Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. feb. 2015 i alle områder

  1. 4 dagen på rad på skitur i løypenettet her på Evjeheia. Ble kjørt inn et par mil og gikk i en bue hjem igjen til dørstokken. 32 kilometer ble det denne fantastiske dagen. De siste 27 mot sola. Og det var deilig etter en mørk midtvinter.
    6 poeng
  2. Min erfaring er ikke at folk er negative til hundene. Det hender at noen sier at de er redde hunder, og spør om jeg kan ta dem i bånd. Da gjør jeg selvsagt det, selv om de ikke går bort for å hilse uten tillatelse uansett. (Vanligvis setter jeg bånd på dem uansett om jeg ser at det kommer noen, for ikke å skape utrygghet) Jeg synes egentlig at jeg opplevde mer negativitet for 20 30 år siden, uten at det var så ille da heller. Det kan selvsagt ha med at jeg hadde andre raser på den tiden, og også i kombinasjon med at jeg var yngre. Angående at golden retriever topper bitestatistikken så stemmer ikke det. Det er aldri ført noen (troverdig) bitestatistikk i Norge. Min erfaring fra da jeg jobbet profesjonelt med "problemhunder", er likevel at om det fantes en slik statistikk, ville de vært godt representert. Og det ville forbause meg mye om de ikke hadde vært også, siden de sammen med bl.a raser som, norsk elghund, schæferhund, engelsk setter... m. fl. er av de hundene det er mest av. Golden har i tillegg av mange blitt sett på som en rase som er særdeles menneske/barnevennlig, og nærmest ikke i stand til å bite. Dette har ført til mye uforsiktighet rundt rasen. Schæferhunden er nok likevel den som biter mest. Noe annet ville vært helt unaturlig, siden det er så mange flere av dem enn noen andre raser. Om man tar det prosentvis utifra hvor mange som finnes av rasen, vil jeg tro at det er lite rasespesifikke ulikheter når det gjelder hundebitt. Eller, rasene som har bakgrunn som kamphundraser er nok av naturlige årsaker kraftig underrepresentert. (og enkelte miniatyrraser overrepresentert) Så vil jeg avslutte med å si at det ikke er ok å utsette noen som ikke ønsker det for å måtte hilse på ivrige menneskekjære hunder. Ja selvsagt ikke de som er mindre menneskekjære heller Men de blir vel stort sett passet bedre på. Det er heller ikke ok å få ufine kommentarer slengt etter seg, av folk som ikke deler interessen og kjærligheten til hunder.
    5 poeng
  3. Artig første gang e skulle på tiurleik aleine satt jeg opp gapahuken midt på myra og la meg til å sove. Mange lyder å venne seg til men jeg sovna nå med kniven i hånda etter å ha googlet gaupeangrep mot menneske ei stund... Sov som en stein fram til lyden av en stor fuggel som landa rett utenfor gapahuken skremte livskiten ut av meg, Da e kom til meg self var fuglen fløyet og jeg hadde pælma kniven til gokk, så jeg brukte resten av natta på knivleit i bekmørten. Det var året da tiurleik blei te knivleit
    4 poeng
  4. Vært på skitur : songsvann- måneskinnsløypa opp, ullevålseter - songsvann. Fine forhold , gode ski og nesten ingen smerter. Møtte ingen på vei opp, men kjørte i kø på vei ned lysløypa... Neste gang kjører jeg nok heller måneskinnsløypa ned igjen også , for tydelig at få folk går der!
    4 poeng
  5. I et evolusjonsperspektiv så må vel 5-6 år regnes som en nyhet..
    4 poeng
  6. Synes jeg ser antydning til ny type fjellfolk i løypene på heia også. Folk som bare stirrer rett fram og ikke hilser på andre skifolk. Håper det ikke er noe nytt gen som er ute og går.
    3 poeng
  7. Om man tenker på den renrasede Amerikansk pit bull terrier, har slike statistikker liten verdi. Man bruker som regel betegnelsen pitbull. Denne betegnelsen inneholder alle raser med et visst utseende, fra små staffer til svære st. bernhard hunder, og alle typer mixer med et snev av lignende utseende. Av og til havner Schæferhunder også under denne betegnelsen selv om de har et helt annet utseende, kun fordi endel oppatter de som skumle. Amerikansk Pitbull terrier utgjør en veldig stor del av hundebestanden i USA. Når man bruker betegnelsen pitbull, gjelder det naturligvis nesten de fleste hunder der. i tillegg er det slik at selv om det i motsetning til i Norge er gjort forsøk på å føre statistikker. Er de heller ikke der regnet for så veldig pålitelige. Jeg tror likevel statistikken som er presentert her viser et realistisk bilde. Det er i alle fall slik det bør være, på samme måte som det i Norge bør være Schæferhunden som topper en eventuell statistikk. Når det er sagt, skal eiere av tidligere kamphunder være veldig oppmerksomme når det gjelder aggresjon mot andre hunder. Hundeaggressivitet er jo som kjent i hovedsak arvelig, (selv om det selvsagt også kan være lært adferd) og de som skaffer en slik hund, bør etter min mening ha som utgangspunkt at valpen vokser opp til å bli hundeaggressiv (særlig samkjønnsaggressiv) i 2-3 årsalderen, om ikke før. Så kan de heller glede seg over at den eventuelt ikke blir det. Dette krever at eier av slike hunder tar et mye større ansvar enn andre i omgang med andre hunder. Sammtidig bør man være klar over at "Kamphund" er et kvalitetsstempel for en hundetype som under århundrer er avlet for å aldri bite mennesker. Få, om noen, hundetyper har gjennomgått denne kraftige seleksjonen. Resultatet er gjennomgående en hund som besitter stor menneskekjærlighet og ikke egner seg som vakthund. Forbudet i Norge mot enkelte raser, er det absolutt mest idiotiske som er gjort innen lov og hund i Norge. Det har ingen positive effekter, men mange negative. Bla. eksploderte antallet fra de 17 familiehundene som var før forbudet, til flere hundere (uoffisiell telling) bare et år etter forbudet. Tror ikke de fleste av de hundene kom til genuint hundeinteresserte familier. Hundeforbudet mot APBT kom ellers som en følge av at man var redd for at de muligens kunne bli brukt i hundekamper. De har aldri blitt regnet som farlige for mennesker. Heldigvis er det mye som tyder på at dette med raseforbud blir tatt ut av loven. (noe som også dessverre vil føre til noen problemer som må løses på et vis)
    3 poeng
  8. Tusen takk for gode svar og bra tips! Sir Joseph-posen ble litt for kald, og Mountain Equipment Glacier 1000 litt for tung. Syns det med manglende nakkekrage på Marmot-posen var et poeng, i tillegg til at jeg bestemte meg for at jeg ikke orker risikere å fryse på Kili og Rab-posen virker en god del varmere, tross litt underlig merking. Rab-posen er i tillegg nesten vanntett og har hydrofobisk dun, og så fikk de akkurat inn ett eksemplar på fantastiske TromsøSport (Skandinaviske Høyfjellsutstyr) - virker som de er omtrent de eneste i Norge som selger denne posen om dagen. Så da ble det den! Har så langt bare såvidt prøvd den på stuegulvet og den virker fantastisk, plass nok i massevis til meg på alle kanter men likevel ikke for stor. Angående glidelåsen så vet jeg ikke om jeg ville kalt det 3/4 lengde - glidelåsen går helt ned til kanten av fotenden, omtrent like lang som glidelåsen på Marmot-posen over såvidt jeg kan se av diverse bilder. Kan komme tilbake med en ordentlig rapport når jeg har fått testa den i skikkelige kuldegrader!
    3 poeng
  9. Kanskje på tide å tilbakeføre Rv 7 til naturen? Ekspertene anbefaler såvidt jeg vet E134 og E16 som hovedveier øst-vest. Bare turister bruker vel Rv 7. Og 8 måneder av året er det bare mas med denne veien uansett. Hardangervidda er i øyeblikket stengt for trafikk pga villrein nær veien Rv 7 Hardangervidda Hordaland, Buskerud Stengt på grunn av reinflytting. Gjelder fra: 30.01.15 kl. 03:32 Gjelder til: Inntil videre Opprettholder råd om stenging av riksveg 7 http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2015/Februar-2015/Opprettholder-rad-om-stenging-av-riksveg-7/
    2 poeng
  10. Fjellfolk med lyd på øyra er også ein ny type vi ser stadig fleire. Neppe genetisk. Frykt for stillhet?
    2 poeng
  11. Som man ser og så med både FrP og SV (og mest sannsynlig SYRIZA i Hellas) blir "ekstreme" valgløfter i stor grad moderert når det faktisk kommer til stykket og man ser et mer sammensatt bilde av virkeligheten.
    2 poeng
  12. Det er bare i Norge at det fremdeles fins villrein igjen i Europa (bortsett fra noen ytterst få finske skogsrein). Norge har et særskilt internasjonalt ansvar for denne arten. I eldre tider, da reinen kunne følge sine naturlige trekk, var det bare noen få, store villreinpopulasjoner som trakk over enormt store områder for å finne optimalt vinter- og sommerbeite. I dag er reinens leveområder redusert til 23 mindre soner, hvor hver sone ikke nødvendigvis inneholder hele beitegradienten. Det fins fire andre overganger mellom Vest- og Østlandet. Jeg er stolt over at Norge tar dette ansvaret for denne fantastiske arten! Se for øvrig utredningen Villrein og samfunn: http://www.nina.no/archive/nina/PppBasePdf/temahefte/27.pdf
    2 poeng
  13. Jeg må bare fortelle om den gangen jeg var ganske nybakt far og min sønn fremdeles var så liten at han brukte bleier. Tidlig krøkes som god krok skal bli tenkte jeg og la trøstig i vei med sønnen på ryggen og fiskestanga i hånda. Nå skulle sønnen få være med far på sin første fisketur. Turen gikk til et vann i nærheten hvor jeg selv hadde tilbrakt mange timer som liten gutt, og dagen så ut til å bli perfekt for familiens historiebok. Jeg satte sønnen på bakken mens jeg raskt gjorde klar stanga og kastet ut. Det tok bare noen få minutter før min sønn satte i en sirene som sikkert måtte høres over hele vannet og langt inn i bygefeltet på andre siden. Han skrek slik at jeg slapp fiskestanga, kastet meg over ham og løftet ham opp. Det var da jeg oppdaget at jeg hadde satt ham midt i en slik maurtue som ligger nede i bakken og en million små brungule illsinte maur hadde invadert bleia hans. Nå er han 19 år og husker av en eller annen merkelig grunn denne fisketuren bedre enn mange av de andre turene han har vert med på.
    2 poeng
  14. "Men faktisk er frykt for stillhet et reelt og økende fenomen for mange - spesielt litt yngre folk." Kanskje litt off topic men... Og det finner jeg skremmende. Mtp lydnivået vi blir utsatt for daglig, bilstøy, maskiner, jobbsituasjoner o.l skulle en tro at vi hungret etter stillhet og ro men nei... Det at folk bruker penger på apper som skal gi bakgrunn støy for at en ikke skal slite ser jeg på som overraskende og nesten ikke til å tro. Noen vendinger menneskeheten tar skremmer vannet av meg til tider. Føler jeg er del av en annen rase til tider som elsker stillhet og ro, lange turer i stille skoger og fjell. Hva er vel bedre?
    1 poeng
  15. | Fireball.. Navnet høres ikke ut som noe en vil ha med i teltet.. Morsomt. Det må vel kunne sies å være en smule uheldig navngiving, selv om det er ganske opplagt hvorfor de valgte dette navnet når man ser enheten i aksjon. Fireball i teltet høres jo bare så galt ut! Jeg satser på å kunne bruke samme bunnplate for Fireball som jeg bruker for Omnifuelen, skal legge inn rapport når jeg har fått dingsen i bruk.
    1 poeng
  16. Jeg blir faktisk bare mer og mer misunnelig og klar for langhelg. Ser at det er spådd perfekt vær, -2 til -7 og lettskyet til klarvær på Golsfjellet. Gleder meg som en liten unge til å kunne bruke hele dagen ute i sola på ski.
    1 poeng
  17. Jeg prøvde fiskenetthengekøe med sovepose i for en liten mannsalder siden - Det funger ikke da og funger sikkert ikke nå heller... Det var vondt og kaldt.
    1 poeng
  18. Hmnja. jeg kan godt like en tur med musikk på ørene, men det er jo litt situasjonsbetinget. På en flertimerstur i skogen eller på fjellet er det ikke helt greia. Men på en kort kveldstur eller joggetur, helt supert! Ellers; veldig spennende med disse nye oppdagelsene hos høydeboende folkestammer. Det viser bare at mennesket aldri stopper å utvikles, og det syns jeg er fascinerende. Hvordan blir vi som omgir oss med teknologi hele tiden, påvirket gjennom evolusjon? Hvordan ser vi ut og hvordan virker kroppen vår om 100 000 år - 500 000 år - 5 millioner år? Gitt at arten får leve så lenge da.
    1 poeng
  19. Det paradoksale er at demokratiet kan være en hemsko for å løse disse problemene; følger man den før nevnte evolusjonsbiologien så vil vi ikke ha evnen til kontemplere slike komplekse spørsmålsstillinger med lange tidshorisonter. Og tiltak som ville hjulpet ville aldri bli implementert i et partiprogram grunnet fraværet av inngruppa og dermed en forsikring for solidaritet, selvoppofrelse og ansvar blant en betydelig nok del av velgermassen. Det er ikke politisk "sexy" nok. BI-professor Jørgen Randers: "Randers mener mennesket ikke klarer å ta innover seg klimatrusselen på grunn av måten vi er skrudd sammen på. – Det er mange som velger ikke å ta det innover seg fordi det leder til konklusjoner man ikke liker. Ser man på det globale problemet som menneskeskapt, får man problemer. Før trodde vi at det bare var å repetere beskjedene lenge nok, men problemet er at vi har en kortsiktig natur. Vi har vært flinke til å reagere på ting som kommer i fleisen på oss. Å se 30-60 år frem i tid er et større problem, sier han." http://www.tu.no/klima/2013/01/21/vil-ha-ettbarnsfamilier-for-a-redde-klimaet Dessuten er det snev av demokrati som eventuelt kunne utformet og handlet ut i fra en oppriktig tilnærming til problemstillingen, i økende grad undergravet og satt til side. Disse spørsmålene er i hendene på ikke-demokratiske institusjoner. Selskaper privatiseres og pengemakten overkjører folkemakten. Siste leddet i denne kjeden er frihandelsavtalen TTIP, mellom EU og USA. Med sistnevnte kan man i ytterste konsekvens oppleve at selskaper saksøker et lands myndigheter i en tvist (hvis selskapet taper økonomisk på en lovimplementering, som forbud mot genmodifisert mat eller utslippsbegrensninger), og loven kan bli frafalt; da spiller det ingen rolle hvilket parti(konstellasjon) som har makten, prosessen er fullstendig frarøvet demokratisk kontroll og vi som innbyggere må bare bøye oss ned og ta i mot.
    1 poeng
  20. Hvis man bærer kniven i beltet eller i lomma, medregnes den da i basevekta?
    1 poeng
  21. Det er jo fordi folket ikke vil la olje og gassen ligge. Vi lever i et demokrati, og folket gikk til valgurnene for å bygge mer vei, mer kapitalisme, mer skade på naturen, og skattelette så de kan kjøpe seg enda flere ting.
    1 poeng
  22. Nei jeg hevder ikke at noen raser ikke har større bittstykke og mer samkjønnsaggressjon på linjene, men jeg har nok peiling på hund til å vite at det er eierne som i bunn og grunn avgjør om hunden vil være en fare i tillegg til å vite at ikke alle hunder som ser skumle ut er farlige raser.
    1 poeng
  23. Miljøpartiet de grønne baserer valgkampen på å la olje og gass ligge.
    1 poeng
  24. Nå har jeg som sagt opplevd å få min egen hund jaget rundt i skogen av en slik hund med eieren maktesløs ved siden av meg som var sikker på at den kom til å drepe min hund. Jeg forholder meg kun til statistikk og fakta. Og det er ikke slik at alle hunderaser er like med tanke på hvor farlige de er for omgivelsene som du hevder og at det er kun er eieren som avgjør. Noen hunderaser er mye farligere for omgivelsene i utgangspunktet og det har vi heldigvis tatt delvis konsekvensen av her i Norge ved å forby de: A nine-year (1979–88) study of fatal dog attacks in the United States found that dogs characterized as pit bulls were implicated in 42 of the 101 attacks where the breed was known.[32] A 1991 study found that 94% of attacks on children by pit bulls were unprovoked, compared to 43% for other breeds.[33] A 5-year (1989–94) review of fatal dog attacks in the U.S. determined that pit bulls and pit bull mixed breeds were implicated in 24 (29%) of the 84 deaths in which breed was recorded.[34] A 20-year (1979–1998) study by the American Veterinary Medical Association into fatal dog attacks on humans[35] concluded that "fatal attacks on humans appear to be a breed-specific problem (pit bull-type dogs and Rottweilers)," and that "pit bull-type dogs and Rottweilers were involved in more than half" (67%) of all the 238 recorded dog bite-related fatalities (DBRF) in the United States during that period, with pit bulls accounting for 66 deaths. They also wrote that: It is extremely unlikely that they accounted for anywhere near 60% of dogs in the United States during that same period and, thus, there appears to be a breed-specific problem with fatalities.[35]
    1 poeng
  25. Kornsjøene ved Halden. Et godt alternativ til Fjorda. EirikW
    1 poeng
  26. Nostalgia - de passet så godt i lomma.
    1 poeng
  27. Vinter: Dersom det er mye løs snø begynner jeg med å ta bort litt øverst. Deretter tråkker jeg ned litt, og det er viktig å - om det blir hardt - å få det jevnt. Reiser sen lavvoen. Sen har jeg en rimelig tarp, som jeg brer ut over kun bakre delen av gulvet. Det er snøfri sone Snøen under blir fort hard; det er derfor man ønsker å ha det litt jevnt. Setter ovnen på en gammel ovnsplåt, som da ikke står på en plastbunn. Setter esken til ovnen mellom inngang og ovn; der sitter den som lager mat og eller er fyringsvakt. Sommerstid har jeg brukt uten bunnduk , med bunnduk, og med innertelt. Alt går bra, men blir det masse vann på bakken så legger jeg to tapper underst, deretter innerteltet med bunn oppe på. Maximalt tørt, minimal slitasje på innerteltet, og enklest tørk etterpå. Har ikke vært på de verste myggplassene, så jeg vet ikke hvor viktig bunn er ved slike forhold.
    1 poeng
  28. Laste opp bilder her? Vet ikke så mye om det, men du finner en tråd om tema her : http://www.fjellforum.no/topic/34423-bilder-lagret-andre-steder/ Hadde vært kjekt å se bilder av oppsettene dine, så håper du får det til
    1 poeng
  29. SAKSER fra "Hva har du kjøpt nå" tråden SVAR: Greit å samle info om primusunderlag her tenker, både "gjør-det-selv" og "kjøpt-det selv". Håper det er greit!? Brevpost fra kokiro.no i dag. Den veier 230g ja, står det på etiketten, og stemmer bra med min brevvekt. Diameter på den tilnærmet runde platen der primusen festes er 25cm, Tversover mål på denne plata er 24x24cm, og lengden på hele saken inkludert "utstikkeren" der man skal feste drivstoffsflaska er 38cm.
    1 poeng
  30. Noen bilder av ytterligere bidrag (så ingen tror jeg bare tok det sjæl): Vi hadde ikke egen lagringsplass tidligere, så mye ble stashet hjemme hos meg. Lett utvalg av forundringspakken fra @ : De tre store fra @Lompa :
    1 poeng
  31. Selv har jeg ikke hund, men møter hunder så og si daglig. Først og fremst gjennom jobben som ambulansearbeider. Det største problemet er jo som de fleste, både her på forumet og ute i den vide verden vet, eierne og dens holdninger. Det er DER det må jobbes for å bedre holdningene til de som IKKE har hund. Eierne må forstå at selv om hunden er snill og trygg mot dem, kan den forandre totalt seg totalt i ukjente og usikre omgivelser. Når jeg er på jobb og trår over dørstokken til vilt fremmede midt på natten i et hjem der stressnivået er høyt og møter en knurrende hund på dørstokken(eller i verste fall innenfor dørstokken med døren lukket bak meg) får jeg ofte høre "den er veldig snill altså" eller "den vil bare hilse på". En stresset hund har ofte andre tanker i en sånn situasjon når noen kommer og tar med seg eieren. Det virker rett og slett som om altfor mange hundeeiere ikke skjønner at hunden ikke bare er et kjæledyr, men et dyr med innstinkter, personlighet og en vilje som kan forandre seg alt etter situasjoner og påvirkning fra andre.
    1 poeng
  32. Liten hund kan også gjøre skade: Var på vei fra kjøkkenet med en pizza. Hund sovende i døråpningen (hvor ellers?). Jeg var på chat på PC'n og hadde det travelt. Snublet i bikkja, gikk på hodet i vedkassa, mens pizzaen havnet i tastaturet..
    1 poeng
  33. Der kom kamphundordet ja... Men disse "tøffe" gutta med de store tøffe hundene er ikke det største problemet i skogen. Disse folka har faktisk stort sett bikkjene i bånd. Nå har forbudet var i over 10 år og jeg har ikke sett noe nedgang av "tøffe" gutter med store hunder.
    1 poeng
  34. I dag trengte mor litt alenetid etter å ha vært ute i løypa og akebakken med ungene hele dagen, så det ble en kjapp tur til Stikkvannshytta hvor både fysiske og psykiske behov fikk sine påfyll.
    1 poeng
  35. Det er litt rart at når statkraft eller statnett eller hva de nå heter skal føre strøm frem til husene og hyttene våre så er det helt greit at de velger det billigste alternativet. Når Statoil skulle legge gassledning fra Nordsjøen og inn til Kårstø så er det klart billigst å gjøre som i Russland og i de fleste araberlandene, nemlig å legge røret oppå bakken. men nei, Statoil måtte værsågod grave ledningen ned og terrenget skulle så langt som mulig tilbakeføres til slik det var før utbyggingen startet. Alle spor skulle slettes. Dette er det fult mulig å gjøre med kraftlinjer også, men selvfølgelig må vi da være forberedt på en litt dyrere strøm. Vi har vel bort i mot den billigste strømmen i verden og vi hadde sikkert ikke merket så stor forskjell. Den første vindkraften som ble produsert her i landet kostet over tre kroner pr, kWh, men jeg husker ikke at det var noen som klaget over det den gang. Staten sponset vel mellomlegget slik at kraftselskapene kunne selge strømmen til konkurransedyktig pris. Hvorfor kan de ikke gjøre det her også slik at vi kan bevare det lille vi har igjen av uberørt natur? Eller, det enkleste hadde nok vert om de som bestemmer tok en telefon til meg og spurte meg hvordan det skulle gjøres!
    1 poeng
  36. Forkledalen Elsker dette fjellet som skimtes i bakgrunnen. Høyeste i Lofoten og Vesterålen. Møysalen
    1 poeng
  37. Passer bra når det er ville dyr du skal skyte Ahh.. Fredag
    1 poeng
  38. Ibland dykker det opp brukte Tentipi på f eks Fxnn.no (bytt ut Xen ) I tillegg, så har Tentipi I Sverige tidligere haft noe demoutsalg. De sender bare innenfor Sverige. Uansett, I samband med SkiVM og lignende er det masse Lavvoer på Holmenkollen. Jeg trur alle har hatt det like moro, kondens eller ikke Having that said: Har selv en I bomullspolyester, og ja: Det er dig.
    1 poeng
  39. Syns nesten det er litt rart at ikke Jerven har kastet seg på "hammock bølgen"...de har jo alle forutsetinger for å lage et brukbart underteppe/quilt vil jeg tro. Tarp like så. F.eks vinter-underteppe basert på samme primasoft materiale de bruker i sine vatteringeer til Fjellduken (f.eks. som til Fjellduken Exclusive - der vatteringen selges for seg - som tilbehør)
    1 poeng
  40. Naturfilm - kampfilm mot utbygging av elver i Sverige laget i 1957. Propaganda för icke-utbyggnad av vattenkraften. Samer visar miljöer som Vattenfall skall lägga under vatten. Bilder från Blackälven, Sitojaure, Vaggevare, Tjåki, Laitaure, Skerfe, Aktse, Laitätno, Rittakdalen, Snavva, Akkajaure, Heliga Fallet. http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=1147#.VCzNLFhwZPN Severdig fra en tid som aldri kommer tilbake.
    1 poeng
  41. Noen vil kanskje se på ulven som en potensiell trussel hvis man bor i telt, men jeg er ikke sikker på om den er så farlig som noen mener. Det er en del tilfeller av at ulv har angrepet mennesker i USA, men jeg kjenner ikke til dette i Norge. USA har nok både mer ulv og mer folk enn oss og da er vel sjansene større der enn her. http://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_attacks_on_humans Så vit vi vet er ingen drept av ulv i Scandinavia siden 1881 Bare 8 personer er drept av ulv uten rabies i Europa, inkludert Russland, de siste 50 årene. Ulv med rabies har drept ni mennesker i Europa, inkludert Russland, i samme periode. Skandinavia er i dag fri for rabies og ulven har god tilgang på byttedyr. Det er derfor liten sjanse for at ulv skal angripe mennesker her. http://www.viten.no/vitenprogram/vis.html?prgid=uuid%3A12783A80-D989-3469-EA8F-0000696A8684&tid=1088112&grp
    1 poeng
  42. Absolutt, ein dag eg har PC og ikkje tlf, skal eg leite opp ein del av det eg har funne, og legge ut nokre linkar og referansar til emnet
    1 poeng
  43. Fikk du noe kunnskap du kunne tenke deg å dele med oss andre? Har en viss ide om hvordan man skal te seg i tordenvær, men det er mer gammel speiderkunnskap, har ikke akkurat lest meg opp på temaet.
    1 poeng
  44. Såvidt jeg forstår er det bra snøforhold i Rondane nå, men som oftest vil det være ganske hardt og isete på toppene. Området er som du sikkert vet mer nedbørsfattig enn Jotunheimen.
    1 poeng
  45. Har vurdert å kjøpe det selv, men for øyeblikket har jeg pakka min slik at jeg får tak tauverket i ene enden å kan feste det først til "egnet" tre. Får se om jeg kjøper meg det, men er jo litt ekstra vekt... Begynte selv å bruke hengekøye for fullt i fjor sommer. Har ikke angret på valget egentlig
    1 poeng
  46. Største problemet med aleneturer er vel at det ikke er noen andre å skylde på...
    1 poeng
  47. Farlig og farlig. Ett ekorn holdt på å gi meg hjertestans for snart 20 år siden, da det hoppet ned på telt taket mitt og begynte å løpe rundt på det sånn ca. kl. 0400 på morran. Og så holdt jeg på å irritere på meg høyt blodtrykk sekundene etter da jeg forsøkte å jage det vekk for å få sove videre, og ekornet ikke tok hintet. Så en viss risiko er det jo...
    1 poeng
  48. startinnlegget skulle jeg nesten tro at var skrevet av meg selv. Jeg er inne i mitt siste år som student og avslutter i desember, da jeg ikke fikk sommerjobben jeg drømte om tok jeg helomvending og lanserte for opphavet at jeg bytter ut sommerjobb med en sommer til fjells for å fullføre en gammel drøm om å gå Rondanestien. Og da kom bekymringene og den klare talen om at de ikke ønsker at jeg skal gå alene. Jeg kommer til å ha med meg min firbeinte kamerat, så helt alene blir jeg jo ikke. Men faller jeg og slår hode i en sten eller brekkeret ett ben er det jo begrenset hva han kan gjøre utover å trøste eller gi varme. Så jeg ser jo den. Men folk er jo alene på tur hele tiden, hvorfor skal ikke da jeg kunne være det? Store deler av ruta går i nærheten av både hyttefelt og sivilisasjon, det er dekning de fleste steder og man bør jo ha gode avtaler i forhold til oppdatering hjem. Jeg bodde ett par uker mutters alene på en seter i fjor med varierende dekning og feltarbeid som krevde at jeg til tider tok halvdårlige veivalg. Ting kunne jo ha skjedd da også? Og i Norge har vi jo en helt fantastisk oppfinnelse som kalles hjelpekorps. Om en gammel dame sliter seg ut på fjellet får hun hjelp, kan ikke de da komme å hjelpe meg dersom jeg brekker begge bena? Forutsatt at man har mobildekning da. Og så var det dette med ville dyr... Hvor sannsynlig er det egentlig at brumlemann eller ulvefant kommer så nært innpå at de velger å angripe? Sannsynligheten er jo intent annet enn minimal...
    1 poeng
  49. En ting er i alle fall sikkert; om du har vært på alenetur sammen med hunden din en tid og du begynner å forvente at den skal svare når du snakker til den, så er det på tide å oppsøke folk. Dersom den svarer er det nok lurest å gå lengre unna folk evt. snakke med fagfolk.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.