Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. jan. 2015 i alle områder

  1. Og hva brukes så disse teltene til ? Ser ut som de selges en del i Sverige.
    6 poeng
  2. Men hvor mange gram veier den!?!?!?!!!!
    5 poeng
  3. Hei, gode forumbrukere! Fredrik her, @pahatlem ´s rådgiverkollega og partner in crime på turgruppa ved Johannes Læringssenter. Har fulgt dette forumet i flere år, men har egentlig aldri hatt noe behov for å registrere meg (døgnet har ikke nok timer til å kunne delta på alle utstyrsdiskusjonene...). Grunnen til at jeg likevel valgte å registrere meg i dag, er ene og alene fordi jeg ønsker å rette en STOR takk til alle dere her på forumet som har bidratt - enten i form av tur-/ utstyrstips, ved å spre ordet om prosjektet videre til andre, eller ved å sende inn utstyr direkte til oss. Ikke minst har @pahatlem selv gjort en helt strålende jobb når det kommer til å promotere prosjektet og hente inn utstyr - bare se hvor langt vi har kommet allerede Uansett, innstillingen til dere her inne betyr enormt mye for både Pål og meg, og ikke minst for deltakerne våre som i tiden fremover kommer til å nyte godt av deres innsats og velvilje. Så igjen: TUSEN TAKK FOR ALL HJELP! I dag, rett fra vakre Blåfjellenden, dukket @REJOHN opp med en bil fullstappet av godsaker. Her var blant annet tremannstelt, fem store sekker, flere kompass, førestehjelpssaker, hodelykter, ullsokker, et par solide skalljakker og -bukser (par år gamle Norrøna Trollveggen - her snakker vi!), og mye mer. Med andre ord: rene julaften - helt utrolig! Tusen takk, @REJOHN og bestyreren på Blåfjellenden!! Avslutter derfor med å legge ut noen linker/ nye bilder av det siste utstyret som har kommet inn, inkludert julegaven fra Helsport. Pål er tilbake på jobb om et par dager, og kommer til å legge ut en oppdatert utstyrsliste straks han får tid!
    5 poeng
  4. Da ser det ut til at blyforbudet blir opphevet. http://www.njff.no/nyheter/2014/Sider/NJFF-jubel-i-blykampen.aspx
    4 poeng
  5. Den 222 år gamle Kongeveien over Filefjell er blitt kåret til Norges vakreste vei. Har noen gått eller syklet den? Kunne hatt lyst til å gå denne når den er ferdig restaurert til neste år.
    4 poeng
  6. Svenskene har jo alltid ligget et stykke foran oss på dette feltet. Jeg husker fra min barndom at man snakket om "den Svenska synden" og noen av mine kamerater som var litt "heldigere" enn meg og hadde foreldre som ikke stoppet på Sørlandet når de skulle på sommerferie, kumme fortelle om steder på andre siden av Svinesundbroen som f.eks. solgte utgaver av den kulørte ukepressen som vi her vest i bedehusbeltet bare kunne drømme om. I dag er jo hva som helst tilgjengelig nærmest hvor som helst så noe nytt må de vel finne på for å prøve å opprettholde grensehandelen.
    3 poeng
  7. Hmm.. veier den faktisk 230g? Eller er det pr. m2? Også jeg og @FredrikGF som tenkte å satse alt vi eier på å sette vår egen i produksjon: http://www.fjellforum.no/topic/18265-primusunderlag/?p=310462 Ellers har jeg siden sist gått til anskaffelse av: Katabatic Britlecone Bivy Superlett bivy med netting i hodeenden. Venter ennå på postgang fra Junaiten. Sidewinder Ti-Tri inkl. Toaks 900ml titangryte "Vulkankjegle" fra Traildesigns.com, kjører på Esbit, rødsprit og småkvist OBH Nordica Prestige Vacuum Sealer Vakuumpakker for hvasomhelst
    2 poeng
  8. Jeg tenkte samme tanke i går og googlet uten å finne noe særlig. Følger spent med i tråden.
    2 poeng
  9. http://moedesign.no/kokiro/ Leste om denne under (nytt) turutstyr i siste Villmarksliv (nr 2/2015, side 32) og gjorde et impulskjøp nå (299 m/frakt). Siterer fra nettsiden.
    2 poeng
  10. Fototapeten er kjøpt fra scandiwall.com ja, og jeg håper og tror en andel av prisen jeg betalte går tilbake til fotografen.
    2 poeng
  11. Siste nytt fra Stavanger Turistforening: Første rundløype nord for Ådneram er nå ferdigkvistet. Ådneram - Taumevatn – Heibergtunet Storevatn - Grautheller - Ådneram. http://www.stf.no/nyheter/715-kvisting-av-skilyper/
    2 poeng
  12. Alle enheter som brukes i forbindelse med de teltene der, er lengdemeter…
    2 poeng
  13. Har en drøm... Men det er heldigvis lov å drømme. Har ikke fått med meg om noen norske har gått denne 3 måneders turen.
    2 poeng
  14. Har ofte tenkt å lage en tråd der vi kan legge inn bilder fra småturene man går til daglig. De fleste av oss går jo småturer i nærområdet vårt - kanskje andre vil se hvor du bruker å gå, sykle, padle, ro eller løpe eller fly? Post gjerne på direkten - kanskje nevne hvor du er og hvor langt du har gått - kanskje en lokal fjelltopp? Edit 1 31 Juli 2016: Om du har gått en lang tur over flere dager og har mange bilder setter vi pris på om du heller skriver en vanlig turrapport. Da vil du kunne plotte turen på turkartet og det er lettere å søke seg frem til for andre senere. Edit 2 31 Juli 2016: Har opprettet et emne som heter "Jeg har oppdatert bloggen min" - post oppdateringer i bloggene her fra i dag av..
    1 poeng
  15. Heisann, Jeg har lyst til å gå hardangervidda på langs i vinter. Enten om en uke eller om 5 uker. Har planer om en liten tesstur på ett par dager først med pulk hvis tid og vær strekker til. Jeg har litt lyst til å gå alene, og siden ingen venner er interressert i den slags blir det nok solotur uansett Planen er å bruke telt, men kanskje innom ei hytte hvis jeg får lyst. Jeg har ikke gått allverdens på ski. Men kom meg gjennom vasaloppet for 3 år siden. Ellers har jeg vært på Songa i ungdommen 3x1 uke vinterstid. Er relativt vant til teltlivet vinterstid, men ikke på fjellet. Kan bruke kart og kompass, men har ikke navigert på snaufjellet vinterstid før. Da har dere litt av kunnskapsnivået mitt før dere svarer Er det å være litt for tøff i trynet å hive seg på en slik tur alene uten alt for mye erfaring fra høyfjellet? Er Finse-Haukeli ruta å gå, eller ville dere heller annbefale andre kryssningspunkt? Er all is sikker på fjellet på denne tiden? Hvordan er mobildekningen? Er den sporadisk nok til at man kan plukke opp en og annen SMS med værvarsling f.eks? Hvordan er skredfaren der oppe? Er det enkelte plasser på ruta som man bør være ekstra oppmerksom på? Hva er kan man regne i gjennomsnittsfart med ski og pulk? Er som sagt ikke noen reser på ski. Er det vanlig å møte andre på denne tida av året? Er DNT hyttene åpne/ bemannet? Hva slags føre kan man forvente nå? Er underlaget relativt fast nå? Er det noen vits å satse på å fiske underveis? Utstyret som jeg har tenkt å ta med er: Telt: Helsport Patagonia Pulk: Fjellpulken 144 Pose: Tyen, med en xero 250 inni. Brennere: OmniliteTi og Svea 123R (greit med en reseve og svea´n svikter aldri) Ski: Åsnes Nansen med kortfell Underlag: exped dowmat 7 4L bensin Fotposer: Nye forsvaret sine Kart, kompass og gps
    1 poeng
  16. Har lest flere bøker og sett masse videoer fra denne turen. Må si tanken på en sånn tur fasinerer meg veldig selvom jeg tviler på det er noe jeg noen sinne får gjort. Er det noen som vet om noen nordmenn har gjennomført en thru hike?
    1 poeng
  17. Har i perioder av livet hatt Hans Børli's samlede som lesestoff på do! Som kjent ein god plass for fredfull ettertanke over stort og smått i livet.
    1 poeng
  18. Takk for tilbakemeldinger alle sammen! Abonner gjerne på kanalen, da får dere varsel når nye filmer legges ut
    1 poeng
  19. Bildet er hentet fra hjemmesiden hvor fototapeten ble bestilt. Min intensjon var ikke å bryte rettighetsregler, bare finne ut hvor bildet var tatt. Siden beskrivelsen av bildet på hjemmesiden ikke gav svar på dette, tenkte jeg at jeg kunne søke svar her på FF. Jeg ser nå at navnet på fotografen er oppgitt på hjemmesiden, og det selvsagt Hans Strand som skal ha æren for det flotte bildet (og for at kjøkkenveggen vår ser ut som den gjør). Om rådet er å fjerne bildet, gjør jeg naturligvis det.
    1 poeng
  20. Jeg vil nå påstå at noe slikt er helt unødvendig til normalt turbruk? Snor rundt halsen og en titt i ny og ne har nå alltid funka bra for meg
    1 poeng
  21. Pga ekstrajobbing gikk planen i januar fiseføyka. Men ser på muligheten til å få det til i midten av Februar isteden.
    1 poeng
  22. Hei @FredrikGF! Og hipp hurra for @REJOHN! Tusen, tusen takk!
    1 poeng
  23. Har en god stund hatt lyst til å gå Appalachian Trail (ev. trial). Leste Awol On The Appalachian av David Miller, og det satte noen (typiske) griller i hodet på meg. Min tanke er derimot ikke å prøve å slå noen som helst rekorder eller gå den så fort som mulig. For meg så tar det bort mye av opplevelsen. Det er vel mer normalt å bruke rundt 4-5 måneder på turen, er det ikke? Til trådstarter, det finnes vel (ihvertfall) en side som de sedvanlige AT-vandrerne pleier å registrere sine turer der, kan jo muligens søke etter nordmenn der. Husker dessverre ikke url'en i farten, men skal se om jeg kan få luket den fram fra glemselen. Ellers er det vel og en del som registrerer vandringene sine på TrailDino. Er JMT, John Muir Trail, Oddbjørn?
    1 poeng
  24. Er jo nokså synlig på bilde hva de brukes til. Haha
    1 poeng
  25. Den rekorden er med følgende støtteapparat. Uten støtte (support) er rekorden 58 dager. Vel så imponerende. For uinnvidde, eller ikkedrømmere, så går turen innom butikker og små/store byer i snitt hver tredje eller fjerde dag, så også rekordholder for unsupported har ikke båret 58 dager med matrasjoner, men kjøpt eller ordnet med depoter slik at man ikke bærer mer enn nødvendig PM gangen.
    1 poeng
  26. Ville nok heller gått PCT enn AT. Mer variert terreng og bedre vær (ihvertfall første halvpart). Anbefaler boken Hikertrash (Erin Miller) om et par som gikk turen i 2013. Skal gå deler av PCT i sommer, men det blir maks 490 km (sonora pass - mt whitney). Har ikke helt bestemt meg enda for å om jeg starter i Yosemite og går hele JMT eller om jeg starter fra Sonora Pass og utvider JMT med 122 km. JMT følger stort sett PCT med et par unntak hvor JMT går litt høyere i terrenget.
    1 poeng
  27. Hehe. Respekt ... om du klarer det på 3 måneder. Det er 40 km hver dag i 90 dager
    1 poeng
  28. Vil anbefale en tur hit. Kona og jeg tok en 2 dagers tur inn til Rapadeltaet for noen år siden. Vi parkerte ved veibommen øst for Tjaktajure og gikk kjerreveien inn til Laitaure, 11 km. Der er det mulig å bestille båtskyss til Aktse og nasjonalparkgrensa. Vi valgte å gå stien videre mot Aktse, fulgte Kungsleden et lite stykke nordover og fulgte så en god sti langs hødedraget nord for Laitaure mot Skierffe, og returnerte samme vei. For oss hadde det vært ideelt om vi hadde hatt med sykler, vi syntes det var litt kjedeleg å gå langs kjerreveien. Jeg har lest om folk som har brukt kano opp til Laitaure, de hadde problemer ved bæringa pga ulendt terreng oppover elva, de brukte tydeligvis ikke veien. Vet ikke om det er mulig å padle/line ned elva, den var stor og veldig grumsete pga brevann da vi var der. Vi hadde forøvrig griseflaks med været, det hadde regnet i ukevis før vi dro, og det lettet først i det vi begynte å gå. Du kan se noen bilder her: https://picasaweb.google.com/114112360053821234879/AktseOgSkierffeJuli2011
    1 poeng
  29. En del quilter kan åpnes helt opp slik at det blir som et rektangulært teppe og det er da veldig godt egnet til sommerbruk da du har mye større mulighet til å ventilere enn med f.eks en sovepose.
    1 poeng
  30. Kan ta tog til Reitan stasjon og gå over til Stugudal via Kjølihytta. Buss fra Stugudal til Tr.heim eller Værnes og tog eller fly hjem.
    1 poeng
  31. Skred må vurderes unner planlegning og under turen - efter rådende forhold og terreng. Den som ikke ser verdien av å kjenne til helning i terrenget er i beste fall ignorant. Klassiske norske fjellskiturer går som regel i oversiktlig terreng stort sett under 30 grader. Nei ALLE går i skred fordi de går i skredterreng - nået som ikke defineres av om der har gått ras før. Nogen er kanskje ikke klar over det er skred terreng, og da er vi tilbake ved skredkort og planlegging, samt gode veivalg på et opplyst grunnlag. De fleste ulykker skjer pga. dårlige beslutninger, som enten kan ha sitt opphav manglende kunnskap eller at folk ikke har oppfattet eller har ignorert faresignaler og terrengfeller.
    1 poeng
  32. Er ikke snakk om å ene og alene stole på et skredkart, det er snakk om å bruke det som et ekstra verktøy. Å si at skredkart er bortkastet for å vurdere skredfare er det samme som å si at kart generelt er bortkastet for å vurdere skredfare. Under gitte omstendigheter bør man holde seg unna alt over 30 grader (og i tilstrekkelig avstand fra slikt terreng). Da er skredkartene veldig nyttige. De gir også raskt overblikk når man hjemme skal planlegge ruter. Så må man selvsagt gjøre lokale vurderinger der og da basert på snø og værforholdene også.
    1 poeng
  33. Tull og skremselspropaganda. Der er masser av folk som mister livet i skredulykker hvert år, det er ikke det samme som et skredkort er ubrukelig, ej heller at skred forekommer på utenkelige plasser. Nu kjenner jeg ikke til ulykken i Sirdal, men ettersom de omkom i skred, var jo plassen skredfarlig, og må derfor oppfylle "kravene" for at der kan gå skred - der utløses ikke skred på flatmark (men de kan utløses fra flatmark), der er vel knapt registeret skred i vintersnø i terreng under 25 grader! En "liten" rygg blir fort en terrengfelle, og slikt kan ta livet av folk, som for eksempel står i utløpssonen - det bør være kjent stoff for alle som ferdes på ski i fjellet. Ikke sikkert slikt kan fanges opp på et skredkort/kort, en del små heng ser en først når en er i terrenget - men det gjør ikke skredkortet ubrukelig. Påstanden om at skred går "utenkelige plasser", må baserer seg på manglende kunnskap om skred. Til forskjell fra 1980, vet vi i dag mye mer som skred og de faktorer som spiller inn.
    1 poeng
  34. Familien har hytte på Blefjell og har vært der mye siden jeg flyttet til Kongsberg. Veldig fint område og helt perfekt for å gå på langrenski på vinteren
    1 poeng
  35. flott film og fin natur
    1 poeng
  36. Fin film Magnus! Så virkelig digg ut!
    1 poeng
  37. Røros stasjon, Rørosbanen - Opp bakken og første veg til høyre etter Rema. Inn forbi Småsetran, opp på Skakåsfjellet og legge iveg i retning vannet Feragen. Kanskje er langhelga såppass at man rekker en tur oppom Storviglen?
    1 poeng
  38. Tog til Åndalsnes, ei natt der, buss i sommersesong, evt taxi til 400,- inn i Vengedalen, Romsdalseggen tilbake til Åndalsnes, middag og afterwalk før man toger hjem.
    1 poeng
  39. Det er vel et utall muligheter, men jeg kan jo ta de som dukket først opp i husken min. Jeg må jo ta de områdene jeg kjenner og jeg ser det er kjempelangt fra der du bor. Så det var bra du ikke spesifiserte hvor i landet det er aktuelt å dra. Lønsdal stasjon, Saltfjellet, Nordlandsbanen - Her er det bare å gå i alle retninger. For eksempel vestover i Saltfjellet, nordvest over Saltfjellet, Beiarfjellet og Børvasstindan mot Bodø, eller nordøstover mot Sulitjelma Majavatn stasjon, Nordlandsbanen - Via Tomasvatnet og Storelvhøgda er det straka vegen inn i Børgefjell nasjonalpark. Storlien stasjon, Meråkerbanen - Stasjonen ligger såvidt over på svensk side. Herfra kan man gå Norge på tvers (godt over ei langhelg..), først sør og så vest gjennom Sylan. Eller så kan man gå sørover til Blåhammarens Fjällstation, Storerikvollen, Nedalshytta og vestover til Tydal for buss mot sivilisasjonen (3-4 dager)
    1 poeng
  40. Finse og Hjerkinn, hvis du er ute etter turopplevelser.
    1 poeng
  41. Flott video fra fint og undervurdert område Var der en snau uke i fjor sommer og det var helt klart et område jeg vender tilbake til. Skikkelig fjell og viddefølelse og det bare en kort kjøretur fra Oslo!
    1 poeng
  42. Tror jaggu jeg skal ha meg et par dager på Blefjell til sommeren jeg, takk for film som inspirerte
    1 poeng
  43. Og da har jeg tatt en runde og rensket ut i utstyret. I herrens navn for utstyr....... Jeg fant 12 - tolv - ryggsekker (alle på over 55 l) og har lagt 5 av disse i haugen. Hvordan i granskauen har jeg klart å samle opp hele 12 store ryggsekker. (Den ene var en stor Norrøna sekk av gammel modell, kjøpt på salg og ALDRI blitt brukt - tung som bare fy.)
    1 poeng
  44. Har i dag mottatt julepresang fra Helsport! Fantastiske Helsport! Pakken inneholdt 4 liggeunderlag (FoamMat TREK Jerv), 4 soveposer (Lyngen XT), 4 ryggsekker (1 Fjellheimen 85L, 3 Snota 21L) og ett tremannstelt (Romsdalshorn). Dette tar jo helt av! Takk igjen til dere som fikk dette i stand! Neste uke skal jeg holde "foredrag" (les: tiggetale) for Rotary International om flyktninger og friluftsliv: og nylig fikk vi beskjed om at Madlaspeideren har fått tilslag på midler øremerket samarbeid og utstyr med/til oss på Læringssenteret. Det begynner å se ut som noe, dette her! Kommer tilbake med mer!
    1 poeng
  45. Tja. Jeg har Recon Pack. Den blir ikke helt stappa og jeg får alt minus bamseunderlag i sekken. Har sovepose på 680gr, telt på 1,7 kilo, Exped underlag på 560gr og bamse på 480gr(2 underlag er litt luksus), tarp 530gr. Så det er vel mengden av annen "drit" som fyller plass og vekt hos meg. F.eks fiskeutstyr. kamera, mobillader, leirsko, kniv og sag, noen ganger øks etc Og så mest fersk mat, den trekker nok opp en del. Har en 70 liter også. Den går fint på korte turer i marka hvis jeg er sparsom på ferskmat. MEn som regel bruker jeg Recon da den er klart bedre å bære.
    1 poeng
  46. Den kinesiske mur er vel ikke breiere enn ca. 4 - 5 meter og hvis den er synlig fra månen så er vel de fleste bilveier og spesielt motorveier også synlige fra månen, men det er de jo ikke. Derimot så kan man, om natten, se de fleste stor byene på jorda fra romstasjoner etc. som sirkulerer eller står i ro der oppe et sted. Besseggen kan kanskje komme til å vise fra månen hvis landhevningen er stor nok i lang nok tid.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.