Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. april 2015 i alle områder

  1. Ny, fin kanotur i Sunnhordland! Stemningsfull aprilkveld og -natt ved bålet.
    4 poeng
  2. Hei! 22 år, budeia frå vestalndet frelst av friluftsliv å det å leva med naturen. har heila livet nytt gleden av naturen, og hatt glea av lengre turar, kryssa innlandsisen på grønland og gått noreg på langs. På leit etter ein/ei stødig ekspedisjonspartner. Med vilje til å gjera det umoglege, mogleg. Evnen til å sjå det fine med naturen sjølv når alt byttar imot. Nyte det å vara på veg, vel så det å vare over målstreken. Løysningsorientert. Hardfør. Gjennomsnittlig glad i kalde strøk og vinter. Godt humør. Relevant turerfaring. Intressert,turinfo!?: [email protected]
    3 poeng
  3. Jeg skal i sommer gå Norge på langs fra Kirkenes til Lindesnes så videre hjem til Østfold jeg hadde aldri engang tenkt tanken engang av og gå Norge på langs før for ca 3uker siden, så helt spontant booket jeg bilett til Kirkenes i midten av Mai, jeg hater og planlegge så har tenkt og ta alt på "sparket" og ser åssen det går, jeg har aldri hvert nord from Trondheim i Norge, og har gått veldig lite i Norsk natur, men har hatt 6fjell turer i Nepal, over 10turer til fjellene i Kina, var i Pakistan i oktober/november i fjor og gikk i fjell, har sykklet Central asia rundt. osv. har altid tatt alt på sparket og gjort alt selv, så ser ikke at det kan bli noe verre i Norge. Men for moro skyld har jeg de siste dagene lest en del blogger fra folk som har gått Norge på langs, og flere at de skriver at de har planlagt turen i flere år hva er det egentlig folk planlegger som tar så lang tid?
    2 poeng
  4. Leste i dag en artikkel i vår lokale avis om hvordan arkitektene i Snøhetta skal "styrke Lomsdal Visten nasjonalpark" og en rekke andre nasjonalparker i Norge. Sitater som: Dette mener jeg strider i mot formålet med et nasjonalparkvern - altså sikre det mot tekniske inngrep. Verdien av en nasjonalpark er nettopp det uberørte og Arvid Sveli sine ord om området som ofte blir kalt "Det gjemte landet" mener jeg er merkevarebygging godt nok: Det kan meget godt hende at jeg har misforstått dette - og at de tekniske inngrepene skal foretas utenom Nasjonalparken. Slik som nytt nasjonalparksenter og lokale arbeidsplasser og brosjyrer og kart osv. Men allikevel stiller jeg meg spørrende til om våre nasjonalparker trenger slik markedsføring. Om det er fornuftig bruk av penger rett og slett. Får områdene en større verdi om flere ferdes der?
    2 poeng
  5. De olika definerade vikterna finns för att kunna jämför sin egen packvikt, med baspackvikten kan man jämföra olika långa turer med varandra, till exempel en helgtur med en veckotur. Det är ju kul när man klarar komma under en "officiell" viktgräns, men det är ju sin egen tur man ska gå. Det bästa sättet att räkna lättpackvikt är i goda upplevelser på turen som inte blir forstyrret av en jobbigt tung säck.
    2 poeng
  6. Jeg havner nok på et Ringstind Light 2 som jeg har fått anbefalt her på forumet tidligere. Og som også du anbefaler Tror det dekker mine teltbehov. Men jeg var litt nysgjerrig på praktiske tips i henhold til små fortelt da det er mange som lever godt med det.
    2 poeng
  7. Nå vet jeg ikke hvilken versjon du henviser til. Du skal naturligvis få lov til å ha din sannhet i fred. Vil bare understreke at det er ganske betydelig forskjell på gamle Ringstind I, Ringstind Superlight (hvor målene er pusha for å oppnå vekt), og Ringstind II Light (som jeg har). II'ern er et 2-mannstelt. Når jeg bruker det som solotelt, gir det meg veldig god plass både i lengderetning og på sidene. Vinterstid såvel som vinterstid. Jeg sitter enkelt oppreist i teltet og kan kokkelere i et fortelt med god nok plass til at det går an å gjøre ting... F.eks lage mat som er litt mer arealkrevende enn Drytech. Det perfekte teltet som tilfredsstiller alle krav, eksisterer ikke. Noen prioriterer å ha et lokk over hodet til vern mot regn og vind. Andre prioriterer insektsfri sone, fortelt og bekvemmelighet. Min opplevelse er at jeg får det meste i mitt Ringstind II fra 2011.
    2 poeng
  8. I ditt tilfelle har du i såfall, slik jeg forstår deg, tatt et valg om å ikke ha en frisone mot insekter. Eller har du med deg 5 kg myggspiral ? For min del vil et telt uten innertelt m/myggnetting i alle ventilasjonsåpninger være uaktuelt. Jeg er såpass opptatt av å ha det bekvemt i naturen at jeg prioriterer å ha en frisone mot de mengder insekter en kan treffe når en er på "rett plass til rett tid".
    2 poeng
  9. Neste gang jeg skal på tur skal jeg prøve å pakke sekken uten humor. Da blir den sikkert lettere.
    2 poeng
  10. Det er ein allemannsrett å ferdast i naturen, ikkje ein menneskerett. Vegar penetrerar allereie store delar av fjellheimen. Dei som av forskjellige årsakar ikkje har moglegheita til å gå sjølv har nok av alternativ. Til og med topper som Dalsnibba, Jetta og Tron kan vitjast med bil. Utsikt og spektakulære opplevingar er per dags dato allereie fullt moglege for alle med bil. Hensikta med nasjonalparkar er å beskytte dyr, planter, fuglar, geologi og liknande mot folk. Ikkje å lage ein turistpark.
    2 poeng
  11. Denne regjeringen har nok en gang vist hvor de står med tanke på natur og miljø, og dette har de visst klart helt uten hjelp fra Ola Borten Moe. http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Haper-gruvedriften-er-i-sving-om-fire-ar-3341486.html http://www.bt.no/meninger/kronikk/Jeg-undrer-meg-over-de-larde-3336353.html Fjorden blir ikke permanent ødelagt sier de. Det var godt å høre for verken natur eller miljø blir permanent ødelagt av at hunder får drite fritt over alt uten at eieren fjerner dette. Så til dere hundeeiere som bor i strøket der disse politikerne oppholder seg. Slutt å ta opp hundedritten og skulle dere tilfeldigvis være utenfor dørene på løvebakken så er ingen ting bedre.
    1 poeng
  12. Hei har i dag fått min nye sovepose i posten, og pakkeposen var ikke all verden på den, det jeg er ute etter er en vanntett kompresjonspose, til sovepose, og en til klær, bruk til kano i tilfelle velt. noen som har noe og anbefalle?
    1 poeng
  13. Ut fra mitt eget ståsted hadde det vært bedre jo mindre "tilrettelegging" det eksisterte. Det er en nytelse for meg å få gå noen dager uten å møte en sjel i mest mulig urørt natur. De få møtene man har med andre mennesker underveis blir bare mer minneverdige av det. For min del kunne rødmerkingen til DNT og ikke minst hyttene bare blitt fjernet også. Jeg har uansett aldri satt min fot på ei DNT-hytte og har heller ingen planer om å gjøre det. For meg blir det derfor bare tull å bruke ressurser på å forringe naturen med nybygg som viewpoint snøhetta, drive "merkevarebygging" og å reklamere i alle retninger. Jeg tolerer av nødvendighet at man har en og annen oppsynsperson som surrer rundt men det får holde etter min mening.
    1 poeng
  14. Gikk fra Krokhol til Vangen i går, og overnattet til i dag. Var mye mygg på kvelden, men de forsvant da solen hadde gått ned og det ble kaldt. Det var stort sett helt bart hele veien, men noe snø i skyggeområdene. Det kjørte en buss merket med noe greier via Enebakk forbi Krokhol golfsenter.
    1 poeng
  15. Takk for kjempebra innspill @borgern og @Bergtass setter stor pris på det! Har bestemt meg for å ta en råsjans og kjøpe teltet, liker form, vekt, pris og det at man kan ligge i teltet og se ut. Ser den med at forteltet er litt lite og at dette blir upraktisk i dårlig vær, men har egentlig ikke sett så mange enmannstelt med særlig mye større fortelt enn det. Tenkte problemet også kan løses med tarp. Lager en oppdatering når jeg har prøvd det!
    1 poeng
  16. Ja, Jostedalsbreen på langs er bretur med tov, og den kan gås til i hvert fald midt i maj. Så du må have nogle folk med god bre-erfaring med i tovlaget. Hovedparten af turen er uden tov, men der er områder, hvor det absolut er påkrævet. Det er en forholdsvis tung tur med oppakning, telt og mad og en ret stor opstigning fra f.eks. Erdalen. Det lønner sig så i oplevelse. Jeg har hørt, at der kan stå ret meget vand på sneen om man går ind oppe ved Strynefjellet.
    1 poeng
  17. På-veien tips, for de som ikke vart ved Asdøltjern: 1. Dersom du parkerer på Solli, så trur jeg kafeen på Solli gård fortsatt har åpent (vinteråpent). Dette er nog det beste marka-kaffee jeg vart på. Tove, som driver stedet, baker alt fra grunnen. I vintres kunne man få brød hevet i ett døgn, med hjemmelaget sylte - til en helt ok pris. Rekommanderes varmt. Hun har å et selv-betjent stabbur, som pleier å være åpent når kafeen ellers er stengt, og man kan leie ridetur - feks til Asdøltjern. 2. Det går fint å sykle fra Solli P till Myggheim. Frasett en eneste oppoverbakke, er det ganske flatt ellers. De tøffe sykler fra Myggheim videre ned til Asdøltjern; selv triller jeg sykkel og sykkelvogn denne biten av veien. 3. Det er ikke så lurt å prøve å fulge kartens skitrasse med sykkel og sykkelvogn fra Asdøltjern. Det gav mer minnen enn glede, den enda gang vi prøvd. 4. Dersom man overnatter ved Asdøltjern, så kan man ta en dagstur ned Asdøljuvet. Det ligger å noen Geocasher i området. God tur!
    1 poeng
  18. Jeg har både en Hilleberg akto og en Helsport ringstind light 2 og hvis det er utsikter til dårlig vær så kan jeg enten bli hjemme eller ta med en tarp. Disse teltene har et lite fortelt, akkurat nok til en sek og en primus, men en tarp utvider uteområdet betraktelig. Men alt veier jo så det må bli en avveining hva som er viktigst. Komfort i camp eller vekt i sekken. Våte klær kan tørkes i soveposen eller på kroppen neste dag hvis været tillater det, men hvis det f.eks. bare dreier seg om sokker så pleier jeg å legge dem under klærne over skuldrene og så tørker de i løpet av dagen. Uansett vær, våte klær tørker veldig sakte hvis du prøver å heng dem opp i forteltet. Om vinteren kan man tørke klær i et rommelig fortelt ved å grave en god kuldegrop, sette primusen i bunnen av gropa og henge våte klær over eller legge noen kvister over gropa og legge de våte klærne på kvistene over primusen. Å tørke sokker på skuldrene under yttertøyet var et lite triks jeg benyttet da jeg var infanterist og var henvist til å tilbringe ganske mange netter i et lite trangt knappetelt. Det var ofte en time vakt ute og en time fyringsvakt i teltet. For ikke å sovne på fyringsvakya så smeltet jeg snø, vasket beina og sokkene, med ståldelen av hjelmen som vaskefat, og tok på tørre sokker. De våte sokkene la jeg over skuldrene, under yttertøyet og ryggsekkreimene og så tørket de i løpet av dagen.
    1 poeng
  19. Som ivrig leser synes jeg dette var en intersant tråd. Her var det mange svar som har "misset" erfaringen til vandreren som skal ut på tur, og ikke skjønt at han ligger milevis forran i survivor skills enn den jevne vandrer. Jeg synes han treffer spikeren på hodet. Han treffer den ikke bare på hodet, men dunker den gjennom planken, og setter noen utfordringer på kartet enhvær burde ta med seg i filosoferingen ved bålet. Jeg deler ikke erfaringen til OP utover at jeg har reist litt i fjellene i Kina. Jeg må ærlig inrømme at vi møtte den største utfordringen av de alle, nemlig tilgang på ferskt vann. Vi vet alle at uten vann er vi ferdige som ivrige vandrere. Vi er bortskjemte i norge, som kan bare legge turkoppen i nærmeste bekk, og nyte det beste vannet i verden. Selv reiste vi med lettpakking på rundt ti kilo, og måtte supplere med 20 kilo vann. Norge på langs er en kose tur ut i fra hva jeg leser av erfaringen til OP. To ting jeg vil støtte, som nevnes.. Er fiskestangen og lese seg opp på "feedingen" av norske ørretstammer, og escape routes for å rekke flyet til Portugal. Ellers ville jeg også lært meg litt om smådyr fangst. Tidskjemat ditt tilsier at du må forbrenne mye kalorier i løpet av en dag, og du kommer til å være avhengig av naturen. Men jeg synes prosjektet ditt er både overkommelig og spennenede, og en vekker for hva vi har av ressurser rett urenfor teltveggen. Håper du skriver litt om turen, og ikke minst veivalg og utfordringer. God tur!
    1 poeng
  20. Min erfaring er at inntrening med kløv er helt unødvendig. Vent til bikkja er 2 år og start kløving. Gå alltid med hund i bånd eller svært kontrollert ved kløving (kan sette seg fast).
    1 poeng
  21. Jeg mener å huske at wokpanna fikk mangt ett langt blikk fra de som hadde drøvtygget på noe som så ut som bløtlagt gresstrå med kjøttsmak Dessuten teller jo ikke vekta av maten
    1 poeng
  22. har flere sekker men har bestemt meg for og bruke en 48L osprey sekk, mindre sekk betyr mindre utsyr, noe som igjen betyr lettere sekk og mere plass i teltet klær 2bukser, 1 Helly Hansen Jotun og 1 Hagløfs skall bukse 2 shorts, 1 nike løpe shorts pluss 1 bade shorts 1. fleece fra north face, pluss et sett med ull undertøy 2/3 trekking t-skjorter 1 ull genser fra militæret + undertøy og sokker har ikke bestemt hvilke jakke enda sko Salamon Speedcross 3 vibram fivefingers, treksport div: førstehjelpskrin med div. 10m lett tau + div andre ting toalettsaker kompass elektronik 2 hodelykter 1mobil 1tablet 1e-reader div ladere Kamera med ekstra batterier garmin etrex 30 gps ekstra batterier for hodelykt og gps Telt har ikke helt bestemt meg enda Bear grylss rapid series 2, som jeg brukte en del når jeg var i usa, REI quarter dome t2, som også har brukt en del The North face kings canyon 2, bedre kvalitet, men likker det i grunn ikke for mat MSR whisperlite universal, pluss div. kaffekanne, stekepanne osv.
    1 poeng
  23. Dette er den viktigste grunnen til at jeg bruker tunneltelt. Det blir litt tyngre, men du verden så greit det forteltet er på en regnværsdag..
    1 poeng
  24. Unna har et betydelig og flott lite fortelt, se bare her: http://arcticpeak.blogspot.no/2012/08/fortelt-i-hilleberg-unna.html Unna er et perfekt telt for én person, også i regnvær. Våte klær er våte og da er det bare å samle de i forteltet til Unna eller mellom inner- og ytterteltet. Ikke ta de våte klærne med i innerteltet. Er det vær for klestørke er det bare å henge de ut i solen/vinden. Det kjedelige er når du må ta på deg de samme våte klærne neste morgen, men det er akkurat da du skal vise hvor tøff du egentlig er. Kroppsvarmen din har snart varmet opp de våte klærne, og hvis været er bra neste dag, så har du gått de tørre i løpet av dagen. Det viktigste er at du har med tørre klær og en tørr sovepose i teltet. Du tåler å bli våt på dagtid, hvis du vet at du blir tørr og varm i teltet. "Teltklærne" skal alltid være tørre, så la deg ikke friste til å bruke de på dagtid, da risikerer du f.eks å ha to par våte sokker og ingen tørre i teltet om kvelden.
    1 poeng
  25. Ein ettermiddagskitur til Melshornet, for å teste nye fjellskisko. Dei gamle Skarvet var utslitt, og eg har no kjøpt dei hakket meire kjørevennlege Crispi Stetind. Etter test er dei kåra til vinnarar.
    1 poeng
  26. Jeg har brukt å bare legge masse poser i lommene på kløven i starten, for å få noe volum på kløven. Men ellers har jeg ikke brukt lang tid på tilvenning av kløven føre vekt, fordi hundene har godtatt den med en gang. Og blir happy med en gang jeg finner frem kløvene Regelen er atter en god trent og normal hund kan bære en 3del av sin vekt, men kan bære litt mere om den er veldig godt trent, men da forholder jeg det til kortere og ikke så tunge turer Tempo bestemmer jo hunden sånn sett sjøl hos meg, da de går løse. Skal de gå i bånd, så har jeg en trekksele under, da jeg syns det bare blir mye ustabilitet i kløven om de drar litt. Sjøl bruker jeg Ruffwear approach på mine hunder nå, de ligger godt uansett hva vi har vært bortpå. Minuset syns jeg er atter lommene er så små. Men er det eneste som passer mine whippeter, så da får jeg bare overleve, er jo gode kløver sånn sett Men pointer'n min får nok en non stop eller laika kløven. Da de har større vesker. Men man må nesten bare ta seg en runde og prøve de forskjellige, og se hva som ligger best på hunden, alle er forskjellige
    1 poeng
  27. Vane tror jeg er den viktigste årsaken, og at det stort sett blir presentert som en nødvendighet. Jag kutta ut høye sko for 3 år siden og kommer ikke til å se meg tilbake. Er vel verdt å nevne at jeg ikke er toppturtypen, men tung sekk hender det jeg går med.
    1 poeng
  28. Kom over denne sekken, helt perfekt størrelse 860 liter Ruskarö fra Klättermusen
    1 poeng
  29. Fikk endelig testet ut overnattingstur på fatbike i helgen. Pakket så lett jeg kunne (litt for lett, skulle det vise seg) og fikk plass til alt i seteveska, rammeveska og en liten rull med sovepose og liggeunderlag på bagasjebrettet foran. Jeg hadde riktignok med en 11 liter sekk og en styreveske, men det var til diverse fotostæsj og strengt tatt ikke nødvendig (utover å gi plass til et drikkesystem i sekken, da). Utrolig gøy å dure innover på vårsnøen og ha skogen mer eller mindre for seg selv. Anbefales! Jeg snekret likegodt sammen en liten turrapport med bilder og en pakkeliste: Et mikroeventyr på sykkel med bismak.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.