Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. feb. 2015 i alle områder

  1. Det var topp forhold i Gausdal vestfjell i dag. Gikk fra Værskei til fjellet Prestkjerringa.
    4 poeng
  2. Jeg er lettvektspakker og går ofte med staver grunnet vonde knær. Etter jeg begynte å gå med staver og samtidig reduserte vekten på sekken har smertene i knærne så og si forsvunnet. Jeg har blitt såpass bra nå at på de siste turene har jeg bare hatt med èn stav som jeg bruker bruker nedover i bratt lende.
    4 poeng
  3. Tittel på filmen: Truls Svendsen ute i villmarka Kategori: Gode friluftsvideoer fra andre Lagt til: 14 februar 2015 - 11:49 Hr Av: Chrisp Kort beskrivelse: None Provided Truls lanserer DVD med seg selv der han lever ute i villmarka. View Video
    3 poeng
  4. Ikke rompespor etter han Kasper i dag - sa ho Tiril på 4 - som kom diltende etter.
    3 poeng
  5. På turer der vi ikke går så mye eller bare tusler fra vann til vann med fiskestanga i hånda blir ikke stavene dratt frem så mye. Om målet er å forflytte seg rakst og langt mener jeg at staver er helt overlegent. Går lett ifra turkompiser som ikke bruker staver i bratt terreng. Jeg tror det at lettpakkere bruker staver kan ha en sammengeng med at folk som pakker lett også er folk som tenker utenfor boksen og er villig til å prøve nye ting. Grunnen til at staver ikke er så utbredt i Norge kan jo være at staver ikke er en del av den tradisjonelle "tur utrustningen" + at det er litt typisk norsk å være konservativ.
    3 poeng
  6. Naturinngrepa består av å gjera lite tilgjengeleg natur tilgjengeleg for alle. Nasjonalpark er turistattraksjonen og markedsføringa. Tillrettelegginga består i steinlegging av stigar, i fyrste omgang for å restaurere ein stig som bar preg av slitasje, i neste omgang vart det laga ei rundløype for å få flyt i trafikken. Etablering og utviding av parkeringsplassar for å få inn meir folk. Nye oraniserte aktiviteret som motbakkeløp til tops og skirenn skarvet på langs, der naturparken som attraksjon er hovedmarkedsføringa. Denne aktiviteten er velsigna av polikikarar like til topps, fordi det uttalte målet er større bruk av verneområda. Det er ingen stad i Hol kommune det er tettare med snøskuterspor i utmark, enn i nasjonalparken, og det er SNO som står for køringa, for å passe på at ingen køyrer skuter der. Besøkstalla har mangedobla seg i løpet av desse få åra, og er i dag mange titals tusen årleg på enkelte stigar. Det som er alvorleg i dette, er at det skjer i naturvernets navn, og det er dyrelivet som skulle vernast, det går utover. Når trafikken vert for stor på fleire, parallelle stigar på tvers av området, stenger det effektivt for villreintrekket. Dette stengselet er like effektivt villreinstengsel som rv7 over Hardangervidda, og det stoppar villreinen mange gonger kvart einaste år, utan at nokon myndigheiter gjer noko som helst for å begrense skadene. Og når ein veit at dei fagre orda i starten av vernearbeidat var at villreinen skulle vera premissleverandør, må det vera lov å påstå at vernet har vore totalt misslykka. Det same kan heilt sikkert seiast om mange andre verneområde, men Hallingskarvet er det eg kjenner best. Det er ikkje turområdet mitt, men det er ikkje vanskeleg å sjå konsekvensane.
    3 poeng
  7. EKA W11 ser ikke dum ut, nei, men et litt mer generelt råd når det kommer til å gi bort kniver? Ta med mottakeren på råd/innkjøp. Det en gjeng på Internett liker er ikke nødvendigvis det samme som går hjem når kniven kommer til sin nye eier. Ganske personlig verktøy og mye smak og behag som skal stemme.
    2 poeng
  8. Det er vel stort sett folk som er fremmed for lettpakking som blir hysteriske når de hører om andre som pakker lett og det virker som om en del tror vi lever spartansk når vi er på tur Jeg har med meg gode varme komfortable klær på tur, jeg har tak over hodet og en varm sovepose. Jeg har ikke behov for å la primusen gå på tomgang og jeg spiser selvlaget tørket mat som jeg synes smaker fortreffelig + at jeg som regel alltid har med meg en god slant med dram Uansett hvor godt trent man er så vil en lettere sekk føles mer behagelig enn en tung sekk, det er iallefall min teori
    2 poeng
  9. Frokosttur i skogen. Ganske grått med tåke langt ned i tretoppene nesten, men finfin nysnø og stille og fredelig i skogen. Fuglene fikk solsikkefrø og lettkokte havregryn, mens vi koset oss med kakao og matpakke. Vi hadde både tak og gardiner, dvs. steinheller med istapper!
    2 poeng
  10. Beklager, da misforstod jeg. Kanskje burde jeg heller sagt at du stiller spørsmålet feil vei. Man bruker ikke staver fordi man kjøper et telt som trenger staver, man bruker staver og kan derfor kjøpe telt som trenger staver. Jeg skjønner ikke problemet helt. Skal man ikke forsvare stavbruk? Stavene er for meg en multi-purpose gjenstand. Den hjelper på å avlaste beina så jeg kan bruke lettere sko, med andre ord flytte vekt fra beina til hendene, de holder tarpen min oppe, de fungerer som kamerastativ, de er veldig praktiske i elvekryssning, og ikke minst så kan jeg bruke de til å daske @afe når han er frekk.
    2 poeng
  11. Nå er staver eller ikke staver en gammel diskusjon som kan oppsummers så her: - hvis du er opptatt av å spare alt du kan, så går du uten staver - om du allerede har spart mangfoldige kilo, så kan du koste på deg 200-300 gram for redskap som både holder teltet oppe og kan hjelpe på balanse (fart) eller belastning i visse typer terreng. afes argumenter er korrekte, men de hører hjemme i tråden for Superultralettpakking, en tråd som ikke finnes på Fjellforum. Ultralettpakkere har en rest av fornuft og tenker sånn i forbifarten på komfort. Superultralettpakkere derimot... Hva bruk av staver angår, så begynte jeg med dem i fjor. For meg er de mest effektive i oppoverbakker og på vei, med særlig nytte på snøskavler. Ute i terreng og over steinrøyser henger de mest bak på sekken. De bør ikke brukes som skistaver. Mesteparten av min testing ledet i retning av et ekstra par bein for balanse og vektfordeling. Ja, det er mulig å få mye fart med gåstaver, men da har du trent mye med dem og er i terreng som passer for det, dvs god sti eller vei. Nei, afe har aldri blitt forbigått av noen med gåstaver fordi de fleste ikke bruker dem for fartens skyld. Noe som synes klart er at "telt" (anførselstegn til ære for deltakerne i diskusjonen som måtte insistere på det), som er laget for bruk med gåstaver, faktisk er det. De virker bedre med justerbare gåstaver (250-110 gr) enn sammenleggbare karbonstaver (ca 50 gr). Stikkordet er "justerbare" enten for å senke teltet i mye vind eller gi flere muligheter på en litt kupert leirplass.
    2 poeng
  12. Nydelig vintervær idag! Et par to tre fire minusgrader, vindstille til tider og solskinn (utover dagen ihvertfall). Deilig å bare traske fra vik til vik med stanga, myse etter vak, fyre et kaffebål i kystskogen, ete mat og bruke hele dagen til å bare nyte en avslappa start på en langhelg ute i frisk luft. Fisk ble det og, en blank en rett på nedsiden av kilosmerket God helg!
    2 poeng
  13. Jeg og samboer planlegger en gåtur i Lofoten i juli. Vi vil gjerne gå fra Moskenes til Svolvær og bruke sånn ca 7 dager og vil helst unngå å transportere oss selv med annet enn beina. Vi vil gjerne over noen høye topper og nyte fin utsikt, men vil også se litt fiskevær på veien. Er i ganske grei form og er vant med å gå i fjellet, men vil helst unngå de aller bratteste og skumleste stiene. Vi har med telt, men ønsker også noen netter i enten turisthytter eller kanskje rorbuer. Noen som har vært på en tilsvarende tur og som har tips til ruter og plasser som er verdt å få med seg på veien. Ingen av oss har vært i Lofoten før og er da naturligvis ikke så kjent. På forhånd takk for alle tips!
    1 poeng
  14. Ble en kveldstur til Storeknuten i dag. Fantastisk flott vær. Når jeg kom ned til bilen satt jeg og ventet til det ble mørkt og prøvde meg på litt nattebilder før jeg kjørte hjem.
    1 poeng
  15. Henger meg på @koffar2 - har aldri vært så komfortabel på tur som etter at jeg begynte med lettpakkingen. Sørgelig mye turutstyr lages "fordi tradisjon" snarere enn etter en helhetlig vurdering av praktisk bruk. En lett turgåer blir til etter mye tenking og testing - det er såpass mange brudd med fortiden at man ikke kan støtte seg på hva forfedrene gjorde - og det fører nødvendigvis til snåle ting som gåstaver, hengekøyer og føtter uten gnagsår.
    1 poeng
  16. Hvis du ikke har vært i Lofoten før har du en fantastisk opplevelse i vente - gled deg! Først og fremst bør du skaffe deg boka "På tur i Lofoten", gitt ut av Lofoten turlag: http://lofoten.turistforeningen.no/index.php Hele ruta fra Moskenes til Svolvær er kanskje ikke beskrevet der, men du får veldig mange tips om turer og ruter i Lofoten. Det er ei flott bok! Det er ikke så mange turist- /fjellhytter i Lofoten, men til gjengjeld er det rorbu-utleie på hvert eneste nes. Husk bare på at i juli kan det være problemer å finne rorbu hvis du ikke har forhåndsbestilt.
    1 poeng
  17. For det er så klart eneste grunnen til at folk driver med lettpakking. Folk er forskjellige og har forskjellige grunner til å gjøre ting. Hvorfor er det så vanskelig å forstå for noen. Og hvorfor plager det andre at noen velger å pakke lett?
    1 poeng
  18. Jeg synes denne virker serdeles interessant, og har allerede begynt å tråle gjennom butikker på nettet for å få kjøpt hele dvden. Må si at det var litt trist og dramatisk da sulten fikk ham til å woke Svein. Det ble felt en liten tåre da. Jeg gleder meg veldig til å få se resten.
    1 poeng
  19. Den tror jeg jeg hopper over. Synes virkelig ikke han er hverken morsom eller trivelig.
    1 poeng
  20. @ChrispMin indre autist storkoser seg med lettvekt tankegang og praksis. Jeg har nå slanket bort store mengder med kilo fra utstyret og lommeboka. Storkoser meg. Ser nå på liggeunderlag, og vurderer nå og gå for en løsning med oppblåsbart liggeunderlag i 2/3 lengde sammen med en tynn sak under. Andre som gjør det på denne måten og har noen erfaringer? Hvilke liggeunderlag har jeg å velge mellom i 2/3 lengde? Jeg har prøvd ut litt men synes at høydeforskjellen gjør det litt ubehagelig. Det fungerer bra for noen og mindre bra for andre, eneste måten å finne det ut helt sikkert er å prøve det selv. Thermarest Xlite finnes vel i 120cm, tror de fleste produsentene har korte underlag i sortimentet sitt men en noen av de må vel antagelig bestilles fra utlandet da de ikke er så utbredti Norge
    1 poeng
  21. Jeg føler meg utrolig hjemme i det svaret, jeg hadde det slik, og inrømmer at slanger er en svakhet. Slangene har blitt bedre, om en ikke brennerene. Jeg har etter hvert overvunnet motstanden mot bensin, men igjen må man øke kontroll og kvalitet med tanke på lekkasjer. Er man en eller to så er derfor SVEA 123 (eller en klone) i Sigg tourist et flott alternativ hvor nostalgien får blomstre. Google for bilder: http://tinyurl.com/oca7k94 Den mest orginale tilpasningen jeg har sett var Optimus 111 brenner montert i trangia underdel. (Det var skåret ut plass til tank, brettet ut litt aluminium så tanken var skrudd fast) Det er alltid slik at uansett hvor vindstille det er når jeg skal fyre primus så blåser det før maten er varm. Vindskjerming er et must. Nansen hadde samme problemet og utviklet sin løsning, men denne har aldri blitt kommersielt produsert: http://img.photobucket.com/albums/v480/dsk/Nansen/Nansenp19.jpg Når det gjelder multifuel så mener jeg at alle brennere er designet for et brennstoff, og alt annet er mindre egnet på den brenneren, selv om den virker med det også. dsk
    1 poeng
  22. I dag har jeg vært på skitur i Lommedalen, turen gikk fra Burudvann parkering opp til vennsåsseter over kjeærregaardshøgda bort til brunkollen og ned til Nygård ...... Her skjønner dere som er kjent i Bærum at jeg har bommet "litt" på veien tilbake til bilen som sto på Burudvann..... Jeg pleier alltid å gå fra Øverland men i dag hadde jeg et møtet på Burud og bestemte meg for å bare parkere der å gå derfra .. Det var jo så fint vær og jeg hadde for engangskyld god tid og ski utstyr klart i bilen Så da la jeg i vei opp til vennsåsseter , litt dårlige spor og mye rykk og napp pga mye greiner og granbar i sporet , men etter at jeg passerte vennsåsseter og begynte på de siste stigningene opp til kjerregaardshøygda ble det bedre og der var ordentlig gøy å gå på ski ! Så jeg langet ut og drømte meg bort i sola og syntes for en gangs skyld at det til og med var gøy med alle bakkene ned igjen ..... DVs.... Helt til jeg sto blid og fornøyd på parkeringen nedenfor Nygård ( Øverland )og husket på bilen sto på Burudvann....... :s Så da var det bare å ta på seg skia igjen og begynne å gå tilbake ... Men fint var det ihvertfall i skogen nå
    1 poeng
  23. Trangia er en genial løsning, ikke minst sammen med en multifuelbrenner. Flott vindskjerming, gryter og panne pakkes i ett. Likevel blir en eller annen "gammelprimus" med på tur oftere enn stormkjøkkenet. Antar at det skyldes litt nostalgifølelse -og at jeg generelt er skeptisk til slangeprimuser.
    1 poeng
  24. Dagstur til Krakefjellet-1056 moh. 800 høydemetere over Langeid i Setesdal. Rimelig bra vær. Svær stein nøyaktig på topp punktet så her er det ikke bruk for noen varde- Krøp ned i soveposen på toppen og så dritværet fra vest som presset på mot Setesdal men måtte gi seg borte ved Gaukhei. 2,5 timer opp. Først i skoterløype til Snik så nordover uten løype mot toppen. 1,5 timer ned, men det var i grunnen tyngst nedover på noe isete føre. Om noen år når beina er gamle og ikke vil mer skal jeg ta med barnebarna på kjøretur oppover Setesdalen og vise alle fjell og heier som bestefaren har gått på. Det blir rimligvis mye peking etter så mange turer.
    1 poeng
  25. Så igjennom noen bilder fra sist sommer. Dette er fra Roligheten ved Åna-Sira. Tatt fra båten.
    1 poeng
  26. Har ligget i mellom 15 og 20 minusgrader i lavvo for noen år siden. Husker ikke modell, men det var en Helsport-variant. Opplevde det som noget kjølig, da varmen fra primusene (vi fyrte to primuser) trakk veldig oppover.. Fikk liksom aldri opp temperaturen helt nederst. Lavvoen er jo høy som faen. Jeg har et 10-manns lagstelt med vedovn jeg bruker på turer hvor jeg ikke bærer langt, og kan unne meg mer luksus. Ellers er det et skikkelig fjelltelt som gjelder.
    1 poeng
  27. Her er min lykkepille, en lagotto på fire år. Fra hans første vinterferie, rundt fem mndr. Det var da jeg skjønte at lagotto i utstillingsklipp og et liv utendørs ikke er forenlig. Og fra en helt vanlig tur i skogen. Han har fremdeles ikke forstått hvorfor han må rett i dusjen etter hver eneste skogstur...
    1 poeng
  28. Hvis vekt ikke er superviktig er jo den trangian din fantastisk stødig, og har en veldig god vindskjerm. Trangia har også multifuelbrennere som passer oppi stskormkjøkkenet. disse har jeg dessverre aldri hørt noe om, så jeg vet ikke noe om brukervennlighet eller kvalitet. men gassbrenner til trangia er jeg superfornøyd med, de bruker vi mye på speideren, og de står støtt og brenner jevnt. fantastisk for viltre og utålmodige unger... Selv har jeg omnifuel, og har hatt mye problemer med den, spesielt med lekkasje i pumpa. fikk ny pumpe av primus, men syns ikke flaskene er helt tette, selv når de er helt nye. (lekker med korken på) Jeg greide også å brenne hull i slangen en gang alt gikk galt og ingenting fungerte... Men brenneren er stødig og god når man først har fått fyr uten problemer, men jeg tør ikke ta den inn i teltet, bare nederst i kuldegropa... Rep settet er uvurderlig, det har reddet mange turer, og er egentlig kjempeenkelt å bruke. Bare husk å skift dyse før du drar hjemmefra, det er nesten umulig å lese tallene på dysa når man sitter der i mørket med hodelykta og fikler med stive fingre...
    1 poeng
  29.     Du skal ikkje vera redd for reparasjonssettet. Vinterstid når ein er avhengig av brennaren for å smelte snø til drikke og matlaging, er ein ille ute dersom brennaren fuskar. Ein primus er eigentleg ein ganske enkel sak når ein har fått oversikt over han. Og i motsetning til mykje anna rundt oss, er primusen laga for å vedlikehaldast og reparerast av brukaren. Reparasjonssettet er derfor ikkje meir skummelt enn at det gjev deg moglegheit til å fortsette å bruke primusen etter at han fuskar. Uansett kva primus du velger, bør du ha med deg eit reparasjonssett beståande av dei viktigaste pakningane og kanskje ei ekstra dyse.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.