukere av Fjellforum blekner i møtet med Gaaren, ihvertfall hva gjelder generell kunnskap om naturen, og hvordan en opptrer i pakt med naturen. Fantastisk lesning.
    3 poeng
  5. Hei igjen alle sprekinger. Da var vi hjemme etter en vellykket tur. Vi nådde desverre ikke toppen da gutten trakk seg etter 2240 moh. Men det var fantastisk vær og samtlige av oss ble solbrent. Så nå sliter jeg med solbrenthet og hoven ansikt
    3 poeng
  6. Når skaren bærer til St. Hans, blir det en sen vår. Jeg tror jammen dette jungelordtaket får rett i år...
    3 poeng
  7. Turen i dag, dvs. i går, gikk til det godt kjente turområde øst for Sandnes sentrum. Jeg ble for rastløs av å være hjemme i det fine været så det ble en tur til Gramstad. Turen gikk til Bjørndalsfjellet, over Mattisrudla og Kuheia. (Jeg har alltid trodd at Mattisrudla hette Lutsifjellet, men kartet sier noe annet.) Jeg gikk min egen vei tilbake og stoppet i en skråning for å spise lunsj i det fine solskinnet. Det blir liksom ikke riktig tur uten bål eller primus, men det var veldig tørt i lyngen gresset og forholdsvis liten tilvekst av nytt grønt gress så jeg fant noe rent fjell til å sette primusen på. Bål ville være utenkelig under slike forhold. Men det ble i alle fall varm lunsj. P.s. Jeg skulle kanskje hatt en sånn selfistang jeg som går så mye på tur alene.
    3 poeng
  8. Kanskje jeg burde beklage at jeg har fått dere til å gå på Unna-smellen...
    2 poeng
  9. Stryk Jotunheimen fra lista, jeg var ute og gikk på ski i går 14.6:-) Det frøs skare på snøen mens jeg var ute og gikk, og det snødde på kvelden.
    2 poeng
  10. Bare vær obs på at det er mye feil på det kartet i år. Dette området vises som bart på snøkartet:
    2 poeng
  11. Og om de hadde fjernet den store BILTEMA logoen på alle varene sine hadde de nok solgt 25-50% mer bare pga det også...
    2 poeng
  12. Hei. Det er nok for mye å håpe på at snøen skal være mer eller mindre borte om en uke. I år vil nok snøen ligge til juli en gang. Jeg skal opp til Rondane igjen til helgen, kan poste nytt svar til dere etter det.
    2 poeng
  13. Noe av poenget med tråden var vel å fullføre en tankeprosess om hvilke telt jeg skulle beholde. Etter mye grunning på dette har valget falt på at disse får et fortsatt liv i utstyrsboden: Scarp Tarptent 1 (Det er et nytt bekjentskap, det er passe lett og passe stort. Det har teltstenger og er derfor egnet til sykkelturer.) Golite shangri-la 5 (Eneste teltet som får plass til hele familien, og masse plass til meg + en unge eller to på tur. Uten innerteltet blir det superlett til bruk i skog og mark høst, vinter og vår.) Hilleberg Soulo (Jeg må bare innse at dette teltet ikke kommer til å bli mye brukt de neste årene, så jeg kommer til å vurdere salg. Men inntil videre kjennes det trygt å ha et telt jeg vet tåler alt av storm og vind.) Nanok Arxis Duo (Dette er vinterteltet mitt, det har fått litt blandede mottakelser, men jeg er fornøyd. Også fint som basecamptelt for toppturer, ikke at det blir så mye av det. Kanskje neste sommer.) Disse får nye eiere: Black Diamond Lighthouse (superlett og romslig, bra til korte vinterturer, men det blir for lite fjellskiturer til at jeg føler jeg kan rettferdiggjøre det.) Tarptent stratospire (ikke notch): Flott telt, men å ha to lettvektertelt blir overflødig og dessuten har jeg aldri blitt helt komfortabel med gåstaver. Kommer til å slå opp alle teltene for å sjekke tilstand kvelden 1. juli et eller annet sted på Ekeberg, om noen ønsker å ta en titt.
    2 poeng
  14. Dersom eg skulle tilbringe eit par dagar værfast i Soulo, veit eg ikkje om eg hadde kome meg på tur att seinare. Eg har Soulo og det er eit solid telt, ingen tvil om det. Det treng heller ikkje så stor teltplass, og det kan vera viktig i høgfjellet på barmark. Men teltet er supertrangt og er derfor ingen opphaldsplass, kun ein soveplass. Eg har teltet kun for dei turane eg veit det vert satt på prøve, anten med vind eller i terreng utan teltplassar for større telt. På enkle sumarturar foretrekk eg større og lettare telt.
    2 poeng
  15. Det første Jeg tenkte på er Tarptent Hogback. http://www.tarptent.com/hogback.html
    2 poeng
  16. Helsport Svalbard 6 Camp kanskje Nei, vinterstid tror jeg ikke jeg ville valgt verken Unna eller Soulo, men et større telt. I hvert fall på litt lengre turer eller på høyfjellet med risiko for uvær. Jeg har et Orion Extreme som er ypperlig til vinterbruk. Slike småtelt som Unna og Soulo ser jeg mer på som 3-sesongs telt (selv om de helt sikkert tåler uvær). Men helt konkret tror jeg at jeg ville foretrukket Unna foran Soulo i en slik situasjon du beskriver. Men jeg har altså ikke prøvd Soulo selv.
    2 poeng
  17. Ble tur til Hallbrekknuten i Hunnedalen i går. Trolig sesongens siste skitur i Hunnedalen, men føret var veldig bra i går og vi fikk totalt ca 700 høydemeter med skikjøring.
    2 poeng
  18. Jeg lå min første natt i hengekøye i natt og bortsett fra at det var i grenseland kaldt, så var det helt konge. Stjerneklart (uten tarp), fem minusgrader og vindstille, fem meter opp mellom to trær i skogen. Førsteklasses utsikt, både ved leggetid og ved soloppgang. MEN, selv om jeg lå i en dunpose, Helsport Huldreheimen med fleecepose og tåvarmere på tærne hadde jeg jo varmetap på både skuldre og hofte (lå på siden). Naturlig nok. Jeg brukte ikke liggeunderlag. Jeg har lest litt om en underquilt (?) og lurer litt på erfaringene deres? Jeg har sett både lange og korte, i dun og syntetisk og lurer veldig på hvor og hvilken jeg bør kjøpe?
    1 poeng
  19. Morsomt å lese om turen, jeg kom over denne rapporten da jeg søkte etter gamle innlegg om små telt. Vi lå ved Nordre Krokvann i pinsen, natt 2. Nydelig sted! Vi slo leir i nordvest, en stor og fin plass. Natten før lå vi ved Midtre Kytetjern etter å ha startet fra Durud, 15 km i et terreng som ble mer og mer kronglete, særlig opp forbi Dæliseterkoia og på vestsiden av Søndre Krokvann. Der fikk turfølget en ørret på 40,5 cm, fin frokost. Sekk: 75 liter Bergans Trollhetta (prototypen), lå under duk, og mat: Bare godsaker som svin indrefilet med masse grønnsaker, samt diverse godt drikke, dessert mm. "Goretexmat" (DryTech) sparer vi til langturene Vi fjorde mao det motsatte av trådstarter: Tok Losby-vaffelen til slutt.
    1 poeng
  20. Absolutt imponerende, det er nok ingen tvil om at det er mange kunnskaper vi har mistet på veien, jeg er også enig i ganske mye av det som står i artikkelen. Likevel, jeg må bare si .. helt tilbake til steinalderen frister ikke, jeg skal være så ærlig at jeg innrømmer det. Det må jo være en gylden middelvei her et sted. Men hver sin lyst
    1 poeng
  21. Første natt med snø i hennessy expedition hengekøye. Gikk greitt, men hadde vel mye trekk inn i "innerteltet" Berga meg med liggeunderlag og alpkit hunka bivvybag forutenom dugelig sovepose og klær. Skal henge golite ponchoen under som værsperre, og kjøpe dd hammock underteppe og quilt Er hekta
    1 poeng
  22. Jeg har da vært på Prekestolen med både barn og barnebarn, men ikke før de var 5-6 år. Det gikk greit for oss, og stien er godt utbedret siden den gang. Turen til Prekestolen er satt opp til 2 timer en vei, dette er egentlig "god" tid, - familietid. Du vil ikke bare treffe andre familier med unger på veien innover, men også et assortert utvalg utlendinger med og uten utstyr og erfaring. Beregn god tid og ta med mat og drikke, så går det greit. (Men det er tross alt en lang tur for den minste.)
    1 poeng
  23. Jeg vil heller gå den andre veien og si at aluminium er materialet som ikke burde brukes i produksjon av kokekar. Titan har et smeltepunkt på rundt 1665 grader celsius, mens aluminium har smeltepunkt på under det halve, rundt 660 grader celsius. Nå var det veldig vanskelig å finne hvilken type titan Eagle bruker i sine produkter, men om det er det samme som Keith bruker er det Grade 2 og helt trygt i høye temperaturer. Kilde for Keith grade 2: "Lett, sterkt, biokompatibelt og miljøvennlig. Dette er hovedegenskapene til titanproduktene vi selger. Alle våre produkter er produsert i ulegert grad 2 titan, helt rent, helt naturlig. Alle våre kjelesett, kopper og flasker kan brukes direkte på bål og gassbrennere da titan tåler meget høy varme. " Over til teksten og advarselen tenker jeg at dette er en overdreven advarsel for å unngå reklamasjoner.
    1 poeng
  24. legger denne haer og fra Stavanger Turistforening; Det er unormalt mye snø i fjellet til å være midten av juni. Vi har derfor opprettet værtjenesten FØREMELDINGER hvor turfolkets siste nytt, rapporter og tilbakemeldinger fra vær- og føreforholdene i fjellet forløpende blir lagt ut. Følg denne lenken så kommer du direkte til siden for FØREMELDINGER.
    1 poeng
  25. Hei Kom over denne produktinformasjonen under et kjelesett som ser ut til å være eagle sitt TITAN kjelesett 2 deler Art.BM032: "Dette kjelesettet er laget av titan og har en utrolig lav vekt. Håndtakene kan slåes sammen for god plassutnyttelse. Settet er ganske lite i størrelse, kjelen rommer 1,1 liter og stekepannen har en diameter på 15,5 cm. Dette produktet egner seg til koking på bål, men må ikke under noen omstendigheter påføres veldig sterk varme som for eksempel multifuel, da dette kan forårsake deformering av stekepannen eller kjelen. Det er også viktig at stekepannen smøres før første gangs bruk." (http://www.grillhyttespesialisten.no/produkt/kjeler-og-tilbehor/titan-kjelesett-2-deler/) Er det slik at Titanprodukter ikke er egnet til primusbruk generelt, er det dette produktet spesielt som ikke tåler varme, eller er det slik at dette er en overdreven advarsel for å ha ryggen fri ved evt. reklamasjoner? Noen som har erfaringer?
    1 poeng
  26. Her slår lokalpatriotismen ut i full blomst, så jeg henger meg på! Kongsberg har skog på alle kanter, 5 måneder skiføre dersom du kan kjøre en halvtime ( 2-3 mnd "utafor huset"), fjell, fjord og storby innen en time og et veldig variert arbeidsmarked. Eirik
    1 poeng
  27. Husk å ta med godt humør! Det er nemlig ikke sikkert man får av personalet der...
    1 poeng
  28. Fjellsport sender meg nytt underlag i dag
    1 poeng
  29. Dette fikk f.eks. Mercedes erfare under depresjonen i begynnelsen av 1930 tallet. De fleste bilfabrikker laget mindre og mindre og billigere og billigere biler i et forsøk på å opprettholde omsetningen mens folk flest hadde mindre og mindre penger. Men i slike tider har ikke pengene forsvunnet, de er bare litt urettferdig fordelt. Det er alltid noen "blåruss" som har penger nok og det var sånn markedsavdelingen hos Daimler-Bez tenkte. De begynte å produsere de flotteste og dyreste bilene verden hadde sett, for de mente at det var lettere å selge en dyr Mercedes Benz enn fem billige. Og det fikk de rett i. Hvis du reiser til Stuttgart så ta deg en tur på Mercedes sitt bilmuseum. Her har de tatt vare på noen av disse kunstverkene. Og når vi snakker om biler. Audi, eller Autounion som de hette den gang, hadde problemer med å få solgt bilene sine i Europa og så var det et lyst hode som kom på at det kanskje var prisen det var noe galt med. Så doblet de prisen på bilene sine og omsetningstallene slo alle rekorder. Vi mennesker er litt rare, Bare noe er dyrt nok og det er nok prestisje forbundet med å eie en eller flere, så er det ingen problemer med omsetningen. Jeg tror ikke at det bare er kvaliteten på bilene til Porsche som er årsaken til at stavgangerregionen er det området i Norge hvor de har solgt flest biler av dette merket de siste årene.
    1 poeng
  30. Med god værmelding er det fullt forsvarleg å ligge under åpen himmel i fjellet. Etter mitt syn, er det den finaste måten å overnatte på ein fjelltopp. Norsk høgfjell sumarstid er ikkje så ekstremt som enkelte utstyrsfrikar på dette forumet vil ha det til. Sjølv når været slår seg vrangt, er det som oftast enkelt å bruke terrenget for å finne ein leirplass som ikkje sett utstyret på den heilt store prøva.
    1 poeng
  31. Det første jeg tenkte på er MSR Papa Hubba. http://www.oslosportslager.no/produkt/papa-hubba-nx-firemannstelt-33588.aspx
    1 poeng
  32. Hvis du sliter med vonde hæler, kan det være at du bør ha sko med lavere hæl i forhold til forfot ((lav drop). En høydeforskjell (drop) på 4-6mm kan være fornuftig å prøve. Slike sko vil få deg til å bruke forfoten mer, og dermed dempe belastningen på hælene. I en overgangsfase vil leggmuskulaturen få kjørt seg, men denne vil gradvis bli sterkere. På xxl har de Salomon sense mantra 2. Prøv den der og kjøp den eventuelt til en biligere penge på sportamore.no Jeg kommer til a bruke sense mantra på min ukestur på Hardangervidda i år.
    1 poeng
  33. Har hatt unna selv og likte det men savnet fortelt. la oss si det er storm på fjellet vinterstid, du ligger værfast ett par dager. hvilket telt ville du hatt?
    1 poeng
  34. Samme her vil ha rødt har hatt Staikaen lengst og det tåler alt. på vinteren så er 6 snø plugger nok. har våknet og at teltet var snødd ned av vår snø. eneste det mangler for og være det beste teltet er storm matter, noen jeg vil få på sydd.
    1 poeng
  35. Kjøpte meg hengekøye med myggnetting og tarp til 599 på mx-sport! Så får vi se om det blir brukt og at den er bra nok (siklet på DD sin superlight til 1700 kr) Merke Travelsafe, så jeg tipper jeg ikke vil få problemer med myggen
    1 poeng
  36. Hei. Jeg var i Rondane nå i helgen. Det er mye snø i forhold til årstid, begynner på rundt 1050 m. Noen steder lavere og andre steder høyere alt etter himmelretning. Snøen bærer relativt bra, Det må dog bemerkes at jeg hverken var oppe på Digerronden eller Høgronden men begge er godt snødekt.
    1 poeng
  37. Oslo har jo enkel nærhet til skog og mark med godt kollektivtilbud. Man kan bo både sentral, og litt mer landlig til. Du har Hardangervidda og Dovrefjell 4 timers togtur unna. Også det mest aktive fjellforummiljøet holder til her Også er det stort spekter av jobbmuligheter.
    1 poeng
  38. Dersom du vil vite noe ut over det som står på hjemmesidene, så anbefaler jeg å skrive til [email protected] . Granitbiten er de som importerer Marmotteltene for outnorth.no og de er de eneste jeg har snakket med, som faktisk har kunne svare på spørsmål rundt Marmot Tungsten. @Jonny Olsen
    1 poeng
  39. Her kan du lese og se selv. Det er såppas masse forskjellig med de to gidder ikke ramse opp alt. http://marmot.com/products/details/limelight-2p http://marmot.com/products/details/tungsten-2p
    1 poeng
  40. I går ble det et lite besøk i Trollheimen. Jeg var nysgjerrig på hvor mye snø det var, og i hvilken grad informasjonen fra f.eks. senorge.no var til å stole på. Jeg håper bildene er nyttige for andre som vurderer turen. Parkeringsplassen var helt tom og jeg traff ikke på et eneste menneske eller ferskt fotspor. Det var litt mer snø enn det senorge.no informerte om, men det var så godt som snøfritt helt frem til hvor den merkede stien krysser Gravbekken. Gjevilvassdalen var veldig snørik. Det var kun én plass langs hele bekken hvor det var mulig å krysse, men jeg stolte ikke på at snøen ville holde. Jeg så at noen hadde gått her for noen dager siden. Jeg fulgte bekken helt opp til Blåhøtjønna og fant ut at det var mulig å vade over der. Vannet gikk opp til underlivet, men det gikk fint. Snøen i dalen, og til tider også oppå fjellet, var våt og vanskelig å gå i. Truger kom godt med. Været var førsteklasses, og jeg må innrømme at det var litt deilig å ha Trollheimen for meg selv. Her, et lite stykke forbi hvor stien krysser bekken, har bekken tydeligvis vært krysset tidligere. Det var imidlertid en del sprekker i snøen, så jeg tok ingen sjanser. Dyp, men kort vadetur. Bart (men vått) helt opp til platået på Blåhøa. Jeg prøvde først uten truger. Du vil falle gjennom et par ganger, men det er overkommelig.
    1 poeng
  41. Storfangst av de skjeldne på en liten fisketur i dag. Fikk tre på land. Minste fisken var av det bittelille slaget
    1 poeng
  42. Vi ses på høyfjellet, så kan vi sammenligne...
    1 poeng
  43. Det er den klassiske prioriteringen. De såkalte "lettvekterne" prioriterer komfort mens de går. "Tungvekterne" prioriterer komfort i leiren..
    1 poeng
  44. Huff... blir deppa over snømengdene som fortsatt ligger i fjellet. Har flyktet til Mallorca for en uke. Drittlei regn og mild vinter i hele vår. Dagens tur gikk på asfalt i området rundt hotellet. Ikke spesielt flott, men noen idyller er det jo
    1 poeng
  45. Jeg tror ikke dette har så mye å si i slike typer panner hvor godset er så tynt. Til og med ei stålpanne vil ikke fordele varmen helt ut i kantene med like tynt gods. Da er det viktigere å skaffe seg en brenner med en flamme som fordeler varmen godt, ikke en sånn minigreie som bare fyrer en liten ring på noen få cm..
    1 poeng
  46. Ovn på 60 grader. Visp sammen et brett med egg (24 egg) Stek til eggerørekonsistens, uten smør/olje. Fordel ut på 3-4 langpanner/stekebrett, i så små og flate biter man klarer. Sett i stekeovnen med døra på gløtt (sett brettene i etasjer over hverandre) Vent 9-10 timer, til eggene er sprø flak. Knus alt i en foodprosessor ellet lignende. Voila:-)
    1 poeng
  47. Det er uansett farlig for kroppen å leve et opplevelsesrikt liv. Å ta en skikkelig fest med godt i glasset, dreper også store mengder hjerneceller! Det viktigste er å leve livet mens man har det.
    1 poeng
  48. Er vekt viktig, eller skal du ligge i leir deler av turen? Lapper, eller amerikanske pannekaker med sukker og bacon er bra, gjerne med litt grovmel, så varer de lenger i magen.En Toro vaffelmiks er gull verdt når man blir ordentlig matlei frokost. Den kan varies mye. Ellers anbefaler jeg frysetørkede bær i både frokostblanding og vaffelmiks. Knekkebrød med ferdigskivet pålegg. Hvis du orker å bære det er egg eller omelett greit. Knekk eggene på et brett hjemme, og frys dem flate. Så er det bare å slenge et stivfrossent egg i panna på tur. Jeg liker også frosne pitabrød, tiner fort over flammen på primusen. Ekstra digg med smelta ost. Og så har du jo hjemmelagde turbarer, snickerskake, bjørnebrød osv. Hvis ferdigmat er et alternativ syns jeg mountain house sin eggerøre med skinke og potet er veldig god, men ikke hver dag... Edit: ser jo nå at du spør etter noe med lite vekt og volum... Jaja, vaffelmiksen er fortsatt innafor!
    1 poeng
  49. Favorittbrenner om sommer'n er Optimus Svea 123R. Jeg skiller mer på antall personer som skal ha mat og hvordan jeg transporterer kokeutstyret enn årstid. Skal jeg koke til hele laget og transportere kokekasse med bil, blir det gjerne Optimus 111 og andre store, tunge brennere selv om turen foregår i fellesferien.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.